El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   ♥ Pantalleros. Els denominen així perquè són com uns entusiastes convençuts de les pantalles. No de la pantalla gran del cinema educatiu i entusiasta, sinó de les més petites, totes aquelles que forcen els ulls a un exercici considerable i innecessari. El modernisme i la moda no sempre són aconsellables per una bona salut. Els pares i els educadors ja ho saben això, o ho haurien de saber. Protegir la salut humana és protegir la vida i la llibertat.

   Artefactes de tota mena ja es diguin mòbils constantment canviables, tauletes, portàtils… haguts i per haver anunciats amb una publicitat abassegadora que concentren a la maravellosa i alhora potència visual dels ulls, a un espai tan reduït que esborra la funció miraculosa de la seva creació. Una salut malmesa en una edat temprada i que els pares, educadors i el servei públic de la política deixent anar passant. Com queda, també, la tan necessària, formativa, educativa i divertida voluntat de lectura. La gran sort de poder llegir un llibre tan fantàstic com Moby Dick, escrit per Herman Melville i que recentment va entrar en un tema dels exàmens de la selectivitat. La gran sort de poder disfrutar unes estones del caliu d’una Biblioteca Pública. Ja ho deia l’estimat i recordat  President John F.Kennedy, el president màrtir, referint-se a la lectura: “Estimar la lectura és transformar hores de tedi per hores d’inefable i deliciosa companyia”. 

   La grandesa de l’amplitud d’un paisatge mariner que permet distingir una barca de vela i, al mateix temps, un vaixell petrolier. O una mare ós amb els seus cadells baixant turons, a la llunyana panoràmica d’un paisatge de muntanya.

   Ulls meravellosos per a una visió àmplia i extensa. Ulls meravellosos condemnats a la malaltia, degut a una visió ínfima i aliena a la seva funció. El més greu, nenes i nens amb la miopía com a futur. En el pensament humà, cecs que voldrien veure. Els oftalmòlegs ja ho han avisat i difós informació al respecte.

   Per sobre del poder de la imatge, el poder de la salut: ‘Uns ulls per a tota la vida’.

   Respecte pels ulls i la visió humana a tots els llocs.

   

Una visió àmplia del Baix Empordà des del poblat ibèric d’Ullastret situat al Puig de Sant Andreu (Foto: EFC)

Resultat d'imatges per a "uns ulls per a tota la vida"

Hospital de Nens

Conservar i protegir la visió des de la infància

Resultat d'imatges per a "adiccio dels mobils"

RAC1

Augmenten els casos d’addicció al mòbil entre els menors

Respecte pels ulls i la visió humana en tots els llocs

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< La discriminació racial als llocs de treball és especialment injuriosa tant per les seves víctimes com perjudicial per a l’economia nacional. Porta com a resultat un enorme malbaratament d’energies humanes, i alhora crea seriosos problemes comunitaris. És a més oposada a el principi democràtic de que a cap home se li pot negar treball adequat a la seva capacitat a causa de la seva raça, credo o ascendència

>>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

<< Racial discrimination in jobs is especially injurious to both its victims and harmful to the national economy. It results in a huge waste of human energy, while creating serious community problems. It is further opposed to the democratic principle that no man can be denied work suitable to his ability because of his race, creed or ancestry … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< El comitè d’el president per a la Oportunitat d’Igualtat d’Ocupació, reorganitzat per ordre executiva a principis de 1961, sota la immediata direcció de vicepresident, ha adoptat significatives mesures per eliminar la discriminació racial entre aquells sectors que treballen per al Govern. Centenars de companyies, que equivalen aproximadament a uns disset milions de llocs de treball, han convingut a suprimir les pràctiques discriminatòries que fins ara eren norma en tots els contractes de treball. Cent quatre grans empreses, incloent-hi els patrons més poderosos de país, han signat acords per dur a terme un eficaç atac a la discriminació en les ocupacions; i cent disset sindicats, representant el vuitanta-cinc per cent dels membres afiliats a l’AFLCIO, han signat també acords similars amb el comitè >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963)

<< The president’s committee for Equal Employment Opportunity, reorganized by executive order in early 1961, under the immediate direction of the vice president, has adopted significant measures to eliminate racial discrimination among those sectors that work for the Government. Hundreds of companies, equivalent to approximately 17 million jobs, have agreed to abolish the discriminatory practices that until now were the norm in all employment contracts. One hundred and four large companies, including the most powerful employers in the country, have signed agreements to carry out an effective attack on discrimination in employment; and one hundred and seventeen unions, representing eighty-five percent of the affiliated members of the AFL-CIO, have also signed similar agreements with the committee >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963)

Nous servidors públics, noves esperances

New public servants, new hopes

———————————————————

MÚSICA I CULTURA AMB EL SO DEL GRAN VIOLÍ, PER AL DIÀLEG, LA DEMOCRÀCIA, LA RESPONSABILITAT I LA PAU

 

———————————————————