El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Del govern de Rajoy i del Partido Popular, suport Ciudadanos, va sortir l’ordre del desordre democràtic de l’instar als ciutadans de les nacions que formen la denominació Espanya, sempre contra Catalunya, a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i les quals signatures van ser l’origen de l’actual conflicte i problema espanyol amb Catalunya iniciat, l’any 2006, per part de Rajoy del Partido Popular, suport Ciudadanos. Origen, també, de l’enorme creixement de l’independentisme i marxa, sense parar, cap a la independència de Catalunya, immemorial nació catalana. El fracàs de l’Estat espanyol, respecte a Catalunya, és rotund i internacional i cada dia que passa és més odiós.

   Un Estatut d’Autonomia revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats, ratificat pel rei i pel poble de Catalunya. I tot això, no per res, sinó per treballar i ser útils a la dignitat de la nació catalana, el progrés i la Pau. Pero, per alguns, això no interessa per a res.

  Recollir signatures contra aquest Estatut va posar en evidència a una democràcia menor i obrir una inestabilitat permanent entre Catalunya i Espanya que, per un costat, sembra més independentisme i per l’altre, mostra el fracàs i debilitat de l’Estat espanyol davant l’enteniment amb la nació catalana.


Maragall (izquierda), Más (en segunda fila), Manuela de Madre, Carod Rovira y Saura, tras la aprobación del nuevo Estatuto de Autonomía de Cataluña en el Parlamento catalán en 2005.
 MARCEL·LÍ SÀENZ

Maragall, Más, Manuela de Madre, Carod Rovira y Saura | Edición impresa | EL PAÍS

 El País

 

La gran desil·lusió, més tard, per la pèrdua d’una Pau irrecuperable

 

———————————————————