El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Experts en economia van diagnosticar que el repressor 155, càstig a Catalunya de l’anterior president espanyol Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, provocaria una infinitat de desastres econòmics i socials. Així ha estat. Des de l’any 2017 que aquesta situació no ha tingut fre i, aquest fet, propi del totalitarisme i exclusió del diàleg, ha perjudicat i perjudica als ciutadans de la Catalunya del paga i calla. Càstig per la seva participació en un referèndum on fer ús democràtic i pacífic de la seva llibertat d’expressió.

   Supressió encoberta i judicialització

 

   Un repressor 155 que va portar a una supressió encoberta de l’autonomia de Catalunya, immemorial nació catalana. Això va comportar un entorpiment de gestions econòmiques, socials i de serveis fonamentals. Però, la més greu, la substitució per part de Rajoy del treball i diàleg polític pels tribunals. Judicialització de la política. Advocats de l’Estat, jutges, fiscals, policia, Tribunal Suprem, Tribunal Constitucional…en lloc dels polítics que tenien i tenen que realitzar la seva tasca responsable i per la qual cobren sous importants i puntuals. I dietes. Funcionaris i més funcionaris, munts de funcionaris que encara volen cobrar més.

   Una situació nefasta del 155 i que els experts econòmics van pronosticar un mal per l’economia catalana i de retruc per l’economia de les nacions que formen Espanya. Aquest perjudici es faria evident l’any 2020. Ja és aquí. Entre altres desgràcies, l’anunciat tancament de Nissan a Catalunya i que cal evitar.

Un Govern partit, una economia sense rumb

 

   Com a conseqüència de l’erroni i equivocat 155 el Govern democràtic i eficaç de la Generalitat de Catalunya, presidit pel Molt Honorable President, Carles Puigdemont, va quedar partit en dues parts. Els representants presos polítics tancats a la presó, entre ells el gran historiador i Conseller d’Economia, Oriol Junqueras, -tots els polítics haurien de ser historiadors- i els exiliats polítics catalans a l’Europa del segle XXI, amb el president Carles Puigdemont al capdavant.

Junqueras i Nissan

   Davant la situació actual de Nissan Catalunya, és urgent que el representant Junqueras esculli i encapçali una comissió per desplaçar-se al Japó. Un representant polític escollit pel poble com a diputat a Madrid i Eurodiputat a Europa. Pare de família, honrat, honest, estudiós, defensor de la dignitat de la nació catalana, de la Pau, la llibertat i la democràcia. Resulta inconcebible que a l’Espanya -nació de nacions- del segle XXI, hi hagi presos polítics catalans i exiliats polítics per l’organització d’un referèndum demanat pels ciutadans de Catalunya, per demostrar a l’anterior president Rajoy i al seu govern del Partido Popular la necessitat d’un treball polític i de diàleg per solucionar el conflicte i problema espanyol amb Catalunya.  El senyor Rajoy ho va fer molt malament.

Teologia i humanitat

 

   El representant Oriol Junqueras que és un gran i noble negociador -llàstima que el senyor Rajoy no ho hagués volgut aprofitar-, està preparat per anar a Yokohama a parlar amb el senyor Makoto Uchida, president de Nissan Motor Co.,Ltd., que, per cert, és llicenciat en teologia per la Universitat de Doshisha. Una bona manera d’iniciar l’entrevista.

   Milers i milers de treballadors de Catalunya, immemorial nació catalana, així ho demanen. Milers i milers de treballadors estan disposats a donar tot el seu esforç i il.lusió per fer més gran la seva empresa, en aquest cas, Nissan Catalunya.

   Donin un permís al representant Oriol Junqueras per anar a Yokohama. La democràcia i la política al servei del poble, així ho demanen.

Oriol Junqueras

 

Una educación italiana

elplural.com

Makoto Uchida

 

NISSAN TIENE NUEVO PRESIDENTE, SU JEFE DE NEGOCIOS EN CHINA MAKOTO ...

negociosmagazine.com

Yokohama

 

ISERD | Home

ISERD | Home

—————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

James Meredith i la Universitat de Mississipí

<< Reconec que aquest període de transició i ajust a les nostres terres de sud és una mica dur per a moltes persones. Ni l’Estat de Mississipí ni qualsevol altre Estat de sud mereix ser culpat de tots els errors acumulats durant els últims cent anys de relacions racials. És cert que hi ha hagut fracassos en aquestes relacions, però en la mesura que cal considerar tals fracassos s’ha d’incloure la responsabilitat de tots nosaltres en les seves causes; tots en absolut, cada Estat i cada ciutadà >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

 

<< I recognize that this period of transition and adjustment in our southern lands is a bit hard for many people. Neither the State of Mississippi nor any other southern State deserves to be blamed for all the errors accumulated during the last hundred years of race relations. It is true that there have been failures in these relationships, but to the extent that such failures must be considered, the responsibility of all of us in their causes must be included; all at all, each State and each citizen >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

 

<< Les ordres de tribunal en el cas Meredith estan començant a ser complertes. El senyor James Meredith resideix ja dins el recinte de la Universitat de Mississipí.
Això s’ha aconseguit sense l’ocupació de la Guàrdia Nacional o una altra classe de tropes. I és d’esperar que, en el futur, els funcionaris federals i els oficials encarregats de fer complir les lleis en l’Estat de Mississipí, podran tornar a les seves normals activitats amb plena confiança en la integritat de la llei nord-americana.
És així com ha de ser, ja que la nostra nació s’ha fundat sobre el principi que l’observació de la llei és l’eterna salvaguarda de la llibertat, i el desafiament de la llei el camí més segur cap a la tirania. La llei que tots obeïm inclou les normes finals dels tribunals, així com les dels nostres cossos legislatius. Fins i tot entre els homes que observen bé les lleis, molt poques d’aquestes són estimades, però són uniformement respectades i no es resisteixen a elles >>.

(President John F. Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 30 de setembre de 1962).

 

James meredith integration of Ole Miss timeline | Timetoast timelines

TimeToast

 

<< The court orders in the Meredith case are beginning to be carried out. Mr. James Meredith already resides within the campus of the University of Mississippi.
This has been accomplished without the employment of the National Guard or other class of troops. And it is to be hoped that, in the future, federal officials and law enforcement officials in the State of Mississippi will be able to return to their normal activities with full confidence in the integrity of American law.
This is as it should be, for our nation has been founded on the principle that observance of the law is the eternal safeguard of liberty, and defiance of the law the surest path to tyranny. The law we all obey includes the final rules of the courts, as well as those of our legislative bodies. Even among men who observe the laws well, very few of them are loved, but they are uniformly respected and do not resist them >>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., September 30, 1962).

 

ThoughtCo

 

James Meredith i la Universitat de Mississipí

(Continuarà en el següent ‘post’)

 

—————————————————————–

LA FRASE

 

Compra només el necessari; el superflu, encara que costi només un cèntim, és car

 

“Compra solamente lo necesario; lo superfluo, aunque cueste solo un céntimo, es caro”

 

“Buy only what is necessary; the superfluous, even if it costs only a penny, is expensive”

 

 Lucio Anneo Séneca

 

Lucio Anneo Séneca | errata naturae

Errata Naturae

 

L’estalvi i previsió: una actuació humana necessària i més en els moments actuals

—————————————————————–

L’apocalipsi

 

 

Twas a dark day in Dallas, November ’63
A day that will live on in infamy
President Kennedy was a-ridin’ high
Good day to be livin’ and a good day to die…

Fa un dia fosc a Dallas, novembre del 63
Un dia que viurà en infàmia
El president Kennedy era el màxim
Bon dia per estar viu i bon dia per morir …

 

 ‘Murder Most Foul’: ‘Assassinat més immund’

 

Bob Dylan, la permanència responsable

 

——————————————————————

 

Pancarta / Cartell pel balcó – Llibertat Presos Polítics i ...

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

 

Inconcebible a l’Espanya i Europa de segle XXI. El problema i conflicte roman i cada vegada és més fort.

 

Inconcebible en la España y Europa del siglo XXI. El problema y conflicto permanece y cada vez es más fuerte.

 

Inconceivable in Spain and Europe of the 21st century. The problem and conflict remain and it is getting stronger.

 

——————————————————————

La Caixa financia seis proyectos que luchan contra la Covid-19 ...

Revista Grada

La Caixa finança sis projectes que lluiten contra la Covid19

La Caixa finances six projects that fight against Covid-19

 

——————————————————————