El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

ζ   Lluitadors mundials, sacrificats per la llibertat, l’Onu, amnistíes, drets civils i humans -la veu del món lliure- demanen a l’Estat i Govern espanyols, de Madrid, una actuació pròpia d’un sistema just i democràtic -així no va succeir amb el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra-, que faci córrer la Pau i l’enteniment, en lloc de la repressió sense cap sentit. El gran mur, la gran barrera que porta la repressió. A l’Espanya, nació de nacions del segle XXI, no hi caben respostes dels segles XIX i XX. En el record, efectivament, dels representants elegits pel poble presos polítics catalans i exiliats polítics catalans a Europa. El silenci no és la grandesa pròpia de l’enteniment humà. Ja ho deia Miguel de Unamuno que ben present roman.

“A veces, permanecer en silencio es mentir, ya que el silencio puede interpretarse como asentimiento”.

   És el que pateixen – ho sent també el món lliure- els representants polítics catalans membres del Govern de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana, empresonats i exiliats. Aquells que no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. No van obligar a ningú. No van enderrocar a ningú. En conjunt 100 anys de presó per una declaració d’independència sense efecte, després de la col.laboració en l’organització d’un referèndum en el qual milions de ciutadans de Catalunya van expressar la seva disconformitat amb la mala política immobilista d’ofec econòmic i social, per part del Govern central, centralista i nacionalista espanyol de l’anterior president Mariano Rajoy (Partido Popular). Un referèndum multitudinari, democràtic i pacífic per part dels ciutadans de la nació catalana. Tothom sap que Catalunya té per bandera la democràcia, l’honor, l’enteniment, el diàleg, el pactisme, el treball…i amb aquell slògan famós: ‘Cataluña, paga i calla’. ‘Qui més paga, menys rep’. I pel que fa al diàleg amb l’Estat i Govern espanyols, “El més calent és a l’aigüera”. Una altra de Miguel de Unamuno.

 

“Deberíamos tratar de ser los padres de nuestro futuro en lugar de los descendientes de nuestro pasado.”

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans i del Tribunal Europeu dels Drets Humans, el qual, hi haurà d’emetre el seu veredicte al respecte. Es tracta de representants polítics elegits pel poble, bones persones, honestedat irreprotxable,treballadors incansables,bons polítics, servidors públics defensors de la dignitat de la nació catalana i creients amb Europa. Romanen 4 anys tancats als calabossos. La situació és tan greu que bé mereix un veredicte, una resposta no tardana per part del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

   Un referèndum pacífic i democràtic en el qual va quedar demostrat mitjançant les urnes, el rebuig i disconformitat per part de milions de ciutadans de Catalunya amb la política immobilista i equivocada -així els temps ho ha anat confirmat-, de l’anterior president del Govern espanyol, Mariano Rajoy (Partido Popular) suport (Ciudadanos). Una molt mala política d’assetjament autonòmic, intervencionisme contra el Parlament, social i ofec econòmic que pateix Catalunya. Tothom ho sap que la nació catalana pateix un mal i injust finançament propi d’un continuat espoli fiscal.

   Tampoc l’actual president del Govern espanyol, Pedro Sánchez (Partido Socialista Obrero Español), s’arramanga les mànigues i treballa amb afany per solucionar el problema i conflicte espanyol amb Catalunya. L’exemple i coratge del valent i   recordat President Adolfo Suárez, no s’ha estès. Així li van les coses a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

Any 2017

Ja van 4 anys de presó

Ya van 4 años de carcel

It’s been 4 years in jail 

Adolfo Suárez - Canal HISTORIA

Canal HISTORIA

L’exemple i coratge del valent i recordat President Adolfo Suárez, tan necessari avui dia

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

El Presidente de los Estados Unidos John F. Kennedy se reúne el Alcalde Richard J. Daley (Demócrata de Chicago) y funcionarios de Illinois en la Oficina Oval de la Casa Blanca en

Text in Catalan (Catalonia)

<< La discriminació racial als llocs de treball és especialment injuriosa tant per les seves víctimes com perjudicial per a l’economia nacional. Porta com a resultat un enorme malbaratament d’energies humanes, i alhora crea seriosos problemes comunitaris. És a més oposada a el principi democràtic de que a cap home se li pot negar treball adecuadoi a la seva capacitat a causa de la seva raça, credo o ascendència >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Chief In State - My New Orleans

Chief In State – My New Orleans

<< Racial discrimination in jobs is especially injurious to both its victims and damaging to the national economy. It results in a huge waste of human energy, and at the same time creates serious community problems. It is further opposed to the democratic principle that no man can be denied work suitable to his ability because of his race, creed or ancestry. ‘

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., february  28, 1963).

 

Text in Catalan (Catalonia)

<< Els parcs nacionals, boscos i altres llocs d’esbarjo i esplai, així com el districte de l’Stadium de Columbia, es troben oberts a tothom sense distinció de color. S’estan celebrant a més en tots aquells hotels i restaurants que no practiquen la segregació, reunions apadrinades pel Govern federal; reunions en què parlen constantment persones nomenades pel mateix Govern. El Departament de Justícia ha demanat a l’Tribunal Suprem que anul·li les sentències dictades contra aquells negres detinguts per pretendre ser admesos en llocs on abans es practicava la segregació, i que així mateix es faci complir la llei mitjançant els seus agents per protegir a aquelles persones que tracten de suprimir la segregació en els seus mitjans de transport >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

La historia detrás de la impactante foto que hace medio siglo se convirtió en símbolo de la segregación racial en Estados Unidos - BBC News Mundo

BBC

<< National parks, forests and other places of recreation and recreation, as well as the Stadium District of Columbia, are open to everyone without distinction of color. In addition, meetings sponsored by the federal government are being held in all those hotels and restaurants that do not practice segregation; meetings in which people appointed by the government itself speak constantly. The Justice Department has asked the Supreme Court to vacate the sentences passed against those blacks detained for seeking admission to places where segregation was formerly practiced, and to also enforce the law through its agents to protect those who seek to eliminate segregation in their means of transport >>.

President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

Abraham Lincoln, el granjero que llegó a presidente, ganó la guerra civil, unió a su país y liberó a los esclavos - Infobae

Infobae

Abraham Lincoln

 

———————————————————

LA FRASE

 

<<…és el moment del diàleg i d’un enfocament responsable d’ambdues parts. Cal entaular un diàleg sense condicions per trobar una solució política que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur polític. Perquè el diàleg sigui un èxit la repressió ha d’acabar i és necessària una amnistia per a les persones represaliades>>.

 

(Del manifest internacional Dialogue for Catalonia)

 

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL PER LA PAU, LA LLIBERTAT, LA DEMOCRÀCIA I L’ENTENIMENT, UN EXEMPLE DE CATALUNYA, IMMEMORIAL NACIÓ CATALANA

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

EL FOC ETERN

 

Durant milers d’anys un foc inextingible devora una muntanya australiana. El fet ocorre a 25 quilòmetres a nord de Scone a Hunter Valley (Nova Gal·les del Sud). Els primers exploradors van pensar que la columna de fum procedia d’un volcà, però a la fi es va comprovar que a 150 metres de profunditat es cremava una veta d’carbó. Es creu que fa uns 2.000 anys algun arbre, potser incendiat per un llamp, va caure sobre una zona de la veta de carbó, exposada a la intempèrie. El foc va calar en el carbó i en el transcurs dels segles la lenta combustió s’ha propagat al llarg de la veta. Una altra teoria explica que la veta es va calar a causa de la calor engendrat per l’oxidació de pirites. Els aborígens recelen d’aquell paratge, encara que ho associen amb Bhaiami, el creador, i amb Turramulan, el seu mediador en la Terra, que parla a través de fum.

(Reader’s Digest)

THE ETERNAL FIRE

 

Incendios: La montaña que lleva ardiendo 6.000 años de manera ininterrumpida

El Confidencial

For thousands of years an unquenchable fire devours an Australian mountain. The event occurs 25 kilometers north of Scone in Hunter Valley (New South Wales). The first explorers thought that the smoke column came from a volcano, but in the end it was found that 150 meters deep a coal seam was burning. It is believed that some 2,000 years ago some tree, perhaps set on fire by lightning, fell on an area of the coal seam, exposed to the elements. The fire started in the coal and over the centuries the slow combustion has spread along the vein. Another theory explains that the vein was ignited by the heat generated by the oxidation of pyrites. The aborigines are suspicious of that place, although they associate it with Bhaiami, the creator, and with Turramulan, their mediator on Earth, who speaks through smoke.

(Reader’s Digest)

El fuego que arde sin parar desde hace 5.500 años

ABC

——————————————————–

L’APOCALIPSI

 

El terror nazi llamado la Gestapo

Merca2.es

El terror nazi anomenat la Gestapo

   Quan les portes de l’infern s’obren de bat a bat, mai se sap quan es tornaran a tancar-se. Es poden obrir per qualsevol ximpleria o descuit. Per qualsevol fet o blasfèmia. Per qualsevol insult o bufetada. Per qualsevol injustícia o patiment causat. Les portes de l’infern s’obren de bat a bat, per la manca de compassió pels menys afortunats…Es comença per situacions de consentiment i tolerància amb el mal i el patiment humà, i, es transforma amb la més espantosa de les dictadures infernals.

——————————————————–

 

22042021 Foto investigació vacunes contra la covid a Irsicaixa, a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona

Xavi Jurio

‘La Vanguardia’

Esfuerzo científico. Investigadores en el laboratorio de Bioseguridad de IrsiCaixa, donde estudian la eficacia in vitro de la vacuna.

———————————————————

 

  ∇ Fa mig any que va aparèixer un a l’estat d’Utah (Estats Units d’Amèrica). Un prodigi de la poderosa indústria de l’acer. Ara, ha aparegut un altre a Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia (Catalunya). Expliquen, també, que s’han trobat altres en alguns indrets del món. Sembla que s’hauria de catalogar com a fenòmens estranys ja que no se sap qui ha clavat a terra aquests monòlits d’acer inoxidable. Per la seva provada fortalesa és el resultat d’afegir a l’acer, una proporció bastant elevada de crom i níquel.

 

Aparece en una playa de la Costa Brava un monolito metálico parecido al de Utah

20Minutos

El monòlit aparegut a Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia, va ser empès a terra i traslladat al Parc dels Estanys d’aquesta població de la Costa Brava 

 

The monolith appeared in Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia, pushed to the ground, and moved to the Parc dels Estanys in this town on the Costa Brava

 

   A la pregunta de com han aparegut aquests monòlits i concretament el de Castell-Platja d’Aro, hauríem de fer moure una mica la imaginació i observar l’espai sideral més proper al planeta Terra. Tot són astres i planetes que no paren de moure’s. Ja ho va fer, explicar i escriure, l’any 1865, Jules Verne: ‘De la Terra a la Lluna’. I, ara, de la Lluna a la Terra…i a Mart.

   Els exploradors de l’espai sideral ens expliquen, entre moltes altres coses, les grans quantitats de níquel i crom que existeixen en aquests planetes i meteorits. He aquí, llavors, una possible pista. El monòlit trobat a Castell-Platja d’Aro no es pot concebre sense la combinació d’acer, níquel i crom. Tampoc els trobats en alguns indrets del planeta Terra.

   Els exploradors de l’espai sideral no ens ho han explicat tot. Tampoc la NASA ni el poderós exèrcit dels Estats Units d’Amèrica. Ni el senyor Steven Spielberg. S’han vist coses i se segueixen veient altres. Un misteri extraordinari i sorprenet presideix la galàxia. Parlar encara de més lluny i de les altres galàxies, forma part d’un gran atreviment.

Un univers misteriós

Mètode

   Una cosa si és certa. Ara, el Perseverance, el robot enviat a Mart per la NASA, és un gran i autèntic explorador. Com el gran David Livingstone, heroi infatigable, que, després de més de 30 anys recorrent Àfrica va descobrir bona part d’aquell immens territori. Livingstone va continuar les seves exploracions fins que va morir l’1 de maig de 1873 a causa d’una malària i una hemorràgia interna que va ser produïda per una obstrucció intestinal. El seu cadàver va ser traslladat a Anglaterra i enterrat a l’abadia de Westminster però diu la llegenda que el seu cor va ser enterrat a l’Àfrica, abans de traslladar el cadàver.

Las aventuras en África del doctor Livingstone - Jot Down Cultural Magazine

Jot Down

David Livingstone

Missioner i explorador

El ‘Perseverance explorarà el sòl i l’atmosfera del planeta vermell durant al menys un any marcià, que equival a prop de 687 dies terrestres. Es tracta del robot més sofisticat mai enviat a l’espai i tindrà com a objectiu buscar evidència per respondre grans preguntes com si hi ha senyals concretes de vida microbiana passada a Mart.

   De ben segur que el ‘Perseverance‘ no deixarà el seu cor a Mart. És probable, però, -jo penso que és molt segur- que de la mateixa manera que els habitants del planeta Terra observen extraordinàriament embadalits les proeses -no el missatge secret- del ‘Perseverance’, també, éssers d’altres galàxies, planetes i mons ho estan observant extraordinàriament embadalits. Però ells si han escoltat i escolten el missatge provinent de la Terra. Una missiva de Pau, llibertat, democràcia i enteniment.

   El misteriós monòlit aparegut a Castell-Platja d’Aro, podria ser la seva resposta. De moment!

Per fi! Ja són aquí!

 

 

 

 

Castell-Platja d'Aro (Girona) traslada el monolito aparecido en la playa a un parque del municipio

Europa Press

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

<< No hi ha cap acte que sigui més contrari a l’esperit de la nostra democràcia i Constitució, que el problema del negre que només busca un tractament igual al dels altres éssers humans, i no hi ha res més inhumà d’impedir a aquest ciutadà l’entrada en restaurants, hotels, teatres, zones d’esbarjo i altres llocs públics >>.

(President John F.Kennedy, el President màrtir, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

Kennedy: el final de un sueño | Cultura | DW | 22.11.2013

DW

<< There is no act that is more contrary to the spirit of our democracy and Constitution, than the problem of the black who only seeks treatment equal to that of other human beings, and there is nothing more inhuman than preventing that citizen from entering restaurants, hotels, theaters, recreation areas and other public places >>.

(President John F. Kennedy, the Martyr President, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< D’altra banda, els restaurants i altres locals situats en edificis arrendats pel Govern federal s’han obert a tots els empleats federals de color precisament en aquells llocs en què abans es trobaven subjectes a una rígida segregació. L’Administració de Serveis Generals ja no concedeix arrendaments de tals locals llevat que les portes siguin obertes a tots els empleats federals sense distinció de raça o color. I aquest moviment s’ha dut a terme sense so de trompetes, i pràcticament sense un sol incident; i en tots els Estats de la nació es continuarà aquesta mateixa política >>.

(President Jonh F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Racial Segregation Usa Fotos e Imágenes de stock - Alamy

<< On the other hand, restaurants and other premises located in buildings leased by the federal government have been opened to all federal employees of color in precisely those places where they were previously subject to rigid segregation. The General Services Administration no longer grants leases on such premises unless their doors are open to all federal employees without regard to race or color. And this movement has been carried out without trumpets, and practically without a single incident; and in all the states of the nation this same policy will be continued >>.

(President Jonh F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

Parks Mlk Obama - Lessons - Blendspace

Blendspace

L’Administració Kennedy va redactar una llarga llista de negres capaços per ocupar alts càrrecs. Convertia a George L. Weaver en secretari adjunt de Treball; a Robert C. Weaver, en cap de l’Agència Federal de Finançament d’Habitatges; a Thurgood Marshall en un dels jutges de Tribunal d’Apel·lacions (Segundo Circuit); a Carl Rowan en ajudant adjunt de l’secretari d’Estat, i a Andrew Hatcher en secretari de Premsa de el president. En l’estiu de 1962, la convenció anual de la NAACP, organització que recolzava entusiàsticament les mesures adoptades pel president, va recomanar a aquest << valenta i decidida reacció >> en el treball que en aquest terreny encara quedava per realizar.- (Allan Nevins).

The Storied History of the NAACP

Institute of the Black World 21st Century

The Kennedy Administration drew up a long list of capable blacks for high office. It made George L. Weaver Deputy Secretary of Labor; Robert C. Weaver, chief of the Federal Housing Finance Agency; Thurgood Marshall as one of the judges of the Court of Appeals (Second Circuit); Carl Rowan as deputy assistant secretary of state, and Andrew Hatcher as press secretary to the president. In the summer of 1962, the annual convention of the NAACP, an organization that enthusiastically supported the measures adopted by the president, recommended to him a “ brave and determined reaction ” in the work that still needed to be done in this area.- (Allan Nevins).

 

———————————————————

LA FRASE

“Diverses disposicions del codi penal espanyol tenen un impacte negatiu, inclòs un efecte dissuasiu, en l’exercici de la llibertat d’expressió, un dret d’importància crucial per a un debat públic lliure i plural”

 

Comisaria del Consejo de Europa: Francia debe reformar el proyecto de ley de seguridad

www.aa.com.tr

Dunja Mijatovic

 

La comissària de Drets Humans del Consell d’Europa (Cd’E), Dunja Mijatovic, ha traslladat la seva preocupació a Espanya per les “creixents condemnes” a presó a artistes i activistes els últims anys.

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

Segons el nord-americà John Rinehart, les emissions dels guèisers, que s’esdevenen a intervals de 60 i 65 minuts, canvien amb les fases de la Lluna. Es produeix un guèiser quan la calor de l’interior de la Terra escalfa l’aigua subterrània d’una llarga falla vertical. En el més profund de la falla la temperatura ascendeix per sobre del punt normal d’ebullició de l’aigua. Aquesta, però, no bull per estar sotmesa a enorme pressió. A la fi, es produeix vapor que empeny cap amunt a l’aigua per diversos conductes. Immediatament cedeix la pressió, l’aigua bull i el guèiser entra en activitat. Els geòlegs opinen que, durant les fases de la Lluna, l’escorça terrestre es modifica de tal manera, a causa de l’atracció lunar, que el sistema de falles es pertorba. Com a conseqüència, el vapor triga més o menys en arribar a la superfície. El període d’emanació d’un guèiser ha arribat a alterar-se en més d’una hora.

(Reader’s Digest)

Cómo ver un Géiser de Yellowstone en erupción - Viajology.com

Viajology

———————————————————

LA MÚSICA DE LA LLIBERTAT,LA PAU I L’ENTENIMENT

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

El gulag de Franco: 296 camps de concentració en els quals va regnar l'horror

El Periódico

 

El gulag de Franco: 296 camps de concentració en els quals regnava l’horror

 

Un exhaustiu estudi documenta gairebé 300 centres d’internament franquistes i denuncia les penalitats patides per fins a un milió de presoners

 

El periodista Carlos Hernández de Miguel, autor de ‘Los últimos españoles de Mauthausen’, parla d’un sistema repressiu basat en la por, l’extermini i la reeducació

———————————————————

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

   La permanència de representants polítics catalans a les presons espanyoles com a presos polítics i exiliats polítics a Europa, amb la situació de que ara surten dels calabossos i ara tornen a entrar contínuament, és una situació que demostra una política perversa, ineficaç i d’una gran mediocritat que dóna la raó a la evidència de que Catalunya, immemorial nació catalana, pateix una autonomia que és una farsa i on el diàleg de la democràcia és també una farsa. La forta permanència de la demanda de la independència per part de la nació catalana, demostra les contínues equivocacions i anar pel mal camí desviat d’una democràcia menyspreada que, en lloc del diàleg i l’enteniment social i polític, manté presos polítics catalans i exiliats polítics catalans a Europa. El ‘Catalunya, paga i calla’ ja no es correspon amb una actuació política i democràtica pròpia del segle XXI. Espanya va cap a enrere.

———————————————————

 

La OMS elige una vacuna de IrsiCaixa y Grifols entre las candidatas para combatir el Covid-19 | PlantaDoce

PlantaDoce

La OMS elige una vacuna de IrsiCaixa y Grifols entre las candidatas para combatir el Covid-19

——————————————————–

 

 

♦   El pensament i la paraula -èxits universitaris i de la ciència-, hauríen de servir per alguna tasca progressista, però, humana. El turisme i quan més s’aprofundeix en el seu coneixement, no pot sostenir tot el sistema econòmic de Catalunya, immemorial nació catalana, i de les nacions que formen la denominació Espanya.

   Ja no ens trobem als anys 60 i, ara, ja no hi pot haver només un sector econòmic tan predominant que apaga les potencialitats industrials i econòmiques d’altres sectors i noves alternatives. I més quan el del turisme és tan fluix, feble i tocat com en aquests moments -i els que poden arribar- davant del virus infernal. Malalties i revolucions. 

   Tampoc la repressió constant davant el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, ajuda en res. Representants presos polítics catalans i exiliats polítics catalans, tres Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya inhabilitats, no ajuda en res. La por no ajuda en res. Per part del Govern central i centralista, nacionalista espanyol, molta mediocritat i manca d’intel.ligència.

   No. La força tant afeblida del sector del turisme no pot aguantar el progrés econòmic, social i de l’ocupació. No ho és perquè molts erudits responsables ja ho defensaven els anys 70 -‘Debat Costa Brava’-, sinó perquè les circumstàncies de la tragèdia actuals ho demostren.

El turisme no és suficient ni únic

   La fortalesa econòmica, industrial, tecnològica, científica, d’investigació, de l’espai, exportadora…no pot funcionar només amb el turisme. És la ruïna. Europa ja ha avisat a Espanya que això no pot continuar així. En els Estats Units d’Amèrica fa 100 anys que ho saben i ho pratiquen, 7% d’atur. Espanya, 16%. Catalunya, 13%…

   Quatre milions de persones humanes sense feina en el conjunt de les nacions que formen Espanya i mig milió a Catalunya, és una gran desgràcia que porta a la pèrdua dels valors humans i de la supervivència de les famílies. Confiar només amb el turisme és un error garrafal. Un país fort no pot dependre només del turisme.

   Els governs autonòmics -autonòmics?- i de les nacions que formen la denominació Espanya, els Parlaments, ‘la Caixa’,  les grans patronals, els sindicats, els empresaris, els homes i dones de negocis, els servidors públics…no hi tenen res a fer respecte a la necessària transformació d’un model econòmic absolet? Ja no es tracta de dir, perquè, només dient, no s’aconsegueix res.

Industria aeroespacial - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

Industria aeroespacial

Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme - Notícies del Ministeri del 2020
Ministerio de Industria, Comercio y Turismo
Los mejores 11 cursos y másteres para formarte en industria 4.0
Hablemos de Empresas
El turismo: ¿motor económico de España o motivo de preocupación? - elEconomista.es
elEconomista.es

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRETS

VOTO, EDUCACIÓN, EMPLEO JUSTO Y OTROS DERECHOS

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

Una foto para la historia. Cuando los desafíos de una minoría cambiaban los derechos civiles de la mayoría | Kurioso

Kurioso
La historia detrás de la impactante foto que hace medio siglo se convirtió en símbolo de la segregación racial en Estados Unidos - BBC News Mundo
BBC

<< No hi ha cap acte que sigui més contrari a l’esperit de la nostra democràcia i Constitució, que el problema del negre que només busca un tractament igual a el dels altres éssers humans, i no hi ha res més inhumà d’impedir a aquest ciutadà l’entrada en restaurants, hotels, teatres, zones d’esbarjo i altres llocs públics >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

Racismo inmobiliario en eeuu: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca — idealista/news
Idealista

<< There is no act that is more contrary to the spirit of our democracy and Constitution, than the problem of the black who only seeks treatment equal to that of other human beings, and there is nothing more inhuman than preventing that citizen from entering restaurants, hotels, theaters, recreation areas and other public places … >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C, February 28, 1963).

Historia del racismo en Estados Unidos - Resumen
unPROFESOR

<< On sigui que ha estat possible, aquesta Administració ha lluitat durament amb tals actes. El 1961, el Departament de Justícia i la comissió de Comerç Interestatal van adoptar mesures que van ser coronades per l’èxit, per acabar amb la discriminació racial als ferrocarrils i autobusos. El 1962, els quinze aeroports que encara practicaven la segregació van ser persuadits perquè canviessin d’actitud. Tretze d’ells ho van fer voluntàriament, i només dos van haver de fer-ho davant la imminència que el Departament de Justícia els obligués. Com a resultat de totes aquestes mesures, es pot dir que la sistemàtica segregació en tots els mitjans de transport interestatal ha desaparegut virtualment. No hi ha cap dubte que seguiran donant-se casos aïllats de segregació racial en restaurants, hotels, etc., però confio que molt aviat les autoritats s’encarregaran de fer-los desaparèixer … >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Wherever possible, this Administration has fought hard with such acts. In 1961, the Department of Justice and the Interstate Commerce Commission took successful steps to end racial profiling on the railroads and buses. In 1962, the fifteen airports that still practiced segregation were persuaded to change their attitude. Thirteen of them did so voluntarily, and only two had to do it before the Justice Department was imminent to force them to do so. As a result of all these measures, it can be said that systematic segregation in all interstate modes of transportation has virtually disappeared. There is no doubt that there will continue to be isolated cases of racial segregation in restaurants, hotels, etc., but I trust that the authorities will soon make them disappear … >>.

President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

La grandesa de la vida humana

Durant cada minut de la nostra vida el cor bomba 4,70 litres de sang (14,10 litres en un exercici violent) a través d’96.560 km d’artèries, venes i vasos capil·lars. Un cos adult guarda de 2,80-4,70 litres de sang: la mitjana per a un home és de 3,76 litres que contenen dos bilions de glòbuls vermells (portadors d’oxigen) i 3.000 milions de glòbuls blancs (per combatre les malalties ). Alguns glòbuls blancs tenen un cicle vital de només 12 hores; els glòbuls vermells viuen 120 dies

Reader’s Digest)

Sistema circulatorio: MedlinePlus enciclopedia médica illustración

MedlinePlus

During each minute of our life the heart pumps 4.70 liters of blood (14.10 liters in violent exercise) through 96,560 km of arteries, veins and capillaries. An adult body stores 2.80 to 4.70 liters of blood: the average for a man is 3.76 liters containing two trillion red blood cells (oxygen carriers) and three billion white blood cells (to fight disease ). Some white blood cells have a life cycle of only 12 hours; red blood cells live 120 days …

(Reader’s Digest)

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL OBRE ELS CORS ACOMPANYADA DEL VIOLÍ

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Birmania vive una jornada de huelga general en protesta por el golpe | El Comercio

El Comercio

Birmania

Quan la democràcia és trepitjada, es trepitja al poble

When democracy is trampled, the people are trampled

 

CATALONIA

 

Llibertat presos polítics i exiliats» a la façana del Palau de la Generalitat | NacióDigital

Nació Digital

LLuitadors mundials, ciutadans -la veu del món lliure- que demanen a l’Estat i Govern espanyols una actuació pròpia d’un sistema just i democràtic que faci córrer la Pau i l’enteniment, en lloc de la repressió sense cap sentit. A l’Espanya -nació de nacions- del segle XXI, no hi caben respostes pròpies dels segles XIX i XX.

———————————————————

Responsable de prensa en IrsiCaixa - AECC - Asociación Española de Comunicación Científica

IrsiCaixa, un modelo de colaboración entre una entidad pública y una privada
Fundación General CSIC

Espanya, a la cua d’Europa en inversió en R+D

Un estudi conclou que la inversió espanyola en R+D està un 40% per sota de la mitjana de la UE

 

———————————————————

   ℘ Els molt honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana, membres del Govern i del Parlament, multitud d’independentistes, podrien anar als jutjats espanyols amb els ulls embenats. Com el mag Xevi, de Santa Cristina d’Aro, que, l’any 1969, va conduir amb els ulls tapats un cotxe des del Saló del’Automòbil (Montjuïc) fins a Montserrat.

Afront pendent, sense rectificació ni solució

   La recollida de signatures per part de l’anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. “Firmar contra Catalunya”, deien ciutadans espanyols que el van instar a signar. Quan lluny de l’Europa lliure i progressista!   Ara veiem les conseqüències que porten a Catalunya, immemorial nació catalana, cap a l’independentisme. Sense l’Estatut d’Autonomia que el poble va votar i ratificar i amb una autonomia que és una farsa, el camí és de la independència de la nació catalana.

   La bogeria i mala política de la recollida de signatures -utilitzar l’Estatut d’Autonomia com a arma electoral, va portar Catalunya cap els tribunals, tribunals i més tribunals. La feina política per la qual cobren emoluments puntuals i dietes considerables, es va començar a judicialitzar. L’anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, (Partido Popular) suport Ciudadanos, van iniciar una judicialització rere una altra. Capacitat per cobrar, però, incapacitat per solucionar de manera democràtica i intel.ligent un conflicte i problema espanyol amb Catalunya. Any 2006, any 2021, quinze anys de tribunals i judicialitzacions i no és que estiguem allà mateix, sinó molt pitjor. Són ben utilitzats els diners dels contribuents?

   El poble independentista, pacífic, democràtic, negociador, pactista ja està cansat de tantes mentides per part del govern central, centralista i nacionalista espanyol. Sense poder utilitzar el diàleg polític indispensable i propi de les grans nacions democràtiques, no para d’entrar i sortir dels jutjats i comparèixer davant dels tribunals. Detencions, càstigs, multes, inhabilitacions i més inhabilitacions, empresonaments, exilis, patiments indescriptibles… que han augmentat i augmenten l’independentisme demandat del treball pel diáleg i l’enteniment.

   Però, per part de Madrid, oïdes sordes. Multitud d’embolics de tota mena, però oïdes sordes. Això si, Catalunya, paga i calla. La inestabilitat social i política segueix, segueix i segueix fins el punt que, ¿podrà Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, administrar eficaçment -tant com li exigeix Europa- els fons estructurals ‘Next Generation EU’ de 140.000 milions d’Euros assignats a Espanya?

   Mentre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana, segueix, segueix i segueix… -manca d’intel.ligència, mediocritat supina-, ho veiem gairebé impossible.

   (Aquest text continuarà en un següent ‘post’) 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

El Punt Avui – Blogs – Avui

“Signar contra Catalunya!”, deien…la bogeria a la política

 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

Revista IDEES

Un poble pacífic, negociador, pactista, democràtic que creia en una taula de treball i diàleg

 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

Avui

Una nació, un poble, enganyat i cansat d’una autonomia que és una farsa

 

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< S’ha instituït així mateix una senzilla organització per fer complir aquests acords. El Comitè ha rebut unes mil tres-centes queixes en dos anys; més reclamacions que les que ha rebut en els set anys i mig de la seva existència, i ha aconseguit solucionar el setanta-dos per cent dels casos presentats a litigi , record veritablement estimulant i sense precedents. S’ha aconseguit així mateix significatius resultats en l’ocupació de negres amb contractistes que abans no contractaven més que a blancs, i, d’altra banda, també s’ha aconseguit elevar als negres a llocs re responsabilitat tècnica i supervisora. I ho repetiré un cop més: totes aquestes provisions incloses en els contractes governamentals, així com els acords voluntaris contra la discriminació, es compliran rigorosament >>.

President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< A simple organization has also been instituted to enforce these agreements. The Committee has received some 1,300 complaints in two years; more claims than it has received in the seven and a half years of its existence, and has managed to solve seventy-two percent of the cases brought to litigation … a truly stimulating and unprecedented record. Significant results have also been achieved in the employment of blacks with contractors who previously hired only whites, and, on the other hand, it has also been possible to elevate blacks to positions of technical and supervisory responsibility. And I will repeat it once again: all these provisions included in government contracts, as well as voluntary agreements against discrimination, will be strictly enforced >>. 

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< més a més, el Govern federal, com a patró, continuarà la seva política d’integració en el seu sector d’ocupació i programes de desenvolupament >>

<< In addition, the federal government, as employer, will continue its policy of integration in its employment sector and development programs … >>

Nous líders, noves responsabilitats, servidors públics íntegres i noves esperances

New leaders, new responsibilities, upright public servants, and new hopes

———————————————————

LA FRASE

“Un Gobierno tiene que velar por el interés del Estado, y el interés del Estado requiere que los líderes independentistas presos pudieran estar no solamente libres, sino representando a la ciudadanía que les ha votado también”.

“A government has to ensure the interest of the State, and the interest of the State requires that the imprisoned independence leaders could not only be free, but also represent the citizens who have voted for them.”

 

Pablo Iglesias asegura que la reforma laboral se derogará al completo y advierte al PSOE: "lo firmado obliga" | Economía

Expansión

Pablo Iglesias

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Somormujo: curiosidades de un pez con alas - Fundación Aquae
Fundación Aquae

L’au peix o el peix au?

A la vora dels torrents de muntanya viu una au robusta, de la mida d’un estornell, anomenada cabussó. Abunda en diverses zones del globus i s’adapta perfectament a l’aigua, a l’interior << vola >> amb sorprenent mestratge. Bat les seves fortes ales i vola fins a fons de sis metres de profunditat. Allà pot resistir mig minut buscant aliment entre els rocs i la sorra. Es creu que el cabussó pot caminar pel fons de l’aigua, col·locant el seu cos en determinat angle contra el corrent. Això li val mantenir-submergit mentre es procura el pa. Una aleta movible, situada sobre els nassos de l’au, tanca el pas de l’aigua, i els ulls estan protegits per una prima membrana semblant a una tercera parpella.

(Reader’s Digest)

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL OBRA LA PORTA A LA CULTURA, EL DIÀLEG, LA PAU I DES DEL SO DEL VIOLÍ

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

El diplomático argentino que relató el horror nazi en tiempo real - LA NACION

La Nación

60 milions de morts

 

The German Lesson (Lección de alemán)

No és el camí de la bogeria, és la mateixa bogeria abans d’iniciar el camí cap al dolor, patiment, sang, mort, aniquilació i enfonsament a les profunditats de l’infern. Una obsessiva i cruel pressió familiar i social davant la gran mentida de ‘Les alegries del deure, que va conduir cap al nazisme, el ‘tercer reich i a la segona guerra mundial -60 milions de morts. Quan la bogeria de la crueltat humana comença en el si de la mateixa família i d’una societat malalta.

———————————————————

Responsable de prensa en IrsiCaixa - AECC - Asociación Española de Comunicación Científica
Coronavirus: Tres centros catalanes se unen para fármacos y vacuna
El Periódico

Tres centres catalans s’uneixen per crear fàrmacs i una vacuna contra la coronavirus

IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center i l’IRTACReSA esperen tenir les medicines en tres mesos

La multinacional farmacèutica Grifols col·labora en el finançament de la recerca

———————————————————

   ♥ Pantalleros. Els denominen així perquè són com uns entusiastes convençuts de les pantalles. No de la pantalla gran del cinema educatiu i entusiasta, sinó de les més petites, totes aquelles que forcen els ulls a un exercici considerable i innecessari. El modernisme i la moda no sempre són aconsellables per una bona salut. Els pares i els educadors ja ho saben això, o ho haurien de saber. Protegir la salut humana és protegir la vida i la llibertat.

   Artefactes de tota mena ja es diguin mòbils constantment canviables, tauletes, portàtils… haguts i per haver anunciats amb una publicitat abassegadora que concentren a la maravellosa i alhora potència visual dels ulls, a un espai tan reduït que esborra la funció miraculosa de la seva creació. Una salut malmesa en una edat temprada i que els pares, educadors i el servei públic de la política deixent anar passant. Com queda, també, la tan necessària, formativa, educativa i divertida voluntat de lectura. La gran sort de poder llegir un llibre tan fantàstic com Moby Dick, escrit per Herman Melville i que recentment va entrar en un tema dels exàmens de la selectivitat. La gran sort de poder disfrutar unes estones del caliu d’una Biblioteca Pública. Ja ho deia l’estimat i recordat  President John F.Kennedy, el president màrtir, referint-se a la lectura: “Estimar la lectura és transformar hores de tedi per hores d’inefable i deliciosa companyia”. 

   La grandesa de l’amplitud d’un paisatge mariner que permet distingir una barca de vela i, al mateix temps, un vaixell petrolier. O una mare ós amb els seus cadells baixant turons, a la llunyana panoràmica d’un paisatge de muntanya.

   Ulls meravellosos per a una visió àmplia i extensa. Ulls meravellosos condemnats a la malaltia, degut a una visió ínfima i aliena a la seva funció. El més greu, nenes i nens amb la miopía com a futur. En el pensament humà, cecs que voldrien veure. Els oftalmòlegs ja ho han avisat i difós informació al respecte.

   Per sobre del poder de la imatge, el poder de la salut: ‘Uns ulls per a tota la vida’.

   Respecte pels ulls i la visió humana a tots els llocs.

   

Una visió àmplia del Baix Empordà des del poblat ibèric d’Ullastret situat al Puig de Sant Andreu (Foto: EFC)

Resultat d'imatges per a "uns ulls per a tota la vida"

Hospital de Nens

Conservar i protegir la visió des de la infància

Resultat d'imatges per a "adiccio dels mobils"

RAC1

Augmenten els casos d’addicció al mòbil entre els menors

Respecte pels ulls i la visió humana en tots els llocs

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< La discriminació racial als llocs de treball és especialment injuriosa tant per les seves víctimes com perjudicial per a l’economia nacional. Porta com a resultat un enorme malbaratament d’energies humanes, i alhora crea seriosos problemes comunitaris. És a més oposada a el principi democràtic de que a cap home se li pot negar treball adequat a la seva capacitat a causa de la seva raça, credo o ascendència

>>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

<< Racial discrimination in jobs is especially injurious to both its victims and harmful to the national economy. It results in a huge waste of human energy, while creating serious community problems. It is further opposed to the democratic principle that no man can be denied work suitable to his ability because of his race, creed or ancestry … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< El comitè d’el president per a la Oportunitat d’Igualtat d’Ocupació, reorganitzat per ordre executiva a principis de 1961, sota la immediata direcció de vicepresident, ha adoptat significatives mesures per eliminar la discriminació racial entre aquells sectors que treballen per al Govern. Centenars de companyies, que equivalen aproximadament a uns disset milions de llocs de treball, han convingut a suprimir les pràctiques discriminatòries que fins ara eren norma en tots els contractes de treball. Cent quatre grans empreses, incloent-hi els patrons més poderosos de país, han signat acords per dur a terme un eficaç atac a la discriminació en les ocupacions; i cent disset sindicats, representant el vuitanta-cinc per cent dels membres afiliats a l’AFLCIO, han signat també acords similars amb el comitè >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963)

<< The president’s committee for Equal Employment Opportunity, reorganized by executive order in early 1961, under the immediate direction of the vice president, has adopted significant measures to eliminate racial discrimination among those sectors that work for the Government. Hundreds of companies, equivalent to approximately 17 million jobs, have agreed to abolish the discriminatory practices that until now were the norm in all employment contracts. One hundred and four large companies, including the most powerful employers in the country, have signed agreements to carry out an effective attack on discrimination in employment; and one hundred and seventeen unions, representing eighty-five percent of the affiliated members of the AFL-CIO, have also signed similar agreements with the committee >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963)

Nous servidors públics, noves esperances

New public servants, new hopes

———————————————————

MÚSICA I CULTURA AMB EL SO DEL GRAN VIOLÍ, PER AL DIÀLEG, LA DEMOCRÀCIA, LA RESPONSABILITAT I LA PAU

 

———————————————————

   § Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, -tot segueix igual- la guerra freda entre Catalunya i Espanya. Un conflicte espanyol. L’espoli fiscal, 16.800 milions d’Euros -un 8’2% del PIB català- que, cada any, es van cap a Madrid i no tenen retorn per part del Govern central i centralista. Dotze de les disset Comunitats Autònomes -autònomes?- reben molt més del que aporten i ningú responsable explica el perquè. És una costumbre? Catalunya ja paga? Doncs això provoca un desequilibri econòmic i fiscal de gran envergadura. Catalunya paga i calla. I sinó el ‘155’ , tribunals i judicis, presons i exilis. Amb una autonomia que és una farsa, Catalunya, immemorial nació catalana, sense independència roman ofegada.

Nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades

   El majúscul i contumaç error de privar a les nacions que formen Espanya, del bressol del federalisme reformat i segons els diferents i diversos regnes territorials que, durant segles, havien conviscut a la península. Regnes arrabassats per la força de les armes. Ara, nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

   Aquesta evidència hauria de portar cap a un acte de política intel.ligent per reformar la Constitució, i, fer possible un Estat federal de nacions-estat lliures com el gran encert dels Estats Units d’Amèrica. El centralisme sempre ha estat un signe d’endarreriment, mediocritat i de dominació. A Espanya, davant el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, encara pitjor.

Pretendre dividir a la nació catalana

   Per això vénen de Madrid. No volen acceptar ni comprendre que Catalunya és una altra nació. Ara, després de la inhabilitació del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra -tots castigats, inhabilitats, empresonats, exiliats…- vénen de Madrid a Catalunya per dividir a la nació catalana. Catorze anys després del desastre polític i social de la recollida de signatures, per tots els territoris de les nacions que formen Espanya, contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya -inici del gran augment de l’independentisme-, 14 anys, sense cap taula de diàleg i treball per l’enteniment front el conflicte i problema espanyol amb la nació catalana, doncs, que vénen a fer ara?

  Només una paraula…

   S’escolta pels carrers, avingudes, places, mercats, muntanyes, turons, camps, platges…de Catalunya: Independència! L’independentisme que amb tant entusiasme han forjat i forgen els governs nacionalistes i centralistes espanyols. Els governs dels càstigs i la por. Malmesa democràcia!

Resultat d'imatges per a "manifestacions barcelona"

RTVE.es

UNITS A LES URNES!

UNITED TO THE URNS!

 

———————————————————

Cinquanta lluitadors mundials per la democràcia i la llibertat demanen a Espanya, a l’Estat central i al Govern espanyol, una actuació pròpia d’un sistema just, democràtic i progressista que faci córrer la Pau, la concòrdia i l’enteniment en lloc de la repressió innecessària i sense sentit.

   A l’Espanya del segle XXI, nació de nacions, no hi caben actituds i respostes pròpies dels segles XIX i XX. Perquè això és el que pateixen els representants polítics catalans elegits pel poble, membres del Govern de la Generalitat tancats a les presons i els exiliats polítics catalans a Europa, no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. No van emprendre contra ningú. No van disparar contra ningú, com van fer els assaltants al Capitoli de Washington. Això sí que és incitació a la rebel.lió i sedició. En conjunt, 100 anys de presó per un referèndum i una declaració d’independència sense efecte i inexistent. Europa i el món lliure demana la seva llibertat.

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el qual milions de ciutadans de Catalunya -la nació catalana existeix-, van expressar el seu descontent i disconformitat amb la política immobilista de l’anterior president Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, d’assetjament autonòmic i ofec económic que pateix Catalunya.

El manifest dels 50 grans: L’emblema del groc de Catalunya, immemorial nació catalana, s’escampa pel món lliure

 

   Dialogue for Catalonia és el manifest que reclama l’amnistia per a tots els represaliats pel procés independestista català com a primer pas per entaular un “diàleg sense condicions”.

Cinc premis Nobel

 

   Entre els signants del manifest, impulsat per Òmnium Cultural, hi ha cinc premis Nobel: Shirin Ebadi, advocada iraniana; Adolfo Pérez Esquivel, pacifista argentí; Jody Williams, activista americana pels drets humans; Mairead Corrigan, activista per la Pau a Irlanda del Nord (tots quatre guardonats amb el Nobel de la Pau) i l’escriptora austríaca Elfriede Jelinek, premi Nobel de Literatura.

Polítics del món, exemples de valor

 

   També donen suport al manifest figures de la política internacional com el polític irlandés Gerry Adams, impulsor dels acords de pau d’Irlanda del Nord; Ronald Kasrils, ministre de Sudàfrica i lluitador contra l’apartheid; l’expresident d’Eslovènia Milan Kucan; l’alcalde de Ginebra, Rémy Pagani; el sindicalista i eurodiputat francès José Bové; Relators Especials de Nacions Unides, com Ben Emmerson o Michel Forst; presos polítics d’arreu del món, com Osman Kavala, Joshua Wong i Can Dundar; activistes com Mirta Baravalle, fundadora de les Madres de la Plaza de Mayo, i directors d’institucions internacionals referents en drets humans, com el director de l’Institut Martin Luther King, Jr., ClaybornCarson, i el director del Centre Mahatma Gandhi per la Pau Ramin Jahanbegloo.

Mestres de la cultura i de la llibertat

   

   En l’àmbit de la cultura s’hi afegeixen la cantant Yoko Ono; l’artista i activista xinès Ai Wei Wei, exiliat a Alemanya; a cantant i activista nord-americana Joan Baez; escriptors com l’escocès Irvine Welsh i la bosniana Lana Bastasic, guanyadora del Premi de Literatura 2020 de la UE.

Si al diàleg, no a la repressió

   Segons explica la Redacció-Barcelona del Punt Avui, el manifest conclou que ara “és el moment del diàleg i d’un enfocament responsable d’ambdues parts”. És per això que els sotasignats demanen a les autoritats espanyoles i catalanes “entaular un diàleg sense condicions per trobar una solució política que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur polític”. “Perquè el diàleg sigui un èxit la repressió ha d’acabar i és necessària una amnistia per a les persones represaliades”, defensen.

   El text recorda que una gran majoria dels catalans ha “expressat repetidament la voluntat d’excercir democràticament el dret a decidir el seu futur polític”.

La manifestación de Barcelona, en imágenes | Fotogalería | Política | Cadena SER

Cadena SER

Catalunya, immemorial nació catalana

Catalonia, immemorial Catalan nation

  (Aquest ‘post’ seguirà, properament, en un altre capítol).

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< La vergonyosa violència que va esclatar, però que no va impedir la fi de la segregació a la Universitat de Mississipí, va ser una excepció. Les universitats estatals de Geòrgia i Carolina de Sud van passar per aquesta mateixa prova en recents anys i van prendre les coses amb calma, demostrant posseir plena maduresa de judici, el mateix que va passar a les universitats de Virgínia, Carolina de Nord, Florida, Texas, Louisiana , Tennessee, Arkansas i Kentucky en els últims anys. A més, el progrés cap a la integració de l’educació en tots els seus nivells ha fet notables avenços, incloent els passos que han estat donats en els dos últims anys >>

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

 

Lucha Por La Segregación Racial en Estados Unidos

SlideShare

<< The shameful violence that broke out, but did not prevent the end of segregation at the University of Mississippi, was an exception. The state universities of Georgia and South Carolina have gone through this same test in recent years and took things slowly, showing full maturity of judgment, the same as happened in the universities of Virginia, North Carolina, Florida, Texas, Louisiana. , Tennessee, Arkansas and Kentucky in recent years. Furthermore, progress towards the integration of education at all levels has made remarkable progress, including the steps that have been taken in the last two years … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< Els plans d’integració es van dur a la pràctica en les escoles públiques d’Atlanta, Dallas, Nova Orleans, Memphis i en algunes més, integrant un total de seixanta districtes escolars en l’any passat, freqüentment duta a terme amb l’ús de la persuasió federal, i en cada cas sense que esclatessin desordres ni conflictes greus >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Nueva York se convierte en el epicentro de la segregación educativa en EE UU | Internacional | EL PAÍS

El País

<< The integration plans were put into practice in the public schools of Atlanta, Dallas, New Orleans, Memphis and some more, integrating a total of sixty school districts in the past year, frequently carried out with the use of the federal persuasion, and in each case without serious disorders or conflicts breaking out >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

<< Els instituts de formació de professorat finançats per la llei d’educació per a la Defensa Nacional ja no funcionen a les escoles que es neguen a acceptar estudiants de color, i això ha portat com a resultat el que cert nombre d’institucions obrin les seves portes voluntàriament a els sol·licitants negres. Per tant, recomano un programa d’ajuda federal tècnica i financera per ajudar els districtes escolars en el procés d’integració d’acord amb la Constitució >>

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

New York Times OTD on Twitter: "The front page #OTD in 1962. James Meredith enters the University of Mississippi, defying racial segregation rules. #nytimes… https://t.co/myVPUzlJQk"
Twitter

<< The teacher training institutes funded by the National Defense Education Act no longer operate in schools that refuse to accept students of color, and this has resulted in a number of institutions voluntarily opening their doors to black applicants. Therefore, I recommend a federal financial and technical assistance program to assist school districts in the integration process in accordance with the Constitution … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

 

La repressió de l’Estat és com la covid19: surts de la primera onada i ja ets a la segona

“La represión del Estado es como la covid-19: sales de la primera ola y ya estás en la segunda”

 

“State repression is like covid-19: you leave the first wave and you are already in the second”

Oriol Junqueras

 

Junqueras, a la presó

El Nacional.cat

Junqueras, a la presó

• El president d’Esquerra Republicana de Catalunya assegura que és “impossible” un pacte amb el PSC per governar Catalunya 

——————————————————–

ELS COLORS DEL MÓN

 

K2 - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

K2, 8611 

La muntanya salvatge

 

Sergi Mingote, l’escalador de les muntanyes del món, ha aconseguit molt més de l’alçada que pretenia aconseguir. Ha sobrepassat amb escreix l’altura de l’altiva muntanya i ha escalat molt més, fins al cel. Guanyador absolut en el camí de l’esforç i la glòria. Per dues vegades va plantar bandera al cim de l’Everest i en altres altes muntanyes. L’esforç, el valor, l’èxit, un exemple per a tothom. Sempre en les altures, a prop del cel, elevant més i més la seva vocació d’esportista nat i d’aprenentatge constant. També com a servidor públic en el seu treball que va ser com a alcalde a Parets de Vallès.

 

Sergi Mingote, durante su estancia en el K2. Foto: Instagram (sergimingote)

Sergi Mingote, durante su estancia en el K2. Foto: Instagram (sergimingote)

——————————————————–

MÚSICA IMMORTAL PEL DIÀLEG, LA LLIBERTAT I LA PAU

l’Orquestra Sinfònica del Vallès

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Dignidad: Homenaje a 60 republicanos fusilados por el franquismo en Gran Canaria 1936-38 LPGC 29 marzo - Comunicados - La casa de mi tía

La casa de mi tía

Dignidad – Homenaje a los 60 republicanos fusilados por el franquismo en Gran Canaria entre 1936 y 1938, inhumados en el cementerio de Vegueta

———————————————————

EL MÓN LLIURE DEMANA, DEMANA, DEMANA I DEMANA LA SEVA LLIBERTAT

Avantguarda.cat | Fum, fum, fum dels presos i exiliats polítics catalans

Avantguarda.cat

Tot esperant la resposta del Tribunal Europeu de Drets Humans

Awaiting the response of the European Court of Human Rights

——————————————————-

 

Catalan News

IrsiCaixa

 

Protective antibodies against COVID-19 are maintained for a minimum of six months | Atalayar - Las claves del mundo en tus manos

Atalayar

 

A new study led by IrsiCaixa shows that the levels of neutralizing antibodies are maintained throughout the six months study

 

———————————————————

♥ El President John F.Kennedy, el President màrtir, anuncia pels Estats Units d’Amèrica i el món, una revolució, revolució i més revolució (‘revolution’), dia a dia, pel treball a favor de la llibertat i justícia social dels pobles (Aliança pel Progrés). Educació, cultura, coneixement (El Cos de la Pau). A favor de la música, les arts, la cultura (Kennedy Center Honors). Treball i ocupació dignes. Vot, ocupació i altres drets. Rebuig a la segregació racial i en les escoles i universitats. (Universitat de Mississippi). No a la segregació de les vivendes socials.

   En contra d’un capitalisme abusiu i a favor del consumidor. No a un desordenat augment dels preus que porti cap a la inflació i perjudiqui als consumidors (augment abusiu i innecessari dels preus de l’acer). No al caos dels transports nord-americans). Que els magnats de les grans corporacions petrolieres paguin els impostos que debien pagar.

   Exploració de l’espai (We choose to go to the moon’)pel foment de la investigació, la indústria, la medicina….No a la discriminació social pel color de la pell (les tribus índies els primers ciutadans dels Estats Units d’Amèrica, els emigrants fundadors dels Estats Units d’Amèrica). Lluita contra el gansterisme. Per la llibertat dels pobles oprimits del món. A favor i legislació per una Seguretat Social i de Salut universal per a tots els nord-americans i no només assegurances pels rics i poderosos. No a l’abús de poder de la ‘CIA’ i d’alguns militars porucs i passats del temps. A favor de la PAU (“no la pau de les tombes i la pau dels esclaus”). No a les bombes nuclears (signatura del tractat). Negociació, negociació en lloc de la guerra (crisi dels míssils de Cuba). Per una Cuba lliure, no mitjançant la guerra, sinó mitjançant la negociació. Per a un Berlin lliure. Contra les dictadures. No a la guerra del Vietnam (“abans d’acabar l’any 1963 mil efectius destacats a Vietnam del Sud tornaran a casa i la resta en una posterior marxa progressiva”. “No enviarem tropes de combat al Vietnam”. “No als bombardejos”. No a la guerra. 

   “Per a la salvació dels mars i els oceans Per a la salvació del nostre estimat planeta Terra”. Per la llibertat(Medalla de la Llibertat). (JFK).

♥ President John F. Kennedy, the martyred President, announces for the United States of America and the world, a revolution, revolution and more revolution (‘revolution’), day by day, for the work for freedom and social justice of the peoples (Alliance for Progress). Education, culture, knowledge (The Peace Corps). In favor of music, the arts, culture (Kennedy Center Honors). Decent work and employment. Voting, employment and other rights. Rejection of racial segregation and in schools and universities. (University of Mississippi). No to the segregation of social housing.

   Against abusive capitalism and in favor of the consumer. Not to a disorderly increase in prices that leads to inflation and harms consumers (abusive and unnecessary increase in steel prices). Not to the chaos of American transportation). That the tycoons of the big oil corporations pay the taxes they had to pay.

   Exploration of space (‘We choose to go to the moon’) for the promotion of research, industry, medicine …. No to social discrimination for skin color (Indian tribes the first citizens of the States United States of America, the founding emigrants of the United States of America). Fight against gangsterism. For the freedom of the oppressed peoples of the world. In favor and legislation for universal Social Security and Health for all Americans and not just insurance for the rich and powerful. Not to the abuse of power by the ‘CIA’ and some scary and time-worn military. In favor of PEACE (“not the peace of the graves and the peace of the slaves”). No to nuclear bombs (signing of the treaty). Negotiation, negotiation instead of war (Cuban Missile Crisis). For a free Cuba, not through war, but through negotiation. For a free Berlin. Against dictatorships. Not in the Vietnam War (“before the end of 1963 a thousand prominent troops in South Vietnam will return home and the rest in a later progressive march.” “We will not send combat troops to Vietnam.” “No to the bombing “. Not to war.

   “For the salvation of the seas and oceans, for the salvation of our beloved planet Earth.” For freedom(Medal of freedom). (JFK).

Un gran i bon mandat President Joe Biden!

A great and good term President Joe Biden!

———————————————————

 

   Tot ens ve de Madrid. Manar, dirigir, dominar i castigar. Aquest és el tercer capítol que ens parla sobre tot allò que, a Catalunya, immemorial nació catalana, ens ve de la capital de Castella la Nova i, tot és pitjor. Els diners dels impostos dels ciutadans de Catalunya es van cap a Madrid i, d’allà, ens ve la vara no per mesurar sinó per les garrotades del Catalunya, paga i calla. Presos polítics i exiliats catalans -tot el Govern de la Generalitat- a l’Europa i Espanya del segle XXI. Marcel Mauri: “Hi ha 2.850 represaliats pel sol fet de ser independentistes”. Sempre el càstig, mai el diàleg.

   Els ciutadans catalans que van i venen contínuament de Madrid, mai he entès que és el que hi van a fer. Capital de la denominació España, si, però no se sap perquè. Ni Espanya és l’esperit de Madrid, ni Madrid és l’encarnació d’Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, que no haurien de dependre de Madrid. No vulguin dependre sempre de Madrid! Avancin Madrid! Des de l’any 2017, govern de Rajoy del Partido Popular, suport Ciudadanos, augment considerable del virulent conflicte i problema espanyol amb Catalunya. També europeu.

   Sempre contra Catalunya, el gran disbarat del Partido Popular

   Després de la persecució i atacs constants, per part del Partido Popular suport Ciudadanos, contra l’autonomia de Catalunya (el disbarat de la recollida de signatures contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, el disbarat de destrossar un Estatut ratificat pel poble, el menyspreu al Parlament de Catalunya anul.lant les seves lleis aprovades i demanades pels ciutadans, la negació a treballar pel diàleg, suprimir el treball del deure polític i portar-lo als tribunals, repressió i càstig, tres Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya perseguits, castigats, inhabilitats, exiliats…

Fracàs polític d’una democràcia menor

   En una Espanya formada per nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades trontolla el fil prim del turisme i tot se’n va en orris. El país amb més bars i restaurants d’Europa. Sempre ‘ponts’ i festes. No existeix la capacitat industrial i d’un progrés fort i consolidat. Si hi ha alguna cosa a la nació catalana, s’enfonsa amb la repressió del denominat ‘155’ i sense l’Estatut d’Autonomia ratificat pel poble.

   El fabricat ‘155’ d’una Constitució que ha estat incapaç de portar una solució democràtica, al conflicte i problema espanyol amb Catalunya. Una Constitució incomplerta, per tant menyspreada, davant el flagrant incompliment del seu article 122, que regula l’òrgan del Consell General del Poder Judicial, de Madrid. El seu mandat és de cinc anys, però l’últim es va constituir al desembre de 2013 i porta dos anys sense renovar-se. Aquest incompliment de la Constitució per part dels primers que haurien de complir-la, està portant cap a un greu conflicte a l’Estat de Dret.

16.800 milions d’euros, cada any, l’ofec de Catalunya

   Molt de ‘155’, càstig i repressió, però, res d’una taula de diàleg i treball – treballar?- amb el Govern de la Generalitat de Catalunya. De Madrid, el pitjor. Això si, la xifra de 16.800 milions d’euros -un 8,2% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de la nació catalana i que no tenen retorn per part del Govern central i centralista espanyol de Madrid. Un ofec econòmic i social propi d’un espoli fiscal. Una imatge grisa i negre i un sentiment d’autoritarisme que, per milions de ciutadans de Catalunya, procedeix de Madrid. En el passat, molt pitjor.

La ràbia per la llibertat d’expressió dels ciutadans de Catalunya

   El denominat ‘155’ procedent dels temps foscos i reaccionaris dels segles XIX i XX, ha separat la nació catalana de la resta de nacions que formen la denominació Espanya. Una meitat del legítim Govern de la Generalitat de Catalunya tancats a les presons; l’altra meitat exiliats a Europa. També, 2850 represaliats. Tot per l’organització d’un referèndum democràtic i pacífic en el qual milions de ciutadans de Catalunya, immemorial nació catalana, van expressar el seu rebutj a la manera de governar contra Catalunya i la seva autonomia per part del Govern central i centralista espanyol.

La JEC obliga TV3 a oferir tres hores de mítings del bloc del no | Montse Oliva | madrid | Política | El Punt Avui

Avui

   

—————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< L’any passat es van alçar objeccions a una proposició d’esmena de la llei que intentava accelerar el compliment de el dret a votar restant una important part d’autoritat als funcionaris encarregats de l’elecció que empraven la seva opinió particular per excloure els negres. Una indicació de la magnitud d’aquest problema ens la mostra la recent enquesta realitzada en dos-cents comtats on menys de el quinze per cent dels negres en edat d’emetre el seu vot estan registrats com a electors. I això no pot continuar així per més temps. Per tant, recomano una legislació que tracti de fer això de les demores judicials i de l’abús administratiu >>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Last year, objections were raised to a proposed amendment to the law that attempted to speed up the enforcement of the right to vote by subtracting a significant portion of authority from election officials who used their own judgment to exclude blacks. An indication of the magnitude of this problem is shown by the recent survey conducted in 200 counties where less than 15 percent of blacks of voting age are registered as voters. And this cannot continue like this any longer. Therefore, I recommend legislation that tries to solve this problem of judicial delays and administrative abuse … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< Gairebé han transcorregut nou anys des que el Tribunal Suprem va estatuir que les lleis estatals que permetien o exigien la segregació a les escoles violaven la Constitució. Aquesta decisió va representar bon criteri i bona llei; era correcta tant moral com legalment. Des de llavors s’ha fet evident que ni la violència ni les evasions legalistes es toleraran com a mitjans de bloquejar la integració ordenada pels tribunals; que les escoles que es tanquen no és una resposta, i que les comunitats responsables són capaços de se-les amb el procés d’integració emprant mitjans sensats i pacífics. I així ha de ser, doncs, com vaig declarar a la nació en el passat mes de setembre, amb motiu dels disturbis de Mississipí >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

 

<< Almost nine years have passed since the Supreme Court ruled that state laws that allowed or required segregation in schools violated the Constitution. That decision represented good judgment and good law; it was morally and legally correct. Since then it has become clear that neither violence nor legalistic evasions will be tolerated as a means of blocking court-ordered integration; that closing schools is not an answer, and that responsible communities are able to cope with the integration process using sensible and peaceful means. And so it must be, then, as I declared to the nation last September, on the occasion of the Mississippi riots … >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

<<Per resoldre el conflicte territorial al nostre país és important que es pugui fer política, i la política no es fa exclusivament a través de mitjans policials o judicials, sinó a través del parlamentarisme i el diàleg, i el fet que aquestes persones estiguin a presó obstaculitza solucions, i per a mi haurien d’estar fora de la presó>>.

 

<< Para resolver el conflicto territorial en nuestro país es importante que se pueda hacer política, y la política no se hace exclusivamente a través de medios policiales o judiciales, sino a través del parlamentarismo y el diálogo, y el hecho de que estas personas estén en prisión obstaculiza soluciones, y para mí deberían estar fuera de la cárcel >>.

 

<< To resolve the territorial conflict in our country it is important that politics can be done, and politics is not done exclusively through police or judicial means, but through parliamentarism and dialogue, and the fact that these people are in prison hinders solutions, and for me they should be out of jail >>.

Alberto Garzón

 

Alberto Garzón: "El PSOE está más cerca de Ciudadanos que de un cogobierno con nosotros" | El HuffPost

Huffington Post

Una solució política dialogada, intel.ligent, progressista, eficaç, justa, per resoldre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana.

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

El 30 d’octubre de 1937, La Terra va estar a tres segons de la seva total destrucció quan Hermes, planeta menor de mig milió de tones, va creuar a 800.000 quilòmetres de nosaltres viatjant a la velocitat de la llum, és a dir, 300.000 quilòmetres per segon. Hauria bastat un lleugeríssim canvi en la seva treyectoria perquè travessés l’atmosfera i xoqués contra la Terra, produint un impacte de tal violència que hagués acabat amb el gènere humà.

(L’enigma de l’espaiReaders Digest).

 

Hermes (Planet) | 100th Millennium Wiki | Fandom
100th Millennium Wiki – Fandom

 HERMES 

 

——————————————————–

LA MÚSICA IMMORTAL PER LA CULTURA, EL DIÀLEG, LA LLIBERTAT I LA PAU

La música és cultura, i la música i la cultura poden canviar el món

———————————————————

 

El infierno de la Guerra Civil en 40 fotos para pensar: lo que enseña la Historia
El Español

El infierno de la Guerra Civil

 

<<El cop militar parcialment fallit de juliol de 1936 va desembocar en una lluita fratricida entre les dues Espanyes que es va allargar gairebé tres anys. El triomf va consagrar a Franco com a dictador i va empènyer a milers de l’persones a l’exili>>.

<<En el 80 aniversario del fin de la contienda, que se cobró a unas 700.000 víctimas, todavía se respira en el país ciertas actitudes guerracivilistas>>.

———————————————————

Inconcebible a l’Espanya i Europa de segle XXI

 

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

Els representants professionals del poble i encarregats d’impartir justícia en les grans nacions i estats federals lliures d’Europa, no veuen rebel.lió ni sedició. No veuen res. Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, no té res a veure amb la grandesa, progressisme i llibertat d’Europa. Els representants polítics catalans elegits pel poble, membres del Govern de la Generalitat tancats a les presons i els exiliats polítics catalans a Europa, no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. En conjunt, 100 anys de presó per una declaració d’independència sense efecte i inexistent. El món lliure demana la seva llibertat.

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el qual milions de ciutadans de Catalunya van expressar el seu descontent i disconformitat amb la política immobilista de l’anterior president Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, d’assetjament autonòmic i ofec económic que pateix Catalunya. 

<<El Ministeri de Defensa ha denunciat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid el xat de WhatsApp d’alts comandaments militars en què es parla d’“afusellar 26 milions de fills de puta” i es defensa la necessitat de fer un altre alçament militar….>>. Els integrants del xat són un grup d’alts comandaments de la dinovena promoció de l’exèrcit de l’aire, ja retirats…

   Davant d’aquesta situació a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, Catalunya, immemorial nació catalana, no té res a veure amb Espanya i lluita de manera pacífica, democràtica per aconseguir la independència pròpia d’un Estat europeu progressista i lliure.

 

———————————————————

 

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Atalayar

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Un nou estudi liderat per IrsiCaixa (Obra Social de la Caixa de Pensions), demostra que els nivells d’anticossos neutralitzants es mantenen al llarg dels sis mesos que ha durat l’estudi.

———————————————————

  § Gaudeixen de tots els ‘ponts’ circulatoris, no hi ha qui els pari. La ‘festa’. Ponts a la primavera, a la tardor, a l’hivern i a l’estiu. És el país dels ‘ponts’. No són com ‘Els ponts de Madison’, retrats d’un paisatge interior americà de Iowa, però, si que ens deixen ben retratats als circulants. Si, els nomenats ‘ponts’ festius tan abundants i que transporten el virus infernal d’un lloc a un altre. També el PIB queda ben retratat.

   Si el mal ja es desplaça a una velocitat extraordinària, encara arriba més a per tot i de taula en taula, de grup a grup sense mascareta i sense la distància que fa temps guarden a la Finlàndia, de l’Europa progressista, líders en educació. No com a Espanya que canvien les Lleis d’Educació -mala educació- com si fossin els cromos de Pokémon. Les taxes de contagi més baixes d’Europa a Finlàndia. Per què a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, són les més altes?

   I tot per una beguda de cola o una tassa amb dos dits de cafè i sucre. Sucre i més sucre. El percentatge de població amb diabetis a Catalunya s’ha gairebé doblat en poc més de vint anys. Si el 1994 el 4,7% de la població tenia diabetis, ara la té el 8,1% dels més grans de 15 anys. Això vol dir que vora 600.000 ciutadans de Catalunya són diabètics. I la xifra tendeix a augmentar. El país amb més restaurants i bars de copes d’Europa. A Alemanya i França no tornaran a obrir fins mitjans gener. És necessària tanta verborrea a les taules i uns horaris de treball aliens a l’Europa avançada, generadora d’un PIB superior?

El que havia de haver-se suspès era el gran ramat del pont de la Puríssima. Ja sabien que això passaria

 

   Cada vegada més contagiats, CAPS i Hospitals trasbalsats, morts i més morts, ciutadans tancats a casa que compleixen a peu de lletra les normes de salvació i altres un ‘pont’ festiu darrere l’altre. Bars i més bars, carrers amb bars un al costat de l’altre, terrasses i terrassetes on portar mascareta és l’excepció i, per suposat, el distanciament necessari de protecció s’ignora…

  Morts i més morts. I el total, a quan ascendeix? En l’època de les matemàtiques informàtiques i de la ciència de l’espai, es pot saber el número exacte de morts? Si la pandèmia és conseqüència del canvi climàtic i la fi del planeta Terra és conseqüència de les pandèmies que aniran arribant, es podria saber el número de morts a causa del ‘virus infernal’ i els habitants terrestres que quedaran per desaparèixer, com a conseqüència de la foscor descomunal que engolirà a la Terra. Els temibles dinosaures ja no hi són per explicar-ho.

   Quan temps queda a la Terra per convertir-se en un dels planetes sense vida i tornar cap al seu germà Venus?

 

 

Venus, de la vida a la mort

 

Venus: dimensiones, composición, atmósfera y características

Caracteristicas.co

 

La superficie de Venus como nunca la has visto - Eureka

Eureka – Daniel Marín – Naukas

La superfície de Venus vista per la Venera 10 (Ted Stryk).

 

La Terra, el camí del seu germà Venus?

Es creu que Venus, en temps antics, tenia oceans semblants als de la Terra, però aquests es van evaporar completament quan la temperatura va augmentar, deixant una capa desèrtica amb roques en forma de lloses. Probablement l’aigua s’ha dissociat i, com que Venus no té camp magnètic, el vent solar s’ha endut l’hidrogen cap a l’espai interplanetari. La pressió atmosfèrica a la superfície del planeta és 92 vegades la de la Terra.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRETS

VOTO, EDUCACIÓN, EMPLEO JUSTO Y OTROS DERECHOS

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

 

<< L’acció federal executiva, en aquests casos, per molt veloç i dràstica que sigui, mai pot corregir plenament aquests abusos de poder. Cal alliberar les forces del nostre sistema democràtic dins d’aquestes zones mitjançant una immediata concessió de drets civils a tots els ciutadans, fent possible que els funcionaris per ells elegits siguin enterament corresponents amb tots els seus votants >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

JFK's 1960 Campaign”Primaries & Fall Election | The Pop History Dig
The Pop History Dig

<< The executive federal action, in such cases, no matter how swift and drastic, can never fully correct such abuses of power. It is necessary to unleash the forces of our democratic system within these zones through an immediate granting of civil rights to all citizens, making it possible for the officials elected by them to be entirely corresponding with all their voters >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< El segon defecte d’aquestes lleis és el seu fracàs en tractar específicament amb les formes més comunes d’abús de judici per part dels funcionaris que dirigeixen les eleccions locals i que no tracten a tots els sol·licitants per igual … >>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< The second flaw in these laws is their failure to deal specifically with the most common forms of abuse of judgment by officials who run local elections and who do not treat all applicants equally … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

New leaders for a new America

 

 

———————————————————

LA FRASE

 

“Nuestra propuesta de encontrar una solución política sigue absolutamente vigente”. “Intentamos sentarnos en una mesa de diálogo en la que la silla de enfrente siempre está vacía, siempre, y traslada su responsabilidad a los tribunales”.

Oriol Junqueras

 

Representant català triat pel poble per al Parlament de Catalunya, Congrés dels Diputats i Diputat Europeu, defensor de la dignitat de Catalunya, immemorial nació catalana, tancat a la presó des de fa tres anys.

Representante catalán elegido por el pueblo para el Parlamento de Catalunya, Congreso de los Diputados i Diputado Europeo, defensor de la dignidad de Catalunya, inmemorial nación catalana, encerrado en la cárcel desde hace tres años.

Catalan representative elected by the people for the Parliament of Catalonia, Congress of Deputies and European Deputy, defender of the dignity of Catalonia, an immemorial Catalan nation, locked up in jail for three years.

 

“En estos momentos me considero un preso político”.

 

Oriol Junqueras - Últimes notícies - 324

CCMA

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Tipos de osos - Especies y sus características

ExpertoAnimal

Els óssos estimats, protegits, visitats als Estats Units d’Amèrica i a diverses parts del món, que procuren per la seva existència i  de la vida animal que atrau la bondat humana i milers de visitants.

 

Impresionante colección de fotografías históricas de la National Geographic | LaReserva.com

aReserva.com

 

UNA DIFERÈNCIA estranya, anòmala i cruel: L’ós Cachou enverinat amb etilenglicol, substància present en els líquids anticongelants dels vehicles i trobat mort a Les (Vall d’Aran).

 

L'os Cachou hauria estat enverinat amb anticongelant

Ara.cat

L’ós ‘Cachou’ hauria estat enverinat amb anticongelant

 

El oso Cachou habría sido envenenado con anticongelante

 

The bear ‘Cachou’ would have been poisoned with antifreeze

 

<<Moltes persones, i cada vegada més, consideren la crueltat envers els animals com un assumpte de gran importància moral i social. Amb la Declaració Universal dels Drets dels Animals es pretén ajudar a que disminueixi el nombre d’animals que són tractats cruelment, també amb la sensibilització de la població i la creació de lleis ue castiguen els infractors>>.

———————————————————

La música immortal a favor de la cultura, el diàleg i la Pau. La grandesa del violí arriba a tots els cors

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

En Mallorca no hubo guerra, pero la masacre franquista fue despiadada | Diario Octubre

Diario Octubre

<<En Mallorca no hubo guerra, pero la masacre franquista fue despiadada>>

 

———————————————————

Des del 2017

olgapalahijordi.wordpress.com

Per quan el veredicte de la Cort Europea dels Drets Humans?

When the verdict of the European Court of Human Rights? 

———————————————————

SALUT, PAU, AMOR I COMPASSIÓ EN EL NADAL

SALUD, PAZ, AMOR Y COMPASIÓN EN LA NAVIDAD

HEALTH, PEACE, LOVE AND COMPASSION AT CHRISTMAS

GABONETAN OSASUNA, BAKEA, MAITASUNA ETA ERRUKITASUNA

SAÚDE, PAZ, AMOR E COMPASIÓN NO NADAL

SANTÉ, PAIX, AMOUR ET COMPASSION À NOËL

GESUNDHEIT, FRIEDEN, LIEBE UND MITLEIDUNG ZU WEIHNACHTEN

Shèngdàn jié de jiànkāng, hépíng, ài yǔ tóngqíng

HÄLSA, FRED, KÄRSALUTE, PACE, AMORE E COMPASSIONE A NATALELEK OCH Barmhärtighet vid JUL

SALUTE, PACE, AMORE E COMPASSIONE A NATALE

SLÁINTE, SÍOCHÁIN, LOVE AGUS IOMLÁN AG NOLLAIG

svaasthy, hans, pyaar aur rachana krisamas par

SLÀINTE, PEACE, LOVE AGUS IOMRADH AIG CRIST

ZDOROV’Ye, MIR, LYUBOV’ I SOSTRADANIYe NA ROZHDESTVE

SAÚDE, PAZ, AMOR E COMPAIXÃO NO NATAL

HELSE, FRED, KJÆRLIGHET OG MEDLIDELSE PÅ JUL

•••

La nit de Nadal. El Pessebre. Pau Casals/Joan Alavedra - YouTube

YouTube

La nit de Nadal. El Pessebre. Pau Casals/Joan Alavedra

CATALONIA

———————————————————

 

 

   El present ‘post’ és una continuació de l’anterior, titulat ‘De Madrid, a l’apocalipsi’.

   Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos -encara tot segueix igual-, va arribar l’actual situació d’inestabilitat total entre Catalunya, immemorial nació catalana, i Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Les causes: (1) El malaltís problema i conflicte espanyol amb Catalunya. (2) L’espoli fiscal, 16.800 milions d’Euros -un 8’2% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya es van cap a Madrid i no tenen retorn per part del Govern central i centralista. (3) El majúscul i contumaç error de privar a les nacions que formen Espanya, del bressol del federalisme reformat i segons els diferents i diversos regnes territorials que, durant segles, havien conviscut a la península. Aquesta evidència porta cap a un acte de política intel.ligent per reformar la Constitució,i, fer possible un Estat federal de nacions-estat lliures com el gran encert del Estats Units d’Amèrica. El centralisme sempre ha estat un signe d’endarreriment, mediocritat i de dominació. A Espanya encara pitjor. 

 

Una autonomia encotillada i constantment atacada

 

   Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, el menyspreu per l’autonomia i el Parlament de Catalunya. Gairebé una trentena de lleis de suport social demanades pels ciutadans i aprovades pel Parlament, portades al Tribunal Constitucional espanyol i paralitzades. El Partido Popular, suport Ciudadanos, no saben fer una altra cosa a més de muntar paradetes per recollir signatures dels ciutadans dels territoris de les nacions que formen Espanya, i que sempre ‘firmar contra Catalunya’ i el ‘a por ellos’. Contra el 20 per cent del PIB que la nació catalana aporta a Espanya. Catalunya, paga i calla i qui més aporta menys rep.

   Això, si, una autonomia encotillada i amb el Govern de la Generalitat exiliat a Europa i representants presos polítics tancats a les presons. El patiment humà de milions de ciutadans de Catalunya, enforteix la nació i porta cap a la independència. De fet, una independència que ja es viu i és una constant en el quefer de la vida del poble català que, a més, parla una altra llengua: l’idioma català.

 

Molt de temps per la persecució, repressió i càstig, però, zero temps pel treball polític

 

   Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, cap a l’apocalipsi. Molt de temps per a tota classe d’embolics de persecució, repressió i de càstig, però, zero temps pel diàleg i treball polític traspassat cap a una judicialització constant. Això, si, sous polítics públics enormes i dietes amb puntualitat supina, per treballar i solucionar qüestions polítiques trascendentals que afecten a milions de persones, com és el cas de la situació entre la nació catalana i Espanya, però, lluny d’això, van a parar als tribunals. Així, advocats de l’Estat, jutges, fiscals, policies i més policies, tribunals i més tribunals…,però, tot roman per fer. El problema polític i conflicte espanyol amb Catalunya segueix cremant, i milions de ciutadans creuen que només tindrà solució amb la independència.

   Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, tres Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, Carles Puigdemont i ara, amb el govern del Partido Socialista, Quim Torra, denunciats, perseguits, castigats, inhabilitats, exiliats. Es fan un fart de demanar diàleg i treball polític i reben càstigs. Això no passaria amb altres presidents de nacions i comunitats que formen Espanya perquè, com que sempre depenen del mannà de l’Estat, callen i atorguen. En canvi, Catalunya, que dóna la cara, cop sobre cop i paga i calla.

5 anys del 10J, cap a la independència - Òmnium Cultural

Òmnium Cultural

   (Continuarà, aquest tema, en el proper ‘post’).

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

Vot, educació, ocupació justa, i altres drets

Voto, educación, empleo justo, y otros derechos

Voting, education, fair employment, and other rights

Justícia retardada és justícia negada

“Justice delayed is justice denied”

 

John F. Kennedy | Biography & Facts | Britannica

Britannica

<< No obstant això, l’experiència ha demostrat que aquestes dues útils lleis de el vuitantè cinquè i Vuitanta-sisè Congressos pateixen dos defectes d’importància. Un d’ells és la correntment llarga i difícil demora que es dóna entre l’inici d’un litigi i la final conclusió d’aquest. En un recent cas, per exemple, van transcórrer dinou mesos entre el començament de l’litigi i la decisió de tribunal. En un altre, una denúncia presentada al juliol de 1961 encara no ha arribat a judici. La màxima legal: << Justícia retardada és justícia negada >>, és dramàticament aplicable en aquests casos.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< However, experience has shown that these two useful laws of the eighty-fifth and eighty-sixth Congresses suffer from two major defects. One of them is the currently long and difficult delay that occurs between the initiation of a litigation and its final conclusion. In a recent case, for example, nineteen months elapsed between the start of the litigation and the court’s decision. In another, a complaint filed in July 1961 has yet to go to trial. The legal maxim: << Justice delayed is justice denied >>, is dramatically applicable in these cases.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

John F Jr Fotos e Imágenes de stock - Alamy

 

<< Molt sovint, aquells que tracten de fer valer els seus drets constitucionals són intimidats. Els possibles votants són acomiadats dels seus llocs de treball. Els obrers que s’han registrat per fer ús del seu dret a votar són detinguts. En alguns casos, les esglésies en les que té lloc el registre van ser incendiades. En un cas en què uns grangers negres van tractar de votar, va ser necessari que el Departament de Justícia dictés manaments per evitar la seva desnonament, i que el Departament d’Agricultura ajudés a alimentar-los amb els excedents emmagatzemats en els dipòsits governamentals. Sota aquestes circumstàncies, la contínua demora en la concessió de drets polítics, particularment en els comtats on preval una total privació de drets civils, dóna lloc al fet que tals comtats es mofen descaradament de Congrés >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Very often, those who try to assert their constitutional rights are intimidated. Prospective voters are fired from their jobs. Workers who have registered to exercise their right to vote are detained. In some cases, the churches where the search takes place were burned down. In one case where black farmers tried to vote, it was necessary for the Justice Department to issue injunctions to prevent their eviction, and for the Department of Agriculture to help feed them with surpluses stored in government warehouses. Under these circumstances, the continued delay in the granting of political rights, particularly in counties where a total deprivation of civil rights prevails, results in such counties blatantly mocking Congress>>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

———————————————————

 

“Si la lli­ber­tat sig­ni­fica alguna cosa, és el dret a expli­car allò que no es vol escol­tar, i alguna gent aquí no vol escol­tar el que passa a Cata­lu­nya”

Irish MEP Clare Daly directly accuses the EU of avoiding the issue of Catalonia
El Nacional.cat

Clare Daly

La ponent de l’informe del Par­la­ment Euro­peu sobre els drets fona­men­tals a la Unió Euro­pea va denun­ciar la “cen­sura” de la seva opinió sobre els pre­sos inde­pen­den­tis­tes 

Visi­ble­ment indig­nada, Daly va acu­sar “els grans grups polítics” del Par­la­ment Euro­peu d’eli­mi­nar la seva opinió per­so­nal fent “allò que l’informe con­demna” pel que fa a la lli­ber­tat d’expressió. “No poden assi­mi­lar la veri­tat”, va lamen­tar. La com­ba­tiva euro­di­pu­tada irlan­desa també va cri­ti­car la “debi­li­tat” i “absur­di­tat” de l’informe sobre els drets fona­men­tals a la UE perquè no asse­nyala cap estat mem­bre en par­ti­cu­lar. “Això és una boge­ria.”

(NATÀLIA SEGURA REVENTÓS  BRUSSEL·LES)

 

La bogeria és preguntar-se també, per què dorm Europa?

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

 

La diferència…

 

Qui va matar l'os Cachou? | Diario Público
Diario Público

Qui va matar l’os Cachou?

Troben mort l'ós bru Cachou al Pirineu
Ara.cat

“L’home ha fet de la terra un infern per als animals”.

(Arthur Schopenhauer)

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL PER LA LLIBERTAT I LA PAU

Quan el violí arriba a tots els cors de la humanitat

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

Historiadores investigan destino de víctimas de la ″eutanasia″ nazi | Así es Alemania | DW | 22.11.2008
DW

De la bogeria al genocidi

 

———————————————————

 

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

 

100 anys de condemna de presó per una independència inexistent de Catalunya, que no va existir, al 2017, però que ara, tres anys després, és més visible, desitjada, anhelada i enfortida la seva implantació.

 

100 años de condena de carcel por una independència inexistente de Cataluña, que no existió, en el 2017, pero que ahora, tres años después, es más visible, deseada, anhelada y fortalecida su implantación.

 

100 years of prison sentence for a non-existent independence of Catalonia, which did not exist, in 2017, but which now, three years later, is more visible, desired, longed for, its implantation strengthened.

 

———————————————————

OBRA SOCIAL FUNDACIÓ ‘LA CAIXA’

Clotet (IrsiCaixa) prevé una vacuna de Covid en 2 años y un tratamiento de control en 6 meses
Europa Press

L’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat mitjançant un model de finançament publicoprivada, compta amb el suport continuat de l’Obra Social “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya. IrsiCaixa és líder internacional en aquest àmbit de recerca.

———————————————————

   Del govern de Rajoy i del Partido Popular, suport Ciudadanos, va sortir l’ordre del desordre democràtic de l’instar als ciutadans de les nacions que formen la denominació Espanya, sempre contra Catalunya, a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i les quals signatures van ser l’origen de l’actual conflicte i problema espanyol amb Catalunya iniciat, l’any 2006, per part de Rajoy del Partido Popular, suport Ciudadanos. Origen, també, de l’enorme creixement de l’independentisme i marxa, sense parar, cap a la independència de Catalunya, immemorial nació catalana. El fracàs de l’Estat espanyol, respecte a Catalunya, és rotund i internacional i cada dia que passa és més odiós.

   Un Estatut d’Autonomia revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats, ratificat pel rei i pel poble de Catalunya. I tot això, no per res, sinó per treballar i ser útils a la dignitat de la nació catalana, el progrés i la Pau. Pero, per alguns, això no interessa per a res.

  Recollir signatures contra aquest Estatut va posar en evidència a una democràcia menor i obrir una inestabilitat permanent entre Catalunya i Espanya que, per un costat, sembra més independentisme i per l’altre, mostra el fracàs i debilitat de l’Estat espanyol davant l’enteniment amb la nació catalana.


Maragall (izquierda), Más (en segunda fila), Manuela de Madre, Carod Rovira y Saura, tras la aprobación del nuevo Estatuto de Autonomía de Cataluña en el Parlamento catalán en 2005.
 MARCEL·LÍ SÀENZ

Maragall, Más, Manuela de Madre, Carod Rovira y Saura | Edición impresa | EL PAÍS

 El País

 

La gran desil·lusió, més tard, per la pèrdua d’una Pau irrecuperable

 

———————————————————

 

 

 

 

 

 

¶   Han quedat fora de joc en la lliga de la responsabilitat. Són els milers de ciutadans de la nació catalana que han escampat i escampen ,arreu, el virus infernal a la velocitat de la llum. Segons els fets, -un estiu sobrecarregat i massificat- molts ciutadans no han fet ni fan les coses bé. Irresponsabilitat per part de grans, no tan grans i més joves. Estan pagant justos per pecadors.

   M’explicava un encarregat d’un restaurant de Platja d’Aro, que els telefonaven per reservar taula per un nombre de persones molt superior a l’establert i que havia de dir que no. La costa ha patit una massificació molt superior a altres anys i això no havia d’haver passat mai. Al contrari, davant aquest virus infernal causant de tants malalts, morts i patiments indescriptibles. També tants ponts festius amb sortides descomunals. Mai n’hi ha prou, sense fre, més, més i més…

   Mentre el nombre de contagis augmenta -ara puja, ara baixa-, es mostren actituds irresponsables. No s’ha deixat de sortir en massa i no s’han complert recomanacions establertes. Augment de contagis degut a reunions socials i familiars i oci nocturn en excés. A cap país d’Europa no saben que és el Cafarnaüm del botellón made in Spain. Fins i tot, notícies d’incompliment de quarentenes. CAPS, Hospitals, metges, infermers, infermeres… a la vora del col.lapse.

   En lloc de tants cotxes, carreteres i més i més quilòmetres, Moby Dick, de Herman Melville, és un molt bon llibre per llegir, calmar els ànims i vèncer el virus infernal. 

 

ATENEO MOBY DICK en el ¿CÓMO ESTÁN USTEDES?-25/11/19 – Eguzki Irratia

Eguzki Irratia

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRET

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

<< Al promulgar les lleis de Drets Civils de 1957 i 1960, el Congrés va lliurar a el Departament de Justícia dels instruments bàsics per protegir el dret a vot, i aquesta Administració no ha dubtat un sol moment a emprar aquests instruments. L’acció legal fa la seva aparició només quan els esforços voluntaris han fracassat; i en cert nombre de casos, els funcionaris locals, a petició de el Departament de Justícia, han abandonat les pràctiques de descriminació en el registre d’electors >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< By promulgating the Civil Rights laws of 1957 and 1960, Congress provided the Department of Justice with the basic instruments to protect the right to vote, and this Administration has not hesitated for a single moment in using those instruments. Legal action appears only when voluntary efforts have failed; and in a number of cases, local officials, at the request of the Department of Justice, have abandoned the practices of discrimination in the voter registry >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< On sigui que no s’hagin donat mostres d’una voluntària cooperació en aquest aspecte, el Departament de Justícia ha centuplicat seus esforços legals sobre els aspectes d’investigar la coacció, els registres, la intimidació, prenent totes les mesures necessàries per prohibir una interferència més àmplia o discriminació. Com a resultat d’aquesta tasca, milers de ciutadans negres estan registrant i votant per primera vegada, molts d’ells en comtats on mai havia votat un negre fins a la data. El Departament de Justícia continuarà adoptant les mesures que cregui necessàries per a assegurar el dret a vot a tots els ciutadans nord-americans >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Wherever there has been no sign of voluntary cooperation in this regard, the Department of Justice has increased its legal efforts a hundredfold on the aspects of investigating coercion, searches, intimidation, taking all necessary measures to prohibit further interference. broad or discrimination. As a result of this work, thousands of black citizens are registering and voting for the first time, many of them in counties where no black has ever voted before. The Department of Justice will continue to adopt the measures it deems necessary to ensure the right to vote for all North American citizens >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

UN FUTUR MILLOR PER ALS ESTATS UNITS D’AMÈRICA

A BETTER FUTURE FOR THE UNITED STATES OF AMERICA

 

———————————————————

LA FRASE

Els xoriços estan uniformement distribuïts per tot el planeta. La pregunta no és en quin país hi ha més lladres sinó què es fa quan se’ls captura. A Estats Units els posen a la presó. En altres països ls donen un ministeri.

“Los chorizos están uniformemente distribuidos por todo el planeta. La pregunta no es en qué país hay más ladrones sino qué se hace cuando se les captura. En Estados Unidos los ponen en la cárcel. En otros países les dan un ministerio”.

“The sausages are uniformly distributed throughout the planet. The question is not in which country there are more thieves but what is done when they are caught. In the United States they are put in jail. In other countries they are given a ministry.”

Xavier Sala i Martin

Contratar conferencia Xavier Sala-i-Martín - MT Consulting

MT Consulting

Economista català, professor a la Universitat de Colúmbia 

Columbia University in the City of New York 

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

Al encuentro de los osos en Alaska (Ver osos en Alaska): El rincón de Sele

El Rincón de Sele

Óssos lliures, estimats, respectats i visitats a Alaska

 

El caso de la muerte del oso Cachou, bajo secreto de sumario

Heraldo de Aragón

L’ós Cachou, trobat mort a la Vall d’Aran i altres quatre han desaparegut

 

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL PER LA PAU, LA LLIBERTAT I EL DIÀLEG

 

———————————————————

L’APOCALIPSI PER MAI OBLIDAR

 

The Second World War | German history | DW | 17.10.2012

DW

Durant la Segona Guerra Mundial es va escriure a Cracòvia un dels capítols més foscos de la història de la humanitat: milers de jueus perseguits i assassinats pels nazis

Durante la Segunda Guerra Mundial se escribió en Cracovia uno de los capítulos más oscuros de la historia de la humanidad: miles de judíos perseguidos y asesinados por los nazis

 

During the Second World War, one of the darkest chapters in the history of mankind was written in Krakow: thousands of Jews persecuted and murdered by the Nazis

 

———————————————————

Domàs Llibertat Presos Polítics

 Òmnium Cultural

El més lluny de la llibertat, la democràcia, l’entesa entre les nacions que formen Espanya i la cultura europea

 

———————————————————

OBRA SOCIAL ‘LA CAIXA’

 

Julià Blanco IrsiCaixa COVID-19
ESCI-UPF News

Entrevista al Dr. Julià Blanco, d’IrsiCaixa

Combatre la COVID-19 a tres bandes

IrsiCaixa, BSC i IRTA-CReSA uneixen esforços contra el coronavirus

——————————————————–

Ξ  És un mal caminar pels senders de la vida utilitzar qüestions del patiment humà, com a arma de política i electoral. Les controvèrsies polítiques a les grans democràcies, es dirimeixen en els Parlaments i no mitjançant les terribles desgràcies causades per un virus infernal. Utilitzar aquesta pandèmia per part del Partido Popular per erosionar al Govern central és un mal camí, i, a qui va per mal camí no li passen coses bones. Ho estem veient a Madrid, tot Europa ho veu i contempla com a Espanya, nació de nacions, experimenta el major nombre d’infectats i morts per la pandèmia. A Madrid no van fer les coses bé quan calia fer-ho amb urgència i ara, que es veuen sobrepassats, volen dir a les altres nacions que formen Espanya com han de fer les coses. Es creuen el centre del món?

Les signatures de l’escàndol i la gran ruptura

   Del Madrid de Rajoy i del Partido Popular, suport Ciudadanos, va sortir l’ordre del desordre democràtic de l’instar als ciutadans de les nacions que formen la denominació Espanya, a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i les quals signatures van ser l’origen de l’actual conflicte i problema espanyol amb Catalunya iniciat, l’any 2006, per part de Rajoy del Partido Popular, suport Ciudadanos. Origen, també, de l’enorme creixement de l’independentisme i marxa, sense parar, cap a la independència de Catalunya.

   Un Estatut d’Autonomia revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats, ratificat pel rei i pel poble de Catalunya. Recollir signatures contra aquest Estatut va posar en evidència a una democràcia menor i obrir una inestabilitat permanent entre Catalunya i Espanya que, per un costat, sembra més independentisme i per l’altre, mostra el fracàs i debilitat de l’Estat espanyol. Ara, càstig i repressió en lloc de diàleg i treball polític.

El gran desastre que el Tribunal Constitucional podia haver evitat

   Més apocalipsi provinent del Madrid de Rajoy i del Partido Popular, suport Ciudadanos. Després del caos i de la incompetència política de la recollida de signatures, llançar la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, cap al Tribunal Constitucional. Quatre anys més tard -any 2010- la sentència. La pitjor de les sentències i que deixava Catalunya sense Estatut d’Autonomia. Aquella Llei Orgànica no emparava l’Estatut que el poble de Cataluny havia votat i ratificat. La protesta: Una gran manifestació a la capital de la nació catalana i a altres grans ciutats, de més d’un milió i mig de persones. La ruta cap a la independència s’acabava d’obrir.

Ofec econòmic i atac constant a l’autonomia

   Però el Partido Popular, suport Ciudadanos, no en va tenir prou en el seu objectiu d’utilitzar l’Estatut català com a arma electoral i de desestabilització de l’autonomia de Catalunya. Atacant constantment a la nació catalana s’ataca, també, a l’Estat autonòmic i s’imposa la mediocritat del centralisme que ofega la llibertat de les nacions que formen la denominació Espanya. Per això la nació catalana lluita aferrissadament per la seva independència.

   Per sobre dels 16.800 milions d’Euros que els ciutadans de Catalunya aporten en impostos, cada any, -un 8,5% del PIB català- i no tenen retorn per part del Govern central i centralista, de Madrid, existeix la dignitat de l’autonomia i dels seus ciutadans. Dignitat menyscabada i menyspreada quan tres presidents de la Generalitat de Catalunya, demanen diverses vegades una i una altra, diàleg, treball de converses amb Rajoy per trobar una solució a l’ofec econòmic de la nació catalana que porta al problema i conflicte espanyol amb Catalunya.

   Molt de temps per utilitzar tota classe de maleïts embolics contra la nació catalana i la seva autonomia, i zero temps per seure a parlar com demanava insistent i demana el Govern de la Generalitat de Catalunya. Exemple d’una democràcia poc efectiva i de baixa qualitat.

Homs insta el PP a demanar perdó per recollir signatures contra l'Estatut - Notícies Política - Notícies Comunicació - e-notícies

Comunicació – E-Noticies

La recollida de signatures contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, un error de proporcions gegantines que han portat a la situació actual entre Catalunya, immemorial nació catalana, i Espanya

 

(Continuació, en el proper ‘post’, d’aquest tema titulat ‘De Madrid a l’apocalipsi’).

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRETS

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

 

<< La nostra Constitució no distingeix colors -va escriure el president de Tribunal Suprem, jutge Harlan, a darrers de segle, i no coneix ni tolera classes entre ciutadans >>.<< Però les pràctiques del país no sempre es cenyeixen als principis de la Constitució. I aquest missatge tracta d’examinar com de lluny hem aconseguit arribar per aquest camí d’aconseguir una primera classe de ciutadania per a tots els ciutadans nord-americans fent cas omís de la color de la seva pell, i quant ens queda encara per recórrer, i quines són les tasques que resten per dur a terme , per les branques executives i legislatives de Govern federal, així com pels governs estatals i locals, ciutadans privats i organitzacions >>.

President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963.

<< Our Constitution does not distinguish colors – wrote the president of the Supreme Court, Justice Harlan, at the end of the century-, and does not know or tolerate classes among citizens. But the practices of the country do not always adhere to the principles of the Constitution. And this message tries to examine how far we have managed to go along that path of achieving a first class of citizenship for all North American citizens regardless of the color of their skin, and how much we still have to go, and what are the tasks that remain. to be carried out …, by the executive and legislative branches of the federal government, as well as by state and local governments, private citizens and organizations >>.

President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963.

<< Fa cent anys, la Proclama d’Emancipació va ser signada per un president que creia en què els éssers humans tenien perfecte dret a gaudir de les mateixes oportunitats i de les mateixes riqueses. Aquesta Proclama va ser només un primer pas; un pas que el seu autor, malauradament, no va poder veure progressar durant molt de temps; un pas que alguns dels seus crítics van considerar com una acció que << allibera l’esclau però ignora a l’negre >>. Al llarg d’aquests cent anys, mentre l’esclavitud ha desaparegut, s’ha bloquejat i demorat debileradamente i, sovint, excessivament , el progrés de l’negre. La igualtat davant la llei no sempre ha significat el mateix tracte i igual oportunitat. I els calamitosos resultats de la discriminació racial encara fan la seva aparició en, virtualment, tots els aspectes de la vida nacional i, virtualment també, en cada racó de país >>

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Explore the new Digital Archives at the Kennedy Library – Pieces of History

Pieces of History – National Archives

 << A hundred years ago, the Emancipation Proclamation was signed by a president who believed that human beings had the perfect right to enjoy the same opportunities and the same wealth. That Proclamation was only a first step; a step that its author, unfortunately, could not see progress for a long time; a step that some of its critics saw as an action that “ frees the slave but ignores the black. ” Over the course of these hundred years, while slavery has disappeared, it has been weakly blocked and delayed, and often excessively , the progress of black. Equality before the law has not always meant equal treatment and equal opportunity. And the dire results of racial discrimination still make their appearance in virtually every aspect of national life and, in virtually every corner of the country as well … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

ANOTHER AMERICA BETTER

 

———————————————————

LA FRASE

<<Cap home no és una Illa solitària; cada home és un bocí del Continent, una part del tot; si el mar arrabassava un Terròs, fóra igual com si s’hagués endut un Promontori, igual com si s’endugués la Mansió dels teus amics o la teva; la mort de qualsevol home em disminueix, perquè sóc part integrant de la Humanitat. I, per consegüent, no envïis ningú a preguntar per qui toquen les campanes; toquen per tu>>.

 

JOHN DONNE poesía LA SALIDA DEL SOL texto traducido español

YEYEBOOK FREE LIBRARY MULTILANG

John Donne

 

A ‘Per qui toquen les campanes”, d’Ernest Hemingway

 

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL OBRE ELS CAMINS CAP A LA CULTURA, LA PAU I L’ENTENIMENT…

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Unamuno y Millán-Astray: mitos y verdades del "venceréis, pero no convenceréis" y el "muera la inteligencia"

laSexta

“Venceréis, pero no convenceréis”.

———————————————————

 

  ℘ Les darreres notícies que s’estan produint a la nació catalana són alarmants. No són només les de la independència, que va venint, sinó les del virus infernal que avança a tota màquina i sense pietat. Com en un estat de guerra amb més i més morts que ploren la família i els amics. És un extermini en tota regla. I en aquesta massacre sense treva ajuda les continuades, extenses i innecessàries relacions familiars i socials. Més d’un 70 per cent dels nous infectats provenen d’aquestes trobades sense fre que, sembla, pretenen ignorar aquest virus infernal i que aguaita per tot arreu.

Ajudar al gran exèrcit blanc

   Avança amb molta pressa i salta d’un individu a un altre com un exèrcit de vampirs, comandats pel famós i terrible comte de Transsilvània. Nosaltres, els humans, compten amb el gran exèrcit blanc, el de bates blanques, que els planta cara i lluita aferrissadament per salvar-nos. Però, aquest exèrcit de bates blanques, necessita l’ajuda de tots nosaltres, de tota la col.lectivitat i amb unes armes imprescindibles i poderoses: l’aïllament que es pugui, mascaretes posades, guants quan sigui necessari, distanciament social -els avançats Països Nòrdics ja ho practiquen des de sempre-, no és imprescindible parlar tant i tant, rentat de mans sovint, no és necessari esmorzar i dinar sempre fora de casa -hi ha racons a l’aire lliure on es pot menjar un dinar sa i lleuger que un mateix s’ha preparat o comprat-, utilitzar més el caminar i la bicicleta -milers i milers de bicicletes aparcades a la Universitat de Heidelberg i a altres universitats europees-, masses terrasses i terrassetes…

Volem la victòria del virus infernal?

 

   Cal un canvi en aquesta manera esbojarrada i massificada de viure. No cal sempre circular en ramat, acostumin a agafar dreceres i a parlar menys i pensar més. Pensar en aquest exèrcit entregat de bates blanques dels CAPS, Hospitals, Residències que diuen que ja no poden més. Està bé aplaudir-los, però, també està bé ajudar-los a no quedar col.lapsats. Si la situació segueix com ara de victòria del virus infernal, els passadissos dels hospitals es veuran amb piles de gent infectada i les cantonades dels carrers, amb piles de cadàvers esperant per ser enterrats no se sap on.

Els avis de moltíssims joves que…

 

   Un 85 per cent dels morts pels atacs del virus infernal, són majors de 70 anys. Els avis de moltíssims joves que menyspreen una solidaritat i responsabilitat que no tenen. Moltíssima gent tampoc la té, així com l’esperit de sacrifici tant necessari en aquests moments, en la dura batalla contra una pandèmia que podria ser vençuda amb solidaritat, responsabilitat, disciplina i sacrifici.

   La llibertat és responsabilitat per evitar que Catalunya, immemorial nació catalana, es converteixi en un cementiri immens.

Cementerio nacional (Estados Unidos) - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

———————————————————

Art*******7

 

Les grans pel·lícules allunyades de la gran pantalla

 

Las grandes películas alejadas de la gran pantalla

 

Great movies away from the big screen

 

‘Conspiració del silenci’

 

‘Bad Day at Black Rock’

 

És una pel·lícula nord-americana de 1955, dirigida per John Sturges i amb Spencer Tracy, Robert Ryan, Ernest Borgnine, Lee Marvin, Walter Brennan, Anne Francis i Dean Jagger com a actors principals.

John J. MacReedy (Spencer Tracy) es baixa de l’tren a l’estació d’una minúscula població aïllada, Black Rock, a l’oest dels Estats Units, per lliurar a un home d’origen japonès (Komako) la medalla militar que se li va concedir a el seu fill mort en combat, durant la Segona Guerra Mundial, per la seva heroica acció de salvar la vida a MacReedy.

Els habitants de la vila es mostren inexplicablement hostils amb el nouvingut, i la tensió va en augment fins a l’extrem que arriba a perillar la vida de MacReedy, que no sap encara que al poble s’amaga un secret que els habitants pretenen guardar gelosament : entre diversos d’ells, van matar a Komako immediatament després de l’atac japonès a Pearl Harbour.

El cacic de poble, Reno Smith (Robert Ryan), va ser l’instigador de l’crim després d’haver fracassat en el seu intent d’allistar en l’exèrcit per anar a la guerra, així com per la seva ressentiment amb Komato, que havia aconseguit trobar aigua en un lloc desèrtic de les terres que aquell posseïa i que havia arrendat a l’americà-japonès estant convençut que era un paratge totalment sec

El 1956, la pel·lícula va ser candidata a tres premis Oscar: a el millor director, a el millor actor (Spencer Tracy) i a el millor guió adaptat. Spencer Tracy va guanyar el Premi d’interpretació a el millor actor al Festival de Cinema de Cannes de 1955. (Viquipèdia).

 

Direcció: John Sturges

Producció: Herman Hoffman, Dore Schary

Guión: Millard Kaufman

Música: André Previn

Fotografía: William C. Mellor

Protagonistas: Spender Tracy, Robert Ryan, Ernest Borgnine, Lee Marvin, Walter Brennan, Anne Francis, Dean Jagger

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Igualtat d’oportunitats per als habitatges 

Equal opportunity for housing

 

<< No és equitatiu ni humà el que se’ls negui als nord-americans els beneficis d’habitar habitatges posseïdes pel Govern federal, o finançades mitjançant ajuda federal >>

 

<< It is neither equitable nor humane for Americans to be denied the benefits of living in homes owned by the federal government, or financed by federal aid … >>

(JFK)

 

<< A fi d’ajudar als departaments i agències a portar a la pràctica aquesta política i a coordinar els seus esforços, he creat el Comitè de President per a la igualtat d’oportunitats en l’habitatge. No és equitatiu ni humà el que es negui als nord-americans els beneficis d’habitar habitatges posseïdes pel Govern federal, o finançades mitjançant ajuda federal, basant-se simplement en la seva raça, color, credo o origen nacional >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

<< To help departments and agencies implement this policy and coordinate their efforts, I have created the President’s Committee for Equal Opportunity in Housing. It is neither equitable nor humane for Americans to be denied the benefits of living in housing owned by the federal government, or financed through federal aid, simply on the basis of race, color, creed, or national origin … >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

John F. Kennedy: Domestic Affairs | Miller Center

Miller Center

<< La nostra política nacional és la d’una igualtat d’oportunitats per a tothom, i el Govern federal continuarà adoptant les necessàries mesures legals per aconseguir la realització d’aquest objectiu >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

 

<< Our national policy is that of equal opportunities for all, and the Federal Government will continue to adopt the necessary legal measures to achieve this objective >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

———————————————————

LA FRASE

 

“La llibertat d’expressió és un dret fonamental”

 

Jan Jambon defensa que la política es fa “amb diàleg” i no “apartant” al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, del càrrec.

 

Jan Jambon defiende que la política se hace con diálogo” y no apartando al Muy Honorable Presidente de la Generalidad de Cataluña, Quim Torra, del cargo.

 

Jan Jambon defends that politics is done “with dialogue” and not “removing” the Most Honorable President of the Generalitat de Catalunya, Quim Torra, from office.

El ministre-president de Flandes critica la inhabilitació de Torra: “La llibertat d'expressió és un dret fonamental” | ACN | Brussel·les | Política | El Punt Avui

Avui

El ministre-president de Flandes critica la inhabilitació de Torra: “La llibertat d’expressió és un dret fonamental”

———————————————————

Representants presos polítics catalans i exiliats polítics catalans, tres anys de presó. La marxa cap a la independència de Catalunya, immemorial nació catalana, més viva i forta que mai.

 

Representantes presos políticos catalanes y exiliados políticos catalanes, tres años de cárcel. La marcha hacia la independència de Catalunya, immemorial nación catalana, más viva y fuerte que nunca.

 

Representatives of Catalan political prisoners and Catalan political exiles, three years in prison. The march towards the independence of Catalonia, an immemorial Catalan nation, more alive and strong than ever.

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL PER L’ENTENIMENT POLÍTIC,

LA CULTURA I LA PAU

 

———————————————————

 

 

 

 

 

ℑ  És agradable i esperançador esmentar el futur. Que feríem sense aquesta realitat de la vida? El futur és una font d’oportunitats i de modelar aspiracions justes. El futur és lluitar per una manera de viure.

   Durant molts anys vaig tenir l’oportunitat de parlar del futur. D’oferir a molts infants, nens, nenes i joves la Llibreta Futur de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears, ‘la Caixa’. Els pares ho havien de decidir i ho van fer bé. Normalment, els progenitors, veuen amb bons ulls un suport econòmic pels seus fills de cara al que existirà i passarà. En podem dir: estalvi i previsió. I més quan la Llibreta Futur, assegurava pel que fa als interessos una renumeració acceptable. L’efecte d’una bola de neu, deia jo. I no només pels interessos sinó també comptar, arribat el moment, amb el suport econòmic de ‘la Caixa’ i amb unes condicions favorables. En aquells moments, dels nombrosos productes de la Caixa de Pensions, la Llibreta ‘Super 3’ i la seva germana la Llibreta ‘Futur’, eren dels que més m’agradava oferir.

 

llibreta estrella super3 a estrenar. 1997. la c - Comprar en todocoleccion - 94076345

Pel futur de la pròpia Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears

   Es parlava molt del producte i s’informava al públic. Havíem de parlar molt. Sempre vaig creure que la Llibreta Futur no només ho era pels infants, nens i joves, sinó també pel futur de la pròpia Caixa de Pensions. Perquè els petits clients impositors anaven creixent, s’anaven fent grans. I a mesura que això passava, les seves aspiracions trucaven a la porta. El futur anava arribant i, junt amb els estalvis de la Llibreta Futur, el suport econòmic de ‘la Caixa’, si calia.

   Suport per els estudis, per anar a la Universitat, per cobrar la nòmina a ‘la Caixa’ un cop trobada una ocupació, per la compra d’un vehicle i la seva assegurança, per la compra d’un habitatge amb assegurança de la llar i altres assegurances, per la realització d’obres, per un viatge, per un pla de pensions…etcètera. Finalment, quan l’horitzó del futur es comença a divisar, poder cobrar la pensió de jubilació a la mateixa Llibreta Super 3 on tot va començar.

Poder servir a tants i tants clients

 

   Em vaig sentir molt orgullós de treballar a la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis deCatalunya i Balears, de la qual en va ser un dels seus prominents fundadors, l’any 1904, l’advocat i economista català Francesc Moragas i Barret. Orgullós, també, de poder servir a tants i tants clients i poder romandre al seu costat. Al Vendrell, a Palafrugell, a Calella de la Costa, a Girona (Pont de Pedra i Plaça Poeta Marquina), a Palamós, a Calonge, a Sant Antoni de Calonge i, finalment, a l’Oficina del Carrer Major de Palamós. Ens sentíem estimats pel poble que, amb una gran familiaritat i un sentiment com a cosa pròpia, acudia a ‘la Caixa’ un dels puntals socials i econòmics de la nació catalana.

La confiança

 

   Gràcies per la seva confiança i permeteu-me expressar el desig de la continuïtat d’aquesta confiança en uns moments en que ‘la Caixa’, després de més d’un segle d’existència, demostra la seva voluntat de servei, la seva fortalesa i porta a tots els llocs a on va la grandesa de la nació catalana. I, junt amb ella, la seva gran Fundació de l’Obra Social escampada arreu de les nacions que formen Espanya, la tercera del món només al darrere de la Gates Foundation i Wellcome Trust.

edificio la caixa de via layetana. postal si ci - Comprar Postales de Cataluña en todocoleccion - 39699495

Todocolección

Via Laietana

Caixabank extiende sus actividades a Canadá y abre una oficina de representación en Toronto | Expansión
Expansión

Avinguda Diagonal

CosmoCaixa - Museo de la Ciencia | Visit Barcelona Tickets

Visit Barcelona Tickets – Turisme de Barcelona
Lo que debes saber hoy, 21 de junio, de 2020
metropoliabierta.com

La Fundació La Caixa destinarà 1,5 milions a projectes vinculats al Covid-19

Catalunyapress

La Fundació La Caixa destinarà 1,5 milions a projectes vinculats al Covid-19

———————————————————

 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

FI DE LA DISCRIMINACIÓ FEDERAL EN ELS HABITATGES

FIN DE LA DISCRIMINACIÓN FEDERAL EN LAS VIVIENDAS

END OF FEDERAL DISCRIMINATION IN HOUSING

<< M’agradaria també anunciar que avui he signat una Ordre Executiva dirigida a tots els departaments i organismes federals perquè prenguin les mesures necessàries, per tal d’impedir la discriminació en la venda o arrendament de mitjans d’allotjament posseïts o administrats pel Govern federal , habitatges construïts o venudes com a resultat de préstecs o concessions fetes pel Govern federal, i allotjaments obtenibles a través de programes de renovació urbana o de el desenvolupament i reforma dels suburbis dirigida per organismes federals >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

Racismo inmobiliario en eeuu: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca — idealista/news

Idealista

Racismo inmobiliario en Estados Unidos de América: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca

 

<< I would also like to announce that today I have signed an Executive Order directed to all federal departments and agencies to take the necessary measures, in order to prevent discrimination in the sale or rental of lodging facilities owned or administered by the federal Government , homes built or sold as a result of loans or grants made by the federal government, and accommodations obtainable through federally directed urban renewal or suburban development and reform programs>>. 

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

Estados Unidos y su eterna historia de racismo - BarrancópolisBarrancópolis

Barrancópolis

<< Pel que fa als existents mitjans d’allotjament construïts o comprats com a resultat de préstecs directes de Govern federal o com a resultat de el programa de Renovació Ubana, he ordenat a l’agència d’habitatges i altres organismes adequats que utilitzin els seus bons oficis en promoure i estimular l’abandonament de les pràctiques de discriminació que ara puguin existir en tal terreny >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

Robert F. Kennedy: Sus mejores frases – Trianarts

Trianarts

<< With respect to existing means of accommodation built or purchased as a result of direct loans from the federal government or as a result of the Ubana Renovation program, I have directed the housing agency and other appropriate agencies to use their good offices to promote and encourage the abandonment of discriminatory practices that may now exist in such terrain >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

 

Servei públic, futur i esperança

 

Public service, future and hope

 

 

———————————————————

LA FRASE

 

El conflicte i problema espanyol amb Catalunya segueix, i més latent que mai

El conflicto y problema español con Cataluña sigue, y más latente que nunca

 

The Spanish conflict and problem with Catalonia continues, and more latent than ever

 

“Cuando se ataca sistemáticamente a la autonomia se tiene derecho a la legítima defensa”

“Quan s’ataca sistemàticament a l’autonomia es dret a la legítima defensa

“When autonomy is systematically attacked, one has the right to legitimate defense”

Artur Mas afirma que Cataluña no está lista para la “independencia real” | España | EL PAÍS

El País

Artur Mas i Gavarró, Molt Honorable 129è President de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana

Inestabilitat i guerra freda

Instability and cold war

———————————————————

LA GRAN MÚSICA IMMORTAL, UN ESPAI DE CULTURA, ART I PAU

 

THE GREAT IMMORTAL MUSIC, A SPACE OF CULTURE, ART AND PEACE

 

———————————————————

 

L’APOCALIPSI

 

La vergüenza de civiles alemanes al ser llevados para que vieran las atrocidades del régimen nazi en los campos de exterminio - Infobae

Infobae

La vergonya de civils alemanys a l’ésser duts perquè veiessin les atrocitats del  règim nazi en els camps d’extermini

 

La vergüenza de civiles alemanes al ser llevados para que vieran las atrocidades del régimen nazi en los campos de exterminio

 

The shame of German civilians being brought in to watch the atrocities of the Nazi regime in the death camps

 

———————————————————

UNA QÜESTIÓ MOLT URGENT PER EL TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS

 

UNA CUESTIÓN MUY URGENTE PARA EL TRIBUNAL EUROPEO DE DERECHOS HUMANOS

 

A VERY URGENT ISSUE FOR THE EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS

CATALONIA

Pancarta / Cartell pel balcó – Llibertat Presos Polítics i Exiliats – Olga Palahi Jordi
olgapalahijordi.wordpress.com

———————————————————

   Lionel Andrés Messi Cuccittini, ha fet el que havia de fer. Abandonar la cúspide del Barcelona Club de Futbol. És una qüestió de supervivència esportiva. El Barça es manté perpetu, com el resident del castell de Bran a Rumania. Ara, que encara pot, el senyor Lionel Messi farà valer el seu ticket, tot i que haurà de córrer molt. Un campió no pot estar aturat. A la primera oportunitat marxarà.

   Fora de joc

   Els que si han quedat aturats i fora de joc en la lliga de la responsabilitat, són els milers i milers de ciutadans de la nació catalana que han escampat i escampen – festes furtives-, arreu, el virus infernal a la velocitat de la llum. Segons els fets que cada dia expliquen les autoritats, els metges, sanitaris i investigadors, molts ciutadans de Catalunya -és la situació d’aquí- no han fet ni fan les coses bé. Molt malament i molta irresponsabilitat. Grans, no tan grans i més joves.

   M’explicava un encarregat d’un restaurant de Platja d’Aro, que el telefonaven per reservar taula per un nombre de persones molt superior a l’establert i que havia de dir que no. La Costa Brava ha patit i està patint una massificació molt superior a altres anys. També a altres costes i indrets, i això no havia d’haver passat mai. Tot al contrari davant aquest virus infernal que està causant tants malalts, morts i patiments indescriptibles.

Una situació gravíssima que afecta a la salut de tots i pot portar a la mort

 

   Cada dia, i mentre el nombre de contagis augmenta, les autoritats i la premsa expliquen i mostren actituds irresponsables que no coincideixen amb el nivell exigible de civilització humana, davant una situació gravíssima que afecta a la salut de tots i pot portar a la mort. La Generalitat de Catalunya va demanar que no es sortís de Barcelona i de les grans ciutats. No només no s’ha deixat de sortir en massa, milers de persones no han complert les recomanacions i normes molt importants establertes. Ho estem veient per el terrible augment de contagis i morts a causa de tants actes massius de tota mena i molts altres de reunions familiars i oci nocturn en excés. Fa anys que l’oci nocturn pateix un excés. Els pares veuran.

   Escolto per la ràdio la notícia de que, fins i tot, ciutadans que han de fer quarantena no la compleixen podent traspassar el virus infernal a les seves pròpies famílies. L’enfonsament d’una gran nació mitjançant l’horror i el suïcidi col.lectiu. Pena, tristesa, por.

Pels nostres fills i néts, per tots els nens i nenes

 

   Encara si és a temps. La catalana és nació de forjadors de treball, coratge i valentia. Bones i grans persones que moltes d’elles han donat la seva vida per els ideals i grandesa d’una gran nació lliure. Ara és hora de fer-lis costat. Prou contagis i morts pel virus infernal. Stop total a les relacions supèrflues. Confinament màxim segons les possibilitats de cada ciutadà i de la seva ocupació.

   Els nostres fills i néts, tots els nens i nenes es mereixen començar a l’escola i trobar-se amb els seus mestres i amics. És la seva vida, que ningú la pugui estroncar.

 

13. ELS QUATRE GENETS DE L'APOCALIPSI - MATERIALS SOCIALS

Google Sites

Els Quatre Genets de l’Apocalipsi, tenen els seus aliats en la irresponsabilitat col.lectiva. De fet, mai han marxat, sempre han estat a l’aguait.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipi

 

El racisme fa que les grans nacions lliures retrocedeixin 100 anys enrere

 

Racism makes great free nations go back 100 years

 

Oct. 1, 1962 - James Meredith Enrolls at the University of ...

YouTube

<< Per tant, voldria concloure amb aquesta apel·lació als estudiants de la Universitat, és a dir, a la gent més directament afectada en aquest cas >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C, 30 de setembre de 1962).

 

<< Therefore, I would like to conclude with this appeal to the students of the University, that is, to the people most directly affected in this case >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

<< Heu de mantenir en alt el pavelló d’una gran tradició, una tradició d’honor i valor; tradició guanyada al camp de batalla i en els camps de joc, com així mateix en el terreny cultural. Teniu una nova oportunitat de demostrar que sou patriotes íntegres. Doncs els mitjans més eficaços per mantenir la llei no són els agents de policia ni la Guàrdia Nacional. Sou precisament vosaltres. Doncs aquest mitjà tan eficaç a què m’estic referint està en vosaltres mateixos, en el vostre valor per acceptar les lleis que us desagraden en la mateixa mesura que accepteu les que sí us agraden. Els ulls de la nació i els de tot el món es posen sobre vosaltres i sobre tots nosaltres, i l’honor de la vostra Universitat i el del vostre Estat es troba en entredit en aquests moments. Estic segur que la majoria dels estudiants faran justícia a aquest nonor >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

<< You have to keep up the flag of a great tradition, a tradition of honor and value; tradition gained on the battlefield and on the playing fields, as well as in the cultural field. You have a new opportunity to show that you are patriots of integrity. For the most effective means to uphold the law are not the police officers or the National Guard. It is precisely you. Well, that effective means to which I am referring is in yourselves, in your courage to accept the laws that you dislike to the same extent that you accept those that you do like. The eyes of the nation and of the whole world are upon you and all of us, and the honor of your University and that of your State is in question at this time. I am sure that the majority of the students will do justice to such a rule >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

(Seguirà en el pròxim post‘)

(It will continue in the next ‘post’)

 

———————————————————

LA FRASE

 

Això és repugnant i injustificable

 

“Esto es repugnante e injustificable”

 

“This is disgusting and unjustifiable”

 

1-O, el risc econòmic anunciat que no va ser

VIA Empresa

(l‘escriptora britànica, creadora de “Harry Potter, compartint a Twitter imatges dels incidents a Catalunya l’1 d’octubre).

 

(the British writer, creator of “Harry Potter”, sharing on Twitter images of the incidents in Catalonia on October 1).

 

Joanne Rowling (J. K. Rowling)

Escriptora

 

Consejos de JK Rowling para dejar de ser pobre, pero no precario

El Español

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL, PAU I CIVILITZACIÓ

 

——————————————————–

EUROPA, SEGLE XXI

 

LA FOSCOR DE LES MASMORRES FA IMPOSSIBLE LA PAU

 

LA OSCURIDAD DE LAS MAZMORRAS HACE IMPOSIBLE LA PAZ

 

THE DARKNESS OF THE DUNGEONS MAKES PEACE IMPOSSIBLE

Pancarta / Cartell pel balcó – Llibertat Presos Polítics i Exiliats – Olga Palahi Jordi

olgapalahijordi.wordpress.com

———————————————————

 

 

 

♦El de Nissan Motor a Catalunya. Ho escoltava en una ràdio: “Hemos conseguido doblegar a una gran multinacional”. “El logrado es un gran acuerdo…”  i així anar dient. Tothom semblava content i satisfet. El ‘ho hem aconseguit’ surava en l’ambient. I, abans de les vacances!

   Pensava que un gran acord hagués estat, aconseguir que cap planta de fabricació tancaria portes. Cap acomiadament. Tampoc es veiés afectada cap indústria auxiliar proveïdora de Nissan. Aconseguir un disseny per a nous vehicles, més fabricació i millor productivitat. Una actuació pròpia d’una gran empresa i d’un gran equip de treball. Una actuació pròpia d’una gran nació que ajuda a l’expansió empresarial i industrial i proporciona ocupació. Un enteniment amb cessions per ambdues parts.

   La missió possible i intel.ligent d’Oriol Junqueras

   Bons representants polítics i defensors de l’economia justa i progressista per una qüestió com aquesta. El representant Oriol Junqueras, pres polític català, pare de família, honrat, honest, estudiós, defensor de la dignitat de la nació catalana, de la Pau, la llibertat i la democràcia que és un gran i noble negociador, està preparat per anar a Yokohama a parlar amb el senyor Makoto Uchida, president de Nissan Motor Co.,Ltd., que, per cert, és llicenciat en teologia per la Universitat de Doshisha. El món de la teologia és intel.ligent i important.

   El representant Oriol Junqueras, elegit parlamentari al Parlament de Catalunya, a la Cambra de Representants de Madrid i al Parlament Europeu sempre ha dit que vol parlar amb els quals el volen tancat a la presó i, per sobre de tot,  complir amb el servei públic al país. Ho aconseguiria. És una qüestió de bona voluntat i d’intel.ligència política, tan escasses avui dia.

   Finalment, només una pregunta als treballadors, sindicats, ‘experts’ econòmics i polítics. És just, intel.ligent, progressista i responsable l’enfonsament de la SEAT espanyola, ara és alemanya, l’enfonsament de SANTANA, HISPANO-SUIZA, BARREIROS, PEGASO, EBRO, DERBI, BULTACO, MONTESA, CASA, HISPANO AVIACIÓN, BAZAN, ELCANO…i tantes altres? Quina vergonya per Espanya, nació de nacions, governs nacionalistes i centralistes espanyols patrocinadors de subsidis i el major nombre de funcionaris d’Europa. 

   Menys voler ser només el parc temàtic i la platja d’Europa i més voler ser un  parc industrial impulsor d’ocupació i d’investigació. 

fotografía antigua de la fábrica de enasa pegas - Comprar ...

 

Fábrica de la ENASA (Pegaso) en Barcelona, años1950 Stock Photo ...

Fábrica de la ENASA (Pegaso) en Barcelona

Pegaso | mundomotorweb

mundomotorweb – WordPress.com

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA 

 

JAMES MEREDITH I LA UNIVERSITAT DE MISSISSIPI

 

Tornar a lluites racials és baixar al pou ofegador de la ignorància i l’odi 

 

Mississippi Lawmen Wait for Federal Marshals to Escort Student ...

Princeton University Art Museum

<< Reconec que aquest període de transició i ajust a les nostres terres de sud és una mica dur per a moltes persones. Ni l’Estat de Mississipí ni qualsevol altre Estat de sud mereix ser culpat de tots els errors acumulats durant els últims cent anys de relacions, però en la mesura que cal considerar tals fracassos s’ha d’incloure la responsabilitat de tots nosaltres en les seves causes; tots en absolut, cada Estat i cada ciutadà >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< I recognize that this period of transition and adjustment in our southern lands is a bit hard for many people. Neither the State of Mississippi nor any other Southern State deserves to be blamed for all the errors accumulated during the last hundred years of relations, but to the extent that such failures must be considered, the responsibility of all of us must be included in their causes; all at all, each State and each citizen >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

 

The Fight To Desegregate Ole Miss, 50 Years Later : NPR

NPR

<< A més, Mississipí i la seva Universitat són notables pel seu coratge, valor i iniciativa; per la seva contribució de pensaments i talents als assumptes d’aquesta nació. Aquest és l’Estat de Lucius Lamar i de molts altres que han anteposat els objectius nacionals als interessos regionals. Aquest és l’Estat també que només en la guerra de Corea va tenir quatre homes als quals es va distingir amb la medalla d’l’Honor. De fet, és part de l’Regiment 155 d’Infanteria, un dels deu regiments més antics de la Unió, i un dels més condecorats pel seu sacrifici i valentia en sis guerres. En Mississipí i l’any 1945, Jake Lindsey va ser condecorat en una sessió mixta i extraordinària de Congrés >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

History Photographed, Then Hidden : The Picture Show : NPR

History Photographed, Then Hidden : The Picture Show : NPR

<< In addition, Mississippi and its University are notable for their courage, courage and initiative; for your contribution of thoughts and talents to the affairs of this nation. This is the State of Lucius Lamar and many others who have put national goals before regional interests. This is also the State that only in the Korean War had four men who were distinguished with the Medal of Honor. In fact, it is part of the 155th Infantry Regiment, one of the ten oldest regiments in the Union, and one of the most decorated for its sacrifice and bravery in six wars. In Mississippi and in 1945, Jake Lindsey was honored in a mixed and extraordinary session of Congress >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

Pin on History

Pin on History

in.pinterest.com

Ho recorda, en el seu discurs, el president Kennedy. El Regiment 155 d’Infanteria de Mississipí, un dels deu regiments més antics de la Unió, i un dels més condecorats pel seu sacrifici i valentia en sis guerres.

 

President Kennedy remembers it in his speech. The 155th Mississippi Infantry Regiment, one of the ten oldest regiments in the Union, and one of the most decorated for its sacrifice and bravery in six wars.

 

(in the next ‘post’)

John F.Kennedy acceptant la nominació per ser candidat presidencial a la presidència dels Estats Units d’Amèrica per el Partit Demòcrata

 

 

———————————————————

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Sí, és aquella pel.lícula d’Alfred Hitchcock amb James Stewart i Kim Novak com a actors principals. Però, ara, no es tracta d’aquest film. Més aviat seria la situació de quan els personatges salten de la pantalla i venen cap a la platea. Pot haver moments de tot. Somriures i llàgrimes, pànic, terror terrorífic…, totes aquelles emocions que la persona humana pot ser capaç de sentir i expressar.

   A segons quins barris de Nova York, de carrers estrets, humits i profunds, expliquen, que encara hi ha persones de totes les edats i condicions, que senten un calfred a l’esquena perquè noten i creuen que King Kong els persegueix. El goril.la bo. En realitat, qui persegueix a qui?

   El dolent de la pel.lícula real de la vida diària no és King Kong. És el personatge malvat i tenebrós del virus infernal que salta de la pantalla i s’escampa a la velocitat de la llum. S’incrusta als éssers humans que, en molts casos, no paren de provocar-lo constantment i en massa. Pot arribar a destrossar l’organisme de milions de persones. Ja ho estem veient. És com la peste bubònica. Quin futur els espera a les noves generacions? El de l’emblema de la calavera?

   Al personatge del virus infernal que surt veloç i content de la pantalla, només se li pot combatre amb tres vacunes. A saber: la del distanciament, una continuada o freqüent rentada i desinfecció de mans i l’ús de màscares. Els canons de Bonaparte contra les urpes afilades del virus que ja ha aconseguit una gran victòria: 400 mil vehicles surten de Barcelona i milers d’altres grans ciutats de la nació catalana, malgrat l’avís de recomanació del Govern de la Generalitat de que no es surti. El virus acampa al seu aire davant una irresponsabilitat manifesta que augmenta amb la festa sense fre de les nits interminables. I d’un estiu amb una explosió solar pròpia d’un planeta en extinció.

   La situació es veurà clara i terrible quan el mantell del virus infernal ho cobreixi tot, com en una nit sanguinolenta del Comte Dràcula, el vampir de Romania. Sí, vampir. La situació es veurà clara quan els malalts del virus infernal, s’amunteguin en els passadissos dels hospitals i els morts romanguin apilats a les voreres dels carrers, esperant un lloc on ser sepultats. Segurament en parcs públics com a Nova York.

   En espera de noves vacunes, tres de molt importants: responsabilitat, disciplina i solidaritat.

Peste Negra: el apocalipsis en forma de epidemia que devastó a ...

reporteindigo.com

 

Pesta Negra: l’apocalipsi en forma d’epidèmia que va devastar a Europa.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipí

 

LIFE | James meredith, Life magazine archives, African american ...

LIFE | James meredith, Life magazine archives, African american …

pinterest.com

<< Va ser per aquesta raó per la qual vaig nacionalitzar la Guàrdia Nacional de Mississipí com el més adequat instrument, si algún es necessitava, per preservar l’ordre i la llei, mentre els caps de la policia executaven les ordres de tribunal i es preparaven a donar-los suport mitjançant l’ús de qualsevol mitjà civil o militar que així mateix fos necessari >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< It was for this reason that I nationalized the Mississippi National Guard as the most appropriate instrument, if any were needed, to preserve order and law, while police chiefs executed court orders and prepared to back them through the use of any civil or military means that were also necessary >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

Derechos Civiles los dirigentes se reúnen con el Presidente John F ...

<< Sento profundament el fet que en aquest cas es fes necessària la intervenció de el braç executiu, però tots els altres mitjans i alternatives, incloent la persuasió i la conciliació, ja havien estat esgotats. Si s’haguessin emprat les forces policials de Mississipí per donar suport a les ordres de tribunal en lloc de bloquejar-deliberada i il·legalment; si la Universitat de Mississipí hagués fet honor a la seva fama admetent pacíficament a aquest sol·licitant d’acord amb l’actitud que ja han adoptat altres Universitats de sud des de fa anys, hagués estat possible arribar a una solució assenyada sense que les forces federals s’haguessin vist obligades a intervenir >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< I deeply regret the fact that in this case the intervention of the executive arm was necessary, but all other means and alternatives, including persuasion and conciliation, had already been exhausted. If the Mississippi police forces had been used to support the court’s orders instead of deliberately and illegally blocking them; If the University of Mississippi had lived up to its fame by peacefully admitting this applicant in accordance with the attitude that other Southern Universities have already adopted for years, it would have been possible to arrive at a sensible solution without federal forces being forced to intervene >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

(En el proper capítol del ‘post’)

(In the next chapter of the ‘post)

——————————————————–

LA FRASE

 

“Estic dis­po­sat a dia­lo­gar amb tot­hom, també amb els que aplau­dei­xen la meva presó. M’estimo més el país que a mi mateix”.

 

Estoy dispuesto a dialogar con todos, también con los que aplauden mi prisión. Prefiero el país que a mí mismo “.

“I am ready to talk to everyone, including those who applaud my prison. I love the country more than I love myself. “

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras treballarà a la Universitat de Vic | | Blog ...

BanderaCatalana.cat

Home savi i bo. Representant del poble. Elegit membre de la Cambra de Representants, de Madrid, i del Parlament Europeu. Pres polític català entre els altres presos polítics i els exiliats a Europa. Advoca i ha advocat sempre per la feina d’una taula de diàleg per solucionar el conflicte i problema espanyol entre Espanya i la nació catalana.

 

Wise and good man. Representative of the people. Elected member of the House of Representatives, Madrid, and the European Parliament. Catalan political prisoner among the other political prisoners and those exiled to Europe. He advocates and has always advocated the work of a dialogue table to solve the Spanish conflict and problem between Spain and the Catalan nation.

 

———————————————————

LA MÚSICA MÀGICA QUE MAI NO MORIRÀ

 

       Johannes Brahms

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

En lloc d’enteniment, la rebel.lió militar,  el cop d’estat,  la guerra civil i incivil espanyola. 1936, 1937, 1938, 1939, un milió de morts. La guerra interminable.

 

Notícies sobre Guerra Civil Espanyola | EL PAÍS Catalunya

cat.elpais.com

Espanya, malgrat ser bressol del federalisme, és una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Sempre guerres incivils i presons. L’autonomia de Catalunya, immemorial nació catalana, no és una autonomia veritable. No és la que volen els seus ciutadans. No és la que correspon a una nació històrica com Catalunya. L’Estat espanyol respon de manera autoritària, injusta i cruel a les demandes i aspiracions del poble i Govern de Catalunya. Això ho confirma el 80 per cent dels ciutadans de la nació catalana que volen la independència. L’actitud de l’Estat espanyol respecte a Catalunya, no encaixa a Europa ni en el món lliure.

———————————————————

 

 

 

• Vaig escoltar, per la ràdio, al senyor Sandro Rosell i Feliu, empresari, i vaig quedar estorat per tot el que explicava. Semblava trobar-me en un altre segle, envoltat de penombres, foscor i teranyines. Por, molta por. Un món a part.

   Conegut, de gran manera, per haver estat president del Club de Futbol Barcelona, però, a més a més, el candidat que va obtenir el major nombre de vots de la història del club. Cosa important, fins i tot, per aquells ciutadans que el futbol tant els fa. Vet aquí, doncs, que en el seu relat obert per una entrevista de Mònica Terribas, va posar de manifest i a pit descobert tot el patiment viscut.

    Sandro Rosell: “En la cárcel, el primer día, nos dieron cuatro ...

Mundo Deportivo

   Un any i nou mesos en presó provisional t’esborren la pròpia condició humana, l’amargura per veure’t apartat de la teva família que et necessita i, a vegades, molt. La societat a la qual serveixes ja sigui com empresari o en el cas present, com a president d’un dels millors clubs de futbol del món. El planeta et cau a sobre, empresonat durant un any i nou mesos darrere barrots. L’amargura i el patiment et poden deixar paralitzat i més quan, un cop i un altre, el teu cervell treballador incansable et transmet el missatge de la teva innocència. Sóc innocent, innocent, innocent…què faig aquí?

   I arriba un moment, després d’un any i nou mesos de presó, que cau l’asteroide sobre el seient buit de la palanca on, a l’altre costat, hi ha assegut Sandro Rosell a l’hora del pati a la presó. El salt cap a l’Univers de la llibertat és descomunal. La posta de sol torna a tenir un sentit meravellós. Sandro és absolt, innocent i lliure. Darrera hi ha la marca inesborrable d’un any i nou mesos de presó. Temps robat. Podem dir: mirant cap enrere amb ira?

Barcelona Rosell: "Me llamó Laporta y le dije que yo no hubiera ...

Diario AS

   Això ho explica Sandro Rosell en el seu llibre: ‘Una forta abraçada’: <<Després de passar 645 dies tancat he decidit compartir el meu dia a dia a la presó, on m’he adonat de l’enorme valor d’una forta abraçada>>. És d’esperar i desitjar que sigui un dels llibres més llegits arreu de les nacions que formen Espanya, i que Sandro Rosell pugui desenvolupar, amb èxit, la seva important tasca d’empresari. Avui més que mai proporcionar una ocupació digna, és com una de les benaurances del Sermó de la muntanya de Jesús de Natzaret.

   N’hi ha dues que, en el cas de Sandro Rosell, hauríem de tenir ben presents:

   <<Feliços els qui tenen fam i set de justícia, perquè seran saciats>>.

<<Feliços els perseguits a causa de la justícia, perquè d’ells és el Regne del Cel>>.

Sandro Rosell (@sandrorosell) | Twitter

Twitter

   Hi ha fets que en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, en un Estat que hauria de ser federal per la seva condició de bressol del federalisme, en un Estat que s’autoproclama de dret, democràtic i de monarquia parlamentaria, hi ha fets que en una nació de nacions amb arrels profundament cristianes i catòliques, mai no haurien de succeir. 

ROSELL, SANDRO - AbeBooks

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipi

<< En aquest cas, en el que fins fa poc el Govern dels Estats Units no es va veure implicat, el senyor Meredith va presentar personalment una denúncia particular davant del tribunal federal contra aquells que tractaven de negar-li l’ingrés a la Universitat. Quan van ser desafiades les ordres judicials, i aquells que intentaven seu compliment ser amenaçats amb l’arrest i la violència, el tribunal federal d’Apel·lacions dels Estats Units, format pel jutgepresident Tuttle, de Geòrgia; jutge Hutcheson, de Texas; jutge Rives, d’Alabama; jutge Jones, de Florida; jutge Brown, de Texas; jutge Wisdom, de Lousiana; jutge Girwin, d’Alabama; i jutge Bell, de Geòrgia, va establir amb absoluta claredat que el compliment de les seves ordres era obligació que havia de complir el Govern dels Estats Units >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< In this case, in which until recently the United States Government was not involved, Mr. Meredith personally filed a private complaint in federal court against those who tried to deny him admission to the University. When the court orders were challenged, and those seeking to enforce them, were threatened with arrest and violence, the United States Federal Court of Appeals, consisting of Judge-President Tuttle of Georgia; Judge Hutcheson of Texas; Alabama Judge Rives; Judge Jones of Florida; Judge Brown of Texas; Judge Wisdom of Louisiana; Judge Girwin of Alabama; and Judge Bell, of Georgia, established with absolute clarity that the fulfillment of his orders was an obligation that the United States Government should fulfill >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

<< Tot i que aquest Govern no havia estat originalment part en el cas, la meva responsabilitat com a president era ineludible. I la vaig acceptar. La meva obligació, sota la Constitució i estatuts dels Estats Units, era i és executar les ordres de tribunal amb qualssevol mitjans que siguin necessaris, i amb la mínima força i desordre civil que permetin les circumstàncies >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

Civil rights icon James Meredith was first black student admitted ...

Daily Mail

<< Even though this Government had not originally been a party to the case, my responsibility as president was inescapable. And I accepted it. My obligation, under the Constitution and statutes of the United States, was and is to execute the orders of the court with whatever means are necessary, and with the minimum force and civil disorder that circumstances allow >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

———————————————————

LA FRASE

 

Estats Units, en particular, no ha tingut els missatges de lideratge o coordinació que un hagués esperat

 

Estados Unidos, en particular, no ha tenido Los mensajes de liderazgo o coordinaciones que uno hubiera esperado

 

“The United States, in particular, has not had the leadership or coordination messages one would have expected.”

Bill Gates

 

Cuántos libros leyó Bill Gates en 2018? | elPeriódico de Guatemala

el Periódico de Guatemala

———————————————————

 

LA MÚSICA MÀGICA QUE MAI NO MORIRÀ

Llegenda del piano, Ivo Pogorelich

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

redaccion.com.ar

Més de 20 milions de persones van morir a causa de la pandèmia de grup en 1918, i les diferents reaccions de Filadefia i St. Louis van demostrar l’efectivitat de l’distanciament social per evitar la seva propagació.

Más de 20 millones de personas murieron a causa de la pandemia de grupo en 1918, y las distintas reacciones de Filadefia y St. Louis demostraron la efectividad del distanciamiento social para evitar su propagación.

 

More than 20 million people died from the group pandemic in 1918, and the different reactions of Filadefia and St. Louis demonstrated the effectiveness of social distancing to prevent its spread.

 

———————————————————

   Experts en economia van diagnosticar que el repressor 155, càstig a Catalunya de l’anterior president espanyol Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, provocaria una infinitat de desastres econòmics i socials. Així ha estat. Des de l’any 2017 que aquesta situació no ha tingut fre i, aquest fet, propi del totalitarisme i exclusió del diàleg, ha perjudicat i perjudica als ciutadans de la Catalunya del paga i calla. Càstig per la seva participació en un referèndum on fer ús democràtic i pacífic de la seva llibertat d’expressió.

   Supressió encoberta i judicialització

 

   Un repressor 155 que va portar a una supressió encoberta de l’autonomia de Catalunya, immemorial nació catalana. Això va comportar un entorpiment de gestions econòmiques, socials i de serveis fonamentals. Però, la més greu, la substitució per part de Rajoy del treball i diàleg polític pels tribunals. Judicialització de la política. Advocats de l’Estat, jutges, fiscals, policia, Tribunal Suprem, Tribunal Constitucional…en lloc dels polítics que tenien i tenen que realitzar la seva tasca responsable i per la qual cobren sous importants i puntuals. I dietes. Funcionaris i més funcionaris, munts de funcionaris que encara volen cobrar més.

   Una situació nefasta del 155 i que els experts econòmics van pronosticar un mal per l’economia catalana i de retruc per l’economia de les nacions que formen Espanya. Aquest perjudici es faria evident l’any 2020. Ja és aquí. Entre altres desgràcies, l’anunciat tancament de Nissan a Catalunya i que cal evitar.

Un Govern partit, una economia sense rumb

 

   Com a conseqüència de l’erroni i equivocat 155 el Govern democràtic i eficaç de la Generalitat de Catalunya, presidit pel Molt Honorable President, Carles Puigdemont, va quedar partit en dues parts. Els representants presos polítics tancats a la presó, entre ells el gran historiador i Conseller d’Economia, Oriol Junqueras, -tots els polítics haurien de ser historiadors- i els exiliats polítics catalans a l’Europa del segle XXI, amb el president Carles Puigdemont al capdavant.

Junqueras i Nissan

   Davant la situació actual de Nissan Catalunya, és urgent que el representant Junqueras esculli i encapçali una comissió per desplaçar-se al Japó. Un representant polític escollit pel poble com a diputat a Madrid i Eurodiputat a Europa. Pare de família, honrat, honest, estudiós, defensor de la dignitat de la nació catalana, de la Pau, la llibertat i la democràcia. Resulta inconcebible que a l’Espanya -nació de nacions- del segle XXI, hi hagi presos polítics catalans i exiliats polítics per l’organització d’un referèndum demanat pels ciutadans de Catalunya, per demostrar a l’anterior president Rajoy i al seu govern del Partido Popular la necessitat d’un treball polític i de diàleg per solucionar el conflicte i problema espanyol amb Catalunya.  El senyor Rajoy ho va fer molt malament.

Teologia i humanitat

 

   El representant Oriol Junqueras que és un gran i noble negociador -llàstima que el senyor Rajoy no ho hagués volgut aprofitar-, està preparat per anar a Yokohama a parlar amb el senyor Makoto Uchida, president de Nissan Motor Co.,Ltd., que, per cert, és llicenciat en teologia per la Universitat de Doshisha. Una bona manera d’iniciar l’entrevista.

   Milers i milers de treballadors de Catalunya, immemorial nació catalana, així ho demanen. Milers i milers de treballadors estan disposats a donar tot el seu esforç i il.lusió per fer més gran la seva empresa, en aquest cas, Nissan Catalunya.

   Donin un permís al representant Oriol Junqueras per anar a Yokohama. La democràcia i la política al servei del poble, així ho demanen.

Oriol Junqueras

 

Una educación italiana

elplural.com

Makoto Uchida

 

NISSAN TIENE NUEVO PRESIDENTE, SU JEFE DE NEGOCIOS EN CHINA MAKOTO ...

negociosmagazine.com

Yokohama

 

ISERD | Home

ISERD | Home

—————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipí

<< Reconec que aquest període de transició i ajust a les nostres terres de sud és una mica dur per a moltes persones. Ni l’Estat de Mississipí ni qualsevol altre Estat de sud mereix ser culpat de tots els errors acumulats durant els últims cent anys de relacions racials. És cert que hi ha hagut fracassos en aquestes relacions, però en la mesura que cal considerar tals fracassos s’ha d’incloure la responsabilitat de tots nosaltres en les seves causes; tots en absolut, cada Estat i cada ciutadà >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

 

<< I recognize that this period of transition and adjustment in our southern lands is a bit hard for many people. Neither the State of Mississippi nor any other southern State deserves to be blamed for all the errors accumulated during the last hundred years of race relations. It is true that there have been failures in these relationships, but to the extent that such failures must be considered, the responsibility of all of us in their causes must be included; all at all, each State and each citizen >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

 

<< Les ordres de tribunal en el cas Meredith estan començant a ser complertes. El senyor James Meredith resideix ja dins el recinte de la Universitat de Mississipí.
Això s’ha aconseguit sense l’ocupació de la Guàrdia Nacional o una altra classe de tropes. I és d’esperar que, en el futur, els funcionaris federals i els oficials encarregats de fer complir les lleis en l’Estat de Mississipí, podran tornar a les seves normals activitats amb plena confiança en la integritat de la llei nord-americana.
És així com ha de ser, ja que la nostra nació s’ha fundat sobre el principi que l’observació de la llei és l’eterna salvaguarda de la llibertat, i el desafiament de la llei el camí més segur cap a la tirania. La llei que tots obeïm inclou les normes finals dels tribunals, així com les dels nostres cossos legislatius. Fins i tot entre els homes que observen bé les lleis, molt poques d’aquestes són estimades, però són uniformement respectades i no es resisteixen a elles >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

James meredith integration of Ole Miss timeline | Timetoast timelines

TimeToast

 

<< The court orders in the Meredith case are beginning to be carried out. Mr. James Meredith already resides within the campus of the University of Mississippi.
This has been accomplished without the employment of the National Guard or other class of troops. And it is to be hoped that, in the future, federal officials and law enforcement officials in the State of Mississippi will be able to return to their normal activities with full confidence in the integrity of American law.
This is as it should be, for our nation has been founded on the principle that observance of the law is the eternal safeguard of liberty, and defiance of the law the surest path to tyranny. The law we all obey includes the final rules of the courts, as well as those of our legislative bodies. Even among men who observe the laws well, very few of them are loved, but they are uniformly respected and do not resist them >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

 

ThoughtCo

 

James Meredith i la Universitat de Mississipí

(Continuarà en el següent ‘post’)

 

—————————————————————–

LA FRASE

 

Compra només el necessari; el superflu, encara que costi només un cèntim, és car

 

“Compra solamente lo necesario; lo superfluo, aunque cueste solo un céntimo, es caro”

 

“Buy only what is necessary; the superfluous, even if it costs only a penny, is expensive”

 

 Lucio Anneo Séneca

 

Lucio Anneo Séneca | errata naturae

Errata Naturae

 

L’estalvi i previsió: una actuació humana necessària i més en els moments actuals

—————————————————————–

L’apocalipsi

 

 

Twas a dark day in Dallas, November ’63
A day that will live on in infamy
President Kennedy was a-ridin’ high
Good day to be livin’ and a good day to die…

Fa un dia fosc a Dallas, novembre del 63
Un dia que viurà en infàmia
El president Kennedy era el màxim
Bon dia per estar viu i bon dia per morir …

 

 ‘Murder Most Foul’: ‘Assassinat més immund’

 

Bob Dylan, la permanència responsable

 

——————————————————————

 

Pancarta / Cartell pel balcó – Llibertat Presos Polítics i ...

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

 

Inconcebible a l’Espanya i Europa de segle XXI. El problema i conflicte roman i cada vegada és més fort.

 

Inconcebible en la España y Europa del siglo XXI. El problema y conflicto permanece y cada vez es más fuerte.

 

Inconceivable in Spain and Europe of the 21st century. The problem and conflict remain and it is getting stronger.

 

——————————————————————

La Caixa financia seis proyectos que luchan contra la Covid-19 ...

Revista Grada

La Caixa finança sis projectes que lluiten contra la Covid19

La Caixa finances six projects that fight against Covid-19

 

——————————————————————

 

 

 

 

   CREMA L’AMÈRICA DE TRUMP?

 

 

   Durant l’Administració del President John F.Kennedy, els ciutadans negres americans van veure defensats el seus Drets Civils i Humans. Que un afro-nord-americà, James Meredith, entrés a la Universitat de Mississipí escortat, però, la porta es va obrir. I es va obrir pels negres nord-americans en nombroses situacions de la vida diària. Va ser una lluita de cada dia, persona a persona, família a família i en el que els negres nord-americans han vençut. D’aquí que determinada brutalitat policial i abús de la força d’aquells anys, es manifesti avui en alguns llocs com a conseqüència d’una penosa ignorància i d’una presidència irresponsable.

—————————————————————————————— 

   Pot ser no he estat gaire atent a la informació que ens arriva de la Xina, en el sentit de la lluita contra aquest virus infernal. Una informació difícil i complicada i que no arriba molta. No només per protegir la salut i la vida dels seus milions de ciutadans i, ara, els del planeta Terra, sinó també per l’eradicació d’aquest verí. A la fi i al el cap, es tracta de salvar a milions de consumidors del món. Perquè, queda demostrat que, sense consumidors la Terra va girant, però, el món, rellisca cap a l’infern. I ara, el gran forat negre podria ser la tardor, per la qual cosa ens podríem preguntar: coneixem bé a l’enemic? 

   Sembla que la bomba atòmica -la Xina la té- no hi pot fer res. Tampoc la Gran Muralla, de més de 21 mil quilòmetres de llarg. Ara bé, deixar d’incordiar a animals exòtics i mamífers que viuen tranquils en els seus confins, podria ser possible? Deixar de caçar-los de les seves madrigueres, podria ser possible? Deixar de vendre’ls al públic i, fins i tot, podria ser possible deixar d’exportar-los?

   Expliquen, que en el mercat d’aliments de Wuhan on va aparèixer el virus, ofereix una varietat de vida silvestre exòtica per a la venda, inclosos guineus vius, cocodrils, cadells de llop, salamandres gegants, serps, ratpenats, rates, paons, porcs espins i carn de camell…No poden deixar-los en pau?

   De debó el govern de la Xina s’adona de l’immens dolor irreparable que pateixen les famílies del món, i de l’enorme desastre causat per aquest virus iniciat en un mercat d’animals vius de Wuhan? Quines mesures estan prenent perquè aquesta desgràcia humana no torni a passar? Què estan fent per trobar una vacuna que salvi la vida del planeta Terra?

   La resposta de la natura i de la seva fauna martiritzada, en molts llocs del món, ha estat contundent. Ara és quan caldrà fumar la pipa de la Pau. Podria ser molt pitjor. Convertir la Terra en un altre planeta sec, contínues explosions de foc i magma, huracans sense parar, irrespirable, inhabitable, un planeta mort. Com Venus.

 

pl.wikipedia.org

Wuhan

(Xina)

És possible que aquesta fos la ciutat on tot va començar?

Què és més incert, el present o el futur?

 

——————————————————————————————

 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

<< La qualitat de la vida americana ha de mantenir el pas amb la ‘quantitat‘ dels béns materials >>.

 

<< Aquest país no es pot permetre el luxe de ser ric materialment i espiritualment pobre >>.

 

(President John F.Kennedy)

sundaythinking.wordpress.com

 

<< The ‘quality’ of American life must keep pace with the ‘quantity’ of material goods >>.

<< This country cannot afford to be materially rich and spiritually poor >>.

 

(President John F.Kennedy)

 

<< Per tant, limitant el cost pressupostari dels programes existents per mantenir-lo dins dels límits que he assenyalat, és alhora possible i necessari adoptar altres noves mesures que no ens podem permetre retardar. Aquestes mesures es basen en una sèrie de premisses fonamentals, agrupades sota quatre epígrafs relacionats entre si:

 

<< Therefore, limiting the budgetary cost of the existing programs to keep it within the limits that I have indicated, it is both possible and necessary to adopt other new measures that we cannot afford to delay. These measures are based on a series of fundamental premises, grouped under four related headings:

 

“ENFORTIR LA NOSTRA NACIÓ”

 

<< PRIMER, necessitem enfortir la nostra nació invertint en la nostra joventut >>.

<< SEGON, ens cal enfortir la nostra nació salvaguardant la seva salut >>.

<< TERCER, necessitem enfortir la nostra nació protegint els drets bàsics dels seus ciutadans >>.

<< QUART, necessitem enfortir la nostra nació fent el millor i més econòmic ús dels seus recursos i disponibilitats >>.

 

 

<< FIRST, we need to strengthen our nation by investing in our youth … >>.

<< SECOND, we need to strengthen our nation safeguarding its health … >>.

<< THIRD, we need to strengthen our nation by protecting the basic rights of its citizens … >>.

<< FOURTH, we need to strengthen our nation by making the best and most economical use of its resources and availability … >>.

 

——————————————————————————————-

 

 

 

 

    L’Estat central, centralista i nacionalista espanyol no acaba de comprendre el significat d’un veritable autonomisme. Els fets donen aquesta sensació. El resultat és deplorable. L’anterior president Rajoy i el seu govern del Partido Popular, suport Ciudadanos, van fer tot el possible per encotillar Catalunya, immemorial nació catalana. L’ofec econòmic i social va arribar a límits insoportables. Una autonomia de pandereta ho embolica tot. No és tracta d’una veritable autonomia -la facultat de governar-se per les pròpies lleis-, sinó el desenvolupament d’una agència administrativa que només resol tot allò que l’Estat li mana.

   Per a la nació catalana el treballar pel desenvolupament d’una veritable autonomia constitueix un camí d’espines. Una barbaritat que no lliga amb el progressisme d’una Europa lliure. Una barbaritat orquestada per l’anterior president Rajoy i el Partido Popular, com va ser instar a signar i recollida de signatures contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Tribunal Constitucional i destrossa de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Utilitzar a la nació catalana com a arma electoral. Notable creixement de l’independentisme. El president Artur Mas demana una vegada i una altra a Rajoy, establir un pacte fiscal per ajudar a la Catalunya pagadora a sortir de l’ofec econòmic i social. Qui més paga, menys rep. Immobilisme total per part del govern de Rajoy. Augmenta el descontent popular i l’independentisme.

   La situació, que s’agreuja cada vegada més, desemboca en la consulta i procés participatiu del 9N. La xifra de 2.236.806 el nombre de persones que participen en la consulta i de la qual , un 80,72% donen suport a la independència de Catalunya. Mentre, a Madrid, el president Rajoy i el seu govern del Partido Popular, dormen als llimbs. Immobilisme, ineficàcia i mediocritat. La Catalunya que aporta el 20% al PIB espanyol, no val la pena escoltarla. Es renúncia al deure i treball polític i es passa a la judialització i als tribunals. Càstigs pel 9N davant la contundent expressió dels ciutadans. Creix l’independentisme a Catalunya.

   Utilització de la llengua catalana com a arma electoral tant per part del Partido Popular com de Ciudadanos. Conflictes continuats amb el ministre d’Educació,Cultura i Esport, José Ignacio Wert. Dòna la sensació que l’anterior president Rajoy i el govern del Partido Popular es trobaven i es troben com peix a l’aigua en l’ofec econòmic i social de la nació catalana. Siempre contra Cataluña, paga i calla. Un mal camí acompanyat d’una escassa intel.ligència i visió polítiques. La substitució del deure i treball polític pels tribunals, ha fet fora al Partido Popular Ciudadanos de la via de solucions útils i constructives. El va fer fora del govern d’Espanya, nació de nacions no reconegudes ni acceptades, on la manca d’una nació formada per Estats federals lliures és l’orígen d’una constant inestabilitat política i territorial.

   El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, castigat i inhabilitat pel procés participatiu del 9N, abandona la presidència de la Generalitat. Ja no hi ha marxa enrere. L’independentisme avança. Rajoy, incapaç de dialogar i oferir una solució per Catalunya –Catalunya, paga i calla-, no sap fer res més que posar més llenya al foc. Sembla, que anar contra Catalunya li dóna més vots. D’aquells que l’any 2006 ell mateix va instar a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. A Espanya l’anticatalanisme resulta fàcil d’explotar. És com una mina d’or i, a el mateix temps, una marca de subdesenvolupament polític i social. Una nació de nacions esquerdada, inestable.

   Carles Puigdemont, nou Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya.

(Tema amb el qual seguirà en el proper ‘post’)

 

——————————————————————————————

  

EL DEURE GLÒRIA

 

 << Puc informar-vos que l’estat d’aquesta vella però jove Unió en el 175 any de la seva vida és bo Al nostre país, la recessió ha quedat enrere Potser arribi la temptació de descansar, perquè el camí ha estat llarg, la càrrega pesada, i el pas persistentment ràpid. Però no podem estar satisfets i descansar ara. Aquesta és la vessant del turó, no el cim. La mera absència de recessió no implica desenvolupament. Això ha estat el començament, però no hem fet més que començar. Ara ha arribat el moment d’obtenir el major profit de les nostres guanys, de traslladar el renéixer de la nostra fortalesa nacional cap al compliment del nostre propòsit nacional

(President John F. Kennedy, Congrés dels Estats Units 14 de gener de 1963).

<< I can inform you that the state of this old but young Union in the 175th year of its life is good … In our country, the recession has been left behind … The temptation may come to rest, because the road has been long, the load heavy, and the step persistently fast. But we cannot be satisfied and rest now. This is the side of the hill, not the top. The mere absence of recession does not imply development. This has been the beginning, but we have only just begun. Now is the time to make the most of our profits, to shift the rebirth of our national strength to the fulfillment of our national purpose …

(President John F. Kennedy, United States Congress, January 14, 1963).

<< La reducció d’impostos, per si sola, no és suficient per enfortir la nostra societat, per proporcionar oportunitats als quatre milions d’americans que neixen cada any, per millorar les vides de 32 milions d’americans que viuen als ravals de la pobresa. La qualitat de vida americana ha de mantenir el pas amb la quantitat dels béns materials. Aquest país no es pot permetre el luxe de ser ric materialment i espiritualment pobre

(President John F. Kennedy, Congrés dels Estats Units 14 de gener de 1963).

<< Tax reduction alone is not enough to strengthen our society, to provide opportunities for the four million Americans born each year, to improve the lives of 32 million Americans living in the slums of poverty. The American quality of life must keep pace with the quantity of material goods. This country cannot afford to be materially rich and spiritually poor …

  (President John F. Kennedy, United States Congress, January 14, 1963).

<< Per tant, limitant el cost pressupostari dels programes existents per mantenir-lo dins dels límits que he assenyalat, és alhora possible i necessari adoptar altres noves mesures que no ens podem permetre retardar >>.

(President John F. Kennedy, Congrés dels Estats Units 14 de gener de 1963).

 

<< Therefore, limiting the budgetary cost of existing programs to keep it within the limits I have indicated, it is both possible and necessary to adopt other new measures that we cannot afford to delay … >>.

(President John F. Kennedy, United States Congress, January 14, 1963).

—————————————————————————–

LA FRASE

 

<< El millor treball en equip ve de gent que treballa de forma independent cap a una meta comuna >>.

<< El mejor trabajo en equipo viene de gente que trabaja de forma independiente hacia una meta común>>.

 

<< The best teamwork comes from people who work independently towards a common goal >>.

 

www.quotationof.com

James Cash Penney

Si les diverses Comunitats Autònomes i nacions que formen Espanya, no poden decidir segons les seves peculiars característiques, distàncies territorials, llengües, institucions socials i econòmiques, cultures diferents, autonomies històriques, els seus Parlaments i segons les seves lleis, llibertats i responsabilitats, no cal la grandesa de l’autonomia humana i política intel.ligent. Només caldria retornar al centralisme autoritari que anul.la la capacitat humana il.lusionadora i responsable. Després, és quan l’independentisme té la raó de ser.

—————————————————————————–

ELS COLORS DEL 

MÓN

 

elmon.cat

L’ós Cachou, mort, a Les (Val d’Aran)

 

Always Endangered – The Story of Grizzly 399

Jim Laybourn

 

 

www.youtube.com

 

 

 

fitopasion.com

 

peru.com

Viure, ajudar, admirar la natura i la seva fauna, amb respecte, admiració i convivència a les grans nacions d’Estats federals lliures

 

—————————————————————————–

L’apocalipsi

 

www.ara.cat

 

La República catalana, esclafada per la guerra civil ‘incivil’ i la dictadura franquista

 

www.youtube.com

 

La llibertat de la República, contra la dictadura

 

——————————————————————————————

 

www.vilaweb.cat

 

Amb presos polítics catalans i exiliats polítics catalans serà molt difícil, gairebé impossible, que Catalunya, immemorial nació catalana, pugui contribuir a cap pla de recuperació econòmica de les nacions que formen Espanya

 

——————————————————————————————-

 

 

 

 

   Primer va ser ‘Caixa de Pensions’, per ajudar sobreviure a les famílies i treballadors brutalment picats, durant la ‘Setmana Tràgica’ de Catalunya de 1909. Els morts hi van ser. Més tard, el nom es va allargar. ‘Caja de Pensiones para la Vejez’. Però, faltava una paraula clau, ‘…y de Ahorros’ per engrandir la seva tasca econòmica, però, per sobre de tot, la seva extraordinària Obra Social que encara avui perdura. La tercera del món. ‘Gates Foundation’ és la primera, seguida de ‘Wellcome Trust’.

   El gran creixement econòmic i social de la ‘Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros’, va col.locar un altre afegit al seu nom que marcaria l’inici de la seva expansió territorial, ‘Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros de Catalunya y Baleares’.

   Arribada la democràcia, tantes vegades interrompuda a cops de pronunciaments, rebel.lions militars, revoltes i cops d’estat, la llengua catalana va agafar empenta i va anant sortint del “si eres español, habla español”, “hable bien, sea patriota, no sea bárbaro”, “hable cristiano”…propis del totalitarisme i autoritarisme dictatorials. Així, el nom de l’entitat d’estalvi i previsió catalana, es va poder canviar el nom i del qual s’enorgullia la nació catalana, “Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears”. I d’Andorra, es podia haver nomenat, ja que sempre hi va haver diverses sucursals en aquell Principat.

   Els diversos noms no s’acaben, però, bo, també vol dir canvi, perseverança i permanència. I llocs de treball. El nom actual, ‘CaixaBank’, sorgit després de que es permetés l’enfonsament de les caixes d’estalvi, algunes amb 150 anys d’existència. Així, els bancs, van aconseguir, de franc, una suculenta quota de mercat. Ara, pràcticament, amb poca competència.

   De tots els noms oficials de l’entitat d’estalvi, un ha romàs enfortit per una expressió popular, sortida i reforçada de la ment i el cor del poble de la nació catalana: ‘la Caixa’. Un sentiment de cosa pròpia, familiar i de pertinença que mai ha abandonat a ‘la Caixa’, en tota la seva trajectòria de fortalesa i grandesa social i econòmica.

 

‘…i d’Estalvis’, de cara a la previsió dels infortunis i calamitats

 

   Fossin els que fossin els temps i els anys, una paraula clau tant en el nom com en la seva activitat: ‘…i d’Estalvis’, ‘…y de Ahorros’ que volia expressar una finalitat humana i social: la virtut de l’estalvi. Si una família, un Estat, una empresa, un negoci, una persona, són capaços de practicar aquesta virtut, es podria afrontar l’infortuni amb més seguretat i tranquil.litat. Tant pels empresaris, treballadors i societat en general. 

   A la nació catalana, durant anys, han  vingut milions de visitants. L’any 2019 van arribar 19,3 milions de persones de visita i es van gastar més de 21.000 milions d’euros. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per a l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Quan es té en consideració bens i serveis, les vendes de les empreses catalanes a la resta d’Espanya, 61.134 milions i les exportacions a la resta del món, 60.526 milions. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   El producte interior brut de Catalunya va arribar als 250.597.000 d’euros el 2019, xifra que representa un creixement anual d’un 1,9%. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   L’aeroport del Prat va tancar el 2019 amb un nou rècord de passatgers, 52,6 milions. Això representa un augment del 5 per cent, comparat amb un any enrere. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Set milions de roses venudes a Catalunya, al Sant Jordi de 2019. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur? 

   Uns 15 festivals van fer ells mateixos una anàlisi sobre l’impacte econòmic que han tingut i, en conjunt, van comunicar ingressos per 327,8 milions d’euros. Els que van generar més diners van ser el Primavera Sound i el Sónar, amb 120 milions cadascun, seguits del Festival de Cap Roig, el Festival Castell de Peralada i el Festival de la Porta Ferrada, amb beneficis entre 20 i 10 milions. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Un exemple. Girona, Temps de Flors, consolida la xifra al voltant de 250.000 visitants en l’edició de 2019. Un moviment econòmic important per la ciutat. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   El Club de Futbol Barcelona va obtenir la temporada 2018-2019, 852 milions en beneficis. Ho diu la revista ‘Forbes’ que també explica les persones més riques d’Espanya, nació de nacions, i de Catalunya. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Els ciutadans de la nació catalana aporten cada any en impostos, la xifra de 16.800 milions d’euros un 8,2% del PIB català i que no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Com es pot permetre que l’economia submergida arribi a Espanya a un 22% del PIB? La més alta, amb escreix, de la Unió Europea. Quina irresponsabilitat! Quina vergonya!

   Mentre que el govern espanyol ja ha presentat els pressupostos generals de l’Estat amb una nova baixada de l’IRPF, Espanya es confirma com l’únic país de la Unió Europa que supera el 3% de dèficit i, a més, és el quart país per la cua de l’eurozona en recaptació d’impostos. (Pressupostos vigents del senyor Montoro, Partido Popular).

   Si Espanya se situés en la mitjana europea de recaptació d’impostos, aflorarien prop de 100.000 milions d’euros, una xifra que comportaria superàvit i facilitaria el pagament de partides com les pensions.

   Són uns exemples mínims davant l’enorme potencial econòmic de Catalunya, però, que a el mateix temps, indiquen una important capacitat d’estalvi tant pel Govern, els empresaris i treballadors. Situacions com aquesta pandèmia o altres calamitats que ens puguin caura a sobre, posen de manifest la importància de l’estalvi i previsió.

   Virtut humana que qui la practiqui, pugui o vulgui practicar -cadascú segons les seves possibilitats-, comporta una bona actuació humana tant per l’estalvi com per altres exigències de la vida.

   Com perquè cap empresa acomiadi a ningú. Com perquè cap treballador perdi el seu lloc de treball. Com perquè amb empreses estalviadores, ningú pugui ser acomiadat davant d’una pandèmia com l’actual.

 

www.enciclopedia.cat

Antiga seu central de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i

Balears ‘la Caixa’.

 

www.xtec.cat

 

Mont de Pietat de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears

 

www.elconfidencial.com

Actual seu central de CaixaBank, ‘la Caixa’

www.teinteresa.es

Foto 1 de Un documental repasa la trayectoria de Francesc Moragas, fundador de la Caixa de Pensions

 

www.elperiodico.cat

 

La Fundació la Caixa, a través del seu programa EduCaixa, i el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa posen en marxa el Coronavirus Community Lab, la primera iniciativa participativa que convida la població a presentar projectes de ciència ciutadana que millorin la gestió de la crisi de

Dirigit especialment a alumnes i docents de segon cicle d’ESO i batxillerat, i també a famílies i adults de tot Espanya i Portugal, el Coronavirus Community Lab els ofereix l’oportunitat de contribuir a l’apoderament i mobilització de la seva comunitat més pròxima (família, centre educatiu, comunitat de veïns, barri, associació…), estudiar la situació particular d’una manera holística i explorar i implementar solucions per millorar la seva salut integral: la salut física i mental, la socialització, la nutrició, el descans i l’activitat física, entre d’altres.

Aquest programa també vol donar resposta a problemes que afectin diferents comunitats com, per exemple, joves afectats emocionalment per la situació o amb dificultat per seguir les activitats educatives a causa d’un limitat accés a les TIC.

Reposador

El principal propòsit d’aquesta iniciativa és la creació d’un reposador on s’acolliran totes les iniciatives de ciència ciutadana per donar-los visibilitat i difusió, fomentar sinergies i crear una xarxa de solucions a l’abast de tothom.

A més, es premiaran les tres millors iniciatives amb oportunitats de formació ‘online’ amb l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i sis kits d’eines TIC (dos per premi) perquè els equips guanyadors pugui ajudar famílies de la comunitat en risc d’exclusió social.

El termini de presentació dels projectes, obert a tot Espanya i Portugal, és de l’1 d’abril al 12 de juny.

(El Periódico)

 

www.lavozdigital.es

La Caixa destina 1,5 millones de euros a proyectos de investigación sobre el coronavirus

 

 

Una investigadora del Irsi-Caixa, en el Hospital Germans Trias y Pujol de Badalona. / RICARD CUGAT (BCN)

IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center y el IRTA-CreSA esperan tener las medicinas en tres meses

 

www.20minutos.es

La Obra Social “la Caixa” invierte 20 millones de euros en proyectos sociales

  Imagen del IrsiCaixa, el Instituto de Investigación del Sida, en el que colabora la Obra Social "La Caixa" / CG

cronicaglobal.elespanol.com

Imagen del IrsiCaixa, el Instituto de Investigación del Sida en el que colabora la Obra Social “La Caixa” / CG

ww.elindependiente.com

La Fundación ”la Caixa” impulsa un servicio de asistencia psicológica para el personal sanitario que lucha contra el COVID-19

 

www.elperiodico.com

El presidente de la Fundación Bancaria La Caixa, Isidro Fainé, saluda a pacientes en el Hospital Clinic de Barcelona.

Desde el 2009, la Caixa ha destinado un total de 5.030 millones de euros a la obra social, según el balance que ha hecho la entidad sobre el presupuesto invertida en acción social, cultural y científica en los diez últimos años.

prensa.lacaixa.es

La Obra Social ”la Caixa” y la Fundación Instituto San José inauguran el EspacioCaixa de Atención Integral a personas con enfermedades avanzadas

 

ecodiario.eleconomista.es

El estudio, impulsado en colaboración con la Obra Social “la Caixa” y la Confederación Española de Familiares de Personas con Alzheimer y otras Demencias (CEAFA), señala que los cuidadores que participan en estas sesiones también mejoran la resiliencia, que es la capacidad de las personas de sobreponerse a situaciones difíciles y estresantes emocionalmente y salir reforzadas de ellas.

 

www.siripsevilla.org

Nueve hospitales públicos incorporarán 121 sillones cama para las unidades de Oncología Pediátrica gracias a un convenio con la Obra Social La Caixa.

www.infosalus.com

La Obra Social La Caixa, el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (Ciberer) y la Fundación Mencía han firmado un acuerdo para llevar a cabo un proyecto pionero de investigación preclínica de una enfermedad mitocondrial que servirá para buscar posibles tratamientos para esta patología y contribuirá a mejorar el conocimiento de otras enfermedades mitocondriales similares.

prensa.lacaixa.es

La Fundación ”la Caixa” destina 4,3 millones de euros a impulsar proyectos de inserción sociolaboral y vivienda para la inclusión social.

www.ibecbarcelona.euwww.ibecbarcelona.euwww.ibecbarcelona.eu

www.ibecbarcelona.eu

“L’Obra Social La Caixa concedeix 77 beques de doctorat”

 

fundaciongaem.org

La Fundació Bancària “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya destinen 30 milions d’euros a actuacions d’obra social durant el 2016

oci.regio7.cat

TV3 repassa la trajectòria del fundador de la Caixa de Pensions per a la Vellesa

 

www.elnacional.cat

Francesc Moragas y el rey Alfonso XIII, durante la visita al Amparo de Santa Lucia (6 de junio 1922).

 

www.bonart.cat

L’ICRPC INTENSIFICA LA RECERCA GRÀCIES AL SUPORT DE L’OBRA SOCIAL “LA CAIXA”

 

www.elvallenc.cat

 

L’Obra Social ”la Caixa” convoca 197 beques de postgrau en universitats espanyoles i estrangeres

 

www.corresponsables.com

La Obra Social La Caixa y el Fondo Social Europeo impulsan el empleo juvenil con 21 millones

www.youtube.com

 

fundacionpadreleonardocastillo.org

 

www.elbloginfantil.com

Los niños son el eslabón más débil al depender totalmente de los adultos para tener la vida que merecen. Es necesario aumentar las ayudas tanto estatales como las de iniciativa privada para garantizar el presente y el futuro de nuestros hijos. Y eso es lo que nos cuenta el vídeo, como la Obra Social «la Caixa» está colaborando para romper el círculo de la pobreza que se transmite de padres a hijos. Lo hacen a través del programa CaixaProinfancia.

 

sociedad.elpais.com

El programa Proinfancia de la Caixa lucha contra la pobreza infantil.

 

www.melillahoy.es

La Obra Social la Caixa y el Banco de Alimentos impulsan la recogida de leche para niños de Melilla.

 

 

www.20minutos.es

Obra Social “la Caixa” destina 60.000 euros a dos proyectos de lucha contra la pobreza infantil y exclusión.

 

microdonativos.lacaixa.es

Para luchar contra el cáncer, el Hospital Sant Joan de Déu (con el apoyo de la Fundación Leo Messi, la Fundación FC Barcelona y la escuela de negocios IESE) ha llevado a cabo una campaña para recoger, mediante donativos, los 30 millones de euros necesarios para construir el mayor centro de oncología pediátrica de Europa. De este modo, desde la Obra Social ”la Caixa” nos queremos sumar a ellos para ayudar en la construcción de este gran centro que beneficiará a cualquier niño que padezca esta enfermedad.

 

Caixaforum Barcelona

 

 

Palau Macaya

Romà Macaya va comprar els terrenys l’any 1899 i va encarregar un edifici de nova planta a Josep Puig i Cadafalch; format per planta baixa, principal, dues plantes superiors i dues torres. Aquest Projecte havia de ser un edifici nou, residencial, propietat de Romà Macaya Gibert on s’instal·laria el matrimoni.

El Palau Macaya de la Obra Social ‘La Caixa’, cardioprotegido

La Fundación Bancaria “la Caixa” completa esta semana la cardioprotección de sus centros más relevantes con la instalación de un equipamiento de desfibrilación de última generación en el Palau Macaya de la Obra Social “la Caixa”, en Barcelona. Esta iniciativa incluye la formación de los profesionales del centro para que, en caso de emergencia, puedan utilizar con éxito estos dispositivos. Tanto los desfibriladores como los cursos de formación los aporta Transporte Sanitario de Catalunya (TSC)

 

prensa.lacaixa.es

 

prensa.lacaixa.es

 

www.elmundo.es

La Caixa cuenta con 8.000 pisos de alquiler social para gente con dificultades

 

prensa.lacaixa.es

 

elapuron.com

La Obra Social “la Caixa” facilita 13 viviendas de alquiler solidario en Fuencaliente

prensa.lacaixa.es

www.lacomarcadepuertollano.com

La Caixa reivindica la figura de Francesc Moragas en el 150 aniversario del nacimiento del fundador de la entidad

«La transformació de La Caixa al llarg de més d’un segle s’ha fet conservant la seva essència, els seus valors, la seva cultura organitzativa i, per descomptat, el seu compromís amb la societat, amb les seves persones, amb la seva cultura, amb la seva educació i amb la seva ciència. Que la memòria de tot el que va fer Moragas i tots els que han vingut després ens ajudi a poder seguir construint aquesta gran institució que avui és i representa La Caixa >>. (Isidre Fainé)

 

«No es pot ser emprenedor si no és optimista i es fe en el que un creu que es pot fer realitat. Moragas, amb un gest de complicitat, deia: L’impossible tan sols és una mica més difícil que les coses difícils ». (Isidre Fainé).

 

valenciaplaza.com

CaixaBank celebra una nueva Semana Social del Voluntariado en la Comunitat Valenciana

 

www.abc.es

 

La Obra Social la Caixa destina 2,6 millones a la lucha contra la pob