El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Ξ   El fibló sempre a punt. Ben esmolat quan es tracta de picar Catalunya, immemorial nació catalana, i més quan les eleccions es veuen per l’horitzó. El ‘sempre contra Catalunya’ com a mostra d’una penosa incultura política. Tornen els temps d’Aznar i Rajoy? Tornen els temps del desastre governamental -cultura del totxo- del ‘Partido Popular’, que va assolar el País Valencià? Serà necessaria la importació de milions de tones de cues de pansa perquè la gent d’aquelles terres recuperi la memòria? En els darrers anys, l’avenç del progrés nou a València es començaba a fer notar, fins quan?

   Veus amenaçadores procedents del País Valencià -immemorial nació valenciana, catalans del Sud-, s’escolten en contra de la llengua catalana per part dels qui prefereixen parlar en la llengua de Madrid i que no volen permetre que el poble valencià sigui atès en la llengua valenciana i catalana. Però, això, sí, des de l’Estat espanyol i dels governs de Madrid, prémer fins a l’ofec l’implacable i injust espoli fiscal. Qui més paga rep molt menys del que li correspon. 

   Ja han començat, com es pot veure i escoltar els crits furibunds de la campanya electoral utilitzant la llengua catalana/valenciana com a propaganda de mala estratègia electoral. El conflicte permanent en lloc de la Pau estable i duradora. Les veus i amenaces de la dreta, extrema dreta, ultradreta governadores, costi el que costi, ja es comencen a fer sentir. La manca d’intel.ligència política també. Si amb els pactes de les darreres eleccions municipals han provocat un cataclisme polític i paralitzador a molts Ajuntaments, en les properes eleccions generals paralitzaran Espanya. Quaranta anys cap al darrere.

   En el pròxim ‘post’ la faula, de tradició africana, ‘La granota i l’escorpí’. 

Mòdul B #PFI Mòduls de Formació General

 

———————————————————————-