El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]q0QGrvzt8jo[/youtube]

Científics del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han descobert un mecanisme cerebral que manté prims als ratolins, fins i tot si tenen dietes riques en greixos. Això confirma les línies d’investigació que apunten que el cervell humà juga un paper bàsic en la quantitat de menjar que ingereix una persona. L’estudi l’ha fet Guadalupe Sabio sobre la proteïna JNK1, s’emmarca precisament en investigar el paper del cervell en la regulació de la quantitat d’aliment que demana l’organisme. Les conclusions podrien tenir aplicacions en el tractament de la diabetis del tipus II.

L’estudi ha estat publicat a la revista Genes and Development i s’ha fet en col·laboració amb el centre Howard Hughes Medical Institute de Massachussetts. Aclarir la relació entre l’obesitat i la diabetis del tipus II és una de les branques més importants d’investigació d’aquesta malaltia que les persones amb quilos de més tenen més possibilitats de desenvolupar.

Per saber els mecanismes moleculars que provoquen la diabetis en qui consumeix dietes riques en greixos, els científics treballen amb ratolins modificats genèticament que no produeixen la proteïna JNK1. Els ratolins que no tenen aquesta proteïna estan prims i sense diabetis tot i menjar greixos. Però no està clar si és el fet d’estar prims o el de no tenir la proteïna el que es protegeix de la malaltia.