El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]V_NP-fXo5OI&feature=fvw[/youtube]

Un amic meu que es dedica a mirar el món amb el Google Earth,  m’ha ensenyat les imatges de dos grans forats al pol sud enmig de la neu. El primer sembla que estigui al costat d’una peça que serviria per tapar-lo, i el segon, es veu clarament que el gel està tallat al seu voltant i que és una entrada cap a l’interior. Les imatges dels pols són difícils d’obtenir perquè l’òrbita polar no sol ser la més habitual dels satèl·lits i la superfície que es pot veure en detall de l’Antàrtida és més aviat escassa. Les imatges que Google Earth té són manipulades en alguns llocs “sensibles” a petició d’alguns governs però sempre hi ha la possibilitat que per distracció o simplement perquè creuen que ningú s’hi fixarà es deixin visibles. En tot cas, el meu amic no és l’únic que ha trobat aquests curiosos forats. En el vídeo que acompanya aquest post els podeu veure. Això ha tornat a disparar una altra de les teories conspiratives tan divertides que sorgeixen regularment, la de la Terra buida.

La teoria de la Terra buida és la que diu que el planeta està format per diverses esferes concèntriques, una dins l’altra i que està habitada interiorment. Es podria anar d’una esfera a l’altra a través de dos grans forats que estarien situats en els pols. Els sembla una bestiesa? Doncs l’excapità de d’infanteria de l’exèrcit dels Estats Units Jonathan Cleeves Symnes, el 1818,  va fer una carta oberta als membres del Congrés, als rectors de les principals universitats i els savis nord-americans oferint-se a explorar l’interior de la Terra des dels pols. La seva proposta va rebre 25 vots afirmatius dels congresistes. Ho explica Domingo A. Gómez Gallego en una web sobre llegendes.

Symnes no és l’únic que pensava així, sinó que fins i tot hi ha teories encara més curioses, com la de Cyrus Read Teed que assegurava que els humans no viuen a l’exterior de la Terra sinó en el seu interior i que el Sol seria el nucli. Amb aquestes idees Teed només podia crear una religió que tenia 250 fidels quan va morir el 1908. Però aquesta manera de pensar ha tingut altres seguidors, alguns dels quals pensen que quan els humans de fora entrin en una etapa de destrucció apocalíptica els “humans” de dins el planeta sortiran a ajudar-los…

Jo sóc més partidari de pensar que és un efecte òptic o coves naturals, encara que s’hauria de veure in situ. Si ens posem en pla més conspiratiu sí que podria ser una construcció humana, però m’inclinaria a pensar que és més per un tema militar que no pas l’entrada a l’inframón. En tot cas us animo a que si teniu més informació i opinions sobre el tema me la feu arribar.