El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Primer va ser ‘Caixa de Pensions’, per ajudar sobreviure a les famílies i treballadors brutalment picats, durant la ‘Setmana Tràgica’ de Catalunya de 1909. Els morts hi van ser. Més tard, el nom es va allargar. ‘Caja de Pensiones para la Vejez’. Però, faltava una paraula clau, ‘…y de Ahorros’ per engrandir la seva tasca econòmica, però, per sobre de tot, la seva extraordinària Obra Social que encara avui perdura. La tercera del món. ‘Gates Foundation’ és la primera, seguida de ‘Wellcome Trust’.

   El gran creixement econòmic i social de la ‘Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros’, va col.locar un altre afegit al seu nom que marcaria l’inici de la seva expansió territorial, ‘Caja de Pensiones para la Vejez y de Ahorros de Catalunya y Baleares’.

   Arribada la democràcia, tantes vegades interrompuda a cops de pronunciaments, rebel.lions militars, revoltes i cops d’estat, la llengua catalana va agafar empenta i va anant sortint del “si eres español, habla español”, “hable bien, sea patriota, no sea bárbaro”, “hable cristiano”…propis del totalitarisme i autoritarisme dictatorials. Així, el nom de l’entitat d’estalvi i previsió catalana, es va poder canviar el nom i del qual s’enorgullia la nació catalana, “Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears”. I d’Andorra, es podia haver nomenat, ja que sempre hi va haver diverses sucursals en aquell Principat.

   Els diversos noms no s’acaben, però, bo, també vol dir canvi, perseverança i permanència. I llocs de treball. El nom actual, ‘CaixaBank’, sorgit després de que es permetés l’enfonsament de les caixes d’estalvi, algunes amb 150 anys d’existència. Així, els bancs, van aconseguir, de franc, una suculenta quota de mercat. Ara, pràcticament, amb poca competència.

   De tots els noms oficials de l’entitat d’estalvi, un ha romàs enfortit per una expressió popular, sortida i reforçada de la ment i el cor del poble de la nació catalana: ‘la Caixa’. Un sentiment de cosa pròpia, familiar i de pertinença que mai ha abandonat a ‘la Caixa’, en tota la seva trajectòria de fortalesa i grandesa social i econòmica.

 

‘…i d’Estalvis’, de cara a la previsió dels infortunis i calamitats

 

   Fossin els que fossin els temps i els anys, una paraula clau tant en el nom com en la seva activitat: ‘…i d’Estalvis’, ‘…y de Ahorros’ que volia expressar una finalitat humana i social: la virtut de l’estalvi. Si una família, un Estat, una empresa, un negoci, una persona, són capaços de practicar aquesta virtut, es podria afrontar l’infortuni amb més seguretat i tranquil.litat. Tant pels empresaris, treballadors i societat en general. 

   A la nació catalana, durant anys, han  vingut milions de visitants. L’any 2019 van arribar 19,3 milions de persones de visita i es van gastar més de 21.000 milions d’euros. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per a l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Quan es té en consideració bens i serveis, les vendes de les empreses catalanes a la resta d’Espanya, 61.134 milions i les exportacions a la resta del món, 60.526 milions. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   El producte interior brut de Catalunya va arribar als 250.597.000 d’euros el 2019, xifra que representa un creixement anual d’un 1,9%. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   L’aeroport del Prat va tancar el 2019 amb un nou rècord de passatgers, 52,6 milions. Això representa un augment del 5 per cent, comparat amb un any enrere. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Set milions de roses venudes a Catalunya, al Sant Jordi de 2019. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur? 

   Uns 15 festivals van fer ells mateixos una anàlisi sobre l’impacte econòmic que han tingut i, en conjunt, van comunicar ingressos per 327,8 milions d’euros. Els que van generar més diners van ser el Primavera Sound i el Sónar, amb 120 milions cadascun, seguits del Festival de Cap Roig, el Festival Castell de Peralada i el Festival de la Porta Ferrada, amb beneficis entre 20 i 10 milions. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Un exemple. Girona, Temps de Flors, consolida la xifra al voltant de 250.000 visitants en l’edició de 2019. Un moviment econòmic important per la ciutat. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   El Club de Futbol Barcelona va obtenir la temporada 2018-2019, 852 milions en beneficis. Ho diu la revista ‘Forbes’ que també explica les persones més riques d’Espanya, nació de nacions, i de Catalunya. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Els ciutadans de la nació catalana aporten cada any en impostos, la xifra de 16.800 milions d’euros un 8,2% del PIB català i que no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista. Es va estalviar el que havia d’estalviar-se per l’infortuni que pugui passar en el futur?

   Com es pot permetre que l’economia submergida arribi a Espanya a un 22% del PIB? La més alta, amb escreix, de la Unió Europea. Quina irresponsabilitat! Quina vergonya!

   Mentre que el govern espanyol ja ha presentat els pressupostos generals de l’Estat amb una nova baixada de l’IRPF, Espanya es confirma com l’únic país de la Unió Europa que supera el 3% de dèficit i, a més, és el quart país per la cua de l’eurozona en recaptació d’impostos. (Pressupostos vigents del senyor Montoro, Partido Popular).

   Si Espanya se situés en la mitjana europea de recaptació d’impostos, aflorarien prop de 100.000 milions d’euros, una xifra que comportaria superàvit i facilitaria el pagament de partides com les pensions.

   Són uns exemples mínims davant l’enorme potencial econòmic de Catalunya, però, que a el mateix temps, indiquen una important capacitat d’estalvi tant pel Govern, els empresaris i treballadors. Situacions com aquesta pandèmia o altres calamitats que ens puguin caura a sobre, posen de manifest la importància de l’estalvi i previsió.

   Virtut humana que qui la practiqui, pugui o vulgui practicar -cadascú segons les seves possibilitats-, comporta una bona actuació humana tant per l’estalvi com per altres exigències de la vida.

   Com perquè cap empresa acomiadi a ningú. Com perquè cap treballador perdi el seu lloc de treball. Com perquè amb empreses estalviadores, ningú pugui ser acomiadat davant d’una pandèmia com l’actual.

 

www.enciclopedia.cat

Antiga seu central de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i

Balears ‘la Caixa’.

 

www.xtec.cat

 

Mont de Pietat de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears

 

www.elconfidencial.com

Actual seu central de CaixaBank, ‘la Caixa’

www.teinteresa.es

Foto 1 de Un documental repasa la trayectoria de Francesc Moragas, fundador de la Caixa de Pensions

 

www.elperiodico.cat

 

La Fundació la Caixa, a través del seu programa EduCaixa, i el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa posen en marxa el Coronavirus Community Lab, la primera iniciativa participativa que convida la població a presentar projectes de ciència ciutadana que millorin la gestió de la crisi de

Dirigit especialment a alumnes i docents de segon cicle d’ESO i batxillerat, i també a famílies i adults de tot Espanya i Portugal, el Coronavirus Community Lab els ofereix l’oportunitat de contribuir a l’apoderament i mobilització de la seva comunitat més pròxima (família, centre educatiu, comunitat de veïns, barri, associació…), estudiar la situació particular d’una manera holística i explorar i implementar solucions per millorar la seva salut integral: la salut física i mental, la socialització, la nutrició, el descans i l’activitat física, entre d’altres.

Aquest programa també vol donar resposta a problemes que afectin diferents comunitats com, per exemple, joves afectats emocionalment per la situació o amb dificultat per seguir les activitats educatives a causa d’un limitat accés a les TIC.

Reposador

El principal propòsit d’aquesta iniciativa és la creació d’un reposador on s’acolliran totes les iniciatives de ciència ciutadana per donar-los visibilitat i difusió, fomentar sinergies i crear una xarxa de solucions a l’abast de tothom.

A més, es premiaran les tres millors iniciatives amb oportunitats de formació ‘online’ amb l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i sis kits d’eines TIC (dos per premi) perquè els equips guanyadors pugui ajudar famílies de la comunitat en risc d’exclusió social.

El termini de presentació dels projectes, obert a tot Espanya i Portugal, és de l’1 d’abril al 12 de juny.

(El Periódico)

 

www.lavozdigital.es

La Caixa destina 1,5 millones de euros a proyectos de investigación sobre el coronavirus

 

 

Una investigadora del Irsi-Caixa, en el Hospital Germans Trias y Pujol de Badalona. / RICARD CUGAT (BCN)

IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center y el IRTA-CreSA esperan tener las medicinas en tres meses

 

www.20minutos.es

La Obra Social “la Caixa” invierte 20 millones de euros en proyectos sociales

  Imagen del IrsiCaixa, el Instituto de Investigación del Sida, en el que colabora la Obra Social "La Caixa" / CG

cronicaglobal.elespanol.com

Imagen del IrsiCaixa, el Instituto de Investigación del Sida en el que colabora la Obra Social “La Caixa” / CG

ww.elindependiente.com

La Fundación ”la Caixa” impulsa un servicio de asistencia psicológica para el personal sanitario que lucha contra el COVID-19

 

www.elperiodico.com

El presidente de la Fundación Bancaria La Caixa, Isidro Fainé, saluda a pacientes en el Hospital Clinic de Barcelona.

Desde el 2009, la Caixa ha destinado un total de 5.030 millones de euros a la obra social, según el balance que ha hecho la entidad sobre el presupuesto invertida en acción social, cultural y científica en los diez últimos años.

prensa.lacaixa.es

La Obra Social ”la Caixa” y la Fundación Instituto San José inauguran el EspacioCaixa de Atención Integral a personas con enfermedades avanzadas

 

ecodiario.eleconomista.es

El estudio, impulsado en colaboración con la Obra Social “la Caixa” y la Confederación Española de Familiares de Personas con Alzheimer y otras Demencias (CEAFA), señala que los cuidadores que participan en estas sesiones también mejoran la resiliencia, que es la capacidad de las personas de sobreponerse a situaciones difíciles y estresantes emocionalmente y salir reforzadas de ellas.

 

www.siripsevilla.org

Nueve hospitales públicos incorporarán 121 sillones cama para las unidades de Oncología Pediátrica gracias a un convenio con la Obra Social La Caixa.

www.infosalus.com

La Obra Social La Caixa, el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (Ciberer) y la Fundación Mencía han firmado un acuerdo para llevar a cabo un proyecto pionero de investigación preclínica de una enfermedad mitocondrial que servirá para buscar posibles tratamientos para esta patología y contribuirá a mejorar el conocimiento de otras enfermedades mitocondriales similares.

prensa.lacaixa.es

La Fundación ”la Caixa” destina 4,3 millones de euros a impulsar proyectos de inserción sociolaboral y vivienda para la inclusión social.

www.ibecbarcelona.euwww.ibecbarcelona.euwww.ibecbarcelona.eu

www.ibecbarcelona.eu

“L’Obra Social La Caixa concedeix 77 beques de doctorat”

 

fundaciongaem.org

La Fundació Bancària “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya destinen 30 milions d’euros a actuacions d’obra social durant el 2016

oci.regio7.cat

TV3 repassa la trajectòria del fundador de la Caixa de Pensions per a la Vellesa

 

www.elnacional.cat

Francesc Moragas y el rey Alfonso XIII, durante la visita al Amparo de Santa Lucia (6 de junio 1922).

 

www.bonart.cat

L’ICRPC INTENSIFICA LA RECERCA GRÀCIES AL SUPORT DE L’OBRA SOCIAL “LA CAIXA”

 

www.elvallenc.cat

 

L’Obra Social ”la Caixa” convoca 197 beques de postgrau en universitats espanyoles i estrangeres

 

www.corresponsables.com

La Obra Social La Caixa y el Fondo Social Europeo impulsan el empleo juvenil con 21 millones

www.youtube.com

 

fundacionpadreleonardocastillo.org

 

www.elbloginfantil.com

Los niños son el eslabón más débil al depender totalmente de los adultos para tener la vida que merecen. Es necesario aumentar las ayudas tanto estatales como las de iniciativa privada para garantizar el presente y el futuro de nuestros hijos. Y eso es lo que nos cuenta el vídeo, como la Obra Social «la Caixa» está colaborando para romper el círculo de la pobreza que se transmite de padres a hijos. Lo hacen a través del programa CaixaProinfancia.

 

sociedad.elpais.com

El programa Proinfancia de la Caixa lucha contra la pobreza infantil.

 

www.melillahoy.es

La Obra Social la Caixa y el Banco de Alimentos impulsan la recogida de leche para niños de Melilla.

 

 

www.20minutos.es

Obra Social “la Caixa” destina 60.000 euros a dos proyectos de lucha contra la pobreza infantil y exclusión.

 

microdonativos.lacaixa.es

Para luchar contra el cáncer, el Hospital Sant Joan de Déu (con el apoyo de la Fundación Leo Messi, la Fundación FC Barcelona y la escuela de negocios IESE) ha llevado a cabo una campaña para recoger, mediante donativos, los 30 millones de euros necesarios para construir el mayor centro de oncología pediátrica de Europa. De este modo, desde la Obra Social ”la Caixa” nos queremos sumar a ellos para ayudar en la construcción de este gran centro que beneficiará a cualquier niño que padezca esta enfermedad.

 

Caixaforum Barcelona

 

 

Palau Macaya

Romà Macaya va comprar els terrenys l’any 1899 i va encarregar un edifici de nova planta a Josep Puig i Cadafalch; format per planta baixa, principal, dues plantes superiors i dues torres. Aquest Projecte havia de ser un edifici nou, residencial, propietat de Romà Macaya Gibert on s’instal·laria el matrimoni.

El Palau Macaya de la Obra Social ‘La Caixa’, cardioprotegido

La Fundación Bancaria “la Caixa” completa esta semana la cardioprotección de sus centros más relevantes con la instalación de un equipamiento de desfibrilación de última generación en el Palau Macaya de la Obra Social “la Caixa”, en Barcelona. Esta iniciativa incluye la formación de los profesionales del centro para que, en caso de emergencia, puedan utilizar con éxito estos dispositivos. Tanto los desfibriladores como los cursos de formación los aporta Transporte Sanitario de Catalunya (TSC)

 

prensa.lacaixa.es

 

prensa.lacaixa.es

 

www.elmundo.es

La Caixa cuenta con 8.000 pisos de alquiler social para gente con dificultades

 

prensa.lacaixa.es

 

elapuron.com

La Obra Social “la Caixa” facilita 13 viviendas de alquiler solidario en Fuencaliente

prensa.lacaixa.es

www.lacomarcadepuertollano.com

La Caixa reivindica la figura de Francesc Moragas en el 150 aniversario del nacimiento del fundador de la entidad

«La transformació de La Caixa al llarg de més d’un segle s’ha fet conservant la seva essència, els seus valors, la seva cultura organitzativa i, per descomptat, el seu compromís amb la societat, amb les seves persones, amb la seva cultura, amb la seva educació i amb la seva ciència. Que la memòria de tot el que va fer Moragas i tots els que han vingut després ens ajudi a poder seguir construint aquesta gran institució que avui és i representa La Caixa >>. (Isidre Fainé)

 

«No es pot ser emprenedor si no és optimista i es fe en el que un creu que es pot fer realitat. Moragas, amb un gest de complicitat, deia: L’impossible tan sols és una mica més difícil que les coses difícils ». (Isidre Fainé).

 

valenciaplaza.com

CaixaBank celebra una nueva Semana Social del Voluntariado en la Comunitat Valenciana

 

www.abc.es

 

La Obra Social la Caixa destina 2,6 millones a la lucha contra la pobreza infantil y la exclusión social

 

www.sanpabloburgos.com

  • El primer equipo de la entidad burgalesa, en colaboración con los voluntarios de la Obra Social La Caixa, han compartido la mañana de este miércoles con los niños ingresados en el hospital

portal.lacaixa.es

 

www.diariodenavarra.es

Voluntarios de Obra social ‘la Caixa’, colaborando con personas con discapacidad.

Isidro Fainé, presidente de la Fundación Bancaria “la Caixa”, participó en el acto central del Día del Voluntario.

Voluntaris en acompanyament al centre ‘Palamós Gent Gran’ de l’Hospital Comarcal de Palamós

De l’equip de Voluntaris “la Caixa” realitza la compra d’aliments al mercat de Girona per ajudar a una persona depenent durant la crisi sanitària del Covid-19. Pere Duran / Nord Media

 

www.youtube.com

Exposició Tehotihuacan, Ciutat dels Déus, Obra Cultural ‘la Caixa’

es.blastingnews.com

Músicas en la antigüedad: exposición de la Obra Social La Caixa en Madrid

 

www.youtube.com

Exposició Delacroix (1798-1863)

CaixaForum

 

www.diariosur.es

Una exposición de la Obra Social la Caixa y el Museo Reina Sofía los recupera en Málaga para reescribir esa parte menos contada del ‘Guernica’.

 

www.cantabria24horas.com

La Obra Social ”la Caixa” y el Ayuntamiento de Laredo presentan una exposición sobre el paso del hombre de nómada a sedentario

 

www.youtube.com

Exposición Génesis. Sebastiâo Salgado. Obra Social “la Caixa”

 

Génesis es un mosaico increíble donde la naturaleza se expresa en toda su grandeza. Después de casi tres décadas de reflexión sobre los dramas y tragedias de la humanidad, el reconocido fotógrafo brasileño Sebastião Salgado inició en 2004

 

www.dream-alcala.com

Exposición El Ártico se rompe, de Obra Social “la Caixa”

 

magmacultura.com

 

proasur.com

 

Obra social “La Caixa”, en su afán por la divulgación de la cultura, realiza interesantes exposiciones para todos los públicos sobre muy diversos temas, con carácter temporal e itinerante.

www.libremercado.com

La Obra Social “la Caixa” presenta los 20 proyectos seleccionados del Programa de Emprendimiento Social

El objetivo es apoyar a empresas sociales que quieren lograr un impacto social.

 

www.youtube.com

“La Caixa” premia els dibuixos dels alumnes de l’Escola Montessori de Rubí inspirats en l’obra social de l’entitat.

 

www.youtube.com

«Mi vida se parece a la superficie de mis cuadros».

Entender la experiencia creativa de Miquel Barceló (Felanitx, Mallorca, 1957),

misteriosa, diversa y provocadora, es la razón de ser de la exposición

organizada por la Obra Social la Caixa con 180 piezas, desde las grandes

telas creadas a partir de 1983 hasta las más recientes.

colectivosalas.blogspot.com

Exposición de fósiles de dinosaurios de Mongolia en el Museo de la Ciencia

 

La Acción social en el ámbito rural de ‘la Caixa’ selecciona los mejores proyectos de 2017

•••

Una Obra Social i Cultural extensíssima que se situa en tercer lloc en l’ordre mundial. Números, xifres, apunts comptables, comptabilitat, inversions, serveis econòmics i d’estalvi, caixers automàtics, productes, assegurances, negoci que situen, precisament, la persona humana com a receptor important d’aquest negoci que procedeix de la força de l’estalvi i previsió.
La confiança de milions d’impositors i el treball de directius i empleats fa possible que, de la generació de beneficis estalviats, una part important reverteixi en aquesta extensa Obra Social i Cultural de la Fundació la Caixa”.

Finalitat primordial per aquells temps (1904), i l’objectiu complert i per molts anys, del senyor Francesc Moragas i Barret, fundador de la ‘Caixa de Pensions, avui, CaixaBank.

 

Isidre Fainé i Casas

 

President de la Fundació ‘la Caixa’

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

<El 1961 vam partir per a un viatge no menys perillós que el emprès el 1630 per l’Arbella >> deia el president electe Kennedy a el cos legislatiu de Massachusetts el 9 de gener de 1961. << Perquè aquells als quals se’ls dóna molt, molt se’ls demana. I quan en alguna data futura l’alt tribunal de la Història jutgi cadascú de nosaltres, observant si en el nostre breu temps de servei hem complert amb les nostres responsabilitats cap a l’Estat, el nostre èxit o fracàs, en qualsevol càrrec que hàgim exercit, es mesurarà per les respostes a quatre preguntes:

(President John F. Kennedy, Cos Legislatiu de Massachusetts, 9 de gener de 1961).

 

<In 1961 we set off for a journey no less dangerous than that undertaken in 1630 by Arbella >> -said President-elect Kennedy to the Massachusetts legislative body on January 9, 1961. << Because those who are given a lot, much is asked of them. And when at some future date the high court of History judges each one of us, observing whether in our brief time of service we have fulfilled our responsibilities towards the State, our success or failure, in any position we have held, will be measured for the answers to four questions:

(President John F. Kennedy, Massachusetts Legislative Body, January 9, 1961).

 

<< Primer: Vam ser veritablement homes de valor, amb valor per enfrontar-nos als enemics, i valor per enfrontar-nos, quan sigui necessari, als amics; amb valor per resistir tant la pressió pública com la cobdícia privada? >>.

 

<< First: We were truly men of courage, with courage to face enemies, and courage to face, when necessary, friends; Courageous to resist both public pressure and private greed? >>.

 

<< Segon: ¿Vam ser veritables homes de judici, amb visió tant de el futur com de el passat, dels nostres propis errors com dels errors dels altres, amb saviesa suficient per adonar-nos del que no vam saber i suficient sinceritat per admetre-ho .. .? >>.

 

<< Second: Were we true men of judgment, with a vision of both the future and the past, of our own mistakes and the mistakes of others, with enough wisdom to realize what we did not know and enough sincerity to admit it .. .? >>.

 

www.gettyimages.com

 

<< Tercer: Vam ser veritablement homes íntegres, homes que mai es van separar dels principis en els quals creien o de poble que creia en nosaltres; homes als que ni el lucre monetari ni l’ambició política podrien mai allunyar de l’acompliment de la nostra sagrada obligació? >>.

 

<< Third: Were we truly honest men, men who never separated from the principles in which they believed or from the people who believed in us; men whom neither monetary profit nor political ambition could ever keep from fulfilling our sacred obligation? >>.

 

www.jfklibrary.org

 

<< Finalment, ¿Vam ser, de veritat, homes plenament dedicats, amb l’honor no hipotecat a un individu o un grup i no compromesos per un objectiu o obligació privats, sinó lliurats únicament a servir el bé públic i l’interès nacional?>>.

 

<< Finally, were we really fully dedicated men, with the honor not mortgaged to an individual or a group and not committed by a private objective or obligation, but dedicated solely to serve the public good and the national interest?

 

www.dailymail.co.uk

 

—————————————————————————–

LA FRASE

 

Quan l’avís podria ser una gran i propera veritat

 

„Hacinados en las alturas, hambrientos, sometidos a violentas tempestades y extrañas epidemias, rotos todos los lazos familiares y sociales, los supervivientes empezarían a sufrir la falta de oxígeno debida a la desaparición de las algas del plancton y a la reducción de la vegetación terrestre. Confinados en la estrecha franja de tierra que separaría a los mares muertos de las pendientes montañosas estériles, la especie humana experimentaría una intolerable agonía. Tal vez treinta o cincuenta años después de la muerte de los océanos, el último hombre del planeta, en el que la vida orgánica se limitaría a las bacterias y algunos insectos necrófagos, exhalaría su último suspiro.“

 

„Overcrowded in the heights, hungry, subjected to violent storms and strange epidemics, all family and social ties broken, the survivors would begin to suffer from the lack of oxygen due to the disappearance of the plankton algae and the reduction of the terrestrial vegetation. Confined to the narrow strip of land that would separate the dead seas from the barren mountain slopes, the human species would experience intolerable agony. Perhaps thirty or fifty years after the death of the oceans, the last man on the planet, in which organic life would be limited to bacteria and some ghouls, would breathe his last breath. “

 

divingalmanac.com

 Jacques-Yves Cousteau

 

Navegador francés, explorador de mar,científico, fotógrafo e innovador 1910 – 1997

 

———————————————————————–

 

MÚSICA PER A LA SALUT, LA DEMOCRÀCIA I LA PAU

 

En aquests moments de tragèdia universal, la música de les grans nacions lliures, culturals i artístiques, no només és una columna de la civilització, és una companyia agradable en hores d’incertesa.

 

—————————————————————————–

 

L’APOCALIPSI

 

Qui havia d’esperar una cosa així? Els investigadors tindran molta feina. Necessitaran fons.

 

—————————————————————————–

www.cal.cat

Europa, segle XXI

—————————————————————————–