El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]HAX9G54iUMA[/youtube]

L’Hotel Barceló La Bobadilla de Loja (Granada) va anunciar fa un any que estava disposat a reduir les seves emissions de diòxid de carboni canviant el gas propà per energia proporcionada pels pinyols de les olives recollides en els seus propis terrenys. Un any després, segons l’hotel, l’ús d’una energia alternativa per a calefacció i aigua calenta ha permès reduir les emissions de CO² un 80 per cent. Però no només es contribueix decididament a reduir l’efecte hivernacle sinó que per l’hotel de cinc estrelles, membre del club Leading Hotels of the World, pot significar un estalvi anual de 50.000 euros perquè s’utilitza una energia un 60 per cent més barata. Un exemple que si tothom apliqués estratègies similars si que es reduiria enormement l’abocament de gasos contaminants a l’atmosfera.

El mètode per obtenir biocombustible a partir dels pinyols d’oliva s’ha desenvolupat a Andalusia, concretament a Jaén i Còrdova, on cada any es poden arribar a recollir tres milions de tones de pinyols. Cremar pinyols d’oliva també genera diòxid de carboni, però no és un combustible fòssil i el gas que emet seria similar al de la seva descomposició natural.