El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

∇   Expliquen que una imatge ho diu tot, però, si aquesta no va acompanyada del do de la paraula, perd moltíssim significat. Roman muda. Cal una pregunta i una resposta. Útils. Hi ha circumstàncies en les quals no es pot perdre el temps. I es pot perdre quan amb tantíssims artefactes dels mòbils i les denominades ‘xarxes socials’, la paraula esdevé una cascada de parloteig sense fi. Repeticions constants. Conduint pot esdevenir una fatalitat irreversible.

Culpa i càstig

 

 

   Això no els succeeix al tinent de navili del Cos Jurídic de la Marina dels Estats Units, Daniel Kaffee (Tom Cruise), ni tampoc al coronel del Cos de Marines dels Estats Units, Nathan R.Jessup (Jack Nicholson). Imatges i paraules que es reflecteixen i escolten en el vídeo. Van pujant de to. Crits molt forts. Val la pena quan es lluita per la veritat i aquesta denuncia, amb tota la força, al culpable. Un cas de bogeria, fanatisme, abús de poder i crueltat militar als marines dels Estats Units d’Amèrica. Però amb judici i càstig pel culpable i culpables, com ha de ser en una veritable gran democràcia. Ho veiem tot sovint als Estats Units d’Amèrica, defensors de la democràcia i la llibertat. República Federal d’Estats lliures que també són Estat i que es governen amb les pròpies lleis i Tribunal Suprem a cadascun d’ells.

Els adversaris polítics espiats, perseguits, així com les seves idees polítiques com l’independentisme democràtic i pacífic

   Casos vergonyosos com la denominada ‘Operación Cataluña’ i ‘Pegasus’, ja haurien d’haver estat investigats, jutjats i comdemnats. A les democràcies de fireta i de farsa amb arrels dictatorials encara vigents, els adversaris polítics són espiats i perseguits. Com es pot veure mitjançant les calumnies, informacions falses, gravacions dels intervinents en ‘l’operació Catalunya’ i, en definitiva, persecució de persones humanes per les seves idees polítiques com pot ser l’independentisme democràtic i pacífic. 

   La repressió continuada sobre representants polítics independentistes -presos polítics catalans, exiliats polítics catalans, càrrecs polítics de la Generalitat de Catalunya, manifestants…són a les portades de la premsa lliure de cada dia. També en els debats del Parlament Europeu, a les Nacions Unides, a Amnistia Internacional…

   La denominació Espanya i l’Estat Espanyol, queden ben retratats mentre l’absència de solució del problema i conflicte espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana, enforteix i dona raó a l’independentisme. On és la responsabilitat, l’exemplaritat i la grandesa de l’Estat lliure i democràtic?

‘El puente de los espías’

(Cine Divergente)

———————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

URGÈNCIA D’UNA MILLOR EDUCACIÓ

URGENCIA DE UNA MEJOR EDUCACIÓN

URGENCY OF A BETTER EDUCATION

    <<Una font bàsica de coneixements és la investigació. La indústria ja fa temps que coneix la veritat d’aquest assert. La salut i l’agricultura també s’han preocupat de crear una investigació i desenvolupament sistemàtica en els seus respectius camps. Però la investigació en qüestions d’educació és sorprenentment fluixa i sovint ignorada. Una fracció d’un per cent de les despeses totals d’aquest país a l’educació es dedica ara a aquesta investigació. És sorprenent que sigui tan poc allò que se sap sobre el nivell d’execució, el valor comparatiu d’inversions alternatives i problemes especialitzats dels nostres sistemes d’educació…; que s’arrossegui amb vint i fins a cinquanta anys d’endarreriment l’aplicació dels resultats de la recerca i estar al dia pel que fa als coneixements de l’home en tots els camps, incloent-hi el de la mateixa educació>>.

(President John F.Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, DC, 29 de gener de 1963).

 

Els Estats Units impulsen l’ensenyament de les llengües autòctones – Diari de la llengua

 <<A basic source of knowledge is research. The industry has long known the truth of this assertion. Health and agriculture have also been concerned with creating systematic research and development in their respective fields. But research on education issues is surprisingly weak and often ignored. A fraction of one percent of this country’s total spending on education is now devoted to such research. It is astonishing that so little is known about the level of performance, the comparative value of alternative investments, and specialized problems of our education systems…; that the application of the results of the investigation be dragged with twenty and even fifty years of delay and in being up to date in what refers to the knowledge of man in all fields, including that of education itself>>.

 

Xataka

<<Real priority must be given to redoubling our research efforts in the educational field, including a substantial expansion of those programs supported by the Government, particularly through the National Science Foundation. For this, two closely related actions are necessary>>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 29, 1963).

 

———————————————————————-

LA FRASE

“Demano perdó als nens per haver dedicat aquest llibre a una persona gran. Tinc una bona excusa: aquesta persona gran és el millor amic que tinc al món. Tinc un altra excusa: aquesta persona gran ho pot entendre tot, fins i tot els llibres per a nens. Tinc una tercera excusa: aquesta persona gran viu a França, on passa gana i fred. I és clar, necessita molt que la consolin. Si amb totes aquestes excuses no n’hi ha prou, vull dedicar aquest llibre al nen que va ser aquesta persona gran. Totes les persones grans han començat essent nens. (Però n’hi ha poques que se’n recordin)”.

La Vanguardia

Antoine de Saint-Exupéry

 

———————————————————————

ELS EXILIATS POLÍTICS CATALANS, ENCARA

Des del 2017 

 

CCMA

   Quan els milions de visitants turistes estrangers tornin a Catalunya, immemorial nació catalana, no només es trobaran amb un país sec, assedegat, sense aigua, sinó també amb un país amb representants polítics votats per milions de ciutadans i exiliats a Europa. És allò de la denominació Espanya que no sap -mai ha sabut- solucionar els seus problemes humans dins dels plantejaments democràtics. El conflicte i problema espanyol amb Catalunya -judicialització de la política-, ha engrandit i mantingut la força de l’independentisme. La repressió constant contra Catalunya, immemorial nació catalana, demostra la incapacitat de l’Estat espanyol i la seva disminuïda democràcia. L’odi de campanya i estratègia electoral contra Catalunya i els catalans, reafirma la lluita per la independència.

 

Dreamstime

Dreamstime

 

Estàtua de l’Àngel de la Independència 

 

———————————————————————