El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

  Sí, és aquella pel.lícula d’Alfred Hitchcock amb James Stewart i Kim Novak com a actors principals. Però, ara, no es tracta d’aquest film. Més aviat seria la situació de quan els personatges salten de la pantalla i venen cap a la platea. Pot haver moments de tot. Somriures i llàgrimes, pànic, terror terrorífic…, totes aquelles emocions que la persona humana pot ser capaç de sentir i expressar.

   A segons quins barris de Nova York, de carrers estrets, humits i profunds, expliquen, que encara hi ha persones de totes les edats i condicions, que senten un calfred a l’esquena perquè noten i creuen que King Kong els persegueix. El goril.la bo. En realitat, qui persegueix a qui?

   El dolent de la pel.lícula real de la vida diària no és King Kong. És el personatge malvat i tenebrós del virus infernal que salta de la pantalla i s’escampa a la velocitat de la llum. S’incrusta als éssers humans que, en molts casos, no paren de provocar-lo constantment i en massa. Pot arribar a destrossar l’organisme de milions de persones. Ja ho estem veient. És com la peste bubònica. Quin futur els espera a les noves generacions? El de l’emblema de la calavera?

   Al personatge del virus infernal que surt veloç i content de la pantalla, només se li pot combatre amb tres vacunes. A saber: la del distanciament, una continuada o freqüent rentada i desinfecció de mans i l’ús de màscares. Els canons de Bonaparte contra les urpes afilades del virus que ja ha aconseguit una gran victòria: 400 mil vehicles surten de Barcelona i milers d’altres grans ciutats de la nació catalana, malgrat l’avís de recomanació del Govern de la Generalitat de que no es surti. El virus acampa al seu aire davant una irresponsabilitat manifesta que augmenta amb la festa sense fre de les nits interminables. I d’un estiu amb una explosió solar pròpia d’un planeta en extinció.

   La situació es veurà clara i terrible quan el mantell del virus infernal ho cobreixi tot, com en una nit sanguinolenta del Comte Dràcula, el vampir de Romania. Sí, vampir. La situació es veurà clara quan els malalts del virus infernal, s’amunteguin en els passadissos dels hospitals i els morts romanguin apilats a les voreres dels carrers, esperant un lloc on ser sepultats. Segurament en parcs públics com a Nova York.

   En espera de noves vacunes, tres de molt importants: responsabilitat, disciplina i solidaritat.

Peste Negra: el apocalipsis en forma de epidemia que devastó a ...

reporteindigo.com

 

Pesta Negra: l’apocalipsi en forma d’epidèmia que va devastar a Europa.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipí

 

LIFE | James meredith, Life magazine archives, African american ...

LIFE | James meredith, Life magazine archives, African american …

pinterest.com

<< Va ser per aquesta raó per la qual vaig nacionalitzar la Guàrdia Nacional de Mississipí com el més adequat instrument, si algún es necessitava, per preservar l’ordre i la llei, mentre els caps de la policia executaven les ordres de tribunal i es preparaven a donar-los suport mitjançant l’ús de qualsevol mitjà civil o militar que així mateix fos necessari >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< It was for this reason that I nationalized the Mississippi National Guard as the most appropriate instrument, if any were needed, to preserve order and law, while police chiefs executed court orders and prepared to back them through the use of any civil or military means that were also necessary >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

Derechos Civiles los dirigentes se reúnen con el Presidente John F ...

<< Sento profundament el fet que en aquest cas es fes necessària la intervenció de el braç executiu, però tots els altres mitjans i alternatives, incloent la persuasió i la conciliació, ja havien estat esgotats. Si s’haguessin emprat les forces policials de Mississipí per donar suport a les ordres de tribunal en lloc de bloquejar-deliberada i il·legalment; si la Universitat de Mississipí hagués fet honor a la seva fama admetent pacíficament a aquest sol·licitant d’acord amb l’actitud que ja han adoptat altres Universitats de sud des de fa anys, hagués estat possible arribar a una solució assenyada sense que les forces federals s’haguessin vist obligades a intervenir >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< I deeply regret the fact that in this case the intervention of the executive arm was necessary, but all other means and alternatives, including persuasion and conciliation, had already been exhausted. If the Mississippi police forces had been used to support the court’s orders instead of deliberately and illegally blocking them; If the University of Mississippi had lived up to its fame by peacefully admitting this applicant in accordance with the attitude that other Southern Universities have already adopted for years, it would have been possible to arrive at a sensible solution without federal forces being forced to intervene >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

(En el proper capítol del ‘post’)

(In the next chapter of the ‘post)

——————————————————–

LA FRASE

 

“Estic dis­po­sat a dia­lo­gar amb tot­hom, també amb els que aplau­dei­xen la meva presó. M’estimo més el país que a mi mateix”.

 

Estoy dispuesto a dialogar con todos, también con los que aplauden mi prisión. Prefiero el país que a mí mismo “.

“I am ready to talk to everyone, including those who applaud my prison. I love the country more than I love myself. “

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras treballarà a la Universitat de Vic | | Blog ...

BanderaCatalana.cat

Home savi i bo. Representant del poble. Elegit membre de la Cambra de Representants, de Madrid, i del Parlament Europeu. Pres polític català entre els altres presos polítics i els exiliats a Europa. Advoca i ha advocat sempre per la feina d’una taula de diàleg per solucionar el conflicte i problema espanyol entre Espanya i la nació catalana.

 

Wise and good man. Representative of the people. Elected member of the House of Representatives, Madrid, and the European Parliament. Catalan political prisoner among the other political prisoners and those exiled to Europe. He advocates and has always advocated the work of a dialogue table to solve the Spanish conflict and problem between Spain and the Catalan nation.

 

———————————————————

LA MÚSICA MÀGICA QUE MAI NO MORIRÀ

 

       Johannes Brahms

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

En lloc d’enteniment, la rebel.lió militar,  el cop d’estat,  la guerra civil i incivil espanyola. 1936, 1937, 1938, 1939, un milió de morts. La guerra interminable.

 

Notícies sobre Guerra Civil Espanyola | EL PAÍS Catalunya

cat.elpais.com

Espanya, malgrat ser bressol del federalisme, és una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Sempre guerres incivils i presons. L’autonomia de Catalunya, immemorial nació catalana, no és una autonomia veritable. No és la que volen els seus ciutadans. No és la que correspon a una nació històrica com Catalunya. L’Estat espanyol respon de manera autoritària, injusta i cruel a les demandes i aspiracions del poble i Govern de Catalunya. Això ho confirma el 80 per cent dels ciutadans de la nació catalana que volen la independència. L’actitud de l’Estat espanyol respecte a Catalunya, no encaixa a Europa ni en el món lliure.

———————————————————