El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

♦El de Nissan Motor a Catalunya. Ho escoltava en una ràdio: “Hemos conseguido doblegar a una gran multinacional”. “El logrado es un gran acuerdo…”  i així anar dient. Tothom semblava content i satisfet. El ‘ho hem aconseguit’ surava en l’ambient. I, abans de les vacances!

   Pensava que un gran acord hagués estat, aconseguir que cap planta de fabricació tancaria portes. Cap acomiadament. Tampoc es veiés afectada cap indústria auxiliar proveïdora de Nissan. Aconseguir un disseny per a nous vehicles, més fabricació i millor productivitat. Una actuació pròpia d’una gran empresa i d’un gran equip de treball. Una actuació pròpia d’una gran nació que ajuda a l’expansió empresarial i industrial i proporciona ocupació. Un enteniment amb cessions per ambdues parts.

   La missió possible i intel.ligent d’Oriol Junqueras

   Bons representants polítics i defensors de l’economia justa i progressista per una qüestió com aquesta. El representant Oriol Junqueras, pres polític català, pare de família, honrat, honest, estudiós, defensor de la dignitat de la nació catalana, de la Pau, la llibertat i la democràcia que és un gran i noble negociador, està preparat per anar a Yokohama a parlar amb el senyor Makoto Uchida, president de Nissan Motor Co.,Ltd., que, per cert, és llicenciat en teologia per la Universitat de Doshisha. El món de la teologia és intel.ligent i important.

   El representant Oriol Junqueras, elegit parlamentari al Parlament de Catalunya, a la Cambra de Representants de Madrid i al Parlament Europeu sempre ha dit que vol parlar amb els quals el volen tancat a la presó i, per sobre de tot,  complir amb el servei públic al país. Ho aconseguiria. És una qüestió de bona voluntat i d’intel.ligència política, tan escasses avui dia.

   Finalment, només una pregunta als treballadors, sindicats, ‘experts’ econòmics i polítics. És just, intel.ligent, progressista i responsable l’enfonsament de la SEAT espanyola, ara és alemanya, l’enfonsament de SANTANA, HISPANO-SUIZA, BARREIROS, PEGASO, EBRO, DERBI, BULTACO, MONTESA, CASA, HISPANO AVIACIÓN, BAZAN, ELCANO…i tantes altres? Quina vergonya per Espanya, nació de nacions, governs nacionalistes i centralistes espanyols patrocinadors de subsidis i el major nombre de funcionaris d’Europa. 

   Menys voler ser només el parc temàtic i la platja d’Europa i més voler ser un  parc industrial impulsor d’ocupació i d’investigació. 

fotografía antigua de la fábrica de enasa pegas - Comprar ...

 

Fábrica de la ENASA (Pegaso) en Barcelona, años1950 Stock Photo ...

Fábrica de la ENASA (Pegaso) en Barcelona

Pegaso | mundomotorweb

mundomotorweb – WordPress.com

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA 

 

JAMES MEREDITH I LA UNIVERSITAT DE MISSISSIPI

 

Tornar a lluites racials és baixar al pou ofegador de la ignorància i l’odi 

 

Mississippi Lawmen Wait for Federal Marshals to Escort Student ...

Princeton University Art Museum

<< Reconec que aquest període de transició i ajust a les nostres terres de sud és una mica dur per a moltes persones. Ni l’Estat de Mississipí ni qualsevol altre Estat de sud mereix ser culpat de tots els errors acumulats durant els últims cent anys de relacions, però en la mesura que cal considerar tals fracassos s’ha d’incloure la responsabilitat de tots nosaltres en les seves causes; tots en absolut, cada Estat i cada ciutadà >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

<< I recognize that this period of transition and adjustment in our southern lands is a bit hard for many people. Neither the State of Mississippi nor any other Southern State deserves to be blamed for all the errors accumulated during the last hundred years of relations, but to the extent that such failures must be considered, the responsibility of all of us must be included in their causes; all at all, each State and each citizen >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

 

The Fight To Desegregate Ole Miss, 50 Years Later : NPR

NPR

<< A més, Mississipí i la seva Universitat són notables pel seu coratge, valor i iniciativa; per la seva contribució de pensaments i talents als assumptes d’aquesta nació. Aquest és l’Estat de Lucius Lamar i de molts altres que han anteposat els objectius nacionals als interessos regionals. Aquest és l’Estat també que només en la guerra de Corea va tenir quatre homes als quals es va distingir amb la medalla d’l’Honor. De fet, és part de l’Regiment 155 d’Infanteria, un dels deu regiments més antics de la Unió, i un dels més condecorats pel seu sacrifici i valentia en sis guerres. En Mississipí i l’any 1945, Jake Lindsey va ser condecorat en una sessió mixta i extraordinària de Congrés >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

History Photographed, Then Hidden : The Picture Show : NPR

History Photographed, Then Hidden : The Picture Show : NPR

<< In addition, Mississippi and its University are notable for their courage, courage and initiative; for your contribution of thoughts and talents to the affairs of this nation. This is the State of Lucius Lamar and many others who have put national goals before regional interests. This is also the State that only in the Korean War had four men who were distinguished with the Medal of Honor. In fact, it is part of the 155th Infantry Regiment, one of the ten oldest regiments in the Union, and one of the most decorated for its sacrifice and bravery in six wars. In Mississippi and in 1945, Jake Lindsey was honored in a mixed and extraordinary session of Congress >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

Pin on History

Pin on History

in.pinterest.com

Ho recorda, en el seu discurs, el president Kennedy. El Regiment 155 d’Infanteria de Mississipí, un dels deu regiments més antics de la Unió, i un dels més condecorats pel seu sacrifici i valentia en sis guerres.

 

President Kennedy remembers it in his speech. The 155th Mississippi Infantry Regiment, one of the ten oldest regiments in the Union, and one of the most decorated for its sacrifice and bravery in six wars.

 

(in the next ‘post’)

John F.Kennedy acceptant la nominació per ser candidat presidencial a la presidència dels Estats Units d’Amèrica per el Partit Demòcrata

 

 

———————————————————