El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

    L’Estat central, centralista i nacionalista espanyol no acaba de comprendre el significat d’un veritable autonomisme. Els fets donen aquesta sensació. El resultat és deplorable. L’anterior president Rajoy i el seu govern del Partido Popular, suport Ciudadanos, van fer tot el possible per encotillar Catalunya, immemorial nació catalana. L’ofec econòmic i social va arribar a límits insoportables. Una autonomia de pandereta ho embolica tot. No és tracta d’una veritable autonomia -la facultat de governar-se per les pròpies lleis-, sinó el desenvolupament d’una agència administrativa que només resol tot allò que l’Estat li mana.

   Per a la nació catalana el treballar pel desenvolupament d’una veritable autonomia constitueix un camí d’espines. Una barbaritat que no lliga amb el progressisme d’una Europa lliure. Una barbaritat orquestada per l’anterior president Rajoy i el Partido Popular, com va ser instar a signar i recollida de signatures contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Tribunal Constitucional i destrossa de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Utilitzar a la nació catalana com a arma electoral. Notable creixement de l’independentisme. El president Artur Mas demana una vegada i una altra a Rajoy, establir un pacte fiscal per ajudar a la Catalunya pagadora a sortir de l’ofec econòmic i social. Qui més paga, menys rep. Immobilisme total per part del govern de Rajoy. Augmenta el descontent popular i l’independentisme.

   La situació, que s’agreuja cada vegada més, desemboca en la consulta i procés participatiu del 9N. La xifra de 2.236.806 el nombre de persones que participen en la consulta i de la qual , un 80,72% donen suport a la independència de Catalunya. Mentre, a Madrid, el president Rajoy i el seu govern del Partido Popular, dormen als llimbs. Immobilisme, ineficàcia i mediocritat. La Catalunya que aporta el 20% al PIB espanyol, no val la pena escoltarla. Es renúncia al deure i treball polític i es passa a la judialització i als tribunals. Càstigs pel 9N davant la contundent expressió dels ciutadans. Creix l’independentisme a Catalunya.

   Utilització de la llengua catalana com a arma electoral tant per part del Partido Popular com de Ciudadanos. Conflictes continuats amb el ministre d’Educació,Cultura i Esport, José Ignacio Wert. Dòna la sensació que l’anterior president Rajoy i el govern del Partido Popular es trobaven i es troben com peix a l’aigua en l’ofec econòmic i social de la nació catalana. Siempre contra Cataluña, paga i calla. Un mal camí acompanyat d’una escassa intel.ligència i visió polítiques. La substitució del deure i treball polític pels tribunals, ha fet fora al Partido Popular Ciudadanos de la via de solucions útils i constructives. El va fer fora del govern d’Espanya, nació de nacions no reconegudes ni acceptades, on la manca d’una nació formada per Estats federals lliures és l’orígen d’una constant inestabilitat política i territorial.

   El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, castigat i inhabilitat pel procés participatiu del 9N, abandona la presidència de la Generalitat. Ja no hi ha marxa enrere. L’independentisme avança. Rajoy, incapaç de dialogar i oferir una solució per Catalunya –Catalunya, paga i calla-, no sap fer res més que posar més llenya al foc. Sembla, que anar contra Catalunya li dóna més vots. D’aquells que l’any 2006 ell mateix va instar a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. A Espanya l’anticatalanisme resulta fàcil d’explotar. És com una mina d’or i, a el mateix temps, una marca de subdesenvolupament polític i social. Una nació de nacions esquerdada, inestable.

   Carles Puigdemont, nou Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya.

(Tema amb el qual seguirà en el proper ‘post’)

 

——————————————————————————————

  

EL DEURE GLÒRIA

 

 << Puc informar-vos que l’estat d’aquesta vella però jove Unió en el 175 any de la seva vida és bo Al nostre país, la recessió ha quedat enrere Potser arribi la temptació de descansar, perquè el camí ha estat llarg, la càrrega pesada, i el pas persistentment ràpid. Però no podem estar satisfets i descansar ara. Aquesta és la vessant del turó, no el cim. La mera absència de recessió no implica desenvolupament. Això ha estat el començament, però no hem fet més que començar. Ara ha arribat el moment d’obtenir el major profit de les nostres guanys, de traslladar el renéixer de la nostra fortalesa nacional cap al compliment del nostre propòsit nacional

(President John F. Kennedy, Congrés dels Estats Units 14 de gener de 1963).

<< I can inform you that the state of this old but young Union in the 175th year of its life is good … In our country, the recession has been left behind … The temptation may come to rest, because the road has been long, the load heavy, and the step persistently fast. But we cannot be satisfied and rest now. This is the side of the hill, not the top. The mere absence of recession does not imply development. This has been the beginning, but we have only just begun. Now is the time to make the most of our profits, to shift the rebirth of our national strength to the fulfillment of our national purpose …

(President John F. Kennedy, United States Congress, January 14, 1963).

<< La reducció d’impostos, per si sola, no és suficient per enfortir la nostra societat, per proporcionar oportunitats als quatre milions d’americans que neixen cada any, per millorar les vides de 32 milions d’americans que viuen als ravals de la pobresa. La qualitat de vida americana ha de mantenir el pas amb la quantitat dels béns materials. Aquest país no es pot permetre el luxe de ser ric materialment i espiritualment pobre

(President John F. Kennedy, Congrés dels Estats Units 14 de gener de 1963).

<< Tax reduction alone is not enough to strengthen our society, to provide opportunities for the four million Americans born each year, to improve the lives of 32 million Americans living in the slums of poverty. The American quality of life must keep pace with the quantity of material goods. This country cannot afford to be materially rich and spiritually poor …

  (President John F. Kennedy, United States Congress, January 14, 1963).

<< Per tant, limitant el cost pressupostari dels programes existents per mantenir-lo dins dels límits que he assenyalat, és alhora possible i necessari adoptar altres noves mesures que no ens podem permetre retardar >>.

(President John F. Kennedy, Congrés dels Estats Units 14 de gener de 1963).

 

<< Therefore, limiting the budgetary cost of existing programs to keep it within the limits I have indicated, it is both possible and necessary to adopt other new measures that we cannot afford to delay … >>.

(President John F. Kennedy, United States Congress, January 14, 1963).

—————————————————————————–

LA FRASE

 

<< El millor treball en equip ve de gent que treballa de forma independent cap a una meta comuna >>.

<< El mejor trabajo en equipo viene de gente que trabaja de forma independiente hacia una meta común>>.

 

<< The best teamwork comes from people who work independently towards a common goal >>.

 

www.quotationof.com

James Cash Penney

Si les diverses Comunitats Autònomes i nacions que formen Espanya, no poden decidir segons les seves peculiars característiques, distàncies territorials, llengües, institucions socials i econòmiques, cultures diferents, autonomies històriques, els seus Parlaments i segons les seves lleis, llibertats i responsabilitats, no cal la grandesa de l’autonomia humana i política intel.ligent. Només caldria retornar al centralisme autoritari que anul.la la capacitat humana il.lusionadora i responsable. Després, és quan l’independentisme té la raó de ser.

—————————————————————————–

ELS COLORS DEL 

MÓN

 

elmon.cat

L’ós Cachou, mort, a Les (Val d’Aran)

 

Always Endangered – The Story of Grizzly 399

Jim Laybourn

 

 

www.youtube.com

 

 

 

fitopasion.com

 

peru.com

Viure, ajudar, admirar la natura i la seva fauna, amb respecte, admiració i convivència a les grans nacions d’Estats federals lliures

 

—————————————————————————–

L’apocalipsi

 

www.ara.cat

 

La República catalana, esclafada per la guerra civil ‘incivil’ i la dictadura franquista

 

www.youtube.com

 

La llibertat de la República, contra la dictadura

 

——————————————————————————————

 

www.vilaweb.cat

 

Amb presos polítics catalans i exiliats polítics catalans serà molt difícil, gairebé impossible, que Catalunya, immemorial nació catalana, pugui contribuir a cap pla de recuperació econòmica de les nacions que formen Espanya

 

——————————————————————————————-