El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

δ   Cinc dies després de la seva arribada al Regne de Ponto (veni) i quatre hores després de veure per primera vegada a Farnaces i al seu exèrcit (vidi), César ja l’havia derrotat (vici).

   Pedro Sánchez, també, després dels cinc dies de la seva reflexió nacional i internacional i abans de les eleccions catalanes, va desembarcar a Catalunya (veni), hores després va veure el camp de batalla electoral – Aragonès, Puigdemont, Junqueras i altres – (vidi), que el dia de les eleccions avançades i innecessàries, Illa-Sánchez ja els havien derrotat (vici). Primer acte, de moment, i en vindran molts més. El taló de l’escenari puja i baixa. El representant Puigdemont, comparat amb el president i candidat Joe Biden, és molt jove. La fe mou muntanyes.

Fuetades i desunió

 

   La desunió visceral i contumaç de l’independentisme polític ha provocat tal resultat electoral. Ni l’espoli fiscal quantificat en 22 mil milions d’Euros -un 8,73% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya i que no tenen retorn per part del Govern central, centralista i nacionalista espanyol, ni el patiment ciutadà constant degut a una xarxa de trens de rodalies propis del segle XIX, ni l’Estatut d’Autonomia vigent que no és el que el poble va votar, ni l’horror de les operacions encobertes pagades amb fons públics de la denominada operación Cataluña, ni el denominat ‘155’ exterminador de l’autonomia, ni els representants presos polítics, ni els exiliats polítics a Europa des de fa 8 anys, ni la immensa repressió, ni el colonialisme espanyol demostrat amb tots aquests fets i altres, fan esclatar la necessària unió política independentista que els ciutadans de Catalunya, immemorial nació catalana, han demostrat i demostren arreu del país. Tampoc aquesta mandrosa abstenció del 42% a les eleccions catalanes del 12M, contribueix a aquesta necessària unió de l’independentisme.

Fracàs de l’Estat espanyol

   També, l’independentisme, ens mostra el grandiós fracàs nacional i internacional de l’Estat espanyol i dels seus Governs que, per un autoritarisme de segles passats, impedeixen el desenvolupament d’un estat federal i consenteixen una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. I mentre, Catalunya paga, paga i paga. La primera en aportar i la desena a rebre.

Conversacion sobre Historia

——————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Anunci del tractat de prohibició de proves nuclears

Anuncio del tratado de prohibición de pruebas nucleares

Nuclear Test Ban Treaty Announcement

<<Aquest tractat limitat de prohibició de proves nuclears, segons el nostre criteri més acurat, és més segur per als Estats Units que una limitada carrera d’armes nuclears. Per totes aquestes raons, tinc l’esperança que aquesta nació aviat aprovarà aquest tractat. Sens dubte donarà origen a un debat al Senat i a tot el país. La Constitució, sàviament, exigeix el consentiment i consell del Senat en tots els tractats, i aquesta consulta, en realitat, ja ha estat iniciada. Tot això es farà com cal. Un document que pugui assenyalar l’oportunitat històrica i constructiva que el món celebri un debat també històric i constructiu>>.

(President John F.Kennedy, Discurs televisat a tota la nació, La Casa Blanca, Washington, DC, 26 de juliol de 1963).

<<This limited nuclear test ban treaty, in our most careful judgment, is safer for the United States than a limited nuclear arms race. For all these reasons, I am hopeful that this nation will soon approve this treaty. It will certainly give rise to a debate in the Senate and throughout the country. The Constitution wisely requires the consent and advice of the Senate in all treaties, and such consultation has, in fact, already been initiated. All this will be done as it should be. A document that can point out the historic and constructive opportunity for the world to hold a historic and constructive debate>>.

(President John F. Kennedy, Nationwide Televised Address, White House, Washington, D.C., July 26, 1963).

Robert F.Kennedy Jr., candidat independent a les eleccions de novembre de 2024 per a la presidència dels Estats Units d’Amèrica. És fill del que va ser Fiscal General dels Estats Units, senador per Nova York i candidat pel Partit Demòcrata a les eleccions presidencials de l’any 1968. També és nebot  del que va ser recordat i estimat president dels EUA (1961-1963), John F.Kennedy.

<<Així mateix, confio que tots vosaltres, els ciutadans d’aquest país, preneu part en aquest debat, perquè aquest tractat és per a tots. I particularment es relaciona amb els nostres fills i néts, en nom dels quals hem de discutir. Aquest debat implicarà la presència d’experts militars, polítics i científics, però no ha de quedar només a les mans. El dret i responsabilitat són de vosaltres>>.

(President John F.Kennedy, Discurs televisat a tota la nació, La Casa Blanca, Washington, DC, 26 de juliol de 1963).

Diario AS

<<Likewise, I trust that all of you, the citizens of this country, will take part in that debate, because this treaty is for everyone. And it particularly relates to our children and grandchildren, on whose behalf we must argue. This debate will involve the presence of military, political and scientific experts, but it should not be left solely in their hands. The right and responsibility are yours>>.

(President John F. Kennedy, Nationwide Televised Address, White House, Washington, D.C., July 26, 1963).

 

——————————————————————————