El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

β   Es van a altres nacions, a altres països, cap a altres exemples d’estudi, treball i d’investigació. Els investigadors no perden el temps perquè es perdre el futur. Aquí, festes i més festes, ponts festius, per les nits els càntirs d’alcohol i gresca sense fre i sense fi. També situacions d’atropellaments a bens públics. Els Premis Nobel, exemple d’educació, coneixements i responsabilitat passen de llarg en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades i en els que els índex de lectura són els més baixos d’Europa. No podria ser que en el denominat oci nocturn les Biblioteques Públiques mantinguessin un horari de nits? Seria això una revolució?

Això si, l’Acció Exterior de Catalunya, perseguida i castigada

   Mai l’han pogut suportar. Sempre contra Catalunya i per això sempre la independència. Si se la miren bé, veuran que Catalunya, immemorial nació catalana, ja no té res a veure amb la denominació Espanya. A passos de gegant com els del ‘El Gat amb botes’.

   Mentre els Premis Nobel passen de llarg, una Espanya arruïnada si no fos per l’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya. Una Espanya el qual deute públic s’ha disparat el 125,3% del PIB. I encara a sobre l’Estat espanyol castiga el treball d’aquesta acció exterior, amb multes milionàries que porten a embargar el patrimoni dels representants (jutjats, castigats, empresonats, presos polítics catalans, exiliats polítics catalans, inhabilitats, multats…) i dels seus fills, que havien portat a terme aquesta tasca d’acció exterior. Un Estat espanyol que ha apostat per una repressió a Catalunya, sense fre i sense sentit.

   Per això els Premis Nobel passen de llarg de les nacions que formen Espanya. ¡Que inventen ellos! els deia Miguel de Unamuno. I ja veiem el resultat: un deute públic espanyol del 125,3% del PIB. A Catalunya, però, cada vegada més a prop de la independència, com a Escòcia.

Premi Nobel - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia

Premi Nobel 

 

—————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Per evitar el dèficit i la inflació, responsabilitat d’un President

Para evitar el déficit y la inflación, responsabilidad de un Presidente

To avoid deficits and inflation, the responsibility of a President

 

May 25 | Space

Space.com

<< Repeteixo: la nostra elecció més pràctica no rau en decidir-nos entre un dèficit de reducció d’impostos i un excedent pressupostari. Està entre dues classes de dèficits: un dèficit crònic, d’inèrcia, com a resultat no deseable d’inadequats ingressos i economia restringida, o un dèficit temporal de transició resultant d’una reducció d’impostos designada a ajudar a l’economia, augmentar les rendes públiques i aconseguir i crec que això pot fer-se- un futur excedent pressupostari. El primer tipus de dèficit és senyal de debilitat i malbaratament. El segon reflecteix una inversió per al futur >>.

(President John F. Kennedy, Club Econòmic de Nova York, Nova York, 14 d desembre de 1962).

<< I repeat: our most practical choice is not to decide between a tax reduction deficit and a budget surplus. It is between two kinds of deficits: a chronic, inertial deficit, as an undesirable result of inadequate incomes and a restricted economy, or a temporary transition deficit resulting from a tax cut designed to help the economy, increase public revenues, and achieve – And I think this can be done – a future budget surplus. The first type of deficit is a sign of weakness and waste. The second reflects an investment for the future >>.

(President John F. Kennedy, Economic Club of New York, New York, December 14, 1962).

History | Steel Valley Trail Council

Steel Valley Trail Council

History | Steel Valley Trail Council

<< No obstant això, tal com va assenyalar el senyor Mills, president de el Comitè de Mitjans i Arbitris de la Cambra, en aquesta mateixa setmana, el volum de el dèficit és cosa que caldrà observar amb certa preocupació, i la reducció d’impostos ha de anar acompanyada, com ell diu, d’<< un creixent control dels augments de despeses >>. I aquest és precisament el camí que pensem seguir en l’any 1963 >>

(President John F. Kennedy, Club Econòmic de Nova York, Nova York, 14 de desembre de 1962).

La Marcha sobre Washington de 1963 en imágenes

Historia National Geographic

<< However, as pointed out by Mr. Mills, president of the House Ways and Means Committee, this week, the volume of the deficit is something that will have to be observed with some concern, and the reduction of taxes has to be accompanied, as he puts it, by “a growing control of spending increases.” And that is precisely the path we plan to follow in 1963 … >>

(President John F. Kennedy, Economic Club of New York, New York, December 14, 1962).

 

—————————————————–

LA FRASE

 

<<El Comitè contra la Desaparició Forçada de l’ONU ha criticat la llei d’amnistia del 1977, que està donant cobertura a tots els botxins del franquisme, ja siguin autors de desaparicions o de judicis sumaríssims. El comitè considera aquesta llei un “obstacle” per investigar les desaparicions forçades de la guerra del 1936 i de la dictadura franquista i demana que es castigui els autors de delictes “d’acord amb la gravetat dels seus actes>>.

(El Punt Avui)

 

Comitè contra la Desaparició Forçada de l’ONU

L'ONU insta l'estat espanyol a eliminar obstacles legals per a investigar desaparicions del franquisme

La Comuna – Presxs del franquismo

Comité sobre Desaparición Forzada de la ONU : La Comuna – Presos del franquismo y represaliadxs del franquismo

 

—————————————————–

ELS COLORS DEL MÓN

Lladres de cadàvers de fa 3.500 anys 

 

Emparats per la foscor de la nit, els sacerdots de l’antic Egipte recorrien els camins de la vall en que jeien enterrats els faraons. Amb el major sigil, obrien els sepulcres llaurats a la roca i extreien els cadàvers dels seus taüts.

Uns després altres transportaven els seus lúgubres càrregues per una senda que abandonava la vall, per sobre de la divisòria de les muntanyes, fins a un nou i secret lloc de descans.

Saqueadores de tumbas, un oficio peligroso

Historia National Geographic

Saqueadores de tumbas, un oficio peligroso

Era el darrer intent dels sacerdots per eludir els lladres, que durant segles van assaltar les tombes plenes de riqueses dels grans emperadors egipcis.

Fins a les piràmides millor concebudes havien estat desvalisades. Per aquest motiu, els egipcis van deixar de construir-les cap a l’any 1500 abans de J.C. i, al seu lloc, van practicar galeries a l’interior dels penya-segats de la Vall dels Reis, a Tebes. Es coneixen avui com el temple de Luxor, els accessos van ser enginyosament amagats.

 

Religió - Egipte

Google Sites

Religió – Egipte

(READER’S DIGEST)

—————————————————–

EL VIOLÍ EN ELS CORS

   Ja sigui en un carreró de Nova York o en un conjunt que valora la bona música mitjançant el so del violí, aquest instrument imprescindible amb la seva deliciosa melodia, transmet el desig d’escoltar i que el poble gaudeixi d’uns moments inoblidables estimant la música del violí i la cultura.

—————————————————–

L’APOCALIPSI

 

Sonrojo internacional: 'The New York Times' denuncia cómo España tapa los crímenes del franquismo | Diariocrítico.com

Diariocrítico.com

Sonrojo internacional: ‘The New York Times’ denuncia cómo España tapa los crímenes del franquismo | Diariocrítico.com

 

<<Hancox denuncia que en nuestro país todavía hay más de 100.000 desaparecidos del régimen de Franco sin identificar, cuyos restos mortales siguen sin ser exhumados. Son “los fantasmas que España intenta ignorar”, asegura, recordando cómo el juez Baltasar Garzón fue apartado de manera fulminante en la cuestión de los crímenes de la dictadura que desde el final de la Guerra Civil que él impulsó duró hasta 1975, año de su muerte. También el artículo recuerda que la ONU afeó a Mariano Rajoy y su gobierno la falta de implicación en asunto y que este organismo internacional ya dudó de la Justicia española en cuanto a parcialidad en este grave asunto>>.

Por Diariocrítico

(Lunes 12 de diciembre de 2016)

—————————————————-

Home

Tratar con Remdesivir inmediatamente después del diagnóstico de COVID-19 reduce el riesgo de hospitalización y muerte en pacientes vulnerables por enfermedad grave en un 87%

L’estudi internacional es presentarà a la conferència internacional IDWeek i compta amb la participació de 562 persones no vacunades

 

—————————————————–

 

   ♥ 

   Mentre el Molt Honorable 130è President de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana, Carles Puigdemont, es juga la seva seguretat, llibertat i la salut -d’una presó a una altra- predicant per terres de l’Europa lliure el que costa defensar la dignitat de la nació catalana de l’opressió constant de l’Estat espanyol -idioma, econòmica, fiscal, judicial-, milers de joves i no tant joves, estudiants o no, menyspreen la pau i la llibertat dels seus conciutadans. Menyspreen la salut dels seus conciutadans, familiars, veïns i la seva pròpia, emplenant-se el cos d’alcohol i practicant una destrucció desenfrenada de mobiliari urbà públic i privat. Els càntirs d’alcohol. També es parla de consum d’altres drogues i que han produït nombroses intoxicacions, ateses principalment a l’Hospital del Mar, de Barcelona.

Menyspreu a la democràcia, l’educació i la responsabilitat

   Deixen el coneixement, els llibres, la saviesa, el progrés humà i la responsabilitat en un munt d’escombraries. Una trista i penosa manca de valentia i confiança per defensar el seu futur i el progrés de la seva terra i de la gran nació catalana. Fer-se un mateix a base d’estudi, treball i sacrifici. No creuen en res. Les destrosses que la premsa  explica i ensenya, són un menyspreu a la democràcia i cap els seus conciutadans que paguen impostos perquè ells puguin estudiar i adquirir coneixements en centres docents i Universitats.

   Ho explica la premsa. Parlen de 40, 30 mil participants en alguns llocs de Barcelona (Capital cultural?) en aquestes festes dels càntirs d’alcohol durant la Mare de Déu de la Mercè. Pobre Mare de Déu! Parlen de 40 ferits, atacs amb arma blanca, 20, 30 detinguts i destrosses urbanes públiques considerables. Atracament en un restaurant, agressions i robatoris. També expliquen fets succeïts en altres indrets.

 

Una força desaprofitada

 

   Una força tan sana de la juventut pel progrés de la nació catalana i del seu propi, desaprofitada d’aquesta manera! Els educadors, els pares,  no hi tenen res a dir? I els avis – quin disgust per a ells!- que tanta ajuda han donat i donen no hi tenen res a dir?

   Els respecte a les persones i a la Pau és una constant de l’actuació democràtica. Moltes persones han sofert i entregat la seva vida per defensar-la. Menys càntirs d’alcohol,  drogues i festes sense fi i més educació, responsabilitat i ocupació.

   Ho deia el President dels Estats Units d’Amèrica, John F.Kennedy, el president màrtir:

<<Els nostres problemes són fets per l’home; per tant, poden ser resolts per l’home.Cap problema de la destinació humana està més enllà dels éssers humans>>.

Universitat, educació, coneixements, igualtat d’oportunitats, responsabilitat…

 

—————————————————————————–

EL GRAN CINEMA APARTAT DE LA GRAN PANTALLA 

 

Crítica de 'Rebelde sin causa'. VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante

Crítica de ‘Rebelde sin causa’. VEU Revista Cultural de la Universidad de Alicante

 

  ¤   Rebel sense causa (Rebel Without a Cause) és una pel.lícula de Nicholas Ray estrenada el 1955 i doblada al català.

 

   Jimmy Stark (James Dean), estudiant d’institut, és un noi particularment difícil: confús i desorientat, es veu freqüentment embolicat en baralles i conflictes, a conseqüència dels quals la seva família (és fill únic), es veu obligada a un permanent pelegrinatge d’una ciutat a l’altra…

 

   Arribat a una nova localitat, en la qual també trobarà nous sentiments fins llavors desconeguts, l’amor de Judy (Natalie Wood) i l’amistat admirativa de ‘Platón’ Crawford (Sal Mineo), un noi encara més jove que ell, no triga a sostenir el seu enèsim enfrontament, encara que, en aquesta ocasió, les conseqüències seran molt més terribles…

   L’escena de la baralla amb ganivets va ser realitzada pels actors amb ganivets de veritat. Només una cota de malles els va protegir dels cops perduts. Frank Mazzola, que havia estat membre d’una banda de Hollywood, va ensenyar a James Dean com manejar un ganivet.

    La pel.lícula es va estrenar un mes després de la defunció del seu actor principal, James Dean, per a qui es tractava només de la segona pel.lícula. La primera va ser A l’est de l’edèn. El tercer i últim film de l’actor, rodat l’any de la seva mort, el 1955, és Gegant.

(Viquipèdia)

 

   James Dean va ser ferit al puny en l’escena del quarter de la policia on picava fort amb el puny sobre el taulell. Va agafar a més la malària en el rodatge…

   Una escena de petó entre Plato i Jim en el guió original va ser censurada.

      Al principi, en la primera temptativa d’adaptació del llibre, la Warner havia pensat en Marlon Brando al paper principal. No serà fins alguns anys més tard que la pel.lícula es farà. Va ser Elia Kazan, que acabava de rodar A l’est de l’edèn, qui va fer que Nicholas Ray tries el jove James Dean pel paper de Jim Stark.

   Direcció: Nicholas Ray

   Protagonistes: James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo, Jim Backus: el pare     de Jim, Ann Doran: la mare de Jim. 

   Producció: David Weisbart

   Guió: Nicholas Ray, Irving Shulman

   Música: Leonard Rosenman

   Fotografia: Ernest Haller 

   Estrena: 1955

   Rodatge: Los Angeles i Santa Mònica

   Nominacions

   Oscar al millor actor secundari per Sal Mineo

   Oscar a la millor actriu secundària per Natalie Wood

   Oscar al millor guió original per Nicholas Ray

   BAFTA per la millor pel.lícula

   BAFTA al millor actor estranger per James Dean

(Viquipèdia)

—————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Per evitar el dèficit, responsabilitat d’un President

Para evitar el déficit

To avoid deficit

(Catalan language)

 

<< En resum, és una veritat paradoxal que els impostos siguin avui excessivament alts i els ingressos per contribucions siguin massa baixos, així com que la forma més sana d’elevar els ingressos de l’erari sigui reduir ara els impostos. L’experiència en certs països europeus aconsella això. I la pròpia experiència d’aquest país amb la reducció d’impostos efectuada l’any 1954 també ho aconsella. I la raó és que només una total supressió de l’atur obrer és el que pot equilibrar el pressupost, i la reducció d’impostos del que pot fer transitable aquest camí cap a un total ocupació. El propòsit de reduir ara els impostos no és incórrer en un altre dèficit, sinó aconseguir una economia més pròspera que doni lloc a un excedent en el pressupost >>

(President John F. Kennedy, Club Econòmic de Nova York, Nova York, 14 d desembre de 1962).

 

Septima Clark, la &quot;arquitecta&quot; de la lucha contra la discriminación racial en EE.UU. a quien Martin Luther King y Rosa Parks admiraron - BBC News Mundo

BBC

Septima Clark, la “arquitecta” de la lucha contra la discriminación racial en EE.UU. a quien Martin Luther King y Rosa Parks admiraron – BBC News Mundo

 

<< In summary, it is a paradoxical truth that taxes are today excessively high and income from contributions are too low, as well as that the healthiest way to raise the income of the treasury is to reduce taxes now. Experience in certain European countries advises this. And the own experience of this country with the reduction of taxes carried out in 1954 also advises it. And the reason is that only a total abolition of workers’ unemployment is what can balance the budget, and the reduction of taxes what can make the path to full employment passable. The purpose of reducing taxes now is not to run another deficit, but to achieve a more prosperous economy that results in a budget surplus … >>

(President John F. Kennedy, Economic Club of New York, New York, December 14, 1962)

 

—————————————————————–

LA FRASE

 

“Les pido un esfuerzo para conocer y reconocer lo que nos ha llevado hasta aquí. No somos unos delincuentes, no somos unos locos, no somos unos abducidos ni unos golpistas. Somos gente normal que quiere expresarse”

 

“La represión policial y las inhabilitaciones han sido la respuesta del estado español ante una demanda pacífica”

 

 

“Desde el punto de vista del autogobierno los últimos siete años han sido los peores de las últimas cuatro décadas. Ha habido una laminación de competencias y un menosprecio estremecedor contra la lengua, la cultura y el modo de vivir en Catalunya”

 

Puigdemont, detenido en Italia por orden del Supremo

El Periódico

Carles Puigdemont

130è President de la Generalitat de Catalunya

Diputat al Parlament Europeu

Exiliat polític català a Europa

—————————————————————–

ELS COLORS DEL MÓN

 

La maledicció dels faraons

 

(és una continuació del ‘post’ anterior)

 

   …Però hi va haver un home que mai va donar crèdit a la llegendària maledicció dels faraons, precisament qui hagués tingut més motius per témer-la. Va ser Howard Carter, que va morir al març de 1939 per causes naturals.

   No obstant això, quan el govern egipci va acordar enviar els tresors de Tutankamen a una exposició, organitzada a Paris el 1966, Mohammed Ibraham, director d’Antiguitats, va somiar que es veuria amenaçat per mals terribles si permetia que sortissin de país. Va lluitar tenaçment contra la decisió, però va haver d’accedir en l’últim encontre al Caire davant les autoritats corresponents. Quan sortia de la reunió va ser atropellat per un automòbil i va morir dos dies després.

(READER’S DIGEST)

Howard Carter (Tauris Parke Paperbacks) : James, Professor T G H: Amazon.es: Libros

Amazon

Howard Carter

 

—————————————————————————-

L’APOCALIPSI

 

La persecució de la llengua catalana | Franquisme

Memoria.cat

La persecució de la llengua catalana | Franquisme

 

Cronologia de la repressió del català de 1560 fins a 2016 | l'Unilateral

l’Unilateral

Cronologia de la repressió del català de 1560 fins a 2016 | l’Unilateral

 

La lògica i autèntica naturalesa i raó de Catalunya, immemorial nació catalana, en el seu camí cap a la independència

 

The logic and authentic nature and reason of Catalonia, an immemorial Catalan nation, on its way to independence

 

—————————————————————————-

PIANO,VIOLÍ I MÚSICA IMMORTAL PER UNA SOCIETAT DE CULTURA I PAU

 

—————————————————————————-

IrsiCaixa | Institut de Recerca de la Sida

 

IrisiCaixa valida la tecnología 'IonFlow' para neutralizar virus tipo SARS

Geriatricarea

IrisiCaixa valida la tecnología ‘IonFlow’ para neutralizar virus tipo SARS

 

L’Institut d’Investigació de la SIDA IrsiCaixa ha realitzat un informe que mostra que la tecnologia IonFlow, de la firma sueca LightAir, neutralitza els virus que imiten la SARSCoV1 i SARSCoV-2 en forma de gota sobre superfícies.

 

 

—————————————————————————–

 

 

 

  ∗ Els milions d’estrangers i d’altres contrades que van a Catalunya, immemorial nació catalana i amb el català com a idioma ancestral ,i, en uns moments de tanta pandèmia pel virus ‘infernal’, amb onades de calor interplanetari, no obren bones perspectives per a la salut de les persones. A jutjar per les investigacions dels treballadors savis en aquesta matèria, les coses corren a pitjor i a unes gambades més ràpides que en ‘El gat amb botes’. El planeta comença a girar al revés.

Massificació i destrucció

 

   Per un costat la massificació humana de tants i tants estrangers (gent d’altres terres que ho arrasa tot. Les seves terres, però, molt ben cuidades i tractades). Així ho exclamen nombrosos alcaldes desesperats i que demanen socors per salvar platges, parcs locals, espais naturals i municipis. Pot ser els óssos els podrien ajudar com passa als Estats Units d’Amèrica, Alaska… i a altres grans parcs naturals del món.

   Per l’altre costat, la salut. Que ho expliquin els dermatòlegs el panorama en el qual s’estan trobant. Caldrà posar ordre amb tot això i fer servir la matèria cerebral per cercar perspectives apropiades pel futur, i perquè les generacions venidores puguin viure en pau. Perspectives intel.ligents. No noves i més pistes d’aterratge en llocs reservats a la vida de les persones, els animals, les plantes, els arbres i tota la natura que protegeix un entorn que forma part de la humanitat. És el que hi ha i no hi ha cap més. També els principals aeroports d’Europa volien més grandària de pistes i no se’els ha permès. Però, allà, hi ha més democràcia, educació i responsabilitat.

Per a una millor salut i economia productiva

 

   Anivellar la balança econòmica i de les oportunitats de treball perquè no tota l’economia, hagi de ser suportada per només un sector que fa baixar massa la balança cap a un costat. La patacada pot ser molt forta amb un contrapés com el d’aquesta pandèmia del virus ‘infernal’. En poden venir d’altres i ja veiem la seva capacitat destructiva. El nombre de morts ho confirma, i un dels aguants del progrés humà i social és la salut. Oblidar aquest fonament educacional, de cultura i de responsabilitat humanes, és com el desastre del ‘Titànic’. Uns s’ho miraven i els altres s’enfonsaven.

 

Sort de la Michirin Spain, S.L.U.

 

   En definitiva i per una qüestió d’enteniment, per què antany a Palamós hi funcionaven molt bé 30 factories de la industria surera (com en altres llocs de l’Alt i el Baix Empordà), i ara, com és el cas de Palamós, no en queda ni una?

   Sort de la Michirin Spain, S.L.U.! de Palamós provinent de la històrica fàbrica Vincke que va arribar a donar feina a gairebé 800 empleats.

Preacord en l'ERO de Hutchinson Palamós.

Ràdio Palamós

Factoria Michirin Spain, S.L.U. de Palamós

 

 

Independitzar-se de la 'marca Espanya' - El Temps

El Temps – Setmanari

Independitzar-se de la ‘marca Espanya’ – El Temps

La platja de Benidorm (Marina Baixa) és una de les estampes que il·lustra la marca Espanya, basada en el sol, la platja i la massificació turística.

Barcelona vol evitar &quot;massificació turística&quot; a la Rambla | betevé

Betevé

Barcelona vol evitar “massificació turística” a la Rambla | betevé

BALEARS: Milers de persones es manifesten a Palma contra la massificació turística | Público

Diario Público

BALEARS: Milers de persones es manifesten a Palma contra la massificació turística | Público

Cal un canvi radical per evitar un desastre com el del ‘Titànic’. Uns s’ho miraven i els altres s’enfonsaven

 

Everything You Need to Know About Touring Barcelona - What to do in Barcelona

 Barcelona Guide Bureau

 

Qué se celebra el Día de Sant Jordi?

20Minutos

 

—————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

JFK

 

PER EVITAR EL DÈFICIT I LA INFLACIÓ 

PARA EVITAR EL DÉFICIT I LA INFLACIÓN

TO AVOID THE DEFICIT AND THE INFLATION

 

<< … La nostra veritable elecció no ha de ser feta entre la reducció d’impostos, d’una banda, i l’evitació de grans dèficits federals per una altra. És evidentment clar, sense que importi quin partit estigui al poder, mentre la nostra seguretat nacional precisi anar augmentant a poc a poc, el fet que una economia embarassada per índexs d’impostos restrictius mai produirà suficients ingressos per equilibrar el nostre pressupost, a l’igual que tampoc produirà suficients llocs de treball ni prou beneficis >>.

(Catalan language – Catalonia)

(President John F. Kennedy, Club Econòmic de Nova York, Nova York, 14 de desembre de a 1962.)

April 14, 1962 - President John F. Kennedy's Remarks Aboard the U. S. S. Enterprise - YouTube

YouTube

<< … Our true choice is not to be made between reducing taxes, on the one hand, and avoiding large federal deficits on the other. It is evidently clear, no matter which party is in power, as long as our national security needs to increase little by little, the fact that an economy pregnant by restrictive tax rates will never produce enough revenue to balance our budget, and neither will it. will produce enough jobs and not enough benefits … >>.

(President John F. Kennedy, Economic Club of New York, New York, December 14, 1962.)

(Catalan language – Catalonia)

<< Segurament la lliçó de l’última dècada demostra que els dèficits de l’pressupost no són causats per optimistes malgastadors, sinó més aviat per un lent creixement econòmic i periòdiques recessions, fins al punt, que cada nova recessió sembla crear un nou precedent pel que fa a sobrepassar tots els dèficits pressupostaris >>

(President John F. Kennedy, Club Econòmic de Nova York, Nova York, 14 d desembre de 1962).

JFK Working Man Speech

Orwell Today

JFK Working Man Speech

 

<< … Surely the lesson of the last decade shows that budget deficits are not caused by profligate optimists, but rather by slow economic growth and periodic recessions, to the point where each new recession seems to set a new one. precedent in terms of exceeding all budget deficits … >>

(President John F. Kennedy, Economic Club of New York, New York, December 14, 1962).

 

——————————————————————

LA FRASE

 

“qualsevol vulneració de drets fonamentals és un atemptat contra la democràcia arreu del planeta. Els 50 signants del Manifest ‘Dialogue for Catalonia”, denuncien una vegada més l’incompliment del dret internacional per part de l’Estat espanyol. La greu anomalia d’un Estat de la Unió Europea que, per tal de negar el dret a l’autodeterminació de Catalunya continua ignorant l’ONU i les principals organitzacions de drets humans del món”.

Jordi Cuixart – Idees

revista IDEES

Jordi Cuixart

President d’Òmnium Cultural

 

En el Judici al procés independentista català fou condemnat pel Tribunal Suprem de l’estat espanyol, l’octubre de 2019, a 9 anys de presó i d’inhabilitació pel delicte de sedició. El càstig aplicat per aquest delicte de sedició no s’aplica a cap lloc de les grans nacions modernes i lliures d’Europa i del món. 

——————————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

 LA MALEDICCIÓ DELS FARAONS 

segueix del ‘post’ anterior)

 

Ali Farmy Bey, príncep egipci la qual família deia descendir dels faraons, va ser assassinat en un hotel de Londres, i el seu germà es va suïcidar. George Jay Gould, magnat dels ferrocarrils als EUA, va morir de pneumònia després d’haver-se refredat en la seva visita a la tomba de Tutankamen, i el milionari sud-africà Woolf Joel va morir d’una caiguda.

Richard Bethell, que va ajudar a Howard Carter a classificar el tresor, va morir als 49 anys d’edat, a el parer suïcidat. Mesos després, al febrer de 1930, el seu pare, lord Westbury, es va treure la vida a Londres, a l’llançar-se per la finestra de la seva habitació. En el seu dormitori tenia un gerro d’alabastre procedent del sepulcre de Tutankamen.

Durant els anys que van seguir a la descoberta de la tomba el 1922, més d’una dotzena de persones, que d’alguna manera van estar relacionades amb ella, van morir de forma natural

READER’S DIGEST

(Seguirà en el proper post)

 

Deliri Tutankamon | Maria Palau | barcelona | Cultura | El Punt Avui

Avui

Deliri Tutankamon | Maria Palau – El Punt Avui

—————————————————————-

EL VIOLÍ QUE ACOMPANYA ALS GRANS MÚSICA I CONJUNTS

 

——————————————————————

L’APOCALIPSI

Abusos sexuales, malos tratos y explotación: Los internados durante el franquismo | Público

Diario Público

Abusos sexuales, malos tratos y explotación: Los internados durante el franquismo | Público

Abusos sexuales, malos tratos y explotación: Los internados de la dictadura y el posfranquismo

 

Los periodistas Montse Armengou y Ricard Belis publican la obra ‘Los internados del miedo’, una investigación aterradora que destapa el calvario que sufrieron miles de niños en los internados religiosos y del Estado durante el franquismo y parte de la democracia

 

——————————————————————

Els exiliats polítics catalans a Europa

Los exiliados políticos catalanes en Europa

Catalan political exiles in Europe

 

Exiliats des de l’any 2017

 

El Suprem activa l'ordre de detenció per a tots els polítics a l'exili menys Gabriel

Les raons contundents i permanents per a la independència de Catalunya, immemorial nació catalana

——————————————————————

IRSICAIXA

 

IrsiCaixa, un modelo de colaboración entre una entidad pública y una privada

Fundación General CSIC

IrsiCaixa, un modelo de colaboración entre una entidad pública y una privada

 

El Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsado mediante un modelo de financiación público-privada, cuenta con el apoyo continuado de la Obra Social «la Caixa» y la Generalitat de Catalunya. IrsiCaixa es líder internacional en este ámbito de investigación y el COVID-19.

 

The IrsiCaixa AIDS Research Institute, promoted through a public-private financing model, has the continued support of Obra Social «la Caixa» and the Generalitat de Catalunya. IrsiCaixa is an international leader in this field of research and COVID-19.

 

——————————————————————

 

⊗   D’Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Res a veure amb la nació federal dels Estats Units d’Amèrica, formada per Estats federals lliures que també són Estat. Sí, 50 estrelles. No, la farsa autonòmica que ha portat a que Catalunya, immemorial nació catalana, vulgui votar per l’autodeterminació segons la Declaració Universal dels Drets Humans.

I encara a sobre es castiga…

 

   Sí, una Espanya arruïnada, si no fos per l’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya. Una Espanya el qual deute públic s’ha disparat el 125’3% del PIB. I encara a sobre es castiga el treball d’aquesta acció exterior, amb multes milionàries que porten a embargar el patrimoni dels  representants (jutjats, castigats, empresonats, inhabilitats, multats…) i dels seus fills, que havien portat a terme aquesta tasca d’acció exterior. Un Estat espanyol que ha apostat per una repressió a Catalunya, sense fre i sense sentit.

El Mobile World…

   Es pensen que el ‘Mobile World Congress’, de Barcelona, forma part del ‘mannà’ que, per segons qui, cau del cel? Un impacte de gairebé 500 milions d’euros en l’economia i desenes de milers de llocs de treball. No, és gràcies a l’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya.

   Més de 10.000.000 m2 per allò que més prefereix el sector professional. Més de 200 congressos durant l’any transformen Barcelona en la ciutat que registra major nombre de participants a nivell mundial i ocupa el primer lloc en nombre de delegats de reunions. Tot això és possible mitjançant la intervenció, la col.laboració i el treball de l’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya.

Qui més aporta menys rep…

 

   L’enorme xifra de 16.800 milions d’euros -ara ja es parla de 20 mil milions-, un 8’2% del PIB català, que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya, es van cap a Madrid i no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista.

   Mentre, 12 de les 17 Comunitats Autònomes -autònomes?-, reben molt més del que aporten. Es venten de que gairebé no paguen impostos i a sobre tenen superàvit. Injustícia fiscal que ratlla amb l’espoli fiscal de Catalunya.

   És clar que l’Estat espanyol no vol ni sentir a parlar de referèndums per l’autodeterminació i la independència de Catalunya! Demandes que els mateixos governs de l’Estat espanyol han impulsat amb la seva desastrosa i injusta política contra Catalunya.

   Doncs, milions de ciutadans de Catalunya, sí que en volen parlar. Democratia, annon?

El Departament d'Acció Exterior reforça el govern obert i la Catalunya exterior. Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya- GenCat

   No és la ‘La Trump Tower’, de Nova York, ni els caríssims i sumptuosos edificis oficials de Madrid, però, per una banda, representa la promoció exterior industrial, comercial i el progrés humà i social exterior de la nació catalana. Per l’altra, l’educació, la investigació, la promoció exterior de l’idioma, la cultura i la dignitat de Catalunya, immemorial nació catalana. 

   Fa dos mil cinc-cents anys, el poeta grec Alceu va establir el principi que millor defineix la grandesa d’una nació, d’una ciutat…: <<No són les casas bé amb sostre -va escriure–, ni les pedres dels murs ben construïts, no; ni els canals ni els molls els que fan la ciutat…, sinó els homes que són capaços de fer ús de les seves oportunitats>>.

   L’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya vol fer ús de les seves oportunitats, malgrat la persecució i el càstig per part de l’Estat espanyol que no fa ni deixa fer.

   Pel que fa a l’acció exterior d’altres nacions, comunitats autònomes o ‘regiones’ que formen Espanya, no ho sé…Com que, como de costumbre, reben per part del Estado molt més del que aporten, no sé si els cal realitzar aquesta acció exterior…

  Port de Barcelona | nexus geographics

Port de Barcelona | nexus geographics

—————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

Xoc racial a Birmingham

Choque racial en Birmingham

 Racial shock in Birmingham 

 

<< Els dirigents negres han anunciat la suspensió de les seves manifestacions, i quan el nou alcalde, que ha indicat evidents desitjos de resoldre aquests problemes, s’hagi fet càrrec del seu lloc, la ciutat de Birmingham es dedicarà de bona gana, i així ho espere, a continuar progressant en aquest aspecte >>

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963).

<< The black leaders have announced the suspension of their demonstrations, and when the new mayor, who has indicated an obvious desire to solve these problems, has taken office, the city of Birmingham will gladly dedicate itself, and so will I hope to continue making progress in this regard … >>

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

On this day in Alabama history: the Children's Crusade began - Alabama NewsCenter

Alabama NewsCenter
On this day in Alabama history: the Children’s Crusade began – Alabama NewsCenter

<< Tot i que encara queda molt per fer abans que la situació es resolgui satisfactòriament, esperem que les tensions cedeixin i que aquest cas històric, que fins ara no ha desembocat fatalment en la violència, recordi a tots els altres estats, a cada comunitat i a cada ciutadà la urgència que com més aviat s’enderroquin les barreres que impedeixen gaudir a la gent de color dels mateixos drets i igualtat d’oportunitats que gaudeixen els homes de pell blanca >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963).

<< Although there is still much to do before the situation is satisfactorily resolved, we hope that tensions will subside and that this historic case, which so far has not fatally led to violence, will remind all other States, each community already every citizen the urgency that as soon as possible the barriers that prevent people of color from enjoying the same rights and equal opportunities enjoyed by men with white skin are broken down >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

 

——————————————————————

LA FRASE

 

<<Recórrer a la judicialització per intentar resoldre una “crisi política” ha portat a “una repressió creixent i cap solució”. La sentència del 14 d’octubre de 2019 del Tribunal Suprem espanyol que condemna dos activistes de la societat civil i set representants polítics entre nou i tretze anys de presó, en total cent anys, només agreuja el conflicte…>>

Del Manifest internacional ‘Dialogue for Catalonia’

 

Amnistia ara!

amnistiaara.cat
Amnistia ara!

El 10-J marca un abans i un després en la mobilització | Ivan Vila | barcelona | Política | El Punt Avui

Avui

El 10-J marca un abans i un després en la mobilització | Ivan Vila 

 

—————————————————————–

ELS COLORS DEL MÓN

 

La maledicció dels faraons

The curse of the pharaohs

 

(capítol segon)

 

L’esperit del faraó mort, deien les gents supersticioses, havia deixat caure la seva maledicció sobre els qui van violar la seva tomba. Cinc mesos més tard, lord Carnarvon, que llavors tenia 57 anys d’edat, va rebre una picada de mosquit a la galta esquerra. La picada se li va infectar i, afeblit per una septicèmia, va emmalaltir de pneumònia. A la 1,55 de la matinada va morir en un hotel del Caire, i en aquell instant es van apagar tots els llums de la ciutat. Simultàniament, a Anglaterra, en la seva mansió de Hampshire, el seu gos va udolar i va morir. Potser el més estrany de tot va ser que, a l’examinar la mòmia de Tutankamen, els metges van trobar una depressió en forma de cicatriu sobre la galta esquerra, en correspondència amb la picada de Carnarvon.

   Durant els mesos següents de 1923 es va atribuir a la mateixa maledicció les morts d’altres persones que van visitar la tomba. Aubrey Herbert, germanastre  de Carnarvon, va morir de peritonitis.

(READER’S DIGEST)

El poder dormido que despertó la maldición de Tutankamón

ABC

——————————————————————

EL VIOLÍ, L’INSTRUMENT CONVIDAT I ADMIRAT QUE ENALTEIX EL CONJUNT

 

——————————————————————

L’APOCALIPSI

30 assassins de dones sota la lupa | Catalunya | EL PAÍS Catalunya

elpais.cat – EL PAÍS

30 assassins de dones sota la lupa | Catalunya | EL PAÍS Catalunya

 

La manca d’educació, cultura i responsabilitat humana en un pais en el que menys es llegeix d’Europa

 

—————————————————————

IRSICAIXA

 

Los infectados de COVID que no generan anticuerpos también están protegidos | SER Catalunya | Cadena SER

Los infectados de COVID que no generan anticuerpos también están protegidos | SER Catalunya | Cadena SER

 

Los infectados de COVID que no generan anticuerpos también están protegidos

Un estudio de IrsiCaixa indica que les cubre la inmunidad celular de los linfocitos T

 

——————————————————————

 

 

♣  El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez (Partido Socialista Obrero Español), no ha entès res sobre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana. Per entendre-ho cal estudiar, treballar molt i treure bones notes. No hi ha prou amb els títols penjats a la paret. Cobren uns emoluments importants i puntuals.

Robert McNamara

 

   L’any 1961 el president màrtir John F.Kennedy va escollir Robert McNamara com a Secretari de Defensa. El jove president volia reorganitzar i racionalitzar econòmicament el Pentàgon. Robert McNamara que era president de la Ford Motor Company, ni tan sols formava part del partit polític de Kennedy, el Partit Demòcrata. Era afiliat al Partit Republicà. Però Kennedy va escollir McNamara pels seus èxits al front de la Ford, per la seva capacitat de treball i per la seva vàlua. No perquè fos del seu propi partit o d’un altre; no perquè fos demòcrata o republicà ni polític. Sinó per la seva eficiència -que va quedar demostrada- quan va posar ordre en el laberint del Pentàgon. Robert McNamara va acceptar l’encàrrec del president Kennedy i va realitzar un gran treball, tot i que, com a president de la Ford Motor Company cobrava un sou tres vegades més elevat que el de Secretari de Defensa. Fidelitat al President Kennedy i als Estats Units d’Amèrica. Fidelitat a l’educació i a la responsabilitat. La grandesa d’una gran nació federal formada per Estats federals lliures que també són Estat. A Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, tot al contrari. Mediocritat política i social.

Rajoy, suspès

 

   L’anterior president, Mariano Rajoy (Partido Popular), i del 155, tampoc va actuar de manera federal com Robert McNamara. No només no va entendre res, sinó que amb el seu centralisme tancat, nacionalisme espanyol del temps de María Castaña i un immobilisme propi del planeta Mart, va enfonsar tots els ponts amb una Catalunya més que productiva, lligada de mans, farta d’esperar i amb un espoli fiscal creixent.

   Per més indignació i encara per més augment de l’independentisme, sense l’Estatut d’Autonomia que el poble va ratificar i, en conseqüència, amb una autonomia que és una farsa.

Vacances abans que els deures, una irresponsabilitat

   Sembla normal a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. I així van les coses. Resulta indignant que a hores d’ara, encara no hagin començat els treballs -treballar?- per la taula de solucions entre el Govern espanyol i el Govern de Catalunya. Començar les vacances d’estiu sense haver-se iniciat aquests treballs d’enteniment polític, és una irresponsabilitat i creure que els ciutadans de la nació catalana són ximples.

   Deixin Catalunya en pau i li donin allò que demana, necessita i per justícia es mereix. Sempre ho ha tornat amb escreix. Tot el que sempre arriba de Madrid és immobilisme, farsa autonòmica i repressió. D’aquí aquest independentisme creixent.

 

Fiscalitat injusta

 

——————————————————–

 

El DEURE I LA GLÒRIA

 

XOC RACIAL A BIRMINGHAM 

CHOQUE RACIAL EN BIRMINGHAM

RACIAL SHOCK IN BIRMINGHAM

Fifty Years After the Birmingham Children's Crusade | The New Yorker

The New Yorker
Fifty Years After the Birmingham Children’s Crusade | The New Yorker

<< El fiscal general adjunt, Burke Marshall, representant al fiscal general i a mi en el lloc dels fets, ha realitzat tot el possible per posar fi a un espectacle que danyava tant a la reputació de Birmingham com a la nació. Avui, com a resultat dels esforços de sincera conciliació duts a terme per part dels dirigents blancs i negres durant les últimes setanta-dues hores, la laboriosa comunitat de Birmingham ha respost en forma constructiva i realment encomiable, prometent al mateix temps que es prendrien les necessàries mesures per fer front a les justificades necessitats de la comunitat negra >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963).

 

Birmingham Campaign: History, Issues, and Legacy

ThoughtCo

<< Assistant Attorney General Burke Marshall, representing the Attorney General and myself at the scene, has done everything possible to end a spectacle that was damaging to both Birmingham’s reputation and the nation. Today, as a result of sincere conciliation efforts by black and white leaders over the past seventy-two hours, the hard-working Birmingham community has responded constructively and truly commendable, while promising that they would take the necessary measures to face the justified needs of the black community >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

<< The black leaders have announced the suspension of their demonstrations, and when the new mayor, who has indicated an obvious desire to solve these problems, has taken office, the city of Birmingham will gladly dedicate itself, and so will I hope to continue making progress in this regard … >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

 

——————————————————————-

LA FRASE

 

<<La millor forma de resoldre els conflictes polítics d’aquesta naturalesa és fer-ho amb l’instrument més propi dels sistemes democràtics: votar…>>

 

Del manifest Dialogue for Catalonia, que reclama l’amnistía per a tots els represaliats pel procés independentista català com a primer pas per entaular un “diàleg sense condicions”.

Carga policial: Clamor en Catalunya contra Rajoy y la actuación policial: &quot;Es una vergüenza&quot; | Público

Diario Público
Carga policial: Clamor en Catalunya contra Rajoy y la actuación policial: “Es una vergüenza” | Público

—————————————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

LA MALEDICCIÓ DELS FARAONS

Quan Howard Carter i Lord Carnarvon van obrir la tomba de Tutankamen es van provocar una sèrie de successos misteriosos. Diverses persones relacionades amb el descobriment van morir de forma violenta o poc habitual, víctimes, segons la llegenda, de la maledicció de l’faraó.

Els sinistres presagis van tenir el seu origen en relats no confirmats sobre una cadena esgarrifosa d’esdeveniments que van començar el dia mateix en què els dos arqueòlegs i el seu equip van creuar per primera vegada el llindar de la tomba, al novembre de 1922. Es diu que quan el últim home va tornar a la superfície es va aixecar una tempesta de sorra, particularment intensa a l’entrada de la cova. Seguidament un falcó, emblema real de l’antic Egipte, va sobrevolar la tomba i es va dirigir cap a l’oest, cap al misteriós << altre món >> de les creences egípcies

(READER’S DIGEST)

(El present relat seguirà en el pròxim post d’aquest blog)

 

Fotos: Interior de la tomba de Tutankamon | Actualidad | EL PAÍS

Fotos: Interior de la tomba de Tutankamon | Actualidad | EL PAÍS

 

THE CURSE OF THE PHARAOHS

 

When Howard Carter and Lord Carnarvon opened the tomb of Tutankamen, a series of mysterious events occurred. Several people associated with the discovery died violently or uncommonly, victims, according to legend, of the Pharaoh’s curse. The ominous omens had their origin in unconfirmed accounts of a chilling chain of events that began the day the two archaeologists and their team first crossed the threshold of the tomb, in November 1922. It is said that when the Last man returned to the surface a sandstorm arose, particularly intense at the entrance of the cave. Then a falcon, the royal emblem of ancient Egypt, flew over the tomb and headed west, towards the mysterious “other world” of Egyptian beliefs …

(READER’S DIGEST)

 

(This story will continue in the next ‘post’ of this Blog)

 

————————————————————————-

————————————————————————–

L’APOCALIPSI

Franco usó el FBI para identificar a comunistas

Crónica Global – El Español

Franco se apoyó en el FBI para identificar al ‘enemigo comunista’

La Brigada Político Social se nutrió de los dosieres secretos del controvertido Edgar Hoover sobre la identidad de personajes públicos afines al marxismo

 

—————————————————————————

Business Insider España

 

L’OMS inclou la vacuna d’IrsiCaixa i Grifols entre les candidates a fer front a el nou coronavirus

The WHO includes the IrsiCaixa and Grifols vaccine among the candidates to face the new coronavirus

 

—————————————————————————

 

(El present ‘post’ segueix de l’anterior que mostren les desagradables i pèssimes relacions entre Madrid i Barcelona, Catalunya i Espanya, malgrat aquest nou tren -no de rodalies- que diuen vol portar tantíssima gent de Catalunya a Madrid i a veure no se sap que. Pot ser a parar l’altra galta). 

∝ Els elevats emoluments que cobrava el senyor Rajoy, anterior president del Govern espanyol, i els que cobra ara el president Pedro Sánchez, mouen a treballar i a complir amb el deure de fer les coses ben fetes i amb responsabilitat. Catalunya, immemorial nació catalana, segueix esperant el seny per part de Madrid i que Catalunya existeix. Creure que la nació catalana no existeix o que existeix només a l’hora del ‘Catalunya, paga i calla’ ‘qui més paga menys rep’, és empènyer cap a l’independentisme creixent a Catalunya. Cap a el dret a l’autodeterminació dels pobles que contempla la Declaració Universal dels Drets Humans que el Cristianisme -seguidors de Crist- té per bandera i norma de compliment. 

   Catalunya segueix esperant el seny per part de Madrid i per part d’Espanya, nació de nacions. No als presos polítics catalans condemnats en conjunt a 100 anys de presó, no als exiliats polítics catalans ni, tampoc, als 2.850 represaliats. Ja ho explicava en el seu dia el Diari de Barcelona: 

<<Aquest matí s’ha celebrat l’acte d’Òmnium Cultural en homenatge als represaliats, en el que s’ha disposat una multitud de cadires buides davant Arc de Triomf com a símbol dels afectats. En declaracions al Diari de Barcelona, Marcel Mauri, vicepresident de l’organització, ha admès que es tracta d’una jornada atípica per la situació de la covid-19 però també per la repressió viscuda, assegurant que hi ha 2.850 represaliats “pel sol fet de ser independentistes”. Òmnium Cultural no ha fet crides per a què la gent surti al carrer, pensant en posar al centre de tot la seguretat i la salut de les persones, “però igualment serà una Diada on no deixarem de reivindicar aquests drets i aquestes llibertats”, ha afegit Mauri>>.

   Deixar de repetir tantes eleccions a Madrid, que costen tants diners i deixar millor els assumptes polítics i públics, no pitjor. Anar cap a endavant, mai enrere. No van aprendre res del bo i recordat President Adolfo Suárez. Un president amb coratge per començar a canviar peces d’una maquinària que grinyolava i que avui torna a grinyolar. 

   L’actual creixement de l’independentisme és la gran prova del malament que es van fer les coses durant el mandat del president Rajoy (Partido Popular) i que encara es va pel mateix camí. Si s’haguessin fet d’una altra manera possiblement, Mariano Rajoy, encara seria president del Govern espanyol i les relacions amb Catalunya, immemorial nació catalana, serien molt diferents. Però, no hi hagut cap bon director (Woody Allen) per repetir l’escena.

   El que si hi va haver és una molt mala direcció per fer coses irresponsables pròpies d’una democràcia feble, d’aprenents i sense donar-li el veritable valor que la democràcia representa en el món lliure. En els fets citats en el ‘post’ anterior aquests afegits cal fer-los constar per comprendre la situació actual i la que s’acosta.

   (…segueix del ‘post’ anterior…)

   * Més de trenta lleis socials, moltes demanades per la societat civil, portades per part de l’expresident Rajoy i pel seu govern al Tribunal Constitucional espanyol. Sempre contra Catalunya. Lleis aprovades pel Parlament de Catalunya el qual, davant d’aquesta constant intervenció de l’Estat centralista, posa en evidència a una autonomia que és una farsa. Ara el ‘Partido Socialista Obrero Español’ ho torna a fer.

   * La xifra de 16.800 milions d’Euros -un 8,2% del PIB català- procedents dels impostos dels ciutadans de Catalunya que, cada any, es van cap a Madrid i no tenen retorn per part del govern central i centralista espanyol. Així es veu el perquè en altres nacions i regiones que formen Espanya, en prou feines paguen impostos o són tan baixos. Aquesta injustícia fiscal amb Catalunya provoca que estigui mal finançada, pateixi un ofec econòmic i social que ratlla amb l’espoli fiscal.

   * El menyspreu cap a Catalunya i al Molt Honorable President de la Generalitat, Artur Mas, quan una vegada i una altra va fer patent davant el president Rajoy aquesta situació d’injustícia fiscal i d’ofec econòmic. Artur Mas li va demanar les converses i diàleg per fer possible un pacte fiscal que era possible i viable. Catalunya, que aporta el 20% del PIB espanyol, es mereixia aquest diàleg i poder arribar a un acord. Però, per part de Rajoy i del seu govern, res de res. Només immobilisme i actuar per empitjorar les coses. Així s’ha arribat a la situació actual. La situació entre Catalunya i Espanya necessita intel.ligència política i ganes de treballar. No la judicialització de la política i  repressió i més repressió. 

   * Conseqüències. No les de la Pau, no, no, aquestes no. L’aplicació del nomenat 155 innecessari, injust, repressiu, propi d’un Estat autoritari i d’una democràcia encotillada. Un nomenat 155 -nombres frets i sinistres- per ofegar la ja farsa d’autonomia de Catalunya. Un nomenat 155 per castigar Catalunya i als seus ciutadans. Un nomenat 155 imposat per l’expresident Rajoy (Partido Popular), el seu govern i amb el suport de (Ciudadanos) i el vist i plau del Partido Socialista Obrero Español. Cada vegada més lluny d’una actuació política pròpia d’Europa.

   (Com a les aventures del recordat ‘Capitán Trueno’ continuarà en el següent ‘post’. Però no aventures sinó les desventures  entre Catalunya i Espaya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades i tan llunyana d’Europa com la distància entre la Terra i el Sol).

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

XOC RACIAL A BIRMINGHAM

CHOQUE RACIAL EN BIRMINGHAM

RACIAL SHOCK IN BIRMINGHAM

(Alabama)

   

<< A la ciutat de Birmingham, fa algun temps, el Departament de Justícia va dur a terme una investigació per comprovar l’existència de discriminació en el camp electoral. I, conseqüentment, va recolzar un atac al Tribunal Suprem, contra les pràctiques segregacionistes de la ciutat. Més a més, hem estat testimonis de l’actual controvèrsia entaulada per descobrir qualsevol violació dels drets civils federals o d’una altra classe d’estatuts. En absència de tal violació, hem dirigit els nostres esforços perquè les dues parts es posin pacíficament d’acord i acabin d’una vegada per sempre els abusos que fins ara han estat objecte els ciutadans negres d’aquella comunitat >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963)

The Birmingham Campaign (1963) •

Blackpast

<< In the city of Birmingham, some time ago, the Department of Justice carried out an investigation to verify the existence of discrimination in the electoral field. And consequently, he supported an attack in the Supreme Court, against the segregationist practices of the city. In addition, we have witnessed the current controversy to uncover any violation of federal civil rights or other statutes. In the absence of such a violation, we have directed our efforts so that both parties peacefully reach an agreement and end once and for all the abuses that the black citizens of that community have been subjected to until now … >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963)

Durant uns dies, a principis del mes de maig de 1963, Birmingham va ser l’escenari d’uns disturbis que van commoure a la nació i al món sencer. Els negres manifestant-se pacíficament mitjançant unes ben organitzades desfilades en els que així mateix figuraven molts nens, van protestar contra la indignitat i desigualtat a què estaven sent sotmesos; les autoritats van emprar gossos policies i mànigues d’incendis per dissoldre aquestes manifestacions.- (Alan Nevins).

For a few days, at the beginning of May 1963, Birmingham was the scene of riots that shook the nation and the entire world. The blacks, demonstrating peacefully through well-organized parades in which many children also appeared, protested against the indignity and inequality to which they were being subjected; the authorities used police dogs and fire sleeves to dissolve these demonstrations.- (Alan Nevins).

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

<El coixinet humà>

A Anglaterra, fa alguns anys, la petita Elizabeth Andrews es va veure afectada d’un inflor a les cames que els seus pares i el metge van atribuir a reumatisme infantil. Però la inflor va persistir i es va agreujar. Pocs mesos després els metges van examinar la nena amb raigs X i van trobar que tenia trencats diversos ossos del maluc. Elizabeth no havia notat res quan se’ls va trencar. Elizabeth és una de les onze úniques persones al món (registrades en els últims 50 anys) que molt rares vegades, i en alguns casos mai, s’han sentit dolor. Si és el cas altres persones manifestarien greu angoixa, però Elizabeth es trobava tan tranquil·la com si res li hagués ocorregut.

(Reader’s Digest)

 

El maluc

 

8. El maluc - Bases anatòmiques i fisiològiques II

Google Sites

———————————————————

LA MÚSICA EXPRESSIÓ DE LA CULTURA I LA LLIBERTAT

 

Que la prestigiosa Escola de Música ‘Adrià Sardó’ de Calonge i Sant Antoni, amb més de 30 anys de funcionament, i amb 140 alumnes vocacionals que cada any entren al Conservatori, no hagi de tancar les seves portes després de tants esforços i sacrifici per aprendre i mantenir viva, tants anys, la flama de la música i la cultura. Perquè l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, mantingui el seu suport a l’Escola de Música ‘Adrià Sardó’.

 

 

———————————————————

LA FRASE

 

<<…entaular un diàleg sense condicions per trobar una solució política que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur polític. Perquè el diàleg sigui un èxit la repressió ha d’acabar i és necessària una amnistia per a les persones represaliades…>>

(del manifest ‘Dialogue for Catalonia’

Entre els signants hi ha quatre premis Nobel de la Pau, l’expresidenta del Brasil Dilma Roussef o la cantant Yoko Ono.

 

Medal Nobel Peace Prize.jpg

Viquipèdia
Premi Nobel de la Pau 

———————————————————

Ω   Per més trens ràpids, supersònics, d’última generació o com els vulguin anomenar -els de rodalies els trens petits d’una altra època-, la distància entre Catalunya, immemorial nació catalana, i Madrid, és enorme. La distància entre Catalunya i les altres nacions i regions que formen la denominació Espanya, és encara més enorme. No existeix una aproximació possible. Estem a anys llum. I amb la mania constant d’instar a signar, firmar contra Cataluña, deien, del Partido Popular, com una mania persecutòria encara la distància és més llunyana. Com de la Terra a Saturn. Mai he entès que hi van a fer a Madrid. Si, es pot entendre, que viatgin a Viena, París, Roma o a Brusse.les…Catalunya té vocació europea.

Des de Madrid, les prohibicions, les amenaçes, els càstigs…

   Parlem idiomes diferents. Aquí el català, allà el castellà. Durant molts anys no podíem parlar ni escriure en català. Se’ns castigava si ho fèiem. Des de Madrid ens ho van prohibir. <<Si eres español, habla español>>, <<Hablad en cristiano>>, <<Hable bien, sea Patriota no sea bárbaro…>>, <<Viva España y la disciplina y nuestro idioma cervantino>>. I ,així més, i més, i més…Catalunya i els seus ciutadans només existeixen a l’hora del paga i calla.

<<Siguis qui siguis, vinguis d’on vinguis…>>

   A Catalunya, immemorial nació catalana, som diferents. Pensem diferent. Fem les coses diferent. <<Siguis qui siguis, vinguis d’on vinguis, pensis com pensis, benvingut siguis>>. Hi afagiria, ara, <<parlis com parlis>> que, de fet, ja ho vol significar. No hauríem mai instat a signar contra l’Estatut d’Autonomia legal, constitucional i ratificat pel poble de qualsevol altra Comunitat Autònoma. No hauríem portat mai al Tribunal Constitucional espanyol, l’Estatut d’Autonomia legal i constitucional de cap altra Comunitat Autònoma. No hauríem portat mai al Tribunal Constitucional espanyol, cap de les lleis socials demanades pel poble i aprovades pel seu Parlament. No hauríem mai desatès una petició de diàleg i d’enteniment per tal de tractar sobre un pacte fiscal per evitar l’ofec econòmic i social de una altra Comunitat Autònoma. El president Artur Mas si li va demanar una vegada i una altra, per activa i per passiva, a Mariano Rajoy. Catalunya si que ajuda a les altres comunitats autònomes i pateix un pèssim finançament. Catalunya, paga i calla. Quien más aporta, menos recibe. Greu injustícia fiscal.

…què et passa? Què tens? Quins són els problemes? Seiem i parlem…

    Catalunya mai prohibiria per la força a una altra Comunitat Autònoma, que el seu poble votés en un referèndum el seu dret a decidir el seu futur polític. Abans, però, s’asseuria a treballar pel diàleg, l’enteniment i per totes les possibilitats per aconseguir una solució justa per a tothom. Catalunya, d’acord amb la dignitat humana, la democràcia, la llibertat, la cultura…preguntaria què et passa? Què tens?Quins són els problemes? Seiem i parlem…

   Aquesta és la Catalunya, immemorial nació catalana, que no prendria l’autonomia a cap Comunitat Autònoma mitjançant la repressió de l’anomenat 155. Un desastre polític d’envergadura i per la democràcia. No ha solucionat res tot està pendent i pitjor. Un fracàs total que reforça a un independentisme superior.

Només, pel paga i calla

   Dos Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas i Quim Torra, castigats, inhabilitats, multats…un altre, Carles Puigdemont, exiliat a Brussel.les. Fets impropis d’una nació de nacions que vol ser Europea, democràtica i del segle XXI. No, no, Catalunya no hagués tancat mai a la presó a representants presos polítics i altres exiliats polítics. Aquesta no és la manera de tractar el conflicte i problema espanyol amb Catalunya a l’Europa del segle XXI. A Catalunya només se la vol retenir pel paga i calla i per la seva aportació del 20% al PIB espanyol.

Una única alternativa: referèndum de Pau i de democràcia

   Mai Catalunya, immemorial nació catalana, tancaria a la presó -ja fa gairebé quatre anys que hi són- a representants polítics, pares de família, bones persones, honestos, treballadors i amb una gran vocació de servei públic per la seva participació en fer possible un referèndum de Pau i llibertat d’expressió, en el qual hi van participar milions de ciutadans de Catalunya. Defensors de la dignitat de Catalunya davant l’immobilisme recalcitrant per part del govern central i centralista del Partido Popular presidit per Mariano Rajoy, quan el govern de la Generalitat de Catalunya donava a conèixer, una vegada i una altra, l’ofec econòmic i social de Catalunya així com un atac constant a la seva autonomia i un injust sistema de finançament que ratlla l’espoli fiscal.

No a una autonomia emmordassada

   Catalunya no hagués fet res de tot això contre altres nacions i regions que formen Espanya. La seva gran bandera la democràcia, la llibertat, l’enteniment, el pactisme, la cultura, l’educació, el coneixement, el treball…No a una autonomia emmordassada; si a una veritable autonomia. Portar les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya y demanades per la societat civil al Tribunal Constitucional, no és una veritable autonomia és una farsa.

 

La mediocritat i el fracàs polític com a bandera

Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades

 

Mundiario
ElPlural.com

Españoles a garrotazo limpio

 

Antonio José Alcalá

La Paseata 

Los españoles y el eterno dilema de las dos Españas. Por Nacho Rodríguez Márquez – La Paseata

 

Crispación quística

Religión Digital

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

XOC RACIAL A BIRMINGHAM

CHOQUE RACIAL EN BIRMINGHAM

RACIAL SHOCK IN BIRMINGHAM

(In the language of the Catalan/Catalonia nation)

<< Em satisfà molt notar el progrés realitzat per negres i blancs per posar fi a una lletja situació a Birmingham (Alabama). Vaig manifestar molt clarament, des que em vaig fer càrrec de la presidència, que empraria tots els mitjans possibles per protegir els drets humans i mantenir la llei d’aquest país. Mitjançant la persuasió i la negociació, i, quan cregui que aquests dos mitjans han fracassat, mitjançant demandes judicials i intervenció dels tribunals, hem intentat fer front a les nostres responsabilitats en aquest difícil terreny sempre que les ordres dels tribunals federals han estat ignorades o violades. Hem dedicat tot el poder de el Govern federal a assegurar el respecte i l’obediència a les decisions dels tribunals de justícia i a les lleis d’aquesta nació >>

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963).

<< I am very pleased to note the progress made by blacks and whites to end an ugly situation in Birmingham, Alabama. I have stated very clearly, since I took over as president, that I would use all possible means to protect human rights and uphold the law of this country. Through persuasion and negotiation, and, when I believe that these two means have failed, through lawsuits and court intervention, we have tried to meet our responsibilities in this difficult terrain whenever federal court orders have been ignored or raped. We have dedicated all the power of the Federal Government to ensure respect and obedience to the decisions of the courts of justice and the laws of this nation … >>

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

 

——————————————————–

 

 

 

 

∏   El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez (Partido Socialista Obrero Español), no ha entès res sobre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana. Amagar el cap sota l’ala. L’anterior president, Mariano Rajoy (Partido Popular), tampoc. No només no va entendre res, sinó que amb el seu centralisme tancat, nacionalisme espanyol del temps de María Castaña i un immobilisme inapropiat, va enfonsar tots els ponts amb una Catalunya més que productiva, lligada de mans, farta d’esperar i amb un espoli fiscal creixent. Per què a Madrid han de pagar impostos si ja els paguen els ciutadans de Catalunya?

   Per més indignació i encara un major augment de l’independentisme, sense l’Estatut d’Autonomia que el poble va ratificar i en conseqüència amb una autonomia que és una farsa. Tampoc amb un Parlament lliure (parlar, parlamentar, discutir, exposar, expressar, contradir…) i per utilitzar el seu més gran fonament de representació del poble lliure: la llibertat d’expressió. Per part de Madrid, ja ho veiem. Judicis i més judicis, càstigs, multes, inhabilitacions, presos polítics catalans, exiliats polítics catalans, Repressió Òmnium Cultural xifra en més 2.500 els represaliats a Catalunya per “motius polítics” des del 20 de setembre de 2017 …i, davant de tot això, lògicament, l’independentisme cada vegada més fort.

   Una trista i penosa democràcia en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

   (En el següent ‘post’ hi haurà la continuació de l’actual. Uns fets tristos i penosos que posen en evidència a una democràcia raquítica i on el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, és cada vegada més gran i insalvable).

 

La propuesta que hará Rajoy a Artur Mas: corresponsabilidad fiscal para todas las autonomías

Confidencial Digital
De Godoy a Rajoy - Santiago Abascal - Libertad Digital
Libertad Digital

Un camí erroni

   1. Instar a signar pels territoris que formen la denominació Espanya,nació de nacions, per part de Mariano Rajoy (Partido Popular) suport (Ciudadanos), contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble. Disbarat polític que va portar a l’inici de l’independentisme i més fort cada vegada més.

   2. Utilitzar Catalunya i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya (Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya), per part de Mariano Rajoy (Partido Popular) com a arma electoral de cara a les eleccions. Transformar signatures en vots i mal camí per la democràcia en una Espanya en conflicte permanent. 

   3.- Després del disbarat polític d’instar a les signatures, portar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, al Tribunal Constitucional espanyol. Un Estatut revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats, ratificat pel rei i pels ciutadans de Catalunya. Mentre, un independentisme en creixement.

   4. Aquest nombre i apartat, que correspon a una trista i penosa història humana i política, l’explicarem en un ‘post’ següent i mentre l’independentisme a Catalunya, immemorial nació catalana, és cada vegada més fort amb presos polítics catalans i exiliats polítics catalans. El resultat de quan l’autonomia és una farsa.

    El día que España perdió Cuba, Puerto Rico y Filipinas | Saber es práctico

Saber es práctico

El día que España perdió Cuba, Puerto Rico y Filipinas

 

(…I QUAN L’AUTONOMIA ÉS UNA FARSA)

(Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni accepatdes)

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

The Kennedys and the Civil Rights Movement (U.S. National Park Service)

National Park Service

(In Catalan language/Catalonia)

<< En aquesta i altres formes, el Govern federal continuarà estimulant i donant suport a totes les accions legals dels  Estats i comunitats per assegurar  al públic en general l’accés a llocs que abans estaven reservats exclusivament als blancs. No es pot permetre el luxe de fer menys que això un país la qual Constitució << no distingeix colors >>, un país sense castes o classes entre els seus ciutadans >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial al Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

<< In this and other ways, the Federal Government will continue to stimulate and support all legal actions of the States and communities to ensure the general public access to places that were previously reserved exclusively for whites. A country whose Constitution does not distinguish colors, a country without castes or classes among its citizens, cannot afford to do less than this>>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

Pablo Iglesias

Secretari general de Podem

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Traje de entierro de jade, de la tumba de la princ...

Meisterdrucke Logo

La princesa xinesa Tou Wan va morir l’any 104 abans de J.C. i va ser enterrada amb aquest abillament de jade perquè aconseguís la immortalitat. També el seu espòs, mort nou anys abans, va ser sepultat amb un vestit anàleg, i la parella va descansar en unes immenses tombes llaurades a la falda rocosa d’una muntanya. Les seves restes, descoberts l’any 1968, van provocar sensació per la sorprenent riquesa de les 2.800 ofrenes funeràries que els envoltaven. El més espectacular de tot van ser les vestidures de jade, cadascuna formada per més de 2.000 plaques minúscules d’aquesta noble pedra, unides entre si amb fil d’or. Es creia en aquella època que l’or i el jade, immunes a l’efecte de el temps, atorgaven la immortalitat. Però encara que l’or i el jade van perdurar, el cadàver de la princesa, per la conservació tant es lluités, s’havia convertit en pols.

(Reader’s Digest)

 

——————————————————–

Catalunya, immemorial nació catalana, avançar cap amunt amb l’estudi, educació, coneixement, cultura … i el dret a decidir el seu futur polític i social

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Guerra Civil, trinchera de la imagen | Cultura | EL PAÍS

EL PAÍS

Una guerra civil i incivil sense fi, inacabable…

———————————————————

IrsiCaixa | Institut de Recerca de la Sida

 

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Atalayar

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Un nuevo estudio liderado por IrsiCaixa demuestra que los niveles de anticuerpos neutralizantes se mantienen a lo largo de los seis meses que ha durado el estudio

———————————————————

 

 

ζ   Lluitadors mundials, sacrificats per la llibertat, l’Onu, amnistíes, drets civils i humans -la veu del món lliure- demanen a l’Estat i Govern espanyols, de Madrid, una actuació pròpia d’un sistema just i democràtic -així no va succeir amb el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra-, que faci córrer la Pau i l’enteniment, en lloc de la repressió sense cap sentit. El gran mur, la gran barrera que porta la repressió. A l’Espanya, nació de nacions del segle XXI, no hi caben respostes dels segles XIX i XX. En el record, efectivament, dels representants elegits pel poble presos polítics catalans i exiliats polítics catalans a Europa. El silenci no és la grandesa pròpia de l’enteniment humà. Ja ho deia Miguel de Unamuno que ben present roman.

“A veces, permanecer en silencio es mentir, ya que el silencio puede interpretarse como asentimiento”.

   És el que pateixen – ho sent també el món lliure- els representants polítics catalans membres del Govern de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana, empresonats i exiliats. Aquells que no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. No van obligar a ningú. No van enderrocar a ningú. En conjunt 100 anys de presó per una declaració d’independència sense efecte, després de la col.laboració en l’organització d’un referèndum en el qual milions de ciutadans de Catalunya van expressar la seva disconformitat amb la mala política immobilista d’ofec econòmic i social, per part del Govern central, centralista i nacionalista espanyol de l’anterior president Mariano Rajoy (Partido Popular). Un referèndum multitudinari, democràtic i pacífic per part dels ciutadans de la nació catalana. Tothom sap que Catalunya té per bandera la democràcia, l’honor, l’enteniment, el diàleg, el pactisme, el treball…i amb aquell slògan famós: ‘Cataluña, paga i calla’. ‘Qui més paga, menys rep’. I pel que fa al diàleg amb l’Estat i Govern espanyols, “El més calent és a l’aigüera”. Una altra de Miguel de Unamuno.

 

“Deberíamos tratar de ser los padres de nuestro futuro en lugar de los descendientes de nuestro pasado.”

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans i del Tribunal Europeu dels Drets Humans, el qual, hi haurà d’emetre el seu veredicte al respecte. Es tracta de representants polítics elegits pel poble, bones persones, honestedat irreprotxable,treballadors incansables,bons polítics, servidors públics defensors de la dignitat de la nació catalana i creients amb Europa. Romanen 4 anys tancats als calabossos. La situació és tan greu que bé mereix un veredicte, una resposta no tardana per part del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

   Un referèndum pacífic i democràtic en el qual va quedar demostrat mitjançant les urnes, el rebuig i disconformitat per part de milions de ciutadans de Catalunya amb la política immobilista i equivocada -així els temps ho ha anat confirmat-, de l’anterior president del Govern espanyol, Mariano Rajoy (Partido Popular) suport (Ciudadanos). Una molt mala política d’assetjament autonòmic, intervencionisme contra el Parlament, social i ofec econòmic que pateix Catalunya. Tothom ho sap que la nació catalana pateix un mal i injust finançament propi d’un continuat espoli fiscal.

   Tampoc l’actual president del Govern espanyol, Pedro Sánchez (Partido Socialista Obrero Español), s’arramanga les mànigues i treballa amb afany per solucionar el problema i conflicte espanyol amb Catalunya. L’exemple i coratge del valent i   recordat President Adolfo Suárez, no s’ha estès. Així li van les coses a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

Any 2017

Ja van 4 anys de presó

Ya van 4 años de carcel

It’s been 4 years in jail 

Adolfo Suárez - Canal HISTORIA

Canal HISTORIA

L’exemple i coratge del valent i recordat President Adolfo Suárez, tan necessari avui dia

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

El Presidente de los Estados Unidos John F. Kennedy se reúne el Alcalde Richard J. Daley (Demócrata de Chicago) y funcionarios de Illinois en la Oficina Oval de la Casa Blanca en

Text in Catalan (Catalonia)

<< La discriminació racial als llocs de treball és especialment injuriosa tant per les seves víctimes com perjudicial per a l’economia nacional. Porta com a resultat un enorme malbaratament d’energies humanes, i alhora crea seriosos problemes comunitaris. És a més oposada a el principi democràtic de que a cap home se li pot negar treball adecuadoi a la seva capacitat a causa de la seva raça, credo o ascendència >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Chief In State - My New Orleans

Chief In State – My New Orleans

<< Racial discrimination in jobs is especially injurious to both its victims and damaging to the national economy. It results in a huge waste of human energy, and at the same time creates serious community problems. It is further opposed to the democratic principle that no man can be denied work suitable to his ability because of his race, creed or ancestry. ‘

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., february  28, 1963).

 

Text in Catalan (Catalonia)

<< Els parcs nacionals, boscos i altres llocs d’esbarjo i esplai, així com el districte de l’Stadium de Columbia, es troben oberts a tothom sense distinció de color. S’estan celebrant a més en tots aquells hotels i restaurants que no practiquen la segregació, reunions apadrinades pel Govern federal; reunions en què parlen constantment persones nomenades pel mateix Govern. El Departament de Justícia ha demanat a l’Tribunal Suprem que anul·li les sentències dictades contra aquells negres detinguts per pretendre ser admesos en llocs on abans es practicava la segregació, i que així mateix es faci complir la llei mitjançant els seus agents per protegir a aquelles persones que tracten de suprimir la segregació en els seus mitjans de transport >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

La historia detrás de la impactante foto que hace medio siglo se convirtió en símbolo de la segregación racial en Estados Unidos - BBC News Mundo

BBC

<< National parks, forests and other places of recreation and recreation, as well as the Stadium District of Columbia, are open to everyone without distinction of color. In addition, meetings sponsored by the federal government are being held in all those hotels and restaurants that do not practice segregation; meetings in which people appointed by the government itself speak constantly. The Justice Department has asked the Supreme Court to vacate the sentences passed against those blacks detained for seeking admission to places where segregation was formerly practiced, and to also enforce the law through its agents to protect those who seek to eliminate segregation in their means of transport >>.

President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

Abraham Lincoln, el granjero que llegó a presidente, ganó la guerra civil, unió a su país y liberó a los esclavos - Infobae

Infobae

Abraham Lincoln

 

———————————————————

LA FRASE

 

<<…és el moment del diàleg i d’un enfocament responsable d’ambdues parts. Cal entaular un diàleg sense condicions per trobar una solució política que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur polític. Perquè el diàleg sigui un èxit la repressió ha d’acabar i és necessària una amnistia per a les persones represaliades>>.

 

(Del manifest internacional Dialogue for Catalonia)

 

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL PER LA PAU, LA LLIBERTAT, LA DEMOCRÀCIA I L’ENTENIMENT, UN EXEMPLE DE CATALUNYA, IMMEMORIAL NACIÓ CATALANA

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

EL FOC ETERN

 

Durant milers d’anys un foc inextingible devora una muntanya australiana. El fet ocorre a 25 quilòmetres a nord de Scone a Hunter Valley (Nova Gal·les del Sud). Els primers exploradors van pensar que la columna de fum procedia d’un volcà, però a la fi es va comprovar que a 150 metres de profunditat es cremava una veta d’carbó. Es creu que fa uns 2.000 anys algun arbre, potser incendiat per un llamp, va caure sobre una zona de la veta de carbó, exposada a la intempèrie. El foc va calar en el carbó i en el transcurs dels segles la lenta combustió s’ha propagat al llarg de la veta. Una altra teoria explica que la veta es va calar a causa de la calor engendrat per l’oxidació de pirites. Els aborígens recelen d’aquell paratge, encara que ho associen amb Bhaiami, el creador, i amb Turramulan, el seu mediador en la Terra, que parla a través de fum.

(Reader’s Digest)

THE ETERNAL FIRE

 

Incendios: La montaña que lleva ardiendo 6.000 años de manera ininterrumpida

El Confidencial

For thousands of years an unquenchable fire devours an Australian mountain. The event occurs 25 kilometers north of Scone in Hunter Valley (New South Wales). The first explorers thought that the smoke column came from a volcano, but in the end it was found that 150 meters deep a coal seam was burning. It is believed that some 2,000 years ago some tree, perhaps set on fire by lightning, fell on an area of the coal seam, exposed to the elements. The fire started in the coal and over the centuries the slow combustion has spread along the vein. Another theory explains that the vein was ignited by the heat generated by the oxidation of pyrites. The aborigines are suspicious of that place, although they associate it with Bhaiami, the creator, and with Turramulan, their mediator on Earth, who speaks through smoke.

(Reader’s Digest)

El fuego que arde sin parar desde hace 5.500 años

ABC

——————————————————–

L’APOCALIPSI

 

El terror nazi llamado la Gestapo

Merca2.es

El terror nazi anomenat la Gestapo

   Quan les portes de l’infern s’obren de bat a bat, mai se sap quan es tornaran a tancar-se. Es poden obrir per qualsevol ximpleria o descuit. Per qualsevol fet o blasfèmia. Per qualsevol insult o bufetada. Per qualsevol injustícia o patiment causat. Les portes de l’infern s’obren de bat a bat, per la manca de compassió pels menys afortunats…Es comença per situacions de consentiment i tolerància amb el mal i el patiment humà, i, es transforma amb la més espantosa de les dictadures infernals.

——————————————————–

 

22042021 Foto investigació vacunes contra la covid a Irsicaixa, a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona

Xavi Jurio

‘La Vanguardia’

Esfuerzo científico. Investigadores en el laboratorio de Bioseguridad de IrsiCaixa, donde estudian la eficacia in vitro de la vacuna.

———————————————————

 

  ∇ Fa mig any que va aparèixer un a l’estat d’Utah (Estats Units d’Amèrica). Un prodigi de la poderosa indústria de l’acer. Ara, ha aparegut un altre a Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia (Catalunya). Expliquen, també, que s’han trobat altres en alguns indrets del món. Sembla que s’hauria de catalogar com a fenòmens estranys ja que no se sap qui ha clavat a terra aquests monòlits d’acer inoxidable. Per la seva provada fortalesa és el resultat d’afegir a l’acer, una proporció bastant elevada de crom i níquel.

 

Aparece en una playa de la Costa Brava un monolito metálico parecido al de Utah

20Minutos

El monòlit aparegut a Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia, va ser empès a terra i traslladat al Parc dels Estanys d’aquesta població de la Costa Brava 

 

The monolith appeared in Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia, pushed to the ground, and moved to the Parc dels Estanys in this town on the Costa Brava

 

   A la pregunta de com han aparegut aquests monòlits i concretament el de Castell-Platja d’Aro, hauríem de fer moure una mica la imaginació i observar l’espai sideral més proper al planeta Terra. Tot són astres i planetes que no paren de moure’s. Ja ho va fer, explicar i escriure, l’any 1865, Jules Verne: ‘De la Terra a la Lluna’. I, ara, de la Lluna a la Terra…i a Mart.

   Els exploradors de l’espai sideral ens expliquen, entre moltes altres coses, les grans quantitats de níquel i crom que existeixen en aquests planetes i meteorits. He aquí, llavors, una possible pista. El monòlit trobat a Castell-Platja d’Aro no es pot concebre sense la combinació d’acer, níquel i crom. Tampoc els trobats en alguns indrets del planeta Terra.

   Els exploradors de l’espai sideral no ens ho han explicat tot. Tampoc la NASA ni el poderós exèrcit dels Estats Units d’Amèrica. Ni el senyor Steven Spielberg. S’han vist coses i se segueixen veient altres. Un misteri extraordinari i sorprenet presideix la galàxia. Parlar encara de més lluny i de les altres galàxies, forma part d’un gran atreviment.

Un univers misteriós

Mètode

   Una cosa si és certa. Ara, el Perseverance, el robot enviat a Mart per la NASA, és un gran i autèntic explorador. Com el gran David Livingstone, heroi infatigable, que, després de més de 30 anys recorrent Àfrica va descobrir bona part d’aquell immens territori. Livingstone va continuar les seves exploracions fins que va morir l’1 de maig de 1873 a causa d’una malària i una hemorràgia interna que va ser produïda per una obstrucció intestinal. El seu cadàver va ser traslladat a Anglaterra i enterrat a l’abadia de Westminster però diu la llegenda que el seu cor va ser enterrat a l’Àfrica, abans de traslladar el cadàver.

Las aventuras en África del doctor Livingstone - Jot Down Cultural Magazine

Jot Down

David Livingstone

Missioner i explorador

El ‘Perseverance explorarà el sòl i l’atmosfera del planeta vermell durant al menys un any marcià, que equival a prop de 687 dies terrestres. Es tracta del robot més sofisticat mai enviat a l’espai i tindrà com a objectiu buscar evidència per respondre grans preguntes com si hi ha senyals concretes de vida microbiana passada a Mart.

   De ben segur que el ‘Perseverance‘ no deixarà el seu cor a Mart. És probable, però, -jo penso que és molt segur- que de la mateixa manera que els habitants del planeta Terra observen extraordinàriament embadalits les proeses -no el missatge secret- del ‘Perseverance’, també, éssers d’altres galàxies, planetes i mons ho estan observant extraordinàriament embadalits. Però ells si han escoltat i escolten el missatge provinent de la Terra. Una missiva de Pau, llibertat, democràcia i enteniment.

   El misteriós monòlit aparegut a Castell-Platja d’Aro, podria ser la seva resposta. De moment!

Per fi! Ja són aquí!

 

 

 

 

Castell-Platja d'Aro (Girona) traslada el monolito aparecido en la playa a un parque del municipio

Europa Press

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

<< No hi ha cap acte que sigui més contrari a l’esperit de la nostra democràcia i Constitució, que el problema del negre que només busca un tractament igual al dels altres éssers humans, i no hi ha res més inhumà d’impedir a aquest ciutadà l’entrada en restaurants, hotels, teatres, zones d’esbarjo i altres llocs públics >>.

(President John F.Kennedy, el President màrtir, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

Kennedy: el final de un sueño | Cultura | DW | 22.11.2013

DW

<< There is no act that is more contrary to the spirit of our democracy and Constitution, than the problem of the black who only seeks treatment equal to that of other human beings, and there is nothing more inhuman than preventing that citizen from entering restaurants, hotels, theaters, recreation areas and other public places >>.

(President John F. Kennedy, the Martyr President, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< D’altra banda, els restaurants i altres locals situats en edificis arrendats pel Govern federal s’han obert a tots els empleats federals de color precisament en aquells llocs en què abans es trobaven subjectes a una rígida segregació. L’Administració de Serveis Generals ja no concedeix arrendaments de tals locals llevat que les portes siguin obertes a tots els empleats federals sense distinció de raça o color. I aquest moviment s’ha dut a terme sense so de trompetes, i pràcticament sense un sol incident; i en tots els Estats de la nació es continuarà aquesta mateixa política >>.

(President Jonh F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Racial Segregation Usa Fotos e Imágenes de stock - Alamy

<< On the other hand, restaurants and other premises located in buildings leased by the federal government have been opened to all federal employees of color in precisely those places where they were previously subject to rigid segregation. The General Services Administration no longer grants leases on such premises unless their doors are open to all federal employees without regard to race or color. And this movement has been carried out without trumpets, and practically without a single incident; and in all the states of the nation this same policy will be continued >>.

(President Jonh F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

Parks Mlk Obama - Lessons - Blendspace

Blendspace

L’Administració Kennedy va redactar una llarga llista de negres capaços per ocupar alts càrrecs. Convertia a George L. Weaver en secretari adjunt de Treball; a Robert C. Weaver, en cap de l’Agència Federal de Finançament d’Habitatges; a Thurgood Marshall en un dels jutges de Tribunal d’Apel·lacions (Segundo Circuit); a Carl Rowan en ajudant adjunt de l’secretari d’Estat, i a Andrew Hatcher en secretari de Premsa de el president. En l’estiu de 1962, la convenció anual de la NAACP, organització que recolzava entusiàsticament les mesures adoptades pel president, va recomanar a aquest << valenta i decidida reacció >> en el treball que en aquest terreny encara quedava per realizar.- (Allan Nevins).

The Storied History of the NAACP

Institute of the Black World 21st Century

The Kennedy Administration drew up a long list of capable blacks for high office. It made George L. Weaver Deputy Secretary of Labor; Robert C. Weaver, chief of the Federal Housing Finance Agency; Thurgood Marshall as one of the judges of the Court of Appeals (Second Circuit); Carl Rowan as deputy assistant secretary of state, and Andrew Hatcher as press secretary to the president. In the summer of 1962, the annual convention of the NAACP, an organization that enthusiastically supported the measures adopted by the president, recommended to him a “ brave and determined reaction ” in the work that still needed to be done in this area.- (Allan Nevins).

 

———————————————————

LA FRASE

“Diverses disposicions del codi penal espanyol tenen un impacte negatiu, inclòs un efecte dissuasiu, en l’exercici de la llibertat d’expressió, un dret d’importància crucial per a un debat públic lliure i plural”

 

Comisaria del Consejo de Europa: Francia debe reformar el proyecto de ley de seguridad

www.aa.com.tr

Dunja Mijatovic

 

La comissària de Drets Humans del Consell d’Europa (Cd’E), Dunja Mijatovic, ha traslladat la seva preocupació a Espanya per les “creixents condemnes” a presó a artistes i activistes els últims anys.

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

Segons el nord-americà John Rinehart, les emissions dels guèisers, que s’esdevenen a intervals de 60 i 65 minuts, canvien amb les fases de la Lluna. Es produeix un guèiser quan la calor de l’interior de la Terra escalfa l’aigua subterrània d’una llarga falla vertical. En el més profund de la falla la temperatura ascendeix per sobre del punt normal d’ebullició de l’aigua. Aquesta, però, no bull per estar sotmesa a enorme pressió. A la fi, es produeix vapor que empeny cap amunt a l’aigua per diversos conductes. Immediatament cedeix la pressió, l’aigua bull i el guèiser entra en activitat. Els geòlegs opinen que, durant les fases de la Lluna, l’escorça terrestre es modifica de tal manera, a causa de l’atracció lunar, que el sistema de falles es pertorba. Com a conseqüència, el vapor triga més o menys en arribar a la superfície. El període d’emanació d’un guèiser ha arribat a alterar-se en més d’una hora.

(Reader’s Digest)

Cómo ver un Géiser de Yellowstone en erupción - Viajology.com

Viajology

———————————————————

LA MÚSICA DE LA LLIBERTAT,LA PAU I L’ENTENIMENT

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

El gulag de Franco: 296 camps de concentració en els quals va regnar l'horror

El Periódico

 

El gulag de Franco: 296 camps de concentració en els quals regnava l’horror

 

Un exhaustiu estudi documenta gairebé 300 centres d’internament franquistes i denuncia les penalitats patides per fins a un milió de presoners

 

El periodista Carlos Hernández de Miguel, autor de ‘Los últimos españoles de Mauthausen’, parla d’un sistema repressiu basat en la por, l’extermini i la reeducació

———————————————————

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

   La permanència de representants polítics catalans a les presons espanyoles com a presos polítics i exiliats polítics a Europa, amb la situació de que ara surten dels calabossos i ara tornen a entrar contínuament, és una situació que demostra una política perversa, ineficaç i d’una gran mediocritat que dóna la raó a la evidència de que Catalunya, immemorial nació catalana, pateix una autonomia que és una farsa i on el diàleg de la democràcia és també una farsa. La forta permanència de la demanda de la independència per part de la nació catalana, demostra les contínues equivocacions i anar pel mal camí desviat d’una democràcia menyspreada que, en lloc del diàleg i l’enteniment social i polític, manté presos polítics catalans i exiliats polítics catalans a Europa. El ‘Catalunya, paga i calla’ ja no es correspon amb una actuació política i democràtica pròpia del segle XXI. Espanya va cap a enrere.

———————————————————

 

La OMS elige una vacuna de IrsiCaixa y Grifols entre las candidatas para combatir el Covid-19 | PlantaDoce

PlantaDoce

La OMS elige una vacuna de IrsiCaixa y Grifols entre las candidatas para combatir el Covid-19

——————————————————–

 

 

♦   El pensament i la paraula -èxits universitaris i de la ciència-, hauríen de servir per alguna tasca progressista, però, humana. El turisme i quan més s’aprofundeix en el seu coneixement, no pot sostenir tot el sistema econòmic de Catalunya, immemorial nació catalana, i de les nacions que formen la denominació Espanya.

   Ja no ens trobem als anys 60 i, ara, ja no hi pot haver només un sector econòmic tan predominant que apaga les potencialitats industrials i econòmiques d’altres sectors i noves alternatives. I més quan el del turisme és tan fluix, feble i tocat com en aquests moments -i els que poden arribar- davant del virus infernal. Malalties i revolucions. 

   Tampoc la repressió constant davant el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, ajuda en res. Representants presos polítics catalans i exiliats polítics catalans, tres Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya inhabilitats, no ajuda en res. La por no ajuda en res. Per part del Govern central i centralista, nacionalista espanyol, molta mediocritat i manca d’intel.ligència.

   No. La força tant afeblida del sector del turisme no pot aguantar el progrés econòmic, social i de l’ocupació. No ho és perquè molts erudits responsables ja ho defensaven els anys 70 -‘Debat Costa Brava’-, sinó perquè les circumstàncies de la tragèdia actuals ho demostren.

El turisme no és suficient ni únic

   La fortalesa econòmica, industrial, tecnològica, científica, d’investigació, de l’espai, exportadora…no pot funcionar només amb el turisme. És la ruïna. Europa ja ha avisat a Espanya que això no pot continuar així. En els Estats Units d’Amèrica fa 100 anys que ho saben i ho pratiquen, 7% d’atur. Espanya, 16%. Catalunya, 13%…

   Quatre milions de persones humanes sense feina en el conjunt de les nacions que formen Espanya i mig milió a Catalunya, és una gran desgràcia que porta a la pèrdua dels valors humans i de la supervivència de les famílies. Confiar només amb el turisme és un error garrafal. Un país fort no pot dependre només del turisme.

   Els governs autonòmics -autonòmics?- i de les nacions que formen la denominació Espanya, els Parlaments, ‘la Caixa’,  les grans patronals, els sindicats, els empresaris, els homes i dones de negocis, els servidors públics…no hi tenen res a fer respecte a la necessària transformació d’un model econòmic absolet? Ja no es tracta de dir, perquè, només dient, no s’aconsegueix res.

Industria aeroespacial - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

Industria aeroespacial

Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme - Notícies del Ministeri del 2020
Ministerio de Industria, Comercio y Turismo
Los mejores 11 cursos y másteres para formarte en industria 4.0
Hablemos de Empresas
El turismo: ¿motor económico de España o motivo de preocupación? - elEconomista.es
elEconomista.es

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRETS

VOTO, EDUCACIÓN, EMPLEO JUSTO Y OTROS DERECHOS

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

Una foto para la historia. Cuando los desafíos de una minoría cambiaban los derechos civiles de la mayoría | Kurioso

Kurioso
La historia detrás de la impactante foto que hace medio siglo se convirtió en símbolo de la segregación racial en Estados Unidos - BBC News Mundo
BBC

<< No hi ha cap acte que sigui més contrari a l’esperit de la nostra democràcia i Constitució, que el problema del negre que només busca un tractament igual a el dels altres éssers humans, i no hi ha res més inhumà d’impedir a aquest ciutadà l’entrada en restaurants, hotels, teatres, zones d’esbarjo i altres llocs públics >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

Racismo inmobiliario en eeuu: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca — idealista/news
Idealista

<< There is no act that is more contrary to the spirit of our democracy and Constitution, than the problem of the black who only seeks treatment equal to that of other human beings, and there is nothing more inhuman than preventing that citizen from entering restaurants, hotels, theaters, recreation areas and other public places … >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C, February 28, 1963).

Historia del racismo en Estados Unidos - Resumen
unPROFESOR

<< On sigui que ha estat possible, aquesta Administració ha lluitat durament amb tals actes. El 1961, el Departament de Justícia i la comissió de Comerç Interestatal van adoptar mesures que van ser coronades per l’èxit, per acabar amb la discriminació racial als ferrocarrils i autobusos. El 1962, els quinze aeroports que encara practicaven la segregació van ser persuadits perquè canviessin d’actitud. Tretze d’ells ho van fer voluntàriament, i només dos van haver de fer-ho davant la imminència que el Departament de Justícia els obligués. Com a resultat de totes aquestes mesures, es pot dir que la sistemàtica segregació en tots els mitjans de transport interestatal ha desaparegut virtualment. No hi ha cap dubte que seguiran donant-se casos aïllats de segregació racial en restaurants, hotels, etc., però confio que molt aviat les autoritats s’encarregaran de fer-los desaparèixer … >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Wherever possible, this Administration has fought hard with such acts. In 1961, the Department of Justice and the Interstate Commerce Commission took successful steps to end racial profiling on the railroads and buses. In 1962, the fifteen airports that still practiced segregation were persuaded to change their attitude. Thirteen of them did so voluntarily, and only two had to do it before the Justice Department was imminent to force them to do so. As a result of all these measures, it can be said that systematic segregation in all interstate modes of transportation has virtually disappeared. There is no doubt that there will continue to be isolated cases of racial segregation in restaurants, hotels, etc., but I trust that the authorities will soon make them disappear … >>.

President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

La grandesa de la vida humana

Durant cada minut de la nostra vida el cor bomba 4,70 litres de sang (14,10 litres en un exercici violent) a través d’96.560 km d’artèries, venes i vasos capil·lars. Un cos adult guarda de 2,80-4,70 litres de sang: la mitjana per a un home és de 3,76 litres que contenen dos bilions de glòbuls vermells (portadors d’oxigen) i 3.000 milions de glòbuls blancs (per combatre les malalties ). Alguns glòbuls blancs tenen un cicle vital de només 12 hores; els glòbuls vermells viuen 120 dies

Reader’s Digest)

Sistema circulatorio: MedlinePlus enciclopedia médica illustración

MedlinePlus

During each minute of our life the heart pumps 4.70 liters of blood (14.10 liters in violent exercise) through 96,560 km of arteries, veins and capillaries. An adult body stores 2.80 to 4.70 liters of blood: the average for a man is 3.76 liters containing two trillion red blood cells (oxygen carriers) and three billion white blood cells (to fight disease ). Some white blood cells have a life cycle of only 12 hours; red blood cells live 120 days …

(Reader’s Digest)

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL OBRE ELS CORS ACOMPANYADA DEL VIOLÍ

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Birmania vive una jornada de huelga general en protesta por el golpe | El Comercio

El Comercio

Birmania

Quan la democràcia és trepitjada, es trepitja al poble

When democracy is trampled, the people are trampled

 

CATALONIA

 

Llibertat presos polítics i exiliats» a la façana del Palau de la Generalitat | NacióDigital

Nació Digital

LLuitadors mundials, ciutadans -la veu del món lliure- que demanen a l’Estat i Govern espanyols una actuació pròpia d’un sistema just i democràtic que faci córrer la Pau i l’enteniment, en lloc de la repressió sense cap sentit. A l’Espanya -nació de nacions- del segle XXI, no hi caben respostes pròpies dels segles XIX i XX.

———————————————————

Responsable de prensa en IrsiCaixa - AECC - Asociación Española de Comunicación Científica

IrsiCaixa, un modelo de colaboración entre una entidad pública y una privada
Fundación General CSIC

Espanya, a la cua d’Europa en inversió en R+D

Un estudi conclou que la inversió espanyola en R+D està un 40% per sota de la mitjana de la UE

 

———————————————————

   ℘ Els molt honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana, membres del Govern i del Parlament, multitud d’independentistes, podrien anar als jutjats espanyols amb els ulls embenats. Com el mag Xevi, de Santa Cristina d’Aro, que, l’any 1969, va conduir amb els ulls tapats un cotxe des del Saló del’Automòbil (Montjuïc) fins a Montserrat.

Afront pendent, sense rectificació ni solució

   La recollida de signatures per part de l’anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. “Firmar contra Catalunya”, deien ciutadans espanyols que el van instar a signar. Quan lluny de l’Europa lliure i progressista!   Ara veiem les conseqüències que porten a Catalunya, immemorial nació catalana, cap a l’independentisme. Sense l’Estatut d’Autonomia que el poble va votar i ratificar i amb una autonomia que és una farsa, el camí és de la independència de la nació catalana.

   La bogeria i mala política de la recollida de signatures -utilitzar l’Estatut d’Autonomia com a arma electoral, va portar Catalunya cap els tribunals, tribunals i més tribunals. La feina política per la qual cobren emoluments puntuals i dietes considerables, es va començar a judicialitzar. L’anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, (Partido Popular) suport Ciudadanos, van iniciar una judicialització rere una altra. Capacitat per cobrar, però, incapacitat per solucionar de manera democràtica i intel.ligent un conflicte i problema espanyol amb Catalunya. Any 2006, any 2021, quinze anys de tribunals i judicialitzacions i no és que estiguem allà mateix, sinó molt pitjor. Són ben utilitzats els diners dels contribuents?

   El poble independentista, pacífic, democràtic, negociador, pactista ja està cansat de tantes mentides per part del govern central, centralista i nacionalista espanyol. Sense poder utilitzar el diàleg polític indispensable i propi de les grans nacions democràtiques, no para d’entrar i sortir dels jutjats i comparèixer davant dels tribunals. Detencions, càstigs, multes, inhabilitacions i més inhabilitacions, empresonaments, exilis, patiments indescriptibles… que han augmentat i augmenten l’independentisme demandat del treball pel diáleg i l’enteniment.

   Però, per part de Madrid, oïdes sordes. Multitud d’embolics de tota mena, però oïdes sordes. Això si, Catalunya, paga i calla. La inestabilitat social i política segueix, segueix i segueix fins el punt que, ¿podrà Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, administrar eficaçment -tant com li exigeix Europa- els fons estructurals ‘Next Generation EU’ de 140.000 milions d’Euros assignats a Espanya?

   Mentre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana, segueix, segueix i segueix… -manca d’intel.ligència, mediocritat supina-, ho veiem gairebé impossible.

   (Aquest text continuarà en un següent ‘post’) 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

El Punt Avui – Blogs – Avui

“Signar contra Catalunya!”, deien…la bogeria a la política

 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

Revista IDEES

Un poble pacífic, negociador, pactista, democràtic que creia en una taula de treball i diàleg

 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

Avui

Una nació, un poble, enganyat i cansat d’una autonomia que és una farsa

 

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< S’ha instituït així mateix una senzilla organització per fer complir aquests acords. El Comitè ha rebut unes mil tres-centes queixes en dos anys; més reclamacions que les que ha rebut en els set anys i mig de la seva existència, i ha aconseguit solucionar el setanta-dos per cent dels casos presentats a litigi , record veritablement estimulant i sense precedents. S’ha aconseguit així mateix significatius resultats en l’ocupació de negres amb contractistes que abans no contractaven més que a blancs, i, d’altra banda, també s’ha aconseguit elevar als negres a llocs re responsabilitat tècnica i supervisora. I ho repetiré un cop més: totes aquestes provisions incloses en els contractes governamentals, així com els acords voluntaris contra la discriminació, es compliran rigorosament >>.

President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< A simple organization has also been instituted to enforce these agreements. The Committee has received some 1,300 complaints in two years; more claims than it has received in the seven and a half years of its existence, and has managed to solve seventy-two percent of the cases brought to litigation … a truly stimulating and unprecedented record. Significant results have also been achieved in the employment of blacks with contractors who previously hired only whites, and, on the other hand, it has also been possible to elevate blacks to positions of technical and supervisory responsibility. And I will repeat it once again: all these provisions included in government contracts, as well as voluntary agreements against discrimination, will be strictly enforced >>. 

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< més a més, el Govern federal, com a patró, continuarà la seva política d’integració en el seu sector d’ocupació i programes de desenvolupament >>

<< In addition, the federal government, as employer, will continue its policy of integration in its employment sector and development programs … >>

Nous líders, noves responsabilitats, servidors públics íntegres i noves esperances

New leaders, new responsibilities, upright public servants, and new hopes

———————————————————

LA FRASE

“Un Gobierno tiene que velar por el interés del Estado, y el interés del Estado requiere que los líderes independentistas presos pudieran estar no solamente libres, sino representando a la ciudadanía que les ha votado también”.

“A government has to ensure the interest of the State, and the interest of the State requires that the imprisoned independence leaders could not only be free, but also represent the citizens who have voted for them.”

 

Pablo Iglesias asegura que la reforma laboral se derogará al completo y advierte al PSOE: "lo firmado obliga" | Economía

Expansión

Pablo Iglesias

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Somormujo: curiosidades de un pez con alas - Fundación Aquae
Fundación Aquae

L’au peix o el peix au?

A la vora dels torrents de muntanya viu una au robusta, de la mida d’un estornell, anomenada cabussó. Abunda en diverses zones del globus i s’adapta perfectament a l’aigua, a l’interior << vola >> amb sorprenent mestratge. Bat les seves fortes ales i vola fins a fons de sis metres de profunditat. Allà pot resistir mig minut buscant aliment entre els rocs i la sorra. Es creu que el cabussó pot caminar pel fons de l’aigua, col·locant el seu cos en determinat angle contra el corrent. Això li val mantenir-submergit mentre es procura el pa. Una aleta movible, situada sobre els nassos de l’au, tanca el pas de l’aigua, i els ulls estan protegits per una prima membrana semblant a una tercera parpella.

(Reader’s Digest)

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL OBRA LA PORTA A LA CULTURA, EL DIÀLEG, LA PAU I DES DEL SO DEL VIOLÍ

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

El diplomático argentino que relató el horror nazi en tiempo real - LA NACION

La Nación

60 milions de morts

 

The German Lesson (Lección de alemán)

No és el camí de la bogeria, és la mateixa bogeria abans d’iniciar el camí cap al dolor, patiment, sang, mort, aniquilació i enfonsament a les profunditats de l’infern. Una obsessiva i cruel pressió familiar i social davant la gran mentida de ‘Les alegries del deure, que va conduir cap al nazisme, el ‘tercer reich i a la segona guerra mundial -60 milions de morts. Quan la bogeria de la crueltat humana comença en el si de la mateixa família i d’una societat malalta.

———————————————————

Responsable de prensa en IrsiCaixa - AECC - Asociación Española de Comunicación Científica
Coronavirus: Tres centros catalanes se unen para fármacos y vacuna
El Periódico

Tres centres catalans s’uneixen per crear fàrmacs i una vacuna contra la coronavirus

IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center i l’IRTACReSA esperen tenir les medicines en tres mesos

La multinacional farmacèutica Grifols col·labora en el finançament de la recerca

———————————————————

   ♥ Pantalleros. Els denominen així perquè són com uns entusiastes convençuts de les pantalles. No de la pantalla gran del cinema educatiu i entusiasta, sinó de les més petites, totes aquelles que forcen els ulls a un exercici considerable i innecessari. El modernisme i la moda no sempre són aconsellables per una bona salut. Els pares i els educadors ja ho saben això, o ho haurien de saber. Protegir la salut humana és protegir la vida i la llibertat.

   Artefactes de tota mena ja es diguin mòbils constantment canviables, tauletes, portàtils… haguts i per haver anunciats amb una publicitat abassegadora que concentren a la maravellosa i alhora potència visual dels ulls, a un espai tan reduït que esborra la funció miraculosa de la seva creació. Una salut malmesa en una edat temprada i que els pares, educadors i el servei públic de la política deixent anar passant. Com queda, també, la tan necessària, formativa, educativa i divertida voluntat de lectura. La gran sort de poder llegir un llibre tan fantàstic com Moby Dick, escrit per Herman Melville i que recentment va entrar en un tema dels exàmens de la selectivitat. La gran sort de poder disfrutar unes estones del caliu d’una Biblioteca Pública. Ja ho deia l’estimat i recordat  President John F.Kennedy, el president màrtir, referint-se a la lectura: “Estimar la lectura és transformar hores de tedi per hores d’inefable i deliciosa companyia”. 

   La grandesa de l’amplitud d’un paisatge mariner que permet distingir una barca de vela i, al mateix temps, un vaixell petrolier. O una mare ós amb els seus cadells baixant turons, a la llunyana panoràmica d’un paisatge de muntanya.

   Ulls meravellosos per a una visió àmplia i extensa. Ulls meravellosos condemnats a la malaltia, degut a una visió ínfima i aliena a la seva funció. El més greu, nenes i nens amb la miopía com a futur. En el pensament humà, cecs que voldrien veure. Els oftalmòlegs ja ho han avisat i difós informació al respecte.

   Per sobre del poder de la imatge, el poder de la salut: ‘Uns ulls per a tota la vida’.

   Respecte pels ulls i la visió humana a tots els llocs.

   

Una visió àmplia del Baix Empordà des del poblat ibèric d’Ullastret situat al Puig de Sant Andreu (Foto: EFC)

Resultat d'imatges per a "uns ulls per a tota la vida"

Hospital de Nens

Conservar i protegir la visió des de la infància

Resultat d'imatges per a "adiccio dels mobils"

RAC1

Augmenten els casos d’addicció al mòbil entre els menors

Respecte pels ulls i la visió humana en tots els llocs

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< La discriminació racial als llocs de treball és especialment injuriosa tant per les seves víctimes com perjudicial per a l’economia nacional. Porta com a resultat un enorme malbaratament d’energies humanes, i alhora crea seriosos problemes comunitaris. És a més oposada a el principi democràtic de que a cap home se li pot negar treball adequat a la seva capacitat a causa de la seva raça, credo o ascendència

>>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

<< Racial discrimination in jobs is especially injurious to both its victims and harmful to the national economy. It results in a huge waste of human energy, while creating serious community problems. It is further opposed to the democratic principle that no man can be denied work suitable to his ability because of his race, creed or ancestry … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< El comitè d’el president per a la Oportunitat d’Igualtat d’Ocupació, reorganitzat per ordre executiva a principis de 1961, sota la immediata direcció de vicepresident, ha adoptat significatives mesures per eliminar la discriminació racial entre aquells sectors que treballen per al Govern. Centenars de companyies, que equivalen aproximadament a uns disset milions de llocs de treball, han convingut a suprimir les pràctiques discriminatòries que fins ara eren norma en tots els contractes de treball. Cent quatre grans empreses, incloent-hi els patrons més poderosos de país, han signat acords per dur a terme un eficaç atac a la discriminació en les ocupacions; i cent disset sindicats, representant el vuitanta-cinc per cent dels membres afiliats a l’AFLCIO, han signat també acords similars amb el comitè >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963)

<< The president’s committee for Equal Employment Opportunity, reorganized by executive order in early 1961, under the immediate direction of the vice president, has adopted significant measures to eliminate racial discrimination among those sectors that work for the Government. Hundreds of companies, equivalent to approximately 17 million jobs, have agreed to abolish the discriminatory practices that until now were the norm in all employment contracts. One hundred and four large companies, including the most powerful employers in the country, have signed agreements to carry out an effective attack on discrimination in employment; and one hundred and seventeen unions, representing eighty-five percent of the affiliated members of the AFL-CIO, have also signed similar agreements with the committee >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963)

Nous servidors públics, noves esperances

New public servants, new hopes

———————————————————

MÚSICA I CULTURA AMB EL SO DEL GRAN VIOLÍ, PER AL DIÀLEG, LA DEMOCRÀCIA, LA RESPONSABILITAT I LA PAU

 

———————————————————

   § Del Madrid, de Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, -tot segueix igual- la guerra freda entre Catalunya i Espanya. Un conflicte espanyol. L’espoli fiscal, 16.800 milions d’Euros -un 8’2% del PIB català- que, cada any, es van cap a Madrid i no tenen retorn per part del Govern central i centralista. Dotze de les disset Comunitats Autònomes -autònomes?- reben molt més del que aporten i ningú responsable explica el perquè. És una costumbre? Catalunya ja paga? Doncs això provoca un desequilibri econòmic i fiscal de gran envergadura. Catalunya paga i calla. I sinó el ‘155’ , tribunals i judicis, presons i exilis. Amb una autonomia que és una farsa, Catalunya, immemorial nació catalana, sense independència roman ofegada.

Nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades

   El majúscul i contumaç error de privar a les nacions que formen Espanya, del bressol del federalisme reformat i segons els diferents i diversos regnes territorials que, durant segles, havien conviscut a la península. Regnes arrabassats per la força de les armes. Ara, nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

   Aquesta evidència hauria de portar cap a un acte de política intel.ligent per reformar la Constitució, i, fer possible un Estat federal de nacions-estat lliures com el gran encert dels Estats Units d’Amèrica. El centralisme sempre ha estat un signe d’endarreriment, mediocritat i de dominació. A Espanya, davant el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, encara pitjor.

Pretendre dividir a la nació catalana

   Per això vénen de Madrid. No volen acceptar ni comprendre que Catalunya és una altra nació. Ara, després de la inhabilitació del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra -tots castigats, inhabilitats, empresonats, exiliats…- vénen de Madrid a Catalunya per dividir a la nació catalana. Catorze anys després del desastre polític i social de la recollida de signatures, per tots els territoris de les nacions que formen Espanya, contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya -inici del gran augment de l’independentisme-, 14 anys, sense cap taula de diàleg i treball per l’enteniment front el conflicte i problema espanyol amb la nació catalana, doncs, que vénen a fer ara?

  Només una paraula…

   S’escolta pels carrers, avingudes, places, mercats, muntanyes, turons, camps, platges…de Catalunya: Independència! L’independentisme que amb tant entusiasme han forjat i forgen els governs nacionalistes i centralistes espanyols. Els governs dels càstigs i la por. Malmesa democràcia!

Resultat d'imatges per a "manifestacions barcelona"

RTVE.es

UNITS A LES URNES!

UNITED TO THE URNS!

 

———————————————————

Cinquanta lluitadors mundials per la democràcia i la llibertat demanen a Espanya, a l’Estat central i al Govern espanyol, una actuació pròpia d’un sistema just, democràtic i progressista que faci córrer la Pau, la concòrdia i l’enteniment en lloc de la repressió innecessària i sense sentit.

   A l’Espanya del segle XXI, nació de nacions, no hi caben actituds i respostes pròpies dels segles XIX i XX. Perquè això és el que pateixen els representants polítics catalans elegits pel poble, membres del Govern de la Generalitat tancats a les presons i els exiliats polítics catalans a Europa, no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. No van emprendre contra ningú. No van disparar contra ningú, com van fer els assaltants al Capitoli de Washington. Això sí que és incitació a la rebel.lió i sedició. En conjunt, 100 anys de presó per un referèndum i una declaració d’independència sense efecte i inexistent. Europa i el món lliure demana la seva llibertat.

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el qual milions de ciutadans de Catalunya -la nació catalana existeix-, van expressar el seu descontent i disconformitat amb la política immobilista de l’anterior president Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, d’assetjament autonòmic i ofec económic que pateix Catalunya.

El manifest dels 50 grans: L’emblema del groc de Catalunya, immemorial nació catalana, s’escampa pel món lliure

 

   Dialogue for Catalonia és el manifest que reclama l’amnistia per a tots els represaliats pel procés independestista català com a primer pas per entaular un “diàleg sense condicions”.

Cinc premis Nobel

 

   Entre els signants del manifest, impulsat per Òmnium Cultural, hi ha cinc premis Nobel: Shirin Ebadi, advocada iraniana; Adolfo Pérez Esquivel, pacifista argentí; Jody Williams, activista americana pels drets humans; Mairead Corrigan, activista per la Pau a Irlanda del Nord (tots quatre guardonats amb el Nobel de la Pau) i l’escriptora austríaca Elfriede Jelinek, premi Nobel de Literatura.

Polítics del món, exemples de valor

 

   També donen suport al manifest figures de la política internacional com el polític irlandés Gerry Adams, impulsor dels acords de pau d’Irlanda del Nord; Ronald Kasrils, ministre de Sudàfrica i lluitador contra l’apartheid; l’expresident d’Eslovènia Milan Kucan; l’alcalde de Ginebra, Rémy Pagani; el sindicalista i eurodiputat francès José Bové; Relators Especials de Nacions Unides, com Ben Emmerson o Michel Forst; presos polítics d’arreu del món, com Osman Kavala, Joshua Wong i Can Dundar; activistes com Mirta Baravalle, fundadora de les Madres de la Plaza de Mayo, i directors d’institucions internacionals referents en drets humans, com el director de l’Institut Martin Luther King, Jr., ClaybornCarson, i el director del Centre Mahatma Gandhi per la Pau Ramin Jahanbegloo.

Mestres de la cultura i de la llibertat

   

   En l’àmbit de la cultura s’hi afegeixen la cantant Yoko Ono; l’artista i activista xinès Ai Wei Wei, exiliat a Alemanya; a cantant i activista nord-americana Joan Baez; escriptors com l’escocès Irvine Welsh i la bosniana Lana Bastasic, guanyadora del Premi de Literatura 2020 de la UE.

Si al diàleg, no a la repressió

   Segons explica la Redacció-Barcelona del Punt Avui, el manifest conclou que ara “és el moment del diàleg i d’un enfocament responsable d’ambdues parts”. És per això que els sotasignats demanen a les autoritats espanyoles i catalanes “entaular un diàleg sense condicions per trobar una solució política que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur polític”. “Perquè el diàleg sigui un èxit la repressió ha d’acabar i és necessària una amnistia per a les persones represaliades”, defensen.

   El text recorda que una gran majoria dels catalans ha “expressat repetidament la voluntat d’excercir democràticament el dret a decidir el seu futur polític”.

La manifestación de Barcelona, en imágenes | Fotogalería | Política | Cadena SER

Cadena SER

Catalunya, immemorial nació catalana

Catalonia, immemorial Catalan nation

  (Aquest ‘post’ seguirà, properament, en un altre capítol).

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< La vergonyosa violència que va esclatar, però que no va impedir la fi de la segregació a la Universitat de Mississipí, va ser una excepció. Les universitats estatals de Geòrgia i Carolina de Sud van passar per aquesta mateixa prova en recents anys i van prendre les coses amb calma, demostrant posseir plena maduresa de judici, el mateix que va passar a les universitats de Virgínia, Carolina de Nord, Florida, Texas, Louisiana , Tennessee, Arkansas i Kentucky en els últims anys. A més, el progrés cap a la integració de l’educació en tots els seus nivells ha fet notables avenços, incloent els passos que han estat donats en els dos últims anys >>

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

 

Lucha Por La Segregación Racial en Estados Unidos

SlideShare

<< The shameful violence that broke out, but did not prevent the end of segregation at the University of Mississippi, was an exception. The state universities of Georgia and South Carolina have gone through this same test in recent years and took things slowly, showing full maturity of judgment, the same as happened in the universities of Virginia, North Carolina, Florida, Texas, Louisiana. , Tennessee, Arkansas and Kentucky in recent years. Furthermore, progress towards the integration of education at all levels has made remarkable progress, including the steps that have been taken in the last two years … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< Els plans d’integració es van dur a la pràctica en les escoles públiques d’Atlanta, Dallas, Nova Orleans, Memphis i en algunes més, integrant un total de seixanta districtes escolars en l’any passat, freqüentment duta a terme amb l’ús de la persuasió federal, i en cada cas sense que esclatessin desordres ni conflictes greus >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Nueva York se convierte en el epicentro de la segregación educativa en EE UU | Internacional | EL PAÍS

El País

<< The integration plans were put into practice in the public schools of Atlanta, Dallas, New Orleans, Memphis and some more, integrating a total of sixty school districts in the past year, frequently carried out with the use of the federal persuasion, and in each case without serious disorders or conflicts breaking out >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

<< Els instituts de formació de professorat finançats per la llei d’educació per a la Defensa Nacional ja no funcionen a les escoles que es neguen a acceptar estudiants de color, i això ha portat com a resultat el que cert nombre d’institucions obrin les seves portes voluntàriament a els sol·licitants negres. Per tant, recomano un programa d’ajuda federal tècnica i financera per ajudar els districtes escolars en el procés d’integració d’acord amb la Constitució >>

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

New York Times OTD on Twitter: "The front page #OTD in 1962. James Meredith enters the University of Mississippi, defying racial segregation rules. #nytimes… https://t.co/myVPUzlJQk"
Twitter

<< The teacher training institutes funded by the National Defense Education Act no longer operate in schools that refuse to accept students of color, and this has resulted in a number of institutions voluntarily opening their doors to black applicants. Therefore, I recommend a federal financial and technical assistance program to assist school districts in the integration process in accordance with the Constitution … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

 

La repressió de l’Estat és com la covid19: surts de la primera onada i ja ets a la segona

“La represión del Estado es como la covid-19: sales de la primera ola y ya estás en la segunda”

 

“State repression is like covid-19: you leave the first wave and you are already in the second”

Oriol Junqueras

 

Junqueras, a la presó

El Nacional.cat

Junqueras, a la presó

• El president d’Esquerra Republicana de Catalunya assegura que és “impossible” un pacte amb el PSC per governar Catalunya 

——————————————————–

ELS COLORS DEL MÓN

 

K2 - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

K2, 8611 

La muntanya salvatge

 

Sergi Mingote, l’escalador de les muntanyes del món, ha aconseguit molt més de l’alçada que pretenia aconseguir. Ha sobrepassat amb escreix l’altura de l’altiva muntanya i ha escalat molt més, fins al cel. Guanyador absolut en el camí de l’esforç i la glòria. Per dues vegades va plantar bandera al cim de l’Everest i en altres altes muntanyes. L’esforç, el valor, l’èxit, un exemple per a tothom. Sempre en les altures, a prop del cel, elevant més i més la seva vocació d’esportista nat i d’aprenentatge constant. També com a servidor públic en el seu treball que va ser com a alcalde a Parets de Vallès.

 

Sergi Mingote, durante su estancia en el K2. Foto: Instagram (sergimingote)

Sergi Mingote, durante su estancia en el K2. Foto: Instagram (sergimingote)

——————————————————–

MÚSICA IMMORTAL PEL DIÀLEG, LA LLIBERTAT I LA PAU

l’Orquestra Sinfònica del Vallès

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Dignidad: Homenaje a 60 republicanos fusilados por el franquismo en Gran Canaria 1936-38 LPGC 29 marzo - Comunicados - La casa de mi tía

La casa de mi tía

Dignidad – Homenaje a los 60 republicanos fusilados por el franquismo en Gran Canaria entre 1936 y 1938, inhumados en el cementerio de Vegueta

———————————————————

EL MÓN LLIURE DEMANA, DEMANA, DEMANA I DEMANA LA SEVA LLIBERTAT

Avantguarda.cat | Fum, fum, fum dels presos i exiliats polítics catalans

Avantguarda.cat

Tot esperant la resposta del Tribunal Europeu de Drets Humans

Awaiting the response of the European Court of Human Rights

——————————————————-

 

Catalan News

IrsiCaixa

 

Protective antibodies against COVID-19 are maintained for a minimum of six months | Atalayar - Las claves del mundo en tus manos

Atalayar

 

A new study led by IrsiCaixa shows that the levels of neutralizing antibodies are maintained throughout the six months study

 

———————————————————

♥ El President John F.Kennedy, el President màrtir, anuncia pels Estats Units d’Amèrica i el món, una revolució, revolució i més revolució (‘revolution’), dia a dia, pel treball a favor de la llibertat i justícia social dels pobles (Aliança pel Progrés). Educació, cultura, coneixement (El Cos de la Pau). A favor de la música, les arts, la cultura (Kennedy Center Honors). Treball i ocupació dignes. Vot, ocupació i altres drets. Rebuig a la segregació racial i en les escoles i universitats. (Universitat de Mississippi). No a la segregació de les vivendes socials.

   En contra d’un capitalisme abusiu i a favor del consumidor. No a un desordenat augment dels preus que porti cap a la inflació i perjudiqui als consumidors (augment abusiu i innecessari dels preus de l’acer). No al caos dels transports nord-americans). Que els magnats de les grans corporacions petrolieres paguin els impostos que debien pagar.

   Exploració de l’espai (We choose to go to the moon’)pel foment de la investigació, la indústria, la medicina….No a la discriminació social pel color de la pell (les tribus índies els primers ciutadans dels Estats Units d’Amèrica, els emigrants fundadors dels Estats Units d’Amèrica). Lluita contra el gansterisme. Per la llibertat dels pobles oprimits del món. A favor i legislació per una Seguretat Social i de Salut universal per a tots els nord-americans i no només assegurances pels rics i poderosos. No a l’abús de poder de la ‘CIA’ i d’alguns militars porucs i passats del temps. A favor de la PAU (“no la pau de les tombes i la pau dels esclaus”). No a les bombes nuclears (signatura del tractat). Negociació, negociació en lloc de la guerra (crisi dels míssils de Cuba). Per una Cuba lliure, no mitjançant la guerra, sinó mitjançant la negociació. Per a un Berlin lliure. Contra les dictadures. No a la guerra del Vietnam (“abans d’acabar l’any 1963 mil efectius destacats a Vietnam del Sud tornaran a casa i la resta en una posterior marxa progressiva”. “No enviarem tropes de combat al Vietnam”. “No als bombardejos”. No a la guerra. 

   “Per a la salvació dels mars i els oceans Per a la salvació del nostre estimat planeta Terra”. Per la llibertat(Medalla de la Llibertat). (JFK).

♥ President John F. Kennedy, the martyred President, announces for the United States of America and the world, a revolution, revolution and more revolution (‘revolution’), day by day, for the work for freedom and social justice of the peoples (Alliance for Progress). Education, culture, knowledge (The Peace Corps). In favor of music, the arts, culture (Kennedy Center Honors). Decent work and employment. Voting, employment and other rights. Rejection of racial segregation and in schools and universities. (University of Mississippi). No to the segregation of social housing.

   Against abusive capitalism and in favor of the consumer. Not to a disorderly increase in prices that leads to inflation and harms consumers (abusive and unnecessary increase in steel prices). Not to the chaos of American transportation). That the tycoons of the big oil corporations pay the taxes they had to pay.

   Exploration of space (‘We choose to go to the moon’) for the promotion of research, industry, medicine …. No to social discrimination for skin color (Indian tribes the first citizens of the States United States of America, the founding emigrants of the United States of America). Fight against gangsterism. For the freedom of the oppressed peoples of the world. In favor and legislation for universal Social Security and Health for all Americans and not just insurance for the rich and powerful. Not to the abuse of power by the ‘CIA’ and some scary and time-worn military. In favor of PEACE (“not the peace of the graves and the peace of the slaves”). No to nuclear bombs (signing of the treaty). Negotiation, negotiation instead of war (Cuban Missile Crisis). For a free Cuba, not through war, but through negotiation. For a free Berlin. Against dictatorships. Not in the Vietnam War (“before the end of 1963 a thousand prominent troops in South Vietnam will return home and the rest in a later progressive march.” “We will not send combat troops to Vietnam.” “No to the bombing “. Not to war.

   “For the salvation of the seas and oceans, for the salvation of our beloved planet Earth.” For freedom(Medal of freedom). (JFK).

Un gran i bon mandat President Joe Biden!

A great and good term President Joe Biden!

———————————————————

 

   Tot ens ve de Madrid. Manar, dirigir, dominar i castigar. Aquest és el tercer capítol que ens parla sobre tot allò que, a Catalunya, immemorial nació catalana, ens ve de la capital de Castella la Nova i, tot és pitjor. Els diners dels impostos dels ciutadans de Catalunya es van cap a Madrid i, d’allà, ens ve la vara no per mesurar sinó per les garrotades del Catalunya, paga i calla. Presos polítics i exiliats catalans -tot el Govern de la Generalitat- a l’Europa i Espanya del segle XXI. Marcel Mauri: “Hi ha 2.850 represaliats pel sol fet de ser independentistes”. Sempre el càstig, mai el diàleg.

   Els ciutadans catalans que van i venen contínuament de Madrid, mai he entès que és el que hi van a fer. Capital de la denominació España, si, però no se sap perquè. Ni Espanya és l’esperit de Madrid, ni Madrid és l’encarnació d’Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, que no haurien de dependre de Madrid. No vulguin dependre sempre de Madrid! Avancin Madrid! Des de l’any 2017, govern de Rajoy del Partido Popular, suport Ciudadanos, augment considerable del virulent conflicte i problema espanyol amb Catalunya. També europeu.

   Sempre contra Catalunya, el gran disbarat del Partido Popular

   Després de la persecució i atacs constants, per part del Partido Popular suport Ciudadanos, contra l’autonomia de Catalunya (el disbarat de la recollida de signatures contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, el disbarat de destrossar un Estatut ratificat pel poble, el menyspreu al Parlament de Catalunya anul.lant les seves lleis aprovades i demanades pels ciutadans, la negació a treballar pel diàleg, suprimir el treball del deure polític i portar-lo als tribunals, repressió i càstig, tres Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya perseguits, castigats, inhabilitats, exiliats…

Fracàs polític d’una democràcia menor

   En una Espanya formada per nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades trontolla el fil prim del turisme i tot se’n va en orris. El país amb més bars i restaurants d’Europa. Sempre ‘ponts’ i festes. No existeix la capacitat industrial i d’un progrés fort i consolidat. Si hi ha alguna cosa a la nació catalana, s’enfonsa amb la repressió del denominat ‘155’ i sense l’Estatut d’Autonomia ratificat pel poble.

   El fabricat ‘155’ d’una Constitució que ha estat incapaç de portar una solució democràtica, al conflicte i problema espanyol amb Catalunya. Una Constitució incomplerta, per tant menyspreada, davant el flagrant incompliment del seu article 122, que regula l’òrgan del Consell General del Poder Judicial, de Madrid. El seu mandat és de cinc anys, però l’últim es va constituir al desembre de 2013 i porta dos anys sense renovar-se. Aquest incompliment de la Constitució per part dels primers que haurien de complir-la, està portant cap a un greu conflicte a l’Estat de Dret.

16.800 milions d’euros, cada any, l’ofec de Catalunya

   Molt de ‘155’, càstig i repressió, però, res d’una taula de diàleg i treball – treballar?- amb el Govern de la Generalitat de Catalunya. De Madrid, el pitjor. Això si, la xifra de 16.800 milions d’euros -un 8,2% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de la nació catalana i que no tenen retorn per part del Govern central i centralista espanyol de Madrid. Un ofec econòmic i social propi d’un espoli fiscal. Una imatge grisa i negre i un sentiment d’autoritarisme que, per milions de ciutadans de Catalunya, procedeix de Madrid. En el passat, molt pitjor.

La ràbia per la llibertat d’expressió dels ciutadans de Catalunya

   El denominat ‘155’ procedent dels temps foscos i reaccionaris dels segles XIX i XX, ha separat la nació catalana de la resta de nacions que formen la denominació Espanya. Una meitat del legítim Govern de la Generalitat de Catalunya tancats a les presons; l’altra meitat exiliats a Europa. També, 2850 represaliats. Tot per l’organització d’un referèndum democràtic i pacífic en el qual milions de ciutadans de Catalunya, immemorial nació catalana, van expressar el seu rebutj a la manera de governar contra Catalunya i la seva autonomia per part del Govern central i centralista espanyol.

La JEC obliga TV3 a oferir tres hores de mítings del bloc del no | Montse Oliva | madrid | Política | El Punt Avui

Avui

   

—————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< L’any passat es van alçar objeccions a una proposició d’esmena de la llei que intentava accelerar el compliment de el dret a votar restant una important part d’autoritat als funcionaris encarregats de l’elecció que empraven la seva opinió particular per excloure els negres. Una indicació de la magnitud d’aquest problema ens la mostra la recent enquesta realitzada en dos-cents comtats on menys de el quinze per cent dels negres en edat d’emetre el seu vot estan registrats com a electors. I això no pot continuar així per més temps. Per tant, recomano una legislació que tracti de fer això de les demores judicials i de l’abús administratiu >>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Last year, objections were raised to a proposed amendment to the law that attempted to speed up the enforcement of the right to vote by subtracting a significant portion of authority from election officials who used their own judgment to exclude blacks. An indication of the magnitude of this problem is shown by the recent survey conducted in 200 counties where less than 15 percent of blacks of voting age are registered as voters. And this cannot continue like this any longer. Therefore, I recommend legislation that tries to solve this problem of judicial delays and administrative abuse … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< Gairebé han transcorregut nou anys des que el Tribunal Suprem va estatuir que les lleis estatals que permetien o exigien la segregació a les escoles violaven la Constitució. Aquesta decisió va representar bon criteri i bona llei; era correcta tant moral com legalment. Des de llavors s’ha fet evident que ni la violència ni les evasions legalistes es toleraran com a mitjans de bloquejar la integració ordenada pels tribunals; que les escoles que es tanquen no és una resposta, i que les comunitats responsables són capaços de se-les amb el procés d’integració emprant mitjans sensats i pacífics. I així ha de ser, doncs, com vaig declarar a la nació en el passat mes de setembre, amb motiu dels disturbis de Mississipí >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

 

<< Almost nine years have passed since the Supreme Court ruled that state laws that allowed or required segregation in schools violated the Constitution. That decision represented good judgment and good law; it was morally and legally correct. Since then it has become clear that neither violence nor legalistic evasions will be tolerated as a means of blocking court-ordered integration; that closing schools is not an answer, and that responsible communities are able to cope with the integration process using sensible and peaceful means. And so it must be, then, as I declared to the nation last September, on the occasion of the Mississippi riots … >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

<<Per resoldre el conflicte territorial al nostre país és important que es pugui fer política, i la política no es fa exclusivament a través de mitjans policials o judicials, sinó a través del parlamentarisme i el diàleg, i el fet que aquestes persones estiguin a presó obstaculitza solucions, i per a mi haurien d’estar fora de la presó>>.

 

<< Para resolver el conflicto territorial en nuestro país es importante que se pueda hacer política, y la política no se hace exclusivamente a través de medios policiales o judiciales, sino a través del parlamentarismo y el diálogo, y el hecho de que estas personas estén en prisión obstaculiza soluciones, y para mí deberían estar fuera de la cárcel >>.

 

<< To resolve the territorial conflict in our country it is important that politics can be done, and politics is not done exclusively through police or judicial means, but through parliamentarism and dialogue, and the fact that these people are in prison hinders solutions, and for me they should be out of jail >>.

Alberto Garzón

 

Alberto Garzón: "El PSOE está más cerca de Ciudadanos que de un cogobierno con nosotros" | El HuffPost

Huffington Post

Una solució política dialogada, intel.ligent, progressista, eficaç, justa, per resoldre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana.

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

El 30 d’octubre de 1937, La Terra va estar a tres segons de la seva total destrucció quan Hermes, planeta menor de mig milió de tones, va creuar a 800.000 quilòmetres de nosaltres viatjant a la velocitat de la llum, és a dir, 300.000 quilòmetres per segon. Hauria bastat un lleugeríssim canvi en la seva treyectoria perquè travessés l’atmosfera i xoqués contra la Terra, produint un impacte de tal violència que hagués acabat amb el gènere humà.

(L’enigma de l’espaiReaders Digest).

 

Hermes (Planet) | 100th Millennium Wiki | Fandom
100th Millennium Wiki – Fandom

 HERMES 

 

——————————————————–

LA MÚSICA IMMORTAL PER LA CULTURA, EL DIÀLEG, LA LLIBERTAT I LA PAU

La música és cultura, i la música i la cultura poden canviar el món

———————————————————

 

El infierno de la Guerra Civil en 40 fotos para pensar: lo que enseña la Historia
El Español

El infierno de la Guerra Civil

 

<<El cop militar parcialment fallit de juliol de 1936 va desembocar en una lluita fratricida entre les dues Espanyes que es va allargar gairebé tres anys. El triomf va consagrar a Franco com a dictador i va empènyer a milers de l’persones a l’exili>>.

<<En el 80 aniversario del fin de la contienda, que se cobró a unas 700.000 víctimas, todavía se respira en el país ciertas actitudes guerracivilistas>>.

———————————————————

Inconcebible a l’Espanya i Europa de segle XXI

 

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

Els representants professionals del poble i encarregats d’impartir justícia en les grans nacions i estats federals lliures d’Europa, no veuen rebel.lió ni sedició. No veuen res. Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, no té res a veure amb la grandesa, progressisme i llibertat d’Europa. Els representants polítics catalans elegits pel poble, membres del Govern de la Generalitat tancats a les presons i els exiliats polítics catalans a Europa, no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. En conjunt, 100 anys de presó per una declaració d’independència sense efecte i inexistent. El món lliure demana la seva llibertat.

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el qual milions de ciutadans de Catalunya van expressar el seu descontent i disconformitat amb la política immobilista de l’anterior president Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, d’assetjament autonòmic i ofec económic que pateix Catalunya. 

<<El Ministeri de Defensa ha denunciat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid el xat de WhatsApp d’alts comandaments militars en què es parla d’“afusellar 26 milions de fills de puta” i es defensa la necessitat de fer un altre alçament militar….>>. Els integrants del xat són un grup d’alts comandaments de la dinovena promoció de l’exèrcit de l’aire, ja retirats…

   Davant d’aquesta situació a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, Catalunya, immemorial nació catalana, no té res a veure amb Espanya i lluita de manera pacífica, democràtica per aconseguir la independència pròpia d’un Estat europeu progressista i lliure.

 

———————————————————

 

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Atalayar

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Un nou estudi liderat per IrsiCaixa (Obra Social de la Caixa de Pensions), demostra que els nivells d’anticossos neutralitzants es mantenen al llarg dels sis mesos que ha durat l’estudi.

———————————————————

  § Gaudeixen de tots els ‘ponts’ circulatoris, no hi ha qui els pari. La ‘festa’. Ponts a la primavera, a la tardor, a l’hivern i a l’estiu. És el país dels ‘ponts’. No són com ‘Els ponts de Madison’, retrats d’un paisatge interior americà de Iowa, però, si que ens deixen ben retratats als circulants. Si, els nomenats ‘ponts’ festius tan abundants i que transporten el virus infernal d’un lloc a un altre. També el PIB queda ben retratat.

   Si el mal ja es desplaça a una velocitat extraordinària, encara arriba més a per tot i de taula en taula, de grup a grup sense mascareta i sense la distància que fa temps guarden a la Finlàndia, de l’Europa progressista, líders en educació. No com a Espanya que canvien les Lleis d’Educació -mala educació- com si fossin els cromos de Pokémon. Les taxes de contagi més baixes d’Europa a Finlàndia. Per què a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, són les més altes?

   I tot per una beguda de cola o una tassa amb dos dits de cafè i sucre. Sucre i més sucre. El percentatge de població amb diabetis a Catalunya s’ha gairebé doblat en poc més de vint anys. Si el 1994 el 4,7% de la població tenia diabetis, ara la té el 8,1% dels més grans de 15 anys. Això vol dir que vora 600.000 ciutadans de Catalunya són diabètics. I la xifra tendeix a augmentar. El país amb més restaurants i bars de copes d’Europa. A Alemanya i França no tornaran a obrir fins mitjans gener. És necessària tanta verborrea a les taules i uns horaris de treball aliens a l’Europa avançada, generadora d’un PIB superior?

El que havia de haver-se suspès era el gran ramat del pont de la Puríssima. Ja sabien que això passaria

 

   Cada vegada més contagiats, CAPS i Hospitals trasbalsats, morts i més morts, ciutadans tancats a casa que compleixen a peu de lletra les normes de salvació i altres un ‘pont’ festiu darrere l’altre. Bars i més bars, carrers amb bars un al costat de l’altre, terrasses i terrassetes on portar mascareta és l’excepció i, per suposat, el distanciament necessari de protecció s’ignora…

  Morts i més morts. I el total, a quan ascendeix? En l’època de les matemàtiques informàtiques i de la ciència de l’espai, es pot saber el número exacte de morts? Si la pandèmia és conseqüència del canvi climàtic i la fi del planeta Terra és conseqüència de les pandèmies que aniran arribant, es podria saber el número de morts a causa del ‘virus infernal’ i els habitants terrestres que quedaran per desaparèixer, com a conseqüència de la foscor descomunal que engolirà a la Terra. Els temibles dinosaures ja no hi són per explicar-ho.

   Quan temps queda a la Terra per convertir-se en un dels planetes sense vida i tornar cap al seu germà Venus?

 

 

Venus, de la vida a la mort

 

Venus: dimensiones, composición, atmósfera y características

Caracteristicas.co

 

La superficie de Venus como nunca la has visto - Eureka

Eureka – Daniel Marín – Naukas

La superfície de Venus vista per la Venera 10 (Ted Stryk).

 

La Terra, el camí del seu germà Venus?

Es creu que Venus, en temps antics, tenia oceans semblants als de la Terra, però aquests es van evaporar completament quan la temperatura va augmentar, deixant una capa desèrtica amb roques en forma de lloses. Probablement l’aigua s’ha dissociat i, com que Venus no té camp magnètic, el vent solar s’ha endut l’hidrogen cap a l’espai interplanetari. La pressió atmosfèrica a la superfície del planeta és 92 vegades la de la Terra.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRETS

VOTO, EDUCACIÓN, EMPLEO JUSTO Y OTROS DERECHOS

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

 

<< L’acció federal executiva, en aquests casos, per molt veloç i dràstica que sigui, mai pot corregir plenament aquests abusos de poder. Cal alliberar les forces del nostre sistema democràtic dins d’aquestes zones mitjançant una immediata concessió de drets civils a tots els ciutadans, fent possible que els funcionaris per ells elegits siguin enterament corresponents amb tots els seus votants >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

JFK's 1960 Campaign”Primaries & Fall Election | The Pop History Dig
The Pop History Dig

<< The executive federal action, in such cases, no matter how swift and drastic, can never fully correct such abuses of power. It is necessary to unleash the forces of our democratic system within these zones through an immediate granting of civil rights to all citizens, making it possible for the officials elected by them to be entirely corresponding with all their voters >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< El segon defecte d’aquestes lleis és el seu fracàs en tractar específicament amb les formes més comunes d’abús de judici per part dels funcionaris que dirigeixen les eleccions locals i que no tracten a tots els sol·licitants per igual … >>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< The second flaw in these laws is their failure to deal specifically with the most common forms of abuse of judgment by officials who run local elections and who do not treat all applicants equally … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

New leaders for a new America

 

 

———————————————————

LA FRASE

 

“Nuestra propuesta de encontrar una solución política sigue absolutamente vigente”. “Intentamos sentarnos en una mesa de diálogo en la que la silla de enfrente siempre está vacía, siempre, y traslada su responsabilidad a los tribunales”.

Oriol Junqueras

 

Representant català triat pel poble per al Parlament de Catalunya, Congrés dels Diputats i Diputat Europeu, defensor de la dignitat de Catalunya, immemorial nació catalana, tancat a la presó des de fa tres anys.

Representante catalán elegido por el pueblo para el Parlamento de Catalunya, Congreso de los Diputados i Diputado Europeo, defensor de la dignidad de Catalunya, inmemorial nación catalana, encerrado en la cárcel desde hace tres años.

Catalan representative elected by the people for the Parliament of Catalonia, Congress of Deputies and European Deputy, defender of the dignity of Catalonia, an immemorial Catalan nation, locked up in jail for three years.

 

“En estos momentos me considero un preso político”.

 

Oriol Junqueras - Últimes notícies - 324

CCMA

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Tipos de osos - Especies y sus características

ExpertoAnimal

Els óssos estimats, protegits, visitats als Estats Units d’Amèrica i a diverses parts del món, que procuren per la seva existència i  de la vida animal que atrau la bondat humana i milers de visitants.

 

Impresionante colección de fotografías históricas de la National Geographic | LaReserva.com

aReserva.com

 

UNA DIFERÈNCIA estranya, anòmala i cruel: L’ós Cachou enverinat amb etilenglicol, substància present en els líquids anticongelants dels vehicles i trobat mort a Les (Vall d’Aran).

 

L'os Cachou hauria estat enverinat amb anticongelant

Ara.cat

L’ós ‘Cachou’ hauria estat enverinat amb anticongelant

 

El oso Cachou habría sido envenenado con anticongelante

 

The bear ‘Cachou’ would have been poisoned with antifreeze

 

<<Moltes persones, i cada vegada més, consideren la crueltat envers els animals com un assumpte de gran importància moral i social. Amb la Declaració Universal dels Drets dels Animals es pretén ajudar a que disminueixi el nombre d’animals que són tractats cruelment, també amb la sensibilització de la població i la creació de lleis ue castiguen els infractors>>.

———————————————————

La música immortal a favor de la cultura, el diàleg i la Pau. La grandesa del violí arriba a tots els cors