El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

∏   A ses Illes Balears -Països Catalans- ‘Vox’ i el Partido Popular, volen treure la paraula ‘català’ del seu Estatut d’Autonomia votat, en el seu dia, pel poble. D’aquesta manera s’incompleix i es vilipendia la Constitució espanyola. És una tècnica del Partido Popular que ja va utilitzar quan van portar al Tribunal Constitucional espanyol la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats, pel Senat, ratificat pel rei i votat pel poble.

   La qualificació de ‘lapao’ a la llengua catalana – Llei de Llengües d’Aragó- aprovada, en el seu dia, pel Partido Popular i que es parla a la Franja d’Aragó, posa en evidència aquesta tècnica de la destrucció que tanta raó dóna  a l’independentisme.

   Any 2006. L’instar a signar per tota Espanya contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, votat per un poble que manca de l’Estatut que va ratificar. ¡Firmar contra Catalunya! exclamaven davant la premsa. La recollida de signatures per part de l’expresident espanyol, Mariano Rajoy, del Partido Popular. Una gran irresponsabilitat política i l’inici del gran creixement de l’independentisme a Catalunya que ha portat a la situació actual.

   La creuada en contra de la llengua catalana, reviu imatges del franquisme i el feixisme. Una política sense seny es perdre el temps i diners públics. Burlar-se dels ciutadans que esperen de la política un gran, honest, útil, just, democràtic i protector servei públic.  

 

 

El català és una llengua indoeuropea descendent del llatí que forma part de la família de les llengües romàniques occidentals com el francès, l’occità, el retoromànic, el castellàel gallec o el portuguès. A Catalunya, immemorial nació catalana, conviuen familiarment, ensenyament i socialment el castellà i el català. En la seva dura, penosa i castigada lluita per subsistir, mai a Catalunya i als Països Catalans s’ha perseguit la llengua castellana. Han conviscut i conviuen. El català sí que ha estat perseguit i es torna a fer.

——————————————————————————-