El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Tot ens ve de Madrid. Manar, dirigir, dominar i castigar. Aquest és el tercer capítol que ens parla sobre tot allò que, a Catalunya, immemorial nació catalana, ens ve de la capital de Castella la Nova i, tot és pitjor. Els diners dels impostos dels ciutadans de Catalunya es van cap a Madrid i, d’allà, ens ve la vara no per mesurar sinó per les garrotades del Catalunya, paga i calla. Presos polítics i exiliats catalans -tot el Govern de la Generalitat- a l’Europa i Espanya del segle XXI. Marcel Mauri: “Hi ha 2.850 represaliats pel sol fet de ser independentistes”. Sempre el càstig, mai el diàleg.

   Els ciutadans catalans que van i venen contínuament de Madrid, mai he entès que és el que hi van a fer. Capital de la denominació España, si, però no se sap perquè. Ni Espanya és l’esperit de Madrid, ni Madrid és l’encarnació d’Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, que no haurien de dependre de Madrid. No vulguin dependre sempre de Madrid! Avancin Madrid! Des de l’any 2017, govern de Rajoy del Partido Popular, suport Ciudadanos, augment considerable del virulent conflicte i problema espanyol amb Catalunya. També europeu.

   Sempre contra Catalunya, el gran disbarat del Partido Popular

   Després de la persecució i atacs constants, per part del Partido Popular suport Ciudadanos, contra l’autonomia de Catalunya (el disbarat de la recollida de signatures contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, el disbarat de destrossar un Estatut ratificat pel poble, el menyspreu al Parlament de Catalunya anul.lant les seves lleis aprovades i demanades pels ciutadans, la negació a treballar pel diàleg, suprimir el treball del deure polític i portar-lo als tribunals, repressió i càstig, tres Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya perseguits, castigats, inhabilitats, exiliats…

Fracàs polític d’una democràcia menor

   En una Espanya formada per nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades trontolla el fil prim del turisme i tot se’n va en orris. El país amb més bars i restaurants d’Europa. Sempre ‘ponts’ i festes. No existeix la capacitat industrial i d’un progrés fort i consolidat. Si hi ha alguna cosa a la nació catalana, s’enfonsa amb la repressió del denominat ‘155’ i sense l’Estatut d’Autonomia ratificat pel poble.

   El fabricat ‘155’ d’una Constitució que ha estat incapaç de portar una solució democràtica, al conflicte i problema espanyol amb Catalunya. Una Constitució incomplerta, per tant menyspreada, davant el flagrant incompliment del seu article 122, que regula l’òrgan del Consell General del Poder Judicial, de Madrid. El seu mandat és de cinc anys, però l’últim es va constituir al desembre de 2013 i porta dos anys sense renovar-se. Aquest incompliment de la Constitució per part dels primers que haurien de complir-la, està portant cap a un greu conflicte a l’Estat de Dret.

16.800 milions d’euros, cada any, l’ofec de Catalunya

   Molt de ‘155’, càstig i repressió, però, res d’una taula de diàleg i treball – treballar?- amb el Govern de la Generalitat de Catalunya. De Madrid, el pitjor. Això si, la xifra de 16.800 milions d’euros -un 8,2% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de la nació catalana i que no tenen retorn per part del Govern central i centralista espanyol de Madrid. Un ofec econòmic i social propi d’un espoli fiscal. Una imatge grisa i negre i un sentiment d’autoritarisme que, per milions de ciutadans de Catalunya, procedeix de Madrid. En el passat, molt pitjor.

La ràbia per la llibertat d’expressió dels ciutadans de Catalunya

   El denominat ‘155’ procedent dels temps foscos i reaccionaris dels segles XIX i XX, ha separat la nació catalana de la resta de nacions que formen la denominació Espanya. Una meitat del legítim Govern de la Generalitat de Catalunya tancats a les presons; l’altra meitat exiliats a Europa. També, 2850 represaliats. Tot per l’organització d’un referèndum democràtic i pacífic en el qual milions de ciutadans de Catalunya, immemorial nació catalana, van expressar el seu rebutj a la manera de governar contra Catalunya i la seva autonomia per part del Govern central i centralista espanyol.

La JEC obliga TV3 a oferir tres hores de mítings del bloc del no | Montse Oliva | madrid | Política | El Punt Avui

Avui

   

—————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< L’any passat es van alçar objeccions a una proposició d’esmena de la llei que intentava accelerar el compliment de el dret a votar restant una important part d’autoritat als funcionaris encarregats de l’elecció que empraven la seva opinió particular per excloure els negres. Una indicació de la magnitud d’aquest problema ens la mostra la recent enquesta realitzada en dos-cents comtats on menys de el quinze per cent dels negres en edat d’emetre el seu vot estan registrats com a electors. I això no pot continuar així per més temps. Per tant, recomano una legislació que tracti de fer això de les demores judicials i de l’abús administratiu >>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Last year, objections were raised to a proposed amendment to the law that attempted to speed up the enforcement of the right to vote by subtracting a significant portion of authority from election officials who used their own judgment to exclude blacks. An indication of the magnitude of this problem is shown by the recent survey conducted in 200 counties where less than 15 percent of blacks of voting age are registered as voters. And this cannot continue like this any longer. Therefore, I recommend legislation that tries to solve this problem of judicial delays and administrative abuse … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< Gairebé han transcorregut nou anys des que el Tribunal Suprem va estatuir que les lleis estatals que permetien o exigien la segregació a les escoles violaven la Constitució. Aquesta decisió va representar bon criteri i bona llei; era correcta tant moral com legalment. Des de llavors s’ha fet evident que ni la violència ni les evasions legalistes es toleraran com a mitjans de bloquejar la integració ordenada pels tribunals; que les escoles que es tanquen no és una resposta, i que les comunitats responsables són capaços de se-les amb el procés d’integració emprant mitjans sensats i pacífics. I així ha de ser, doncs, com vaig declarar a la nació en el passat mes de setembre, amb motiu dels disturbis de Mississipí >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

 

<< Almost nine years have passed since the Supreme Court ruled that state laws that allowed or required segregation in schools violated the Constitution. That decision represented good judgment and good law; it was morally and legally correct. Since then it has become clear that neither violence nor legalistic evasions will be tolerated as a means of blocking court-ordered integration; that closing schools is not an answer, and that responsible communities are able to cope with the integration process using sensible and peaceful means. And so it must be, then, as I declared to the nation last September, on the occasion of the Mississippi riots … >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

<<Per resoldre el conflicte territorial al nostre país és important que es pugui fer política, i la política no es fa exclusivament a través de mitjans policials o judicials, sinó a través del parlamentarisme i el diàleg, i el fet que aquestes persones estiguin a presó obstaculitza solucions, i per a mi haurien d’estar fora de la presó>>.

 

<< Para resolver el conflicto territorial en nuestro país es importante que se pueda hacer política, y la política no se hace exclusivamente a través de medios policiales o judiciales, sino a través del parlamentarismo y el diálogo, y el hecho de que estas personas estén en prisión obstaculiza soluciones, y para mí deberían estar fuera de la cárcel >>.

 

<< To resolve the territorial conflict in our country it is important that politics can be done, and politics is not done exclusively through police or judicial means, but through parliamentarism and dialogue, and the fact that these people are in prison hinders solutions, and for me they should be out of jail >>.

Alberto Garzón

 

Alberto Garzón: "El PSOE está más cerca de Ciudadanos que de un cogobierno con nosotros" | El HuffPost

Huffington Post

Una solució política dialogada, intel.ligent, progressista, eficaç, justa, per resoldre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana.

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

El 30 d’octubre de 1937, La Terra va estar a tres segons de la seva total destrucció quan Hermes, planeta menor de mig milió de tones, va creuar a 800.000 quilòmetres de nosaltres viatjant a la velocitat de la llum, és a dir, 300.000 quilòmetres per segon. Hauria bastat un lleugeríssim canvi en la seva treyectoria perquè travessés l’atmosfera i xoqués contra la Terra, produint un impacte de tal violència que hagués acabat amb el gènere humà.

(L’enigma de l’espaiReaders Digest).

 

Hermes (Planet) | 100th Millennium Wiki | Fandom
100th Millennium Wiki – Fandom

 HERMES 

 

——————————————————–

LA MÚSICA IMMORTAL PER LA CULTURA, EL DIÀLEG, LA LLIBERTAT I LA PAU

La música és cultura, i la música i la cultura poden canviar el món

———————————————————

 

El infierno de la Guerra Civil en 40 fotos para pensar: lo que enseña la Historia
El Español

El infierno de la Guerra Civil

 

<<El cop militar parcialment fallit de juliol de 1936 va desembocar en una lluita fratricida entre les dues Espanyes que es va allargar gairebé tres anys. El triomf va consagrar a Franco com a dictador i va empènyer a milers de l’persones a l’exili>>.

<<En el 80 aniversario del fin de la contienda, que se cobró a unas 700.000 víctimas, todavía se respira en el país ciertas actitudes guerracivilistas>>.

———————————————————

Inconcebible a l’Espanya i Europa de segle XXI

 

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

Els representants professionals del poble i encarregats d’impartir justícia en les grans nacions i estats federals lliures d’Europa, no veuen rebel.lió ni sedició. No veuen res. Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, no té res a veure amb la grandesa, progressisme i llibertat d’Europa. Els representants polítics catalans elegits pel poble, membres del Govern de la Generalitat tancats a les presons i els exiliats polítics catalans a Europa, no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. En conjunt, 100 anys de presó per una declaració d’independència sense efecte i inexistent. El món lliure demana la seva llibertat.

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el qual milions de ciutadans de Catalunya van expressar el seu descontent i disconformitat amb la política immobilista de l’anterior president Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, d’assetjament autonòmic i ofec económic que pateix Catalunya. 

<<El Ministeri de Defensa ha denunciat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid el xat de WhatsApp d’alts comandaments militars en què es parla d’“afusellar 26 milions de fills de puta” i es defensa la necessitat de fer un altre alçament militar….>>. Els integrants del xat són un grup d’alts comandaments de la dinovena promoció de l’exèrcit de l’aire, ja retirats…

   Davant d’aquesta situació a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, Catalunya, immemorial nació catalana, no té res a veure amb Espanya i lluita de manera pacífica, democràtica per aconseguir la independència pròpia d’un Estat europeu progressista i lliure.

 

———————————————————

 

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Atalayar

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Un nou estudi liderat per IrsiCaixa (Obra Social de la Caixa de Pensions), demostra que els nivells d’anticossos neutralitzants es mantenen al llarg dels sis mesos que ha durat l’estudi.

———————————————————