El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Les nacions que formen la denominació Espanya, no són com als Estats Units, però, ho podrien ser. I, potser, millor. No en va i des de temps immemorials, les nacions que formen Espanya, eren, han estat i podrien ser el bressols del federalisme. Una gran nació d’estat federals que també són Estat. El mur del centralisme radical, portador de la mediocritat del progrés econòmic, ho impedeix.

Mediocritat quan la caiguda consecutiva de la producció industrial a Espanya, és causa de descrèdit global. Perquè ara, tot és global. I perquè Catalunya, immemorial nació catalana, aporta el 20% al PIB de totes les nacions -autonomies encotillades- que formen Espanya. Aquesta Catalunya és tan maltractada, encotillada, intervinguda, ofegada i reprimida -el plec del 155-, que els seus representants presos polítics i grans persones humanes, romanen empresonats per defensar la dignitat de la nació catalana.

 

www.madridiario.es

El senyor Rajoy i el seu govern -‘Partido Popular’ amb el suport de ‘Ciudadanos’, ho va fer tan i tan malament que l’any 2010 els ciutadans de Catalunya demanaven un Estatut votat i ratificat íntegre, -Llei Orgànica ‘de obligado cumplimiento’- i ara, el 2019, amb presos polítics i exiliats polítics a Europa, demanen l’autodeterminació segons la Declaració Universal dels Drets Humans.

www.menorca.info

En lloc de tants tribunals i judicis a Madrid -la política ha desaparegut- preguntin als representants presos polítics catalans i exiliats polítics catalans a Europa, el per què Catalunya demanda i demana l’autodeterminació, preguntada mitjançant un referèndum dintre dels paràmetres de la civilització política universal

   L’intervencionisme desbocat sobre l’autonomia encotillada de Catalunya i el repressiu 155, no ajuden al creixement econòmic i social. Estudis de bancs importants senyalen la segona caiguda consecutiva de la producció industrial. Es va contraure un 6,2% interanual, en conseqüència l’acumulat impacta una caiguda notable (-3%). “La duda es si el empeoramiento observado en el sector industrial responde a factores transitorios, en especial el peor comportamiento de nuestros mercados de exportación, o si la caída de la mayor parte de las ramas de actividad señala la entrada en una fase de debilidad”. (Estudi bancari,Bankia).

   Amb el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, a l’exili, així com una part dels membres del Govern català exiliats a Europa, i, una altra part de membres d’aquest govern empresonats en l’anomenada ‘presó preventiva’ des de fa més d’un any. Amb aquesta circumstàncies tan estranyes per la democràcia i sense els membres de l’esmentat govern, -eficaços representants, experimentats polítics i consellers, bones i excel.lents persones, honestos i honrats pares de família, amb una gran visió de progrés econòmic i social cap a Catalunya i les nacions que formen Espanya, no és estrany que hi hagi una segona caiguda de la producció industrial i el “peor comportamiento de nuestros mercados de exportación”.

   Cal actuar d’una altra manera. Cal actuar amb intel.ligència política. Cal treballar amb responsabilitat política. Amb enormes judicis, presos polítics catalans, exiliats polítics catalans i l’intervencionisme repressiu constant contra Catalunya, l’avanç i la recuperació cada vegada més llunyans. El naufragi més a prop.

 

www.lavanguardia.com

Port de Barcelona, les exportacions que són i les que podrien ser en una autonomia lliure i potent i no en una autonomia encotillada

 

La seva aportació al progrés econòmic, social i a la creació d’ocupació a Catalunya i a les nacions que formen Espanya. Empresonat en presó preventiva des de fa més d’un any

—————————————————————————–

 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

Els grangers i la vida a les granges

 

Farmers and life on farms

Intensificarem la nostra campanya contra la pobresa rural, i per millorar moltíssim més l’avanç cap a una economia rural diversificada, matisada; continuarem estimulant els avenços d’eficiència en l’agricultura assegurant la continuada producció d’aliments i fibres a preus raonables i en suficients quantitats com per poder atendre les necessitats de tots els nord-americans, i així mateix continuarem donant suport a la causa del progrés econòmic a tot el món lliure >>. (President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

www.pinterest.com

<< We will intensify our campaign against rural poverty, and to improve much more the advance towards a diversified, nuanced rural economy; We will continue to stimulate efficiency gains in agriculture by ensuring the continued production of food and fiber at reasonable prices and in sufficient quantities to meet the needs of all Americans, and we will continue to support the cause of economic progress throughout the world. free >>. (President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

redsalsweden.wordpress.com

 

<< Si en aquest any no es promulga nova legislació per consolidar els èxits fins aquí aconseguits, el programa de grans per 1964, sota la llei actual, revertirà automàticament a una producció excessiva i il·limitada amb preus desastrosament baixos. El suport als preus del blat de moro, que serà d’un dòlar amb vint centaus per Bushel per 1963, es reduirà a vuitanta centaus; i fins i tot a aquest nivell, una producció sense restriccions podria conduir a noves acumulacions d’excedents. Els preus per als porcs, bestiar boví, aviram, formatges, llet i altres productes descendirien també automàticament. És imperatiu, doncs, que el Congrés adopti aquest any mesures adequades per evitar aquestes conseqüències >>. (President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

favimages.net

<< If in this year no new legislation is enacted to consolidate the achievements so far reached, the grain program for 1964, under the current law, will automatically revert to excessive and unlimited production with disastrously low prices. Support for corn prices, which will be one dollar with twenty-five cents per bushel for 1963, will be reduced to eighty cents; and even at that level, unrestricted production could lead to new accumulations of surpluses. The prices for pigs, cattle, poultry, cheese, milk and other products would also automatically fall. It is imperative, then, that the Congress adopt appropriate measures this year to avoid these consequences >>. (President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

Responsabilitat, treball, valentia, sempre al costat dels seus conciutadans, lideratge, afecte popular 

 

 

—————————————————————————–


ART*******7

 

Grans pel.lícules desaparegudes de la gran pantalla

‘El foc i la paraula’

‘Elmer Gantry’

 

Utilitzar la religió per a benefici propi

 

Elmer Gantry, El foc i la paraula, és una pel·lícula nord-americana de 1960 dirigida per Richard Brooks i amb Burt Lancaster, Jean Simmons, Arthur Kennedy, Dean Jagger, Shirley Jones i Patti Page en els papers principals.

Està basada en la novel·la homònima de Sinclair Lewis, escrita el 1926 i publicada el 1927, que explica la història d’un predicador d’una petita ciutat dels Estats Units que utilitza la religió per a benefici propi.

 

Atractiu, oportunista, immoral … Elmer Gantry (Burt Lancaster) és tot això i més. Així que el dia en què ensopega per casualitat amb una reunió religiosa i s’adona que és tan fàcil treure diners sent predicador com guanyar-ho en una partida de cartes … es converteix a la religió evangèlica. Juntament amb la germana Sharon Falconer (Jean Simmons), Elmer pronuncia uns esgarrifosos sermons sobre el dimoni, que el portaran a aconseguir la fama i la fortuna. No tot serà un camí de roses, doncs un periodista (Arthur Kennedy) tracta de desemmascarar el veritable rostre de Gantry. A més tot canvia quan en la seva vida reapareix una antiga amistat (Shirley Jones), que farà que Gantry s’hagi d’enfrontar a dimonis del seu passat, secrets fa temps enterrats, que convertiran la seva nova vida religiosa en un autèntic infern a la terra. (Wikipedia).

 

 

 

Amb l’excel.lent direcció i treball de:

 

 

Direcció: Richard Brooks. Producció: Bernard Smith. Guió: Richard Brooks. Basada en la novel.la ‘Elmer Gantry’, de Sinclair Lewis. Música: André Previn. Fotografia: John Alton. Muntatge: Marjorie Fowler. Protagonistes: Burt Lancaster, Jean Simmons, Arthur Kennedy, Dean Jagger, Shirley Jones, Patti Page, Hugh Marlowe, Edward Andrews, John McIntire, Rex Ingram, Joe Maross, Philip Ober, Barry Kelley, Wendell Holmes, Dayton Lummis.

 

 

Tres premis Oscar 1961

Al millor actor principal (Burt Lancaster)

A la millor actiu secundària (Shirley Jones)

Al millor guió basat en una obra literària (Richard Brooks)

 

 

The End

————————————–


Llibertat d’expressió

 

www.vilaweb.cat


La música per la llibertat

 

LLIBERTAT, LIBERTAD, LIBERDADE, FREEDOM, FREIHEIT, LIBERTÉ,

SAORSA, CIVITAS, LIBERTATE, СВОБОДА, LIBERTA, フリーダム, 

WOLNOŚĆ, SVOBODA, LIBERECO, VAPAA…

 

 

—————————————————————————–

 

www.vilaweb.cat

 

—————————————————————————–