El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]oFr82MluXCs[/youtube]

La Terra està amenaçada per prop de 7.000 objectes espacials que poden algun dia impactar amb ella, segons l’informe del director de l’Institut d’Astronomia de Rússia, Boris Shústov. Segons l’informe 6.960 d’aquests objectes perillos són bàsicament asteroides d’almenys cent metres de diàmetre. La resta són asteroides d’una mida inferior i per tant de perillositat més baixa i els cometes només són 84. Les diferents administracions espacials tenen previstes missions per a estudiar millor aquests objectes.

I tot i que pel·lícules com Armageddon proposen solucions per a desviar la trajectòria d’un asteroide que anés en una trajectòria de xoc amb la Terra, el cert és que no hi ha, ara per ara, mètodes prou segurs per a evitar l’impacte. La proposta de fer esclatar un asteroide amb una bomba atòmica podria ser perillosa sinó es desvia la seva trajectòria o si la roca espacial es fragmenta en diversos trossos més grans, que després si serien impossibles de controlar.

Si us sembla que la probabilitat que un asteroide xoqui amb la Terra es baixa, la NASA publica una llista dels objectes espacials que passen pràcticament a diari a uns pocs milers de quilòmetres del planeta, alguns de gran volum i enorme perillositat.