El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]anbdYdwcNGw[/youtube]

Un excés de substància grisa en el cervell, les cèl·lules i connexions que transporten els missatges, impedeix als adolescents concentrar-se tal com fan els adults. Un estudi publicat en el Journal of Neuroscience assegura que el cervell dels joves es continua desenvolupant fins després dels vint anys, en un procés molt més llarg del que fins ara es creia. Utilitzant escàners de resonància magnètica, els científics de l’Institut de Neurociència Cognitiva del University College de Londres han observat l’activitat de diversos adolescents mentre intentaven resoldre un problema sense fer cas de les coses que podien distreure’ls.

Els experts van detectar un nivell inesperat d’activitat en el còrtex prefrontal, zona de la part frontal del cervell involucrada en la presa de decisions i en tasques de diversos tipus, indicació que el cervell funcionava menys eficaçment que en els adults.

La doctora Sarah-Jayne Blakemore, que va dirigir l’estudi, assegura que fins ara se sabia que el còrtex prefrontal dels nens funcionava de manera caòtica, però no se sabia que això continuava passant fins pràcticament els 25 anys. Això significa que el cervell continua fent tasques innecessàries quan pren algunes decisions. A mesura que els humans es fan vells es va reduint la substància grisa, cosa que fa que cada vegada es puguin concentrar millor en la tasca que tenen al davant.