El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]5nUulUOFHHI&feature=related[/youtube]

És el combustible fòssil més contaminant, però alhora el més consumit. A l’Estat espanyol les mines de carbó s’han explotat des de temps dels romans. Ara s’han de subvencionar per a garantir llocs de treball però surt més barat a les empreses importar el carbó des d’altres països. Tot i així el principal problema del carbó és que la seva combustió general moltes emissions de diòxid de carboni que contribueixen a l’escalfament global.

En una conferència a Oviedo, la doctora Rosa Menéndez, guanyadora del XIX premi Dupont de la Ciència, va assegurar que el futur del carbó passa per a desenvolupar tècniques que el converteixin en una font d’energia neta. La investigadora considera que el carbó, en els pròxims anys pot continuar aportant una part de l’energia necessària, juntament amb d’altres fonts renovables. Renunciar al carbó implica apostar més per l’energia nuclear o el gas.

Entre les noves maneres d’utilitzar el carbó hi hauria el de convertir-lo en líquid per a que pogués ser utilitzat com a combustible en els cotxes i també crear centrals energètiques que, tot i utilitzar carbó, poguessin recollir el diòxid de carboni que generen sense llançar-lo a l’atmosfera.