El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]ARIg3oQtZ0w[/youtube]

El Regne Unit destinarà 25 milions d’euros per ajudar a les millors tecnologies energètiques marines. L’organisme encarregat de repartir les ajudes s’anomena Carbon Trust i els projectes escollits són de l’Atlantis Resources, Aquamarine Power, Hammerfest Strom UK, Marine Current Turbines, Pelamis Wave Power i Voith Hydro. El director executiu de Carbon Trust, Tom Delay, assegura que els recursos que suposen les onades i les marees al Regne Unit poden ajudar a combatre el canvi climàtic però que també representen una oportunitat de 2.272 milions d’euros pel país. Delay assegura que en pocs anys l’energia provinent del mar podria generar el 20% de l’electricitat del Regne Unit.

Tot i que l’energia eòlica marina està molt més desenvolupada que l’estríctament marina abans del 2020 podria haver-hi més de mil dispositius operant en els mars britànics.  Això estimularà les oportunitats dels sectors associats a la construcció i desenvolupament d’aquesta tecnologia. Carbon Trust afirma que el 25% de les tecnologies per aprofitar onades i marees del món s’estan desenvolupant al Regne Unit.

L’empresa Aquamarine Power ja ha rebut 5,7 milions d’euros per a la fabricació de la segona generació de dispositius de producció d’energia a partir de les onades, Olyster-2 (veure el vídeo), que s’està provant al Centre Europeu d’Energia Marina a Orkney. A veure si altres estats en van prenent exemple.