[youtube]GuXebNJpTm4[/youtube]
Un estudi dels científics del Programa de Seguretat Alimentària i Ambient de la Universitat de Stanford (Califòrnia), que s’ha presentat en la reunió anual de l’Associació Americana per a l’Avenç de les Ciències (AAAS) a San Diego, assegura que els pròxims anys l’escalfament global i el seu efecte sobre el clima tindran un impacte molt dur en el preus dels aliments i la fam al món. Però mentre per a uns les conseqüències seran devastadores per a d’altres el canvi els podrà donar molts beneficis.
Els experts prediuen que les temperatures més altes podrien reduir de manera considerable la producció de blat, arròs i blat de moro, ingredients bàsics en la dieta de milions de persones que subsisteixen amb uns ingressos de menys d’un dòlar per dia. Com que aquests aliments podran escassejar seran més cars i per tant això farà que augmenti la pobresa d’amplis sectors.
Per contra, l’alça de preus, farà que especialment els pagesos de molts països en vies de desenvolupament surtin de la pobresa, ja que conreen la seva pròpia terra i resultaran beneficiats de l’augment de preu dels productes que cultiven. Però això tindrà un impacte menor. La majoria de projeccions de futur deixen clar que l’increment del preu dels aliments anirà paral·lela a l’augment de la pobresa dels indigents que gasten la major part dels seus minsos ingressos en aquests aliments. Entre aquestes capes socials més desafavorides també hi hauran els treballadors rurals a sou i els pobres que viuen en les ciutats.