El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]LRJhaX7dohQ[/youtube]

Una hora de migdiada pot fer a les persones més intel·ligents ja que aclareix la ment i millora la capacitat d’aprenentatge, segons un estudi de la Universitat de Berkeley. El professor de psicologia d’aquesta Universitat Mattew Walker explica que el son no només cura el malestar del cansament prolongat sinó que, a nivell neurocognitiu, et porta més enllà d’on estaves abans de fer la migdiada. Les conclusions de l’estudi reforcen la hipòtesi que el son facilita l’emmagatzemament de la memòria a curt termini i permet fer un buit a nova informació.

Per arribar a aquestes conclusions, es científics van agafar una mostra de 39 adults sans, que van ser dividits en dos grups, uns que feien la migdiada i un altres no. Durant un dia es va exposar aquestes persones a dos exercicis d’aprenentatge per posar a prova l’hipocamp, una regió del cervell que ajuda a emmagatzemar memòries sobre esdeveniments. Un dels exercicis es va fer al migdia i els resultats dels dos grups no van presentar grans diferències.  A les dues de la tarda, només un dels grups va dormir noranta minuts i després tots van ser sotmesos a una segona ronda d’exercicis, on es va poder comprovar que els pitjors resultats corresponien als que no havien fet la migdiada.

Segons els científics que han fet l’estudi, restar moltes hores despert fa que la nostra ment funcioni a un ritme molt més lent. Passar la nit en vetlla redueix un 40% la capacitat d’iniciar noves activitats a causa de la paralització d’algunes zones del cervell durant el període de falta de son de la persona.