El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Un immens cementiri

  ℘ Les darreres notícies que s’estan produint a la nació catalana són alarmants. No són només les de la independència, que va venint, sinó les del virus infernal que avança a tota màquina i sense pietat. Com en un estat de guerra amb més i més morts que ploren la família i els amics. És un extermini en tota regla. I en aquesta massacre sense treva ajuda les continuades, extenses i innecessàries relacions familiars i socials. Més d’un 70 per cent dels nous infectats provenen d’aquestes trobades sense fre que, sembla, pretenen ignorar aquest virus infernal i que aguaita per tot arreu.

Ajudar al gran exèrcit blanc

   Avança amb molta pressa i salta d’un individu a un altre com un exèrcit de vampirs, comandats pel famós i terrible comte de Transsilvània. Nosaltres, els humans, compten amb el gran exèrcit blanc, el de bates blanques, que els planta cara i lluita aferrissadament per salvar-nos. Però, aquest exèrcit de bates blanques, necessita l’ajuda de tots nosaltres, de tota la col.lectivitat i amb unes armes imprescindibles i poderoses: l’aïllament que es pugui, mascaretes posades, guants quan sigui necessari, distanciament social -els avançats Països Nòrdics ja ho practiquen des de sempre-, no és imprescindible parlar tant i tant, rentat de mans sovint, no és necessari esmorzar i dinar sempre fora de casa -hi ha racons a l’aire lliure on es pot menjar un dinar sa i lleuger que un mateix s’ha preparat o comprat-, utilitzar més el caminar i la bicicleta -milers i milers de bicicletes aparcades a la Universitat de Heidelberg i a altres universitats europees-, masses terrasses i terrassetes…

Volem la victòria del virus infernal?

 

   Cal un canvi en aquesta manera esbojarrada i massificada de viure. No cal sempre circular en ramat, acostumin a agafar dreceres i a parlar menys i pensar més. Pensar en aquest exèrcit entregat de bates blanques dels CAPS, Hospitals, Residències que diuen que ja no poden més. Està bé aplaudir-los, però, també està bé ajudar-los a no quedar col.lapsats. Si la situació segueix com ara de victòria del virus infernal, els passadissos dels hospitals es veuran amb piles de gent infectada i les cantonades dels carrers, amb piles de cadàvers esperant per ser enterrats no se sap on.

Els avis de moltíssims joves que…

 

   Un 85 per cent dels morts pels atacs del virus infernal, són majors de 70 anys. Els avis de moltíssims joves que menyspreen una solidaritat i responsabilitat que no tenen. Moltíssima gent tampoc la té, així com l’esperit de sacrifici tant necessari en aquests moments, en la dura batalla contra una pandèmia que podria ser vençuda amb solidaritat, responsabilitat, disciplina i sacrifici.

   La llibertat és responsabilitat per evitar que Catalunya, immemorial nació catalana, es converteixi en un cementiri immens.

Cementerio nacional (Estados Unidos) - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

———————————————————

Art*******7

 

Les grans pel·lícules allunyades de la gran pantalla

 

Las grandes películas alejadas de la gran pantalla

 

Great movies away from the big screen

 

‘Conspiració del silenci’

 

‘Bad Day at Black Rock’

 

És una pel·lícula nord-americana de 1955, dirigida per John Sturges i amb Spencer Tracy, Robert Ryan, Ernest Borgnine, Lee Marvin, Walter Brennan, Anne Francis i Dean Jagger com a actors principals.

John J. MacReedy (Spencer Tracy) es baixa de l’tren a l’estació d’una minúscula població aïllada, Black Rock, a l’oest dels Estats Units, per lliurar a un home d’origen japonès (Komako) la medalla militar que se li va concedir a el seu fill mort en combat, durant la Segona Guerra Mundial, per la seva heroica acció de salvar la vida a MacReedy.

Els habitants de la vila es mostren inexplicablement hostils amb el nouvingut, i la tensió va en augment fins a l’extrem que arriba a perillar la vida de MacReedy, que no sap encara que al poble s’amaga un secret que els habitants pretenen guardar gelosament : entre diversos d’ells, van matar a Komako immediatament després de l’atac japonès a Pearl Harbour.

El cacic de poble, Reno Smith (Robert Ryan), va ser l’instigador de l’crim després d’haver fracassat en el seu intent d’allistar en l’exèrcit per anar a la guerra, així com per la seva ressentiment amb Komato, que havia aconseguit trobar aigua en un lloc desèrtic de les terres que aquell posseïa i que havia arrendat a l’americà-japonès estant convençut que era un paratge totalment sec

El 1956, la pel·lícula va ser candidata a tres premis Oscar: a el millor director, a el millor actor (Spencer Tracy) i a el millor guió adaptat. Spencer Tracy va guanyar el Premi d’interpretació a el millor actor al Festival de Cinema de Cannes de 1955. (Viquipèdia).

 

Direcció: John Sturges

Producció: Herman Hoffman, Dore Schary

Guión: Millard Kaufman

Música: André Previn

Fotografía: William C. Mellor

Protagonistas: Spender Tracy, Robert Ryan, Ernest Borgnine, Lee Marvin, Walter Brennan, Anne Francis, Dean Jagger

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Igualtat d’oportunitats per als habitatges 

Equal opportunity for housing

 

<< No és equitatiu ni humà el que se’ls negui als nord-americans els beneficis d’habitar habitatges posseïdes pel Govern federal, o finançades mitjançant ajuda federal >>

 

<< It is neither equitable nor humane for Americans to be denied the benefits of living in homes owned by the federal government, or financed by federal aid … >>

(JFK)

 

<< A fi d’ajudar als departaments i agències a portar a la pràctica aquesta política i a coordinar els seus esforços, he creat el Comitè de President per a la igualtat d’oportunitats en l’habitatge. No és equitatiu ni humà el que es negui als nord-americans els beneficis d’habitar habitatges posseïdes pel Govern federal, o finançades mitjançant ajuda federal, basant-se simplement en la seva raça, color, credo o origen nacional >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

<< To help departments and agencies implement this policy and coordinate their efforts, I have created the President’s Committee for Equal Opportunity in Housing. It is neither equitable nor humane for Americans to be denied the benefits of living in housing owned by the federal government, or financed through federal aid, simply on the basis of race, color, creed, or national origin … >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

John F. Kennedy: Domestic Affairs | Miller Center

Miller Center

<< La nostra política nacional és la d’una igualtat d’oportunitats per a tothom, i el Govern federal continuarà adoptant les necessàries mesures legals per aconseguir la realització d’aquest objectiu >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

 

<< Our national policy is that of equal opportunities for all, and the Federal Government will continue to adopt the necessary legal measures to achieve this objective >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

———————————————————

LA FRASE

 

“La llibertat d’expressió és un dret fonamental”

 

Jan Jambon defensa que la política es fa “amb diàleg” i no “apartant” al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, del càrrec.

 

Jan Jambon defiende que la política se hace con diálogo” y no apartando al Muy Honorable Presidente de la Generalidad de Cataluña, Quim Torra, del cargo.

 

Jan Jambon defends that politics is done “with dialogue” and not “removing” the Most Honorable President of the Generalitat de Catalunya, Quim Torra, from office.

El ministre-president de Flandes critica la inhabilitació de Torra: “La llibertat d'expressió és un dret fonamental” | ACN | Brussel·les | Política | El Punt Avui

Avui

El ministre-president de Flandes critica la inhabilitació de Torra: “La llibertat d’expressió és un dret fonamental”

———————————————————

Representants presos polítics catalans i exiliats polítics catalans, tres anys de presó. La marxa cap a la independència de Catalunya, immemorial nació catalana, més viva i forta que mai.

 

Representantes presos políticos catalanes y exiliados políticos catalanes, tres años de cárcel. La marcha hacia la independència de Catalunya, immemorial nación catalana, más viva y fuerte que nunca.

 

Representatives of Catalan political prisoners and Catalan political exiles, three years in prison. The march towards the independence of Catalonia, an immemorial Catalan nation, more alive and strong than ever.

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL PER L’ENTENIMENT POLÍTIC,

LA CULTURA I LA PAU

 

———————————————————

 

 

 

 

 

ℑ  És agradable i esperançador esmentar el futur. Que feríem sense aquesta realitat de la vida? El futur és una font d’oportunitats i de modelar aspiracions justes. El futur és lluitar per una manera de viure.

   Durant molts anys vaig tenir l’oportunitat de parlar del futur. D’oferir a molts infants, nens, nenes i joves la Llibreta Futur de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears, ‘la Caixa’. Els pares ho havien de decidir i ho van fer bé. Normalment, els progenitors, veuen amb bons ulls un suport econòmic pels seus fills de cara al que existirà i passarà. En podem dir: estalvi i previsió. I més quan la Llibreta Futur, assegurava pel que fa als interessos una renumeració acceptable. L’efecte d’una bola de neu, deia jo. I no només pels interessos sinó també comptar, arribat el moment, amb el suport econòmic de ‘la Caixa’ i amb unes condicions favorables. En aquells moments, dels nombrosos productes de la Caixa de Pensions, la Llibreta ‘Super 3’ i la seva germana la Llibreta ‘Futur’, eren dels que més m’agradava oferir.

 

llibreta estrella super3 a estrenar. 1997. la c - Comprar en todocoleccion - 94076345

Pel futur de la pròpia Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears

   Es parlava molt del producte i s’informava al públic. Havíem de parlar molt. Sempre vaig creure que la Llibreta Futur no només ho era pels infants, nens i joves, sinó també pel futur de la pròpia Caixa de Pensions. Perquè els petits clients impositors anaven creixent, s’anaven fent grans. I a mesura que això passava, les seves aspiracions trucaven a la porta. El futur anava arribant i, junt amb els estalvis de la Llibreta Futur, el suport econòmic de ‘la Caixa’, si calia.

   Suport per els estudis, per anar a la Universitat, per cobrar la nòmina a ‘la Caixa’ un cop trobada una ocupació, per la compra d’un vehicle i la seva assegurança, per la compra d’un habitatge amb assegurança de la llar i altres assegurances, per la realització d’obres, per un viatge, per un pla de pensions…etcètera. Finalment, quan l’horitzó del futur es comença a divisar, poder cobrar la pensió de jubilació a la mateixa Llibreta Super 3 on tot va començar.

Poder servir a tants i tants clients

 

   Em vaig sentir molt orgullós de treballar a la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis deCatalunya i Balears, de la qual en va ser un dels seus prominents fundadors, l’any 1904, l’advocat i economista català Francesc Moragas i Barret. Orgullós, també, de poder servir a tants i tants clients i poder romandre al seu costat. Al Vendrell, a Palafrugell, a Calella de la Costa, a Girona (Pont de Pedra i Plaça Poeta Marquina), a Palamós, a Calonge, a Sant Antoni de Calonge i, finalment, a l’Oficina del Carrer Major de Palamós. Ens sentíem estimats pel poble que, amb una gran familiaritat i un sentiment com a cosa pròpia, acudia a ‘la Caixa’ un dels puntals socials i econòmics de la nació catalana.

La confiança

 

   Gràcies per la seva confiança i permeteu-me expressar el desig de la continuïtat d’aquesta confiança en uns moments en que ‘la Caixa’, després de més d’un segle d’existència, demostra la seva voluntat de servei, la seva fortalesa i porta a tots els llocs a on va la grandesa de la nació catalana. I, junt amb ella, la seva gran Fundació de l’Obra Social escampada arreu de les nacions que formen Espanya, la tercera del món només al darrere de la Gates Foundation i Wellcome Trust.

edificio la caixa de via layetana. postal si ci - Comprar Postales de Cataluña en todocoleccion - 39699495

Todocolección

Via Laietana

Caixabank extiende sus actividades a Canadá y abre una oficina de representación en Toronto | Expansión
Expansión

Avinguda Diagonal

CosmoCaixa - Museo de la Ciencia | Visit Barcelona Tickets

Visit Barcelona Tickets – Turisme de Barcelona
Lo que debes saber hoy, 21 de junio, de 2020
metropoliabierta.com

La Fundació La Caixa destinarà 1,5 milions a projectes vinculats al Covid-19

Catalunyapress

La Fundació La Caixa destinarà 1,5 milions a projectes vinculats al Covid-19

———————————————————

 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

FI DE LA DISCRIMINACIÓ FEDERAL EN ELS HABITATGES

FIN DE LA DISCRIMINACIÓN FEDERAL EN LAS VIVIENDAS

END OF FEDERAL DISCRIMINATION IN HOUSING

<< M’agradaria també anunciar que avui he signat una Ordre Executiva dirigida a tots els departaments i organismes federals perquè prenguin les mesures necessàries, per tal d’impedir la discriminació en la venda o arrendament de mitjans d’allotjament posseïts o administrats pel Govern federal , habitatges construïts o venudes com a resultat de préstecs o concessions fetes pel Govern federal, i allotjaments obtenibles a través de programes de renovació urbana o de el desenvolupament i reforma dels suburbis dirigida per organismes federals >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

Racismo inmobiliario en eeuu: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca — idealista/news

Idealista

Racismo inmobiliario en Estados Unidos de América: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca

 

<< I would also like to announce that today I have signed an Executive Order directed to all federal departments and agencies to take the necessary measures, in order to prevent discrimination in the sale or rental of lodging facilities owned or administered by the federal Government , homes built or sold as a result of loans or grants made by the federal government, and accommodations obtainable through federally directed urban renewal or suburban development and reform programs>>. 

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

Estados Unidos y su eterna historia de racismo - BarrancópolisBarrancópolis

Barrancópolis

<< Pel que fa als existents mitjans d’allotjament construïts o comprats com a resultat de préstecs directes de Govern federal o com a resultat de el programa de Renovació Ubana, he ordenat a l’agència d’habitatges i altres organismes adequats que utilitzin els seus bons oficis en promoure i estimular l’abandonament de les pràctiques de discriminació que ara puguin existir en tal terreny >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

Robert F. Kennedy: Sus mejores frases – Trianarts

Trianarts

<< With respect to existing means of accommodation built or purchased as a result of direct loans from the federal government or as a result of the Ubana Renovation program, I have directed the housing agency and other appropriate agencies to use their good offices to promote and encourage the abandonment of discriminatory practices that may now exist in such terrain >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

 

Servei públic, futur i esperança

 

Public service, future and hope

 

 

———————————————————

LA FRASE

 

El conflicte i problema espanyol amb Catalunya segueix, i més latent que mai

El conflicto y problema español con Cataluña sigue, y más latente que nunca

 

The Spanish conflict and problem with Catalonia continues, and more latent than ever

 

“Cuando se ataca sistemáticamente a la autonomia se tiene derecho a la legítima defensa”

“Quan s’ataca sistemàticament a l’autonomia es dret a la legítima defensa

“When autonomy is systematically attacked, one has the right to legitimate defense”

Artur Mas afirma que Cataluña no está lista para la “independencia real” | España | EL PAÍS

El País

Artur Mas i Gavarró, Molt Honorable 129è President de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana

Inestabilitat i guerra freda

Instability and cold war

———————————————————

LA GRAN MÚSICA IMMORTAL, UN ESPAI DE CULTURA, ART I PAU

 

THE GREAT IMMORTAL MUSIC, A SPACE OF CULTURE, ART AND PEACE

 

———————————————————

 

L’APOCALIPSI

 

La vergüenza de civiles alemanes al ser llevados para que vieran las atrocidades del régimen nazi en los campos de exterminio - Infobae

Infobae

La vergonya de civils alemanys a l’ésser duts perquè veiessin les atrocitats del  règim nazi en els camps d’extermini

 

La vergüenza de civiles alemanes al ser llevados para que vieran las atrocidades del régimen nazi en los campos de exterminio

 

The shame of German civilians being brought in to watch the atrocities of the Nazi regime in the death camps

 

———————————————————

UNA QÜESTIÓ MOLT URGENT PER EL TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS

 

UNA CUESTIÓN MUY URGENTE PARA EL TRIBUNAL EUROPEO DE DERECHOS HUMANOS

 

A VERY URGENT ISSUE FOR THE EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS

CATALONIA

Pancarta / Cartell pel balcó – Llibertat Presos Polítics i Exiliats – Olga Palahi Jordi
olgapalahijordi.wordpress.com

———————————————————

   Lionel Andrés Messi Cuccittini, ha fet el que havia de fer. Abandonar la cúspide del Barcelona Club de Futbol. És una qüestió de supervivència esportiva. El Barça es manté perpetu, com el resident del castell de Bran a Rumania. Ara, que encara pot, el senyor Lionel Messi farà valer el seu ticket, tot i que haurà de córrer molt. Un campió no pot estar aturat. A la primera oportunitat marxarà.

   Fora de joc

   Els que si han quedat aturats i fora de joc en la lliga de la responsabilitat, són els milers i milers de ciutadans de la nació catalana que han escampat i escampen – festes furtives-, arreu, el virus infernal a la velocitat de la llum. Segons els fets que cada dia expliquen les autoritats, els metges, sanitaris i investigadors, molts ciutadans de Catalunya -és la situació d’aquí- no han fet ni fan les coses bé. Molt malament i molta irresponsabilitat. Grans, no tan grans i més joves.

   M’explicava un encarregat d’un restaurant de Platja d’Aro, que el telefonaven per reservar taula per un nombre de persones molt superior a l’establert i que havia de dir que no. La Costa Brava ha patit i està patint una massificació molt superior a altres anys. També a altres costes i indrets, i això no havia d’haver passat mai. Tot al contrari davant aquest virus infernal que està causant tants malalts, morts i patiments indescriptibles.

Una situació gravíssima que afecta a la salut de tots i pot portar a la mort

 

   Cada dia, i mentre el nombre de contagis augmenta, les autoritats i la premsa expliquen i mostren actituds irresponsables que no coincideixen amb el nivell exigible de civilització humana, davant una situació gravíssima que afecta a la salut de tots i pot portar a la mort. La Generalitat de Catalunya va demanar que no es sortís de Barcelona i de les grans ciutats. No només no s’ha deixat de sortir en massa, milers de persones no han complert les recomanacions i normes molt importants establertes. Ho estem veient per el terrible augment de contagis i morts a causa de tants actes massius de tota mena i molts altres de reunions familiars i oci nocturn en excés. Fa anys que l’oci nocturn pateix un excés. Els pares veuran.

   Escolto per la ràdio la notícia de que, fins i tot, ciutadans que han de fer quarantena no la compleixen podent traspassar el virus infernal a les seves pròpies famílies. L’enfonsament d’una gran nació mitjançant l’horror i el suïcidi col.lectiu. Pena, tristesa, por.

Pels nostres fills i néts, per tots els nens i nenes

 

   Encara si és a temps. La catalana és nació de forjadors de treball, coratge i valentia. Bones i grans persones que moltes d’elles han donat la seva vida per els ideals i grandesa d’una gran nació lliure. Ara és hora de fer-lis costat. Prou contagis i morts pel virus infernal. Stop total a les relacions supèrflues. Confinament màxim segons les possibilitats de cada ciutadà i de la seva ocupació.

   Els nostres fills i néts, tots els nens i nenes es mereixen començar a l’escola i trobar-se amb els seus mestres i amics. És la seva vida, que ningú la pugui estroncar.

 

13. ELS QUATRE GENETS DE L'APOCALIPSI - MATERIALS SOCIALS

Google Sites

Els Quatre Genets de l’Apocalipsi, tenen els seus aliats en la irresponsabilitat col.lectiva. De fet, mai han marxat, sempre han estat a l’aguait.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipi

 

El racisme fa que les grans nacions lliures retrocedeixin 100 anys enrere

 

Racism makes great free nations go back 100 years

 

Oct. 1, 1962 - James Meredith Enrolls at the University of ...

YouTube

<< Per tant, voldria concloure amb aquesta apel·lació als estudiants de la Universitat, és a dir, a la gent més directament afectada en aquest cas >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C, 30 de setembre de 1962).

 

<< Therefore, I would like to conclude with this appeal to the students of the University, that is, to the people most directly affected in this case >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

<< Heu de mantenir en alt el pavelló d’una gran tradició, una tradició d’honor i valor; tradició guanyada al camp de batalla i en els camps de joc, com així mateix en el terreny cultural. Teniu una nova oportunitat de demostrar que sou patriotes íntegres. Doncs els mitjans més eficaços per mantenir la llei no són els agents de policia ni la Guàrdia Nacional. Sou precisament vosaltres. Doncs aquest mitjà tan eficaç a què m’estic referint està en vosaltres mateixos, en el vostre valor per acceptar les lleis que us desagraden en la mateixa mesura que accepteu les que sí us agraden. Els ulls de la nació i els de tot el món es posen sobre vosaltres i sobre tots nosaltres, i l’honor de la vostra Universitat i el del vostre Estat es troba en entredit en aquests moments. Estic segur que la majoria dels estudiants faran justícia a aquest nonor >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

<< You have to keep up the flag of a great tradition, a tradition of honor and value; tradition gained on the battlefield and on the playing fields, as well as in the cultural field. You have a new opportunity to show that you are patriots of integrity. For the most effective means to uphold the law are not the police officers or the National Guard. It is precisely you. Well, that effective means to which I am referring is in yourselves, in your courage to accept the laws that you dislike to the same extent that you accept those that you do like. The eyes of the nation and of the whole world are upon you and all of us, and the honor of your University and that of your State is in question at this time. I am sure that the majority of the students will do justice to such a rule >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

(Seguirà en el pròxim post‘)

(It will continue in the next ‘post’)

 

———————————————————

LA FRASE

 

Això és repugnant i injustificable

 

“Esto es repugnante e injustificable”

 

“This is disgusting and unjustifiable”

 

1-O, el risc econòmic anunciat que no va ser

VIA Empresa

(l‘escriptora britànica, creadora de “Harry Potter, compartint a Twitter imatges dels incidents a Catalunya l’1 d’octubre).

 

(the British writer, creator of “Harry Potter”, sharing on Twitter images of the incidents in Catalonia on October 1).

 

Joanne Rowling (J. K. Rowling)

Escriptora

 

Consejos de JK Rowling para dejar de ser pobre, pero no precario

El Español

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL, PAU I CIVILITZACIÓ

 

——————————————————–

EUROPA, SEGLE XXI

 

LA FOSCOR DE LES MASMORRES FA IMPOSSIBLE LA PAU

 

LA OSCURIDAD DE LAS MAZMORRAS HACE IMPOSIBLE LA PAZ

 

THE DARKNESS OF THE DUNGEONS MAKES PEACE IMPOSSIBLE

Pancarta / Cartell pel balcó – Llibertat Presos Polítics i Exiliats – Olga Palahi Jordi

olgapalahijordi.wordpress.com

———————————————————

 

 

 

♦El de Nissan Motor a Catalunya. Ho escoltava en una ràdio: “Hemos conseguido doblegar a una gran multinacional”. “El logrado es un gran acuerdo…”  i així anar dient. Tothom semblava content i satisfet. El ‘ho hem aconseguit’ surava en l’ambient. I, abans de les vacances!

   Pensava que un gran acord hagués estat, aconseguir que cap planta de fabricació tancaria portes. Cap acomiadament. Tampoc es veiés afectada cap indústria auxiliar proveïdora de Nissan. Aconseguir un disseny per a nous vehicles, més fabricació i millor productivitat. Una actuació pròpia d’una gran empresa i d’un gran equip de treball. Una actuació pròpia d’una gran nació que ajuda a l’expansió empresarial i industrial i proporciona ocupació. Un enteniment amb cessions per ambdues parts.

   La missió possible i intel.ligent d’Oriol Junqueras

   Bons representants polítics i defensors de l’economia justa i progressista per una qüestió com aquesta. El representant Oriol Junqueras, pres polític català, pare de família, honrat, honest, estudiós, defensor de la dignitat de la nació catalana, de la Pau, la llibertat i la democràcia que és un gran i noble negociador, està preparat per anar a Yokohama a parlar amb el senyor Makoto Uchida, president de Nissan Motor Co.,Ltd., que, per cert, és llicenciat en teologia per la Universitat de Doshisha. El món de la teologia és intel.ligent i important.

   El representant Oriol Junqueras, elegit parlamentari al Parlament de Catalunya, a la Cambra de Representants de Madrid i al Parlament Europeu sempre ha dit que vol parlar amb els quals el volen tancat a la presó i, per sobre de tot,  complir amb el servei públic al país. Ho aconseguiria. És una qüestió de bona voluntat i d’intel.ligència política, tan escasses avui dia.

   Finalment, només una pregunta als treballadors, sindicats, ‘experts’ econòmics i polítics. És just, intel.ligent, progressista i responsable l’enfonsament de la SEAT espanyola, ara és alemanya, l’enfonsament de SANTANA, HISPANO-SUIZA, BARREIROS, PEGASO, EBRO, DERBI, BULTACO, MONTESA, CASA, HISPANO AVIACIÓN, BAZAN, ELCANO…i tantes altres? Quina vergonya per Espanya, nació de nacions, governs nacionalistes i centralistes espanyols patrocinadors de subsidis i el major nombre de funcionaris d’Europa. 

   Menys voler ser només el parc temàtic i la platja d’Europa i més voler ser un  parc industrial impulsor d’ocupació i d’investigació. 

fotografía antigua de la fábrica de enasa pegas - Comprar ...

 

Fábrica de la ENASA (Pegaso) en Barcelona, años1950 Stock Photo ...

Fábrica de la ENASA (Pegaso) en Barcelona

Pegaso | mundomotorweb

mundomotorweb – WordPress.com

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA 

 

JAMES MEREDITH I LA UNIVERSITAT DE MISSISSIPI

 

Tornar a lluites racials és baixar al pou ofegador de la ignorància i l’odi 

 

Mississippi Lawmen Wait for Federal Marshals to Escort Student ...

Princeton University Art Museum

<< Reconec que aquest període de transició i ajust a les nostres terres de sud és una mica dur per a moltes persones. Ni l’Estat de Mississipí ni qualsevol altre Estat de sud mereix ser culpat de tots els errors acumulats durant els últims cent anys de relacions, però en la mesura que cal considerar tals fracassos s’ha d’incloure la responsabilitat de tots nosaltres en les seves causes; tots en absolut, cada Estat i cada ciutadà >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< I recognize that this period of transition and adjustment in our southern lands is a bit hard for many people. Neither the State of Mississippi nor any other Southern State deserves to be blamed for all the errors accumulated during the last hundred years of relations, but to the extent that such failures must be considered, the responsibility of all of us must be included in their causes; all at all, each State and each citizen >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

 

The Fight To Desegregate Ole Miss, 50 Years Later : NPR

NPR

<< A més, Mississipí i la seva Universitat són notables pel seu coratge, valor i iniciativa; per la seva contribució de pensaments i talents als assumptes d’aquesta nació. Aquest és l’Estat de Lucius Lamar i de molts altres que han anteposat els objectius nacionals als interessos regionals. Aquest és l’Estat també que només en la guerra de Corea va tenir quatre homes als quals es va distingir amb la medalla d’l’Honor. De fet, és part de l’Regiment 155 d’Infanteria, un dels deu regiments més antics de la Unió, i un dels més condecorats pel seu sacrifici i valentia en sis guerres. En Mississipí i l’any 1945, Jake Lindsey va ser condecorat en una sessió mixta i extraordinària de Congrés >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

History Photographed, Then Hidden : The Picture Show : NPR

History Photographed, Then Hidden : The Picture Show : NPR

<< In addition, Mississippi and its University are notable for their courage, courage and initiative; for your contribution of thoughts and talents to the affairs of this nation. This is the State of Lucius Lamar and many others who have put national goals before regional interests. This is also the State that only in the Korean War had four men who were distinguished with the Medal of Honor. In fact, it is part of the 155th Infantry Regiment, one of the ten oldest regiments in the Union, and one of the most decorated for its sacrifice and bravery in six wars. In Mississippi and in 1945, Jake Lindsey was honored in a mixed and extraordinary session of Congress >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

Pin on History

Pin on History

in.pinterest.com

Ho recorda, en el seu discurs, el president Kennedy. El Regiment 155 d’Infanteria de Mississipí, un dels deu regiments més antics de la Unió, i un dels més condecorats pel seu sacrifici i valentia en sis guerres.

 

President Kennedy remembers it in his speech. The 155th Mississippi Infantry Regiment, one of the ten oldest regiments in the Union, and one of the most decorated for its sacrifice and bravery in six wars.

 

(in the next ‘post’)

John F.Kennedy acceptant la nominació per ser candidat presidencial a la presidència dels Estats Units d’Amèrica per el Partit Demòcrata

 

 

———————————————————

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Sí, és aquella pel.lícula d’Alfred Hitchcock amb James Stewart i Kim Novak com a actors principals. Però, ara, no es tracta d’aquest film. Més aviat seria la situació de quan els personatges salten de la pantalla i venen cap a la platea. Pot haver moments de tot. Somriures i llàgrimes, pànic, terror terrorífic…, totes aquelles emocions que la persona humana pot ser capaç de sentir i expressar.

   A segons quins barris de Nova York, de carrers estrets, humits i profunds, expliquen, que encara hi ha persones de totes les edats i condicions, que senten un calfred a l’esquena perquè noten i creuen que King Kong els persegueix. El goril.la bo. En realitat, qui persegueix a qui?

   El dolent de la pel.lícula real de la vida diària no és King Kong. És el personatge malvat i tenebrós del virus infernal que salta de la pantalla i s’escampa a la velocitat de la llum. S’incrusta als éssers humans que, en molts casos, no paren de provocar-lo constantment i en massa. Pot arribar a destrossar l’organisme de milions de persones. Ja ho estem veient. És com la peste bubònica. Quin futur els espera a les noves generacions? El de l’emblema de la calavera?

   Al personatge del virus infernal que surt veloç i content de la pantalla, només se li pot combatre amb tres vacunes. A saber: la del distanciament, una continuada o freqüent rentada i desinfecció de mans i l’ús de màscares. Els canons de Bonaparte contra les urpes afilades del virus que ja ha aconseguit una gran victòria: 400 mil vehicles surten de Barcelona i milers d’altres grans ciutats de la nació catalana, malgrat l’avís de recomanació del Govern de la Generalitat de que no es surti. El virus acampa al seu aire davant una irresponsabilitat manifesta que augmenta amb la festa sense fre de les nits interminables. I d’un estiu amb una explosió solar pròpia d’un planeta en extinció.

   La situació es veurà clara i terrible quan el mantell del virus infernal ho cobreixi tot, com en una nit sanguinolenta del Comte Dràcula, el vampir de Romania. Sí, vampir. La situació es veurà clara quan els malalts del virus infernal, s’amunteguin en els passadissos dels hospitals i els morts romanguin apilats a les voreres dels carrers, esperant un lloc on ser sepultats. Segurament en parcs públics com a Nova York.

   En espera de noves vacunes, tres de molt importants: responsabilitat, disciplina i solidaritat.

Peste Negra: el apocalipsis en forma de epidemia que devastó a ...

reporteindigo.com

 

Pesta Negra: l’apocalipsi en forma d’epidèmia que va devastar a Europa.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipí

 

LIFE | James meredith, Life magazine archives, African american ...

LIFE | James meredith, Life magazine archives, African american …

pinterest.com

<< Va ser per aquesta raó per la qual vaig nacionalitzar la Guàrdia Nacional de Mississipí com el més adequat instrument, si algún es necessitava, per preservar l’ordre i la llei, mentre els caps de la policia executaven les ordres de tribunal i es preparaven a donar-los suport mitjançant l’ús de qualsevol mitjà civil o militar que així mateix fos necessari >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< It was for this reason that I nationalized the Mississippi National Guard as the most appropriate instrument, if any were needed, to preserve order and law, while police chiefs executed court orders and prepared to back them through the use of any civil or military means that were also necessary >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

Derechos Civiles los dirigentes se reúnen con el Presidente John F ...

<< Sento profundament el fet que en aquest cas es fes necessària la intervenció de el braç executiu, però tots els altres mitjans i alternatives, incloent la persuasió i la conciliació, ja havien estat esgotats. Si s’haguessin emprat les forces policials de Mississipí per donar suport a les ordres de tribunal en lloc de bloquejar-deliberada i il·legalment; si la Universitat de Mississipí hagués fet honor a la seva fama admetent pacíficament a aquest sol·licitant d’acord amb l’actitud que ja han adoptat altres Universitats de sud des de fa anys, hagués estat possible arribar a una solució assenyada sense que les forces federals s’haguessin vist obligades a intervenir >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< I deeply regret the fact that in this case the intervention of the executive arm was necessary, but all other means and alternatives, including persuasion and conciliation, had already been exhausted. If the Mississippi police forces had been used to support the court’s orders instead of deliberately and illegally blocking them; If the University of Mississippi had lived up to its fame by peacefully admitting this applicant in accordance with the attitude that other Southern Universities have already adopted for years, it would have been possible to arrive at a sensible solution without federal forces being forced to intervene >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

(En el proper capítol del ‘post’)

(In the next chapter of the ‘post)

——————————————————–

LA FRASE

 

“Estic dis­po­sat a dia­lo­gar amb tot­hom, també amb els que aplau­dei­xen la meva presó. M’estimo més el país que a mi mateix”.

 

Estoy dispuesto a dialogar con todos, también con los que aplauden mi prisión. Prefiero el país que a mí mismo “.

“I am ready to talk to everyone, including those who applaud my prison. I love the country more than I love myself. “

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras treballarà a la Universitat de Vic | | Blog ...

BanderaCatalana.cat

Home savi i bo. Representant del poble. Elegit membre de la Cambra de Representants, de Madrid, i del Parlament Europeu. Pres polític català entre els altres presos polítics i els exiliats a Europa. Advoca i ha advocat sempre per la feina d’una taula de diàleg per solucionar el conflicte i problema espanyol entre Espanya i la nació catalana.

 

Wise and good man. Representative of the people. Elected member of the House of Representatives, Madrid, and the European Parliament. Catalan political prisoner among the other political prisoners and those exiled to Europe. He advocates and has always advocated the work of a dialogue table to solve the Spanish conflict and problem between Spain and the Catalan nation.

 

———————————————————

LA MÚSICA MÀGICA QUE MAI NO MORIRÀ

 

       Johannes Brahms

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

En lloc d’enteniment, la rebel.lió militar,  el cop d’estat,  la guerra civil i incivil espanyola. 1936, 1937, 1938, 1939, un milió de morts. La guerra interminable.

 

Notícies sobre Guerra Civil Espanyola | EL PAÍS Catalunya

cat.elpais.com

Espanya, malgrat ser bressol del federalisme, és una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Sempre guerres incivils i presons. L’autonomia de Catalunya, immemorial nació catalana, no és una autonomia veritable. No és la que volen els seus ciutadans. No és la que correspon a una nació històrica com Catalunya. L’Estat espanyol respon de manera autoritària, injusta i cruel a les demandes i aspiracions del poble i Govern de Catalunya. Això ho confirma el 80 per cent dels ciutadans de la nació catalana que volen la independència. L’actitud de l’Estat espanyol respecte a Catalunya, no encaixa a Europa ni en el món lliure.

———————————————————

 

 

 

• Vaig escoltar, per la ràdio, al senyor Sandro Rosell i Feliu, empresari, i vaig quedar estorat per tot el que explicava. Semblava trobar-me en un altre segle, envoltat de penombres, foscor i teranyines. Por, molta por. Un món a part.

   Conegut, de gran manera, per haver estat president del Club de Futbol Barcelona, però, a més a més, el candidat que va obtenir el major nombre de vots de la història del club. Cosa important, fins i tot, per aquells ciutadans que el futbol tant els fa. Vet aquí, doncs, que en el seu relat obert per una entrevista de Mònica Terribas, va posar de manifest i a pit descobert tot el patiment viscut.

    Sandro Rosell: “En la cárcel, el primer día, nos dieron cuatro ...

Mundo Deportivo

   Un any i nou mesos en presó provisional t’esborren la pròpia condició humana, l’amargura per veure’t apartat de la teva família que et necessita i, a vegades, molt. La societat a la qual serveixes ja sigui com empresari o en el cas present, com a president d’un dels millors clubs de futbol del món. El planeta et cau a sobre, empresonat durant un any i nou mesos darrere barrots. L’amargura i el patiment et poden deixar paralitzat i més quan, un cop i un altre, el teu cervell treballador incansable et transmet el missatge de la teva innocència. Sóc innocent, innocent, innocent…què faig aquí?

   I arriba un moment, després d’un any i nou mesos de presó, que cau l’asteroide sobre el seient buit de la palanca on, a l’altre costat, hi ha assegut Sandro Rosell a l’hora del pati a la presó. El salt cap a l’Univers de la llibertat és descomunal. La posta de sol torna a tenir un sentit meravellós. Sandro és absolt, innocent i lliure. Darrera hi ha la marca inesborrable d’un any i nou mesos de presó. Temps robat. Podem dir: mirant cap enrere amb ira?

Barcelona Rosell: "Me llamó Laporta y le dije que yo no hubiera ...

Diario AS

   Això ho explica Sandro Rosell en el seu llibre: ‘Una forta abraçada’: <<Després de passar 645 dies tancat he decidit compartir el meu dia a dia a la presó, on m’he adonat de l’enorme valor d’una forta abraçada>>. És d’esperar i desitjar que sigui un dels llibres més llegits arreu de les nacions que formen Espanya, i que Sandro Rosell pugui desenvolupar, amb èxit, la seva important tasca d’empresari. Avui més que mai proporcionar una ocupació digna, és com una de les benaurances del Sermó de la muntanya de Jesús de Natzaret.

   N’hi ha dues que, en el cas de Sandro Rosell, hauríem de tenir ben presents:

   <<Feliços els qui tenen fam i set de justícia, perquè seran saciats>>.

<<Feliços els perseguits a causa de la justícia, perquè d’ells és el Regne del Cel>>.

Sandro Rosell (@sandrorosell) | Twitter

Twitter

   Hi ha fets que en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, en un Estat que hauria de ser federal per la seva condició de bressol del federalisme, en un Estat que s’autoproclama de dret, democràtic i de monarquia parlamentaria, hi ha fets que en una nació de nacions amb arrels profundament cristianes i catòliques, mai no haurien de succeir. 

ROSELL, SANDRO - AbeBooks

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipi

<< En aquest cas, en el que fins fa poc el Govern dels Estats Units no es va veure implicat, el senyor Meredith va presentar personalment una denúncia particular davant del tribunal federal contra aquells que tractaven de negar-li l’ingrés a la Universitat. Quan van ser desafiades les ordres judicials, i aquells que intentaven seu compliment ser amenaçats amb l’arrest i la violència, el tribunal federal d’Apel·lacions dels Estats Units, format pel jutgepresident Tuttle, de Geòrgia; jutge Hutcheson, de Texas; jutge Rives, d’Alabama; jutge Jones, de Florida; jutge Brown, de Texas; jutge Wisdom, de Lousiana; jutge Girwin, d’Alabama; i jutge Bell, de Geòrgia, va establir amb absoluta claredat que el compliment de les seves ordres era obligació que havia de complir el Govern dels Estats Units >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< In this case, in which until recently the United States Government was not involved, Mr. Meredith personally filed a private complaint in federal court against those who tried to deny him admission to the University. When the court orders were challenged, and those seeking to enforce them, were threatened with arrest and violence, the United States Federal Court of Appeals, consisting of Judge-President Tuttle of Georgia; Judge Hutcheson of Texas; Alabama Judge Rives; Judge Jones of Florida; Judge Brown of Texas; Judge Wisdom of Louisiana; Judge Girwin of Alabama; and Judge Bell, of Georgia, established with absolute clarity that the fulfillment of his orders was an obligation that the United States Government should fulfill >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

<< Tot i que aquest Govern no havia estat originalment part en el cas, la meva responsabilitat com a president era ineludible. I la vaig acceptar. La meva obligació, sota la Constitució i estatuts dels Estats Units, era i és executar les ordres de tribunal amb qualssevol mitjans que siguin necessaris, i amb la mínima força i desordre civil que permetin les circumstàncies >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

Civil rights icon James Meredith was first black student admitted ...

Daily Mail

<< Even though this Government had not originally been a party to the case, my responsibility as president was inescapable. And I accepted it. My obligation, under the Constitution and statutes of the United States, was and is to execute the orders of the court with whatever means are necessary, and with the minimum force and civil disorder that circumstances allow >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

———————————————————

LA FRASE

 

Estats Units, en particular, no ha tingut els missatges de lideratge o coordinació que un hagués esperat

 

Estados Unidos, en particular, no ha tenido Los mensajes de liderazgo o coordinaciones que uno hubiera esperado

 

“The United States, in particular, has not had the leadership or coordination messages one would have expected.”

Bill Gates

 

Cuántos libros leyó Bill Gates en 2018? | elPeriódico de Guatemala

el Periódico de Guatemala

———————————————————

 

LA MÚSICA MÀGICA QUE MAI NO MORIRÀ

Llegenda del piano, Ivo Pogorelich

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

redaccion.com.ar

Més de 20 milions de persones van morir a causa de la pandèmia de grup en 1918, i les diferents reaccions de Filadefia i St. Louis van demostrar l’efectivitat de l’distanciament social per evitar la seva propagació.

Más de 20 millones de personas murieron a causa de la pandemia de grupo en 1918, y las distintas reacciones de Filadefia y St. Louis demostraron la efectividad del distanciamiento social para evitar su propagación.

 

More than 20 million people died from the group pandemic in 1918, and the different reactions of Filadefia and St. Louis demonstrated the effectiveness of social distancing to prevent its spread.

 

———————————————————

   Experts en economia van diagnosticar que el repressor 155, càstig a Catalunya de l’anterior president espanyol Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, provocaria una infinitat de desastres econòmics i socials. Així ha estat. Des de l’any 2017 que aquesta situació no ha tingut fre i, aquest fet, propi del totalitarisme i exclusió del diàleg, ha perjudicat i perjudica als ciutadans de la Catalunya del paga i calla. Càstig per la seva participació en un referèndum on fer ús democràtic i pacífic de la seva llibertat d’expressió.

   Supressió encoberta i judicialització

 

   Un repressor 155 que va portar a una supressió encoberta de l’autonomia de Catalunya, immemorial nació catalana. Això va comportar un entorpiment de gestions econòmiques, socials i de serveis fonamentals. Però, la més greu, la substitució per part de Rajoy del treball i diàleg polític pels tribunals. Judicialització de la política. Advocats de l’Estat, jutges, fiscals, policia, Tribunal Suprem, Tribunal Constitucional…en lloc dels polítics que tenien i tenen que realitzar la seva tasca responsable i per la qual cobren sous importants i puntuals. I dietes. Funcionaris i més funcionaris, munts de funcionaris que encara volen cobrar més.

   Una situació nefasta del 155 i que els experts econòmics van pronosticar un mal per l’economia catalana i de retruc per l’economia de les nacions que formen Espanya. Aquest perjudici es faria evident l’any 2020. Ja és aquí. Entre altres desgràcies, l’anunciat tancament de Nissan a Catalunya i que cal evitar.

Un Govern partit, una economia sense rumb

 

   Com a conseqüència de l’erroni i equivocat 155 el Govern democràtic i eficaç de la Generalitat de Catalunya, presidit pel Molt Honorable President, Carles Puigdemont, va quedar partit en dues parts. Els representants presos polítics tancats a la presó, entre ells el gran historiador i Conseller d’Economia, Oriol Junqueras, -tots els polítics haurien de ser historiadors- i els exiliats polítics catalans a l’Europa del segle XXI, amb el president Carles Puigdemont al capdavant.

Junqueras i Nissan

   Davant la situació actual de Nissan Catalunya, és urgent que el representant Junqueras esculli i encapçali una comissió per desplaçar-se al Japó. Un representant polític escollit pel poble com a diputat a Madrid i Eurodiputat a Europa. Pare de família, honrat, honest, estudiós, defensor de la dignitat de la nació catalana, de la Pau, la llibertat i la democràcia. Resulta inconcebible que a l’Espanya -nació de nacions- del segle XXI, hi hagi presos polítics catalans i exiliats polítics per l’organització d’un referèndum demanat pels ciutadans de Catalunya, per demostrar a l’anterior president Rajoy i al seu govern del Partido Popular la necessitat d’un treball polític i de diàleg per solucionar el conflicte i problema espanyol amb Catalunya.  El senyor Rajoy ho va fer molt malament.

Teologia i humanitat

 

   El representant Oriol Junqueras que és un gran i noble negociador -llàstima que el senyor Rajoy no ho hagués volgut aprofitar-, està preparat per anar a Yokohama a parlar amb el senyor Makoto Uchida, president de Nissan Motor Co.,Ltd., que, per cert, és llicenciat en teologia per la Universitat de Doshisha. Una bona manera d’iniciar l’entrevista.

   Milers i milers de treballadors de Catalunya, immemorial nació catalana, així ho demanen. Milers i milers de treballadors estan disposats a donar tot el seu esforç i il.lusió per fer més gran la seva empresa, en aquest cas, Nissan Catalunya.

   Donin un permís al representant Oriol Junqueras per anar a Yokohama. La democràcia i la política al servei del poble, així ho demanen.

Oriol Junqueras

 

Una educación italiana

elplural.com

Makoto Uchida

 

NISSAN TIENE NUEVO PRESIDENTE, SU JEFE DE NEGOCIOS EN CHINA MAKOTO ...

negociosmagazine.com

Yokohama

 

ISERD | Home

ISERD | Home

—————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipí

<< Reconec que aquest període de transició i ajust a les nostres terres de sud és una mica dur per a moltes persones. Ni l’Estat de Mississipí ni qualsevol altre Estat de sud mereix ser culpat de tots els errors acumulats durant els últims cent anys de relacions racials. És cert que hi ha hagut fracassos en aquestes relacions, però en la mesura que cal considerar tals fracassos s’ha d’incloure la responsabilitat de tots nosaltres en les seves causes; tots en absolut, cada Estat i cada ciutadà >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

 

<< I recognize that this period of transition and adjustment in our southern lands is a bit hard for many people. Neither the State of Mississippi nor any other southern State deserves to be blamed for all the errors accumulated during the last hundred years of race relations. It is true that there have been failures in these relationships, but to the extent that such failures must be considered, the responsibility of all of us in their causes must be included; all at all, each State and each citizen >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

 

<< Les ordres de tribunal en el cas Meredith estan començant a ser complertes. El senyor James Meredith resideix ja dins el recinte de la Universitat de Mississipí.
Això s’ha aconseguit sense l’ocupació de la Guàrdia Nacional o una altra classe de tropes. I és d’esperar que, en el futur, els funcionaris federals i els oficials encarregats de fer complir les lleis en l’Estat de Mississipí, podran tornar a les seves normals activitats amb plena confiança en la integritat de la llei nord-americana.
És així com ha de ser, ja que la nostra nació s’ha fundat sobre el principi que l’observació de la llei és l’eterna salvaguarda de la llibertat, i el desafiament de la llei el camí més segur cap a la tirania. La llei que tots obeïm inclou les normes finals dels tribunals, així com les dels nostres cossos legislatius. Fins i tot entre els homes que observen bé les lleis, molt poques d’aquestes són estimades, però són uniformement respectades i no es resisteixen a elles >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

James meredith integration of Ole Miss timeline | Timetoast timelines

TimeToast

 

<< The court orders in the Meredith case are beginning to be carried out. Mr. James Meredith already resides within the campus of the University of Mississippi.
This has been accomplished without the employment of the National Guard or other class of troops. And it is to be hoped that, in the future, federal officials and law enforcement officials in the State of Mississippi will be able to return to their normal activities with full confidence in the integrity of American law.
This is as it should be, for our nation has been founded on the principle that observance of the law is the eternal safeguard of liberty, and defiance of the law the surest path to tyranny. The law we all obey includes the final rules of the courts, as well as those of our legislative bodies. Even among men who observe the laws well, very few of them are loved, but they are uniformly respected and do not resist them >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

 

ThoughtCo

 

James Meredith i la Universitat de Mississipí

(Continuarà en el següent ‘post’)

 

—————————————————————–

LA FRASE

 

Compra només el necessari; el superflu, encara que costi només un cèntim, és car

 

“Compra solamente lo necesario; lo superfluo, aunque cueste solo un céntimo, es caro”

 

“Buy only what is necessary; the superfluous, even if it costs only a penny, is expensive”

 

 Lucio Anneo Séneca

 

Lucio Anneo Séneca | errata naturae

Errata Naturae

 

L’estalvi i previsió: una actuació humana necessària i més en els moments actuals

—————————————————————–

L’apocalipsi

 

 

Twas a dark day in Dallas, November ’63
A day that will live on in infamy
President Kennedy was a-ridin’ high
Good day to be livin’ and a good day to die…

Fa un dia fosc a Dallas, novembre del 63
Un dia que viurà en infàmia
El president Kennedy era el màxim
Bon dia per estar viu i bon dia per morir …

 

 ‘Murder Most Foul’: ‘Assassinat més immund’

 

Bob Dylan, la permanència responsable

 

——————————————————————

 

Pancarta / Cartell pel balcó – Llibertat Presos Polítics i ...

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

 

Inconcebible a l’Espanya i Europa de segle XXI. El problema i conflicte roman i cada vegada és més fort.

 

Inconcebible en la España y Europa del siglo XXI. El problema y conflicto permanece y cada vez es más fuerte.

 

Inconceivable in Spain and Europe of the 21st century. The problem and conflict remain and it is getting stronger.

 

——————————————————————

La Caixa financia seis proyectos que luchan contra la Covid-19 ...

Revista Grada

La Caixa finança sis projectes que lluiten contra la Covid19

La Caixa finances six projects that fight against Covid-19

 

——————————————————————

 

 

 

 

   CREMA L’AMÈRICA DE TRUMP?

 

 

   Durant l’Administració del President John F.Kennedy, els ciutadans negres americans van veure defensats el seus Drets Civils i Humans. Que un afro-nord-americà, James Meredith, entrés a la Universitat de Mississipí escortat, però, la porta es va obrir. I es va obrir pels negres nord-americans en nombroses situacions de la vida diària. Va ser una lluita de cada dia, persona a persona, família a família i en el que els negres nord-americans han vençut. D’aquí que determinada brutalitat policial i abús de la força d’aquells anys, es manifesti avui en alguns llocs com a conseqüència d’una penosa ignorància i d’una presidència irresponsable.

—————————————————————————————— 

   Pot ser no he estat gaire atent a la informació que ens arriva de la Xina, en el sentit de la lluita contra aquest virus infernal. Una informació difícil i complicada i que no arriba molta. No només per protegir la salut i la vida dels seus milions de ciutadans i, ara, els del planeta Terra, sinó també per l’eradicació d’aquest verí. A la fi i al el cap, es tracta de salvar a milions de consumidors del món. Perquè, queda demostrat que, sense consumidors la Terra va girant, però, el món, rellisca cap a l’infern. I ara, el gran forat negre podria ser la tardor, per la qual cosa ens podríem preguntar: coneixem bé a l’enemic? 

   Sembla que la bomba atòmica -la Xina la té- no hi pot fer res. Tampoc la Gran Muralla, de més de 21 mil quilòmetres de llarg. Ara bé, deixar d’incordiar a animals exòtics i mamífers que viuen tranquils en els seus confins, podria ser possible? Deixar de caçar-los de les seves madrigueres, podria ser possible? Deixar de vendre’ls al públic i, fins i tot, podria ser possible deixar d’exportar-los?

   Expliquen, que en el mercat d’aliments de Wuhan on va aparèixer el virus, ofereix una varietat de vida silvestre exòtica per a la venda, inclosos guineus vius, cocodrils, cadells de llop, salamandres gegants, serps, ratpenats, rates, paons, porcs espins i carn de camell…No poden deixar-los en pau?

   De debó el govern de la Xina s’adona de l’immens dolor irreparable que pateixen les famílies del món, i de l’enorme desastre causat per aquest virus iniciat en un mercat d’animals vius de Wuhan? Quines mesures estan prenent perquè aquesta desgràcia humana no torni a passar? Què estan fent per trobar una vacuna que salvi la vida del planeta Terra?

   La resposta de la natura i de la seva fauna martiritzada, en molts llocs del món, ha estat contundent. Ara és quan caldrà fumar la pipa de la Pau. Podria ser molt pitjor. Convertir la Terra en un altre planeta sec, contínues explosions de foc i magma, huracans sense parar, irrespirable, inhabitable, un planeta mort. Com Venus.

 

pl.wikipedia.org

Wuhan

(Xina)

És possible que aquesta fos la ciutat on tot va començar?

Què és més incert, el present o el futur?

 

——————————————————————————————

 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

<< La qualitat de la vida americana ha de mantenir el pas amb la ‘quantitat‘ dels béns materials >>.

 

<< Aquest país no es pot permetre el luxe de ser ric materialment i espiritualment pobre >>.

 

(President John F.Kennedy)

sundaythinking.wordpress.com

 

<< The ‘quality’ of American life must keep pace with the ‘quantity’ of material goods >>.

<< This country cannot afford to be materially rich and spiritually poor >>.

 

(President John F.Kennedy)

 

<< Per tant, limitant el cost pressupostari dels programes existents per mantenir-lo dins dels límits que he assenyalat, és alhora possible i necessari adoptar altres noves mesures que no ens podem permetre retardar. Aquestes mesures es basen en una sèrie de premisses fonamentals, agrupades sota quatre epígrafs relacionats entre si:

 

<< Therefore, limiting the budgetary cost of the existing programs to keep it within the limits that I have indicated, it is both possible and necessary to adopt other new measures that we cannot afford to delay. These measures are based on a series of fundamental premises, grouped under four related headings:

 

“ENFORTIR LA NOSTRA NACIÓ”

 

<< PRIMER, necessitem enfortir la nostra nació invertint en la nostra joventut >>.

<< SEGON, ens cal enfortir la nostra nació salvaguardant la seva salut >>.

<< TERCER, necessitem enfortir la nostra nació protegint els drets bàsics dels seus ciutadans >>.

<< QUART, necessitem enfortir la nostra nació fent el millor i més econòmic ús dels seus recursos i disponibilitats >>.

 

 

<< FIRST, we need to strengthen our nation by investing in our youth … >>.

<< SECOND, we need to strengthen our nation safeguarding its health … >>.

<< THIRD, we need to strengthen our nation by protecting the basic rights of its citizens … >>.

<< FOURTH, we need to strengthen our nation by making the best and most economical use of its resources and availability … >>.

 

——————————————————————————————-

 

 

 

 

    L’Estat central, centralista i nacionalista espanyol no acaba de comprendre el significat d’un veritable autonomisme. Els fets donen aquesta sensació. El resultat és deplorable. L’anterior president Rajoy i el seu govern del Partido Popular, suport Ciudadanos, van fer tot el possible per encotillar Catalunya, immemorial nació catalana. L’ofec econòmic i social va arribar a límits insoportables. Una autonomia de pandereta ho embolica tot. No és tracta d’una veritable autonomia -la facultat de governar-se per les pròpies lleis-, sinó el desenvolupament d’una agència administrativa que només resol tot allò que l’Estat li mana.

   Per a la nació catalana el treballar pel desenvolupament d’una veritable autonomia constitueix un camí d’espines. Una barbaritat que no lliga amb el progressisme d’una Europa lliure. Una barbaritat orquestada per l’anterior president Rajoy i el Partido Popular, com va ser instar a signar i recollida de signatures contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Tribunal Constitucional i destrossa de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Utilitzar a la nació catalana com a arma electoral. Notable creixement de l’independentisme. El president Artur Mas demana una vegada i una altra a Rajoy, establir un pacte fiscal per ajudar a la Catalunya pagadora a sortir de l’ofec econòmic i social. Qui més paga, menys rep. Immobilisme total per part del govern de Rajoy. Augmenta el descontent popular i l’independentisme.

   La situació, que s’agreuja cada vegada més, desemboca en la consulta i procés participatiu del 9N. La xifra de 2.236.806 el nombre de persones que participen en la consulta i de la qual , un 80,72% donen suport a la independència de Catalunya. Mentre, a Madrid, el president Rajoy i el seu govern del Partido Popular, dormen als llimbs. Immobilisme, ineficàcia i mediocritat. La Catalunya que aporta el 20% al PIB espanyol, no val la pena escoltarla. Es renúncia al deure i treball polític i es passa a la judialització i als tribunals. Càstigs pel 9N davant la contundent expressió dels ciutadans. Creix l’independentisme a Catalunya.

   Utilització de la llengua catalana com a arma electoral tant per part del Partido Popular com de Ciudadanos. Conflictes continuats amb el ministre d’Educació,Cultura i Esport, José Ignacio Wert. Dòna la sensació que l’anterior president Rajoy i el govern del Partido Popular es trobaven i es troben com peix a l’aigua en l’ofec econòmic i social de la nació catalana. Siempre contra Cataluña, paga i calla. Un mal camí acompanyat d’una escassa intel.ligència i visió polítiques. La substitució del deure i treball polític pels tribunals, ha fet fora al Partido Popular Ciudadanos de la via de solucions útils i constructives. El va fer fora del govern d’Espanya, nació de nacions no reconegudes ni acceptades, on la manca d’una nació formada per Estats federals lliures és l’orígen d’una constant inestabilitat política i territorial.

   El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, castigat i inhabilitat pel procés participatiu del 9N, abandona la presidència de la Generalitat. Ja no hi ha marxa enrere. L’independentisme avança. Rajoy, incapaç de dialogar i oferir una solució per Catalunya –Catalunya, paga i calla-, no sap fer res més que posar més llenya al foc. Sembla, que anar contra Catalunya li dóna més vots. D’aquells que l’any 2006 ell mateix va instar a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. A Espanya l’anticatalanisme resulta fàcil d’explotar. És com una mina d’or i, a el mateix temps, una marca de subdesenvolupament polític i social. Una nació de nacions esquerdada, inestable.

   Carles Puigdemont, nou Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya.

(Tema amb el qual seguirà en el proper ‘post’)

 

——————————————————————————————

  

EL DEURE GLÒRIA

 

 << Puc informar-vos que l’estat d’aquesta vella però jove Unió en el 175 any de la seva vida és bo Al nostre país, la recessió ha quedat enrere Potser arribi la temptació de descansar, perquè el camí ha estat llarg, la càrrega pesada, i el pas persistentment ràpid. Però no podem estar satisfets i descansar ara. Aquesta és la vessant del turó, no el cim. La mera absència de recessió no implica desenvolupament. Això ha estat el començament, però no hem fet més que començar. Ara ha arribat el moment d’obtenir el major profit de les nostres guanys, de traslladar el renéixer de la nostra fortalesa nacional cap al compliment del nostre propòsit nacional

(President John F. Kennedy, Congrés dels Estats Units 14 de gener de 1963).

<< I can inform you that the state of this old but young Union in the 175th year of its life is good … In our country, the recession has been left behind … The temptation may come to rest, because the road has been long, the load heavy, and the step persistently fast. But we cannot be satisfied and rest now. This is the side of the hill, not the top. The mere absence of recession does not imply development. This has been the beginning, but we have only just begun. Now is the time to make the most of our profits, to shift the rebirth of our national strength to the fulfillment of our national purpose …

(President John F. Kennedy, United States Congress, January 14, 1963).

<< La reducció d’impostos, per si sola, no és suficient per enfortir la nostra societat, per proporcionar oportunitats als quatre milions d’americans que neixen cada any, per millorar les vides de 32 milions d’americans que viuen als ravals de la pobresa. La qualitat de vida americana ha de mantenir el pas amb la quantitat dels béns materials. Aquest país no es pot permetre el luxe de ser ric materialment i espiritualment pobre

(President John F. Kennedy, Congrés dels Estats Units 14 de gener de 1963).

<< Tax reduction alone is not enough to strengthen our society, to provide opportunities for the four million Americans born each year, to improve the lives of 32 million Americans living in the slums of poverty. The American quality of life must keep pace with the quantity of material goods. This country cannot afford to be materially rich and spiritually poor …

  (President John F. Kennedy, United States Congress, January 14, 1963).

<< Per tant, limitant el cost pressupostari dels programes existents per mantenir-lo dins dels límits que he assenyalat, és alhora possible i necessari adoptar altres noves mesures que no ens podem permetre retardar >>.

(President John F. Kennedy, Congrés dels Estats Units 14 de gener de 1963).

 

<< Therefore, limiting the budgetary cost of existing programs to keep it within the limits I have indicated, it is both possible and necessary to adopt other new measures that we cannot afford to delay … >>.

(President John F. Kennedy, United States Congress, January 14, 1963).

—————————————————————————–

LA FRASE

 

<< El millor treball en equip ve de gent que treballa de forma independent cap a una meta comuna >>.

<< El mejor trabajo en equipo viene de gente que trabaja de forma independiente hacia una meta común>>.

 

<< The best teamwork comes from people who work independently towards a common goal >>.

 

www.quotationof.com

James Cash Penney

Si les diverses Comunitats Autònomes i nacions que formen Espanya, no poden decidir segons les seves peculiars característiques, distàncies territorials, llengües, institucions socials i econòmiques, cultures diferents, autonomies històriques, els seus Parlaments i segons les seves lleis, llibertats i responsabilitats, no cal la grandesa de l’autonomia humana i política intel.ligent. Només caldria retornar al centralisme autoritari que anul.la la capacitat humana il.lusionadora i responsable. Després, és quan l’independentisme té la raó de ser.

—————————————————————————–

ELS COLORS DEL 

MÓN

 

elmon.cat

L’ós Cachou, mort, a Les (Val d’Aran)

 

Always Endangered – The Story of Grizzly 399

Jim Laybourn

 

 

www.youtube.com

 

 

 

fitopasion.com

 

peru.com

Viure, ajudar, admirar la natura i la seva fauna, amb respecte, admiració i convivència a les grans nacions d’Estats federals lliures

 

—————————————————————————–

L’apocalipsi

 

www.ara.cat

 

La República catalana, esclafada per la guerra civil ‘incivil’ i la dictadura franquista

 

www.youtube.com

 

La llibertat de la República, contra la dictadura

 

——————————————————————————————

 

www.vilaweb.cat

 

Amb presos polítics catalans i exiliats polítics catalans serà molt difícil, gairebé impossible, que Catalunya, immemorial nació catalana, pugui contribuir a cap pla de recuperació econòmica de les nacions que formen Espanya

 

——————————————————————————————-

 

 

 

 

   Primer va ser ‘Caixa de Pensions’, per ajudar sobreviure a les famílies i treballadors brutalment picats, durant la ‘Setmana Tràgica’ de Catalunya de 1909. Els morts hi van ser. Més tard, el nom es va allargar. ‘Caja de Pensiones para la Vejez’. Però, faltava una paraula clau, ‘…y de Ahorros’ per engrandir la seva tasca econòmica, però, per sobre de tot, la seva extraordinària Obra Social que encara avui perdura. La tercera del món. ‘Gates Foundation’ és la primera, seguida de ‘Wellcome Trust’.

   El gran creixement econòmic i social de la ‘Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros’, va col.locar un altre afegit al seu nom que marcaria l’inici de la seva expansió territorial, ‘Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros de Catalunya y Baleares’.

   Arribada la democràcia, tantes vegades interrompuda a cops de pronunciaments, rebel.lions militars, revoltes i cops d’estat, la llengua catalana va agafar empenta i va anant sortint del “si eres español, habla español”, “hable bien, sea patriota, no sea bárbaro”, “hable cristiano”…propis del totalitarisme i autoritarisme dictatorials. Així, el nom de l’entitat d’estalvi i previsió catalana, es va poder canviar el nom i del qual s’enorgullia la nació catalana, “Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears”. I d’Andorra, es podia haver nomenat, ja que sempre hi va haver diverses sucursals en aquell Principat.

   Els diversos noms no s’acaben, però, bo, també vol dir canvi, perseverança i permanència. I llocs de treball. El nom actual, ‘CaixaBank’, sorgit després de que es permetés l’enfonsament de les caixes d’estalvi, algunes amb 150 anys d’existència. Així, els bancs, van aconseguir, de franc, una suculenta quota de mercat. Ara, pràcticament, amb poca competència.

   De tots els noms oficials de l’entitat d’estalvi, un ha romàs enfortit per una expressió popular, sortida i reforçada de la ment i el cor del poble de la nació catalana: ‘la Caixa’. Un sentiment de cosa pròpia, familiar i de pertinença que mai ha abandonat a ‘la Caixa’, en tota la seva trajectòria de fortalesa i grandesa social i econòmica.

 

‘…i d’Estalvis’, de cara a la previsió dels infortunis i calamitats

 

   Fossin els que fossin els temps i els anys, una paraula clau tant en el nom com en la seva activitat: ‘…i d’Estalvis’, ‘…y de Ahorros’ que volia expressar una finalitat humana i social: la virtut de l’estalvi. Si una família, un Estat, una empresa, un negoci, una persona, són capaços de practicar aquesta virtut, es podria afrontar l’infortuni amb més seguretat i tranquil.litat. Tant pels empresaris, treballadors i societat en general. 

   A la nació catalana, durant anys, han  vingut milions de visitants. L’any 2019 van arribar 19,3 milions de persones de visita i es van gastar més de 21.000 milions d’euros. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per a l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Quan es té en consideració bens i serveis, les vendes de les empreses catalanes a la resta d’Espanya, 61.134 milions i les exportacions a la resta del món, 60.526 milions. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   El producte interior brut de Catalunya va arribar als 250.597.000 d’euros el 2019, xifra que representa un creixement anual d’un 1,9%. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   L’aeroport del Prat va tancar el 2019 amb un nou rècord de passatgers, 52,6 milions. Això representa un augment del 5 per cent, comparat amb un any enrere. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Set milions de roses venudes a Catalunya, al Sant Jordi de 2019. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur? 

   Uns 15 festivals van fer ells mateixos una anàlisi sobre l’impacte econòmic que han tingut i, en conjunt, van comunicar ingressos per 327,8 milions d’euros. Els que van generar més diners van ser el Primavera Sound i el Sónar, amb 120 milions cadascun, seguits del Festival de Cap Roig, el Festival Castell de Peralada i el Festival de la Porta Ferrada, amb beneficis entre 20 i 10 milions. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Un exemple. Girona, Temps de Flors, consolida la xifra al voltant de 250.000 visitants en l’edició de 2019. Un moviment econòmic important per la ciutat. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   El Club de Futbol Barcelona va obtenir la temporada 2018-2019, 852 milions en beneficis. Ho diu la revista ‘Forbes’ que també explica les persones més riques d’Espanya, nació de nacions, i de Catalunya. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Els ciutadans de la nació catalana aporten cada any en impostos, la xifra de 16.800 milions d’euros un 8,2% del PIB català i que no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Com es pot permetre que l’economia submergida arribi a Espanya a un 22% del PIB? La més alta, amb escreix, de la Unió Europea. Quina irresponsabilitat! Quina vergonya!

   Mentre que el govern espanyol ja ha presentat els pressupostos generals de l’Estat amb una nova baixada de l’IRPF, Espanya es confirma com l’únic país de la Unió Europa que supera el 3% de dèficit i, a més, és el quart país per la cua de l’eurozona en recaptació d’impostos. (Pressupostos vigents del senyor Montoro, Partido Popular).

   Si Espanya se situés en la mitjana europea de recaptació d’impostos, aflorarien prop de 100.000 milions d’euros, una xifra que comportaria superàvit i facilitaria el pagament de partides com les pensions.

   Són uns exemples mínims davant l’enorme potencial econòmic de Catalunya, però, que a el mateix temps, indiquen una important capacitat d’estalvi tant pel Govern, els empresaris i treballadors. Situacions com aquesta pandèmia o altres calamitats que ens puguin caura a sobre, posen de manifest la importància de l’estalvi i previsió.

   Virtut humana que qui la practiqui, pugui o vulgui practicar -cadascú segons les seves possibilitats-, comporta una bona actuació humana tant per l’estalvi com per altres exigències de la vida.

   Com perquè cap empresa acomiadi a ningú. Com perquè cap treballador perdi el seu lloc de treball. Com perquè amb empreses estalviadores, ningú pugui ser acomiadat davant d’una pandèmia com l’actual.

 

www.enciclopedia.cat

Antiga seu central de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i

Balears ‘la Caixa’.

 

www.xtec.cat

 

Mont de Pietat de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears

 

www.elconfidencial.com

Actual seu central de CaixaBank, ‘la Caixa’

www.teinteresa.es

Foto 1 de Un documental repasa la trayectoria de Francesc Moragas, fundador de la Caixa de Pensions

 

www.elperiodico.cat

 

La Fundació la Caixa, a través del seu programa EduCaixa, i el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa posen en marxa el Coronavirus Community Lab, la primera iniciativa participativa que convida la població a presentar projectes de ciència ciutadana que millorin la gestió de la crisi de

Dirigit especialment a alumnes i docents de segon cicle d’ESO i batxillerat, i també a famílies i adults de tot Espanya i Portugal, el Coronavirus Community Lab els ofereix l’oportunitat de contribuir a l’apoderament i mobilització de la seva comunitat més pròxima (família, centre educatiu, comunitat de veïns, barri, associació…), estudiar la situació particular d’una manera holística i explorar i implementar solucions per millorar la seva salut integral: la salut física i mental, la socialització, la nutrició, el descans i l’activitat física, entre d’altres.

Aquest programa també vol donar resposta a problemes que afectin diferents comunitats com, per exemple, joves afectats emocionalment per la situació o amb dificultat per seguir les activitats educatives a causa d’un limitat accés a les TIC.

Reposador

El principal propòsit d’aquesta iniciativa és la creació d’un reposador on s’acolliran totes les iniciatives de ciència ciutadana per donar-los visibilitat i difusió, fomentar sinergies i crear una xarxa de solucions a l’abast de tothom.

A més, es premiaran les tres millors iniciatives amb oportunitats de formació ‘online’ amb l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i sis kits d’eines TIC (dos per premi) perquè els equips guanyadors pugui ajudar famílies de la comunitat en risc d’exclusió social.

El termini de presentació dels projectes, obert a tot Espanya i Portugal, és de l’1 d’abril al 12 de juny.

(El Periódico)

 

www.lavozdigital.es

La Caixa destina 1,5 millones de euros a proyectos de investigación sobre el coronavirus

 

 

Una investigadora del Irsi-Caixa, en el Hospital Germans Trias y Pujol de Badalona. / RICARD CUGAT (BCN)

IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center y el IRTA-CreSA esperan tener las medicinas en tres meses

 

www.20minutos.es

La Obra Social “la Caixa” invierte 20 millones de euros en proyectos sociales

  Imagen del IrsiCaixa, el Instituto de Investigación del Sida, en el que colabora la Obra Social "La Caixa" / CG

cronicaglobal.elespanol.com

Imagen del IrsiCaixa, el Instituto de Investigación del Sida en el que colabora la Obra Social “La Caixa” / CG

ww.elindependiente.com

La Fundación ”la Caixa” impulsa un servicio de asistencia psicológica para el personal sanitario que lucha contra el COVID-19

 

www.elperiodico.com

El presidente de la Fundación Bancaria La Caixa, Isidro Fainé, saluda a pacientes en el Hospital Clinic de Barcelona.

Desde el 2009, la Caixa ha destinado un total de 5.030 millones de euros a la obra social, según el balance que ha hecho la entidad sobre el presupuesto invertida en acción social, cultural y científica en los diez últimos años.

prensa.lacaixa.es

La Obra Social ”la Caixa” y la Fundación Instituto San José inauguran el EspacioCaixa de Atención Integral a personas con enfermedades avanzadas

 

ecodiario.eleconomista.es

El estudio, impulsado en colaboración con la Obra Social “la Caixa” y la Confederación Española de Familiares de Personas con Alzheimer y otras Demencias (CEAFA), señala que los cuidadores que participan en estas sesiones también mejoran la resiliencia, que es la capacidad de las personas de sobreponerse a situaciones difíciles y estresantes emocionalmente y salir reforzadas de ellas.

 

www.siripsevilla.org

Nueve hospitales públicos incorporarán 121 sillones cama para las unidades de Oncología Pediátrica gracias a un convenio con la Obra Social La Caixa.

www.infosalus.com

La Obra Social La Caixa, el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (Ciberer) y la Fundación Mencía han firmado un acuerdo para llevar a cabo un proyecto pionero de investigación preclínica de una enfermedad mitocondrial que servirá para buscar posibles tratamientos para esta patología y contribuirá a mejorar el conocimiento de otras enfermedades mitocondriales similares.

prensa.lacaixa.es

La Fundación ”la Caixa” destina 4,3 millones de euros a impulsar proyectos de inserción sociolaboral y vivienda para la inclusión social.

www.ibecbarcelona.euwww.ibecbarcelona.euwww.ibecbarcelona.eu

www.ibecbarcelona.eu

“L’Obra Social La Caixa concedeix 77 beques de doctorat”

 

fundaciongaem.org

La Fundació Bancària “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya destinen 30 milions d’euros a actuacions d’obra social durant el 2016

oci.regio7.cat

TV3 repassa la trajectòria del fundador de la Caixa de Pensions per a la Vellesa

 

www.elnacional.cat

Francesc Moragas y el rey Alfonso XIII, durante la visita al Amparo de Santa Lucia (6 de junio 1922).

 

www.bonart.cat

L’ICRPC INTENSIFICA LA RECERCA GRÀCIES AL SUPORT DE L’OBRA SOCIAL “LA CAIXA”

 

www.elvallenc.cat

 

L’Obra Social ”la Caixa” convoca 197 beques de postgrau en universitats espanyoles i estrangeres

 

www.corresponsables.com

La Obra Social La Caixa y el Fondo Social Europeo impulsan el empleo juvenil con 21 millones

www.youtube.com

 

fundacionpadreleonardocastillo.org

 

www.elbloginfantil.com

Los niños son el eslabón más débil al depender totalmente de los adultos para tener la vida que merecen. Es necesario aumentar las ayudas tanto estatales como las de iniciativa privada para garantizar el presente y el futuro de nuestros hijos. Y eso es lo que nos cuenta el vídeo, como la Obra Social «la Caixa» está colaborando para romper el círculo de la pobreza que se transmite de padres a hijos. Lo hacen a través del programa CaixaProinfancia.

 

sociedad.elpais.com

El programa Proinfancia de la Caixa lucha contra la pobreza infantil.

 

www.melillahoy.es

La Obra Social la Caixa y el Banco de Alimentos impulsan la recogida de leche para niños de Melilla.

 

 

www.20minutos.es

Obra Social “la Caixa” destina 60.000 euros a dos proyectos de lucha contra la pobreza infantil y exclusión.

 

microdonativos.lacaixa.es

Para luchar contra el cáncer, el Hospital Sant Joan de Déu (con el apoyo de la Fundación Leo Messi, la Fundación FC Barcelona y la escuela de negocios IESE) ha llevado a cabo una campaña para recoger, mediante donativos, los 30 millones de euros necesarios para construir el mayor centro de oncología pediátrica de Europa. De este modo, desde la Obra Social ”la Caixa” nos queremos sumar a ellos para ayudar en la construcción de este gran centro que beneficiará a cualquier niño que padezca esta enfermedad.

 

Caixaforum Barcelona

 

 

Palau Macaya

Romà Macaya va comprar els terrenys l’any 1899 i va encarregar un edifici de nova planta a Josep Puig i Cadafalch; format per planta baixa, principal, dues plantes superiors i dues torres. Aquest Projecte havia de ser un edifici nou, residencial, propietat de Romà Macaya Gibert on s’instal·laria el matrimoni.

El Palau Macaya de la Obra Social ‘La Caixa’, cardioprotegido

La Fundación Bancaria “la Caixa” completa esta semana la cardioprotección de sus centros más relevantes con la instalación de un equipamiento de desfibrilación de última generación en el Palau Macaya de la Obra Social “la Caixa”, en Barcelona. Esta iniciativa incluye la formación de los profesionales del centro para que, en caso de emergencia, puedan utilizar con éxito estos dispositivos. Tanto los desfibriladores como los cursos de formación los aporta Transporte Sanitario de Catalunya (TSC)

 

prensa.lacaixa.es

 

prensa.lacaixa.es

 

www.elmundo.es

La Caixa cuenta con 8.000 pisos de alquiler social para gente con dificultades

 

prensa.lacaixa.es

 

elapuron.com

La Obra Social “la Caixa” facilita 13 viviendas de alquiler solidario en Fuencaliente

prensa.lacaixa.es

www.lacomarcadepuertollano.com

La Caixa reivindica la figura de Francesc Moragas en el 150 aniversario del nacimiento del fundador de la entidad

«La transformació de La Caixa al llarg de més d’un segle s’ha fet conservant la seva essència, els seus valors, la seva cultura organitzativa i, per descomptat, el seu compromís amb la societat, amb les seves persones, amb la seva cultura, amb la seva educació i amb la seva ciència. Que la memòria de tot el que va fer Moragas i tots els que han vingut després ens ajudi a poder seguir construint aquesta gran institució que avui és i representa La Caixa >>. (Isidre Fainé)

 

«No es pot ser emprenedor si no és optimista i es fe en el que un creu que es pot fer realitat. Moragas, amb un gest de complicitat, deia: L’impossible tan sols és una mica més difícil que les coses difícils ». (Isidre Fainé).

 

valenciaplaza.com

CaixaBank celebra una nueva Semana Social del Voluntariado en la Comunitat Valenciana

 

www.abc.es

 

La Obra Social la Caixa destina 2,6 millones a la lucha contra la pobreza infantil y la exclusión social

 

www.sanpabloburgos.com

  • El primer equipo de la entidad burgalesa, en colaboración con los voluntarios de la Obra Social La Caixa, han compartido la mañana de este miércoles con los niños ingresados en el hospital

portal.lacaixa.es

 

www.diariodenavarra.es

Voluntarios de Obra social ‘la Caixa’, colaborando con personas con discapacidad.

Isidro Fainé, presidente de la Fundación Bancaria “la Caixa”, participó en el acto central del Día del Voluntario.

Voluntaris en acompanyament al centre ‘Palamós Gent Gran’ de l’Hospital Comarcal de Palamós

De l’equip de Voluntaris “la Caixa” realitza la compra d’aliments al mercat de Girona per ajudar a una persona depenent durant la crisi sanitària del Covid-19. Pere Duran / Nord Media

 

www.youtube.com

Exposició Tehotihuacan, Ciutat dels Déus, Obra Cultural ‘la Caixa’

es.blastingnews.com

Músicas en la antigüedad: exposición de la Obra Social La Caixa en Madrid

 

www.youtube.com

Exposició Delacroix (1798-1863)

CaixaForum

 

www.diariosur.es

Una exposición de la Obra Social la Caixa y el Museo Reina Sofía los recupera en Málaga para reescribir esa parte menos contada del ‘Guernica’.

 

www.cantabria24horas.com

La Obra Social ”la Caixa” y el Ayuntamiento de Laredo presentan una exposición sobre el paso del hombre de nómada a sedentario

 

www.youtube.com

Exposición Génesis. Sebastiâo Salgado. Obra Social “la Caixa”

 

Génesis es un mosaico increíble donde la naturaleza se expresa en toda su grandeza. Después de casi tres décadas de reflexión sobre los dramas y tragedias de la humanidad, el reconocido fotógrafo brasileño Sebastião Salgado inició en 2004

 

www.dream-alcala.com

Exposición El Ártico se rompe, de Obra Social “la Caixa”

 

magmacultura.com

 

proasur.com

 

Obra social “La Caixa”, en su afán por la divulgación de la cultura, realiza interesantes exposiciones para todos los públicos sobre muy diversos temas, con carácter temporal e itinerante.

www.libremercado.com

La Obra Social “la Caixa” presenta los 20 proyectos seleccionados del Programa de Emprendimiento Social

El objetivo es apoyar a empresas sociales que quieren lograr un impacto social.

 

www.youtube.com

“La Caixa” premia els dibuixos dels alumnes de l’Escola Montessori de Rubí inspirats en l’obra social de l’entitat.

 

www.youtube.com

«Mi vida se parece a la superficie de mis cuadros».

Entender la experiencia creativa de Miquel Barceló (Felanitx, Mallorca, 1957),

misteriosa, diversa y provocadora, es la razón de ser de la exposición

organizada por la Obra Social la Caixa con 180 piezas, desde las grandes

telas creadas a partir de 1983 hasta las más recientes.

colectivosalas.blogspot.com

Exposición de fósiles de dinosaurios de Mongolia en el Museo de la Ciencia

 

La Acción social en el ámbito rural de ‘la Caixa’ selecciona los mejores proyectos de 2017

•••

Una Obra Social i Cultural extensíssima que se situa en tercer lloc en l’ordre mundial. Números, xifres, apunts comptables, comptabilitat, inversions, serveis econòmics i d’estalvi, caixers automàtics, productes, assegurances, negoci que situen, precisament, la persona humana com a receptor important d’aquest negoci que procedeix de la força de l’estalvi i previsió.
La confiança de milions d’impositors i el treball de directius i empleats fa possible que, de la generació de beneficis estalviats, una part important reverteixi en aquesta extensa Obra Social i Cultural de la Fundació la Caixa”.

Finalitat primordial per aquells temps (1904), i l’objectiu complert i per molts anys, del senyor Francesc Moragas i Barret, fundador de la ‘Caixa de Pensions, avui, CaixaBank.

 

Isidre Fainé i Casas

 

President de la Fundació ‘la Caixa’

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

<El 1961 vam partir per a un viatge no menys perillós que el emprès el 1630 per l’Arbella >> deia el president electe Kennedy a el cos legislatiu de Massachusetts el 9 de gener de 1961. << Perquè aquells als quals se’ls dóna molt, molt se’ls demana. I quan en alguna data futura l’alt tribunal de la Història jutgi cadascú de nosaltres, observant si en el nostre breu temps de servei hem complert amb les nostres responsabilitats cap a l’Estat, el nostre èxit o fracàs, en qualsevol càrrec que hàgim exercit, es mesurarà per les respostes a quatre preguntes:

(President John F. Kennedy, Cos Legislatiu de Massachusetts, 9 de gener de 1961).

 

<In 1961 we set off for a journey no less dangerous than that undertaken in 1630 by Arbella >> -said President-elect Kennedy to the Massachusetts legislative body on January 9, 1961. << Because those who are given a lot, much is asked of them. And when at some future date the high court of History judges each one of us, observing whether in our brief time of service we have fulfilled our responsibilities towards the State, our success or failure, in any position we have held, will be measured for the answers to four questions:

(President John F. Kennedy, Massachusetts Legislative Body, January 9, 1961).

 

<< Primer: Vam ser veritablement homes de valor, amb valor per enfrontar-nos als enemics, i valor per enfrontar-nos, quan sigui necessari, als amics; amb valor per resistir tant la pressió pública com la cobdícia privada? >>.

 

<< First: We were truly men of courage, with courage to face enemies, and courage to face, when necessary, friends; Courageous to resist both public pressure and private greed? >>.

 

<< Segon: ¿Vam ser veritables homes de judici, amb visió tant de el futur com de el passat, dels nostres propis errors com dels errors dels altres, amb saviesa suficient per adonar-nos del que no vam saber i suficient sinceritat per admetre-ho .. .? >>.

 

<< Second: Were we true men of judgment, with a vision of both the future and the past, of our own mistakes and the mistakes of others, with enough wisdom to realize what we did not know and enough sincerity to admit it .. .? >>.

 

www.gettyimages.com

 

<< Tercer: Vam ser veritablement homes íntegres, homes que mai es van separar dels principis en els quals creien o de poble que creia en nosaltres; homes als que ni el lucre monetari ni l’ambició política podrien mai allunyar de l’acompliment de la nostra sagrada obligació? >>.

 

<< Third: Were we truly honest men, men who never separated from the principles in which they believed or from the people who believed in us; men whom neither monetary profit nor political ambition could ever keep from fulfilling our sacred obligation? >>.

 

www.jfklibrary.org

 

<< Finalment, ¿Vam ser, de veritat, homes plenament dedicats, amb l’honor no hipotecat a un individu o un grup i no compromesos per un objectiu o obligació privats, sinó lliurats únicament a servir el bé públic i l’interès nacional?>>.

 

<< Finally, were we really fully dedicated men, with the honor not mortgaged to an individual or a group and not committed by a private objective or obligation, but dedicated solely to serve the public good and the national interest?

 

www.dailymail.co.uk

 

—————————————————————————–

LA FRASE

 

Quan l’avís podria ser una gran i propera veritat

 

„Hacinados en las alturas, hambrientos, sometidos a violentas tempestades y extrañas epidemias, rotos todos los lazos familiares y sociales, los supervivientes empezarían a sufrir la falta de oxígeno debida a la desaparición de las algas del plancton y a la reducción de la vegetación terrestre. Confinados en la estrecha franja de tierra que separaría a los mares muertos de las pendientes montañosas estériles, la especie humana experimentaría una intolerable agonía. Tal vez treinta o cincuenta años después de la muerte de los océanos, el último hombre del planeta, en el que la vida orgánica se limitaría a las bacterias y algunos insectos necrófagos, exhalaría su último suspiro.“

 

„Overcrowded in the heights, hungry, subjected to violent storms and strange epidemics, all family and social ties broken, the survivors would begin to suffer from the lack of oxygen due to the disappearance of the plankton algae and the reduction of the terrestrial vegetation. Confined to the narrow strip of land that would separate the dead seas from the barren mountain slopes, the human species would experience intolerable agony. Perhaps thirty or fifty years after the death of the oceans, the last man on the planet, in which organic life would be limited to bacteria and some ghouls, would breathe his last breath. “

 

divingalmanac.com

 Jacques-Yves Cousteau

 

Navegador francés, explorador de mar,científico, fotógrafo e innovador 1910 – 1997

 

———————————————————————–

 

MÚSICA PER A LA SALUT, LA DEMOCRÀCIA I LA PAU

 

En aquests moments de tragèdia universal, la música de les grans nacions lliures, culturals i artístiques, no només és una columna de la civilització, és una companyia agradable en hores d’incertesa.

 

—————————————————————————–

 

L’APOCALIPSI

 

Qui havia d’esperar una cosa així? Els investigadors tindran molta feina. Necessitaran fons.

 

—————————————————————————–

www.cal.cat

Europa, segle XXI

—————————————————————————–

   Quaranta anys de competències en la Sanitat Pública, amb èxit, i ara resulta que el govern central i centralista del Partido Socialista Obrero Español, li treu a Catalunya, immemorial nació catalana, aquesta competència constitucional. Fins quan i per quins motius pràctics, tècnics i de reconeguts bons resultats per part de la Sanitat Pública Catalana? I també les competències en Seguretat agafant el comandament de la policia autonòmica. Són dos 155? El del senyor Rajoy -oficial- que tant desastre ha causat i, ara, el del president Pedro Sánchez, utilitzant el ‘coronavirus’ com a pretext.

 

La nació catalana no oblida als seus representants elegits pel poble i al també eurodiputat, Oriol Junqueras, comdemnat, comdemnats en conjunt a 100 anys de presó per haber participat en l’organització d’un referèndum pacífic, sense violència per fer veure al senyor Rajoy i al seu govern del Partido Popular, suport Ciudadanos, que milions de ciutadans de Catalunya no estaven d’acord amb l’ofec económic i social de la nació catalana, mitjançant una autonomia encotillada. Tampoc oblida als exiliats polítics catalans, alguns d’ells, asseguts ara en el Parlament europeu. Com, d’aquesta manera, es pot seure el govern de Catalunya en una ‘taula de reconstrucció’?

 

   Desmembrant l’autonomia històrica de Catalunya -ja ho és pel seu Estatut d’Autonomia destrossat i el pèssim i injust sistema de finançament-, puja el nivell de l’independentisme i  augmenten les raons per l’autodeterminació. D’aquesta manera, li és molt difícil, gairebé impossible a la nació catalana i al seu govern, participar en una ‘taula de reconstrucció’, a Madrid, tant lluny de Catalunya i amb una manera tant diferent de pensar, treballar i obrar.

El president espanyol Pedro Sánchez, hauria de començar a preparar les maletes?

Per al president espanyol Pedro Sanchez, potser caldria començar a preparar les maletes, perquè la seva decisió d’enviar a milions de ciutadans a la feina, precisament ara que el virus infernal comença a disminuir el seu avanç, pot ser molt equivocada. Ho diuen bastants experts mundials en aquesta classe de malalties. Per a molts ciutadans serà una qüestió de vida o mort. Davant tant i tant dolor, és necessària tanta precipitació?

Un empentanegament que no cessa

♦ Va succeir aquí, i fa 14 anys que dura. No és una situació per oblidar. Va ser l’orígen de

tot. Tants jutges i fiscals que actuen implacablement contra els independentistes del referèndum de la pau, la democràcia i la no-violència, enfront del mur del menyspreu i ofec autonòmic i econòmic contra la nació catalana, per part de Rajoy i el seu govern del Partido Popular, amb el suport de Ciudadanos. L’abscència d’actuació de cap jutge i fiscal.

   Les altres nacions que formen Espanya, constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades i sempre al darrere del que faci Catalunya, que és la que rep les estomacades. Catalunya, paga i calla davant la injustícia d’un sistema de finançament que s’acosta a un espoli fiscal demostrat.

   Recollida de signatures l’any 2006 per part de Rajoy, personalment, pels territoris de les nacions que formen Espanya, contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats i el Senat, ratificat pel rei i pel poble de la nació catalana. Aquesta recollida de signatures va ser un acte desastrós. –Firmar contra Catalunya, deien-, de manca de qualitat demòcràtica i responsable de la situació actual. També la posterior destrossa de l’Estatut. Dotze de les 17 comunitats autònomes -autònomes?-, que Catalunya ajuda a finançar, signant contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. I tot perquè ho deia el senyor Rajoy -instigar a signar- i el Partido Popular amb el suport de Ciudadanos. 

    Cap actuació de jutge i fiscal per parar l’atropellament contra l’esmentada Llei Orgànica. Ara, 100 anys de presó al conjunt dels presos polítics catalans i exiliats polítics, per l’organització d’un referèndum i amb la participació de milions de catalans. Es va votar en el 96% dels col.legis electorals amb un total de 2.262.424 paperetes. Van votar a favor del sí, 2.220.144 ciutadans que representa un 90%. Les càrregues policials van deixar 844 ferits per tot Catalunya.

   Ara, un empantanegament que no cessa i el conflicte i problema espanyol amb la nació catalana segueix obert.

politica.e-noticies.es

 

elpais.com

 

www.20minutos.es

 

 

  www.cocemfe.es

 

L’obertura d’una profunda fallida

 

—————————————————————————–

GRÀCIES

 

A l’esforç titànic de la SANITAT de Catalunya i la de les nacions que formen Espanya i que necessita de més recursos. A les persones en extrem confinades per la seva lluita de cada dia i amb intel·ligència, contra aquest virus que cal confinar en la solitud més extrema i fer-lo desaparèixer. Als metges i científics que estan treballant tenaçment, per aconseguir una medicació i vacuna. Al meravellós Planeta Terra que segueix en moviment i albergant a la civilització humana. Intel·ligència i salut!

 

mission-blue.org

 

—————————————————————————–

EN CONJUNT 100 ANYS DE PRESÓ

Per la participació en l’organització d’un referèndum de Pau, sense violència, front l’immobilisme i menyspreu del senyor Rajoy i el seu govern del Partido Popular, suport Ciudadanos, davant l’ofec econòmic i autonòmic de Catalunya.

 

www.cal.cat

 

—————————————————————————–

 

 

 

 

 

El Premi

   Com a premi, garrots de presó. Aquest és el reconeixement a la bondat, intel.ligència i treball polítics d’Oriol Junqueras. Les nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades que formen la denominació Espanya, tenen sort del President d’Esquerra Republicana de Catalunya, pres polític català, patriota, heroi i màrtir.

   Progressisme eficaç en lloc de teranyines

 

   Gràcies a Oriol Junqueras, president d’un partit republicà amb més de vuitanta anys d’existència i amb ni un sol cas de corrupció política, Espanya, nació de nacions, té un govern a l’Estat que afirma que vol ser progressista. Cal tenir coratge polític, honestedat i valentia per treballar i lluitar per aquest progressisme que ha de ser just, eficaç propi d’un estat modern, lliure i europeu. Treure de sobre les teranyines i l’anquilosament dels temps de María Castaña. Treure de sobre la pols d’una Constitució immobilista que sembla soterrada sota tones de marbre. Aquest és el trist paper que el Govern de Madrid, el Congrés dels Diputats i el Senat li fan fer. 

Una penosa repressió, suplanta el treball polític

 

   L’anterior president  Mariano Rajoy i el govern del Partido opular, suport Ciudadanos, amb la Constitució a la mà i l’enteniment polític, podien haver treballat per solucionar el problema i conflicte espanyol amb Catalunya, però, la seva opció va ser, mitjançant la repressió, complicar encara més les coses i la ruptura que estem veient. Ara, només s’imposa un referèndum per l’autodeterminació de Catalunya, immemorial nació catalana. Una Catalunya on, la repressió de cada dia, fa que ja no tingui res a veure amb Espanya.

 

Tret dels seus escons del Congrés i del Parlament Europeu, sí a la governabilitat d’Espanya

 

 

   Gràcies al representant Oriol Junqueras, pres polític català, elegit amb milions de vots tant al Congrés dels Diputats com al Parlament Europeu -l’Estat espanyol li ha arrencat la representació que el poble li va donar-, el govern del president Pedro Sánchez tindrà un pressupost perquè les nacions que formen Espanya puguin respirar i compleixin amb la seva responsabilitat de progressar.

   Gràcies al representant Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana de Catalunya, l’enorme complexe funcionarial de Madrid -més expansió empresarial i menys funcionarial-, podran cobrar els seus grans i puntuals sous i dietes augmentades en un 2%. També les cases reials amb els seus grans pressupostos. I tants i tants ministeris que ja no haurien d’existir per haver traslladat els seus treballs a les Comunitats Autònomes, acceptants de la grandesa i responsabilitat d’una veritable autonomia. Aquelles Comunitats -autònomes?- que no es vegin capaços de progressar amb aquesta responsabilitat, poden renunciar a l’autonomia.

 

 

Davant els pèssims efectes del repressor 155, que ja es noten com un terratrèmol de destrucció econòmica, i, la substitució del treball polític per l’embolic judicial, Catalunya, immemorial nació catalana, ja no podrà aportar el 20% al PIB espanyol. Disminueixen greument les perspectives econòmiques que la nació catalana podria aportar a Espanya i amb 12 de les 17 Comunitats Autònomes -autònomes?-, que reben molt més del que aporten. Per que?

   Quan el president del govern central, Pedro Sánchez, es reuneixi amb els presidents d’aquestes Comunitats els podria preguntar el motius.

(Aquest ‘post’ del present Blog, continuarà en el proper) 

—————————————————————————- 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

<< Hem de seguir cap a endavant. Sé que hi ha qui s’oposaran a totes aquestes mesures igual que hi havia qui, en altres temps, s’oposava a les lleis prohibint el treball dels menors i més recentment, al Senat, a l’atenció mèdica dels ancians >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Yale, New Haven 11 de juny de 1962).

 

<< We have to move forward. I know that there are those who will oppose all these measures just as there were those who, at other times, opposed the laws prohibiting the work of minors and more recently, in the Senate, to the medical care of the elderly >>.

(President John F. Kennedy, Yale University, New Haven, June 11, 1962).

 

www.pinterest.com

 

<< El nostre país estaria encara, econòmicament, a l’edat de la foscor si aquests oponents del progrés i defensors de privilegis vetessin cada pas endavant. Però el President dels Estats Units i el Congrés i tots nosaltres ens hem de comprometre a l’acció en els nostres dies >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Yale, New Haven, 11 de juny de 1962).

 

 

<< Our country would still be, economically, in the age of darkness if these progress opponents and privilege advocates vetoed every step forward. But the President of the United States and Congress and all of us must commit ourselves to action in our day >>.

(President John F. Kennedy, Yale University, New Haven, June 11, 1962).

www.pinterest.com

 

<< Un sistema federal d’impostos fort i sa és essencial per a la Amèrica de el futur … L’eliminació de certes desigualtats com proposem a continuació proporcionarà ingressos per anivellar les reduccions d’impostos ofertes per estimular l’economia … S’han elaborat disposicions especials per donar un tractament preferencial a diversos grups. Sempre que a un contribuent li sigui permès pagar menys, a un altre li farà pagar més. La distribució uniforme de la càrrega de l’impost s’evita així, i es fa necessari acudir a tipus elevats per causa de l’estrenyiment de la base imposable. Per descomptat, cal cert abandó de la uniformitat per promoure objectius socials o econòmics desitjables. Però moltes de les preferències que s’han desenvolupat no xoquen amb aquesta prova i necessiten ser revaloritzades en el nostre programa de reforma tributària >>.

<< LA GUERRA CONTRA LA POBRESA NO HA ACABAT. ACABA DE COMENÇAR >>.


(President John F. Kennedy, Congrés dels Estats Units 20 d’abril de 1961).

 

www.pophistorydig.com

 

<< A strong and healthy federal tax system is essential for the America of the future … The elimination of certain inequalities as we propose below will provide income to level the tax reductions offered to stimulate the economy … Special provisions have been developed to give preferential treatment to several groups. Whenever a taxpayer is allowed to pay less, another will be paid more. The uniform distribution of the tax burden is thus avoided, and it is necessary to resort to high rates due to the narrowing of the tax base. Of course, some abandonment of uniformity is necessary to promote desirable social or economic objectives. But many of the preferences that have been developed do not collide with this test and need to be revalued in our tax reform program >>.

<< THE WAR AGAINST POVERTY IS NOT ENDED. JUST STARTED >>.

 (President John F. Kennedy, United States Congress, April 20, 1961).

 

 

“Tres notes defineixen, al meu parer, la democràcia: participació activa de tots els sectors socials en la tasca del poder; respecte autèntic, no retòric, pels drets humans; superació del nacionalisme bel·licós. “

 

 

“Tres notas definen, a mi juicio, la democracia: participación activa de todos los sectores sociales en la tarea del poder; respeto auténtico, no retórico, por los derechos humanos; superación del nacionalismo belicoso.

 

 

“Three notes define, in my opinion, democracy: active participation of all social sectors in the task of power; authentic, non-rhetorical respect for human rights; overcoming bellicose nationalism. ”

 

 Joaquín Ruiz-Jiménez

 

 

www.amazon.com

 

Joaquín Ruiz-Giménez, ministro y opositor de Franco, y primer Defensor del Pueblo de España

Aglutinó la oposición al régimen después de ser ministro de Educación

 

www.fuenterrebollo.com

 

www.gettyimages.com

 

—————————————————————————–

 

MÚSICA PER LA DEMOCRÀCIA, LA LLIBERTAT I LA PAU

 

—————————————————————————–

L’APOCALIPSI

 

www.youtube.com

 

Espanya i Catalunya: fets, imatges, judicis i repressió interminables, sense fi

 

Spain and Catalonia: endless facts, images, judgments and repression

endless, endless…

 

spanishpolice.github.io

 

cas obert

…open case

 

—————————————————————————–

Hispaniam Quo vadis?

 

 

www.change.org

—————————————————————————–

 

 

 

 

 

 

   Sí, com un joc de màgia. Ara hi són i ara no hi són. És més trascendental que un barret de copa amb conills que entren, surten i desapareixen. Ara, però, es tracte de bitllets de banc, molts i molts bitllets com aquells que guarda ‘la Caixa’.

   500 milions

 

   Experts economistes i financers, han fet càlculs sobre la quantia dinerària que el Congrés Mundial del Mòbil, deixa a la capital de la nació catalana. Vist i no vist. Parlen d’uns 500 milions d’Euros. Diners, ocupació i prestigi.

   Els mòbils, precisament, -en diuen d’última generació supersònics- podrien calcular veloçment el que la dita xifra aporta a salut, ensenyament, benestar social, habitatge, cultura, seguretat, investigació…a favor dels ciutadans de la nació catalana que és on es celebra cada any el Congrés. Aquest any no, però el proper, sembla que valdrà per dos. Generalitat, Estat central, Ajuntament, emprenedoria i empresa…

JFK

   És allò que recordava als seus compatriotes el president John F.Kennedy: “Totes les nostres riqueses materials ens serviran de molt poc si no les utilitzem per acréixer les oportunitats del nostre poble”.

Catalunya: Empresaris i treballadors, per a qui treballen? 

 

   De totes maneres, una realitat penosa i injusta. Què representen els 500 milions d’Euros de moviment econòmic del Congrés Mundial del Mòbil, davant els 16.800 milions que es van cap a Madrid i no tenen retorn? Un 8,2% del PIB català procedents dels dels impostos dels ciutadans de Catalunya que, cada any, representen una aportació neta de fons de la nació catalana.

   Aquest escreix, que Catalunya envia a Espanya cada any i que no retorna ni en forma de serveis ni d’infraestructures, és d’una gran magnitud ja que equival aproximadament al 50% del pressupost de la Generalitat, i és un import equivalent al que destina a salut, ensenyament, benestar social, habitatge, cultura i seguretat.

 

Catalunya: De la tercera posició a la desena

 

   Aquesta enorme quantitat, 16.800 milions, altera la posició dins de la classificació de renda per càpita de les comunitats autònomes. De les 17, hi ha 12 que reben més del que aporten, ja que un cop feta la redistribució dels recursos, Catalunya passa de la tercera posició a nivell espanyol (inclós País Basc i Navarra) a la desena, molt al darrere d’algunes comunitats les quals Catalunya ajuda a finançar.

   Una presa de pèl i un ofec econòmic que, segons sembla, només la independència de la nació catalana podrà solucionar.

 

   

ejuanolamagia.blogspot.com

 

—————————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

<< Per primera vegada en molts anys, en els últims 18 mesos el nostre índex de creixement excedeix a el de França i al d’Alemanya. Això es deu al fet que, com la revista << Fortune >> assenyalava recentment, els beneficis de les societats a Amèrica està ara augmentant molt més de pressa que els beneficis de les societats americanes a l’estranger … >>.

(President John F. Kennedy, Cambra de Comerç de Florida, Estat de Florida 18 de novembre de 1963).

 

www.washingtonpost.com

 

<< For the first time in many years, in the last 18 months our growth rate exceeds that of France and Germany. This is because, as the magazine <<Fortune>> pointed out recently, the benefits of societies in America are now increasing much faster than the benefits of American societies abroad … >>.

(President John F. Kennedy, Florida Chamber of Commerce, State of Florida, November 18, 1963).

 

<< Per al proper mes d’abril, amb l’ajuda indispensable de el projecte de reducció d’impostos pendent, els Estats Units navegaran amb els vents de la més llarga i forta expansió econòmica en temps de pau de tota la història de la nació >>.

(President John F. Kennedy, Cambra de Comerç de Florida, la Florida 18 de novembre de 1963).

 

<< For next April, with the indispensable help of the pending tax reduction project, the United States will sail with the winds of the longest and strongest economic expansion in peacetime throughout the nation’s history >>.

(President John F. Kennedy, Florida Chamber of Commerce, Florida, November 18, 1963).

www.npr.org

 

‘Dickens i Scrooge’

 

<< M’adono que alguns homes de negocis que només volen que se’ls deixi sols, que el Govern i la política no es fiquin en els seus assumptes, que el balanç i els beneficis de les seves societats siguin més importants que el balanç mundial de poder o l’índex nacional de desocupació.
   

Però espero no avançar-me a l’època si recordo a vostès., Aquell passatge de ‘Conte de Nadal’, de Dickens, en el qual Ebenezer Scrooge, aterrit davant el fantasma del seu amic soci, Jacob Marly, i espantat per la narració de la seva incessant vagar, crida: << Però tu sempre has estat un bon home de negocis, Jacob! >>, i el fantasma de Marley, amb les seves cames cenyides per cadenes de llibres de comptabilitat i caixes fortes, respon: << negocis? L’home era el meu negoci. La caritat, la misericòrdia, la indulgència i la benevolència eren el meu negoci. Els tractes de la meva comerç no eren sinó una gota d’aigua en l’immens oceà del meu negoci >>.

(President John F. Kennedy, Cambra de Comerç de Florida, la Florida 18 de novembre de 1963)

 

<< I realize that some businessmen who just want to be left alone, that the Government and politics do not get into their affairs, that the balance and benefits of their societies are more important than the global balance of power or the national unemployment rate.

   But I hope not to get ahead of the time if I remember you, that passage from ‘Christmas Story’, by Dickens, in which Ebenezer Scrooge, terrified at the ghost of his partner friend, Jacob Marly, and frightened by the narration of his incessantly wander, shout: << But you were always a good businessman, Jacob! >>, and Marley’s ghost, with his legs girded by chains of accounting books and safes, answers: << Business? The man was my business. Charity, mercy, indulgence and benevolence were my business. The deals of my trade were nothing but a drop of water in the immense ocean of my business >>.

(President John F. Kennedy, Florida Chamber of Commerce, Florida, November 18, 1963).

 

—————————————————————————–

 

LA FRASE

 

(Pronunciada abans del referèndum de Pau (any 2017) per mostrar al senyor Rajoy i al govern espanyol, els milions de persones que no estaven d’acord amb la seva política immobilista i retrògada a Catalunya i la necessitat de treballar per a un diàleg i afrontar els problemes de la nació catalana. No amb el repressor 155, ni la judicialització de la política, presons i exilis). Molt mal fet, senyor Rajoy, molt mal fet. Molt mal fet, Partido Popular, molt mal fet.

“Hem de fer un país diferent i només el podem fer amb un referèndum per anar cap a una república”

 

“Debemos hacer un país diferente y sólo lo podemos hacer con un referéndum para ir hacia una república”

 

“We have to make a different country and we can only do it with a referendum to go to a republic”

Dolors Bassa

 

Independentista catalana

 

Tancada a la presó, 12 anys de comdemna

 

EX-CONSELLERA DE TREBALL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, IMMEMORIAL NACIÓ CATALANA

 

Locked up in jail, 12 years of condemnation in 21st century Europe

—————————————————————————–

ELS COLORS DEL 

MÓN

 

SENSE GEL I SENSE MENJAR, PRIMER ELS ANIMALS DESPRÉS LES PERSONES

 

elpebrasset.blogspot.com

 

—————————————————————————-

L’APOCALIPSI

 

www.abc.es

 

Estats carcellers i de gent que fuig

 

Alemania del Este, del muro a la «cárcel» de la vergüenza

 

—————————————————————————–

 

Europa, Espanya, segle XXI, presos polítics catalans, exiliats polítics catalans, referèndums prohibits, una democràcia menor i amb molta diferenciació amb Europa.

 

Europa, España, siglo XXI, presos políticos catalanes, exiliados políticos catalanes, referendums prohibidos, una democràcia menor i con mucha diferenciación con Europa.

 

Europe, Spain, 21st century, Catalan political prisoners, Catalan political exiles, prohibited referendums, a minor democracy with much differentiation with Europe.

 

www.cal.cat

 

—————————————————————————–

 

 

 

 

     Un gest de solidaritat i justícia per part de l’Estat central i centralista. També un exemple de democràcia i d’estat de dret. També un exemple de reconeixement i respecte cap a una gran nació immemorial. També un exemple de sentit i progressisme europeus.

     Una gran part de Catalunya -molt productiva i treballadora- ha quedat destrossada pel ‘tsunami’ ‘Glòria’ -ja els tenim més a prop. Cal actuar amb diligència i fermesa. Sense concessions al desànim. Però, amb diners. Comptants i sonants. Diners de Catalunya, sí, procedents dels impostos dels ciutadans de la nació catalana i que, cada any, es van cap a Madrid i no tenen retorn. A on van a parar? Una resposta a una qüestió de transparència demòcràtica, perquè la democràcia no és només anar a votar.

     “Només els morts no tenen problemes”, deia el general i president Charles de Gaulle. Bé, general, però, els vius els han de solucionar.  Podem parlar també del president espanyol Pedro Sánchez i demanar-li la signatura d’un decret urgent, conforme 5 mil milions d’euros, dels 16.800 milions que cada any van cap a Madrid, tornin per ajudar a reparar el desastre causat a Catalunya pel ‘tsunami’ ‘Glòria’ així com la situació d’ofec econòmic que pateix Catalunya.. Són diners procedents dels impostos dels ciutadans de la nació catalana i que no tenen retorn per part de l’Estat central. 

     Concretament són 16.800 milions d’Euros -un 8,2% del PIB català. Són els milions i milions que s’emporten i no tornen. Un pèssim i injust sistema de finançament que frega un espoli fiscal propi del colonialisme. La signatura d’un decret urgent per part del govern del president Pedro Sánchez, de tornar 5.000 milions dels 16.800 que es van i no tornen. Seria just ser solidari amb la nació catalana quan pateix un ofec econòmic i social i que sempre ha estat, és i serà solidària amb les nacions que formen Espanya.

   Continuar fent saltar l’ós pel circ de la mala política o la política frustrada i autoritària, és el camí cap a l’autodeterminació.

 

L’aigua continua negant bona part del delta de l’Ebre. Fotografia: EFE/ Susanna Sáez

 

reflexionsjafores.blogspot.com

 

Ara ja són 16.800 milions d’Euros, un 8’2% del PIB català

 

—————————————————————————–

 

ART*******7

 

Qui té por de Virginia Woolf?

 

¿Quién teme a Virginia Woolf?

 

Who’s Afraid of Virginia Woolf?

 

Les grans pel.lícules del cinema apartades de la gran pantalla

 

 

   És una pel·lícula nord-americana de 1966 de comèdia negra i drama dirigida per Mike Nichols. El guió d’Ernest Lehman és una adaptació de l’obra de teatre homònima d’Edward Albee. Va tenir com a protagonista a Elizabdeth Taylor com Martha i Richard Burton com George, amb George Segal com Nick i Sandy Dennis com Honey.

 

   It is a 1966 American film of black comedy and drama directed by Mike Nichols. The script by Ernest Lehman is an adaptation of the homonymous play by Edward Albee. He starred in Elizabdeth Taylor as Martha and RichaRD Burton as George, with George Segal as Nick and Sandy Dennis as Honey.

 

La pel·lícula va ser nominada a tretze Premis Oscar, incloent Millor Pel·lícula i Millor Director per Mike Nichols, i és una de les dues úniques pel·lícules a ser nominada en totes les categories elegibles (l’altra és Cimarron‘). Els quatre actors principals de la pel·lícula van ser nominats en les seves respectives categories d’actuació. De gran èxit de públic en el moment de la seva estrena, va llançar a la fama a un jove realitzador que el 1967 reeditaria l’èxit de crítica i públic amb un altre clàssic, El graduat.

 

 

   La pel·lícula va guanyar cinc premis, incloent un segon premi de l’Acadèmia a la Millor actriu per Elizabeth Taylor i el de Millor actriu de repartiment per Sandy Dennis. No obstant això, la pel·lícula perd davant ‘A Man for All Seasons en les categories Millor pel·lícula, Millor director, Millor actor i Millor guió adaptat, i ni Richard Burton ni George Segal van guanyar en les seves categories. En 2013, la pel·lícula va ser seleccionada per a la seva preservació en el Registre Nacional de Cinema.

 

 En2013, la pel·lícula va ser seleccionada per a la seva preservació en el Registre Nacional de Cinema de la Biblioteca de Congrés dels Estats Units com cultural, històrica o estèticament significativa”. A més, se la reconeix com un dels films més importants de la carrera d’Elizabeth Taylor, per la seva actuació i pel gran elenc que compon la producció.
El títol fa una referència a la famosa escriptora Virginiua Woolf i al seu cognom, utilitzant-lo com una paròdia de la frase i cançó clàssica de Frank Churchill i Ann Ronell, Who ‘s Afraid of the Big Bad Wolf? (“Qui té por de el llop ferotge?)

(Ajuda de Viquipèdia)

 

   —————————————————————————

 

L’APOCALIPSI

 

 

atalayaenelcaucaso.wordpress.com

 

Liberación niños en Auswitch

‘Arbeit macht frei’

 

Més enllà dels inferns encara existeix més por. És el terror dels monstres que ni l’expressió humana pot relatar. Hem de dir humana, però, en el fons és el resultat de l’actuació d’éssers despreciables que, molts anys enrere, ja van crear l’opressió i la repressió brutals i criminals.

 

Enviats: 1.300.000

 

Morts: 1.100.000

 

 

 

—————————————————————————–

 

 

 

   ♦ Són 16.800 milions els que surten cada any dels impostos dels ciutadans de la nació catalana i que no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista. Un 8,2% del PIB català. Són els milions i milions que s’emporten i no tornen. De les 17 Comunitats autònomes, 12 reben més del que aporten. Catalunya ja aporta molt més del que rep. He aquí la situació d’abús. Un pèssim i injust sistema de finançament que frega un espoli fiscal propi del colonialisme. Un excés funcionarial en lloc d’una expansió empresarial que aporti noves empreses i ocupació. Treball i seguretat en les pensions. 

   No, no es tracta de constitucionalisme. No, no! Es tracta de milions i milions d’euros que s’emporten de Catalunya i no tornen. Una Castella que vol ser gran empetitint la llibertat de Catalunya, que sí que és una gran nació i manté la lluita per la independència. La lluita per la seva dignitat. Catalunya no té res a veure amb Castella. És un altre país: els Països Catalans.

   Això ho confirmen els 100 anys de càstig al conjunt dels presos polítics catalans. Els exiliats polítics a Europa. El trencament de la llei orgànica “de obligado cumplimiento” de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Les càrregues policials. El repressor 155. La política judialitzada. La persecució dels presidents de la Generalitat. El Parlament menyspreat…

   Es comença menyspreant i canviant el nom de la llengua catalana pel de ‘lapao’ -llei de llengües d’Aragó (Partido Popular)-, i s’acaba en una dictadura. 

www.elperiodico.com

 

Escreix abusiu que ofega la nació catalana

 

   Segons que expliquen els millors experts economistes de la nació catalana, mentre que els ingressos els recapta l’Estat, la gestió de la despesa recau, pel que fa a les competències transferides, en les comunitats autònomes. La dinàmica de repartiment fiscal que s’ha concretat entre els pressupostos de l’Estat i de Catalunya ha donat un sistema de finançament on Catalunya aporta un escreix de recursos impositius a l’Estat espanyol (diferència entre el que Catalunya aporta amb impostos i el que rep en forma de serveis i infraestructures) d’un 8 per cent del Producte Interior Brut de Catalunya segons la metodologia de càlcul del flux monetari (5 per cent segons el criteri del flux del benefici).

Escreix que l’Estat espanyol no retorna a Catalunya 

   Aquest escreix, que Catalunya envia a Espanya cada any i que no retorna ni en forma de serveis ni d’infraestructures, és d’una gran magnitud ja que equival aproximadament al 50% del pressupost de la Generalitat, i és un import equivalent al que destina a salut, ensenyament, benestar social, habitatge, cultura i seguretat. 

   La Generalitat de Catalunya, després de la mort del Dictador va ser restaurada el 1977, abans que s’aprovés la Constitució espanyola el 1978. El desplegament de la Constitució i dels estatuts d’autonomia s’ha fet amb una multiplicitat de Lleis que han conformat un estat central amb competències sobre les grans polítiques d’estat, i en unes autonomies que han assumit competències sobre les grans polítiques, i en unes autonomies que han assumit competències sobre els serveis que afecten més directament les persones (salut, ensenyament, benestar…).

   No totes les comunitats han assumit el mateix nivell de competències en els serveis. Catalunya és una de les comunitats que n’ha assumit més (a part de les anteriors, també seguretat -mossos d’esquadra-, institucions penitenciàries, ocupació…). Un sistema de finançament injust ofega la nació catalana que, davant la irresponsabilitat política de l’anterior president Mariano Rajoy (Partido Popular, suport Ciudadanos), ara,  advoca per la independència.

 

lacuinadesempre.blogspot.com

Perversitat del FLA

 

   Amb el FLA “Fondo de Liquidez Autonòmico” el govern espanyol no fa altra cosa que deixar en préstec a Catalunya diners dels catalans, cobrant un interès.

 

 

Explicar, parlar, dialogar, treballar, fer política, llibertat, democràcia, formar part d’Europa…

 

Discurs sencer d’Oriol Junqueras Madrid per parlar del referèndum 22/05/2017

 

Els efectes del repressor 155

 

   Els millors experts en economia, productivitat i competitivitat van pronosticar els pitjors efectes en aquests camps, a causa de l’aplicació a la nació catalana del nomenat article 155 de la Constitució i que es va desenvolupar amb repressió per part de l’anterior president Mariano Rajoy, Partido Popular, amb el suport de Ciudadanos. Molt malament va quedar la Constitució davant d’Europa i del món lliure, quan va ser utilitzada no per solucionar el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, sinó per empitjorar-lo i substituir a la política responsable per una gran quantitat de judicis. Això sí, sense que els polítics immobilistes i irresponsables deixessin de cobrar uns sous i dietes puntuals i quantiosos. 

   Anar baixant. El Producte Interior Brut (PIB) va créixer un 1,9% el tercer trimestre, una dècima menys que en el segon trimestre i del que s’havia previst un creixement del 2%. La taxa de l’1,9% és, a més, dues dècimes inferior al creixement previst pel govern pel 2019 en el Pla Pressupostari remès a Brussel.les (2,1%) i també una dècima inferior a les projeccions del Banc d’Espanya (2%). 

   Mentre la repressió contra la nació catalana puja, l’economia segueix baixant. Malament per l’ocupació, els sous del treballadors, les pensions…  

 

—————————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

<< El gran enemic de la veritat sovint no és la mentida deliberada, rebuscada i deshonesta, sinó el mite, persistent, persuasiu i irreal. Massa sovint, ens agafem als llocs comuns dels nostres antecessors. Sotmetem tots els fets a un grup de interpretacions prefabricades. Gaudim de la comoditat d’opinar sense la incomoditat de pensar >>

(President John F. Kennedy, Universitat de Yale, New Haven 11 de juny de 1962).

 

<< The great enemy of the truth is often not the deliberate, far-fetched and dishonest lie, but the myth, persistent, persuasive and unreal. Too often, we cling to the common places of our ancestors. We submit all the facts to a group of prefabricated interpretations. We enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thinking … 

(President John F. Kennedy, Yale University, New Haven, June 11, 1962).

 

www.newstimes.com

 

<< Fa gairebé prop de 150 anys, Thomas Jefferson va escriure: “Les noves circumstàncies demanen noves paraules, noves frases i la transferència de velles paraules a nous objectes: una mica més cert avui del que va ser en els dies de Jefferson, perquè el paper d’aquest país és tant més significatiu a mesura que treballem d’acord per enfrontar-nos amb els problemes autèntics dels nostres dies, generarem una visió i una energia que tornaran a demostrar a el món la superior vitalitat i la força de la societat lliure >> .

(President John F. Kennedy, Universitat de Yale, New Haven 11 de juny de 1962).

 

www.ebay.com

 

<< Nearly 150 years ago, Thomas Jefferson wrote: “New circumstances ask for new words, new phrases and the transfer of old words to new objects: something more true today than it was in Jefferson’s day, because the role this country is all the more significant … As we work in line to deal with the authentic problems of our day, we will generate a vision and energy that will once again demonstrate to the world the superior vitality and strength of free society >> .

(President John F. Kennedy, Yale University, New Haven, June 11, 1962).

 

www.jfklibrary.org

<< Hem de seguir cap a endavant. Sé que hi ha qui s’oposaran a totes aquestes mesures igual que hi havia qui, en altres temps, s’oposava a les lleis prohibint el treball dels menors i més recentment, al Senat, a l’atenció mèdica dels ancians >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Yale, New Haven 11 de juny de 1962).

<< We have to move forward. I know that there are those who will oppose all these measures just as there were those who, at other times, opposed the laws prohibiting the work of minors and more recently, in the Senate, to the medical care of the elderly >>.

(President John F. Kennedy, Yale University, New Haven, June 11, 1962).

 

 

—————————————————————————-

 

LA FRASE

 

“La justícia ha arribat des d’Europa. Nul.litat de la sentència i llibertat per a tothom!”

 

 

“La justícia ha llegado desde Europa. Nulidad de la sentencia y libertad para todo el mundo!”

 

 

“Justice has come from Europe. Nullity of sentence and freedom for everyone!”

 

Oriol Junqueras, heroi i màrtir

 

www.huffingtonpost.es

 

   Dintre dels parameters del treball democràtic i polític a l’Europa actual, sembla impossible i per tant fora del context del segle XXI, l’existència de presos polítics i exiliats polítics catalans. Cal fer una reflexió sobre si Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, forma part de l’esperit progressista d’una Europa moderna, democràtica, avançada i justa. No només en el camp econòmic, sinó també en el social i en el de la justícia que tant embolic està creant. A l’Estat espanyol ha esdevingut una judicialització de la política -iniciada per l’anterior president Mariano Rajoy (‘Partido Popular’ suport de ‘Ciudadanos’)- que no només impedeix avançar en el polític i social, sinó que la seva retrocessió és evident. Cal sortir amb pressa de tal desconcert perquè sinó la pregunta és multitudinària, Espanya és Europa? 

 

—————————————————————————-

 

MÚSICA PER LA LLIBERTAT, LA DEMOCRÀCIA, LA PAU I UNA EUROPA FEDERAL FORTA I UNIDA

 

—————————————————————————

 

L’APOCALIPSI

 

ninosdemorelia.blogspot.com

 

El 7 de junio de 1937, un grupo de 454 niños salieron de España para refugiarse en México ante el terror y peligro de las bombas que caían sin cesar sobre sus ciudades de origen. Estos pequeños fueron bautizados como “Los niños de Morelia”. (Guerra Civil i guerra incivil espanyola, 1936-1939, causada por rebelión militar, sedición, golpe de estado del general i dictador Francisco Franco, contra el Gobierno legítimo de la República de las naciones que forman la denominación España).

—————————————————————————-

www.cal.cat

 

 

Espanya, nació de nacions, forma part d’Europa? És europeista?

 

El president de Parlament Europeu, David Sassoli, ha instat aquest dijous a l’Tribunal Suprem espanyol a complir amb el que li demana el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre Oriol Junqueras, amb la immunitat parlamentària ha reconegut la cort europea en una sentència.

 

El presidente del Parlamento Europeo, David Sassoli, instó este jueves al Tribunal Supremo español a cumplir con lo que le pide el Tribunal de Justicia de la Unión Europea (TJUE) sobre Oriol Junqueras, cuya inmunidad parlamentaria ha reconocido la corte europea en una sentencia.

 

The president of the European Parliament, David Sassoli, urged the Spanish Supreme Court on Thursday to comply with what is requested by the Court of Justice of the European Union (CJEU) on Oriol Junqueras, whose parliamentary immunity has been recognized by the European court in a ruling.

—————————————————————————-

 

 

 

 

 

   De les disset Comunitats Autònomes -autònomes?-, dotze reben més del que aporten i això no només és excessiu, demostra una manca de treball i d’efectivitat política, empresarial i col.lectiva. Un veritable autonomisme exigeix responsabilitat i treball pel progrés. Exigeix canvi social. No es poden comprendre i atacar els problemes contemporanis, si persisteixen les etiquetes tradicionals i els eslògans desgastats d’èpoques anteriors.

   Per què hi ha dotze Comunitats autònomes que reben més del que aporten, i a sobre algunes encara tenen superàvit? Ningú no ho sap. Tothom calla, des del govern central fins a aquests governs i organismes autonòmics que, degut a aquesta situació, provoquen un greu desequilibri econòmic i social, principalment a Catalunya, immemorial nació catalana que ja no pot aguantar semblant irresponsabilitat i insolidaritat. També provoca un desequilibri econòmic a Europa. La Comissió Europea torna a renyar l’Estat espanyol pel seu esborrany pressupostari.

   

juanjesusarteaga.blogspot.com

 

Silenci total

   Cap estudi, cap informe del govern central, cap mesura correctora ni tampoc per part d’aquestes Comunitats, les seves Universitats, organismes econòmics i organitzacions empresarials. Què fa el govern central de Madrid perquè aquestes Comunitats aportin més del que reben? Silenci total. Mentre Catalunya, que és la que més aporta, pateix un ofec econòmic i social a causa d’un sistema de finançament injust que no s’ha renovat quan tocava fer-ho -incompliment de la Constitució- i més a prop de l’espoli fiscal.

   La xifra de 7,5 milions de ciutadans de Catalunya que veuen com any rere any ,i, malgrat el seu esforç i solidaritat, la nació catalana rep molt menys del que aporta i sense retorn per part del govern central dels 16 mil milions -un 8,5% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya. Per què aquestes Comunitats reben més del que aporten? Què fan per corregir aquest desequilibri? El tan esbombat principio de igualdad entre todos los españoles, no inclou l’esforç del progrés econòmic i empresarial? Com és que tenen tants i tants funcionaris i tan pocs empresaris?

   Els 100 anys

 

   Això sí, 100 anys de presó pel conjunt dels presos polítics catalans, elegits pel poble. Els exiliats polítics a Europa, entre ells, el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Empresonats i exiliats per haver participat en l’organització d’un referèndum on els ciutadans de Catalunya van expressar la necessitat d’un diàleg i treball efectiu amb el després president Rajoy i el seu govern. El seu immobilisme va portar cap a un desastre majúscul del qual Espanya no es recuperarà mai. L’enfonsament econòmic per l’aplicació del repressor 155, ja es comença a fer evident.

“Ni amb serveis, ni amb infraestructures”

 

   Els economistes de la nació catalana expliquen que “Espanya no ajuda Catalunya ni amb serveis ni amb infraestructures, amb la qual cosa l’acció del govern espanyol dificulta la productivitat i competitivitat de l’economia catalana i de retruc les economies espanyola i europea, que veuen com l’Estat espanyol frena un dels seus principals motors econòmics”.

   Davant d’aquest fre constant en tot i a la contínua judialització de la política, a la nació catalana, sembla, per tot el que es veu, que no li queda més remei que l’autodeterminació. 

 

Fets sense capacitat de diàleg i gran política durant el mandat de Mariano Rajoy (Partido Popular) que han augmentat l’independentisme a gran escala i el problema i conflicte espanyol amb la nació catalana, que està provocant un retrocés general de les nacions que formen la denominació Espanya. I el Partido`Popular  i  Ciudadanos encara volen tornar a governar!

   (seguirà en el proper ‘post’)

.

 

Oriol Junqueras, pres polític català: Una lliçó de llibertat i de reactivació econòmica mentre l’economia catalana i la de les nacions que formen Espanya van cap enrere  

   Salvar el progrés, l’economia, les inversions, la investigació, l’ocupació, els serveis públics, les infraestructures, les pensions…, el benestar de la gent

 

—————————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

El discurs de president Kennedy a Yale l’11 de juny de 1962, va confirmar els pitjors temors dels homes de negocis.

 

President Kennedy’s speech at Yale on June 11, 1962, confirmed the worst fears of businessmen.

 

El President Kennedy, les seves paraules, vives

 

President Kennedy, his words, alive

 

<< El gran enemic de la veritat sovint no és la mentida deliberada, rebuscada i deshonesta, sinó el mite, persistent, persuasiu i irreal. Massa sovint, ens agafem als llocs comuns dels nostres antecessors. Sotmetem tots els fets a un grup de interpretacions prefabricades. Gaudim de la comoditat de pensar sense la incomoditat de pensar

(President John F.Kennedy, Universitat de Yale, 11 de juny de 1962)

 

www.youtube.com

 

<< The great enemy of the truth is often not the deliberate, far-fetched and dishonest lie, but the myth, persistent, persuasive and unreal. Too often, we cling to the common places of our ancestors. We submit all the facts to a group of prefabricated interpretations. We enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thinking …

 

<< No podem comprendre i atacar els nostres problemes contemporanis de 1962 si ens deixem guiar per etiquetes tradicionals i eslògans desgastats d’una època anterior. El fet desafortunat de el cas és que la nostra retòrica no ha mantingut el pas amb la velocitat de canvi social i econòmic. Els nostres debats polítics i els nostres discursos sobre assumptes corrents interns i econòmics, massa sovint tenen poca o cap relació amb els actuals problemes amb què s’estan enfrontant els Estats Units

 

<< We cannot understand and attack our contemporary problems of 1962 if we allow ourselves to be guided by traditional labels and worn slogans from an earlier era. The unfortunate fact of the case is that our rhetoric has not kept pace with the speed of social and economic change. Our political debates and our speeches on current internal and economic affairs, all too often have little or no relation to the current problems the United States is facing …

 

<< Aquests problemes no poden ser resolts per la màgia d’un passat oblidat. Però l’exemple d’Europa Occidental demostra que poden resoldre, que els governs -i molts d’ells són governs conservadors- disposats a enfrontar-se amb els problemes tècnics sense ideologies preconcebudes, poden coordinar els elements d’una economia nacional i aconseguir el creixement i la prosperitat. ..

 

www.pinterest.fr

 

<< These problems cannot be solved by the magic of a forgotten past. But the example of Western Europe demonstrates that they can be resolved, that governments – and many of them are conservative governments – willing to deal with technical problems without preconceived ideologies, can coordinate the elements of a national economy and achieve growth and prosperity…

<< Algunes de les converses que he sentit al nostre propi país sonen com vells discos de llarga durada conservats des dels anys trenta. El debat dels anys trenta va tenir la seva gran significació i va produir grans resultats, però es va desenvolupar en un món diferent, amb necessitats diferents i diferents deures. La nostra responsabilitat és viure en el nostre propi món, identificar les necessitats i realitzar les tasques dels anys seixanta

(President John F. Kennedy, Universitat de Yale, New Haven, Connecticut 11 de juny de 1962).

 

www.ctpost.com

<< Some of the conversations that I have heard in our own country sound like old long-lasting albums preserved since the thirties. The debate of the thirties had its great significance and produced great results, but it developed in a different world, with different needs and different duties. Our responsibility is to live in our own world, identify the needs and perform the tasks of the sixties …

(President John F. Kennedy, Yale University, New Haven, Connecticut, June 11, 1962).

El discurs íntegre del President Kennedy a la Universitat de Yale (New Haven)

Tema que continuarà en el proper post.

Topic that will continue in the next ‘post’.

Thank you very much

 

—————————————————————————-

 

LA FRASE

 

“Em van elegir més d’un milió de persones, però encara espero que respecteu la seva voluntat”

 

“Me eligieron más de un millón de personas, pero aun espero que respecteis su voluntad”

 

“More than a million people chose me, but I still hope you respect their will”

 

Carles Puigdemont

Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, exiliat a Brussel.les (Bèlgica)

 

arrel.elpuntavui.cat

Carles Puigdemont a l’Eurocambra:

@KRLS

Ok, @Europal_EN. I was elected by more than a million people, and we the eleccions in Catalonia…but I’m still waiting that you respect the will of the people. Will you help our voters? Happy International Day of Democracy. twitter.com/Europarl_EN/st…

 

—————————————————————————–

MÚSICA PER L’EDUCACIÓ, LA JUSTÍCIA, LA LLIBERTAT I LA DEMOCRÀCIA

 

 

—————————————————————————-

 

L’APOCALIPSI

 

 

Mujeres rapadas por los golpistas en Oropesa de Toledo (guerra incivil espanyola)

jcdonceld.blogspot.com

 

—————————————————————————–

Lluitadors per la dignitat de la nació catalana

 

—————————————————————————–

 

Que la visió de les Festes de Nadal enforteixi la vivència de la llibertat, la democràcia, la justícia social, la dignitat dels éssers humans i la Pau. Il·lusions possibles per a tots en un Nou Any 2020!

Bloc ‘La Nova Frontera

 

 

Que la visión de las Fiestas de Navidad fortalezca la vivència de la libertat, la democràcia, la justícia social, la dignidad de los seres humanos y la Paz. Ilusiones posibles para todos en un Nuevo Año 2020!

Blog ‘La Nova Frontera’

 

May the vision of the Christmas Festivities strengthen the experience of freedom, democracy, social justice, the dignity of human beings and Peace. Possible illusions for everyone in a New Year 2020!

Blog ‘La Nova Frontera’

(www.elpuntavui.cat)

www.atotheword.com

—————————————————————————–

 

(Segueix del ‘post’ anterior). El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, avui castigat, inhabilitat, multat, va anar diverses vegades a La Moncloa per exposar al president espanyol Mariano Rajoy (Partido Popular) l’ofec econòmic que pateix Catalunya degut a un dolent i injust sistema de finançament. Mas li va proposar a Rajoy parlar d’un pacte fiscal. Treballar per trobar una solució que, de ben segur, s’hagués acabant trobant. Es van veure diverses vegades més.

   Mas va continuar exposant, plantejant i demanant a Rajoy un enteniment mitjançant numeros i propostes. Es podia haver establert un equip de treball i arribar a un acord constructiu davant el dolent finançament – a Madrid tothom ho sap, però callen- que pateix Catalunya. Un enteniment propi d’un país europeu del segle XXI amb nivells màxims de democràcia i no amb uns nivells mínims. Mariano Rajoy i el govern del Partido Popular, amb el suport de Ciudadanos, van donar l’esquena al govern de la Generalitat i a Catalunya. Paga i calla, qui més paga menys rep, sempre contra Catalunya.

    Ara, és segueix utilitzant a la nació catalana com a arma electoral i es diuen veritables falsedats i calúmnies. Una roïnesa de la mala política en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Davant un tracte que ratlla el colonialisme -càrregues policials, el repressor 155, 100 anys de presó pels presos polítics catalans i exilis- ha portat cap a una demanda d’independència justificada.

Intervencionisme contra la lliure empresa

 

   Un altre meteorit contra Espanya, nació de nacions. Més que polític, empresarial ,i, aquesta vegada contra l’activitat de la lliure empresa. Interferència política contra la lliure empresa. Antes alemana que catalana, deien els de la supina ignorància. La interferència política del Partido Popular contra la compra d’Endesa per part de Gas Natural, va portar a una baralla descomunal que va fer riure a Europa. Finalment, va acabar sent italiana. Antes italiana que catalana. Però tampoc d’Espanya. 

   Tot a l’inrevés, i segueix el conflicte i problema espanyol amb la nació catalana que ja comença a afectar greument a l’economia, l’ocupació, els serveis socials i les pensions…

 

Una incomprensió absurda i endèmica

 

L’endarreriment, ignorància, ofec fiscal i autoritarisme per part dels governs centrals de Madrid, impedeixen el creixement de Catalunya mitjançant el mal govern, la judialització de la política, la repressió i una autonomia de pantomima.

El atraso, ignorancia, ahogo fiscal y autoritarismo por parte de los gobiernos centrales de Madrid, impiden el crecimiento de Catalunya mediante el mal gobierno, la judialización de la política, la represión i una autonomia de pantomima.

 

The backwardness, ignorance, fiscal drowning and authoritarianism by central governments of Madrid, prevent the growth of Catalonia through bad government, the judicialization of politics, repression and autonomy of pantomime.

 

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

LA CIÈNCIA, L’ESPAI I LA NOVA EDUCACIÓ

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

50 años de la llegada del hombre a la Luna

50 years since the arrival of man on the moon

 

“En les últimes vint-i-quatre quatre hores hem estat testimonis dels mitjans creats per dur a terme la més completa i complexa exploració de tota la història de l’home. Hem sentit com tremolava la Terra, i l’aire semblava trencar-mitjançant les proves d’un ‘Roket’ << Saturn C-1 >> nuchísimas vegades més poderós que el << Atles >> que va llançar a l’espai a John Glenn, un ‘Roket’ que genera energia equivalent a la de deu mil automòbils amb els seus acceleradors trepitjats a fons. Hem vist el lloc on cinc motors F-1, cada un dels quals tan poderós com els vuit motors del << Saturn >> juntos, s’uniran per fer avançar el missile << Saturn >>, muntat en una nova estructura que es construirà en cap Canaveral d’una altura equivalent a la d’un edifici de quaranta-vuit pisos, tan ampla com un bloc sencer de cases d’una ciutat i que ocuparà una extensió dues vegades superior a la d’aquest mateix camp >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

davidjansen123.wordpress.com

 

“In the last twenty-four hours we have witnessed the means created to carry out the most complete and complex exploration of the history of man. We have felt how the Earth was shaking, and the air seemed to break through the tests of a ‘roket’ << Saturn C-1 >> very many times more powerful than the <<Atlas>> that launched into space John Glenn, a ‘roket’ that generates energy equivalent to that of ten thousand cars with their accelerators trampled down. the place where five F-1 engines, each of which as powerful as the eight engines of the <<Saturn>> jubilee, will join to advance the missile <<Saturn>>, mounted on a new structure to be built in Cape Canaveral of a height equivalent to that of a forty-eight-story building, as wide as an entire block of houses in a city and will occupy an area twice as large as that of this same field >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

www.taringa.net

 

“Durant els últims dinou mesos almenys quaranta-cinc satèl·lits han circulat i circulen al voltant de la Terra. Uns quaranta d’ells van ser << fabricats als Estats Units d’Amèrica>>,  i han estat donats a conèixer al món sencer amb moltíssims més detalls que els de la Unió Soviètica

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston, Texas, 12 de setembre de 1962).

 

“During the last nineteen months at least forty-five satellites have circulated and circulated around the Earth. Some forty of them were << manufactured in the United States of America >>, and have been made known to the whole world with many more details than those of the Soviet Union “

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston, Texas, September 12, 1962).

 

nosolosputniks.wordpress.com

 

La nau espacial << Mariner >> a hores d’ara en camí cap a Venus, és l’instrument més complicat que ha existit en la història de la ciència espacial. La seguretat del seu llançament pot comparar-se al tret d’un missile des de Cap Canaveral per caure en aquest stadium entre les línies de les quaranta iardes.

President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

“The spacecraft <<Mariner>> right now on the way to Venus, is the most complicated instrument that has existed in the history of space science. The safety of its launch can be compared to the firing of a ‘missile’ from Cape Canaveral to fall in this stadium between the lines of the forty yards. “

President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

—————————————————————————-

 

ART*******7

 

‘Van Gogh, la passió de viure’

 

‘El loco del pelo rojo’

Lust for Life

 

El gran cinema apartat de la gran pantalla

 

 

   És una pel.lícula estatunidenca dirigida per Vincente Minnelli i George Cukor, estrenada el 1956 i doblada al català.

 

   Protagonitzada per Kirk Douglas, la pel.lícula va narrant les tribulacions de Vincent Van Gogh des dels seus flirtejos inicials amb la predicació religiosa a les pobres regions mineres de Bèlgica, fins al seu contacte amb els innovadors pintors impressionistes ubicats a París, passant pels seus primers contactes amb la pintura al seu país natal (on dibuixava els camperols realitzant les tasques més quotidianes).

        Les seves inestables relacions amoroses i amistoses, i el vincle afectiu més important que va mantenir en la seva agitada existència, el seu germà Theo, familiar que el va ajudar durant tota la seva vida tant com a suport emocional, i com a suport econòmic perquè Vincent pogués sobreviure al lloc on fos, Holanda, Arles o París.

 

   En aquests llocs va procurar desenvolupar el seu geni pictòric en contacte amb altres artistes (Seurat, Monet, Pissarro o el seu millor amic Paul Gauguin, interpretat per Anthony Quinn -que seria guardonat amb l’oscar  al millor actor secundari-) i sota la presència  de la seva millor influència : els fenòmens naturals, la llum, el sol, el vent, les estrelles… Tot això expressat amb el seu vigoritzant  sentit del color i el seu traç gruixut i ondulant. (Viquipèdia).

 

“Vibrant recreació de la turmentada vida del pintor. Passió, emoció i obsessió es donen cita en aquesta interessantíssima història en la qual el genial director va plasmar, amb una habilitat sorprenent, el colorit dels quadres.” (Fernando Morales. El País).

♦ “Impecable adaptació (…) plasmada amb inusitada vitalitat (…) relat apassionat (…) impossible imaginar Van Gogh amb altres trets que no siguin els de Kirk Douglas. Anthony Quinn va obtenir  un merescut Oscar encarnant a Gauguin, per una intervenció que no ocupan més de deu minuts, d’una intensitat encomiable.” (Fernando Morales. El País).

 

Director: Vincente Minnelli – George Cukor

Papers destacats: Kirk Douglas(Vincent Van Gogh), Anthony Quinn(Paul Gauguin), James Donald (Theo Van Gogh), Pamela Brown: (Christine), Everest Sloane (Doctor Gachet), David Bond (Georges Seurat)…

Productor: John Houseman i Jud Kinberg

Guionista: Norman Corwin, adaptació del llibre d’Irving Stone

Compositor: Miklós Rózsa

Director de fotografia: Russell Harlan i Freddie Young

 

1957: Oscar al millor actor secundari per a Anthony Quinn

1957: Globus d’Or al millor actor dramàtic per a Kirk Douglas

 

—————————————————————————–

L’APOCALIPSI

www.change.org

 

La unitat que tant pregonen d’una Espanya, nació de nacions, constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, una unitat impossible. Una unitat a la força, inexistent.

 

The unity they proclaim so much of a Spain, nation of nations, constrained and bitter; not recognized or accepted, an impossible unit. A unit by force, nonexistent.

 

—————————————————————————–

 

   ¤ Sempre com a arma electoral, Rajoy i el Partido Popular, suport Ciudadanos, van instar la gent de les nacions que formen la denominació Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, -ni semblança amb els Estats Units d’Amèrica, units- a signar contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble. Un Estatut revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats i el Senat, ratificat pel rei i votat pels ciutadans de la nació catalana.

   Firmar contra Catalunya!, deien. D’aquesta gran culpa i l’orígen de l’actual conflicte i problema espanyol amb Catalunya, augmentat al portar per part del Partido Popular, al Tribunal Constitucional espanyol, no renovat, la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, els representants i candidats Pablo Casado i Albert Rivera no en diuen ni piu. Culpa in nobis est, en lloc de posar més llenya al foc conjurant-se per abolir l’autonomia -farsa autonòmica- de Catalunya, mitjançant un -155– repressor i permanent. Es comença canviant el nom de la llengua catalana pel de ‘lapao’, llei de llengües d’Aragó (Partido Popular), i s’acaba en una dictadura. Cent anys de presó -100- als presos polítics catalans elegits pel poble i per permetre la celebració d’un referèndum de consulta sobre la qüestió política de la independència de Catalunya. Dir sí o no en una papereta. Votar, l’orígen de la democràcia dels pobles lliures.

   Voler humiliar i doblegar la nació catalana en lloc de democràcia, treball i diàleg com a exemple de civilització política. Voler posar les altres nacions d’Espanya contra la catalana. Descomunal error aliè a la política responsable i causant del desastre espanyol actual. Adéu al creixement econòmic i social. Adéu a la recerca i a la investigació. Adéu al lideratge del progrés i l’emprenedoria. Adéu a la fortalesa del dret a decidir dels pobles i de la llibertat…

   Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Pablo Iglesias, Jaume Asens, a diferència d’altres candidats que només prediquen ràbia i crispació, treballen per a una solució justa i democràtica, intentant arreglar el que han romput els separadors. Una solució intel.ligent per a la nació catalana, útil per a les nacions que formen Espanya. No, a la roïndat d’utilitzar Catalunya com a arma electoral. No cal que els representants Casado (Partido Popular) i Rivera (Ciudadanos) es presentin a les properes i tan repetides eleccions generals. Total si només és per aplicar el represor 155 a la nació catalana, com diuen cada dia, no val la pena que malbaratin diners ens campanyes electorals. Els ciutadans de la nació catalana coneixen la ràbia d’aquests representants candidats, sempre contra Catalunya. Des de l’any 2005 en que va començar Mariano Rajoy ,i, ja veuen els resultats.

   Utilitzar Catalunya com a arma electoral dient veritables falsedats, barbaritats i calúmnies, principalment en els debats televisius a les televisions espanyoles, és una roïndat separadora que porta cap a l’autoritarisme i confirma la raó de la independència de la nació catalana. Utilitzant aquests mètodes de repressió -el 155, 100 anys de pressó i exilis- no saben -oh si- els separadors el mal que fan a Espanya, nació de nacions.

 

www.elperiodico.com

El President Artur Mas, castigat, multat, inhabilitat. Fer fora als adversaris polítics.

www.lindependant.fr

El President Carles Puigdemont, exiliat a Europa. Fer fora als adversaris polítics.

 

www.vozpopuli.com

 

Per a l’actual President Quim Torra es demana fer-lo fora i la seva inhabilitació. Fer fora als adversaris polítics.

El màxim de la ignorància i incapacitat política

 Amb la porta als nassos a Catalunya, immemorial nació catalana. Immobilisme i negativa a iniciar el treball per ajudar a solucionar els problemes d’injustícia fiscal, a causa d’un sistema de finançament pèssim, injust i de caire colonial que ofega a la nació catalana.

   Catalunya interessa només per la seva aportació del 20% al PIB espanyol i els 16 mil milions d’euros que aporten cada any -un 8’5% del PIB català- els ciutadans de Catalunya en impostos i que no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista. La nació catalana és espremuda com una llimona, les amenaces constants del repressor 155, 100 anys de presó als presos polítics catalans i exiliats sempre contra Catalunya.

   Judicialització de la política en lloc d’una política justa i constructiva. El sense diàleg i el menyspreu al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, quan el President espanyol Pedro Sánchez es nega a atendre’l al telèfon, confirma la seva irresponsabilitat política i l’avanç de la independència de Catalunya. Retorn al Neandertal.

www.que.es

 

Desfilada militar Dia de la Hispanidad. El rei Juan Carlos I expressa al després president espanyol Mariano Rajoy, el seu malestar i disconformitat sobre l’actuació del seu govern amb relació a Catalunya, principalment, la manera d’actuar del ministre Wert. Rajoy no va rectificar i fins arribar a l’actual situació de conflicte i problema espanyol amb la nació catalana. Desastre obert. 

 

—————————————————————————–

LA FRASE

 

¿La Fiscalia de qui depèn?“, Ha contestat Pedro Sánchez, president en funcions del Govern espanyol, en una entrevista a RNE quan li han preguntat per què va prometre en el debat electoral portar de tornada a Espanya al president Carles Puigdemont com si d’un compromís electoral es tractés. Segons l’entrevistador va reconèixer que la Fiscalia depenia de l’Executiu, Sánchez va afegir: Doncs ja està”.

 

 

“¿La Fiscalía de quién depende?”, ha contestado Pedro Sánchez, presidente en funciones del Gobierno español, en una entrevista en RNE cuando le han preguntado por qué prometió en el debate electoral traer de vuelta a España al presidente Puigdemont como si de un compromiso electoral se tratase. Según el entrevistador reconoció que la Fiscalía dependía del Ejecutivo, Sánchez añadió: “Pues ya está”.

 

“The Prosecutor’s Office depends on who?”, Pedro Sánchez, acting president of the Spanish Government, replied in an RNE interview when asked why he promised in the electoral debate to bring President Puigdemont back to Spain as if from a electoral commitment is involved. According to the interviewer, he acknowledged that the Prosecutor’s Office depended on the Executive, Sánchez added: “Well, that’s it.”

www.elespanol.com

 

Pedro Sánchez, president en funcions del Govern espanyol

 

 

—————————————————————————-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   L’asteroide polític. Fa 66 milions d’anys, els dinosaures, van rebre l’escomesa de foc i gel. Extermini total. Ara, l’asteroide és polític i ha colpejat el territori de les nacions que formen Hispaniam. 

Les signatures de la discòrdia, cap al Tribunal Constitucional i la primera sentència

   Es va començar a albirar, l’any 2006, amb l’impacte del meteorit  de la recollida de signatures per part de Rajoy, Partido Popular, -dreta radical- contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble. L’Estatut actual no és el que el poble va ratificar. Un altre meteorit amb la marca de Rajoy i del Partido Popular -vagi rient senyor Rajoy-, portar aquesta llei orgànica i ‘ratificada’ a un Tribunal Constitucional espanyol, pendent de renovació. Fins al 2010, quatre anys per emetre la pitjor sentència -un altre meteorit-. Indignació popular i una política representada per una manifestació de més d’un milió i mig de persones. Comença la trista i penosa equivocació garrafal: La política és substituïda pels tribunals. Cur Hispaniam ire?

 

Una autonomia de pantomima: menyspreu al Parlament de Catalunya i als seus ciutadans

 

   Un altre meteorit: gairebé trenta lleis, moltes d’elles demanades pels ciutadans i institucions portades pel govern de Rajoy i el Partido Popular, amb el suport de Ciudadanos -sempre contra Catalunya, immemorial nació catalana. Una altra vegada al Tribunal Constitucional. Sempre al Tribunal Constitucional. Sempre contra la Catalunya pagadora. Menyspreu al Parlament de Catalunya, als ciutadans i una autonomia de pantomima.

   Per tot això i més, l’independentisme segueix augmentant i el conflicte i problema espanyol amb Catalunya cada vegada és menys irresoluble. Ni cap classe de diàleg ho podrà resoldre davant el seu enquistament des de Rajoy i el govern del Partido Popular  amb el suport de Ciudadanos. El nomenat 155, una via del segle XIX amb l’amenaça, sembla, de repressió continuada, encara ha augmentat més el malestar polític i social. També l’econòmic que s’anirà notant cada vegada més. La nació catalana ja no podrà aportar gairebé el 20% al PIB espanyol, ni els 16 mil milions que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya -un 8,5% del PIB català- i que no tenen retorn per part del govern central i centralista. Un sistema de finançament injust i colonialista que no s’arregla i que és motiu principal de la demanda d’un referèndum d’autodeterminació. Hispaniam non recte.

aprendesobremeteoros.blogspot.com

 

La política constructiva, justa i civilitzada aixafada pels impactes dels meteorits contra el treball polític aliè a l’immobilisme, i contra les esperançes d’una societat nova, moderna, progressista i europea. Meteorits contra el treball polític i l’enteniment. Meteorits contra la pròpia teulada. Hispaniam non recte.

 

(Seguirà en el proper ‘post’ d’aquest Blog )

 

 

—————————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

LA CIÈNCIA, L’ESPAI I LA NOVA EDUCACIÓ

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

50 años de la llegada del hombre a la Luna

50 years since the arrival of man on the Moon

 

 

<< Encara no hi ha rivalitat, ni prejudicis, ni conflictes nacionals en l’espai exterior. Els seus atzars es mostren hostils per igual a tots nosaltres. La seva conquesta es mereix el millor de tota la Humanitat, i la seva oportunitat de pacífica cooperació pot ser que mai torni a presentar-se. Però diuen alguns: Per què arribar a la Lluna? Per què escollir aquest planeta com el nostre més immediat objectiu? Però el mateix podrien preguntar-se: Per què escalar la muntanya més alta ?, per què fa trenta-cinc anys es va travessar l’Atlàntic en avió?

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

www.turismoitalianews.it

<< There is still no rivalry, no prejudices, no national conflicts in outer space. His chances are equally hostile to all of us. His conquest deserves the best of all Humanity, and his opportunity for peaceful cooperation may never come again. But some say: Why reach the moon? Why choose this planet as our most immediate objective? But the same could be asked: Why climb the highest mountain? Why thirty-five years ago the Atlantic crossed by plane?

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

 

www.europapress.es

 

<< Hem triat arribar a la Lluna. Triem arribar a la Lluna i fer altres coses més, no perquè siguin fàcils, sinó perquè són difícils; perquè la nostra meta servirà per organitzar i mesurar les millors possibilitats que ens ofereixen la nostra habilitat i energies; perquè és un desafiament que estem desitjant acceptar, un repte la resposta no desitgem demorar, i un combat en el qual intentem vèncer i els altres també >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

<< We have chosen to reach the moon. We choose to reach the Moon and do other things, not because they are easy, but because they are difficult; because our goal will serve to organize and measure the best possibilities that our ability and energies offer us; because it is a challenge that we are willing to accept, a challenge whose response we do not want to delay, and a fight in which we try to overcome … and the others too >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

esnol.wordpress.com

 

<< És per aquestes raons pel que jo considero la decisió presa l’any passat d’accelerar els nostres esforços en l’espai com la més important decisió presa des que em vaig fer càrrec de la presidència. >>

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

 

<< It is for these reasons that I consider the decision taken last year to accelerate our efforts in space as the most important decision taken since I took over the presidency>>. 

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

www.houstonpublicmedia.org

 

—————————————————————————–

LA FRASE

 

“Sempre hem rebutjat qualsevol forma de violència, i ho fem i ho seguirem fent. Qualsevol objectiu de la vida noble pot resultar immoral si les maneres són indecents”.

 

“Siempre hemos rechazado cualquier forma de violencia, y lo hacemos y lo seguiremos haciendo. Cualquier objetivo de la vida noble puede resultar inmoral si los modos son indecentes”.

 

“We have always rejected any form of violence, and we do and will continue to do so. Any objective of the noble life can be immoral if the modes are indecent”.

ORIOL JUNQUERAS

ecoteuve.eleconomista.es

Pres polític català empresonat, aviat farà dos anys, a la presó provisional i ‘preventiva

Incarcerated Catalan political prisoner, soon two years ago, in ‘provisional’ and ‘preventive’ prison

 

—————————————————————————–

 

L’APOCALIPSI

 

iniciativadebate.net

 

Cops d’estat militars, sedició, rebel.lió, pronunciaments, aixecaments, guerra civil, guerra incivil, detencions, morts i més morts, dictadures, presons…el camí del passat més fosc i inacabable en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

 

—————————————————————————-

PALMES

LA MARXA PER LA LLIBERTAT

tempsreel.nouvelobs.com

 

XIULETS

 

www.youtube.com

 

En el nom de la Llei?

¿En el nombre de la Ley?

In the name of the Law?

 

—————————————————————————–

Gràcies, Fernandina Beach (la Florida)

 

Thank you, Fernandina Beach (la Florida)

marinas.com

 

—————————————————————————-

Judici precipitat

   El que tindrà lloc properament al 131 Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, -immemorial nació catalana-, Quim Torra. <<Ha lluitat tota la seva vida a favor de la llibertat del seu país>>.

   Això, no és cap novetat pels milions de ciutadans de Catalunya i els seus presidents. Sovint ha estat així i ho confirma la Història que pretén ser democràtica i veritable. Presidents denunciats, acusats, humiliats, perseguits, detinguts, jutjats, empresonats, afusellats, inhabilitats, multats…Desgraciada i penosa història de les nacions que formen Espanya. I, en el cas de Quim Torra, per no haver retirat a temps el llaç i la pancarta de suport als presos polítics, que li va ordenar la Junta Electoral Central, i que penjava del balcó del palau de la Generalitat de Catalunya. Amb pancartes o sense, els presos polítics catalans segueixen existint, els exiliats polítics catalans també. L’independentisme, més gran.

   Per un llaç de color groc i una pancarta. Mentre a Andalusia l’explosió del desastre causat per listeriosi eleva, cada dia, el nombre d’afectats pel brot. Un total de 204 persones, o més, han resultat afectades, tres de les quals han mort. Tres dones embarrasades, o més, han perdut el fetus i eleven a cinc, o més, la xifra d’avortaments. Però, que és aquest desastre nacional i internacional! Hi ha o no hi ha un delicte contra la salut pública? Què és tot això? Hispaniam facis.

   Del govern de la Junta de Andalucia, format pel Partido Popular Ciudadanos, ningú no dimiteix? No hi ha cap cessament? No hi ha cap denúncia? No hi ha declaracions davant dels jutges? No hi ha cap presó provisional i preventiva davant d’uns fets gravíssims que afecten a la salut pública?

   Els representants Casado, del Partido Popular, i Rivera, de Ciudadanos, que es passen les 24 hores del dia i més, demanat la supressió de la minvada autonomia de Catalunya mitjançant el repressor 155, -confrontació permanent- i que governen a Andalusia, no tenen res a dir sobre aquest desastre provocat per la listeriosi? Els de la Marca España España Global, no diuen res?

   I, al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, el fiscal li demana un any i vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 30 mil euros per desobediència per no haver retirat a temps un llaç grog i una pancarta que, finalment, es va acabar retirant?

 

Si l’home fracassa a conciliar la justícia i la llibertat, fracassa en tot. (Albert Camus)

Si el hombre fracasa en conciliar la justicia y la libertad, fracasa en todo. (Albert Camus)

 

If man fails to reconcile justice and freedom, he fails in everything. (Albert Camus)

 

 

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

La ciència, l’espai i la nova educació

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

50 años de la llegada del hombre a la Luna

50 years from the arrival of man to the moon

 

<< No obstant això, els vots d’aquesta nació només podran complir-se si nosaltres, en aquest país, intentem ser els primers. En resum, la nostra primacia en la ciència i en la indústria, les nostres esperances de pau i seguretat, les nostres obligacions envers nosaltres mateixos, així com per a altres, tot requereix que fem aquest esforç per resoldre aquests misteris, solucionar-los pel bé de tots els homes i convertir-nos en la nació que condueixi les investigacions espacials >>.

President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston, (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

www.pinterest.com

 

<< However, the votes of this nation can only be fulfilled if we, in this country, try to be the first. In summary, our primacy in science and industry, our hopes for peace and security, our obligations to ourselves, as well as to others, all require that we make this effort to solve these mysteries, solve them for the good of all men and become the nation that conducts space research >>.

President John F. Kennedy, Rice University, Houston, (Texas), September 12, 1962).

 

www.alamy.es

 

<< Issem la vela sobre aquest nou pal perquè hi ha nous coneixements que aconseguir i nous drets a guanyar, i s’han de guanyar i utilitzar per al progrés de tots els pobles. Doncs la ciència de l’espai, de la mateixa manera que la ciència, no té consciència pròpia. Si es convertirà en una força del bé o del mal depèn de l’home, i només si els Estats Units ocupen una posició preeminent podrem ajudar a decidir si aquest nou oceà serà un mar de pau o un nou i espantós teatre de guerra. No dic que haguem d’anar o que anirem sense protecció contra l’hostil abús de l’espai en major grau que anem sense protegir contra l’hostil ús de la mar o de la terra; però sí dic que l’espai pot ser explorat i dominat sense els focs de la guerra, sense repetir els errors que l’home ha comès en estendre el seu domini al voltant d’aquest globus que habitem. >>

President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

es.slideshare.net

<< We set sail on this new mast because there is new knowledge to gain and new rights to gain, and must be gained and used for the progress of all peoples. For space science, like science, lacks self-awareness. Whether it will become a force of good or evil depends on man, and only if the United States occupies a preeminent position can we help decide whether this new ocean will be a sea of peace or a new and frightening theater of war. I do not say that we should go or that we will go without protection against the hostile abuse of space to a greater extent that we go without protecting against the hostile use of the sea or land; but I do say that space can be explored and dominated without the fires of war, without repeating the mistakes that man has made in extending his domain around this globe we inhabit. >>

President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

 JFK Moon Speech: Read President Kennedy’s Historical Address as the Apollo 11 Anniversary Punches Science | news

 

—————————————————————————–

 

LA FRASE

 

“Hoy el mundo entero ha visto a la fuerza pública actuar contra ciudadanos que solo querían depositar una papeleta en una urna”

“Quienes creen que la democracia se defiende a palos o desde las cloacas, ni entienden la democracia ni son demócratas”

 

“El Gobierno debe detener inmediatamente la represión y permitir que los ciudadanos en Catalunya se expresen en libertad”

 

 

“El PSOE no debió avalar la estrategia del PP hacia Catalunya. Aunque ya es tarde, deben rectificar y dejar de apoyar al Gobierno del PP”

 

 

Pablo Iglesias

 

 

blogs.20minutos.es

 

Pablo Iglesias (‘Podemos’ – ‘Podem’) líder d’una política constructiva i d’enteniment per iniciar els treballs per una solució del conflicte i problema espanyol amb la nació catalana. Espanya és una nació de nacions i el federalisme és l’essència mateixa del que és Espanya. Caldria una reforma de la Constitució que com a Bèlgica van fer en el seu dia, sent ara una monarquia constitucional (Regne de Bèlgica) i, al mateix temps, un Estat federal des de 1994, com a solució al seu antic problema territorial. Pablo Iglesias, representant progressista i per la justícia social, vol treballar cap a un camí de responsabilitat per aconseguir unes nacions d’Espanya més lliures i fortes en l’econòmic i en el social. Així ho demostra cada dia en el treball polític i ajudant a un govern efectiu per Espanya. Mereix confiança i suport. Per ell, pels presos polítics catalans, pels exiliats polítics catalans a Europa, pel retorn a la política responsable que allunya les dictadures, per la Pau…

 

www.elperiodico.com

Intel.ligència, responsabilitat, enteniment i coratge

—————————————————————————-

L’APOCALIPSI

 

 

www.bbc.co.uk

 

Aleksandr Solzhenitsyn: Revealing the Gulag

 

www.indieflix.com

 

 

Gulag: Les presons de les dictadures i l’empresonament del pensament humà civilitzat

 

—————————————————————————-

 

 

 

 

 

 

   Aquest ‘post’ segueix de l’anterior. Instar a signar ‘Contra Cataluña’, una desastrosa acció política del Partido Popular i que no ha fet res per aconseguir una esmena constructiva amb la nació catalana. Això sí, impedir el diàleg, la negociació,  l’enteniment, el treball polític i posar en el seu lloc al repressor 155, als fiscals, jutges i tribunals. La no solució i l’immobilisme polític davant el problema i conflicte espanyol amb Catalunya es correspon més a una dictadura de cuello blanco que a una democràcia forta i real.

   Possiblement, si com a les grans democràcies -Estats Units d’Amèrica-, els jutges i fiscals fossin elegits pel poble, algun fiscal o jutge hagués defensat una llei orgànica com la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ratificada pel poble. Però, no. Rajoy (Partido Popular) amb el suport de (Ciudadanos), va tenir tota la via lliure per innundar els territoris de les nacions que formen Espanya, de pamflets per instar a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Firmar contra Cataluña deia la gent.

   Un acte de tanta irresponsabilitat que ha portat a Espanya i Catalunya a la situació actual. Fins i tot, el terrible succés que Europa i el món lliure contempla amb estupefacció dels presos polítics catalans tancats des de fa 2 anys a la presó nomenada provisional i preventiva, i, amb polítics catalans exiliats a Europa. Substituir a la política pels tribunals ha portat a una Espanya sense govern efectiu i a una inestabilitat política, econòmica i social on tot s’enfonsa. Estancament total.

  El senyor Pedro Sánchez, etern president electe, diu que no necessita per a res als independentistes. Catalunya, immemorial nació catalana, no necessita per a res al senyor Pedro Sánchez ni al Partido Socialista Obrero Español. Pel que sembla, les nacions que formen Espanya si necessiten Catalunya i diuen que, sense Catalunya, no se’n sortiran. Que poca confiança en ells mateixos!  El pare Estat no és qui ha de resoldre la seva situació.

Hispaniam, facis?

Escàndol majúscul 

Els ciutadans de les nacions que formen Espanya, esperen una contundent actuació de justícia per part de l’advocacia de l’Estat, fiscals i jutges pel gravíssim cas de carn contaminada de listèria a Andalusia

Tres embarassades avorten pel brot de listeriosi a Sevilla i Madrid

 Ja són quatre els casos confirmats de morts de fetus per listeriosi

 

L’Ajuntament de Sevilla denuncia Magrudis a la Fiscalia i precinta la fàbrica

 

Cinc dones embarassades més han perdut el fetus per listeriosi i eleven a set la xifra d’avortaments

 Un total de 204 persones han resultat afectades pel brot, tres de le quals han mort

 

Molta feina per la Marca España i España Global per explicar al món un cas molt greu que podria representar un delicte contra la salut pública

 

A la Junta de Andalucia, no dimiteix ningú?

blog.hardydiagnostics.com

Listeriosi

—————————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

La ciència, l’espai i la nova educació

 

Science, space and new education

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

 

50 años de la llegada del hombre a la Luna

 

50 years since the arrival of man on the moon

 

www.elnacional.cat

 

www.elperiodico.cat

 

<< William Bradford, parlant en l’any 1630 sobre la fundació de la colònia de Plymouth Bay, va dir que totes les grans i lloables accions van acompanyades de grans dificultats, i que han de ser empreses i vençuts amb valor>>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

aristeguinoticias.com

 

<< William Bradford, speaking in 1630 about the founding of the Plymouth Bay colony, said that all great and laudable actions are accompanied by great difficulties, and that they must be undertaken and overcome with courage >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

<< Si aquesta encapsulada història del nostre progrés ens ensenya alguna cosa, és que l’home, en la seva constant lluita pel coneixement i el progrés, està indestructiblement decidit i no hi ha res que pugui detenir-lo. L’exploració de l’espai continuarà, ja ens unim tots en ella o no. És una de les grans aventures del nostre temps, de tots els temps, i cap nació que esperi ser líder d’altres nacions pot quedar-se enrere en aquesta cursa de l’espai >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

fundacioaurora.com

 

<< If this ‘encapsulated’ history of our progress teaches us something, it is that man, in his constant struggle for knowledge and progress, is unswervingly determined and there is nothing that can stop him. The exploration of space will continue, whether we all join in it or not. It is one of the great adventures of our time, of all time, and no nation that expects to be leader of other nations can be left behind in this space race >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

fineartamerica.com

<< Aquells que van venir abans que nosaltres van fer el possible perquè aquest país fos el que produís les primeres onades de la revolució industrial, les primeres onades de la invenció moderna i les primeres onades de l’energia nuclear, i aquesta generació no intenta quedar-se enrere en la futura edat de l’espai. Volem ser part d’ella. Volem caminar al seu cap, ja que els ulls del món miren ara cap a l’espai, a la Lluna i els planetes més llunyans; i ens hem compromès a que l’espai no sigui governat per una hostil bandera de conquesta, sinó per un estendard de pau i llibertat. Ens hem compromès a que l’espai no s’ompli d’armes de destrucció massiva, sinó amb instruments de coneixement i comprensió >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

 

<< Those who came before us did their best to make this country the one that produced the first waves of the industrial revolution, the first waves of modern invention and the first waves of nuclear energy, and this generation does not try to lag behind in the future age of space. We want to be part of it. We want to walk to your head, for the eyes of the world now look towards space, the Moon and the farthest planets; and we have pledged that the space is not governed by a hostile flag of conquest, but by a banner of peace and freedom. We are committed to the space not being filled with weapons of mass destruction, but with instruments of knowledge and understanding >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

—————————————————————————-

LA FRASE

 

()<< Havien tancat les portes de seguida però el tren no es va posar en marxa fins a la tarda. Ens havíem assabentat amb alleujament del nostre destí. Auschwitz: un nom mancat de qualsevol significat llavors per a nosaltres però que havia de correspondre a un lloc d’aquest món>>.

Si això és un home (1947)

 

 

(…)<< Habían cerrado las puertas enseguida pero el tren no se puso en marcha hasta por la tarde. Nos habíamos enterado con alivio de nuestro destino. Auschwitz: un nombre carente de cualquier significado entonces para nosotros pero que tenía que corresponder a un lugar de este mundo>>.

“Si esto es un hombre” (1947)

 

(…)<< They had closed the doors immediately but the train did not start until the afternoon. We had learned with relief of our destiny. Auschwitz: a name devoid of any meaning then for us but that had to correspond to a place in this world>>.

“If this is a man” (1947)

 

jrbenjamin.com

Primo Levi

 

—————————————————————————–

MELÒMANS

Millor banda sonora original 

Premio Anthony Asquith a la mejor banda sonora

 

 

—————————————————————————–

L’APOCALIPSI

 

www.ara.cat

 

Estimar i defensar la República, fugir de l’horror del feixisme

 

Mig milió de civils i soldats van marxar a França

 

———————————————————————

 

 

 

 

 

 

   El representant del Partido Popular al Parlament Europeu, Esteban González Pons, va expressar la seva confiança en Ursula von der Leyen com a presidenta de la Comissió Europea. “Estic segur que compten amb vostè per defensar l’estat de dret espanyol i la unitat d’Espanya”, va dir a Von der Leyen durant el debat europeu. Caldria tenir ben present les causes que es van iniciar l’any 2006, impulsades pel Partido Popular, i que han esdevingut a que hi hagin presos polítics catalans empresonats des de fa gairebé 2 anys en presó, en diuen provisional i preventiva, i exiliats polítics catalans acollits per Europa. Substituir el deure i la tasca política pels tribunals, ho ha complicat de manera molt i molt difícil i encara tot està per solucionar.

Autonomia de pacotilla

 

   Pel que fa a l’estat de dret i a la unitat d’Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, tant i tant repetitius sobretot com a arma electoral, evidenciar que la immemorial nació catalana, considerada pel govern central i centralista espanyol de Madrid, com una extensíssima autonomia, veu com més de trenta lleis socials defensores de les famílies del poble i demandades per les persones, han estat portades, en el seu dia, pel govern de Rajoy, Partido Popular, amb el suport de Ciudadanos al Tribunal Constitucional espanyol i deixades en suspens o anul.lades. Portar les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya al Tribunal Constitucional per part del govern central i centralista espanyol, no és una acertada pràctica democràtica ni política. Fa més gran el problema i conflicte espanyol amb la nació catalana. Lo qual, no només se sent i es viu com un menyspreu cap a el Parlament de Catalunya i a la seva capacitat legislativa, sinó a més, la confirmació d’una autonomia de pacotilla, d’una autonomia que no és veritable i de que no existeix. Una autonomia veritable és la facultat de governar-se segons les pròpies lleis.

 

Tracte colonial i el repressor ‘155’

 

   La situació de la Catalunya pagadora i bloquejada, demostra que no existeix l’Estat autonòmic i posa de manifest una perversa permanència d’un tracte colonial. Forma inadeqüada per aconseguir la impossible unitat d’Espanya i el nomenat estat de dret. El president electe Pedro Sánchez i el seu govern del Partido Socialista Obrero Español, de Madrid, fan el mateix que el Partido Popular del senyor Rajoy. Mediocritat, immobilisme i manca de responsabilitat. Si el senyor Pedro Sánchez hagués volgut, fa molts mesos que seria president efectiu del Govern espanyol i podria estar treballant per una solució en el conflicte i problema espanyol amb Catalunya.  El desenvolupament del treball polític, passat als tribunals. Això sí, sous i dietes considerables i puntuals cada mes gràcies als 16 mil milions -un 8’5% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya i no tenen retorn per part del govern central de Madrid. Camí segur de portada cap a l’independentisme. Això sí, només el repressor 155 que no soluciona res. Tracte colonialista en lloc d’un intel.ligent, just i veritable tracte autonomista i de llibertat. Ho confirma la vergonya i existència dels presos polítics catalans, empresonats des de fa gairebé 2 anys de forma, en diuen, provisional i preventiva,  i sense haver comès cap delicte. Ho confirma els exiliats polítics catalans a l’Europa del segle XXI. Ho confirma l’enorme i costós judici de Madrid. 

   No és Von der Leyen qui ha de defensar la fictícia i imposible unitat d’Espanya. És responsabilitat dels governs centrals i centralistes de Madrid, que no saben per quins espais siderals naveguen i farien bé de demanar ajuda a la NASA. Quina classe d’unitat, si de les 17 Comunitats Autònomes -autònomes?- 12 reben més del que aporten i a sobre no paguen impostos. És clar, ja els paguen els ciutadans de Catalunya.

   De les inversions per part de l’Estat espanyol que es s’havien de realitzar a Catalunya només s’han realitzat el 66%, mentre que a Madrid el 114%. On han anat a parar els diners que havien de ser invertits a la nació catalana? Catalunya, paga i calla.

   Vergonya, senyors, vergonya!

www.ibamendes.com

A EXPANSÃO COLONIAL E O TRATADO DE TORDESILHAS

 

(Seguirà en el proper ‘post’ amb el títol: ‘Instar a signar “Contra Cataluña”, una desastrosa acció política a la busca d’alforges de vots).

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

La ciència, l’espai i la nova educació

 

La ciencia, el espacio y la nueva educación

 

Science, space and new education

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

 

50 años de la llegada del hombre a la Luna

 

50 years since the arrival of man on the Moon

 

 

<< El mes passat vam poder ja disposar de llums i telèfon, automòbils i aeroplans. La setmana passada vam disposar de la penicil·lina, de la televisió i de l’energia nuclear, i ara, si els nous vehicles nord-americans aconsegueixen l’èxit i arriben a Venus, haurem literalment arribat a les estrelles a les dotze d’aquesta mateixa nit >> .

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

www.elperiodico.cat

www.labellesa.cat

 

 

<< Last month we could already have lights and telephone, cars and airplanes. Last week we had penicillin, television and nuclear energy, and now, if the new American vehicles achieve success and reach Venus, we will have literally reached the stars at twelve o’clock tonight … >> .

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

www.airspacemag.com

<< Aquesta és una marxa increïble, sorprenent; i semblant forma d’avançar no pot menys que crear nous mals alhora que es desembarassa dels antics: nova ignorància, nous problemes, nous perills. Segurament les noves perspectives que ens ofereix l’espai prometen alts costos, però també grans recompenses >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

<< This is an amazing, amazing march; and such a way forward can not help but create new evils while undoing the old ones: new ignorance, new problems, new dangers. Surely the new perspectives that space offers us promise high costs, but also great rewards >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

 

deliahernandezintrospecciones.blogspot.c…

 

<<Així, doncs, no res de particular ni d’estrany que alguns de nosaltres vulguin quedar-se on estan durant una mica més de temps per descansar, per esperar. Però aquesta ciutat de Houston, aquest Estat de Texas, aquest país dels Estats Units no van ser construïts per gent que van esperar, van descansar i van desitjar mirar cap enrere. Aquest país va ser conquerit per aquells que constantment avançaven sense descans. I així es conquerirà l’espai >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962)

<< So, it is nothing unusual or surprising that some of us want to stay where they are for a little more time to rest, to wait. But this city of Houston, this State of Texas, this country of the United States was not built by people who waited, rested and wanted to look back. This country was conquered by those who constantly advanced tirelessly. And so space will be conquered >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

—————————————————————————–

LA FRASE

 

“Quan era viu el dictador, ens defensàvem de la mateixa manera que ara, exercint drets fonamentals. Encara que hi hagués un escenari que no ho desitjo de major repressió cap al conjunt de la societat i institucions catalanes, l’actitud del poble de Catalunya va ser la mateixa: som el país de Pau Casals, de Muriel Casals i d’Arcadi Oliveres i tants altres pacifistes que ens han llegat aquesta actitud no violenta, perquè forma part del nostre ADN, perquè som així, i perquè mai acceptarem la violència com a instrument de diàleg . Estic convençut que mai, mai, mai, mai, mai entendrem la violència com un element per comunicar-nos amb l’Estat “.

 

“Cuando estaba vivo el dictador, nos defendíamos de la misma manera que ahora, ejerciendo derechos fundamentales. Aunque hubiese un escenario que no lo deseo de mayor represión hacia el conjunto de la sociedad e instituciones catalanas, la actitud del pueblo de Cataluña va ser la misma: somos el país de Pau Casals, de Muriel Casals y de Arcadi Oliveres y tantos otros pacifistas que nos han legado esta actitud no violenta, porque forma parte de nuestro ADN, porque somos así, y porque nunca aceptaremos la violencia como instrumento de diálogo. Estoy convencido de que nunca, nunca, nunca, nunca, nunca entenderemos la violencia como un elemento para comunicarnos con el Estado”.

“When the dictator was alive, we defended ourselves in the same way as now, exercising fundamental rights. Although there was a scenario that I do not want more repression towards the whole of Catalan society and institutions, the attitude of the people of Catalonia will be the same: we are the country of Pau Casals, Muriel Casals and Arcadi Oliveres and so many other pacifists who have bequeathed us this non-violent attitude, because it is part of our DNA, because we are like that, and because we will never accept violence as an instrument of dialogue I am convinced that we will never, never, never, never, never understand violence as an element to communicate with the State. “

elmon.cat

Jordi Cuixart

President d’Òmnium Cultural, pres polític català, tancat a la presó des de fa gairebé 2 anys de manera, en diuen, provisional i preventiva 

 

The President of Òmnium Cultural, a Catalan political prisoner, has been locked in jail for almost 2 years in a way, they say, provisional and preventive

 

 

—————————————————————————–

MEGALÒNAMS

 

 

  Es busca teclista amb la intenció de formar un grup, jo sóc cantant i pianista

Bryan Ferry

 

Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Newcastle i es va convertir en professor de ceràmica a Londres, fins que va trobar la seva veritable vocació: la música. Va iniciar la seva carrera musical en la seva època universitària com a cantant en el conjunt de rock The Banshees, va conèixer a Richard Hamilton, artista i guru que fundaria posteriorment el moviment British Pop Art, el qual, el va inspirar i va influenciar en la seva visió musical . Posteriorment es va incorporar a‘The City Bluesi després aGas Board, un grup soul al costat de Graham Simpson i John Porter, amb quia finals de 1970 formaRoxy Musicjuntament amb altres amics. (De Wiquipèdia).

—————————————————————————–

L’APOCALIPSI

 

—————————————————————————–

   Un estiu paorós, de proporcions terrorífiques. No només pels focs infernals que serren i assolen la vida dels arbres, dels boscos, de les persones i dels animals, sinó, a més, a causa d’unes temperatures tan elevades que ens recorden la d’altres planetes. Les més elevades des que aquestes es registren.

 

www.castroconfidencial.es

 

Ara, a les Illes Canàries

 

   Focs que deixen el rastre de la desolació i la ruïna. Cendres barrejades amb cascos de cargols inerts. És la fi d’aquí, però també de més enllà; de tots els confins de la Terra. Poden ser fills, néts…éssers humans pertanyents a futures generacions, que el planeta se’ls caurà a sobre. Com la cantina d’abans, plena de llet, que en aturar de fer-li donar voltes sobre el nostre cap, es desploma per terra el líquid càlcic com la Terra comença a desplomar-se.

   Un estiu paorós per unes elevadíssimes temperatures que, persones i bestioles vivents no poden recordar. La dalla de la mort del terror climàtic que dansa i dansa al voltant de míster Trump i dels grans poders multimilionaris, que veuen i tracten el planeta blau com una pilota de drap.

   És l’avantsala d’acabar com Mercuri. Arriba a temperatures superiors a 425gC., que fonen el plom i l’estany. Les zones a l’ombra baixen fins a 170 sota zero. Mercuri és un planeta marcat pels impactes dels meteorits. De veritat, no de pel.lícula. És el destí de la Terra?

   La xifra de 9000 persones de les nacions que formen Espanya, moren prematurament cada any a causa d’aquest gas contaminant del diòxid de nitrògen. Des del 2015 -govern de Mariano Rajoy (Partido Popular), amb el suport de Ciudadanos Espanya està sota la lupa de Brussel.les pels alts nivells de contaminació de l’aire, especialment a Barcelona i Madrid. Dos anys més tard, el 2017, govern de Mariano Rajoy (Partido Popular), amb el suport de Ciudadanos, la Comissió Europea va advertir a l’Estat espanyol a través d’un ‘avís motivat’ de la possibilitat d’anar al TJUE si no es prenien mesures. Ara, Brussel.les ha denunciat a Espanya al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per vulnerar els nivells de contaminació de l’aire de Barcelona, part del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l’Oriental i Madrid. Quina vergonya! ,i, més a prop de Mercuri.

   Una ciutat amb tanta contaminació de l’aire, pot ser turística? El poder econòmic particular, està per sobre de la salut dels ciutadans i de les seves famílies? És evident que els milions de vols d’avions que torcen l’atmosfera del Planeta Blau, ens apropen a marxes forçades a l’atmosfera aniquilada de Mercuri.

   El govern irresponsable de míster Trump ha de continuar? Els altres governs suspesos i amb una vasta collita de carbasses i irresponsables ho han de mirar, com aquell que mira una cursa de braus? Hem d’esperar com a ‘IT’, que Pennywise ens porti un ram de globus a la mà?

www.lavanguardia.com

Barcelona ofegada econòmicament per un sistema de finaçament injust i proper a l’espoli fiscal

Exemple d’immobilisme, ineficàcia, endarreriment, malbaratament econòmic, fracàs d’un sistema fiscal injust, vagància i, el que inventen ellos”, d’una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Que fa el desgovern de Madrid?  

 

 

parkimeter.es

Madrid

 

“l’execució pressupostària real a Catalunya, per part del govern espanyol, és del 66% i del 114% a Madrid”, després parlen de solidaritat i, s’estranyen que la nació catalana lluiti per aconseguir la independència. Els diners que havien de ser executats a Catalunya, a on han anat? Qui més paga menys rep

 

 

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

La ciència, l’espai i la nova educació

 

La ciencia, el espacio y la nueva educación

 

Science, space and the new education

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

 

50 years of the arrival of man on the Moon

 

www.houstonpublicmedia.org

 

<< Ens reunim en una Universitat notable pels seus coneixements, en una ciutat notable pel seu progrés, i en un Estat notable per la seva força, i en veritat que necessitem aquests tres factors, ja que ens vam reunir en una hora de grans problemes, en una dècada d’esperances i temors, en una època de coneixements i ignorància. Com més gran va sent el nostre coneixement, més de relleu es posa la nostra ignorància >>

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

elviscadillac.com

 

<< … We meet in a University notable for its knowledge, in a city notable for its progress, and in a State notable for its strength, and in truth we need these three factors, as we meet in an hour of great problems, in a decade of hopes and fears, in a time of knowledge and ignorance. The greater our knowledge is, the more evident is our ignorance … >>

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

jfk50.blogspot.it

 

<< Malgrat el fet sorprenent que la major part dels grans científics que el món ha conegut viuen i treballen avui; malgrat el fet que la potència científica d’aquesta nació es duplica cada dotze anys a un ritme tres vegades superior al de la nostra població total, tot i que els vasts camps del desconegut, del que experimentat i del que encara no acabat deixen molt enrere a la nostra comprensió col·lectiva … >>

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setiempre de 1962).

 

<< Despite the surprising fact that most of the great scientists that the world has known live and work today; despite the fact that the scientific power of this nation doubles every twelve years at a rate three times higher than that of our total population, despite the fact that the vast fields of the unknown, the experienced and the still unfinished leave very back to our collective understanding … >>
   

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

<< No hi ha cap home sobre la Terra que pugui veure, que pugui entendre del tot la llunyania a què hem arribat i el ràpidament que ens hem mogut, però condensin vostès, si ho desitgen, els cinquanta mil anys de la història de l’home en un període de temps equivalent a mig segle. En aquests termes, sabem molt poc sobre els primers quaranta anys, excepte que al final d’aquests anys l’home va aprendre a fer servir les pells dels animals per cobrir amb elles el seu nu cos. Després, fa uns deu anys, sota aquesta mateixa pauta, l’home va sortir de la seva cova per construir un altre tipus de refugi. Fa només cinc anys que l’home va aprendre a escriure i a utilitzar un carro amb rodes. La Cristiandat es va iniciar fa menys de dos anys. La impremta es va inventar en aquest any i fa menys de dos mesos, durant aquest període de cinquanta anys d’història de la Humanitat, la màquina de vapor ens va proporcionar una nova font d’energia … >>.

   (President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de septiempre de 1962).

 

<< There is no man on Earth who can see, who can fully understand how far we have come and how quickly we have moved, but condense, if you wish, the fifty thousand years of the history of man in a period of time equivalent to half a century. In these terms, we know very little about the first forty years, except that at the end of those years man learned to use the skins of animals to cover his naked body with them. Then, about ten years ago, under this same pattern, the man left his cave to build another kind of refuge. Only five years ago, man learned to write and to use a car with wheels. Christianity began less than two years ago. The printing press was invented in this year and less than two months ago, during this period of fifty years of Humanity’s history, the steam engine provided us with a new source of energy … >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

—————————————————————————–

LA FRASE

 

<<Espanya és el quart estat de la Unió Europea on es percep menys independència judicial, només per davant de Bulgària, Eslovàquia i Hongria, segons el darrer informe de la Comissió Europea sobre els sistemes judicials europeus. Així, l’Estat ha caigut dues posicions respecte a l’any anterior, quan ocupava el 6è lloc per la cua en aquest indicador, i ha passat a estar per darrere d’Itàlia i Eslovènia. D’altra banda, Espanya també ha caigut en l’indicador sobre la presència de dones al Tribunal Suprem i aquest 2018 ha passat a ser el segon estat de la UE amb menys jutgesses en aquesta alta instància judicial, només per davant de Malta que no en té cap. Només un 15% dels jutges del Suprem espanyol són dones, mentre que a països com a Letònia, Romania, Bulgària representen més del 70%>>. 

 

(Indicador Informe Comissió Europea de Justícia)

 

vozlibre.com

 

—————————————————————————–

L’APOCALIPSI

 

 

Lluís Companys in Prison

Lluís Companys in Prison

 

 

The last photo of Companys: On Montjuïc shortly before his execution

 

The last photo of Companys: On Montjuïc shortly before his execution

 

 

Lluís Companys i Jover

123rd President of the Generalitat of Catalonia

 

—————————————————————————–

ESPANYA – EUROPA – SEGLE XXI

 

FREEDOM OF CATALAN POLITICAL PRISONS I EXILIATES CATALAN POLICIES

 

 

 

Presons i exilis en lloc del deure del treball i enteniment polític. Irresponsabilitat del govern d’una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. 

—————————————————————————–

 

   Contra la immersió lingüística, la gran mentida que posa en evidència la gran falsedat, també, contra l’independentisme demòcrata, pacífic, reivindicatiu i defensor de les llibertats ,i, de la dignitat del poble de la nació catalana. De tots els ciutadans de la nació catalana vinguin d’on vinguin, pensin com pensin, parlin com parlin.

 

No es mereixen la seva companyia

 

  Els presos polítics catalans elegits i tornat a ser elegits pel poble, tancats fa més d’un any i mig a les presons de forma, en diuen, provisional preventiva, expulsats del Congrés dels Diputats i del Senat. Aquella classe de polítics de Madrid no es mereixen la companyia dels honrats, honestos, brillants, herois, excel.lents persones i pares de família que són els presos polítics catalans, defensors de la dignitat de la nació catalana, així com d’altres pobles.

 

La llengua de Cervantes apresa a l’Escola catalana

 

   Exemple europeu i mundial d’una extraordinària immersió lingüística que es practica a l’escola catalana. Els presos polítics catalans, els seus advocats defensors, els testimonis catalans, van donar exemple en tot moment del que és conèixer i parlar la llengua castellana amb una excel.lència parlada. El judici, de Madrid, acusats de greus fets que mai han comès, ha estat testimoni davant jutges, fiscals, advocats de l’Estat i milions de persones de la gran mentida de calúmnia contra la immersió lingüística de l’Escola catalana. Han parlat -digne d’escoltar- la llengua de Cervantes apresa a l’Escola catalana, amb una claretat, expressió i enteniment molt millor que en altres nacions i comunitats que formen la denominació Espanya.

   La gran mentida i calúmnia contra la immersió lingüística divulgada per partits de la dreta radical i extrema, contra la immersió lingüística que tants bons resultats ha donat i dóna als alumnes de les escoles de la nació catalana, només cal veure els resultats i notes de llengües de les proves de la selectivitat.

   Com a contrapartida, la llengua catalana és pràcticament inexistent a la Justícia, altres organismes de l’Estat a Catalunya, el cinema… i front de les grans potències de les emissores de ràdio i televisió que només actuen en llengua castellana.

Les llengües de les nacions que formen Espanya, com a arma electoral

 

   Han utilitzat i utilitzen de manera roí, a l’Escola catalana i a la immersió lingüística com a arma electoral per aconseguir més vots dels ciutadans castellans i fent veure -gran mentida- que la llengua castellana és maltractada. No existeix ni un sol ciutadà de la nació catalana, que no domini perfectament la llengua castellana. Els separadors de la dreta radical i extrema, sempre impunes, fan el mateix que van fer amb la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ratificat pel poble, instar a signat en contra de l’Estatut d’Autonomia als ciutadans d’altres nacions i regiones. N’hi ha que no volen l’autonomia, doncs que hi renunciïn, tampoc le fan servir per a res.

 

La gran mentida, mentre Europa dorm

 

   Ara es veu la gran mentida. Sempre contra la Catalunya pagadora. Sempre contra l’independentisme humà, social, democràtic, pacífic, progressista, defensor de les urnes, de la justícia i de la Pau. Defensors de la dignitat de la nació catalana i tancats des de fa més d’un any i mig: els presos polítics catalans i exiliats polítics catalans a Europa, innocents de tot allò que se’ls acusa tal com en el judici s’ha demostrat. La guerra freda entre Espanya nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades i Catalunya, immemorial nació catalana, continua. 

 

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

Els grangers i la vida a les granges en els Estats Units

 

Farmers and life on farms in the United States

 

 

Preocupació i estímul del President John F. Kennedy cap a l’economia i el benestar de tots els ciutadans

President John F. Kennedy’s concern and encouragement towards the economy and welfare of all citizens

 

<< També cal legislació per incrementar substancialment la capacitat d’embassament d’una xarxa de petits pantans, que permetria el ple desenvolupament de moltes zones i tindria aplicació en múltiples usos. Tal acció, en aquest any, suplementarà i reforçarà les previsions de la llei d’Agricultura i Aliments de 1962 per reforçar l’economia rural a través d’un més adequat desenvolupament de l’aigua i recursos de la terra per a múltiples usos >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

<< Legislation is also needed to substantially increase the reservoir capacity of a network of small wetlands, which would allow the full development of many areas and would have application in multiple uses. Such action, in this year, will supplement and reinforce the provisions of the Agriculture and Food Law of 1962 to strengthen the rural economy through more adequate development of water and land resources for multiple uses >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

www.pinterest.com

 

<< La investigació per reduir el cost de produir cotó als Estats Units també reforçaria a la indústria. Per exemple, l’eliminació del morrut a les collites d’aquesta fibra podria portar com a conseqüència la reducció en els costos de producció de cinc centaus per lliura a les zones plenes. El resultat de tal investigació valdria moltíssimes vegades més el que costés dur-la a terme. Per tant, demano que es faci un esforç especial perquè els mitjans d’investigació del Govern federal es sentren sobre aquest problema. L’oficina de Ciència i Tecnologia revisarà els progressos que es facin i farà recomanacions. A mesura que els actuals preus de cost de producció baixin, la política de manteniment de preus podrà ser així mateix reduïda sota l’estímul de la investigació contínua i l’aplicació de la tecnologia moderna >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

globalvillage.world

 

snipview.com

 

<< Research to reduce the cost of producing cotton in the United States would also strengthen the industry. For example, the elimination of the weevil in crops of this fiber could result in a reduction in production costs of five cents per pound in plagued areas. The result of such an investigation would be worth many times more than it cost to carry it out. Therefore, I ask that a special effort be made so that the federal government’s investigation media can feel about this problem. The Science and Technology office will review the progress made and make recommendations. As the current prices of production costs fall, the policy of price maintenance can also be reduced under the stimulus of continuous research and the application of modern technology >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

 

—————————————————————————-

 

ART*******7

 

El gran cinema apartat de la gran pantalla, davant el desastre de gran part de les pel.lícules actuals

 

 

‘THE VERDICT’

‘VEREDICTE FINAL’

 

5 Oscars

5 Globus d’Or

 

   És una pel.lícula de Sidney Lumet, estrenada el 1982. Va aconseguir cinc nominacions a l’Oscar.

   Frank Galvin (Paul Newman) és un advocat de certa edat vingut a menys, que passa el temps bevent i fent petites feines. Un antic soci li recorda el cas d’un error mèdic comès en un hospital, que encara no està tancat, i en el qual Galvin havia intervingut. Realitza un gran esforç per treballar de nou de forma professional, i esbrina que aquest cas podria guanyar-se a favor dels familiars de la víctima. A mesura que prepara el cas rep ofertes econòmiques per arreglar l’assumpte sense anar a judici. Però Galvin està disposat a jugar-s’ho tot, per aconseguir una important indemnització per als familiars i per refer-se com a advocat. (Viquipèdia).

 

   DIRECCIÓ: Sidney Lumet. PROTAGONISTES: Paul Newman, Charlotte Rampling, Jack Wardem, James Mason, Milo O’Shea… PRODUCCIÓ: Richard D. Zanuck. GUIÓ: David Mamet, Barry Reed. MÚSICA: Johnny Mandel. FOTOGRAFIA: Andrzej Bartkowiak. MUNTATGE: Peter C.Frank. PAÍS: Estats Units, 1982. LLOC DE RODATGE: Toronto.

 

   Oscar a la millor pel.lícula, 1982. Oscar al millor actor secundari. Oscar al millor actor. Oscar al millor director. Oscar al millor guió adaptat.

 

 

—————————————————————————–

 

L’APOCALIPSI

 

 

 

Ànsies de dictadures, ànsies d’aixafar la llibertat i la vida a 73 milions d’éssers humans morts per la guerra mundial. El salvatgisme de la irracionalitat. Encara riuen…

 

—————————————————————————–

 

Melòmans

Courtney Barnett, de sabatera i cambrera a cantant, compositora i música. D’Austràlia als Estats Units, Regne Unit i cap al món amb èxit musical. De les millors.

—————————————————————————-  

 

www.change.org

 

La llibertat, la llibertat d’expressió equival al diàleg i l’enteniment en una veritable democràcia. La política tancada a la presó i a l’exili, no és democràcia. Retrocés humà, polític, social i econòmic.

 

—————————————————————————–

 

 

   No són el país més poderós de la Terra i el més ric? Doncs ho facin saber al senyor Trump, que no ho sap o fa veure que no ho sap. Parlar dels Estats Units d’Amèrica del Nord, és fer-ho dels Estats Units dels emigrants, després, és clar, dels seus primers ciutadans: les tribus índies. La grandesa d’aquesta gran nació formada per estats federals  lliures que també són Estat, ve donada pel treball dels emigrants que des de temps immemorials han estimat els Estats Units d’Amèrica com la seva pròpia família. Han estat un gran exemple i milions de ciutadans que creuen amb la dignitat de la persona i de les races humanes, demanen que la llibertat i les oportunitats prevalguin contra vent i marea, tot i el senyor Trump. Els Estats Units d’Amèrica són el país de la compassió, de la igualtat d’oportunitats i del federalisme progressista.

   Si aquest mes de juliol es compleixen 50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna, que hi va plantar la bandera de les barres i estrelles -the flag of the stars and stripes- també poden plantar en els Estats Units d’América, vivendes i llocs de treball per als emigrants  que desitgen i esperen, amb tota la seva esperança d’una nova vida i oportunitats per a les seves famílies. Ho tornaran amb escreix.

   El país més poderós de la Terra, ho pot fer amb tota seguretat. Cal prendre exemple. Ho deia l’estimat i recordat President John F.Kennedy: 

La política immigratòria ha de ser generosa, ha de ser justa, ha de ser flexible. Amb una política com aquesta nosaltres podem mirar el món, i mirar el nostre propi passat, amb les mans netes i una consciència neta”.

 

“La política inmigratoria debe ser generosa, debe ser justa, debe ser flexible. Con una política como esa nosotros podemos mirar al mundo, y mirar nuestro propio pasado, con las manos limpias y una consciencia limpia”.

 

“Immigration policy must be generous, it must be fair, it must be flexible, with a policy like that we can look at the world, and look at our own past, with clean hands and a clear conscience.”

 

—————————————————————————–

 

 

 

 

   Ens referim a la Constitució espanyola que dorm en un somni profund, des de fa 46 anys. El representant Carrizosa (Ciudadanos) va qualificar de “vergonyós” que “els que intenten trencar la constitució, ara la prometin”. Es referia als presos polítics catalans empresonats, castigats, des de fa un any i mig, en presó que en diuen preventiva provisional sense haver comés cap delicte ni d’ordre polític, civil, militar, ni comú. Tothom ho diu. Tots els demòcrates ho diuen. Tot Europa ho diu. També, els milions de vots, afecte i confiança que el poble els va concedir en les recents eleccions generals i municipals, confirma la seva innocència davant Jesucrist i a nivell mundial.

   Carrizosa (Ciudadanos), Arrimadas (Ciudadanos), Cayetana Álvarez de Toledo (Partido Popular), Casado (Partido Popular) i Rivera (Ciudadanos) amb la sempre present mala cara d’odi i de ràbia contra tot el que representa la immemorial nació catalana i altres nacions que formen la denominació Espanya, semblen sortits d’altres galàxies i d’altres planetes que deambulen per l’espai sideral. No entenen res de res sobre política constructiva ni de govern. Només confrontació, crispació i el seu fervor pel repressiu plec del 155 per fer augmentar l’independentisme. Sous i dietes importants, però, cap solució política constructiva que el poble demana. El president electe Pedro Sánchez (Partido Socialista Obrero Español), calla i atorga.

   Els presos polítics catalans i els exiliats polítics catalans no han intentat trencar la constitució, cap constitució. Ans al contrari. Amb la constitució a la mà, tot defensant la dignitat del poble de la nació catalana, defensen, també, que la constitució té prou marge per solucionar el conflicte i problema espanyol amb Catalunya. No, amb presons ni amb repressió. No, amb càrregues policials contra persones que van a votar. No, amb un plec repressiu nomenat ‘155’. No, expulsant del seu càrrec polític en el Congrés dels Diputats, a representants del poble que han fet una difícil i heroica campanya electoral des de les presons i que han aconseguit milions de vots i les seves actes de diputats. No, jutjant a persones honestes que fan el bé a favor del poble, de la democràcia i de la llibertat.

   Així ho demanen els ciutadans de la nació catalana i els ciutadans del món lliure, mitjançant la petició oficial i institucional de les Nacions Unides que demana a l’Estat espanyol i al Govern central, la llibertat immediata dels presos polítics catalans i exiliats polítics catalans innocents de tot el que se’ls acusa. No han intentat trencar cap constitució. No han trencat cap constitució. No han trencat cap Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, RATIFICAT pel poble. Han intentat ressucitar la Constitució per fer-la útil als canvis que demanda la societat i com a eina de treball i d’enteniment, no de repressió.

—————————————————————————-

 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

ELS GRANJERS I LA VIDA A LES GRANGES ALS ESTATS UNITS D’AMÈRICA

 

FARMERS AND LIFE ON FARMS IN THE UNITED STATES OF AMERICA

 

 

El impulso del Presidente Kennedy a la economía

 

President Kennedy’s impetus to the economy

<< Intensificarem la nostra campanya contra la pobresa rural, i per millorar moltíssim més l’avanç cap a una economia rural diversificada, matisada; continuarem estimulant els avenços d’eficiència en l’agricultura assegurant la continuada producció d’aliments i fibres a preus raonables i en suficients quantitats com per poder atendre les necessitats de tots els nord-americans, i així mateix continuarem donant suport a la causa del progrés econòmic a tot el món lliure. Una economia agrícola estable i ben equilibrada és essencial si hem de fer front als problemes que en aquest aspecte s’acosten tant a casa nostra com en el món sencer Aquest programa està dissenyat per aconseguir aquesta classe d’economia agrícola >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

www.taringa.net

 

<< We will intensify our campaign against rural poverty, and to improve much more the advance towards a diversified, nuanced rural economy; We will continue to stimulate efficiency gains in agriculture by ensuring the continued production of food and fiber at reasonable prices and in sufficient quantities to meet the needs of all Americans, and we will continue to support the cause of economic progress throughout the world. free. A stable and well-balanced agricultural economy is essential if we are to face the problems that, in this aspect, are coming to our home as well as in the whole world … This program is designed to achieve that kind of agricultural economy >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

economia.culturamix.com

 

<< Autorització, sobre una base de dos anys, dictada pel secretari d’Agricultura, per fer pagaments que redueixin el cost del cotó a les factories domèstiques, cost que ha de reduir-se prou com per eliminar l’injust sistema actual de dos preus, tenint en compte les diferències que hi pugui haver de costos de transport entre les factories estrangeres i domèstiques, així com altres factors. Això remeiarà ràpidament l’actual injustícia i ajudarà a assegurar àmplies quantitats de tèxtils de cotó de bona qualitat i preus equitatius als consumidors nord-americans >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

truecostmovie.com

LARHEA PEPPER

 

<< Authorization, on a two-year basis, dictated by the Secretary of Agriculture, to make payments that reduce the cost of cotton to domestic factories, a cost that has to be reduced enough to eliminate the unfair current system of two prices, taking into account the differences that there may be of transportation costs between foreign and domestic factories, as well as other factors. This will quickly remedy the current injustice and help secure large quantities of good quality cotton textiles and fair prices to American consumers. “

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

John F. Kennedy en un mitin pol&iacute;tico en 1959. (Foto: Dailymail)

(Foto: Dailymail)

 

<< Dins dels límits compatibles amb la necessitat d’una ordenada reducció en els sobrants, s’ha de permetre als productors de cotó que conreïn aquesta fibra per sobre de la seva quota per al mercat d’exportació sota preus mundials. El 1963 aquest cultiu extra amb fins d’exportació podria ser del tenor d’un vint per cent sobre el mínim actualment autoritzat. Aquesta mesura reconeixeria les diverses condicions que prevalen en diferents zones de producció cotonera i proporcionaria unes justes oportunitats als productors de cada zona. A més, la llei també podria autoritzar pagaments directes als productors, proveint així mitjans eficients per mantenir els ingressos del productor sense haver de mantenir els preus a un nivell massa alt >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

agronoticias.com.mx

 

<< Within the limits compatible with the need for an orderly reduction in surpluses, cotton producers should be allowed to grow this fiber above their quota for the export market under world prices. In 1963 this extra crop for export purposes could be of the tenor of twenty percent of the minimum currently authorized. Such a measure would recognize the various conditions that prevail in different areas of cotton production and provide fair opportunities for the producers in each area. In addition, the law could also authorize direct payments to producers, thus providing efficient means to maintain the producer’s income without having to keep prices at too high a level. “

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

—————————————————————————–

LA FRASE

 

Ni és delicte organitzar un referèndum, ni votar en un referèndum, ni promoure o defensar pacíficament la independència. Des d’aquest convenciment hem actuat. Com va a ser un delicte treballar pacíficament per una opció política?

“Ni es delito organizar un referéndum, ni votar en un referéndum, ni promover o defender pacíficamente la independencia. Desde este convencimiento hemos actuado. ¿Cómo va a ser un delito trabajar pacíficamente para una opción política?”

“It is not a crime to organize a referendum, or to vote in a referendum, or to peacefully promote or defend independence, and since this conviction we have acted, how is it going to be a crime to work peacefully for a political option?”

 

 

ORIOL JUNQUERAS

 

 

 

Sense llibertat d’expressió ni d’idees, no hi pot exsistir una veritable democràcia

—————————————————————————–

L’APOCALIPSI

 

warfarehistorynetwork.com

 

bolognaenespanol.wordpress.com

 

Bombes, foc i morts sobre Guernica (País Basc) com a conseqüència del que si va ser i  és una terrible rebel.lió, sedició, cop d’estat, terrible guerra incivil i dictadura militar

—————————————————————————- 

 

MELÒMANS

 

En la música tots els sentiments tornen al seu estat pur i el món no és sinó música feta realitat

Arthur Schopenhauer

 

—————————————————————————–

 

www.change.org

 

—————————————————————————–

 

 

   Sense cap argument polític i deixant malmesa la democràcia i els drets humans, no saben fer res més que exigir l’engalzament del repressor 155. Un abús de poder contra la pròpia Constitució. Un plec contra l’autonomia de Catalunya; un plec contra l’autonomisme i la llibertat. Un plec en contra de la forma d’actuació en una veritable democràcia. Els que ho demanen una vegada i una altra, no poden suportar l’Estat de les autonomies. Tot i ser  encotillades, mai les han pogut suportar. El centralisme radical des de Madrid, ofega les aspiracions, lliure iniciativa i grandesa de les nacions que formen la denominació Espanya.

   La nació catalana és una autonomia encotillada, reprimida i amb espoli fiscal i els que diuen que no és així, ho demostrin mitjançant l’enteniment, el treball polític i no amb la repressió del plec del 155 i la judicialització de la política. Plec que s’hauria d’aplicar als quals el demanen contra Catalunya: els separadors, que actuen amb manifesta impunitat.

   Tampoc contribueix a la Pau i a rebaixar la ‘guerra freda’ entre Espanya i Catalunya la recent expulsió del Congrés dels Diputats i del Senat, de representants catalans elegits pels ciutadans de Catalunya, acollint-se a una llei que no correspon a la realitat com és la de enjuiciamiento criminal. Un error polític d’envergadura que demostra el menyspreu per la democràcia i la política. També demostra la manca de valentia i de responsabilitat política del president espanyol Pedro Sánchez, del Partido Socialista Obrero Español.

   La permanència del conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana, demostra la mediocritat, retrocés al passat i la manca de progressisme humà, social, econòmic i polític. Més Silicon Valley i grandesa de la democràcia i menys presos polítics catalans en presó preventiva i provisional des de fa un any i mig, i, menys exiliats polítics catalas a Europa.

   Als alumnes de P-3, P-4, P-5, bàsica, nivell mitjà, secundària, estudis tècnics, estudis universitaris…se’ls ensenya a ser responsables, autònoms i a trobar solucions constructives i eficaces. El Govern espanyol no té perquè ser menys. Hi ha una de molt clara i prové de l’alt organisme de les Nacions Unides: deixin immediatament en llibertat els presos polítics catalans empresonats en presó preventiva provisional des de fa més d’un any i mig ,i, els exiliats polítics catalans a Europa. Deixint-los en llibertat.

abcfoto.abc.esabcfoto.abc.esAutor: Vidal

L’enteniment és la Pau

 

El President Franklin Delano Roosevelt 

i els primers ciutadans dels Estats Units d’Amèrica

 

—————————————————————————–

 

L’APOCALIPSI

 

 

www.pinterest.com

 

Enterrar les paraules, enterrar el diàleg, enterrar l’enteniment, enterrar la Pau… sepultar als morts

 

 

—————————————————————————–

 

SENSE EMIGRACIÓ NO HI HA LA HUMANITAT

 

 

 

—————————————————————————–

 

   El representant socialista Miquel Iceta que, quan ell vol o la seva voluntat l’impulsa, fa ús d’una excel.lent capacitat de maniobrar les rodes de la conducció política, aquesta vegada ha quedat desviat cap a la cuneta de la ruta cap a la plaça de la Marina Espanyola, on es troba el Palau del Senat. Amb una empenta, des de Madrid, del president electe Pedro Sánchez, aspirava a ser president del Senat espanyol ,i, al mateix temps, representant del PSC en el Parlament de Catalunya, immemorial nació catalana.

   Sembla que la maniobra no ha sortit bé, degut a un embús circulatori en les súper plenes i de super pagament vies catalanes. Suposo que Lionel Mesi fa aquests extraordinaris gols degut, en part, a les extraordinàries passades de pilota per part dels seus companys d’equip.

   En tota acertada política democràtica i constructiva, la negociació és fonamental. Cal saber negociar i pactar. L’immobilisme polític, segons Rajoy, ja veiem on ha portat  Hispaniam, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. De totes maneres, el Senat espanyol del plec del 155, amb sous polítics duplicats -de les Comunitats autònomes i del Senat-, i amb dietes considerables, no és com el Senat dels Estats Units d’Amèrica, United States Senate. És la cambra alta del Congrés del Estats Units, exemple de servei al poble -el govern del poble, pel poble i per al poble (Abraham Lincoln)-, entrega, sacrifici, responsabilitat, negociació i pacte. Allà l’immobilisme polític pertany a les ruïnes de l’història. L’immobilisme polític és un frau a la tasca política i d’enteniment que els ciutadans volen, demanen i que paguen amb els seus impostos.

   La nació catalana i tots els ciutadans de Catalunya que van votar i ratificar la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia -sentenciat- bé es mereixen la negociació i el pacte per la dignitat del poble de Catalunya.

 

 El Senat dels Estats Units és part de la branca legislativa del Govern federal. Està format per 100 senadors, dos per cada estat, electes per un període de sis anys. El Senat promulga legislació i la potestat d’encausar a funcionaris del Govern i aprovar els nomenaments i els tractats del President dels EUA

 

—————————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

ELS GRANJERS I LA VIDA A LES GRANGES ALS ESTATS UNITS D’AMÈRICA

 

THE FARMERS AND THE LIFE IN THE FARMS IN THE UNITED STATES OF AMERICA

 

Impuls del President John F. Kennedy a l’economia del país

 

President John F. Kennedy’s impetus to the country’s economy

 

 

  << Recomano que el Congrés presti atenció urgent a una legislació cotonera que faci més competitiva a aquesta important fibra i l’ajudi a recuperar els seus mercats. Idealment havia de convertir-se en llei abans d’últims de febrer per a ser aplicada a la sembra de 1963 >>

(President John F.Kennedy, Mensaje especial al Congreso, Washington, D.C., 31 de enero de 1963)

 

www.pinterest.com

 

<< I recommend that Congress give urgent attention to a cotton legislation that makes this important fiber more competitive and helps it recover its markets. Ideally, it should become law before the end of February to be applied to the 1963 sowing >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

 

readtiger.com

<< Per descomptat, aquest desavantatge podria vèncer-se, eliminant el subsidi d’exportació, o reduint la política de manteniment de preus. Però la supressió del subsidi també eliminaria al cotó nord-americà dels mercats mundials i donaria ímpetu a l’expansió de la producció estrangera. Els efectes que tindria tal moviment sobre el recol·lector de cotó nord-americà sobre la nostra balança de pagaments i sobre la nostra economia, impedeix que aquest sigui el veritable camí a seguir. Permetre que el cotó domèstic baixi prou de preu com per competir amb l’estranger també és una política inacceptable. Doncs el granger nord-americà no pot encara produir cotó a preus mundials >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

headsup.boyslife.org

 

<< Of course, this disadvantage could be overcome, either by eliminating the export subsidy, or by reducing the price maintenance policy. But the removal of the subsidy would also eliminate American cotton from world markets and give impetus to the expansion of foreign production. The effects that such a movement would have on the American cotton collector on our balance of payments and on our economy prevents this from being the true way forward. Allowing domestic cotton to go down sufficiently in price to compete abroad is also an unacceptable policy. For the American farmer can not yet produce cotton at world prices. “

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

<< La millor forma de fer front a aquests problemes és l’adopció d’una nova llei que faci front a les més immediates necessitats i proporcioni experiència que serveixi més tard per trobar una solució de més ampli abast. Aquesta mesura ha d’atacar en la major extensió a quatre punts principals, tot i que no sigui més que en qualitat de prova: primer, eliminar el desavantatge que el present sistema de dues preus per al cotó preval en la indústria tèxtil dels Estats Units; segon, reforçar els ingressos de cada granger productor de cotó capacitant-los per vendre una producció addicional en una combinació que s’adapti millor a la seva situació individual; tercer, promoure mercats d’expansió per al cotó dels Estats Units; i quart, assolir tots aquests objectius amb um mínim cost per al contribuent >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

www.alamy.com

 

<< The best way to deal with these problems is to adopt a new law that will address the most immediate needs and provide experience that will later serve to find a solution of wider scope. Such a measure should attack to the greatest extent four main points, even if only as a test: first, eliminate the disadvantage that the present system of two prices for cotton prevails in the textile industry of the United States; second, strengthen the income of each cotton farmer by training them to sell additional production in a combination that best suits their individual situation; third, promote expansion markets for United States cotton; and fourth, achieve all these objectives with a minimum cost for the taxpayer >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

 

—————————————————————————–

 

L’APOCALIPSI

 

blogdehistoriaderafa.wordpress.com

 

Amb dictadura

 

1973, voladura del Diario Madrid. Fuente: abc.es

 

La libertad de expresión en España. Freedom of expression in Spain

 

 

Amb democràcia…

 

(El New York Times, un diari gens sospitós de ser d’esquerres, i l’ONU ha demanat al govern espanyol que retiri la ‘llei mordassa i la contrareforma del codi penal).

(El New York Times, un periódico nada sospechoso de ser de izquierdas, y la ONU ha pedido al gobierno español que retire la ‘ley mordaza’ y la contrarreforma del código penal).

 

(The New York Times, a newspaper not suspected of being leftist, and the UN has asked the Spanish government to withdraw the ‘gag law’ and the counter-reform of the penal code).

—————————————————————————–

LA FRASE

 

   “Un 55% dels enquestats a l’Estat creuen que la independència dels tribunals espanyols és “dolenta” o “molt dolenta” i més del 40% considera que la causa és “la interferència o pressió del govern o dels polítics” als jutges. En països com Dinamarca, Finlàndia o Àustria entre el 80% i el 90% de la població percep que la independència de la justícia és “molt o bastant bona”.

   L’eurocomissària de Justícia, Vera Jourová, ha afirmat que les autoritats espanyoles “haurien d’analitzar” aquest canvi i “obtenir una explicació”.

www.youtube.com

 

L’eurocomissària de Justícia, Vera Jourová

 

—————————————————————————–

 

LA MÚSICA I LA CANÇÓ

 

Peter Hook

Una locomotora de la música i els instruments

 

—————————————————————————-

 

 

 

   Quan s’obre el teló del monumental judici, a Madrid, i quan es torna a baixar, una tristesa infinita inunda la sala i pateixen els cors de milions de persones i demòcrates, davant el conflicte i problema espanyol amb la nació catalana que ha portat des de l’any 2006, tan malament el senyor Mariano Rajoy i el govern del Partido Popular amb el suport de Ciudadanos, fins a aquest gran tribunal. Tot roman pendent de resoldre. Llàstima, tenint en compte el que costa i un temps interminable, perquè, mai no s’acabarà. Tot comença i tot perdura en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. El gran espectacle del parc temàtic d’Europa. Milions de visitants contemplen un país rar i estrany. Només es parla de tribunals, judicis, presons i exilis.

   N’hi ha d’altres, tot i que el tema és profundament econòmic. Ho resolia, fa 13 anys, la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble i, després de quatre anys, sentenciat. Els separadors ho van torpedinar. Heus aquí les conseqüències: presos polítics catalans en presó preventiva des de fa un any i mig i exiliats polítics a Europa.  

   L’escreix que Catalunya envia a Espanya cada any i que no retorna ni en forma de serveis ni d’infraestructures, és d’una gran magnitud ja que equival aproximadament al 50% del pressupost de la Generalitat, i és un import equivalent al que destina a salut, ensenyament, benestar social, habitatge, cultura i seguretat. Cas insòlit en les grans democràcies europees i estats federals, fins i tot amb règim monàrquic com és el cas de Bèlgica. És evident que ens porten mig segle d’avantatge.

   Ara, la Junta d’Andalussia, ha aprovat per decret una baixada d’impostos en una Comunitat autònoma -autònoma?- que rep més del que aporta. Poc que pagaven en impostos, ara encara pagaran menys. Catalunya haurà de pagar més. La Catalunya, ofegada, haurà de pagar més. Qui més paga, menys rep. La nació catalana rep molt menys del que aporta. Els ciutadans de Catalunya aporten en impostos 16.000 milions d’Euros cada any, un 8% del PIB català i que no tenen retorn per part de l’estat central i centralista. Aquesta injustícia social i fiscal representa un ofec social i econòmic pel ciutadans de la nació catalana i que ha portat fins a la situació actual d’injustícia i desemparament.

   És una veritable pena i llàstima que, davant d’aquest abús de poder per part de l’estat central, la fiscalia no hagi actuat i no actuï ara, ni tampoc actués quan la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificada pel poble, fos portada al Tribunal Constitucional espanyol no renovat i, després de quatre anys (2006-2010), Catalunya es quedés sense l’Estatut que havia votat. Sense aquest Estatut, intervencionisme autonòmic, càrregues policials i el repressiu 155. Cas obert.

 

 

MISCEL.LÀNIA D’UNA MALA POLÍTICA I DEL FRACÀS DELS SEPARADORS

 

 

blogs.elpunt.cat

Instar a signar. “Contra Catalunya”, deien

 

blogs.elpunt.cat

 

Al Tribunal Constitucional no renovat. Inici del conflicte i problema espanyol amb Catalunya

 

blogs.elpunt.cat

 

www.libertaddigital.com

 

Sense política, el camí cap el desastre

 

www.lavanguardia.com

 

Una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades

 

www.republica.com

Immobilisme, sense política i sense solucions. Sempre contra Catalunya

 

blogs.elconfidencial.com

Una supèrbia infinita i una política errònia i de crispació que augmenta el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana

 

elpais.com

 

Votar, un signe de civilització democràtica i humana

 

www.elpuntavui.cat

 

www.racocatala.cat

 

www.elperiodico.com

 

www.ara.cat

 

www.ara.cat

 

blogs.elpunt.cat

www.youtube.com

www.elperiodico.cat

 

www.larepublicacheca.com

 

www.ccma.cat

 

blogs.elpunt.cat

(segueix)•••

 

El fracàs d’un Estat: Càrregues policials en lloc de treball polític i enteniment

 

El fracaso de un Estado: Cargas policiales en lugar de trabajo político y entendimiento

 

The failure of a State: Police burdens instead of political work and understanding

www.putxinelli.cat

—————————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Els grangers i la vida a les granges dels Estats Units d’Amèrica

 

Farmers and life on farms in the United States of America

 

Impulso del Presidente Kennedy por la fortaleza de la economia de su país

President Kennedy’s impulse for the strength of his country’s economy

<< La pèrdua de mercats per al cotó dels Estats Units augmenta els emmagatzematges d’excedents de la CCC, de lo qual resulta un increment en les despeses del Govern, alhora que una disminució en els ingressos de granger que recol·lecta aquesta planta> >.

(President John F.Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

 

programacontactoconlacreacion.blogspot.c…

 

 

<< The loss of markets for the cotton of the United States increases the storage of surpluses of the CCC, which results in an increase in the expenses of the Government, at the same time as a decrease in the income of the farmer who collects this plant. >>

 

es.cottoninc.com

 

<< La nostra indústria cotonera -tant els productors com les factorías- s’enfronta amb molts problemes que per si sola no pot resoldre. Com els preus domèstics són molt més alts que els dels productors estrangers, les nostres factories cotoneres han de pagar molt més pel cotó que adquireixen que els seus competidors d’ultramar. Els productes tèxtils de cotó domèstics estan sent desplaçats, no solament per les fibres sintètiques que avui dia compra el consumidor, sinó també per l’increment en les importacions de cotó. Les exportacions de cotó són sensiblement més baixes >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

exitosanoticias.pe

 

footage.framepool.com

 

<< Our cotton industry – both producers and factories – is faced with many problems that alone can not solve. As domestic prices are much higher than those of foreign producers, our cotton factories must pay much more for the cotton they buy than their overseas competitors. Domestic cotton textiles are being displaced, not only by the synthetic fibers that the consumer buys today, but also by the increase in cotton imports. Cotton exports are significantly lower >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

www.pinterest.com

 

<< Ha arribat l’hora que emprenguem una política nacional profunda i realment sana en el terreny del cotó, capacitant-la per que sigui un màxim contribuent. En l’actualitat, l’índex de suport domèstic és de trenta-un dòlar i vuitanta-vuit centaus per lliura. Un subsidi d’exportació de vuit dòlars i cinc centaus capacita l’cotó del país per competir amb el cotó estranger venent a vint centaus o menys. Això imposa un handicap substanciós sobre les nostres factories que han de comprar cotó nord-americà als preus de suport mentre que han de competir amb les factories estrangeres que treballen en un nivell subvencionat >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

La enorme fábrica de Motorola en Texas, Estados Unidos

Fábrica de Motorola en Texas (Street View)

 

<< The time has come for us to undertake a profound and really healthy national policy in the field of cotton, enabling it to be a maximum contributor. Currently, the domestic support index is thirty-one dollar and eighty-eight cents per pound. An eight-dollar, five-cent export subsidy enables the country’s cotton to compete with foreign cotton by selling at twenty-four cents or less. This imposes a substantial handicap on our factories that must buy US cotton at support prices while competing with foreign factories working at a subsidized level. “

(President John F. Kennedy, Especial Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

 

 

—————————————————————————-

L’APOCALIPSI

 

www.radiosefarad.com

 

L’esfondrament de les lletres, les paraules, les pàgines del pensament humà, la llibertat d’expressió per la barbàrie dels inferns i de la força sense raó

 

—————————————————————————–

 

LA HUMANITAT DES DEL IMPERI, EN RECORD DELS PRESOS POLÍTICS CATALANS I EXILIATS POLÍTICS A EUROPA

 

 

laciutat.cat

 

—————————————————————————–

 

 

   Tres expressions polítiques que demostren una excel.lent intel.ligència política, molt per sobre d’altres candidats que només saben esmentar expressions agressives pròpies dels anys trenta i del temps de María Castaña. Aquests estan fora de temps i no aporten seguretat, estabilitat, progrés i llibertat. Més aviat, por.

 

cubajournal.blogspot.com

 

IGLESIAS

“La solució democràtica per resoldre el conflicte polític català, ha de ser un referèndum”

“The democratic solution for solve the political controversy català, has to be a referendum”

   Iglesias, Junqueras i Puigdemont volen aportar una solució al problema i conflicte espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana, mitjançant la grandesa de la llibertat, progrés i democràcia. Votar en un referèndum que és com es solucionen a Europa i en el món lliure, una situació política com l’actual a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. I no és pas a causa de les demandes de Catalunya, des de fa tretze anys, negades i amb la porta als nassos, sinó per l’actitud intervencionista i destructiva dels separadors irresponsables i sense política. El seu deure i treball polític el van catapultar i l’han catapultat als tribunals, tribunals i més tribunals. A Espanya, a Europa.

 

www.ara.cat

 

 

JUNQUERAS

“Hi ha més coses que ens uneixen de les que ens separen als que volem votar ja, sigui sí

o no”

 

 

“There are more things that unite us from those that separate us from those who want to vote already, yes or no”

El president Artur Mas, una i una altra vegada, va explicar i intentar convèncer Rajoy per dialogar i treballar per un pacte fiscal amb Catalunya. La situació financera de la Generalitat s’ofega després de que els ciutadans de Catalunya, aportin 16 mil milions d’Euros -un 8% del PIB català- en impostos cada any i que no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista. Ara, el president Artur Mas, multat, castigat i inhabilitat. Si no pots suportar ni dialogar amb els teus adversaris polítics, fes-los fora. El mateix va passar amb el president Carles Puigdemont. Una vegada i una altra intentar fer-li veure al senyor Rajoy la necessitat d’escoltar el clam dels ciutadans de Catalunya. Tothom sap, a Madrid, que Catalunya està molt mal finançada, però, callen. Qui més aporta, menys rep. Con la puerta en las narices. El president Carles Puigdemont exiliat a Europa. Si no pots suportar ni dialogar amb els teus adversaris polítics, fer-los fora. El dictatorial i repressiu 155 ho destrossa, tot, fins i tot, la pròpia Constitució així com la necessària política que s’ha substituït per tribunals i més tribunals. Hispania quo vadis?

 

www.businessinsider.com

 

 

PUIGDEMONT

“Les demandes catalanes sempre, sempre s’ha expressat de forma pacífica i a partir de majories obtingudes a les urnes”

 

 

“Catalan demands always have always been expressed in a peaceful way and from majorities obtained at the polls”

 

 

Un acte, trist per Catalunya, contra la política constructiva i la democràcia

 

 

   L’any 2006 el senyor Rajoy i el Partido Popular –com a arma electoral- posteriorment amb el suport de Ciudadanos, va instar als ciutadans de les nacions que formen la denominació Espanya, a l’enorme i equivocada recollida de signatures contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble. ¡Firmar contra Catalunya! deia la gent. Que penós i trist. Que els havien fet malament Catalunya i els catalans? Voler humiliar i doblegar Catalunya, trepitjant la seva històrica autonomia. Voler posar a les nacions que formen Espanya, contra la nació catalana. Un error descomunal aliè a una política responsable i que, avui, patim les conseqüències d’aquell desastre.

 

elpais.com

 

DESASTRE, RAJOY

 

   Els representants Pablo Iglesias, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras -a diferència d’altres candidats que només prediquen ràbia i crispació-, treballen per una solució justa i democràtica per Catalunya i per Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Intentar arreglar el que han romput els separadors.

 

www.youtube.com

 

   La xifra de més d’un milió i mig de ciutadans de Catalunya que van començar a manifestar-se l’any 2010 -després ja seria cada any, degut a l’actitud intervencionista i anti autonomia del Partido Popular Ciudadanos- davant la sentència injusta -quatre anys després- del Tribunal Constitucional, no renovat, contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble i que el senyor Rajoy i el Partido Popular -posteriorment amb el suport de Ciudadanos- van portar injustament i amb una manca enorme d’intel.ligència política, al Tribunal Constitucional, no renovat i tractant-se d’una Llei Orgànica ratificada pel poble.

   Algú es pot estranyar de que Catalunya, immemorial nació catalana, vulgui fer un referèndum per l’autodeterminació, segons la Declaració Universal dels Drets Humans?

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

ELS GRANJERS I LA VIDA A LES GRANGES

THE FARMERS AND LIFE IN THE FARMS

 

<< La legislació sobre els grans ha de incloure les sol·licituds necessàries per enfrontar-se a altres esdeveniments, amb les possibilitats de restringir-se al Mercat europeu i altres àrees comercials, així com els avanços en l’economia dels Estats Units >>.
(President John F.Kennedy, Mensatge especial al Congrés de Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

<< Such grain legislation must include the necessary provisions that deal with other eventualities, sudden opportunities or restrictions in the European Common Market and other commercial areas, as well as the progress in the economy of the United States >>.
    (President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, DC, January 31, 1963).

 

<< La nova legislació ha d’aprofitar els coneixements i experiència adquirits sota els programes de 1961-62 i 1963. Ha de ser un programa voluntari; prou flexible com per fer front a diverses condicions i necessitats; i ha d’estar basat sobre els mateixos principis fonamentals que durant aquests dos últims anys han demostrat ser progressius >>.
(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

www.bcr.com.ar

 

zele.mx

 

<< The new legislation should take advantage of the knowledge and experience acquired under the 1961-62 and 1963 programs. It should be a voluntary program; flexible enough to face various conditions and needs; and it must be based on the same fundamental principles that during the last two years have proven to be progressive >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

 

www.pinterest.com

<< Aquests objectius poden ser assolits autoritzant al secretari d’Agricultura perquè ajusti el programa de grans -a la llum del subministrament i perspectives de utilització- per obtenir la necessària reducció en la producció i el més mínim cost contemporitzant amb la protecció dels ingressos de les famílies grangeres. Podeu seleccionar el tipus de programa de grans de l’any 1962 o el de 1963. Es subvencionarà aquells productors de gra que redueixin la producció per sota del seu establerta superfície d’acres de sembra. Aquestes subvencions podran efectuar-se en gèneres o en metàl·lic. La seva quantitat i la necessària reducció en acres de sembra es determinaran sobre una base de probabilitats poc abans que es sembrin les collites >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 gener 1963).

 

www.inforural.com.mx

<< These objectives can be achieved by authorizing the Secretary of Agriculture to adjust the grain program – in light of the supply and utilization prospects – to obtain the necessary reduction in production and the minimum cost, in keeping with the protection of income of farm families. You can select the type of grain program for the year 1962 or the one for 1963. Grants will be subsidized to those producers who reduce production below their established area of acreage. These subsidies may be made in genres or in cash. Their amount and the necessary reduction in acres of planting will be determined on a probabilistic basis shortly before the crops are planted >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., 31 gener 1963).

 

paginamaqueta.blogspot.com

 

www.deere.com.ar

 

—————————————————————————-

L’APOCALIPSI

 

 

quotesgram.com

 

Ancià i malalt, el mariscal Hindenburg (1847-1934), que no li agradava Hitler i augurava el foc de l’apocalipsi, no ho va poguer parar 

—————————————————————————–  

 

 

   Little Boy nom de la primera arma nuclear que va desfer Hiroshima. La segona, Fat Man, va fer miques Nagasaki. Xifra terrorífica: 246.000 morts i anys i anys de més morts a causa de leucèmies i càncers, pels efectes de la radioactivitat de la terrible i inhu