El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

  § Gaudeixen de tots els ‘ponts’ circulatoris, no hi ha qui els pari. La ‘festa’. Ponts a la primavera, a la tardor, a l’hivern i a l’estiu. És el país dels ‘ponts’. No són com ‘Els ponts de Madison’, retrats d’un paisatge interior americà de Iowa, però, si que ens deixen ben retratats als circulants. Si, els nomenats ‘ponts’ festius tan abundants i que transporten el virus infernal d’un lloc a un altre. També el PIB queda ben retratat.

   Si el mal ja es desplaça a una velocitat extraordinària, encara arriba més a per tot i de taula en taula, de grup a grup sense mascareta i sense la distància que fa temps guarden a la Finlàndia, de l’Europa progressista, líders en educació. No com a Espanya que canvien les Lleis d’Educació -mala educació- com si fossin els cromos de Pokémon. Les taxes de contagi més baixes d’Europa a Finlàndia. Per què a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, són les més altes?

   I tot per una beguda de cola o una tassa amb dos dits de cafè i sucre. Sucre i més sucre. El percentatge de població amb diabetis a Catalunya s’ha gairebé doblat en poc més de vint anys. Si el 1994 el 4,7% de la població tenia diabetis, ara la té el 8,1% dels més grans de 15 anys. Això vol dir que vora 600.000 ciutadans de Catalunya són diabètics. I la xifra tendeix a augmentar. El país amb més restaurants i bars de copes d’Europa. A Alemanya i França no tornaran a obrir fins mitjans gener. És necessària tanta verborrea a les taules i uns horaris de treball aliens a l’Europa avançada, generadora d’un PIB superior?

El que havia de haver-se suspès era el gran ramat del pont de la Puríssima. Ja sabien que això passaria

 

   Cada vegada més contagiats, CAPS i Hospitals trasbalsats, morts i més morts, ciutadans tancats a casa que compleixen a peu de lletra les normes de salvació i altres un ‘pont’ festiu darrere l’altre. Bars i més bars, carrers amb bars un al costat de l’altre, terrasses i terrassetes on portar mascareta és l’excepció i, per suposat, el distanciament necessari de protecció s’ignora…

  Morts i més morts. I el total, a quan ascendeix? En l’època de les matemàtiques informàtiques i de la ciència de l’espai, es pot saber el número exacte de morts? Si la pandèmia és conseqüència del canvi climàtic i la fi del planeta Terra és conseqüència de les pandèmies que aniran arribant, es podria saber el número de morts a causa del ‘virus infernal’ i els habitants terrestres que quedaran per desaparèixer, com a conseqüència de la foscor descomunal que engolirà a la Terra. Els temibles dinosaures ja no hi són per explicar-ho.

   Quan temps queda a la Terra per convertir-se en un dels planetes sense vida i tornar cap al seu germà Venus?

 

 

Venus, de la vida a la mort

 

Venus: dimensiones, composición, atmósfera y características

Caracteristicas.co

 

La superficie de Venus como nunca la has visto - Eureka

Eureka – Daniel Marín – Naukas

La superfície de Venus vista per la Venera 10 (Ted Stryk).

 

La Terra, el camí del seu germà Venus?

Es creu que Venus, en temps antics, tenia oceans semblants als de la Terra, però aquests es van evaporar completament quan la temperatura va augmentar, deixant una capa desèrtica amb roques en forma de lloses. Probablement l’aigua s’ha dissociat i, com que Venus no té camp magnètic, el vent solar s’ha endut l’hidrogen cap a l’espai interplanetari. La pressió atmosfèrica a la superfície del planeta és 92 vegades la de la Terra.

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRETS

VOTO, EDUCACIÓN, EMPLEO JUSTO Y OTROS DERECHOS

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

 

<< L’acció federal executiva, en aquests casos, per molt veloç i dràstica que sigui, mai pot corregir plenament aquests abusos de poder. Cal alliberar les forces del nostre sistema democràtic dins d’aquestes zones mitjançant una immediata concessió de drets civils a tots els ciutadans, fent possible que els funcionaris per ells elegits siguin enterament corresponents amb tots els seus votants >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

JFK's 1960 Campaign”Primaries & Fall Election | The Pop History Dig
The Pop History Dig

<< The executive federal action, in such cases, no matter how swift and drastic, can never fully correct such abuses of power. It is necessary to unleash the forces of our democratic system within these zones through an immediate granting of civil rights to all citizens, making it possible for the officials elected by them to be entirely corresponding with all their voters >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< El segon defecte d’aquestes lleis és el seu fracàs en tractar específicament amb les formes més comunes d’abús de judici per part dels funcionaris que dirigeixen les eleccions locals i que no tracten a tots els sol·licitants per igual … >>

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< The second flaw in these laws is their failure to deal specifically with the most common forms of abuse of judgment by officials who run local elections and who do not treat all applicants equally … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

New leaders for a new America

 

 

———————————————————

LA FRASE

 

“Nuestra propuesta de encontrar una solución política sigue absolutamente vigente”. “Intentamos sentarnos en una mesa de diálogo en la que la silla de enfrente siempre está vacía, siempre, y traslada su responsabilidad a los tribunales”.

Oriol Junqueras

 

Representant català triat pel poble per al Parlament de Catalunya, Congrés dels Diputats i Diputat Europeu, defensor de la dignitat de Catalunya, immemorial nació catalana, tancat a la presó des de fa tres anys.

Representante catalán elegido por el pueblo para el Parlamento de Catalunya, Congreso de los Diputados i Diputado Europeo, defensor de la dignidad de Catalunya, inmemorial nación catalana, encerrado en la cárcel desde hace tres años.

Catalan representative elected by the people for the Parliament of Catalonia, Congress of Deputies and European Deputy, defender of the dignity of Catalonia, an immemorial Catalan nation, locked up in jail for three years.

 

“En estos momentos me considero un preso político”.

 

Oriol Junqueras - Últimes notícies - 324

CCMA

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Tipos de osos - Especies y sus características

ExpertoAnimal

Els óssos estimats, protegits, visitats als Estats Units d’Amèrica i a diverses parts del món, que procuren per la seva existència i  de la vida animal que atrau la bondat humana i milers de visitants.

 

Impresionante colección de fotografías históricas de la National Geographic | LaReserva.com

aReserva.com

 

UNA DIFERÈNCIA estranya, anòmala i cruel: L’ós Cachou enverinat amb etilenglicol, substància present en els líquids anticongelants dels vehicles i trobat mort a Les (Vall d’Aran).

 

L'os Cachou hauria estat enverinat amb anticongelant

Ara.cat

L’ós ‘Cachou’ hauria estat enverinat amb anticongelant

 

El oso Cachou habría sido envenenado con anticongelante

 

The bear ‘Cachou’ would have been poisoned with antifreeze

 

<<Moltes persones, i cada vegada més, consideren la crueltat envers els animals com un assumpte de gran importància moral i social. Amb la Declaració Universal dels Drets dels Animals es pretén ajudar a que disminueixi el nombre d’animals que són tractats cruelment, també amb la sensibilització de la població i la creació de lleis ue castiguen els infractors>>.

———————————————————

La música immortal a favor de la cultura, el diàleg i la Pau. La grandesa del violí arriba a tots els cors

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

En Mallorca no hubo guerra, pero la masacre franquista fue despiadada | Diario Octubre

Diario Octubre

<<En Mallorca no hubo guerra, pero la masacre franquista fue despiadada>>

 

———————————————————

Des del 2017

olgapalahijordi.wordpress.com

Per quan el veredicte de la Cort Europea dels Drets Humans?

When the verdict of the European Court of Human Rights? 

———————————————————

SALUT, PAU, AMOR I COMPASSIÓ EN EL NADAL

SALUD, PAZ, AMOR Y COMPASIÓN EN LA NAVIDAD

HEALTH, PEACE, LOVE AND COMPASSION AT CHRISTMAS

GABONETAN OSASUNA, BAKEA, MAITASUNA ETA ERRUKITASUNA

SAÚDE, PAZ, AMOR E COMPASIÓN NO NADAL

SANTÉ, PAIX, AMOUR ET COMPASSION À NOËL

GESUNDHEIT, FRIEDEN, LIEBE UND MITLEIDUNG ZU WEIHNACHTEN

Shèngdàn jié de jiànkāng, hépíng, ài yǔ tóngqíng

HÄLSA, FRED, KÄRSALUTE, PACE, AMORE E COMPASSIONE A NATALELEK OCH Barmhärtighet vid JUL

SALUTE, PACE, AMORE E COMPASSIONE A NATALE

SLÁINTE, SÍOCHÁIN, LOVE AGUS IOMLÁN AG NOLLAIG

svaasthy, hans, pyaar aur rachana krisamas par

SLÀINTE, PEACE, LOVE AGUS IOMRADH AIG CRIST

ZDOROV’Ye, MIR, LYUBOV’ I SOSTRADANIYe NA ROZHDESTVE

SAÚDE, PAZ, AMOR E COMPAIXÃO NO NATAL

HELSE, FRED, KJÆRLIGHET OG MEDLIDELSE PÅ JUL

•••

La nit de Nadal. El Pessebre. Pau Casals/Joan Alavedra - YouTube

YouTube

La nit de Nadal. El Pessebre. Pau Casals/Joan Alavedra

CATALONIA

———————————————————