El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

A la nació catalana, encara que cada vegada menys, venen milions de turistes un parell de mesos l’any, tots de cop. Ja se sap, sol i platja, ben poca cosa més. Als països europeus és normal una afluència de turistes tot l’any. No és que no tinguem, durant tot l’any, coses boniques per a visitar, però, com que aquí tot es fa de cara a la platja i sol -com a Cuba- el turisme va pel camí de ser només un fenòmen de masses, sense cap més sentit. Ja gairebé ni s’en parla de la “indústria” turística. La veritable indústria s’ha menyspreat i ho pagarem car. Tot i així el turisme necessita d’un paisatge encantador; platges meravelloses però no només “sol i platja”; qualitat, bon tracte; preus suficients; transport públic eficaç i, per damunt de tot, ser un país endreçat, net i polit. La imatge del “doble objectiu” -en la més important avinguda de Platja d’Aro- no és pas exemple del civisme que,també, escasseja a altres llocs.

Text i foto: Enric Figueras

—————————————————————————- EL LEMA DEL DÍA.- “La llibertat d’expressió és dir el que la gent no vol sentir”.George Orwell.

—————————————————————————-