El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]fQ5-_7eT5MY&feature=PlayList&p=57A2C26113EBF105&playnext_from=PL&playnext=1&index=45[/youtube]

Investigadors de la Universitat de València (UV) han realitzat un estudi que demostra que els homes experimenten un augment sobtat del nivell de cortisol -la hormona de l’estrès- quan es troben una dona atractiva. El treball de camp es va fer avaluant la resposta bioquímica de diversos homes joves davant la presència d’una dona, de la seva mateixa edat en una sala d’espera durant la tarda.

Els resultats van demostrar que els nivells de cortisol dels joves variaven en funció de les característiques físiques de la dona i que, quan hi havia altres homes a la sala, els individus mantenien un nivell baix de cortisol, el què correspondria a aquesta hora del dia.

L’estrès és perjudicial quan està associat a nivells molt alts de cortisol que es mantenen durant un temps molt perllongat, ja que els increments puntuals d’aquesta hormona són positius perquè preparen el cos per a l’acció. Segons la investigadora de la Facultat de Psicologia de la UV, Alícia Salvador, totes les persones sanes tenen un augment de cortisol quan es desperten perquè el cos es prepara per afrontar els reptes del dia. Els efectes del cortisol fan augmentar la quantitat de glucosa en sang per obtenir energia, i a nivell cognitiu augmenta el grau d’alerta i la capacitat de consolidar o recuperar informació.