El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   ♦ Són 16.800 milions els que surten cada any dels impostos dels ciutadans de la nació catalana i que no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista. Un 8,2% del PIB català. Són els milions i milions que s’emporten i no tornen. De les 17 Comunitats autònomes, 12 reben més del que aporten. Catalunya ja aporta molt més del que rep. He aquí la situació d’abús. Un pèssim i injust sistema de finançament que frega un espoli fiscal propi del colonialisme. Un excés funcionarial en lloc d’una expansió empresarial que aporti noves empreses i ocupació. Treball i seguretat en les pensions. 

   No, no es tracta de constitucionalisme. No, no! Es tracta de milions i milions d’euros que s’emporten de Catalunya i no tornen. Una Castella que vol ser gran empetitint la llibertat de Catalunya, que sí que és una gran nació i manté la lluita per la independència. La lluita per la seva dignitat. Catalunya no té res a veure amb Castella. És un altre país: els Països Catalans.

   Això ho confirmen els 100 anys de càstig al conjunt dels presos polítics catalans. Els exiliats polítics a Europa. El trencament de la llei orgànica “de obligado cumplimiento” de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Les càrregues policials. El repressor 155. La política judialitzada. La persecució dels presidents de la Generalitat. El Parlament menyspreat…

   Es comença menyspreant i canviant el nom de la llengua catalana pel de ‘lapao’ -llei de llengües d’Aragó (Partido Popular)-, i s’acaba en una dictadura. 

www.elperiodico.com

 

Escreix abusiu que ofega la nació catalana

 

   Segons que expliquen els millors experts economistes de la nació catalana, mentre que els ingressos els recapta l’Estat, la gestió de la despesa recau, pel que fa a les competències transferides, en les comunitats autònomes. La dinàmica de repartiment fiscal que s’ha concretat entre els pressupostos de l’Estat i de Catalunya ha donat un sistema de finançament on Catalunya aporta un escreix de recursos impositius a l’Estat espanyol (diferència entre el que Catalunya aporta amb impostos i el que rep en forma de serveis i infraestructures) d’un 8 per cent del Producte Interior Brut de Catalunya segons la metodologia de càlcul del flux monetari (5 per cent segons el criteri del flux del benefici).

Escreix que l’Estat espanyol no retorna a Catalunya 

   Aquest escreix, que Catalunya envia a Espanya cada any i que no retorna ni en forma de serveis ni d’infraestructures, és d’una gran magnitud ja que equival aproximadament al 50% del pressupost de la Generalitat, i és un import equivalent al que destina a salut, ensenyament, benestar social, habitatge, cultura i seguretat. 

   La Generalitat de Catalunya, després de la mort del Dictador va ser restaurada el 1977, abans que s’aprovés la Constitució espanyola el 1978. El desplegament de la Constitució i dels estatuts d’autonomia s’ha fet amb una multiplicitat de Lleis que han conformat un estat central amb competències sobre les grans polítiques d’estat, i en unes autonomies que han assumit competències sobre les grans polítiques, i en unes autonomies que han assumit competències sobre els serveis que afecten més directament les persones (salut, ensenyament, benestar…).

   No totes les comunitats han assumit el mateix nivell de competències en els serveis. Catalunya és una de les comunitats que n’ha assumit més (a part de les anteriors, també seguretat -mossos d’esquadra-, institucions penitenciàries, ocupació…). Un sistema de finançament injust ofega la nació catalana que, davant la irresponsabilitat política de l’anterior president Mariano Rajoy (Partido Popular, suport Ciudadanos), ara,  advoca per la independència.

 

lacuinadesempre.blogspot.com

Perversitat del FLA

 

   Amb el FLA “Fondo de Liquidez Autonòmico” el govern espanyol no fa altra cosa que deixar en préstec a Catalunya diners dels catalans, cobrant un interès.

 

 

Explicar, parlar, dialogar, treballar, fer política, llibertat, democràcia, formar part d’Europa…

 

Discurs sencer d’Oriol Junqueras Madrid per parlar del referèndum 22/05/2017

 

Els efectes del repressor 155

 

   Els millors experts en economia, productivitat i competitivitat van pronosticar els pitjors efectes en aquests camps, a causa de l’aplicació a la nació catalana del nomenat article 155 de la Constitució i que es va desenvolupar amb repressió per part de l’anterior president Mariano Rajoy, Partido Popular, amb el suport de Ciudadanos. Molt malament va quedar la Constitució davant d’Europa i del món lliure, quan va ser utilitzada no per solucionar el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, sinó per empitjorar-lo i substituir a la política responsable per una gran quantitat de judicis. Això sí, sense que els polítics immobilistes i irresponsables deixessin de cobrar uns sous i dietes puntuals i quantiosos. 

   Anar baixant. El Producte Interior Brut (PIB) va créixer un 1,9% el tercer trimestre, una dècima menys que en el segon trimestre i del que s’havia previst un creixement del 2%. La taxa de l’1,9% és, a més, dues dècimes inferior al creixement previst pel govern pel 2019 en el Pla Pressupostari remès a Brussel.les (2,1%) i també una dècima inferior a les projeccions del Banc d’Espanya (2%). 

   Mentre la repressió contra la nació catalana puja, l’economia segueix baixant. Malament per l’ocupació, els sous del treballadors, les pensions…  

 

—————————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

<< El gran enemic de la veritat sovint no és la mentida deliberada, rebuscada i deshonesta, sinó el mite, persistent, persuasiu i irreal. Massa sovint, ens agafem als llocs comuns dels nostres antecessors. Sotmetem tots els fets a un grup de interpretacions prefabricades. Gaudim de la comoditat d’opinar sense la incomoditat de pensar >>

(President John F. Kennedy, Universitat de Yale, New Haven 11 de juny de 1962).

 

<< The great enemy of the truth is often not the deliberate, far-fetched and dishonest lie, but the myth, persistent, persuasive and unreal. Too often, we cling to the common places of our ancestors. We submit all the facts to a group of prefabricated interpretations. We enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thinking … 

(President John F. Kennedy, Yale University, New Haven, June 11, 1962).

 

www.newstimes.com

 

<< Fa gairebé prop de 150 anys, Thomas Jefferson va escriure: “Les noves circumstàncies demanen noves paraules, noves frases i la transferència de velles paraules a nous objectes: una mica més cert avui del que va ser en els dies de Jefferson, perquè el paper d’aquest país és tant més significatiu a mesura que treballem d’acord per enfrontar-nos amb els problemes autèntics dels nostres dies, generarem una visió i una energia que tornaran a demostrar a el món la superior vitalitat i la força de la societat lliure >> .

(President John F. Kennedy, Universitat de Yale, New Haven 11 de juny de 1962).

 

www.ebay.com

 

<< Nearly 150 years ago, Thomas Jefferson wrote: “New circumstances ask for new words, new phrases and the transfer of old words to new objects: something more true today than it was in Jefferson’s day, because the role this country is all the more significant … As we work in line to deal with the authentic problems of our day, we will generate a vision and energy that will once again demonstrate to the world the superior vitality and strength of free society >> .

(President John F. Kennedy, Yale University, New Haven, June 11, 1962).

 

www.jfklibrary.org

<< Hem de seguir cap a endavant. Sé que hi ha qui s’oposaran a totes aquestes mesures igual que hi havia qui, en altres temps, s’oposava a les lleis prohibint el treball dels menors i més recentment, al Senat, a l’atenció mèdica dels ancians >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Yale, New Haven 11 de juny de 1962).

<< We have to move forward. I know that there are those who will oppose all these measures just as there were those who, at other times, opposed the laws prohibiting the work of minors and more recently, in the Senate, to the medical care of the elderly >>.

(President John F. Kennedy, Yale University, New Haven, June 11, 1962).

 

 

—————————————————————————-

 

LA FRASE

 

“La justícia ha arribat des d’Europa. Nul.litat de la sentència i llibertat per a tothom!”

 

 

“La justícia ha llegado desde Europa. Nulidad de la sentencia y libertad para todo el mundo!”

 

 

“Justice has come from Europe. Nullity of sentence and freedom for everyone!”

 

Oriol Junqueras, heroi i màrtir

 

www.huffingtonpost.es

 

   Dintre dels parameters del treball democràtic i polític a l’Europa actual, sembla impossible i per tant fora del context del segle XXI, l’existència de presos polítics i exiliats polítics catalans. Cal fer una reflexió sobre si Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, forma part de l’esperit progressista d’una Europa moderna, democràtica, avançada i justa. No només en el camp econòmic, sinó també en el social i en el de la justícia que tant embolic està creant. A l’Estat espanyol ha esdevingut una judicialització de la política -iniciada per l’anterior president Mariano Rajoy (‘Partido Popular’ suport de ‘Ciudadanos’)- que no només impedeix avançar en el polític i social, sinó que la seva retrocessió és evident. Cal sortir amb pressa de tal desconcert perquè sinó la pregunta és multitudinària, Espanya és Europa? 

 

—————————————————————————-

 

MÚSICA PER LA LLIBERTAT, LA DEMOCRÀCIA, LA PAU I UNA EUROPA FEDERAL FORTA I UNIDA

 

—————————————————————————

 

L’APOCALIPSI

 

ninosdemorelia.blogspot.com

 

El 7 de junio de 1937, un grupo de 454 niños salieron de España para refugiarse en México ante el terror y peligro de las bombas que caían sin cesar sobre sus ciudades de origen. Estos pequeños fueron bautizados como “Los niños de Morelia”. (Guerra Civil i guerra incivil espanyola, 1936-1939, causada por rebelión militar, sedición, golpe de estado del general i dictador Francisco Franco, contra el Gobierno legítimo de la República de las naciones que forman la denominación España).

—————————————————————————-

www.cal.cat

 

 

Espanya, nació de nacions, forma part d’Europa? És europeista?

 

El president de Parlament Europeu, David Sassoli, ha instat aquest dijous a l’Tribunal Suprem espanyol a complir amb el que li demana el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre Oriol Junqueras, amb la immunitat parlamentària ha reconegut la cort europea en una sentència.

 

El presidente del Parlamento Europeo, David Sassoli, instó este jueves al Tribunal Supremo español a cumplir con lo que le pide el Tribunal de Justicia de la Unión Europea (TJUE) sobre Oriol Junqueras, cuya inmunidad parlamentaria ha reconocido la corte europea en una sentencia.

 

The president of the European Parliament, David Sassoli, urged the Spanish Supreme Court on Thursday to comply with what is requested by the Court of Justice of the European Union (CJEU) on Oriol Junqueras, whose parliamentary immunity has been recognized by the European court in a ruling.

—————————————————————————-