El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

ℑ  És agradable i esperançador esmentar el futur. Que feríem sense aquesta realitat de la vida? El futur és una font d’oportunitats i de modelar aspiracions justes. El futur és lluitar per una manera de viure.

   Durant molts anys vaig tenir l’oportunitat de parlar del futur. D’oferir a molts infants, nens, nenes i joves la Llibreta Futur de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears, ‘la Caixa’. Els pares ho havien de decidir i ho van fer bé. Normalment, els progenitors, veuen amb bons ulls un suport econòmic pels seus fills de cara al que existirà i passarà. En podem dir: estalvi i previsió. I més quan la Llibreta Futur, assegurava pel que fa als interessos una renumeració acceptable. L’efecte d’una bola de neu, deia jo. I no només pels interessos sinó també comptar, arribat el moment, amb el suport econòmic de ‘la Caixa’ i amb unes condicions favorables. En aquells moments, dels nombrosos productes de la Caixa de Pensions, la Llibreta ‘Super 3’ i la seva germana la Llibreta ‘Futur’, eren dels que més m’agradava oferir.

 

llibreta estrella super3 a estrenar. 1997. la c - Comprar en todocoleccion - 94076345

Pel futur de la pròpia Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears

   Es parlava molt del producte i s’informava al públic. Havíem de parlar molt. Sempre vaig creure que la Llibreta Futur no només ho era pels infants, nens i joves, sinó també pel futur de la pròpia Caixa de Pensions. Perquè els petits clients impositors anaven creixent, s’anaven fent grans. I a mesura que això passava, les seves aspiracions trucaven a la porta. El futur anava arribant i, junt amb els estalvis de la Llibreta Futur, el suport econòmic de ‘la Caixa’, si calia.

   Suport per els estudis, per anar a la Universitat, per cobrar la nòmina a ‘la Caixa’ un cop trobada una ocupació, per la compra d’un vehicle i la seva assegurança, per la compra d’un habitatge amb assegurança de la llar i altres assegurances, per la realització d’obres, per un viatge, per un pla de pensions…etcètera. Finalment, quan l’horitzó del futur es comença a divisar, poder cobrar la pensió de jubilació a la mateixa Llibreta Super 3 on tot va començar.

Poder servir a tants i tants clients

 

   Em vaig sentir molt orgullós de treballar a la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis deCatalunya i Balears, de la qual en va ser un dels seus prominents fundadors, l’any 1904, l’advocat i economista català Francesc Moragas i Barret. Orgullós, també, de poder servir a tants i tants clients i poder romandre al seu costat. Al Vendrell, a Palafrugell, a Calella de la Costa, a Girona (Pont de Pedra i Plaça Poeta Marquina), a Palamós, a Calonge, a Sant Antoni de Calonge i, finalment, a l’Oficina del Carrer Major de Palamós. Ens sentíem estimats pel poble que, amb una gran familiaritat i un sentiment com a cosa pròpia, acudia a ‘la Caixa’ un dels puntals socials i econòmics de la nació catalana.

La confiança

 

   Gràcies per la seva confiança i permeteu-me expressar el desig de la continuïtat d’aquesta confiança en uns moments en que ‘la Caixa’, després de més d’un segle d’existència, demostra la seva voluntat de servei, la seva fortalesa i porta a tots els llocs a on va la grandesa de la nació catalana. I, junt amb ella, la seva gran Fundació de l’Obra Social escampada arreu de les nacions que formen Espanya, la tercera del món només al darrere de la Gates Foundation i Wellcome Trust.

edificio la caixa de via layetana. postal si ci - Comprar Postales de Cataluña en todocoleccion - 39699495

Todocolección

Via Laietana

Caixabank extiende sus actividades a Canadá y abre una oficina de representación en Toronto | Expansión
Expansión

Avinguda Diagonal

CosmoCaixa - Museo de la Ciencia | Visit Barcelona Tickets

Visit Barcelona Tickets – Turisme de Barcelona
Lo que debes saber hoy, 21 de junio, de 2020
metropoliabierta.com

La Fundació La Caixa destinarà 1,5 milions a projectes vinculats al Covid-19

Catalunyapress

La Fundació La Caixa destinarà 1,5 milions a projectes vinculats al Covid-19

———————————————————

 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

FI DE LA DISCRIMINACIÓ FEDERAL EN ELS HABITATGES

FIN DE LA DISCRIMINACIÓN FEDERAL EN LAS VIVIENDAS

END OF FEDERAL DISCRIMINATION IN HOUSING

<< M’agradaria també anunciar que avui he signat una Ordre Executiva dirigida a tots els departaments i organismes federals perquè prenguin les mesures necessàries, per tal d’impedir la discriminació en la venda o arrendament de mitjans d’allotjament posseïts o administrats pel Govern federal , habitatges construïts o venudes com a resultat de préstecs o concessions fetes pel Govern federal, i allotjaments obtenibles a través de programes de renovació urbana o de el desenvolupament i reforma dels suburbis dirigida per organismes federals >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

Racismo inmobiliario en eeuu: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca — idealista/news

Idealista

Racismo inmobiliario en Estados Unidos de América: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca

 

<< I would also like to announce that today I have signed an Executive Order directed to all federal departments and agencies to take the necessary measures, in order to prevent discrimination in the sale or rental of lodging facilities owned or administered by the federal Government , homes built or sold as a result of loans or grants made by the federal government, and accommodations obtainable through federally directed urban renewal or suburban development and reform programs>>. 

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

Estados Unidos y su eterna historia de racismo - BarrancópolisBarrancópolis

Barrancópolis

<< Pel que fa als existents mitjans d’allotjament construïts o comprats com a resultat de préstecs directes de Govern federal o com a resultat de el programa de Renovació Ubana, he ordenat a l’agència d’habitatges i altres organismes adequats que utilitzin els seus bons oficis en promoure i estimular l’abandonament de les pràctiques de discriminació que ara puguin existir en tal terreny >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 20 de novembre de 1962).

Robert F. Kennedy: Sus mejores frases – Trianarts

Trianarts

<< With respect to existing means of accommodation built or purchased as a result of direct loans from the federal government or as a result of the Ubana Renovation program, I have directed the housing agency and other appropriate agencies to use their good offices to promote and encourage the abandonment of discriminatory practices that may now exist in such terrain >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, November 20, 1962).

 

Servei públic, futur i esperança

 

Public service, future and hope

 

 

———————————————————

LA FRASE

 

El conflicte i problema espanyol amb Catalunya segueix, i més latent que mai

El conflicto y problema español con Cataluña sigue, y más latente que nunca

 

The Spanish conflict and problem with Catalonia continues, and more latent than ever

 

“Cuando se ataca sistemáticamente a la autonomia se tiene derecho a la legítima defensa”

“Quan s’ataca sistemàticament a l’autonomia es dret a la legítima defensa

“When autonomy is systematically attacked, one has the right to legitimate defense”

Artur Mas afirma que Cataluña no está lista para la “independencia real” | España | EL PAÍS

El País

Artur Mas i Gavarró, Molt Honorable 129è President de la Generalitat de Catalunya, immemorial nació catalana

Inestabilitat i guerra freda

Instability and cold war

———————————————————

LA GRAN MÚSICA IMMORTAL, UN ESPAI DE CULTURA, ART I PAU

 

THE GREAT IMMORTAL MUSIC, A SPACE OF CULTURE, ART AND PEACE

 

———————————————————

 

L’APOCALIPSI

 

La vergüenza de civiles alemanes al ser llevados para que vieran las atrocidades del régimen nazi en los campos de exterminio - Infobae

Infobae

La vergonya de civils alemanys a l’ésser duts perquè veiessin les atrocitats del  règim nazi en els camps d’extermini

 

La vergüenza de civiles alemanes al ser llevados para que vieran las atrocidades del régimen nazi en los campos de exterminio

 

The shame of German civilians being brought in to watch the atrocities of the Nazi regime in the death camps

 

———————————————————

UNA QÜESTIÓ MOLT URGENT PER EL TRIBUNAL EUROPEU DE DRETS HUMANS

 

UNA CUESTIÓN MUY URGENTE PARA EL TRIBUNAL EUROPEO DE DERECHOS HUMANOS

 

A VERY URGENT ISSUE FOR THE EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS

CATALONIA

Pancarta / Cartell pel balcó – Llibertat Presos Polítics i Exiliats – Olga Palahi Jordi
olgapalahijordi.wordpress.com

———————————————————