Arxiu per a 13 maig, 2010
[youtube]xMVwf4Shzyk[/youtube]
L’Associació per a l’Estudi de la Medicina Biorreguladora (Asembior) aposta pels medicaments que utilitzen microdosis de principis vegetals i minerals per a activar el sistema immunitari, per eliminar toxines i evitar alguns aliments per a combatre les al·lèrgies primaverals. Cada vegada hi ha més persones afectades per les al·lèrgies, concretament a l’Estat espanyol es calcula que un de cada quatre individus és al·lèrgic al pol·len de les plantes, sobretot gramínies i oliveres, la pol·linització de les quals comença a finals d’abril; o de les cupressàcies, que comencen a actuar el mes de gener.
La medicina biorreguladora és una mena d’homeopatia de segona generació, que pot ajudar a evitar símptomes com la rinitis o l’asma i sense provocar els efectes secundaris dels tractaments convencionals. El problema de les al·lèrgies no és el pol·len en sí mateix sinó la hiperactivitat de l’organisme quan en detecta la seva presència. Ho expliquen el doctor Jesús Agudo, professor de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid i la doctora Ángela Carrasco, immunòloga de l’Hospital Ramón y Cajal, impulsors d’Asembior.
El sistema immunitari, en intentar protegir-se del pol·len, produeix anticossos que a la vegada provoquen que unes cèl·lules anomenades mastocits alliberin histamina, que és la responsable dels símptomes de la reacció al·lèrgica, a la sang. Les microdosis de principis vegetals i minerals, aconsegueixen alleugerir i prevenir símptomes com la rinitis i la congestió ocular, perquè estabilitzen el sistema immunitari, a diferència dels tractaments convencionals com els antihistamínics i corticoides, i eviten els efectes secundaris. I, a més, tenen l’avantatge que es poden administrar a nens i dones embarassades.
Segons aquests metges, combatre les al·lèrgies al pol·len també passa per un tractament biorregulador de detoxificació i drenatge que elimina toxines de fetge, ronyons i pell. Aquestes toxines provenen de l’alimentació, els medicaments i els contaminants ambientals i s’acumulen en l’organisme afavorint l’aparició de malalties com l’asma i les al·lèrgies. També s’aconsella evitar sortir a l’exterior en les hores de més concentració de pol·len; rentar-se amb freqüència mans, cara, fosses nassals i cabells; evitar els canvis sobtats de temperatura, el fum i reduir l’estrès. També desaconsellen no abusar dels làctics i reduir el consum de xocolata, fregits, carns vermelles i greixos hidrogenats com la margarina, el sucre refinat i els aliments precuinats. En canvi aconsellen menjar més fruites i verdures, sobretot cítrics; els olis rics en omega-3; peix blau i oli d’oliva verge; menjar cebes, alls, pomes, nabius, raïm i beure vi negre jove. També són bons per evitar les al·lèrgies per pol·len les groselles, coliflor, la col de cabdell, les cols de Brussel·les, els fruits secs crus torrats i els brots d’userda.