El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]Tvwr-Ah1suw[/youtube]

Li surten cabells blancs? No es preocupi ara almenys se sap perquè. Científics de la Universitat Johannes Gutemberg de Maguncia (Alemanya) i de la Universitat de Bradford, Regne Unit, han aconseguir aclarir el misteri dels cabells blancs decodificant el mecanisme molecular que provoca la decoloració del cabell. La culpa dels cabells blancs és el peròxid d’hidrogen (H²O²), o sigui l’aigua oxigenada. A mesura que passen els anys, el cabell genera més quantitat d’aigua oxigenada i inhibeix la producció de melanina, el pigment que li dóna color. I per què augmenta la producció de peròxid d’hidrogen?  La raó és que el metabolisme perd velocitat i deixa de poder descomposar aquest compost químic en aigua i oxigen. Aquest grup de científics han trobat que l’enzim anomenat catalasa, que normalment neutralitza l’aigua oxigenada, cada vegda apareix en una concentració més baixa a mesura que es té més edat. Com que cada vegada el cabell té més peròxi d’hidrogen això frena la producció d’un altre enzim, cosa que fa que s’aturi la producció de melanina. Aquesta és la causa que fa que tot el cabell, de l’arrel a les puntes es vagi decolorant. Què permetrà aquest descobriment? Doncs millorar els mètodes per tractar millor els problemes de pigmentació de la pell i el cabell. O sigui que l’Obama d’aquí quatre dies ja no haurà de patir pels seus cabells blancs. De moment ja sap almenys que la culpable és la catalasa.