El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

♣  El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez (Partido Socialista Obrero Español), no ha entès res sobre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana. Per entendre-ho cal estudiar, treballar molt i treure bones notes. No hi ha prou amb els títols penjats a la paret. Cobren uns emoluments importants i puntuals.

Robert McNamara

 

   L’any 1961 el president màrtir John F.Kennedy va escollir Robert McNamara com a Secretari de Defensa. El jove president volia reorganitzar i racionalitzar econòmicament el Pentàgon. Robert McNamara que era president de la Ford Motor Company, ni tan sols formava part del partit polític de Kennedy, el Partit Demòcrata. Era afiliat al Partit Republicà. Però Kennedy va escollir McNamara pels seus èxits al front de la Ford, per la seva capacitat de treball i per la seva vàlua. No perquè fos del seu propi partit o d’un altre; no perquè fos demòcrata o republicà ni polític. Sinó per la seva eficiència -que va quedar demostrada- quan va posar ordre en el laberint del Pentàgon. Robert McNamara va acceptar l’encàrrec del president Kennedy i va realitzar un gran treball, tot i que, com a president de la Ford Motor Company cobrava un sou tres vegades més elevat que el de Secretari de Defensa. Fidelitat al President Kennedy i als Estats Units d’Amèrica. Fidelitat a l’educació i a la responsabilitat. La grandesa d’una gran nació federal formada per Estats federals lliures que també són Estat. A Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, tot al contrari. Mediocritat política i social.

Rajoy, suspès

 

   L’anterior president, Mariano Rajoy (Partido Popular), i del 155, tampoc va actuar de manera federal com Robert McNamara. No només no va entendre res, sinó que amb el seu centralisme tancat, nacionalisme espanyol del temps de María Castaña i un immobilisme propi del planeta Mart, va enfonsar tots els ponts amb una Catalunya més que productiva, lligada de mans, farta d’esperar i amb un espoli fiscal creixent.

   Per més indignació i encara per més augment de l’independentisme, sense l’Estatut d’Autonomia que el poble va ratificar i, en conseqüència, amb una autonomia que és una farsa.

Vacances abans que els deures, una irresponsabilitat

   Sembla normal a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. I així van les coses. Resulta indignant que a hores d’ara, encara no hagin començat els treballs -treballar?- per la taula de solucions entre el Govern espanyol i el Govern de Catalunya. Començar les vacances d’estiu sense haver-se iniciat aquests treballs d’enteniment polític, és una irresponsabilitat i creure que els ciutadans de la nació catalana són ximples.

   Deixin Catalunya en pau i li donin allò que demana, necessita i per justícia es mereix. Sempre ho ha tornat amb escreix. Tot el que sempre arriba de Madrid és immobilisme, farsa autonòmica i repressió. D’aquí aquest independentisme creixent.

 

Fiscalitat injusta

 

——————————————————–

 

El DEURE I LA GLÒRIA

 

XOC RACIAL A BIRMINGHAM 

CHOQUE RACIAL EN BIRMINGHAM

RACIAL SHOCK IN BIRMINGHAM

Fifty Years After the Birmingham Children's Crusade | The New Yorker

The New Yorker
Fifty Years After the Birmingham Children’s Crusade | The New Yorker

<< El fiscal general adjunt, Burke Marshall, representant al fiscal general i a mi en el lloc dels fets, ha realitzat tot el possible per posar fi a un espectacle que danyava tant a la reputació de Birmingham com a la nació. Avui, com a resultat dels esforços de sincera conciliació duts a terme per part dels dirigents blancs i negres durant les últimes setanta-dues hores, la laboriosa comunitat de Birmingham ha respost en forma constructiva i realment encomiable, prometent al mateix temps que es prendrien les necessàries mesures per fer front a les justificades necessitats de la comunitat negra >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963).

 

Birmingham Campaign: History, Issues, and Legacy

ThoughtCo

<< Assistant Attorney General Burke Marshall, representing the Attorney General and myself at the scene, has done everything possible to end a spectacle that was damaging to both Birmingham’s reputation and the nation. Today, as a result of sincere conciliation efforts by black and white leaders over the past seventy-two hours, the hard-working Birmingham community has responded constructively and truly commendable, while promising that they would take the necessary measures to face the justified needs of the black community >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

<< The black leaders have announced the suspension of their demonstrations, and when the new mayor, who has indicated an obvious desire to solve these problems, has taken office, the city of Birmingham will gladly dedicate itself, and so will I hope to continue making progress in this regard … >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

 

——————————————————————-

LA FRASE

 

<<La millor forma de resoldre els conflictes polítics d’aquesta naturalesa és fer-ho amb l’instrument més propi dels sistemes democràtics: votar…>>

 

Del manifest Dialogue for Catalonia, que reclama l’amnistía per a tots els represaliats pel procés independentista català com a primer pas per entaular un “diàleg sense condicions”.

Carga policial: Clamor en Catalunya contra Rajoy y la actuación policial: &quot;Es una vergüenza&quot; | Público

Diario Público
Carga policial: Clamor en Catalunya contra Rajoy y la actuación policial: “Es una vergüenza” | Público

—————————————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

LA MALEDICCIÓ DELS FARAONS

Quan Howard Carter i Lord Carnarvon van obrir la tomba de Tutankamen es van provocar una sèrie de successos misteriosos. Diverses persones relacionades amb el descobriment van morir de forma violenta o poc habitual, víctimes, segons la llegenda, de la maledicció de l’faraó.

Els sinistres presagis van tenir el seu origen en relats no confirmats sobre una cadena esgarrifosa d’esdeveniments que van començar el dia mateix en què els dos arqueòlegs i el seu equip van creuar per primera vegada el llindar de la tomba, al novembre de 1922. Es diu que quan el últim home va tornar a la superfície es va aixecar una tempesta de sorra, particularment intensa a l’entrada de la cova. Seguidament un falcó, emblema real de l’antic Egipte, va sobrevolar la tomba i es va dirigir cap a l’oest, cap al misteriós << altre món >> de les creences egípcies

(READER’S DIGEST)

(El present relat seguirà en el pròxim post d’aquest blog)

 

Fotos: Interior de la tomba de Tutankamon | Actualidad | EL PAÍS

Fotos: Interior de la tomba de Tutankamon | Actualidad | EL PAÍS

 

THE CURSE OF THE PHARAOHS

 

When Howard Carter and Lord Carnarvon opened the tomb of Tutankamen, a series of mysterious events occurred. Several people associated with the discovery died violently or uncommonly, victims, according to legend, of the Pharaoh’s curse. The ominous omens had their origin in unconfirmed accounts of a chilling chain of events that began the day the two archaeologists and their team first crossed the threshold of the tomb, in November 1922. It is said that when the Last man returned to the surface a sandstorm arose, particularly intense at the entrance of the cave. Then a falcon, the royal emblem of ancient Egypt, flew over the tomb and headed west, towards the mysterious “other world” of Egyptian beliefs …

(READER’S DIGEST)

 

(This story will continue in the next ‘post’ of this Blog)

 

————————————————————————-

————————————————————————–

L’APOCALIPSI

Franco usó el FBI para identificar a comunistas

Crónica Global – El Español

Franco se apoyó en el FBI para identificar al ‘enemigo comunista’

La Brigada Político Social se nutrió de los dosieres secretos del controvertido Edgar Hoover sobre la identidad de personajes públicos afines al marxismo

 

—————————————————————————

Business Insider España

 

L’OMS inclou la vacuna d’IrsiCaixa i Grifols entre les candidates a fer front a el nou coronavirus

The WHO includes the IrsiCaixa and Grifols vaccine among the candidates to face the new coronavirus

 

—————————————————————————

 

(El present ‘post’ segueix de l’anterior que mostren les desagradables i pèssimes relacions entre Madrid i Barcelona, Catalunya i Espanya, malgrat aquest nou tren -no de rodalies- que diuen vol portar tantíssima gent de Catalunya a Madrid i a veure no se sap que. Pot ser a parar l’altra galta). 

∝ Els elevats emoluments que cobrava el senyor Rajoy, anterior president del Govern espanyol, i els que cobra ara el president Pedro Sánchez, mouen a treballar i a complir amb el deure de fer les coses ben fetes i amb responsabilitat. Catalunya, immemorial nació catalana, segueix esperant el seny per part de Madrid i que Catalunya existeix. Creure que la nació catalana no existeix o que existeix només a l’hora del ‘Catalunya, paga i calla’ ‘qui més paga menys rep’, és empènyer cap a l’independentisme creixent a Catalunya. Cap a el dret a l’autodeterminació dels pobles que contempla la Declaració Universal dels Drets Humans que el Cristianisme -seguidors de Crist- té per bandera i norma de compliment. 

   Catalunya segueix esperant el seny per part de Madrid i per part d’Espanya, nació de nacions. No als presos polítics catalans condemnats en conjunt a 100 anys de presó, no als exiliats polítics catalans ni, tampoc, als 2.850 represaliats. Ja ho explicava en el seu dia el Diari de Barcelona: 

<<Aquest matí s’ha celebrat l’acte d’Òmnium Cultural en homenatge als represaliats, en el que s’ha disposat una multitud de cadires buides davant Arc de Triomf com a símbol dels afectats. En declaracions al Diari de Barcelona, Marcel Mauri, vicepresident de l’organització, ha admès que es tracta d’una jornada atípica per la situació de la covid-19 però també per la repressió viscuda, assegurant que hi ha 2.850 represaliats “pel sol fet de ser independentistes”. Òmnium Cultural no ha fet crides per a què la gent surti al carrer, pensant en posar al centre de tot la seguretat i la salut de les persones, “però igualment serà una Diada on no deixarem de reivindicar aquests drets i aquestes llibertats”, ha afegit Mauri>>.

   Deixar de repetir tantes eleccions a Madrid, que costen tants diners i deixar millor els assumptes polítics i públics, no pitjor. Anar cap a endavant, mai enrere. No van aprendre res del bo i recordat President Adolfo Suárez. Un president amb coratge per començar a canviar peces d’una maquinària que grinyolava i que avui torna a grinyolar. 

   L’actual creixement de l’independentisme és la gran prova del malament que es van fer les coses durant el mandat del president Rajoy (Partido Popular) i que encara es va pel mateix camí. Si s’haguessin fet d’una altra manera possiblement, Mariano Rajoy, encara seria president del Govern espanyol i les relacions amb Catalunya, immemorial nació catalana, serien molt diferents. Però, no hi hagut cap bon director (Woody Allen) per repetir l’escena.

   El que si hi va haver és una molt mala direcció per fer coses irresponsables pròpies d’una democràcia feble, d’aprenents i sense donar-li el veritable valor que la democràcia representa en el món lliure. En els fets citats en el ‘post’ anterior aquests afegits cal fer-los constar per comprendre la situació actual i la que s’acosta.

   (…segueix del ‘post’ anterior…)

   * Més de trenta lleis socials, moltes demanades per la societat civil, portades per part de l’expresident Rajoy i pel seu govern al Tribunal Constitucional espanyol. Sempre contra Catalunya. Lleis aprovades pel Parlament de Catalunya el qual, davant d’aquesta constant intervenció de l’Estat centralista, posa en evidència a una autonomia que és una farsa. Ara el ‘Partido Socialista Obrero Español’ ho torna a fer.

   * La xifra de 16.800 milions d’Euros -un 8,2% del PIB català- procedents dels impostos dels ciutadans de Catalunya que, cada any, es van cap a Madrid i no tenen retorn per part del govern central i centralista espanyol. Així es veu el perquè en altres nacions i regiones que formen Espanya, en prou feines paguen impostos o són tan baixos. Aquesta injustícia fiscal amb Catalunya provoca que estigui mal finançada, pateixi un ofec econòmic i social que ratlla amb l’espoli fiscal.

   * El menyspreu cap a Catalunya i al Molt Honorable President de la Generalitat, Artur Mas, quan una vegada i una altra va fer patent davant el president Rajoy aquesta situació d’injustícia fiscal i d’ofec econòmic. Artur Mas li va demanar les converses i diàleg per fer possible un pacte fiscal que era possible i viable. Catalunya, que aporta el 20% del PIB espanyol, es mereixia aquest diàleg i poder arribar a un acord. Però, per part de Rajoy i del seu govern, res de res. Només immobilisme i actuar per empitjorar les coses. Així s’ha arribat a la situació actual. La situació entre Catalunya i Espanya necessita intel.ligència política i ganes de treballar. No la judicialització de la política i  repressió i més repressió. 

   * Conseqüències. No les de la Pau, no, no, aquestes no. L’aplicació del nomenat 155 innecessari, injust, repressiu, propi d’un Estat autoritari i d’una democràcia encotillada. Un nomenat 155 -nombres frets i sinistres- per ofegar la ja farsa d’autonomia de Catalunya. Un nomenat 155 per castigar Catalunya i als seus ciutadans. Un nomenat 155 imposat per l’expresident Rajoy (Partido Popular), el seu govern i amb el suport de (Ciudadanos) i el vist i plau del Partido Socialista Obrero Español. Cada vegada més lluny d’una actuació política pròpia d’Europa.

   (Com a les aventures del recordat ‘Capitán Trueno’ continuarà en el següent ‘post’. Però no aventures sinó les desventures  entre Catalunya i Espaya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades i tan llunyana d’Europa com la distància entre la Terra i el Sol).

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

XOC RACIAL A BIRMINGHAM

CHOQUE RACIAL EN BIRMINGHAM

RACIAL SHOCK IN BIRMINGHAM

(Alabama)

   

<< A la ciutat de Birmingham, fa algun temps, el Departament de Justícia va dur a terme una investigació per comprovar l’existència de discriminació en el camp electoral. I, conseqüentment, va recolzar un atac al Tribunal Suprem, contra les pràctiques segregacionistes de la ciutat. Més a més, hem estat testimonis de l’actual controvèrsia entaulada per descobrir qualsevol violació dels drets civils federals o d’una altra classe d’estatuts. En absència de tal violació, hem dirigit els nostres esforços perquè les dues parts es posin pacíficament d’acord i acabin d’una vegada per sempre els abusos que fins ara han estat objecte els ciutadans negres d’aquella comunitat >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963)

The Birmingham Campaign (1963) •

Blackpast

<< In the city of Birmingham, some time ago, the Department of Justice carried out an investigation to verify the existence of discrimination in the electoral field. And consequently, he supported an attack in the Supreme Court, against the segregationist practices of the city. In addition, we have witnessed the current controversy to uncover any violation of federal civil rights or other statutes. In the absence of such a violation, we have directed our efforts so that both parties peacefully reach an agreement and end once and for all the abuses that the black citizens of that community have been subjected to until now … >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963)

Durant uns dies, a principis del mes de maig de 1963, Birmingham va ser l’escenari d’uns disturbis que van commoure a la nació i al món sencer. Els negres manifestant-se pacíficament mitjançant unes ben organitzades desfilades en els que així mateix figuraven molts nens, van protestar contra la indignitat i desigualtat a què estaven sent sotmesos; les autoritats van emprar gossos policies i mànigues d’incendis per dissoldre aquestes manifestacions.- (Alan Nevins).

For a few days, at the beginning of May 1963, Birmingham was the scene of riots that shook the nation and the entire world. The blacks, demonstrating peacefully through well-organized parades in which many children also appeared, protested against the indignity and inequality to which they were being subjected; the authorities used police dogs and fire sleeves to dissolve these demonstrations.- (Alan Nevins).

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

<El coixinet humà>

A Anglaterra, fa alguns anys, la petita Elizabeth Andrews es va veure afectada d’un inflor a les cames que els seus pares i el metge van atribuir a reumatisme infantil. Però la inflor va persistir i es va agreujar. Pocs mesos després els metges van examinar la nena amb raigs X i van trobar que tenia trencats diversos ossos del maluc. Elizabeth no havia notat res quan se’ls va trencar. Elizabeth és una de les onze úniques persones al món (registrades en els últims 50 anys) que molt rares vegades, i en alguns casos mai, s’han sentit dolor. Si és el cas altres persones manifestarien greu angoixa, però Elizabeth es trobava tan tranquil·la com si res li hagués ocorregut.

(Reader’s Digest)

 

El maluc

 

8. El maluc - Bases anatòmiques i fisiològiques II

Google Sites

———————————————————

LA MÚSICA EXPRESSIÓ DE LA CULTURA I LA LLIBERTAT

 

Que la prestigiosa Escola de Música ‘Adrià Sardó’ de Calonge i Sant Antoni, amb més de 30 anys de funcionament, i amb 140 alumnes vocacionals que cada any entren al Conservatori, no hagi de tancar les seves portes després de tants esforços i sacrifici per aprendre i mantenir viva, tants anys, la flama de la música i la cultura. Perquè l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, mantingui el seu suport a l’Escola de Música ‘Adrià Sardó’.

 

 

———————————————————

LA FRASE

 

<<…entaular un diàleg sense condicions per trobar una solució política que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur polític. Perquè el diàleg sigui un èxit la repressió ha d’acabar i és necessària una amnistia per a les persones represaliades…>>

(del manifest ‘Dialogue for Catalonia’

Entre els signants hi ha quatre premis Nobel de la Pau, l’expresidenta del Brasil Dilma Roussef o la cantant Yoko Ono.

 

Medal Nobel Peace Prize.jpg

Viquipèdia
Premi Nobel de la Pau 

———————————————————

Ω   Per més trens ràpids, supersònics, d’última generació o com els vulguin anomenar -els de rodalies els trens petits d’una altra època-, la distància entre Catalunya, immemorial nació catalana, i Madrid, és enorme. La distància entre Catalunya i les altres nacions i regions que formen la denominació Espanya, és encara més enorme. No existeix una aproximació possible. Estem a anys llum. I amb la mania constant d’instar a signar, firmar contra Cataluña, deien, del Partido Popular, com una mania persecutòria encara la distància és més llunyana. Com de la Terra a Saturn. Mai he entès que hi van a fer a Madrid. Si, es pot entendre, que viatgin a Viena, París, Roma o a Brusse.les…Catalunya té vocació europea.

Des de Madrid, les prohibicions, les amenaçes, els càstigs…

   Parlem idiomes diferents. Aquí el català, allà el castellà. Durant molts anys no podíem parlar ni escriure en català. Se’ns castigava si ho fèiem. Des de Madrid ens ho van prohibir. <<Si eres español, habla español>>, <<Hablad en cristiano>>, <<Hable bien, sea Patriota no sea bárbaro…>>, <<Viva España y la disciplina y nuestro idioma cervantino>>. I ,així més, i més, i més…Catalunya i els seus ciutadans només existeixen a l’hora del paga i calla.

<<Siguis qui siguis, vinguis d’on vinguis…>>

   A Catalunya, immemorial nació catalana, som diferents. Pensem diferent. Fem les coses diferent. <<Siguis qui siguis, vinguis d’on vinguis, pensis com pensis, benvingut siguis>>. Hi afagiria, ara, <<parlis com parlis>> que, de fet, ja ho vol significar. No hauríem mai instat a signar contra l’Estatut d’Autonomia legal, constitucional i ratificat pel poble de qualsevol altra Comunitat Autònoma. No hauríem portat mai al Tribunal Constitucional espanyol, l’Estatut d’Autonomia legal i constitucional de cap altra Comunitat Autònoma. No hauríem portat mai al Tribunal Constitucional espanyol, cap de les lleis socials demanades pel poble i aprovades pel seu Parlament. No hauríem mai desatès una petició de diàleg i d’enteniment per tal de tractar sobre un pacte fiscal per evitar l’ofec econòmic i social de una altra Comunitat Autònoma. El president Artur Mas si li va demanar una vegada i una altra, per activa i per passiva, a Mariano Rajoy. Catalunya si que ajuda a les altres comunitats autònomes i pateix un pèssim finançament. Catalunya, paga i calla. Quien más aporta, menos recibe. Greu injustícia fiscal.

…què et passa? Què tens? Quins són els problemes? Seiem i parlem…

    Catalunya mai prohibiria per la força a una altra Comunitat Autònoma, que el seu poble votés en un referèndum el seu dret a decidir el seu futur polític. Abans, però, s’asseuria a treballar pel diàleg, l’enteniment i per totes les possibilitats per aconseguir una solució justa per a tothom. Catalunya, d’acord amb la dignitat humana, la democràcia, la llibertat, la cultura…preguntaria què et passa? Què tens?Quins són els problemes? Seiem i parlem…

   Aquesta és la Catalunya, immemorial nació catalana, que no prendria l’autonomia a cap Comunitat Autònoma mitjançant la repressió de l’anomenat 155. Un desastre polític d’envergadura i per la democràcia. No ha solucionat res tot està pendent i pitjor. Un fracàs total que reforça a un independentisme superior.

Només, pel paga i calla

   Dos Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas i Quim Torra, castigats, inhabilitats, multats…un altre, Carles Puigdemont, exiliat a Brussel.les. Fets impropis d’una nació de nacions que vol ser Europea, democràtica i del segle XXI. No, no, Catalunya no hagués tancat mai a la presó a representants presos polítics i altres exiliats polítics. Aquesta no és la manera de tractar el conflicte i problema espanyol amb Catalunya a l’Europa del segle XXI. A Catalunya només se la vol retenir pel paga i calla i per la seva aportació del 20% al PIB espanyol.

Una única alternativa: referèndum de Pau i de democràcia

   Mai Catalunya, immemorial nació catalana, tancaria a la presó -ja fa gairebé quatre anys que hi són- a representants polítics, pares de família, bones persones, honestos, treballadors i amb una gran vocació de servei públic per la seva participació en fer possible un referèndum de Pau i llibertat d’expressió, en el qual hi van participar milions de ciutadans de Catalunya. Defensors de la dignitat de Catalunya davant l’immobilisme recalcitrant per part del govern central i centralista del Partido Popular presidit per Mariano Rajoy, quan el govern de la Generalitat de Catalunya donava a conèixer, una vegada i una altra, l’ofec econòmic i social de Catalunya així com un atac constant a la seva autonomia i un injust sistema de finançament que ratlla l’espoli fiscal.

No a una autonomia emmordassada

   Catalunya no hagués fet res de tot això contre altres nacions i regions que formen Espanya. La seva gran bandera la democràcia, la llibertat, l’enteniment, el pactisme, la cultura, l’educació, el coneixement, el treball…No a una autonomia emmordassada; si a una veritable autonomia. Portar les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya y demanades per la societat civil al Tribunal Constitucional, no és una veritable autonomia és una farsa.

 

La mediocritat i el fracàs polític com a bandera

Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades

 

Mundiario
ElPlural.com

Españoles a garrotazo limpio

 

Antonio José Alcalá

La Paseata 

Los españoles y el eterno dilema de las dos Españas. Por Nacho Rodríguez Márquez – La Paseata

 

Crispación quística

Religión Digital

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

XOC RACIAL A BIRMINGHAM

CHOQUE RACIAL EN BIRMINGHAM

RACIAL SHOCK IN BIRMINGHAM

(In the language of the Catalan/Catalonia nation)

<< Em satisfà molt notar el progrés realitzat per negres i blancs per posar fi a una lletja situació a Birmingham (Alabama). Vaig manifestar molt clarament, des que em vaig fer càrrec de la presidència, que empraria tots els mitjans possibles per protegir els drets humans i mantenir la llei d’aquest país. Mitjançant la persuasió i la negociació, i, quan cregui que aquests dos mitjans han fracassat, mitjançant demandes judicials i intervenció dels tribunals, hem intentat fer front a les nostres responsabilitats en aquest difícil terreny sempre que les ordres dels tribunals federals han estat ignorades o violades. Hem dedicat tot el poder de el Govern federal a assegurar el respecte i l’obediència a les decisions dels tribunals de justícia i a les lleis d’aquesta nació >>

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963).

<< I am very pleased to note the progress made by blacks and whites to end an ugly situation in Birmingham, Alabama. I have stated very clearly, since I took over as president, that I would use all possible means to protect human rights and uphold the law of this country. Through persuasion and negotiation, and, when I believe that these two means have failed, through lawsuits and court intervention, we have tried to meet our responsibilities in this difficult terrain whenever federal court orders have been ignored or raped. We have dedicated all the power of the Federal Government to ensure respect and obedience to the decisions of the courts of justice and the laws of this nation … >>

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

 

——————————————————–

 

 

 

 

∏   El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez (Partido Socialista Obrero Español), no ha entès res sobre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana. Amagar el cap sota l’ala. L’anterior president, Mariano Rajoy (Partido Popular), tampoc. No només no va entendre res, sinó que amb el seu centralisme tancat, nacionalisme espanyol del temps de María Castaña i un immobilisme inapropiat, va enfonsar tots els ponts amb una Catalunya més que productiva, lligada de mans, farta d’esperar i amb un espoli fiscal creixent. Per què a Madrid han de pagar impostos si ja els paguen els ciutadans de Catalunya?

   Per més indignació i encara un major augment de l’independentisme, sense l’Estatut d’Autonomia que el poble va ratificar i en conseqüència amb una autonomia que és una farsa. Tampoc amb un Parlament lliure (parlar, parlamentar, discutir, exposar, expressar, contradir…) i per utilitzar el seu més gran fonament de representació del poble lliure: la llibertat d’expressió. Per part de Madrid, ja ho veiem. Judicis i més judicis, càstigs, multes, inhabilitacions, presos polítics catalans, exiliats polítics catalans, Repressió Òmnium Cultural xifra en més 2.500 els represaliats a Catalunya per “motius polítics” des del 20 de setembre de 2017 …i, davant de tot això, lògicament, l’independentisme cada vegada més fort.

   Una trista i penosa democràcia en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

   (En el següent ‘post’ hi haurà la continuació de l’actual. Uns fets tristos i penosos que posen en evidència a una democràcia raquítica i on el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, és cada vegada més gran i insalvable).

 

La propuesta que hará Rajoy a Artur Mas: corresponsabilidad fiscal para todas las autonomías

Confidencial Digital
De Godoy a Rajoy - Santiago Abascal - Libertad Digital
Libertad Digital

Un camí erroni

   1. Instar a signar pels territoris que formen la denominació Espanya,nació de nacions, per part de Mariano Rajoy (Partido Popular) suport (Ciudadanos), contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble. Disbarat polític que va portar a l’inici de l’independentisme i més fort cada vegada més.

   2. Utilitzar Catalunya i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya (Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya), per part de Mariano Rajoy (Partido Popular) com a arma electoral de cara a les eleccions. Transformar signatures en vots i mal camí per la democràcia en una Espanya en conflicte permanent. 

   3.- Després del disbarat polític d’instar a les signatures, portar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, al Tribunal Constitucional espanyol. Un Estatut revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats, ratificat pel rei i pels ciutadans de Catalunya. Mentre, un independentisme en creixement.

   4. Aquest nombre i apartat, que correspon a una trista i penosa història humana i política, l’explicarem en un ‘post’ següent i mentre l’independentisme a Catalunya, immemorial nació catalana, és cada vegada més fort amb presos polítics catalans i exiliats polítics catalans. El resultat de quan l’autonomia és una farsa.

    El día que España perdió Cuba, Puerto Rico y Filipinas | Saber es práctico

Saber es práctico

El día que España perdió Cuba, Puerto Rico y Filipinas

 

(…I QUAN L’AUTONOMIA ÉS UNA FARSA)

(Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni accepatdes)

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

The Kennedys and the Civil Rights Movement (U.S. National Park Service)

National Park Service

(In Catalan language/Catalonia)

<< En aquesta i altres formes, el Govern federal continuarà estimulant i donant suport a totes les accions legals dels  Estats i comunitats per assegurar  al públic en general l’accés a llocs que abans estaven reservats exclusivament als blancs. No es pot permetre el luxe de fer menys que això un país la qual Constitució << no distingeix colors >>, un país sense castes o classes entre els seus ciutadans >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial al Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

<< In this and other ways, the Federal Government will continue to stimulate and support all legal actions of the States and communities to ensure the general public access to places that were previously reserved exclusively for whites. A country whose Constitution does not distinguish colors, a country without castes or classes among its citizens, cannot afford to do less than this>>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

Pablo Iglesias

Secretari general de Podem

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Traje de entierro de jade, de la tumba de la princ...

Meisterdrucke Logo

La princesa xinesa Tou Wan va morir l’any 104 abans de J.C. i va ser enterrada amb aquest abillament de jade perquè aconseguís la immortalitat. També el seu espòs, mort nou anys abans, va ser sepultat amb un vestit anàleg, i la parella va descansar en unes immenses tombes llaurades a la falda rocosa d’una muntanya. Les seves restes, descoberts l’any 1968, van provocar sensació per la sorprenent riquesa de les 2.800 ofrenes funeràries que els envoltaven. El més espectacular de tot van ser les vestidures de jade, cadascuna formada per més de 2.000 plaques minúscules d’aquesta noble pedra, unides entre si amb fil d’or. Es creia en aquella època que l’or i el jade, immunes a l’efecte de el temps, atorgaven la immortalitat. Però encara que l’or i el jade van perdurar, el cadàver de la princesa, per la conservació tant es lluités, s’havia convertit en pols.

(Reader’s Digest)

 

——————————————————–

Catalunya, immemorial nació catalana, avançar cap amunt amb l’estudi, educació, coneixement, cultura … i el dret a decidir el seu futur polític i social

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Guerra Civil, trinchera de la imagen | Cultura | EL PAÍS

EL PAÍS

Una guerra civil i incivil sense fi, inacabable…

———————————————————

IrsiCaixa | Institut de Recerca de la Sida

 

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Atalayar

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Un nuevo estudio liderado por IrsiCaixa demuestra que los niveles de anticuerpos neutralizantes se mantienen a lo largo de los seis meses que ha durado el estudio

———————————————————

 

 

ζ   Lluitadors mundials, sacrificats per la llibertat, l’Onu, amnistíes, drets civils i humans -la veu del món lliure- demanen a l’Estat i Govern espanyols, de Madrid, una actuació pròpia d’un sistema just i democràtic -així no va succeir amb el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra-, que faci córrer la Pau i l’enteniment, en lloc de la repressió sense cap sentit. El gran mur, la gran barrera que porta la repressió. A l’Espanya, nació de nacions del segle XXI, no hi caben respostes dels segles XIX i XX. En el record, efectivament, dels representants elegits pel poble presos polítics catalans i exiliats polítics catalans a Europa. El silenci no és la grandesa pròpia de l’enteniment humà. Ja ho deia Miguel de Unamuno que ben present roman.

“A veces, permanecer en silencio es mentir, ya que el silencio puede interpretarse como asentimiento”.

   És el que pateixen – ho sent també el món lliure- els representants polítics catalans membres del Govern de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana, empresonats i exiliats. Aquells que no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. No van obligar a ningú. No van enderrocar a ningú. En conjunt 100 anys de presó per una declaració d’independència sense efecte, després de la col.laboració en l’organització d’un referèndum en el qual milions de ciutadans de Catalunya van expressar la seva disconformitat amb la mala política immobilista d’ofec econòmic i social, per part del Govern central, centralista i nacionalista espanyol de l’anterior president Mariano Rajoy (Partido Popular). Un referèndum multitudinari, democràtic i pacífic per part dels ciutadans de la nació catalana. Tothom sap que Catalunya té per bandera la democràcia, l’honor, l’enteniment, el diàleg, el pactisme, el treball…i amb aquell slògan famós: ‘Cataluña, paga i calla’. ‘Qui més paga, menys rep’. I pel que fa al diàleg amb l’Estat i Govern espanyols, “El més calent és a l’aigüera”. Una altra de Miguel de Unamuno.

 

“Deberíamos tratar de ser los padres de nuestro futuro en lugar de los descendientes de nuestro pasado.”

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans i del Tribunal Europeu dels Drets Humans, el qual, hi haurà d’emetre el seu veredicte al respecte. Es tracta de representants polítics elegits pel poble, bones persones, honestedat irreprotxable,treballadors incansables,bons polítics, servidors públics defensors de la dignitat de la nació catalana i creients amb Europa. Romanen 4 anys tancats als calabossos. La situació és tan greu que bé mereix un veredicte, una resposta no tardana per part del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

   Un referèndum pacífic i democràtic en el qual va quedar demostrat mitjançant les urnes, el rebuig i disconformitat per part de milions de ciutadans de Catalunya amb la política immobilista i equivocada -així els temps ho ha anat confirmat-, de l’anterior president del Govern espanyol, Mariano Rajoy (Partido Popular) suport (Ciudadanos). Una molt mala política d’assetjament autonòmic, intervencionisme contra el Parlament, social i ofec econòmic que pateix Catalunya. Tothom ho sap que la nació catalana pateix un mal i injust finançament propi d’un continuat espoli fiscal.

   Tampoc l’actual president del Govern espanyol, Pedro Sánchez (Partido Socialista Obrero Español), s’arramanga les mànigues i treballa amb afany per solucionar el problema i conflicte espanyol amb Catalunya. L’exemple i coratge del valent i   recordat President Adolfo Suárez, no s’ha estès. Així li van les coses a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

Any 2017

Ja van 4 anys de presó

Ya van 4 años de carcel

It’s been 4 years in jail 

Adolfo Suárez - Canal HISTORIA

Canal HISTORIA

L’exemple i coratge del valent i recordat President Adolfo Suárez, tan necessari avui dia

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

El Presidente de los Estados Unidos John F. Kennedy se reúne el Alcalde Richard J. Daley (Demócrata de Chicago) y funcionarios de Illinois en la Oficina Oval de la Casa Blanca en

Text in Catalan (Catalonia)

<< La discriminació racial als llocs de treball és especialment injuriosa tant per les seves víctimes com perjudicial per a l’economia nacional. Porta com a resultat un enorme malbaratament d’energies humanes, i alhora crea seriosos problemes comunitaris. És a més oposada a el principi democràtic de que a cap home se li pot negar treball adecuadoi a la seva capacitat a causa de la seva raça, credo o ascendència >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Chief In State - My New Orleans

Chief In State – My New Orleans

<< Racial discrimination in jobs is especially injurious to both its victims and damaging to the national economy. It results in a huge waste of human energy, and at the same time creates serious community problems. It is further opposed to the democratic principle that no man can be denied work suitable to his ability because of his race, creed or ancestry. ‘

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., february  28, 1963).

 

Text in Catalan (Catalonia)

<< Els parcs nacionals, boscos i altres llocs d’esbarjo i esplai, així com el districte de l’Stadium de Columbia, es troben oberts a tothom sense distinció de color. S’estan celebrant a més en tots aquells hotels i restaurants que no practiquen la segregació, reunions apadrinades pel Govern federal; reunions en què parlen constantment persones nomenades pel mateix Govern. El Departament de Justícia ha demanat a l’Tribunal Suprem que anul·li les sentències dictades contra aquells negres detinguts per pretendre ser admesos en llocs on abans es practicava la segregació, i que així mateix es faci complir la llei mitjançant els seus agents per protegir a aquelles persones que tracten de suprimir la segregació en els seus mitjans de transport >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

La historia detrás de la impactante foto que hace medio siglo se convirtió en símbolo de la segregación racial en Estados Unidos - BBC News Mundo

BBC

<< National parks, forests and other places of recreation and recreation, as well as the Stadium District of Columbia, are open to everyone without distinction of color. In addition, meetings sponsored by the federal government are being held in all those hotels and restaurants that do not practice segregation; meetings in which people appointed by the government itself speak constantly. The Justice Department has asked the Supreme Court to vacate the sentences passed against those blacks detained for seeking admission to places where segregation was formerly practiced, and to also enforce the law through its agents to protect those who seek to eliminate segregation in their means of transport >>.

President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

Abraham Lincoln, el granjero que llegó a presidente, ganó la guerra civil, unió a su país y liberó a los esclavos - Infobae

Infobae

Abraham Lincoln

 

———————————————————

LA FRASE

 

<<…és el moment del diàleg i d’un enfocament responsable d’ambdues parts. Cal entaular un diàleg sense condicions per trobar una solució política que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur polític. Perquè el diàleg sigui un èxit la repressió ha d’acabar i és necessària una amnistia per a les persones represaliades>>.

 

(Del manifest internacional Dialogue for Catalonia)

 

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL PER LA PAU, LA LLIBERTAT, LA DEMOCRÀCIA I L’ENTENIMENT, UN EXEMPLE DE CATALUNYA, IMMEMORIAL NACIÓ CATALANA

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

EL FOC ETERN

 

Durant milers d’anys un foc inextingible devora una muntanya australiana. El fet ocorre a 25 quilòmetres a nord de Scone a Hunter Valley (Nova Gal·les del Sud). Els primers exploradors van pensar que la columna de fum procedia d’un volcà, però a la fi es va comprovar que a 150 metres de profunditat es cremava una veta d’carbó. Es creu que fa uns 2.000 anys algun arbre, potser incendiat per un llamp, va caure sobre una zona de la veta de carbó, exposada a la intempèrie. El foc va calar en el carbó i en el transcurs dels segles la lenta combustió s’ha propagat al llarg de la veta. Una altra teoria explica que la veta es va calar a causa de la calor engendrat per l’oxidació de pirites. Els aborígens recelen d’aquell paratge, encara que ho associen amb Bhaiami, el creador, i amb Turramulan, el seu mediador en la Terra, que parla a través de fum.

(Reader’s Digest)

THE ETERNAL FIRE

 

Incendios: La montaña que lleva ardiendo 6.000 años de manera ininterrumpida

El Confidencial

For thousands of years an unquenchable fire devours an Australian mountain. The event occurs 25 kilometers north of Scone in Hunter Valley (New South Wales). The first explorers thought that the smoke column came from a volcano, but in the end it was found that 150 meters deep a coal seam was burning. It is believed that some 2,000 years ago some tree, perhaps set on fire by lightning, fell on an area of the coal seam, exposed to the elements. The fire started in the coal and over the centuries the slow combustion has spread along the vein. Another theory explains that the vein was ignited by the heat generated by the oxidation of pyrites. The aborigines are suspicious of that place, although they associate it with Bhaiami, the creator, and with Turramulan, their mediator on Earth, who speaks through smoke.

(Reader’s Digest)

El fuego que arde sin parar desde hace 5.500 años

ABC

——————————————————–

L’APOCALIPSI

 

El terror nazi llamado la Gestapo

Merca2.es

El terror nazi anomenat la Gestapo

   Quan les portes de l’infern s’obren de bat a bat, mai se sap quan es tornaran a tancar-se. Es poden obrir per qualsevol ximpleria o descuit. Per qualsevol fet o blasfèmia. Per qualsevol insult o bufetada. Per qualsevol injustícia o patiment causat. Les portes de l’infern s’obren de bat a bat, per la manca de compassió pels menys afortunats…Es comença per situacions de consentiment i tolerància amb el mal i el patiment humà, i, es transforma amb la més espantosa de les dictadures infernals.

——————————————————–

 

22042021 Foto investigació vacunes contra la covid a Irsicaixa, a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona

Xavi Jurio

‘La Vanguardia’

Esfuerzo científico. Investigadores en el laboratorio de Bioseguridad de IrsiCaixa, donde estudian la eficacia in vitro de la vacuna.

———————————————————

 

  ∇ Fa mig any que va aparèixer un a l’estat d’Utah (Estats Units d’Amèrica). Un prodigi de la poderosa indústria de l’acer. Ara, ha aparegut un altre a Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia (Catalunya). Expliquen, també, que s’han trobat altres en alguns indrets del món. Sembla que s’hauria de catalogar com a fenòmens estranys ja que no se sap qui ha clavat a terra aquests monòlits d’acer inoxidable. Per la seva provada fortalesa és el resultat d’afegir a l’acer, una proporció bastant elevada de crom i níquel.

 

Aparece en una playa de la Costa Brava un monolito metálico parecido al de Utah

20Minutos

El monòlit aparegut a Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia, va ser empès a terra i traslladat al Parc dels Estanys d’aquesta població de la Costa Brava 

 

The monolith appeared in Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia, pushed to the ground, and moved to the Parc dels Estanys in this town on the Costa Brava

 

   A la pregunta de com han aparegut aquests monòlits i concretament el de Castell-Platja d’Aro, hauríem de fer moure una mica la imaginació i observar l’espai sideral més proper al planeta Terra. Tot són astres i planetes que no paren de moure’s. Ja ho va fer, explicar i escriure, l’any 1865, Jules Verne: ‘De la Terra a la Lluna’. I, ara, de la Lluna a la Terra…i a Mart.

   Els exploradors de l’espai sideral ens expliquen, entre moltes altres coses, les grans quantitats de níquel i crom que existeixen en aquests planetes i meteorits. He aquí, llavors, una possible pista. El monòlit trobat a Castell-Platja d’Aro no es pot concebre sense la combinació d’acer, níquel i crom. Tampoc els trobats en alguns indrets del planeta Terra.

   Els exploradors de l’espai sideral no ens ho han explicat tot. Tampoc la NASA ni el poderós exèrcit dels Estats Units d’Amèrica. Ni el senyor Steven Spielberg. S’han vist coses i se segueixen veient altres. Un misteri extraordinari i sorprenet presideix la galàxia. Parlar encara de més lluny i de les altres galàxies, forma part d’un gran atreviment.

Un univers misteriós

Mètode

   Una cosa si és certa. Ara, el Perseverance, el robot enviat a Mart per la NASA, és un gran i autèntic explorador. Com el gran David Livingstone, heroi infatigable, que, després de més de 30 anys recorrent Àfrica va descobrir bona part d’aquell immens territori. Livingstone va continuar les seves exploracions fins que va morir l’1 de maig de 1873 a causa d’una malària i una hemorràgia interna que va ser produïda per una obstrucció intestinal. El seu cadàver va ser traslladat a Anglaterra i enterrat a l’abadia de Westminster però diu la llegenda que el seu cor va ser enterrat a l’Àfrica, abans de traslladar el cadàver.

Las aventuras en África del doctor Livingstone - Jot Down Cultural Magazine

Jot Down

David Livingstone

Missioner i explorador

El ‘Perseverance explorarà el sòl i l’atmosfera del planeta vermell durant al menys un any marcià, que equival a prop de 687 dies terrestres. Es tracta del robot més sofisticat mai enviat a l’espai i tindrà com a objectiu buscar evidència per respondre grans preguntes com si hi ha senyals concretes de vida microbiana passada a Mart.

   De ben segur que el ‘Perseverance‘ no deixarà el seu cor a Mart. És probable, però, -jo penso que és molt segur- que de la mateixa manera que els habitants del planeta Terra observen extraordinàriament embadalits les proeses -no el missatge secret- del ‘Perseverance’, també, éssers d’altres galàxies, planetes i mons ho estan observant extraordinàriament embadalits. Però ells si han escoltat i escolten el missatge provinent de la Terra. Una missiva de Pau, llibertat, democràcia i enteniment.

   El misteriós monòlit aparegut a Castell-Platja d’Aro, podria ser la seva resposta. De moment!

Per fi! Ja són aquí!

 

 

 

 

Castell-Platja d'Aro (Girona) traslada el monolito aparecido en la playa a un parque del municipio

Europa Press

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

<< No hi ha cap acte que sigui més contrari a l’esperit de la nostra democràcia i Constitució, que el problema del negre que només busca un tractament igual al dels altres éssers humans, i no hi ha res més inhumà d’impedir a aquest ciutadà l’entrada en restaurants, hotels, teatres, zones d’esbarjo i altres llocs públics >>.

(President John F.Kennedy, el President màrtir, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

Kennedy: el final de un sueño | Cultura | DW | 22.11.2013

DW

<< There is no act that is more contrary to the spirit of our democracy and Constitution, than the problem of the black who only seeks treatment equal to that of other human beings, and there is nothing more inhuman than preventing that citizen from entering restaurants, hotels, theaters, recreation areas and other public places >>.

(President John F. Kennedy, the Martyr President, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< D’altra banda, els restaurants i altres locals situats en edificis arrendats pel Govern federal s’han obert a tots els empleats federals de color precisament en aquells llocs en què abans es trobaven subjectes a una rígida segregació. L’Administració de Serveis Generals ja no concedeix arrendaments de tals locals llevat que les portes siguin obertes a tots els empleats federals sense distinció de raça o color. I aquest moviment s’ha dut a terme sense so de trompetes, i pràcticament sense un sol incident; i en tots els Estats de la nació es continuarà aquesta mateixa política >>.

(President Jonh F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Racial Segregation Usa Fotos e Imágenes de stock - Alamy

<< On the other hand, restaurants and other premises located in buildings leased by the federal government have been opened to all federal employees of color in precisely those places where they were previously subject to rigid segregation. The General Services Administration no longer grants leases on such premises unless their doors are open to all federal employees without regard to race or color. And this movement has been carried out without trumpets, and practically without a single incident; and in all the states of the nation this same policy will be continued >>.

(President Jonh F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

Parks Mlk Obama - Lessons - Blendspace

Blendspace

L’Administració Kennedy va redactar una llarga llista de negres capaços per ocupar alts càrrecs. Convertia a George L. Weaver en secretari adjunt de Treball; a Robert C. Weaver, en cap de l’Agència Federal de Finançament d’Habitatges; a Thurgood Marshall en un dels jutges de Tribunal d’Apel·lacions (Segundo Circuit); a Carl Rowan en ajudant adjunt de l’secretari d’Estat, i a Andrew Hatcher en secretari de Premsa de el president. En l’estiu de 1962, la convenció anual de la NAACP, organització que recolzava entusiàsticament les mesures adoptades pel president, va recomanar a aquest << valenta i decidida reacció >> en el treball que en aquest terreny encara quedava per realizar.- (Allan Nevins).

The Storied History of the NAACP

Institute of the Black World 21st Century

The Kennedy Administration drew up a long list of capable blacks for high office. It made George L. Weaver Deputy Secretary of Labor; Robert C. Weaver, chief of the Federal Housing Finance Agency; Thurgood Marshall as one of the judges of the Court of Appeals (Second Circuit); Carl Rowan as deputy assistant secretary of state, and Andrew Hatcher as press secretary to the president. In the summer of 1962, the annual convention of the NAACP, an organization that enthusiastically supported the measures adopted by the president, recommended to him a “ brave and determined reaction ” in the work that still needed to be done in this area.- (Allan Nevins).

 

———————————————————

LA FRASE

“Diverses disposicions del codi penal espanyol tenen un impacte negatiu, inclòs un efecte dissuasiu, en l’exercici de la llibertat d’expressió, un dret d’importància crucial per a un debat públic lliure i plural”

 

Comisaria del Consejo de Europa: Francia debe reformar el proyecto de ley de seguridad

www.aa.com.tr

Dunja Mijatovic

 

La comissària de Drets Humans del Consell d’Europa (Cd’E), Dunja Mijatovic, ha traslladat la seva preocupació a Espanya per les “creixents condemnes” a presó a artistes i activistes els últims anys.

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

Segons el nord-americà John Rinehart, les emissions dels guèisers, que s’esdevenen a intervals de 60 i 65 minuts, canvien amb les fases de la Lluna. Es produeix un guèiser quan la calor de l’interior de la Terra escalfa l’aigua subterrània d’una llarga falla vertical. En el més profund de la falla la temperatura ascendeix per sobre del punt normal d’ebullició de l’aigua. Aquesta, però, no bull per estar sotmesa a enorme pressió. A la fi, es produeix vapor que empeny cap amunt a l’aigua per diversos conductes. Immediatament cedeix la pressió, l’aigua bull i el guèiser entra en activitat. Els geòlegs opinen que, durant les fases de la Lluna, l’escorça terrestre es modifica de tal manera, a causa de l’atracció lunar, que el sistema de falles es pertorba. Com a conseqüència, el vapor triga més o menys en arribar a la superfície. El període d’emanació d’un guèiser ha arribat a alterar-se en més d’una hora.

(Reader’s Digest)

Cómo ver un Géiser de Yellowstone en erupción - Viajology.com

Viajology

———————————————————

LA MÚSICA DE LA LLIBERTAT,LA PAU I L’ENTENIMENT

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

El gulag de Franco: 296 camps de concentració en els quals va regnar l'horror

El Periódico

 

El gulag de Franco: 296 camps de concentració en els quals regnava l’horror

 

Un exhaustiu estudi documenta gairebé 300 centres d’internament franquistes i denuncia les penalitats patides per fins a un milió de presoners

 

El periodista Carlos Hernández de Miguel, autor de ‘Los últimos españoles de Mauthausen’, parla d’un sistema repressiu basat en la por, l’extermini i la reeducació

———————————————————

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

   La permanència de representants polítics catalans a les presons espanyoles com a presos polítics i exiliats polítics a Europa, amb la situació de que ara surten dels calabossos i ara tornen a entrar contínuament, és una situació que demostra una política perversa, ineficaç i d’una gran mediocritat que dóna la raó a la evidència de que Catalunya, immemorial nació catalana, pateix una autonomia que és una farsa i on el diàleg de la democràcia és també una farsa. La forta permanència de la demanda de la independència per part de la nació catalana, demostra les contínues equivocacions i anar pel mal camí desviat d’una democràcia menyspreada que, en lloc del diàleg i l’enteniment social i polític, manté presos polítics catalans i exiliats polítics catalans a Europa. El ‘Catalunya, paga i calla’ ja no es correspon amb una actuació política i democràtica pròpia del segle XXI. Espanya va cap a enrere.

———————————————————

 

La OMS elige una vacuna de IrsiCaixa y Grifols entre las candidatas para combatir el Covid-19 | PlantaDoce

PlantaDoce

La OMS elige una vacuna de IrsiCaixa y Grifols entre las candidatas para combatir el Covid-19

——————————————————–

 

 

♦   El pensament i la paraula -èxits universitaris i de la ciència-, hauríen de servir per alguna tasca progressista, però, humana. El turisme i quan més s’aprofundeix en el seu coneixement, no pot sostenir tot el sistema econòmic de Catalunya, immemorial nació catalana, i de les nacions que formen la denominació Espanya.

   Ja no ens trobem als anys 60 i, ara, ja no hi pot haver només un sector econòmic tan predominant que apaga les potencialitats industrials i econòmiques d’altres sectors i noves alternatives. I més quan el del turisme és tan fluix, feble i tocat com en aquests moments -i els que poden arribar- davant del virus infernal. Malalties i revolucions. 

   Tampoc la repressió constant davant el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, ajuda en res. Representants presos polítics catalans i exiliats polítics catalans, tres Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya inhabilitats, no ajuda en res. La por no ajuda en res. Per part del Govern central i centralista, nacionalista espanyol, molta mediocritat i manca d’intel.ligència.

   No. La força tant afeblida del sector del turisme no pot aguantar el progrés econòmic, social i de l’ocupació. No ho és perquè molts erudits responsables ja ho defensaven els anys 70 -‘Debat Costa Brava’-, sinó perquè les circumstàncies de la tragèdia actuals ho demostren.

El turisme no és suficient ni únic

   La fortalesa econòmica, industrial, tecnològica, científica, d’investigació, de l’espai, exportadora…no pot funcionar només amb el turisme. És la ruïna. Europa ja ha avisat a Espanya que això no pot continuar així. En els Estats Units d’Amèrica fa 100 anys que ho saben i ho pratiquen, 7% d’atur. Espanya, 16%. Catalunya, 13%…

   Quatre milions de persones humanes sense feina en el conjunt de les nacions que formen Espanya i mig milió a Catalunya, és una gran desgràcia que porta a la pèrdua dels valors humans i de la supervivència de les famílies. Confiar només amb el turisme és un error garrafal. Un país fort no pot dependre només del turisme.

   Els governs autonòmics -autonòmics?- i de les nacions que formen la denominació Espanya, els Parlaments, ‘la Caixa’,  les grans patronals, els sindicats, els empresaris, els homes i dones de negocis, els servidors públics…no hi tenen res a fer respecte a la necessària transformació d’un model econòmic absolet? Ja no es tracta de dir, perquè, només dient, no s’aconsegueix res.

Industria aeroespacial - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

Industria aeroespacial

Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme - Notícies del Ministeri del 2020
Ministerio de Industria, Comercio y Turismo
Los mejores 11 cursos y másteres para formarte en industria 4.0
Hablemos de Empresas
El turismo: ¿motor económico de España o motivo de preocupación? - elEconomista.es
elEconomista.es

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRETS

VOTO, EDUCACIÓN, EMPLEO JUSTO Y OTROS DERECHOS

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

Una foto para la historia. Cuando los desafíos de una minoría cambiaban los derechos civiles de la mayoría | Kurioso

Kurioso
La historia detrás de la impactante foto que hace medio siglo se convirtió en símbolo de la segregación racial en Estados Unidos - BBC News Mundo
BBC

<< No hi ha cap acte que sigui més contrari a l’esperit de la nostra democràcia i Constitució, que el problema del negre que només busca un tractament igual a el dels altres éssers humans, i no hi ha res més inhumà d’impedir a aquest ciutadà l’entrada en restaurants, hotels, teatres, zones d’esbarjo i altres llocs públics >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

Racismo inmobiliario en eeuu: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca — idealista/news
Idealista

<< There is no act that is more contrary to the spirit of our democracy and Constitution, than the problem of the black who only seeks treatment equal to that of other human beings, and there is nothing more inhuman than preventing that citizen from entering restaurants, hotels, theaters, recreation areas and other public places … >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C, February 28, 1963).

Historia del racismo en Estados Unidos - Resumen
unPROFESOR

<< On sigui que ha estat possible, aquesta Administració ha lluitat durament amb tals actes. El 1961, el Departament de Justícia i la comissió de Comerç Interestatal van adoptar mesures que van ser coronades per l’èxit, per acabar amb la discriminació racial als ferrocarrils i autobusos. El 1962, els quinze aeroports que encara practicaven la segregació van ser persuadits perquè canviessin d’actitud. Tretze d’ells ho van fer voluntàriament, i només dos van haver de fer-ho davant la imminència que el Departament de Justícia els obligués. Com a resultat de totes aquestes mesures, es pot dir que la sistemàtica segregació en tots els mitjans de transport interestatal ha desaparegut virtualment. No hi ha cap dubte que seguiran donant-se casos aïllats de segregació racial en restaurants, hotels, etc., però confio que molt aviat les autoritats s’encarregaran de fer-los desaparèixer … >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Wherever possible, this Administration has fought hard with such acts. In 1961, the Department of Justice and the Interstate Commerce Commission took successful steps to end racial profiling on the railroads and buses. In 1962, the fifteen airports that still practiced segregation were persuaded to change their attitude. Thirteen of them did so voluntarily, and only two had to do it before the Justice Department was imminent to force them to do so. As a result of all these measures, it can be said that systematic segregation in all interstate modes of transportation has virtually disappeared. There is no doubt that there will continue to be isolated cases of racial segregation in restaurants, hotels, etc., but I trust that the authorities will soon make them disappear … >>.

President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

La grandesa de la vida humana

Durant cada minut de la nostra vida el cor bomba 4,70 litres de sang (14,10 litres en un exercici violent) a través d’96.560 km d’artèries, venes i vasos capil·lars. Un cos adult guarda de 2,80-4,70 litres de sang: la mitjana per a un home és de 3,76 litres que contenen dos bilions de glòbuls vermells (portadors d’oxigen) i 3.000 milions de glòbuls blancs (per combatre les malalties ). Alguns glòbuls blancs tenen un cicle vital de només 12 hores; els glòbuls vermells viuen 120 dies

Reader’s Digest)

Sistema circulatorio: MedlinePlus enciclopedia médica illustración

MedlinePlus

During each minute of our life the heart pumps 4.70 liters of blood (14.10 liters in violent exercise) through 96,560 km of arteries, veins and capillaries. An adult body stores 2.80 to 4.70 liters of blood: the average for a man is 3.76 liters containing two trillion red blood cells (oxygen carriers) and three billion white blood cells (to fight disease ). Some white blood cells have a life cycle of only 12 hours; red blood cells live 120 days …

(Reader’s Digest)

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL OBRE ELS CORS ACOMPANYADA DEL VIOLÍ

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Birmania vive una jornada de huelga general en protesta por el golpe | El Comercio

El Comercio

Birmania

Quan la democràcia és trepitjada, es trepitja al poble

When democracy is trampled, the people are trampled

 

CATALONIA

 

Llibertat presos polítics i exiliats» a la façana del Palau de la Generalitat | NacióDigital

Nació Digital

LLuitadors mundials, ciutadans -la veu del món lliure- que demanen a l’Estat i Govern espanyols una actuació pròpia d’un sistema just i democràtic que faci córrer la Pau i l’enteniment, en lloc de la repressió sense cap sentit. A l’Espanya -nació de nacions- del segle XXI, no hi caben respostes pròpies dels segles XIX i XX.

———————————————————

Responsable de prensa en IrsiCaixa - AECC - Asociación Española de Comunicación Científica

IrsiCaixa, un modelo de colaboración entre una entidad pública y una privada
Fundación General CSIC

Espanya, a la cua d’Europa en inversió en R+D

Un estudi conclou que la inversió espanyola en R+D està un 40% per sota de la mitjana de la UE

 

———————————————————

   ℘ Els molt honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana, membres del Govern i del Parlament, multitud d’independentistes, podrien anar als jutjats espanyols amb els ulls embenats. Com el mag Xevi, de Santa Cristina d’Aro, que, l’any 1969, va conduir amb els ulls tapats un cotxe des del Saló del’Automòbil (Montjuïc) fins a Montserrat.

Afront pendent, sense rectificació ni solució

   La recollida de signatures per part de l’anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. “Firmar contra Catalunya”, deien ciutadans espanyols que el van instar a signar. Quan lluny de l’Europa lliure i progressista!   Ara veiem les conseqüències que porten a Catalunya, immemorial nació catalana, cap a l’independentisme. Sense l’Estatut d’Autonomia que el poble va votar i ratificar i amb una autonomia que és una farsa, el camí és de la independència de la nació catalana.

   La bogeria i mala política de la recollida de signatures -utilitzar l’Estatut d’Autonomia com a arma electoral, va portar Catalunya cap els tribunals, tribunals i més tribunals. La feina política per la qual cobren emoluments puntuals i dietes considerables, es va començar a judicialitzar. L’anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, (Partido Popular) suport Ciudadanos, van iniciar una judicialització rere una altra. Capacitat per cobrar, però, incapacitat per solucionar de manera democràtica i intel.ligent un conflicte i problema espanyol amb Catalunya. Any 2006, any 2021, quinze anys de tribunals i judicialitzacions i no és que estiguem allà mateix, sinó molt pitjor. Són ben utilitzats els diners dels contribuents?

   El poble independentista, pacífic, democràtic, negociador, pactista ja està cansat de tantes mentides per part del govern central, centralista i nacionalista espanyol. Sense poder utilitzar el diàleg polític indispensable i propi de les grans nacions democràtiques, no para d’entrar i sortir dels jutjats i comparèixer davant dels tribunals. Detencions, càstigs, multes, inhabilitacions i més inhabilitacions, empresonaments, exilis, patiments indescriptibles… que han augmentat i augmenten l’independentisme demandat del treball pel diáleg i l’enteniment.

   Però, per part de Madrid, oïdes sordes. Multitud d’embolics de tota mena, però oïdes sordes. Això si, Catalunya, paga i calla. La inestabilitat social i política segueix, segueix i segueix fins el punt que, ¿podrà Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, administrar eficaçment -tant com li exigeix Europa- els fons estructurals ‘Next Generation EU’ de 140.000 milions d’Euros assignats a Espanya?

   Mentre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana, segueix, segueix i segueix… -manca d’intel.ligència, mediocritat supina-, ho veiem gairebé impossible.

   (Aquest text continuarà en un següent ‘post’) 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

El Punt Avui – Blogs – Avui

“Signar contra Catalunya!”, deien…la bogeria a la política

 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

Revista IDEES

Un poble pacífic, negociador, pactista, democràtic que creia en una taula de treball i diàleg

 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

Avui

Una nació, un poble, enganyat i cansat d’una autonomia que és una farsa

 

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< S’ha instituït així mateix una senzilla organització per fer complir aquests acords. El Comitè ha rebut unes mil tres-centes queixes en dos anys; més reclamacions que les que ha rebut en els set anys i mig de la seva existència, i ha aconseguit solucionar el setanta-dos per cent dels casos presentats a litigi , record veritablement estimulant i sense precedents. S’ha aconseguit així mateix significatius resultats en l’ocupació de negres amb contractistes que abans no contractaven més que a blancs, i, d’altra banda, també s’ha aconseguit elevar als negres a llocs re responsabilitat tècnica i supervisora. I ho repetiré un cop més: totes aquestes provisions incloses en els contractes governamentals, així com els acords voluntaris contra la discriminació, es compliran rigorosament >>.

President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< A simple organization has also been instituted to enforce these agreements. The Committee has received some 1,300 complaints in two years; more claims than it has received in the seven and a half years of its existence, and has managed to solve seventy-two percent of the cases brought to litigation … a truly stimulating and unprecedented record. Significant results have also been achieved in the employment of blacks with contractors who previously hired only whites, and, on the other hand, it has also been possible to elevate blacks to positions of technical and supervisory responsibility. And I will repeat it once again: all these provisions included in government contracts, as well as voluntary agreements against discrimination, will be strictly enforced >>. 

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< més a més, el Govern federal, com a patró, continuarà la seva política d’integració en el seu sector d’ocupació i programes de desenvolupament >>

<< In addition, the federal government, as employer, will continue its policy of integration in its employment sector and development programs … >>

Nous líders, noves responsabilitats, servidors públics íntegres i noves esperances

New leaders, new responsibilities, upright public servants, and new hopes

———————————————————

LA FRASE

“Un Gobierno tiene que velar por el interés del Estado, y el interés del Estado requiere que los líderes independentistas presos pudieran estar no solamente libres, sino representando a la ciudadanía que les ha votado también”.

“A government has to ensure the interest of the State, and the interest of the State requires that the imprisoned independence leaders could not only be free, but also represent the citizens who have voted for them.”

 

Pablo Iglesias asegura que la reforma laboral se derogará al completo y advierte al PSOE: "lo firmado obliga" | Economía

Expansión

Pablo Iglesias

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Somormujo: curiosidades de un pez con alas - Fundación Aquae
Fundación Aquae

L’au peix o el peix au?

A la vora dels torrents de muntanya viu una au robusta, de la mida d’un estornell, anomenada cabussó. Abunda en diverses zones del globus i s’adapta perfectament a l’aigua, a l’interior << vola >> amb sorprenent mestratge. Bat les seves fortes ales i vola fins a fons de sis metres de profunditat. Allà pot resistir mig minut buscant aliment entre els rocs i la sorra. Es creu que el cabussó pot caminar pel fons de l’aigua, col·locant el seu cos en determinat angle contra el corrent. Això li val mantenir-submergit mentre es procura el pa. Una aleta movible, situada sobre els nassos de l’au, tanca el pas de l’aigua, i els ulls estan protegits per una prima membrana semblant a una tercera parpella.

(Reader’s Digest)

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL OBRA LA PORTA A LA CULTURA, EL DIÀLEG, LA PAU I DES DEL SO DEL VIOLÍ

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

El diplomático argentino que relató el horror nazi en tiempo real - LA NACION

La Nación

60 milions de morts

 

The German Lesson (Lección de alemán)

No és el camí de la bogeria, és la mateixa bogeria abans d’iniciar el camí cap al dolor, patiment, sang, mort, aniquilació i enfonsament a les profunditats de l’infern. Una obsessiva i cruel pressió familiar i social davant la gran mentida de ‘Les alegries del deure, que va conduir cap al nazisme, el ‘tercer reich i a la segona guerra mundial -60 milions de morts. Quan la bogeria de la crueltat humana comença en el si de la mateixa família i d’una societat malalta.

———————————————————

Responsable de prensa en IrsiCaixa - AECC - Asociación Española de Comunicación Científica
Coronavirus: Tres centros catalanes se unen para fármacos y vacuna
El Periódico

Tres centres catalans s’uneixen per crear fàrmacs i una vacuna contra la coronavirus

IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center i l’IRTACReSA esperen tenir les medicines en tres mesos

La multinacional farmacèutica Grifols col·labora en el finançament de la recerca

———————————————————

   ♥ Pantalleros. Els denominen així perquè són com uns entusiastes convençuts de les pantalles. No de la pantalla gran del cinema educatiu i entusiasta, sinó de les més petites, totes aquelles que forcen els ulls a un exercici considerable i innecessari. El modernisme i la moda no sempre són aconsellables per una bona salut. Els pares i els educadors ja ho saben això, o ho haurien de saber. Protegir la salut humana és protegir la vida i la llibertat.

   Artefactes de tota mena ja es diguin mòbils constantment canviables, tauletes, portàtils… haguts i per haver anunciats amb una publicitat abassegadora que concentren a la maravellosa i alhora potència visual dels ulls, a un espai tan reduït que esborra la funció miraculosa de la seva creació. Una salut malmesa en una edat temprada i que els pares, educadors i el servei públic de la política deixent anar passant. Com queda, també, la tan necessària, formativa, educativa i divertida voluntat de lectura. La gran sort de poder llegir un llibre tan fantàstic com Moby Dick, escrit per Herman Melville i que recentment va entrar en un tema dels exàmens de la selectivitat. La gran sort de poder disfrutar unes estones del caliu d’una Biblioteca Pública. Ja ho deia l’estimat i recordat  President John F.Kennedy, el president màrtir, referint-se a la lectura: “Estimar la lectura és transformar hores de tedi per hores d’inefable i deliciosa companyia”. 

   La grandesa de l’amplitud d’un paisatge mariner que permet distingir una barca de vela i, al mateix temps, un vaixell petrolier. O una mare ós amb els seus cadells baixant turons, a la llunyana panoràmica d’un paisatge de muntanya.

   Ulls meravellosos per a una visió àmplia i extensa. Ulls meravellosos condemnats a la malaltia, degut a una visió ínfima i aliena a la seva funció. El més greu, nenes i nens amb la miopía com a futur. En el pensament humà, cecs que voldrien veure. Els oftalmòlegs ja ho han avisat i difós informació al respecte.

   Per sobre del poder de la imatge, el poder de la salut: ‘Uns ulls per a tota la vida’.

   Respecte pels ulls i la visió humana a tots els llocs.

   

Una visió àmplia del Baix Empordà des del poblat ibèric d’Ullastret situat al Puig de Sant Andreu (Foto: EFC)

Resultat d'imatges per a "uns ulls per a tota la vida"

Hospital de Nens

Conservar i protegir la visió des de la infància

Resultat d'imatges per a "adiccio dels mobils"

RAC1

Augmenten els casos d’addicció al mòbil entre els menors

Respecte pels ulls i la visió humana en tots els llocs

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< La discriminació racial als llocs de treball és especialment injuriosa tant per les seves víctimes com perjudicial per a l’economia nacional. Porta com a resultat un enorme malbaratament d’energies humanes, i alhora crea seriosos problemes comunitaris. És a més oposada a el principi democràtic de que a cap home se li pot negar treball adequat a la seva capacitat a causa de la seva raça, credo o ascendència

>>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

<< Racial discrimination in jobs is especially injurious to both its victims and harmful to the national economy. It results in a huge waste of human energy, while creating serious community problems. It is further opposed to the democratic principle that no man can be denied work suitable to his ability because of his race, creed or ancestry … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< El comitè d’el president per a la Oportunitat d’Igualtat d’Ocupació, reorganitzat per ordre executiva a principis de 1961, sota la immediata direcció de vicepresident, ha adoptat significatives mesures per eliminar la discriminació racial entre aquells sectors que treballen per al Govern. Centenars de companyies, que equivalen aproximadament a uns disset milions de llocs de treball, han convingut a suprimir les pràctiques discriminatòries que fins ara eren norma en tots els contractes de treball. Cent quatre grans empreses, incloent-hi els patrons més poderosos de país, han signat acords per dur a terme un eficaç atac a la discriminació en les ocupacions; i cent disset sindicats, representant el vuitanta-cinc per cent dels membres afiliats a l’AFLCIO, han signat també acords similars amb el comitè >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963)

<< The president’s committee for Equal Employment Opportunity, reorganized by executive order in early 1961, under the immediate direction of the vice president, has adopted significant measures to eliminate racial discrimination among those sectors that work for the Government. Hundreds of companies, equivalent to approximately 17 million jobs, have agreed to abolish the discriminatory practices that until now were the norm in all employment contracts. One hundred and four large companies, including the most powerful employers in the country, have signed agreements to carry out an effective attack on discrimination in employment; and one hundred and seventeen unions, representing eighty-five percent of the affiliated members of the AFL-CIO, have also signed similar agreements with the committee >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963)

Nous servidors públics, noves esperances

New public servants, new hopes

———————————————————

MÚSICA I CULTURA AMB EL SO DEL GRAN VIOLÍ, PER AL DIÀLEG, LA DEMOCRÀCIA, LA RESPONSABILITAT I LA PAU

 

———————————————————

   § Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, -tot segueix igual- la guerra freda entre Catalunya i Espanya. Un conflicte espanyol. L’espoli fiscal, 16.800 milions d’Euros -un 8’2% del PIB català- que, cada any, es van cap a Madrid i no tenen retorn per part del Govern central i centralista. Dotze de les disset Comunitats Autònomes -autònomes?- reben molt més del que aporten i ningú responsable explica el perquè. És una costumbre? Catalunya ja paga? Doncs això provoca un desequilibri econòmic i fiscal de gran envergadura. Catalunya paga i calla. I sinó el ‘155’ , tribunals i judicis, presons i exilis. Amb una autonomia que és una farsa, Catalunya, immemorial nació catalana, sense independència roman ofegada.

Nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades

   El majúscul i contumaç error de privar a les nacions que formen Espanya, del bressol del federalisme reformat i segons els diferents i diversos regnes territorials que, durant segles, havien conviscut a la península. Regnes arrabassats per la força de les armes. Ara, nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

   Aquesta evidència hauria de portar cap a un acte de política intel.ligent per reformar la Constitució, i, fer possible un Estat federal de nacions-estat lliures com el gran encert dels Estats Units d’Amèrica. El centralisme sempre ha estat un signe d’endarreriment, mediocritat i de dominació. A Espanya, davant el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, encara pitjor.

Pretendre dividir a la nació catalana

   Per això vénen de Madrid. No volen acceptar ni comprendre que Catalunya és una altra nació. Ara, després de la inhabilitació del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra -tots castigats, inhabilitats, empresonats, exiliats…- vénen de Madrid a Catalunya per dividir a la nació catalana. Catorze anys després del desastre polític i social de la recollida de signatures, per tots els territoris de les nacions que formen Espanya, contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya -inici del gran augment de l’independentisme-, 14 anys, sense cap taula de diàleg i treball per l’enteniment front el conflicte i problema espanyol amb la nació catalana, doncs, que vénen a fer ara?

  Només una paraula…

   S’escolta pels carrers, avingudes, places, mercats, muntanyes, turons, camps, platges…de Catalunya: Independència! L’independentisme que amb tant entusiasme han forjat i forgen els governs nacionalistes i centralistes espanyols. Els governs dels càstigs i la por. Malmesa democràcia!

Resultat d'imatges per a "manifestacions barcelona"

RTVE.es

UNITS A LES URNES!

UNITED TO THE URNS!

 

———————————————————

Cinquanta lluitadors mundials per la democràcia i la llibertat demanen a Espanya, a l’Estat central i al Govern espanyol, una actuació pròpia d’un sistema just, democràtic i progressista que faci córrer la Pau, la concòrdia i l’enteniment en lloc de la repressió innecessària i sense sentit.

   A l’Espanya del segle XXI, nació de nacions, no hi caben actituds i respostes pròpies dels segles XIX i XX. Perquè això és el que pateixen els representants polítics catalans elegits pel poble, membres del Govern de la Generalitat tancats a les presons i els exiliats polítics catalans a Europa, no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. No van emprendre contra ningú. No van disparar contra ningú, com van fer els assaltants al Capitoli de Washington. Això sí que és incitació a la rebel.lió i sedició. En conjunt, 100 anys de presó per un referèndum i una declaració d’independència sense efecte i inexistent. Europa i el món lliure demana la seva llibertat.

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el qual milions de ciutadans de Catalunya -la nació catalana existeix-, van expressar el seu descontent i disconformitat amb la política immobilista de l’anterior president Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, d’assetjament autonòmic i ofec económic que pateix Catalunya.

El manifest dels 50 grans: L’emblema del groc de Catalunya, immemorial nació catalana, s’escampa pel món lliure

 

   Dialogue for Catalonia és el manifest que reclama l’amnistia per a tots els represaliats pel procés independestista català com a primer pas per entaular un “diàleg sense condicions”.

Cinc premis Nobel

 

   Entre els signants del manifest, impulsat per Òmnium Cultural, hi ha cinc premis Nobel: Shirin Ebadi, advocada iraniana; Adolfo Pérez Esquivel, pacifista argentí; Jody Williams, activista americana pels drets humans; Mairead Corrigan, activista per la Pau a Irlanda del Nord (tots quatre guardonats amb el Nobel de la Pau) i l’escriptora austríaca Elfriede Jelinek, premi Nobel de Literatura.

Polítics del món, exemples de valor

 

   També donen suport al manifest figures de la política internacional com el polític irlandés Gerry Adams, impulsor dels acords de pau d’Irlanda del Nord; Ronald Kasrils, ministre de Sudàfrica i lluitador contra l’apartheid; l’expresident d’Eslovènia Milan Kucan; l’alcalde de Ginebra, Rémy Pagani; el sindicalista i eurodiputat francès José Bové; Relators Especials de Nacions Unides, com Ben Emmerson o Michel Forst; presos polítics d’arreu del món, com Osman Kavala, Joshua Wong i Can Dundar; activistes com Mirta Baravalle, fundadora de les Madres de la Plaza de Mayo, i directors d’institucions internacionals referents en drets humans, com el director de l’Institut Martin Luther King, Jr., ClaybornCarson, i el director del Centre Mahatma Gandhi per la Pau Ramin Jahanbegloo.

Mestres de la cultura i de la llibertat

   

   En l’àmbit de la cultura s’hi afegeixen la cantant Yoko Ono; l’artista i activista xinès Ai Wei Wei, exiliat a Alemanya; a cantant i activista nord-americana Joan Baez; escriptors com l’escocès Irvine Welsh i la bosniana Lana Bastasic, guanyadora del Premi de Literatura 2020 de la UE.

Si al diàleg, no a la repressió

   Segons explica la Redacció-Barcelona del Punt Avui, el manifest conclou que ara “és el moment del diàleg i d’un enfocament responsable d’ambdues parts”. És per això que els sotasignats demanen a les autoritats espanyoles i catalanes “entaular un diàleg sense condicions per trobar una solució política que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur polític”. “Perquè el diàleg sigui un èxit la repressió ha d’acabar i és necessària una amnistia per a les persones represaliades”, defensen.

   El text recorda que una gran majoria dels catalans ha “expressat repetidament la voluntat d’excercir democràticament el dret a decidir el seu futur polític”.

La manifestación de Barcelona, en imágenes | Fotogalería | Política | Cadena SER

Cadena SER

Catalunya, immemorial nació catalana

Catalonia, immemorial Catalan nation

  (Aquest ‘post’ seguirà, properament, en un altre capítol).

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< La vergonyosa violència que va esclatar, però que no va impedir la fi de la segregació a la Universitat de Mississipí, va ser una excepció. Les universitats estatals de Geòrgia i Carolina de Sud van passar per aquesta mateixa prova en recents anys i van prendre les coses amb calma, demostrant posseir plena maduresa de judici, el mateix que va passar a les universitats de Virgínia, Carolina de Nord, Florida, Texas, Louisiana , Tennessee, Arkansas i Kentucky en els últims anys. A més, el progrés cap a la integració de l’educació en tots els seus nivells ha fet notables avenços, incloent els passos que han estat donats en els dos últims anys >>

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

 

Lucha Por La Segregación Racial en Estados Unidos

SlideShare

<< The shameful violence that broke out, but did not prevent the end of segregation at the University of Mississippi, was an exception. The state universities of Georgia and South Carolina have gone through this same test in recent years and took things slowly, showing full maturity of judgment, the same as happened in the universities of Virginia, North Carolina, Florida, Texas, Louisiana. , Tennessee, Arkansas and Kentucky in recent years. Furthermore, progress towards the integration of education at all levels has made remarkable progress, including the steps that have been taken in the last two years … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< Els plans d’integració es van dur a la pràctica en les escoles públiques d’Atlanta, Dallas, Nova Orleans, Memphis i en algunes més, integrant un total de seixanta districtes escolars en l’any passat, freqüentment duta a terme amb l’ús de la persuasió federal, i en cada cas sense que esclatessin desordres ni conflictes greus >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Nueva York se convierte en el epicentro de la segregación educativa en EE UU | Internacional | EL PAÍS

El País

<< The integration plans were put into practice in the public schools of Atlanta, Dallas, New Orleans, Memphis and some more, integrating a total of sixty school districts in the past year, frequently carried out with the use of the federal persuasion, and in each case without serious disorders or conflicts breaking out >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

<< Els instituts de formació de professorat finançats per la llei d’educació per a la Defensa Nacional ja no funcionen a les escoles que es neguen a acceptar estudiants de color, i això ha portat com a resultat el que cert nombre d’institucions obrin les seves portes voluntàriament a els sol·licitants negres. Per tant, recomano un programa d’ajuda federal tècnica i financera per ajudar els districtes escolars en el procés d’integració d’acord amb la Constitució >>

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

New York Times OTD on Twitter: "The front page #OTD in 1962. James Meredith enters the University of Mississippi, defying racial segregation rules. #nytimes… https://t.co/myVPUzlJQk"
Twitter

<< The teacher training institutes funded by the National Defense Education Act no longer operate in schools that refuse to accept students of color, and this has resulted in a number of institutions voluntarily opening their doors to black applicants. Therefore, I recommend a federal financial and technical assistance program to assist school districts in the integration process in accordance with the Constitution … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

 

La repressió de l’Estat és com la covid19: surts de la primera onada i ja ets a la segona

“La represión del Estado es como la covid-19: sales de la primera ola y ya estás en la segunda”

 

“State repression is like covid-19: you leave the first wave and you are already in the second”

Oriol Junqueras

 

Junqueras, a la presó

El Nacional.cat

Junqueras, a la presó

• El president d’Esquerra Republicana de Catalunya assegura que és “impossible” un pacte amb el PSC per governar Catalunya 

——————————————————–

ELS COLORS DEL MÓN

 

K2 - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

K2, 8611 

La muntanya salvatge

 

Sergi Mingote, l’escalador de les muntanyes del món, ha aconseguit molt més de l’alçada que pretenia aconseguir. Ha sobrepassat amb escreix l’altura de l’altiva muntanya i ha escalat molt més, fins al cel. Guanyador absolut en el camí de l’esforç i la glòria. Per dues vegades va plantar bandera al cim de l’Everest i en altres altes muntanyes. L’esforç, el valor, l’èxit, un exemple per a tothom. Sempre en les altures, a prop del cel, elevant més i més la seva vocació d’esportista nat i d’aprenentatge constant. També com a servidor públic en el seu treball que va ser com a alcalde a Parets de Vallès.

 

Sergi Mingote, durante su estancia en el K2. Foto: Instagram (sergimingote)

Sergi Mingote, durante su estancia en el K2. Foto: Instagram (sergimingote)

——————————————————–

MÚSICA IMMORTAL PEL DIÀLEG, LA LLIBERTAT I LA PAU

l’Orquestra Sinfònica del Vallès

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Dignidad: Homenaje a 60 republicanos fusilados por el franquismo en Gran Canaria 1936-38 LPGC 29 marzo - Comunicados - La casa de mi tía

La casa de mi tía

Dignidad – Homenaje a los 60 republicanos fusilados por el franquismo en Gran Canaria entre 1936 y 1938, inhumados en el cementerio de Vegueta

———————————————————

EL MÓN LLIURE DEMANA, DEMANA, DEMANA I DEMANA LA SEVA LLIBERTAT

Avantguarda.cat | Fum, fum, fum dels presos i exiliats polítics catalans

Avantguarda.cat

Tot esperant la resposta del Tribunal Europeu de Drets Humans

Awaiting the response of the European Court of Human Rights

——————————————————-

 

Catalan News

IrsiCaixa

 

Protective antibodies against COVID-19 are maintained for a minimum of six months | Atalayar - Las claves del mundo en tus manos

Atalayar

 

A new study led by IrsiCaixa shows that the levels of neutralizing antibodies are maintained throughout the six months study

 

———————————————————

♥ El President John F.Kennedy, el President màrtir, anuncia pels Estats Units d’Amèrica i el món, una revolució, revolució i més revolució (‘revolution’), dia a dia, pel treball a favor de la llibertat i justícia social dels pobles (Aliança pel Progrés). Educació, cultura, coneixement (El Cos de la Pau). A favor de la música, les arts, la cultura (Kennedy Center Honors). Treball i ocupació dignes. Vot, ocupació i altres drets. Rebuig a la segregació racial i en les escoles i universitats. (Universitat de Mississippi). No a la segregació de les vivendes socials.

   En contra d’un capitalisme abusiu i a favor del consumidor. No a un desordenat augment dels preus que porti cap a la inflació i perjudiqui als consumidors (augment abusiu i innecessari dels preus de l’acer). No al caos dels transports nord-americans). Que els magnats de les grans corporacions petrolieres paguin els impostos que debien pagar.

   Exploració de l’espai (We choose to go to the moon’)pel foment de la investigació, la indústria, la medicina….No a la discriminació social pel color de la pell (les tribus índies els primers ciutadans dels Estats Units d’Amèrica, els emigrants fundadors dels Estats Units d’Amèrica). Lluita contra el gansterisme. Per la llibertat dels pobles oprimits del món. A favor i legislació per una Seguretat Social i de Salut universal per a tots els nord-americans i no només assegurances pels rics i poderosos. No a l’abús de poder de la ‘CIA’ i d’alguns militars porucs i passats del temps. A favor de la PAU (“no la pau de les tombes i la pau dels esclaus”). No a les bombes nuclears (signatura del tractat). Negociació, negociació en lloc de la guerra (crisi dels míssils de Cuba). Per una Cuba lliure, no mitjançant la guerra, sinó mitjançant la negociació. Per a un Berlin lliure. Contra les dictadures. No a la guerra del Vietnam (“abans d’acabar l’any 1963 mil efectius destacats a Vietnam del Sud tornaran a casa i la resta en una posterior marxa progressiva”. “No enviarem tropes de combat al Vietnam”. “No als bombardejos”. No a la guerra. 

   “Per a la salvació dels mars i els oceans Per a la salvació del nostre estimat planeta Terra”. Per la llibertat(Medalla de la Llibertat). (JFK).

♥ President John F. Kennedy, the martyred President, announces for the United States of America and the world, a revolution, revolution and more revolution (‘revolution’), day by day, for the work for freedom and social justice of the peoples (Alliance for Progress). Education, culture, knowledge (The Peace Corps). In favor of music, the arts, culture (Kennedy Center Honors). Decent work and employment. Voting, employment and other rights. Rejection of racial segregation and in schools and universities. (University of Mississippi). No to the segregation of social housing.

   Against abusive capitalism and in favor of the consumer. Not to a disorderly increase in prices that leads to inflation and harms consumers (abusive and unnecessary increase in steel prices). Not to the chaos of American transportation). That the tycoons of the big oil corporations pay the taxes they had to pay.

   Exploration of space (‘We choose to go to the moon’) for the promotion of research, industry, medicine …. No to social discrimination for skin color (Indian tribes the first citizens of the States United States of America, the founding emigrants of the United States of America). Fight against gangsterism. For the freedom of the oppressed peoples of the world. In favor and legislation for universal Social Security and Health for all Americans and not just insurance for the rich and powerful. Not to the abuse of power by the ‘CIA’ and some scary and time-worn military. In favor of PEACE (“not the peace of the graves and the peace of the slaves”). No to nuclear bombs (signing of the treaty). Negotiation, negotiation instead of war (Cuban Missile Crisis). For a free Cuba, not through war, but through negotiation. For a free Berlin. Against dictatorships. Not in the Vietnam War (“before the end of 1963 a thousand prominent troops in South Vietnam will return home and the rest in a later progressive march.” “We will not send combat troops to Vietnam.” “No to the bombing “. Not to war.

   “For the salvation of the seas and oceans, for the salvation of our beloved planet Earth.” For freedom(Medal of freedom). (JFK).

Un gran i bon mandat President Joe Biden!

A great and good term President Joe Biden!

———————————————————

 

   Tot ens ve de Madrid. Manar, dirigir, dominar i castigar. Aquest és el tercer capítol que ens parla sobre tot allò que, a Catalunya, immemorial nació catalana, ens ve de la capital de Castella la Nova i, tot és pitjor. Els diners dels impostos dels ciutadans de Catalunya es van cap a Madrid i, d’allà, ens ve la vara no per mesurar sinó per les garrotades del Catalunya, paga i calla. Presos polítics i exiliats catalans -tot el Govern de la Generalitat- a l’Europa i Espanya del segle XXI. Marcel Mauri: “Hi ha 2.850 represaliats pel sol fet de ser independentistes”. Sempre el càstig, mai el diàleg.

   Els ciutadans catalans que van i venen contínuament de Madrid, mai he entès que és el que hi van a fer. Capital de la denominació España, si, però no se sap perquè. Ni Espanya és l’esperit de Madrid, ni Madrid és l’encarnació d’Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, que no haurien de dependre de Madrid. No vulguin dependre sempre de Madrid! Avancin Madrid! Des de l’any 2017, govern de Rajoy del Partido Popular, suport Ciudadanos, augment considerable del virulent conflicte i problema espanyol amb Catalunya. També europeu.

   Sempre contra Catalunya, el gran disbarat del Partido Popular

   Després de la persecució i atacs constants, per part del Partido Popular suport Ciudadanos, contra l’autonomia de Catalunya (el disbarat de la recollida de signatures contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, el disbarat de destrossar un Estatut ratificat pel poble, el menyspreu al Parlament de Catalunya anul.lant les seves lleis aprovades i demanades pels ciutadans, la negació a treballar pel diàleg, suprimir el treball del deure polític i portar-lo als tribunals, repressió i càstig, tres Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya perseguits, castigats, inhabilitats, exiliats…

Fracàs polític d’una democràcia menor

   En una Espanya formada per nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades trontolla el fil prim del turisme i tot se’n va en orris. El país amb més bars i restaurants d’Europa. Sempre ‘ponts’ i festes. No existeix la capacitat industrial i d’un progrés fort i consolidat. Si hi ha alguna cosa a la nació catalana, s’enfonsa amb la repressió del denominat ‘155’ i sense l’Estatut d’Autonomia ratificat pel poble.

   El fabricat ‘155’ d’una Constitució que ha estat incapaç de portar una solució democràtica, al conflicte i problema espanyol amb Catalunya. Una Constitució incomplerta, per tant menyspreada, davant el flagrant incompliment del seu article 122, que regula l’òrgan del Consell General del Poder Judicial, de Madrid. El seu mandat és de cinc anys, però l’últim es va constituir al desembre de 2013 i porta dos anys sense renovar-se. Aquest incompliment de la Constitució per part dels primers que haurien de complir-la, està portant cap a un greu conflicte a l’Estat de Dret.

16.800 milions d’euros, cada any, l’ofec de Catalunya

   Molt de ‘155’, càstig i repressió, però, res d’una taula de diàleg i treball – treballar?- amb el Govern de la Generalitat de Catalunya. De Madrid, el pitjor. Això si, la xifra de 16.800 milions d’euros -un 8,2% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de la nació catalana i que no tenen retorn per part del Govern central i centralista espanyol de Madrid. Un ofec econòmic i social propi d’un espoli fiscal. Una imatge grisa i negre i un sentiment d’autoritarisme que, per milions de ciutadans de Catalunya, procedeix de Madrid. En el passat, molt pitjor.

La ràbia per la llibertat d’expressió dels ciutadans de Catalunya

   El denominat ‘155’ procedent dels temps foscos i reaccionaris dels segles XIX i XX, ha separat la nació catalana de la resta de nacions que formen la denominació Espanya. Una meitat del legítim Govern de la Generalitat de Catalunya tancats a les presons; l’altra meitat exiliats a Europa. També, 2850 represaliats. Tot per l’organització d’un referèndum democràtic i pacífic en el qual milions de ciutadans de Catalunya, immemorial nació catalana, van expressar el seu rebutj a la manera de governar contra Catalunya i la seva autonomia per part del Govern central i centralista espanyol.

La JEC obliga TV3 a oferir tres hores de mítings del bloc del no | Montse Oliva | madrid | Política | El Punt Avui

Avui

   

—————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< L’any passat es van alçar objeccions a una proposició d’esmena de la llei que intentava accelerar el compliment de el dret a votar restant una important part d’autoritat als funcionaris encarregats de l’elecció que empraven la seva opinió particular per excloure els negres. Una indicació de la magnitud d’aquest problema ens la mostra la recent enquesta realitzada en dos-cents comtats on menys de el quinze per cent dels negres en edat d’emetre el seu vot estan registrats com a electors. I això no pot continuar així per més temps. Per tant, recomano una legislació que tracti de fer això de les demores judicials i de l’abús administratiu >>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Last year, objections were raised to a proposed amendment to the law that attempted to speed up the enforcement of the right to vote by subtracting a significant portion of authority from election officials who used their own judgment to exclude blacks. An indication of the magnitude of this problem is shown by the recent survey conducted in 200 counties where less than 15 percent of blacks of voting age are registered as voters. And this cannot continue like this any longer. Therefore, I recommend legislation that tries to solve this problem of judicial delays and administrative abuse … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< Gairebé han transcorregut nou anys des que el Tribunal Suprem va estatuir que les lleis estatals que permetien o exigien la segregació a les escoles violaven la Constitució. Aquesta decisió va representar bon criteri i bona llei; era correcta tant moral com legalment. Des de llavors s’ha fet evident que ni la violència ni les evasions legalistes es toleraran com a mitjans de bloquejar la integració ordenada pels tribunals; que les escoles que es tanquen no és una resposta, i que les comunitats responsables són capaços de se-les amb el procés d’integració emprant mitjans sensats i pacífics. I així ha de ser, doncs, com vaig declarar a la nació en el passat mes de setembre, amb motiu dels disturbis de Mississipí >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

 

<< Almost nine years have passed since the Supreme Court ruled that state laws that allowed or required segregation in schools violated the Constitution. That decision represented good judgment and good law; it was morally and legally correct. Since then it has become clear that neither violence nor legalistic evasions will be tolerated as a means of blocking court-ordered integration; that closing schools is not an answer, and that responsible communities are able to cope with the integration process using sensible and peaceful means. And so it must be, then, as I declared to the nation last September, on the occasion of the Mississippi riots … >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

<<Per resoldre el conflicte territorial al nostre país és important que es pugui fer política, i la política no es fa exclusivament a través de mitjans policials o judicials, sinó a través del parlamentarisme i el diàleg, i el fet que aquestes persones estiguin a presó obstaculitza solucions, i per a mi haurien d’estar fora de la presó>>.

 

<< Para resolver el conflicto territorial en nuestro país es importante que se pueda hacer política, y la política no se hace exclusivamente a través de medios policiales o judiciales, sino a través del parlamentarismo y el diálogo, y el hecho de que estas personas estén en prisión obstaculiza soluciones, y para mí deberían estar fuera de la cárcel >>.

 

<< To resolve the territorial conflict in our country it is important that politics can be done, and politics is not done exclusively through police or judicial means, but through parliamentarism and dialogue, and the fact that these people are in prison hinders solutions, and for me they should be out of jail >>.

Alberto Garzón

 

Alberto Garzón: "El PSOE está más cerca de Ciudadanos que de un cogobierno con nosotros" | El HuffPost

Huffington Post

Una solució política dialogada, intel.ligent, progressista, eficaç, justa, per resoldre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana.

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

El 30 d’octubre de 1937, La Terra va estar a tres segons de la seva total destrucció quan Hermes, planeta menor de mig milió de tones, va creuar a 800.000 quilòmetres de nosaltres viatjant a la velocitat de la llum, és a dir, 300.000 quilòmetres per segon. Hauria bastat un lleugeríssim canvi en la seva treyectoria perquè travessés l’atmosfera i xoqués contra la Terra, produint un impacte de tal violència que hagués acabat amb el gènere humà.

(L’enigma de l’espaiReaders Digest).

 

Hermes (Planet) | 100th Millennium Wiki | Fandom
100th Millennium Wiki – Fandom

 HERMES 

 

——————————————————–

LA MÚSICA IMMORTAL PER LA CULTURA, EL DIÀLEG, LA LLIBERTAT I LA PAU

La música és cultura, i la música i la cultura poden canviar el món

———————————————————

 

El infierno de la Guerra Civil en 40 fotos para pensar: lo que enseña la Historia
El Español

El infierno de la Guerra Civil

 

<<El cop militar parcialment fallit de juliol de 1936 va desembocar en una lluita fratricida entre les dues Espanyes que es va allargar gairebé tres anys. El triomf va consagrar a Franco com a dictador i va empènyer a milers de l’persones a l’exili>>.

<<En el 80 aniversario del fin de la contienda, que se cobró a unas 700.000 víctimas, todavía se respira en el país ciertas actitudes guerracivilistas>>.

———————————————————

Inconcebible a l’Espanya i Europa de segle XXI

 

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

Els representants professionals del poble i encarregats d’impartir justícia en les grans nacions i estats federals lliures d’Europa, no veuen rebel.lió ni sedició. No veuen res. Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, no té res a veure amb la grandesa, progressisme i llibertat d’Europa. Els representants polítics catalans elegits pel poble, membres del Govern de la Generalitat tancats a les presons i els exiliats polítics catalans a Europa, no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. En conjunt, 100 anys de presó per una declaració d’independència sense efecte i inexistent. El món lliure demana la seva llibertat.

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el qual milions de ciutadans de Catalunya van expressar el seu descontent i disconformitat amb la política immobilista de l’anterior president Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, d’assetjament autonòmic i ofec económic que pateix Catalunya. 

<<El Ministeri de Defensa ha denunciat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid el xat de WhatsApp d’alts comandaments militars en què es parla d’“afusellar 26 milions de fills de puta” i es defensa la necessitat de fer un altre alçament militar….>>. Els integrants del xat són un grup d’alts comandaments de la dinovena promoció de l’exèrcit de l’aire, ja retirats…

   Davant d’aquesta situació a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, Catalunya, immemorial nació catalana, no té res a veure amb Espanya i lluita de manera pacífica, democràtica per aconseguir la independència pròpia d’un Estat europeu progressista i lliure.

 

———————————————————

 

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Atalayar

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Un nou estudi liderat per IrsiCaixa (Obra Social de la Caixa de Pensions), demostra que els nivells d’anticossos neutralitzants es mantenen al llarg dels sis mesos que ha durat l’estudi.

———————————————————

  § Gaudeixen de tots els ‘ponts’ circulatoris, no hi ha qui els pari. La ‘festa’. Ponts a la primavera, a la tardor, a l’hivern i a l’estiu. És el país dels ‘ponts’. No són com ‘Els ponts de Madison’, retrats d’un paisatge interior americà de Iowa, però, si que ens deixen ben retratats als circulants. Si, els nomenats ‘ponts’ festius tan abundants i que transporten el virus infernal d’un lloc a un altre. També el PIB queda ben retratat.

   Si el mal ja es desplaça a una velocitat extraordinària, encara arriba més a per tot i de taula en taula, de grup a grup sense mascareta i sense la distància que fa temps guarden a la Finlàndia, de l’Europa progressista, líders en educació. No com a Espanya que canvien les Lleis d’Educació -mala educació- com si fossin els cromos de Pokémon. Les taxes de contagi més baixes d’Europa a Finlàndia. Per què a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, són les més altes?

   I tot per una beguda de cola o una tassa amb dos dits de cafè i sucre. Sucre i més sucre. El percentatge de població amb diabetis a Catalunya s’ha gairebé doblat en poc més de vint anys. Si el 1994 el 4,7% de la població tenia diabetis, ara la té el 8,1% dels més grans de 15 anys. Això vol dir que vora 600.000 ciutadans de Catalunya són diabètics. I la xifra tendeix a augmentar. El país amb més restaurants i bars de copes d’Europa. A Alemanya i França no tornaran a obrir fins mitjans gener. És necessària tanta verborrea a les taules i uns horaris de treball aliens a l’Europa avançada, generadora d’un PIB superior?

El que havia de haver-se suspès era el gran ramat del pont de la Puríssima. Ja sabien que això passaria

 

   Cada vegada més contagiats, CAPS i Hospitals trasbalsats, morts i més morts, ciutadans tancats a casa que compleixen a peu de lletra les normes de salvació i altres un ‘pont’ festiu darrere l’altre. Bars i més bars, carrers amb bars un al costat de l’altre, terrasses i terrassetes on portar mascareta és l’excepció i, per suposat, el distanciament necessari de protecció s’ignora…

  Morts i més morts. I el total, a quan ascendeix? En l’època de les matemàtiques informàtiques i de la ciència de l’espai, es pot saber el número exacte de morts? Si la pandèmia és conseqüència del canvi climàtic i la fi del planeta Terra és conseqüència de les pandèmies que aniran arribant, es podria saber el número de morts a causa del ‘virus infernal’ i els habitants terrestres que quedaran per desaparèixer, com a conseqüència de la foscor descomunal que engolirà a la Terra. Els temibles dinosaures ja no hi són per explicar-ho.

   Quan temps queda a la Terra per convertir-se en un dels planetes sense vida i tornar cap al seu germà Venus?

 

 

Venus, de la vida a la mort

 

Venus: dimensiones, composición, atmósfera y características

Caracteristicas.co

 

La superficie de Venus como nunca la has visto - Eureka

Eureka – Daniel Marín – Naukas

La superfície de Venus vista per la Venera 10 (Ted Stryk).

 

La Terra, el camí del seu germà Venus?

Es creu que Venus, en temps antics, tenia oceans semblants als de la Terra, però aquests es van evaporar completament quan la temperatura va augmentar, deixant una capa desèrtica amb roques en forma de lloses. Probablement l’aigua s’ha dissociat i, com que Venus no té camp magnètic, el vent solar s’ha endut l’hidrogen cap a l’espai interplanetari. La pressió atmosfèrica a la superfície del planeta és 92 vegades la de la Terra.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRETS

VOTO, EDUCACIÓN, EMPLEO JUSTO Y OTROS DERECHOS

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

 

<< L’acció federal executiva, en aquests casos, per molt veloç i dràstica que sigui, mai pot corregir plenament aquests abusos de poder. Cal alliberar les forces del nostre sistema democràtic dins d’aquestes zones mitjançant una immediata concessió de drets civils a tots els ciutadans, fent possible que els funcionaris per ells elegits siguin enterament corresponents amb tots els seus votants >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

JFK's 1960 Campaign”Primaries & Fall Election | The Pop History Dig
The Pop History Dig

<< The executive federal action, in such cases, no matter how swift and drastic, can never fully correct such abuses of power. It is necessary to unleash the forces of our democratic system within these zones through an immediate granting of civil rights to all citizens, making it possible for the officials elected by them to be entirely corresponding with all their voters >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< El segon defecte d’aquestes lleis és el seu fracàs en tractar específicament amb les formes més comunes d’abús de judici per part dels funcionaris que dirigeixen les eleccions locals i que no tracten a tots els sol·licitants per igual … >>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< The second flaw in these laws is their failure to deal specifically with the most common forms of abuse of judgment by officials who run local elections and who do not treat all applicants equally … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

New leaders for a new America

 

 

———————————————————

LA FRASE

 

“Nuestra propuesta de encontrar una solución política sigue absolutamente vigente”. “Intentamos sentarnos en una mesa de diálogo en la que la silla de enfrente siempre está vacía, siempre, y traslada su responsabilidad a los tribunales”.

Oriol Junqueras

 

Representant català triat pel poble per al Parlament de Catalunya, Congrés dels Diputats i Diputat Europeu, defensor de la dignitat de Catalunya, immemorial nació catalana, tancat a la presó des de fa tres anys.

Representante catalán elegido por el pueblo para el Parlamento de Catalunya, Congreso de los Diputados i Diputado Europeo, defensor de la dignidad de Catalunya, inmemorial nación catalana, encerrado en la cárcel desde hace tres años.

Catalan representative elected by the people for the Parliament of Catalonia, Congress of Deputies and European Deputy, defender of the dignity of Catalonia, an immemorial Catalan nation, locked up in jail for three years.

 

“En estos momentos me considero un preso político”.

 

Oriol Junqueras - Últimes notícies - 324

CCMA

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Tipos de osos - Especies y sus características

ExpertoAnimal

Els óssos estimats, protegits, visitats als Estats Units d’Amèrica i a diverses parts del món, que procuren per la seva existència i  de la vida animal que atrau la bondat humana i milers de visitants.

 

Impresionante colección de fotografías históricas de la National Geographic | LaReserva.com

aReserva.com

 

UNA DIFERÈNCIA estranya, anòmala i cruel: L’ós Cachou enverinat amb etilenglicol, substància present en els líquids anticongelants dels vehicles i trobat mort a Les (Vall d’Aran).

 

L'os Cachou hauria estat enverinat amb anticongelant

Ara.cat

L’ós ‘Cachou’ hauria estat enverinat amb anticongelant

 

El oso Cachou habría sido envenenado con anticongelante

 

The bear ‘Cachou’ would have been poisoned with antifreeze

 

<<Moltes persones, i cada vegada més, consideren la crueltat envers els animals com un assumpte de gran importància moral i social. Amb la Declaració Universal dels Drets dels Animals es pretén ajudar a que disminueixi el nombre d’animals que són tractats cruelment, també amb la sensibilització de la població i la creació de lleis ue castiguen els infractors>>.

———————————————————

La música immortal a favor de la cultura, el diàleg i la Pau. La grandesa del violí arriba a tots els cors

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

En Mallorca no hubo guerra, pero la masacre franquista fue despiadada | Diario Octubre

Diario Octubre

<<En Mallorca no hubo guerra, pero la masacre franquista fue despiadada>>

 

———————————————————

Des del 2017

olgapalahijordi.wordpress.com

Per quan el veredicte de la Cort Europea dels Drets Humans?

When the verdict of the European Court of Human Rights? 

———————————————————

SALUT, PAU, AMOR I COMPASSIÓ EN EL NADAL

SALUD, PAZ, AMOR Y COMPASIÓN EN LA NAVIDAD

HEALTH, PEACE, LOVE AND COMPASSION AT CHRISTMAS

GABONETAN OSASUNA, BAKEA, MAITASUNA ETA ERRUKITASUNA

SAÚDE, PAZ, AMOR E COMPASIÓN NO NADAL

SANTÉ, PAIX, AMOUR ET COMPASSION À NOËL

GESUNDHEIT, FRIEDEN, LIEBE UND MITLEIDUNG ZU WEIHNACHTEN

Shèngdàn jié de jiànkāng, hépíng, ài yǔ tóngqíng

HÄLSA, FRED, KÄRSALUTE, PACE, AMORE E COMPASSIONE A NATALELEK OCH Barmhärtighet vid JUL

SALUTE, PACE, AMORE E COMPASSIONE A NATALE

SLÁINTE, SÍOCHÁIN, LOVE AGUS IOMLÁN AG NOLLAIG

svaasthy, hans, pyaar aur rachana krisamas par

SLÀINTE, PEACE, LOVE AGUS IOMRADH AIG CRIST

ZDOROV’Ye, MIR, LYUBOV’ I SOSTRADANIYe NA ROZHDESTVE

SAÚDE, PAZ, AMOR E COMPAIXÃO NO NATAL

HELSE, FRED, KJÆRLIGHET OG MEDLIDELSE PÅ JUL

•••

La nit de Nadal. El Pessebre. Pau Casals/Joan Alavedra - YouTube

YouTube

La nit de Nadal. El Pessebre. Pau Casals/Joan Alavedra

CATALONIA

———————————————————

 

 

   El present ‘post’ és una continuació de l’anterior, titulat ‘De Madrid, a l’apocalipsi’.

   Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos -encara tot segueix igual-, va arribar l’actual situació d’inestabilitat total entre Catalunya, immemorial nació catalana, i Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Les causes: (1) El malaltís problema i conflicte espanyol amb Catalunya. (2) L’espoli fiscal, 16.800 milions d’Euros -un 8’2% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya es van cap a Madrid i no tenen retorn per part del Govern central i centralista. (3) El majúscul i contumaç error de privar a les nacions que formen Espanya, del bressol del federalisme reformat i segons els diferents i diversos regnes territorials que, durant segles, havien conviscut a la península. Aquesta evidència porta cap a un acte de política intel.ligent per reformar la Constitució,i, fer possible un Estat federal de nacions-estat lliures com el gran encert del Estats Units d’Amèrica. El centralisme sempre ha estat un signe d’endarreriment, mediocritat i de dominació. A Espanya encara pitjor. 

 

Una autonomia encotillada i constantment atacada

 

   Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, el menyspreu per l’autonomia i el Parlament de Catalunya. Gairebé una trentena de lleis de suport social demanades pels ciutadans i aprovades pel Parlament, portades al Tribunal Constitucional espanyol i paralitzades. El Partido Popular, suport Ciudadanos, no saben fer una altra cosa a més de muntar paradetes per recollir signatures dels ciutadans dels territoris de les nacions que formen Espanya, i que sempre ‘firmar contra Catalunya’ i el ‘a por ellos’. Contra el 20 per cent del PIB que la nació catalana aporta a Espanya. Catalunya, paga i calla i qui més aporta menys rep.

   Això, si, una autonomia encotillada i amb el Govern de la Generalitat exiliat a Europa i representants presos polítics tancats a les presons. El patiment humà de milions de ciutadans de Catalunya, enforteix la nació i porta cap a la independència. De fet, una independència que ja es viu i és una constant en el quefer de la vida del poble català que, a més, parla una altra llengua: l’idioma català.

 

Molt de temps per la persecució, repressió i càstig, però, zero temps pel treball polític

 

   Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, cap a l’apocalipsi. Molt de temps per a tota classe d’embolics de persecució, repressió i de càstig, però, zero temps pel diàleg i treball polític traspassat cap a una judicialització constant. Això, si, sous polítics públics enormes i dietes amb puntualitat supina, per treballar i solucionar qüestions polítiques trascendentals que afecten a milions de persones, com és el cas de la situació entre la nació catalana i Espanya, però, lluny d’això, van a parar als tribunals. Així, advocats de l’Estat, jutges, fiscals, policies i més policies, tribunals i més tribunals…,però, tot roman per fer. El problema polític i conflicte espanyol amb Catalunya segueix cremant, i milions de ciutadans creuen que només tindrà solució amb la independència.

   Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, tres Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, Carles Puigdemont i ara, amb el govern del Partido Socialista, Quim Torra, denunciats, perseguits, castigats, inhabilitats, exiliats. Es fan un fart de demanar diàleg i treball polític i reben càstigs. Això no passaria amb altres presidents de nacions i comunitats que formen Espanya perquè, com que sempre depenen del mannà de l’Estat, callen i atorguen. En canvi, Catalunya, que dóna la cara, cop sobre cop i paga i calla.

5 anys del 10J, cap a la independència - Òmnium Cultural

Òmnium Cultural

   (Continuarà, aquest tema, en el proper ‘post’).

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

Vot, educació, ocupació justa, i altres drets

Voto, educación, empleo justo, y otros derechos

Voting, education, fair employment, and other rights

Justícia retardada és justícia negada

“Justice delayed is justice denied”

 

John F. Kennedy | Biography & Facts | Britannica

Britannica

<< No obstant això, l’experiència ha demostrat que aquestes dues útils lleis de el vuitantè cinquè i Vuitanta-sisè Congressos pateixen dos defectes d’importància. Un d’ells és la correntment llarga i difícil demora que es dóna entre l’inici d’un litigi i la final conclusió d’aquest. En un recent cas, per exemple, van transcórrer dinou mesos entre el començament de l’litigi i la decisió de tribunal. En un altre, una denúncia presentada al juliol de 1961 encara no ha arribat a judici. La màxima legal: << Justícia retardada és justícia negada >>, és dramàticament aplicable en aquests casos.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< However, experience has shown that these two useful laws of the eighty-fifth and eighty-sixth Congresses suffer from two major defects. One of them is the currently long and difficult delay that occurs between the initiation of a litigation and its final conclusion. In a recent case, for example, nineteen months elapsed between the start of the litigation and the court’s decision. In another, a complaint filed in July 1961 has yet to go to trial. The legal maxim: << Justice delayed is justice denied >>, is dramatically applicable in these cases.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

John F Jr Fotos e Imágenes de stock - Alamy

 

<< Molt sovint, aquells que tracten de fer valer els seus drets constitucionals són intimidats. Els possibles votants són acomiadats dels seus llocs de treball. Els obrers que s’han registrat per fer ús del seu dret a votar són detinguts. En alguns casos, les esglésies en les que té lloc el registre van ser incendiades. En un cas en què uns grangers negres van tractar de votar, va ser necessari que el Departament de Justícia dictés manaments per evitar la seva desnonament, i que el Departament d’Agricultura ajudés a alimentar-los amb els excedents emmagatzemats en els dipòsits governamentals. Sota aquestes circumstàncies, la contínua demora en la concessió de drets polítics, particularment en els comtats on preval una total privació de drets civils, dóna lloc al fet que tals comtats es mofen descaradament de Congrés >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Very often, those who try to assert their constitutional rights are intimidated. Prospective voters are fired from their jobs. Workers who have registered to exercise their right to vote are detained. In some cases, the churches where the search takes place were burned down. In one case where black farmers tried to vote, it was necessary for the Justice Department to issue injunctions to prevent their eviction, and for the Department of Agriculture to help feed them with surpluses stored in government warehouses. Under these circumstances, the continued delay in the granting of political rights, particularly in counties where a total deprivation of civil rights prevails, results in such counties blatantly mocking Congress>>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

———————————————————

 

“Si la lli­ber­tat sig­ni­fica alguna cosa, és el dret a expli­car allò que no es vol escol­tar, i alguna gent aquí no vol escol­tar el que passa a Cata­lu­nya”

Irish MEP Clare Daly directly accuses the EU of avoiding the issue of Catalonia
El Nacional.cat

Clare Daly

La ponent de l’informe del Par­la­ment Euro­peu sobre els drets fona­men­tals a la Unió Euro­pea va denun­ciar la “cen­sura” de la seva opinió sobre els pre­sos inde­pen­den­tis­tes 

Visi­ble­ment indig­nada, Daly va acu­sar “els grans grups polítics” del Par­la­ment Euro­peu d’eli­mi­nar la seva opinió per­so­nal fent “allò que l’informe con­demna” pel que fa a la lli­ber­tat d’expressió. “No poden assi­mi­lar la veri­tat”, va lamen­tar. La com­ba­tiva euro­di­pu­tada irlan­desa també va cri­ti­car la “debi­li­tat” i “absur­di­tat” de l’informe sobre els drets fona­men­tals a la UE perquè no asse­nyala cap estat mem­bre en par­ti­cu­lar. “Això és una boge­ria.”

(NATÀLIA SEGURA REVENTÓS  BRUSSEL·LES)

 

La bogeria és preguntar-se també, per què dorm Europa?

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

 

La diferència…

 

Qui va matar l'os Cachou? | Diario Público
Diario Público

Qui va matar l’os Cachou?

Troben mort l'ós bru Cachou al Pirineu
Ara.cat

“L’home ha fet de la terra un infern per als animals”.

(Arthur Schopenhauer)

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL PER LA LLIBERTAT I LA PAU

Quan el violí arriba a tots els cors de la humanitat

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

Historiadores investigan destino de víctimas de la ″eutanasia″ nazi | Así es Alemania | DW | 22.11.2008
DW

De la bogeria al genocidi

 

———————————————————

 

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

 

100 anys de condemna de presó per una independència inexistent de Catalunya, que no va existir, al 2017, però que ara, tres anys després, és més visible, desitjada, anhelada i enfortida la seva implantació.

 

100 años de condena de carcel por una independència inexistente de Cataluña, que no existió, en el 2017, pero que ahora, tres años después, es más visible, deseada, anhelada y fortalecida su implantación.

 

100 years of prison sentence for a non-existent independence of Catalonia, which did not exist, in 2017, but which now, three years later, is more visible, desired, longed for, its implantation strengthened.

 

———————————————————

OBRA SOCIAL FUNDACIÓ ‘LA CAIXA’

Clotet (IrsiCaixa) prevé una vacuna de Covid en 2 años y un tratamiento de control en 6 meses
Europa Press

L’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat mitjançant un model de finançament publicoprivada, compta amb el suport continuat de l’Obra Social “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya. IrsiCaixa és líder internacional en aquest àmbit de recerca.

———————————————————

   Del govern de Rajoy i del Partido Popular, suport Ciudadanos, va sortir l’ordre del desordre democràtic de l’instar als ciutadans de les nacions que formen la denominació Espanya, sempre contra Catalunya, a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i les quals signatures van ser l’origen de l’actual conflicte i problema espanyol amb Catalunya iniciat, l’any 2006, per part de Rajoy del Partido Popular, suport Ciudadanos. Origen, també, de l’enorme creixement de l’independentisme i marxa, sense parar, cap a la independència de Catalunya, immemorial nació catalana. El fracàs de l’Estat espanyol, respecte a Catalunya, és rotund i internacional i cada dia que passa és més odiós.

   Un Estatut d’Autonomia revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats, ratificat pel rei i pel poble de Catalunya. I tot això, no per res, sinó per treballar i ser útils a la dignitat de la nació catalana, el progrés i la Pau. Pero, per alguns, això no interessa per a res.

  Recollir signatures contra aquest Estatut va posar en evidència a una democràcia menor i obrir una inestabilitat permanent entre Catalunya i Espanya que, per un costat, sembra més independentisme i per l’altre, mostra el fracàs i debilitat de l’Estat espanyol davant l’enteniment amb la nació catalana.


Maragall (izquierda), Más (en segunda fila), Manuela de Madre, Carod Rovira y Saura, tras la aprobación del nuevo Estatuto de Autonomía de Cataluña en el Parlamento catalán en 2005.
 MARCEL·LÍ SÀENZ

Maragall, Más, Manuela de Madre, Carod Rovira y Saura | Edición impresa | EL PAÍS

 El País

 

La gran desil·lusió, més tard, per la pèrdua d’una Pau irrecuperable

 

———————————————————

 

 

 

 

 

 

¶   Han quedat fora de joc en la lliga de la responsabilitat. Són els milers de ciutadans de la nació catalana que han escampat i escampen ,arreu, el virus infernal a la velocitat de la llum. Segons els fets, -un estiu sobrecarregat i massificat- molts ciutadans no han fet ni fan les coses bé. Irresponsabilitat per part de grans, no tan grans i més joves. Estan pagant justos per pecadors.

   M’explicava un encarregat d’un restaurant de Platja d’Aro, que els telefonaven per reservar taula per un nombre de persones molt superior a l’establert i que havia de dir que no. La costa ha patit una massificació molt superior a altres anys i això no havia d’haver passat mai. Al contrari, davant aquest virus infernal causant de tants malalts, morts i patiments indescriptibles. També tants ponts festius amb sortides descomunals. Mai n’hi ha prou, sense fre, més, més i més…

   Mentre el nombre de contagis augmenta -ara puja, ara baixa-, es mostren actituds irresponsables. No s’ha deixat de sortir en massa i no s’han complert recomanacions establertes. Augment de contagis degut a reunions socials i familiars i oci nocturn en excés. A cap país d’Europa no saben que és el Cafarnaüm del botellón made in Spain. Fins i tot, notícies d’incompliment de quarentenes. CAPS, Hospitals, metges, infermers, infermeres… a la vora del col.lapse.

   En lloc de tants cotxes, carreteres i més i més quilòmetres, Moby Dick, de Herman Melville, és un molt bon llibre per llegir, calmar els ànims i vèncer el virus infernal. 

 

ATENEO MOBY DICK en el ¿CÓMO ESTÁN USTEDES?-25/11/19 – Eguzki Irratia

Eguzki Irratia

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRET

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

<< Al promulgar les lleis de Drets Civils de 1957 i 1960, el Congrés va lliurar a el Departament de Justícia dels instruments bàsics per protegir el dret a vot, i aquesta Administració no ha dubtat un sol moment a emprar aquests instruments. L’acció legal fa la seva aparició només quan els esforços voluntaris han fracassat; i en cert nombre de casos, els funcionaris locals, a petició de el Departament de Justícia, han abandonat les pràctiques de descriminació en el registre d’electors >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< By promulgating the Civil Rights laws of 1957 and 1960, Congress provided the Department of Justice with the basic instruments to protect the right to vote, and this Administration has not hesitated for a single moment in using those instruments. Legal action appears only when voluntary efforts have failed; and in a number of cases, local officials, at the request of the Department of Justice, have abandoned the practices of discrimination in the voter registry >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< On sigui que no s’hagin donat mostres d’una voluntària cooperació en aquest aspecte, el Departament de Justícia ha centuplicat seus esforços legals sobre els aspectes d’investigar la coacció, els registres, la intimidació, prenent totes les mesures necessàries per prohibir una interferència més àmplia o discriminació. Com a resultat d’aquesta tasca, milers de ciutadans negres estan registrant i votant per primera vegada, molts d’ells en comtats on mai havia votat un negre fins a la data. El Departament de Justícia continuarà adoptant les mesures que cregui necessàries per a assegurar el dret a vot a tots els ciutadans nord-americans >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Wherever there has been no sign of voluntary cooperation in this regard, the Department of Justice has increased its legal efforts a hundredfold on the aspects of investigating coercion, searches, intimidation, taking all necessary measures to prohibit further interference. broad or discrimination. As a result of this work, thousands of black citizens are registering and voting for the first time, many of them in counties where no black has ever voted before. The Department of Justice will continue to adopt the measures it deems necessary to ensure the right to vote for all North American citizens >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

UN FUTUR MILLOR PER ALS ESTATS UNITS D’AMÈRICA

A BETTER FUTURE FOR THE UNITED STATES OF AMERICA

 

———————————————————

LA FRASE

Els xoriços estan uniformement distribuïts per tot el planeta. La pregunta no és en quin país hi ha més lladres sinó què es fa quan se’ls captura. A Estats Units els posen a la presó. En altres països ls donen un ministeri.

“Los chorizos están uniformemente distribuidos por todo el planeta. La pregunta no es en qué país hay más ladrones sino qué se hace cuando se les captura. En Estados Unidos los ponen en la cárcel. En otros países les dan un ministerio”.

“The sausages are uniformly distributed throughout the planet. The question is not in which country there are more thieves but what is done when they are caught. In the United States they are put in jail. In other countries they are given a ministry.”

Xavier Sala i Martin

Contratar conferencia Xavier Sala-i-Martín - MT Consulting

MT Consulting

Economista català, professor a la Universitat de Colúmbia 

Columbia University in the City of New York 

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

Al encuentro de los osos en Alaska (Ver osos en Alaska): El rincón de Sele

El Rincón de Sele

Óssos lliures, estimats, respectats i visitats a Alaska

 

El caso de la muerte del oso Cachou, bajo secreto de sumario

Heraldo de Aragón

L’ós Cachou, trobat mort a la Vall d’Aran i altres quatre han desaparegut

 

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL PER LA PAU, LA LLIBERTAT I EL DIÀLEG

 

———————————————————

L’APOCALIPSI PER MAI OBLIDAR

 

The Second World War | German history | DW | 17.10.2012

DW

Durant la Segona Guerra Mundial es va escriure a Cracòvia un dels capítols més foscos de la història de la humanitat: milers de jueus perseguits i assassinats pels nazis

Durante la Segunda Guerra Mundial se escribió en Cracovia uno de los capítulos más oscuros de la historia de la humanidad: miles de judíos perseguidos y asesinados por los nazis

 

During the Second World War, one of the darkest chapters in the history of mankind was written in Krakow: thousands of Jews persecuted and murdered by the Nazis

 

———————————————————

Domàs Llibertat Presos Polítics

 Òmnium Cultural

El més lluny de la llibertat, la democràcia, l’entesa entre les nacions que formen Espanya i la cultura europea

 

———————————————————

OBRA SOCIAL ‘LA CAIXA’

 

Julià Blanco IrsiCaixa COVID-19
ESCI-UPF News

Entrevista al Dr. Julià Blanco, d’IrsiCaixa

Combatre la COVID-19 a tres bandes

IrsiCaixa, BSC i IRTA-CReSA uneixen esforços contra el coronavirus

——————————————————–

Ξ  És un mal caminar pels senders de la vida utilitzar qüestions del patiment humà, com a arma de política i electoral. Les controvèrsies polítiques a les grans democràcies, es dirimeixen en els Parlaments i no mitjançant les terribles desgràcies causades per un virus infernal. Utilitzar aquesta pandèmia per part del Partido Popular per erosionar al Govern central és un mal camí, i, a qui va per mal camí no li passen coses bones. Ho estem veient a Madrid, tot Europa ho veu i contempla com a Espanya, nació de nacions, experimenta el major nombre d’infectats i morts per la pandèmia. A Madrid no van fer les coses bé quan calia fer-ho amb urgència i ara, que es veuen sobrepassats, volen dir a les altres nacions que formen Espanya com han de fer les coses. Es creuen el centre del món?

Les signatures de l’escàndol i la gran ruptura

   Del Madrid de Rajoy i del Partido Popular, suport Ciudadanos, va sortir l’ordre del desordre democràtic de l’instar als ciutadans de les nacions que formen la denominació Espanya, a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i les quals signatures van ser l’origen de l’actual conflicte i problema espanyol amb Catalunya iniciat, l’any 2006, per part de Rajoy del Partido Popular, suport Ciudadanos. Origen, també, de l’enorme creixement de l’independentisme i marxa, sense parar, cap a la independència de Catalunya.

   Un Estatut d’Autonomia revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats, ratificat pel rei i pel poble de Catalunya. Recollir signatures contra aquest Estatut va posar en evidència a una democràcia menor i obrir una inestabilitat permanent entre Catalunya i Espanya que, per un costat, sembra més independentisme i per l’altre, mostra el fracàs i debilitat de l’Estat espanyol. Ara, càstig i repressió en lloc de diàleg i treball polític.

El gran desastre que el Tribunal Constitucional podia haver evitat

   Més apocalipsi provinent del Madrid de Rajoy i del Partido Popular, suport Ciudadanos. Després del caos i de la incompetència política de la recollida de signatures, llançar la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, cap al Tribunal Constitucional. Quatre anys més tard -any 2010- la sentència. La pitjor de les sentències i que deixava Catalunya sense Estatut d’Autonomia. Aquella Llei Orgànica no emparava l’Estatut que el poble de Cataluny havia votat i ratificat. La protesta: Una gran manifestació a la capital de la nació catalana i a altres grans ciutats, de més d’un milió i mig de persones. La ruta cap a la independència s’acabava d’obrir.

Ofec econòmic i atac constant a l’autonomia

   Però el Partido Popular, suport Ciudadanos, no en va tenir prou en el seu objectiu d’utilitzar l’Estatut català com a arma electoral i de desestabilització de l’autonomia de Catalunya. Atacant constantment a la nació catalana s’ataca, també, a l’Estat autonòmic i s’imposa la mediocritat del centralisme que ofega la llibertat de les nacions que formen la denominació Espanya. Per això la nació catalana lluita aferrissadament per la seva independència.

   Per sobre dels 16.800 milions d’Euros que els ciutadans de Catalunya aporten en impostos, cada any, -un 8,5% del PIB català- i no tenen retorn per part del Govern central i centralista, de Madrid, existeix la dignitat de l’autonomia i dels seus ciutadans. Dignitat menyscabada i menyspreada quan tres presidents de la Generalitat de Catalunya, demanen diverses vegades una i una altra, diàleg, treball de converses amb Rajoy per trobar una solució a l’ofec econòmic de la nació catalana que porta al problema i conflicte espanyol amb Catalunya.

   Molt de temps per utilitzar tota classe de maleïts embolics contra la nació catalana i la seva autonomia, i zero temps per seure a parlar com demanava insistent i demana el Govern de la Generalitat de Catalunya. Exemple d’una democràcia poc efectiva i de baixa qualitat.

Homs insta el PP a demanar perdó per recollir signatures contra l'Estatut - Notícies Política - Notícies Comunicació - e-notícies

Comunicació – E-Noticies

La recollida de signatures contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, un error de proporcions gegantines que han portat a la situació actual entre Catalunya, immemorial nació catalana, i Espanya

 

(Continuació, en el proper ‘post’, d’aquest tema titulat ‘De Madrid a l’apocalipsi’).

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRETS

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

 

<< La nostra Constitució no distingeix colors -va escriure el president de Tribunal Suprem, jutge Harlan, a darrers de segle, i no coneix ni tolera classes entre ciutadans >>.<< Però les pràctiques del país no sempre es cenyeixen als principis de la Constitució. I aquest missatge tracta d’examinar com de lluny hem aconseguit arribar per aquest camí d’aconseguir una primera classe de ciutadania per a tots els ciutadans nord-americans fent cas omís de la color de la seva pell, i quant ens queda encara per recórrer, i quines són les tasques que resten per dur a terme , per les branques executives i legislatives de Govern federal, així com pels governs estatals i locals, ciutadans privats i organitzacions >>.

President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963.

<< Our Constitution does not distinguish colors – wrote the president of the Supreme Court, Justice Harlan, at the end of the century-, and does not know or tolerate classes among citizens. But the practices of the country do not always adhere to the principles of the Constitution. And this message tries to examine how far we have managed to go along that path of achieving a first class of citizenship for all North American citizens regardless of the color of their skin, and how much we still have to go, and what are the tasks that remain. to be carried out …, by the executive and legislative branches of the federal government, as well as by state and local governments, private citizens and organizations >>.

President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963.

<< Fa cent anys, la Proclama d’Emancipació va ser signada per un president que creia en què els éssers humans tenien perfecte dret a gaudir de les mateixes oportunitats i de les mateixes riqueses. Aquesta Proclama va ser només un primer pas; un pas que el seu autor, malauradament, no va poder veure progressar durant molt de temps; un pas que alguns dels seus crítics van considerar com una acció que << allibera l’esclau però ignora a l’negre >>. Al llarg d’aquests cent anys, mentre l’esclavitud ha desaparegut, s’ha bloquejat i demorat debileradamente i, sovint, excessivament , el progrés de l’negre. La igualtat davant la llei no sempre ha significat el mateix tracte i igual oportunitat. I els calamitosos resultats de la discriminació racial encara fan la seva aparició en, virtualment, tots els aspectes de la vida nacional i, virtualment també, en cada racó de país >>

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Explore the new Digital Archives at the Kennedy Library – Pieces of History

Pieces of History – National Archives

 << A hundred years ago, the Emancipation Proclamation was signed by a president who believed that human beings had the perfect right to enjoy the same opportunities and the same wealth. That Proclamation was only a first step; a step that its author, unfortunately, could not see progress for a long time; a step that some of its critics saw as an action that “ frees the slave but ignores the black. ” Over the course of these hundred years, while slavery has disappeared, it has been weakly blocked and delayed, and often excessively , the progress of black. Equality before the law has not always meant equal treatment and equal opportunity. And the dire results of racial discrimination still make their appearance in virtually every aspect of national life and, in virtually every corner of the country as well … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

ANOTHER AMERICA BETTER

 

———————————————————

LA FRASE

<<Cap home no és una Illa solitària; cada home és un bocí del Continent, una part del tot; si el mar arrabassava un Terròs, fóra igual com si s’hagués endut un Promontori, igual com si s’endugués la Mansió dels teus amics o la teva; la mort de qualsevol home em disminueix, perquè sóc part integrant de la Humanitat. I, per consegüent, no envïis ningú a preguntar per qui toquen les campanes; toquen per tu>>.

 

JOHN DONNE poesía LA SALIDA DEL SOL texto traducido español

YEYEBOOK FREE LIBRARY MULTILANG

John Donne

 

A ‘Per qui toquen les campanes”, d’Ernest Hemingway

 

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL OBRE ELS CAMINS CAP A LA CULTURA, LA PAU I L’ENTENIMENT…

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Unamuno y Millán-Astray: mitos y verdades del "venceréis, pero no convenceréis" y el "muera la inteligencia"

laSexta

“Venceréis, pero no convenceréis”.

———————————————————

 

  ℘ Les darreres notícies que s’estan produint a la nació catalana són alarmants. No són només les de la independència, que va venint, sinó les del virus infernal que avança a tota màquina i sense pietat. Com en un estat de guerra amb més i més morts que ploren la família i els amics. És un extermini en tota regla. I en aquesta massacre sense treva ajuda les continuades, extenses i innecessàries relacions familiars i socials. Més d’un 70 per cent dels nous infectats provenen d’aquestes trobades sense fre que, sembla, pretenen ignorar aquest virus infernal i que aguaita per tot arreu.

Ajudar al gran exèrcit blanc

   Avança amb molta pressa i salta d’un individu a un altre com un exèrcit de vampirs, comandats pel famós i terrible comte de Transsilvània. Nosaltres, els humans, compten amb el gran exèrcit blanc, el de bates blanques, que els planta cara i lluita aferrissadament per salvar-nos. Però, aquest exèrcit de bates blanques, necessita l’ajuda de tots nosaltres, de tota la col.lectivitat i amb unes armes imprescindibles i poderoses: l’aïllament que es pugui, mascaretes posades, guants quan sigui necessari, distanciament social -els avançats Països Nòrdics ja ho practiquen des de sempre-, no és imprescindible parlar tant i tant, rentat de mans sovint, no és necessari esmorzar i dinar sempre fora de casa -hi ha racons a l’aire lliure on es pot menjar un dinar sa i lleuger que un mateix s’ha preparat o comprat-, utilitzar més el caminar i la bicicleta -milers i milers de bicicletes aparcades a la Universitat de Heidelberg i a altres universitats europees-, masses terrasses i terrassetes…

Volem la victòria del virus infernal?

 

   Cal un canvi en aquesta manera esbojarrada i massificada de viure. No cal sempre circular en ramat, acostumin a agafar dreceres i a parlar menys i pensar més. Pensar en aquest exèrcit entregat de bates blanques dels CAPS, Hospitals, Residències que diuen que ja no poden més. Està bé aplaudir-los, però, també està bé ajudar-los a no quedar col.lapsats. Si la situació segueix com ara de victòria del virus infernal, els passadissos dels hospitals es veuran amb piles de gent infectada i les cantonades dels carrers, amb piles de cadàvers esperant per ser enterrats no se sap on.

Els avis de moltíssims joves que…

 

   Un 85 per cent dels morts pels atacs del virus infernal, són majors de 70 anys. Els avis de moltíssims joves que menyspreen una solidaritat i responsabilitat que no tenen. Moltíssima gent tampoc la té, així com l’esperit de sacrifici tant necessari en aquests moments, en la dura batalla contra una pandèmia que podria ser vençuda amb solidaritat, responsabilitat, disciplina i sacrifici.

   La llibertat és responsabilitat per evitar que Catalunya, immemorial nació catalana, es converteixi en un cementiri immens.

Cementerio nacional (Estados Unidos) - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

———————————————————

Art*******7

 

Les grans pel·lícules allunyades de la gran pantalla

 

Las grandes películas alejadas de la gran pantalla

 

Great movies away from the big screen

 

‘Conspiració del silenci’

 

‘Bad Day at Black Rock’

 

És una pel·lícula nord-americana de 1955, dirigida per John Sturges i amb Spencer Tracy, Robert Ryan, Ernest Borgnine, Lee Marvin, Walter Brennan, Anne Francis i Dean Jagger com a actors principals.

John J. MacReedy (Spencer Tracy) es baixa de l’tren a l’estació d’una minúscula població aïllada, Black Rock, a l’oest dels Estats Units, per lliurar a un home d’origen japonès (Komako) la medalla militar que se li va concedir a el seu fill mort en combat, durant la Segona Guerra Mundial, per la seva heroica acció de salvar la vida a MacReedy.

Els habitants de la vila es mostren inexplicablement hostils amb el nouvingut, i la tensió va en augment fins a l’extrem que arriba a perillar la vida de MacReedy, que no sap encara que al poble s’amaga un secret que els habitants pretenen guardar gelosament : entre diversos d’ells, van matar a Komako immediatament després de l’atac japonès a Pearl Harbour.

El cacic de poble, Reno Smith (Robert Ryan), va ser l’instigador de l’crim després d’haver fracassat en el seu intent d’allistar en l’exèrcit per anar a la guerra, així com per la seva ressentiment amb Komato, que havia aconseguit trobar aigua en un lloc desèrtic de les terres que aquell posseïa i que havia arrendat a l’americà-japonès estant convençut que era un paratge totalment sec

El 1956, la pel·lícula va ser candidata a tres premis Oscar: a el millor director, a el millor actor (Spencer Tracy) i a el millor guió adaptat. Spencer Tracy va guanyar el Premi d’interpretació a el millor actor al Festival de Cinema de Cannes de 1955. (Viquipèdia).

 

Direcció: John Sturges

Producció: Herman Hoffman, Dore Schary

Guión: Millard Kaufman

Música: André Previn

Fotografía: William C. Mellor

Protagonistas: Spender Tracy, Robert Ryan, Ernest Borgnine, Lee Marvin, Walter Brennan, Anne Francis, Dean Jagger

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Igualtat d’oportunitats per als habitatges 

Equal opportunity for housing

 

<< No és equitatiu ni humà el que se’ls negui als nord-americans els beneficis d’habitar habitatges posseïdes pel Govern federal, o finançades mitjançant ajuda federal >>

 

<< It is neither equitable nor humane for Americans to be denied the benefits of living in homes owned by the federal government, or financed by federal aid … >>

(JFK)

 

<< A fi d’ajudar als departaments i agències a portar a la pràctica aquesta política i a coordinar els seus esforços, he creat el Comitè de President per a la igualtat d’oportunitats en l’habitatge. No és equitatiu ni humà el que es negui als nord-americans els beneficis d’habitar habitatges posseïdes pel Govern federal, o finançades mitjançant ajuda federal, basant-se simplement en la seva raça, color, credo o origen nacional >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

<< To help departments and agencies implement this policy and coordinate their efforts, I have created the President’s Committee for Equal Opportunity in Housing. It is neither equitable nor humane for Americans to be denied the benefits of living in housing owned by the federal government, or financed through federal aid, simply on the basis of race, color, creed, or national origin … >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

John F. Kennedy: Domestic Affairs | Miller Center

Miller Center

<< La nostra política nacional és la d’una igualtat d’oportunitats per a tothom, i el Govern federal continuarà adoptant les necessàries mesures legals per aconseguir la realització d’aquest objectiu >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

 

<< Our national policy is that of equal opportunities for all, and the Federal Government will continue to adopt the necessary legal measures to achieve this objective >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

———————————————————

LA FRASE

 

“La llibertat d’expressió és un dret fonamental”

 

Jan Jambon defensa que la política es fa “amb diàleg” i no “apartant” al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, del càrrec.

 

Jan Jambon defiende que la política se hace con diálogo” y no apartando al Muy Honorable Presidente de la Generalidad de Cataluña, Quim Torra, del cargo.

 

Jan Jambon defends that politics is done “with dialogue” and not “removing” the Most Honorable President of the Generalitat de Catalunya, Quim Torra, from office.

El ministre-president de Flandes critica la inhabilitació de Torra: “La llibertat d'expressió és un dret fonamental” | ACN | Brussel·les | Política | El Punt Avui

Avui

El ministre-president de Flandes critica la inhabilitació de Torra: “La llibertat d’expressió és un dret fonamental”

———————————————————

Representants presos polítics catalans i exiliats polítics catalans, tres anys de presó. La marxa cap a la independència de Catalunya, immemorial nació catalana, més viva i forta que mai.

 

Representantes presos políticos catalanes y exiliados políticos catalanes, tres años de cárcel. La marcha hacia la independència de Catalunya, immemorial nación catalana, más viva y fuerte que nunca.

 

Representatives of Catalan political prisoners and Catalan political exiles, three years in prison. The march towards the independence of Catalonia, an immemorial Catalan nation, more alive and strong than ever.

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL PER L’ENTENIMENT POLÍTIC,

LA CULTURA I LA PAU

 

———————————————————

 

 

 

 

 

ℑ  És agradable i esperançador esmentar el futur. Que feríem sense aquesta realitat de la vida? El futur és una font d’oportunitats i de modelar aspiracions justes. El futur és lluitar per una manera de viure.

   Durant molts anys vaig tenir l’oportunitat de parlar del futur. D’oferir a molts infants, nens, nenes i joves la Llibreta Futur de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears, ‘la Caixa’. Els pares ho havien de decidir i ho van fer bé. Normalment, els progenitors, veuen amb bons ulls un suport econòmic pels seus fills de cara al que existirà i passarà. En podem dir: estalvi i previsió. I més quan la Llibreta Futur, assegurava pel que fa als interessos una renumeració acceptable. L’efecte d’una bola de neu, deia jo. I no només pels interessos sinó també comptar, arribat el moment, amb el suport econòmic de ‘la Caixa’ i amb unes condicions favorables. En aquells moments, dels nombrosos productes de la Caixa de Pensions, la Llibreta ‘Super 3’ i la seva germana la Llibreta ‘Futur’, eren dels que més m’agradava oferir.

 

llibreta estrella super3 a estrenar. 1997. la c - Comprar en todocoleccion - 94076345

Pel futur de la pròpia Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears

   Es parlava molt del producte i s’informava al públic. Havíem de parlar molt. Sempre vaig creure que la Llibreta Futur no només ho era pels infants, nens i joves, sinó també pel futur de la pròpia Caixa de Pensions. Perquè els petits clients impositors anaven creixent, s’anaven fent grans. I a mesura que això passava, les seves aspiracions trucaven a la porta. El futur anava arribant i, junt amb els estalvis de la Llibreta Futur, el suport econòmic de ‘la Caixa’, si calia.

   Suport per els estudis, per anar a la Universitat, per cobrar la nòmina a ‘la Caixa’ un cop trobada una ocupació, per la compra d’un vehicle i la seva assegurança, per la compra d’un habitatge amb assegurança de la llar i altres assegurances, per la realització d’obres, per un viatge, per un pla de pensions…etcètera. Finalment, quan l’horitzó del futur es comença a divisar, poder cobrar la pensió de jubilació a la mateixa Llibreta Super 3 on tot va començar.

Poder servir a tants i tants clients

 

   Em vaig sentir molt orgullós de treballar a la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis deCatalunya i Balears, de la qual en va ser un dels seus prominents fundadors, l’any 1904, l’advocat i economista català Francesc Moragas i Barret. Orgullós, també, de poder servir a tants i tants clients i poder romandre al seu costat. Al Vendrell, a Palafrugell, a Calella de la Costa, a Girona (Pont de Pedra i Plaça Poeta Marquina), a Palamós, a Calonge, a Sant Antoni de Calonge i, finalment, a l’Oficina del Carrer Major de Palamós. Ens sentíem estimats pel poble que, amb una gran familiaritat i un sentiment com a cosa pròpia, acudia a ‘la Caixa’ un dels puntals socials i econòmics de la nació catalana.

La confiança

 

   Gràcies per la seva confiança i permeteu-me expressar el desig de la continuïtat d’aquesta confiança en uns moments en que ‘la Caixa’, després de més d’un segle d’existència, demostra la seva voluntat de servei, la seva fortalesa i porta a tots els llocs a on va la grandesa de la nació catalana. I, junt amb ella, la seva gran Fundació de l’Obra Social escampada arreu de les nacions que formen Espanya, la tercera del món només al darrere de la Gates Foundation i Wellcome Trust.

edificio la caixa de via layetana. postal si ci - Comprar Postales de Cataluña en todocoleccion - 39699495

Todocolección

Via Laietana

Caixabank extiende sus actividades a Canadá y abre una oficina de representación en Toronto | Expansión
Expansión

Avinguda Diagonal

CosmoCaixa - Museo de la Ciencia | Visit Barcelona Tickets

Visit Barcelona Tickets – Turisme de Barcelona
Lo que debes saber hoy, 21 de junio, de 2020
metropoliabierta.com

La Fundació La Caixa destinarà 1,5 milions a projectes vinculats al Covid-19

Catalunyapress

La Fundació La Caixa destinarà 1,5 milions a projectes vinculats al Covid-19

———————————————————

 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

FI DE LA DISCRIMINACIÓ FEDERAL EN ELS HABITATGES

FIN DE LA DISCRIMINACIÓN FEDERAL EN LAS VIVIENDAS

END OF FEDERAL DISCRIMINATION IN HOUSING

<< M’agradaria també anunciar que avui he signat una Ordre Executiva dirigida a tots els departaments i organismes federals perquè prenguin les mesures necessàries, per tal d’impedir la discriminació en la venda o arrendament de mitjans d’allotjament posseïts o administrats pel Govern federal , habitatges construïts o venudes com a resultat de préstecs o concessions fetes pel Govern federal, i allotjaments obtenibles a través de programes de renovació urbana o de el desenvolupament i reforma dels suburbis dirigida per organismes federals >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

Racismo inmobiliario en eeuu: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca — idealista/news

Idealista

Racismo inmobiliario en Estados Unidos de América: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca

 

<< I would also like to announce that today I have signed an Executive Order directed to all federal departments and agencies to take the necessary measures, in order to prevent discrimination in the sale or rental of lodging facilities owned or administered by the federal Government , homes built or sold as a result of loans or grants made by the federal government, and accommodations obtainable through federally directed urban renewal or suburban development and reform programs>>. 

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

Estados Unidos y su eterna historia de racismo - BarrancópolisBarrancópolis

Barrancópolis

<< Pel que fa als existents mitjans d’allotjament construïts o comprats com a resultat de préstecs directes de Govern federal o com a resultat de el programa de Renovació Ubana, he ordenat a l’agència d’habitatges i altres organismes adequats que utilitzin els seus bons oficis en promoure i estimular l’abandonament de les pràctiques de discriminació que ara puguin existir en tal terreny >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

Robert F. Kennedy: Sus mejores frases – Trianarts

Trianarts

<< With respect to existing means of accommodation built or purchased as a result of direct loans from the federal government or as a result of the Ubana Renovation program, I have directed the housing agency and other appropriate agencies to use their good offices to promote and encourage the abandonment of discriminatory practices that may now exist in such terrain >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

 

Servei públic, futur i esperança

 

Public service, future and hope

 

 

———————————————————

LA FRASE

 

El conflicte i problema espanyol amb Catalunya segueix, i més latent que mai

El conflicto y problema español con Cataluña sigue, y más latente que nunca

 

The Spanish conflict and problem with Catalonia continues, and more latent than ever

 

“Cuando se ataca sistemáticamente a la autonomia se tiene derecho a la legítima defensa”

“Quan s’ataca sistemàticament a l’autonomia es dret a la legítima defensa

“When autonomy is systematically attacked, one has the right to legitimate defense”

Artur Mas afirma que Cataluña no está lista para la “independencia real” | España | EL PAÍS

El País

Artur Mas i Gavarró, Molt Honorable 129è President de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana

Inestabilitat i guerra freda

Instability and cold war

———————————————————

LA GRAN MÚSICA IMMORTAL, UN ESPAI DE CULTURA, ART I PAU

 

THE GREAT IMMORTAL MUSIC, A SPACE OF CULTURE, ART AND PEACE

 

———————————————————

 

L’APOCALIPSI

 

La vergüenza de civiles alemanes al ser llevados para que vieran las atrocidades del régimen nazi en los campos de exterminio - Infobae

Infobae

La vergonya de civils alemanys a l’ésser duts perquè veiessin les atrocitats del  règim nazi en els camps d’extermini

 

La vergüenza de civiles alemanes al ser llevados para que vieran las atrocidades del régimen nazi en los campos de exterminio

 

The shame of German civilians being brought in to watch the atrocities of the Nazi regime in the death camps

 

———————————————————

UNA QÜESTIÓ MOLT URGENT PER EL TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS

 

UNA CUESTIÓN MUY URGENTE PARA EL TRIBUNAL EUROPEO DE DERECHOS HUMANOS

 

A VERY URGENT ISSUE FOR THE EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS

CATALONIA

Pancarta / Cartell pel balcó – Llibertat Presos Polítics i Exiliats – Olga Palahi Jordi
olgapalahijordi.wordpress.com

———————————————————

   Lionel Andrés Messi Cuccittini, ha fet el que havia de fer. Abandonar la cúspide del Barcelona Club de Futbol. És una qüestió de supervivència esportiva. El Barça es manté perpetu, com el resident del castell de Bran a Rumania. Ara, que encara pot, el senyor Lionel Messi farà valer el seu ticket, tot i que haurà de córrer molt. Un campió no pot estar aturat. A la primera oportunitat marxarà.

   Fora de joc

   Els que si han quedat aturats i fora de joc en la lliga de la responsabilitat, són els milers i milers de ciutadans de la nació catalana que han escampat i escampen – festes furtives-, arreu, el virus infernal a la velocitat de la llum. Segons els fets que cada dia expliquen les autoritats, els metges, sanitaris i investigadors, molts ciutadans de Catalunya -és la situació d’aquí- no han fet ni fan les coses bé. Molt malament i molta irresponsabilitat. Grans, no tan grans i més joves.

   M’explicava un encarregat d’un restaurant de Platja d’Aro, que el telefonaven per reservar taula per un nombre de persones molt superior a l’establert i que havia de dir que no. La Costa Brava ha patit i està patint una massificació molt superior a altres anys. També a altres costes i indrets, i això no havia d’haver passat mai. Tot al contrari davant aquest virus infernal que està causant tants malalts, morts i patiments indescriptibles.

Una situació gravíssima que afecta a la salut de tots i pot portar a la mort

 

   Cada dia, i mentre el nombre de contagis augmenta, les autoritats i la premsa expliquen i mostren actituds irresponsables que no coincideixen amb el nivell exigible de civilització humana, davant una situació gravíssima que afecta a la salut de tots i pot portar a la mort. La Generalitat de Catalunya va demanar que no es sortís de Barcelona i de les grans ciutats. No només no s’ha deixat de sortir en massa, milers de persones no han complert les recomanacions i normes molt importants establertes. Ho estem veient per el terrible augment de contagis i morts a causa de tants actes massius de tota mena i molts altres de reunions familiars i oci nocturn en excés. Fa anys que l’oci nocturn pateix un excés. Els pares veuran.

   Escolto per la ràdio la notícia de que, fins i tot, ciutadans que han de fer quarantena no la compleixen podent traspassar el virus infernal a les seves pròpies famílies. L’enfonsament d’una gran nació mitjançant l’horror i el suïcidi col.lectiu. Pena, tristesa, por.

Pels nostres fills i néts, per tots els nens i nenes

 

   Encara si és a temps. La catalana és nació de forjadors de treball, coratge i valentia. Bones i grans persones que moltes d’elles han donat la seva vida per els ideals i grandesa d’una gran nació lliure. Ara és hora de fer-lis costat. Prou contagis i morts pel virus infernal. Stop total a les relacions supèrflues. Confinament màxim segons les possibilitats de cada ciutadà i de la seva ocupació.

   Els nostres fills i néts, tots els nens i nenes es mereixen començar a l’escola i trobar-se amb els seus mestres i amics. És la seva vida, que ningú la pugui estroncar.

 

13. ELS QUATRE GENETS DE L'APOCALIPSI - MATERIALS SOCIALS

Google Sites

Els Quatre Genets de l’Apocalipsi, tenen els seus aliats en la irresponsabilitat col.lectiva. De fet, mai han marxat, sempre han estat a l’aguait.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipi

 

El racisme fa que les grans nacions lliures retrocedeixin 100 anys enrere

 

Racism makes great free nations go back 100 years

 

Oct. 1, 1962 - James Meredith Enrolls at the University of ...

YouTube

<< Per tant, voldria concloure amb aquesta apel·lació als estudiants de la Universitat, és a dir, a la gent més directament afectada en aquest cas >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C, 30 de setembre de 1962).

 

<< Therefore, I would like to conclude with this appeal to the students of the University, that is, to the people most directly affected in this case >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

<< Heu de mantenir en alt el pavelló d’una gran tradició, una tradició d’honor i valor; tradició guanyada al camp de batalla i en els camps de joc, com així mateix en el terreny cultural. Teniu una nova oportunitat de demostrar que sou patriotes íntegres. Doncs els mitjans més eficaços per mantenir la llei no són els agents de policia ni la Guàrdia Nacional. Sou precisament vosaltres. Doncs aquest mitjà tan eficaç a què m’estic referint està en vosaltres mateixos, en el vostre valor per acceptar les lleis que us desagraden en la mateixa mesura que accepteu les que sí us agraden. Els ulls de la nació i els de tot el món es posen sobre vosaltres i sobre tots nosaltres, i l’honor de la vostra Universitat i el del vostre Estat es troba en entredit en aquests moments. Estic segur que la majoria dels estudiants faran justícia a aquest nonor >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

<< You have to keep up the flag of a great tradition, a tradition of honor and value; tradition gained on the battlefield and on the playing fields, as well as in the cultural field. You have a new opportunity to show that you are patriots of integrity. For the most effective means to uphold the law are not the police officers or the National Guard. It is precisely you. Well, that effective means to which I am referring is in yourselves, in your courage to accept the laws that you dislike to the same extent that you accept those that you do like. The eyes of the nation and of the whole world are upon you and all of us, and the honor of your University and that of your State is in question at this time. I am sure that the majority of the students will do justice to such a rule >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

(Seguirà en el pròxim post‘)

(It will continue in the next ‘post’)

 

———————————————————

LA FRASE

 

Això és repugnant i injustificable

 

“Esto es repugnante e injustificable”

 

“This is disgusting and unjustifiable”

 

1-O, el risc econòmic anunciat que no va ser

VIA Empresa

(l‘escriptora britànica, creadora de “Harry Potter, compartint a Twitter imatges dels incidents a Catalunya l’1 d’octubre).

 

(the British writer, creator of “Harry Potter”, sharing on Twitter images of the incidents in Catalonia on October 1).

 

Joanne Rowling (J. K. Rowling)

Escriptora

 

Consejos de JK Rowling para dejar de ser pobre, pero no precario

El Español

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL, PAU I CIVILITZACIÓ

 

——————————————————–

EUROPA, SEGLE XXI

 

LA FOSCOR DE LES MASMORRES FA IMPOSSIBLE LA PAU

 

LA OSCURIDAD DE LAS MAZMORRAS HACE IMPOSIBLE LA PAZ

 

THE DARKNESS OF THE DUNGEONS MAKES PEACE IMPOSSIBLE

Pancarta / Cartell pel balcó – Llibertat Presos Polítics i Exiliats – Olga Palahi Jordi

olgapalahijordi.wordpress.com

———————————————————

 

 

 

♦El de Nissan Motor a Catalunya. Ho escoltava en una ràdio: “Hemos conseguido doblegar a una gran multinacional”. “El logrado es un gran acuerdo…”  i així anar dient. Tothom semblava content i satisfet. El ‘ho hem aconseguit’ surava en l’ambient. I, abans de les vacances!

   Pensava que un gran acord hagués estat, aconseguir que cap planta de fabricació tancaria portes. Cap acomiadament. Tampoc es veiés afectada cap indústria auxiliar proveïdora de Nissan. Aconseguir un disseny per a nous vehicles, més fabricació i millor productivitat. Una actuació pròpia d’una gran empresa i d’un gran equip de treball. Una actuació pròpia d’una gran nació que ajuda a l’expansió empresarial i industrial i proporciona ocupació. Un enteniment amb cessions per ambdues parts.

   La missió possible i intel.ligent d’Oriol Junqueras

   Bons representants polítics i defensors de l’economia justa i progressista per una qüestió com aquesta. El representant Oriol Junqueras, pres polític català, pare de família, honrat, honest, estudiós, defensor de la dignitat de la nació catalana, de la Pau, la llibertat i la democràcia que és un gran i noble negociador, està preparat per anar a Yokohama a parlar amb el senyor Makoto Uchida, president de Nissan Motor Co.,Ltd., que, per cert, és llicenciat en teologia per la Universitat de Doshisha. El món de la teologia és intel.ligent i important.

   El representant Oriol Junqueras, elegit parlamentari al Parlament de Catalunya, a la Cambra de Representants de Madrid i al Parlament Europeu sempre ha dit que vol parlar amb els quals el volen tancat a la presó i, per sobre de tot,  complir amb el servei públic al país. Ho aconseguiria. És una qüestió de bona voluntat i d’intel.ligència política, tan escasses avui dia.

   Finalment, només una pregunta als treballadors, sindicats, ‘experts’ econòmics i polítics. És just, intel.ligent, progressista i responsable l’enfonsament de la SEAT espanyola, ara és alemanya, l’enfonsament de SANTANA, HISPANO-SUIZA, BARREIROS, PEGASO, EBRO, DERBI, BULTACO, MONTESA, CASA, HISPANO AVIACIÓN, BAZAN, ELCANO…i tantes altres? Quina vergonya per Espanya, nació de nacions, governs nacionalistes i centralistes espanyols patrocinadors de subsidis i el major nombre de funcionaris d’Europa. 

   Menys voler ser només el parc temàtic i la platja d’Europa i més voler ser un  parc industrial impulsor d’ocupació i d’investigació. 

fotografía antigua de la fábrica de enasa pegas - Comprar ...

 

Fábrica de la ENASA (Pegaso) en Barcelona, años1950 Stock Photo ...

Fábrica de la ENASA (Pegaso) en Barcelona

Pegaso | mundomotorweb

mundomotorweb – WordPress.com

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA 

 

JAMES MEREDITH I LA UNIVERSITAT DE MISSISSIPI

 

Tornar a lluites racials és baixar al pou ofegador de la ignorància i l’odi 

 

Mississippi Lawmen Wait for Federal Marshals to Escort Student ...

Princeton University Art Museum

<< Reconec que aquest període de transició i ajust a les nostres terres de sud és una mica dur per a moltes persones. Ni l’Estat de Mississipí ni qualsevol altre Estat de sud mereix ser culpat de tots els errors acumulats durant els últims cent anys de relacions, però en la mesura que cal considerar tals fracassos s’ha d’incloure la responsabilitat de tots nosaltres en les seves causes; tots en absolut, cada Estat i cada ciutadà >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< I recognize that this period of transition and adjustment in our southern lands is a bit hard for many people. Neither the State of Mississippi nor any other Southern State deserves to be blamed for all the errors accumulated during the last hundred years of relations, but to the extent that such failures must be considered, the responsibility of all of us must be included in their causes; all at all, each State and each citizen >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

 

The Fight To Desegregate Ole Miss, 50 Years Later : NPR

NPR

<< A més, Mississipí i la seva Universitat són notables pel seu coratge, valor i iniciativa; per la seva contribució de pensaments i talents als assumptes d’aquesta nació. Aquest és l’Estat de Lucius Lamar i de molts altres que han anteposat els objectius nacionals als interessos regionals. Aquest és l’Estat també que només en la guerra de Corea va tenir quatre homes als quals es va distingir amb la medalla d’l’Honor. De fet, és part de l’Regiment 155 d’Infanteria, un dels deu regiments més antics de la Unió, i un dels més condecorats pel seu sacrifici i valentia en sis guerres. En Mississipí i l’any 1945, Jake Lindsey va ser condecorat en una sessió mixta i extraordinària de Congrés >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

History Photographed, Then Hidden : The Picture Show : NPR

History Photographed, Then Hidden : The Picture Show : NPR

<< In addition, Mississippi and its University are notable for their courage, courage and initiative; for your contribution of thoughts and talents to the affairs of this nation. This is the State of Lucius Lamar and many others who have put national goals before regional interests. This is also the State that only in the Korean War had four men who were distinguished with the Medal of Honor. In fact, it is part of the 155th Infantry Regiment, one of the ten oldest regiments in the Union, and one of the most decorated for its sacrifice and bravery in six wars. In Mississippi and in 1945, Jake Lindsey was honored in a mixed and extraordinary session of Congress >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

Pin on History

Pin on History

in.pinterest.com

Ho recorda, en el seu discurs, el president Kennedy. El Regiment 155 d’Infanteria de Mississipí, un dels deu regiments més antics de la Unió, i un dels més condecorats pel seu sacrifici i valentia en sis guerres.

 

President Kennedy remembers it in his speech. The 155th Mississippi Infantry Regiment, one of the ten oldest regiments in the Union, and one of the most decorated for its sacrifice and bravery in six wars.

 

(in the next ‘post’)

John F.Kennedy acceptant la nominació per ser candidat presidencial a la presidència dels Estats Units d’Amèrica per el Partit Demòcrata

 

 

———————————————————

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Sí, és aquella pel.lícula d’Alfred Hitchcock amb James Stewart i Kim Novak com a actors principals. Però, ara, no es tracta d’aquest film. Més aviat seria la situació de quan els personatges salten de la pantalla i venen cap a la platea. Pot haver moments de tot. Somriures i llàgrimes, pànic, terror terrorífic…, totes aquelles emocions que la persona humana pot ser capaç de sentir i expressar.

   A segons quins barris de Nova York, de carrers estrets, humits i profunds, expliquen, que encara hi ha persones de totes les edats i condicions, que senten un calfred a l’esquena perquè noten i creuen que King Kong els persegueix. El goril.la bo. En realitat, qui persegueix a qui?

   El dolent de la pel.lícula real de la vida diària no és King Kong. És el personatge malvat i tenebrós del virus infernal que salta de la pantalla i s’escampa a la velocitat de la llum. S’incrusta als éssers humans que, en molts casos, no paren de provocar-lo constantment i en massa. Pot arribar a destrossar l’organisme de milions de persones. Ja ho estem veient. És com la peste bubònica. Quin futur els espera a les noves generacions? El de l’emblema de la calavera?

   Al personatge del virus infernal que surt veloç i content de la pantalla, només se li pot combatre amb tres vacunes. A saber: la del distanciament, una continuada o freqüent rentada i desinfecció de mans i l’ús de màscares. Els canons de Bonaparte contra les urpes afilades del virus que ja ha aconseguit una gran victòria: 400 mil vehicles surten de Barcelona i milers d’altres grans ciutats de la nació catalana, malgrat l’avís de recomanació del Govern de la Generalitat de que no es surti. El virus acampa al seu aire davant una irresponsabilitat manifesta que augmenta amb la festa sense fre de les nits interminables. I d’un estiu amb una explosió solar pròpia d’un planeta en extinció.

   La situació es veurà clara i terrible quan el mantell del virus infernal ho cobreixi tot, com en una nit sanguinolenta del Comte Dràcula, el vampir de Romania. Sí, vampir. La situació es veurà clara quan els malalts del virus infernal, s’amunteguin en els passadissos dels hospitals i els morts romanguin apilats a les voreres dels carrers, esperant un lloc on ser sepultats. Segurament en parcs públics com a Nova York.

   En espera de noves vacunes, tres de molt importants: responsabilitat, disciplina i solidaritat.

Peste Negra: el apocalipsis en forma de epidemia que devastó a ...

reporteindigo.com

 

Pesta Negra: l’apocalipsi en forma d’epidèmia que va devastar a Europa.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipí