El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   ℘ Els molt honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana, membres del Govern i del Parlament, multitud d’independentistes, podrien anar als jutjats espanyols amb els ulls embenats. Com el mag Xevi, de Santa Cristina d’Aro, que, l’any 1969, va conduir amb els ulls tapats un cotxe des del Saló del’Automòbil (Montjuïc) fins a Montserrat.

Afront pendent, sense rectificació ni solució

   La recollida de signatures per part de l’anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Partido Popular, suport Ciudadanos, contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. “Firmar contra Catalunya”, deien ciutadans espanyols que el van instar a signar. Quan lluny de l’Europa lliure i progressista!   Ara veiem les conseqüències que porten a Catalunya, immemorial nació catalana, cap a l’independentisme. Sense l’Estatut d’Autonomia que el poble va votar i ratificar i amb una autonomia que és una farsa, el camí és de la independència de la nació catalana.

   La bogeria i mala política de la recollida de signatures -utilitzar l’Estatut d’Autonomia com a arma electoral, va portar Catalunya cap els tribunals, tribunals i més tribunals. La feina política per la qual cobren emoluments puntuals i dietes considerables, es va començar a judicialitzar. L’anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, (Partido Popular) suport Ciudadanos, van iniciar una judicialització rere una altra. Capacitat per cobrar, però, incapacitat per solucionar de manera democràtica i intel.ligent un conflicte i problema espanyol amb Catalunya. Any 2006, any 2021, quinze anys de tribunals i judicialitzacions i no és que estiguem allà mateix, sinó molt pitjor. Són ben utilitzats els diners dels contribuents?

   El poble independentista, pacífic, democràtic, negociador, pactista ja està cansat de tantes mentides per part del govern central, centralista i nacionalista espanyol. Sense poder utilitzar el diàleg polític indispensable i propi de les grans nacions democràtiques, no para d’entrar i sortir dels jutjats i comparèixer davant dels tribunals. Detencions, càstigs, multes, inhabilitacions i més inhabilitacions, empresonaments, exilis, patiments indescriptibles… que han augmentat i augmenten l’independentisme demandat del treball pel diáleg i l’enteniment.

   Però, per part de Madrid, oïdes sordes. Multitud d’embolics de tota mena, però oïdes sordes. Això si, Catalunya, paga i calla. La inestabilitat social i política segueix, segueix i segueix fins el punt que, ¿podrà Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, administrar eficaçment -tant com li exigeix Europa- els fons estructurals ‘Next Generation EU’ de 140.000 milions d’Euros assignats a Espanya?

   Mentre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana, segueix, segueix i segueix… -manca d’intel.ligència, mediocritat supina-, ho veiem gairebé impossible.

   (Aquest text continuarà en un següent ‘post’) 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

El Punt Avui – Blogs – Avui

“Signar contra Catalunya!”, deien…la bogeria a la política

 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

Revista IDEES

Un poble pacífic, negociador, pactista, democràtic que creia en una taula de treball i diàleg

 

Resultat d'imatges per a "conflicte i problema espanyol amb Catalunya"

Avui

Una nació, un poble, enganyat i cansat d’una autonomia que és una farsa

 

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< S’ha instituït així mateix una senzilla organització per fer complir aquests acords. El Comitè ha rebut unes mil tres-centes queixes en dos anys; més reclamacions que les que ha rebut en els set anys i mig de la seva existència, i ha aconseguit solucionar el setanta-dos per cent dels casos presentats a litigi , record veritablement estimulant i sense precedents. S’ha aconseguit així mateix significatius resultats en l’ocupació de negres amb contractistes que abans no contractaven més que a blancs, i, d’altra banda, també s’ha aconseguit elevar als negres a llocs re responsabilitat tècnica i supervisora. I ho repetiré un cop més: totes aquestes provisions incloses en els contractes governamentals, així com els acords voluntaris contra la discriminació, es compliran rigorosament >>.

President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< A simple organization has also been instituted to enforce these agreements. The Committee has received some 1,300 complaints in two years; more claims than it has received in the seven and a half years of its existence, and has managed to solve seventy-two percent of the cases brought to litigation … a truly stimulating and unprecedented record. Significant results have also been achieved in the employment of blacks with contractors who previously hired only whites, and, on the other hand, it has also been possible to elevate blacks to positions of technical and supervisory responsibility. And I will repeat it once again: all these provisions included in government contracts, as well as voluntary agreements against discrimination, will be strictly enforced >>. 

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< més a més, el Govern federal, com a patró, continuarà la seva política d’integració en el seu sector d’ocupació i programes de desenvolupament >>

<< In addition, the federal government, as employer, will continue its policy of integration in its employment sector and development programs … >>

Nous líders, noves responsabilitats, servidors públics íntegres i noves esperances

New leaders, new responsibilities, upright public servants, and new hopes

———————————————————

LA FRASE

“Un Gobierno tiene que velar por el interés del Estado, y el interés del Estado requiere que los líderes independentistas presos pudieran estar no solamente libres, sino representando a la ciudadanía que les ha votado también”.

“A government has to ensure the interest of the State, and the interest of the State requires that the imprisoned independence leaders could not only be free, but also represent the citizens who have voted for them.”

 

Pablo Iglesias asegura que la reforma laboral se derogará al completo y advierte al PSOE: "lo firmado obliga" | Economía

Expansión

Pablo Iglesias

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Somormujo: curiosidades de un pez con alas - Fundación Aquae
Fundación Aquae

L’au peix o el peix au?

A la vora dels torrents de muntanya viu una au robusta, de la mida d’un estornell, anomenada cabussó. Abunda en diverses zones del globus i s’adapta perfectament a l’aigua, a l’interior << vola >> amb sorprenent mestratge. Bat les seves fortes ales i vola fins a fons de sis metres de profunditat. Allà pot resistir mig minut buscant aliment entre els rocs i la sorra. Es creu que el cabussó pot caminar pel fons de l’aigua, col·locant el seu cos en determinat angle contra el corrent. Això li val mantenir-submergit mentre es procura el pa. Una aleta movible, situada sobre els nassos de l’au, tanca el pas de l’aigua, i els ulls estan protegits per una prima membrana semblant a una tercera parpella.

(Reader’s Digest)

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL OBRA LA PORTA A LA CULTURA, EL DIÀLEG, LA PAU I DES DEL SO DEL VIOLÍ

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

El diplomático argentino que relató el horror nazi en tiempo real - LA NACION

La Nación

60 milions de morts

 

The German Lesson (Lección de alemán)

No és el camí de la bogeria, és la mateixa bogeria abans d’iniciar el camí cap al dolor, patiment, sang, mort, aniquilació i enfonsament a les profunditats de l’infern. Una obsessiva i cruel pressió familiar i social davant la gran mentida de ‘Les alegries del deure, que va conduir cap al nazisme, el ‘tercer reich i a la segona guerra mundial -60 milions de morts. Quan la bogeria de la crueltat humana comença en el si de la mateixa família i d’una societat malalta.

———————————————————

Responsable de prensa en IrsiCaixa - AECC - Asociación Española de Comunicación Científica
Coronavirus: Tres centros catalanes se unen para fármacos y vacuna
El Periódico

Tres centres catalans s’uneixen per crear fàrmacs i una vacuna contra la coronavirus

IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center i l’IRTACReSA esperen tenir les medicines en tres mesos

La multinacional farmacèutica Grifols col·labora en el finançament de la recerca

———————————————————