El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Ω   Per més trens ràpids, supersònics, d’última generació o com els vulguin anomenar -els de rodalies els trens petits d’una altra època-, la distància entre Catalunya, immemorial nació catalana, i Madrid, és enorme. La distància entre Catalunya i les altres nacions i regions que formen la denominació Espanya, és encara més enorme. No existeix una aproximació possible. Estem a anys llum. I amb la mania constant d’instar a signar, firmar contra Cataluña, deien, del Partido Popular, com una mania persecutòria encara la distància és més llunyana. Com de la Terra a Saturn. Mai he entès que hi van a fer a Madrid. Si, es pot entendre, que viatgin a Viena, París, Roma o a Brusse.les…Catalunya té vocació europea.

Des de Madrid, les prohibicions, les amenaçes, els càstigs…

   Parlem idiomes diferents. Aquí el català, allà el castellà. Durant molts anys no podíem parlar ni escriure en català. Se’ns castigava si ho fèiem. Des de Madrid ens ho van prohibir. <<Si eres español, habla español>>, <<Hablad en cristiano>>, <<Hable bien, sea Patriota no sea bárbaro…>>, <<Viva España y la disciplina y nuestro idioma cervantino>>. I ,així més, i més, i més…Catalunya i els seus ciutadans només existeixen a l’hora del paga i calla.

<<Siguis qui siguis, vinguis d’on vinguis…>>

   A Catalunya, immemorial nació catalana, som diferents. Pensem diferent. Fem les coses diferent. <<Siguis qui siguis, vinguis d’on vinguis, pensis com pensis, benvingut siguis>>. Hi afagiria, ara, <<parlis com parlis>> que, de fet, ja ho vol significar. No hauríem mai instat a signar contra l’Estatut d’Autonomia legal, constitucional i ratificat pel poble de qualsevol altra Comunitat Autònoma. No hauríem portat mai al Tribunal Constitucional espanyol, l’Estatut d’Autonomia legal i constitucional de cap altra Comunitat Autònoma. No hauríem portat mai al Tribunal Constitucional espanyol, cap de les lleis socials demanades pel poble i aprovades pel seu Parlament. No hauríem mai desatès una petició de diàleg i d’enteniment per tal de tractar sobre un pacte fiscal per evitar l’ofec econòmic i social de una altra Comunitat Autònoma. El president Artur Mas si li va demanar una vegada i una altra, per activa i per passiva, a Mariano Rajoy. Catalunya si que ajuda a les altres comunitats autònomes i pateix un pèssim finançament. Catalunya, paga i calla. Quien más aporta, menos recibe. Greu injustícia fiscal.

…què et passa? Què tens? Quins són els problemes? Seiem i parlem…

    Catalunya mai prohibiria per la força a una altra Comunitat Autònoma, que el seu poble votés en un referèndum el seu dret a decidir el seu futur polític. Abans, però, s’asseuria a treballar pel diàleg, l’enteniment i per totes les possibilitats per aconseguir una solució justa per a tothom. Catalunya, d’acord amb la dignitat humana, la democràcia, la llibertat, la cultura…preguntaria què et passa? Què tens?Quins són els problemes? Seiem i parlem…

   Aquesta és la Catalunya, immemorial nació catalana, que no prendria l’autonomia a cap Comunitat Autònoma mitjançant la repressió de l’anomenat 155. Un desastre polític d’envergadura i per la democràcia. No ha solucionat res tot està pendent i pitjor. Un fracàs total que reforça a un independentisme superior.

Només, pel paga i calla

   Dos Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas i Quim Torra, castigats, inhabilitats, multats…un altre, Carles Puigdemont, exiliat a Brussel.les. Fets impropis d’una nació de nacions que vol ser Europea, democràtica i del segle XXI. No, no, Catalunya no hagués tancat mai a la presó a representants presos polítics i altres exiliats polítics. Aquesta no és la manera de tractar el conflicte i problema espanyol amb Catalunya a l’Europa del segle XXI. A Catalunya només se la vol retenir pel paga i calla i per la seva aportació del 20% al PIB espanyol.

Una única alternativa: referèndum de Pau i de democràcia

   Mai Catalunya, immemorial nació catalana, tancaria a la presó -ja fa gairebé quatre anys que hi són- a representants polítics, pares de família, bones persones, honestos, treballadors i amb una gran vocació de servei públic per la seva participació en fer possible un referèndum de Pau i llibertat d’expressió, en el qual hi van participar milions de ciutadans de Catalunya. Defensors de la dignitat de Catalunya davant l’immobilisme recalcitrant per part del govern central i centralista del Partido Popular presidit per Mariano Rajoy, quan el govern de la Generalitat de Catalunya donava a conèixer, una vegada i una altra, l’ofec econòmic i social de Catalunya així com un atac constant a la seva autonomia i un injust sistema de finançament que ratlla l’espoli fiscal.

No a una autonomia emmordassada

   Catalunya no hagués fet res de tot això contre altres nacions i regions que formen Espanya. La seva gran bandera la democràcia, la llibertat, l’enteniment, el pactisme, la cultura, l’educació, el coneixement, el treball…No a una autonomia emmordassada; si a una veritable autonomia. Portar les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya y demanades per la societat civil al Tribunal Constitucional, no és una veritable autonomia és una farsa.

 

La mediocritat i el fracàs polític com a bandera

Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades

 

Mundiario
ElPlural.com

Españoles a garrotazo limpio

 

Antonio José Alcalá

La Paseata 

Los españoles y el eterno dilema de las dos Españas. Por Nacho Rodríguez Márquez – La Paseata

 

Crispación quística

Religión Digital

 

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

XOC RACIAL A BIRMINGHAM

CHOQUE RACIAL EN BIRMINGHAM

RACIAL SHOCK IN BIRMINGHAM

(In the language of the Catalan/Catalonia nation)

<< Em satisfà molt notar el progrés realitzat per negres i blancs per posar fi a una lletja situació a Birmingham (Alabama). Vaig manifestar molt clarament, des que em vaig fer càrrec de la presidència, que empraria tots els mitjans possibles per protegir els drets humans i mantenir la llei d’aquest país. Mitjançant la persuasió i la negociació, i, quan cregui que aquests dos mitjans han fracassat, mitjançant demandes judicials i intervenció dels tribunals, hem intentat fer front a les nostres responsabilitats en aquest difícil terreny sempre que les ordres dels tribunals federals han estat ignorades o violades. Hem dedicat tot el poder de el Govern federal a assegurar el respecte i l’obediència a les decisions dels tribunals de justícia i a les lleis d’aquesta nació >>

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963).

<< I am very pleased to note the progress made by blacks and whites to end an ugly situation in Birmingham, Alabama. I have stated very clearly, since I took over as president, that I would use all possible means to protect human rights and uphold the law of this country. Through persuasion and negotiation, and, when I believe that these two means have failed, through lawsuits and court intervention, we have tried to meet our responsibilities in this difficult terrain whenever federal court orders have been ignored or raped. We have dedicated all the power of the Federal Government to ensure respect and obedience to the decisions of the courts of justice and the laws of this nation … >>

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

 

——————————————————–