El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

  ∇ Fa mig any que va aparèixer un a l’estat d’Utah (Estats Units d’Amèrica). Un prodigi de la poderosa indústria de l’acer. Ara, ha aparegut un altre a Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia (Catalunya). Expliquen, també, que s’han trobat altres en alguns indrets del món. Sembla que s’hauria de catalogar com a fenòmens estranys ja que no se sap qui ha clavat a terra aquests monòlits d’acer inoxidable. Per la seva provada fortalesa és el resultat d’afegir a l’acer, una proporció bastant elevada de crom i níquel.

 

Aparece en una playa de la Costa Brava un monolito metálico parecido al de Utah

20Minutos

El monòlit aparegut a Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia, va ser empès a terra i traslladat al Parc dels Estanys d’aquesta població de la Costa Brava 

 

The monolith appeared in Castell-Platja d’Aro, Girona, Catalonia, pushed to the ground, and moved to the Parc dels Estanys in this town on the Costa Brava

 

   A la pregunta de com han aparegut aquests monòlits i concretament el de Castell-Platja d’Aro, hauríem de fer moure una mica la imaginació i observar l’espai sideral més proper al planeta Terra. Tot són astres i planetes que no paren de moure’s. Ja ho va fer, explicar i escriure, l’any 1865, Jules Verne: ‘De la Terra a la Lluna’. I, ara, de la Lluna a la Terra…i a Mart.

   Els exploradors de l’espai sideral ens expliquen, entre moltes altres coses, les grans quantitats de níquel i crom que existeixen en aquests planetes i meteorits. He aquí, llavors, una possible pista. El monòlit trobat a Castell-Platja d’Aro no es pot concebre sense la combinació d’acer, níquel i crom. Tampoc els trobats en alguns indrets del planeta Terra.

   Els exploradors de l’espai sideral no ens ho han explicat tot. Tampoc la NASA ni el poderós exèrcit dels Estats Units d’Amèrica. Ni el senyor Steven Spielberg. S’han vist coses i se segueixen veient altres. Un misteri extraordinari i sorprenet presideix la galàxia. Parlar encara de més lluny i de les altres galàxies, forma part d’un gran atreviment.

Un univers misteriós

Mètode

   Una cosa si és certa. Ara, el Perseverance, el robot enviat a Mart per la NASA, és un gran i autèntic explorador. Com el gran David Livingstone, heroi infatigable, que, després de més de 30 anys recorrent Àfrica va descobrir bona part d’aquell immens territori. Livingstone va continuar les seves exploracions fins que va morir l’1 de maig de 1873 a causa d’una malària i una hemorràgia interna que va ser produïda per una obstrucció intestinal. El seu cadàver va ser traslladat a Anglaterra i enterrat a l’abadia de Westminster però diu la llegenda que el seu cor va ser enterrat a l’Àfrica, abans de traslladar el cadàver.

Las aventuras en África del doctor Livingstone - Jot Down Cultural Magazine

Jot Down

David Livingstone

Missioner i explorador

El ‘Perseverance explorarà el sòl i l’atmosfera del planeta vermell durant al menys un any marcià, que equival a prop de 687 dies terrestres. Es tracta del robot més sofisticat mai enviat a l’espai i tindrà com a objectiu buscar evidència per respondre grans preguntes com si hi ha senyals concretes de vida microbiana passada a Mart.

   De ben segur que el ‘Perseverance‘ no deixarà el seu cor a Mart. És probable, però, -jo penso que és molt segur- que de la mateixa manera que els habitants del planeta Terra observen extraordinàriament embadalits les proeses -no el missatge secret- del ‘Perseverance’, també, éssers d’altres galàxies, planetes i mons ho estan observant extraordinàriament embadalits. Però ells si han escoltat i escolten el missatge provinent de la Terra. Una missiva de Pau, llibertat, democràcia i enteniment.

   El misteriós monòlit aparegut a Castell-Platja d’Aro, podria ser la seva resposta. De moment!

Per fi! Ja són aquí!

 

 

 

 

Castell-Platja d'Aro (Girona) traslada el monolito aparecido en la playa a un parque del municipio

Europa Press

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

<< No hi ha cap acte que sigui més contrari a l’esperit de la nostra democràcia i Constitució, que el problema del negre que només busca un tractament igual al dels altres éssers humans, i no hi ha res més inhumà d’impedir a aquest ciutadà l’entrada en restaurants, hotels, teatres, zones d’esbarjo i altres llocs públics >>.

(President John F.Kennedy, el President màrtir, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

Kennedy: el final de un sueño | Cultura | DW | 22.11.2013

DW

<< There is no act that is more contrary to the spirit of our democracy and Constitution, than the problem of the black who only seeks treatment equal to that of other human beings, and there is nothing more inhuman than preventing that citizen from entering restaurants, hotels, theaters, recreation areas and other public places >>.

(President John F. Kennedy, the Martyr President, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< D’altra banda, els restaurants i altres locals situats en edificis arrendats pel Govern federal s’han obert a tots els empleats federals de color precisament en aquells llocs en què abans es trobaven subjectes a una rígida segregació. L’Administració de Serveis Generals ja no concedeix arrendaments de tals locals llevat que les portes siguin obertes a tots els empleats federals sense distinció de raça o color. I aquest moviment s’ha dut a terme sense so de trompetes, i pràcticament sense un sol incident; i en tots els Estats de la nació es continuarà aquesta mateixa política >>.

(President Jonh F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Racial Segregation Usa Fotos e Imágenes de stock - Alamy

<< On the other hand, restaurants and other premises located in buildings leased by the federal government have been opened to all federal employees of color in precisely those places where they were previously subject to rigid segregation. The General Services Administration no longer grants leases on such premises unless their doors are open to all federal employees without regard to race or color. And this movement has been carried out without trumpets, and practically without a single incident; and in all the states of the nation this same policy will be continued >>.

(President Jonh F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

Parks Mlk Obama - Lessons - Blendspace

Blendspace

L’Administració Kennedy va redactar una llarga llista de negres capaços per ocupar alts càrrecs. Convertia a George L. Weaver en secretari adjunt de Treball; a Robert C. Weaver, en cap de l’Agència Federal de Finançament d’Habitatges; a Thurgood Marshall en un dels jutges de Tribunal d’Apel·lacions (Segundo Circuit); a Carl Rowan en ajudant adjunt de l’secretari d’Estat, i a Andrew Hatcher en secretari de Premsa de el president. En l’estiu de 1962, la convenció anual de la NAACP, organització que recolzava entusiàsticament les mesures adoptades pel president, va recomanar a aquest << valenta i decidida reacció >> en el treball que en aquest terreny encara quedava per realizar.- (Allan Nevins).

The Storied History of the NAACP

Institute of the Black World 21st Century

The Kennedy Administration drew up a long list of capable blacks for high office. It made George L. Weaver Deputy Secretary of Labor; Robert C. Weaver, chief of the Federal Housing Finance Agency; Thurgood Marshall as one of the judges of the Court of Appeals (Second Circuit); Carl Rowan as deputy assistant secretary of state, and Andrew Hatcher as press secretary to the president. In the summer of 1962, the annual convention of the NAACP, an organization that enthusiastically supported the measures adopted by the president, recommended to him a “ brave and determined reaction ” in the work that still needed to be done in this area.- (Allan Nevins).

 

———————————————————

LA FRASE

“Diverses disposicions del codi penal espanyol tenen un impacte negatiu, inclòs un efecte dissuasiu, en l’exercici de la llibertat d’expressió, un dret d’importància crucial per a un debat públic lliure i plural”

 

Comisaria del Consejo de Europa: Francia debe reformar el proyecto de ley de seguridad

www.aa.com.tr

Dunja Mijatovic

 

La comissària de Drets Humans del Consell d’Europa (Cd’E), Dunja Mijatovic, ha traslladat la seva preocupació a Espanya per les “creixents condemnes” a presó a artistes i activistes els últims anys.

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

Segons el nord-americà John Rinehart, les emissions dels guèisers, que s’esdevenen a intervals de 60 i 65 minuts, canvien amb les fases de la Lluna. Es produeix un guèiser quan la calor de l’interior de la Terra escalfa l’aigua subterrània d’una llarga falla vertical. En el més profund de la falla la temperatura ascendeix per sobre del punt normal d’ebullició de l’aigua. Aquesta, però, no bull per estar sotmesa a enorme pressió. A la fi, es produeix vapor que empeny cap amunt a l’aigua per diversos conductes. Immediatament cedeix la pressió, l’aigua bull i el guèiser entra en activitat. Els geòlegs opinen que, durant les fases de la Lluna, l’escorça terrestre es modifica de tal manera, a causa de l’atracció lunar, que el sistema de falles es pertorba. Com a conseqüència, el vapor triga més o menys en arribar a la superfície. El període d’emanació d’un guèiser ha arribat a alterar-se en més d’una hora.

(Reader’s Digest)

Cómo ver un Géiser de Yellowstone en erupción - Viajology.com

Viajology

———————————————————

LA MÚSICA DE LA LLIBERTAT,LA PAU I L’ENTENIMENT

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

El gulag de Franco: 296 camps de concentració en els quals va regnar l'horror

El Periódico

 

El gulag de Franco: 296 camps de concentració en els quals regnava l’horror

 

Un exhaustiu estudi documenta gairebé 300 centres d’internament franquistes i denuncia les penalitats patides per fins a un milió de presoners

 

El periodista Carlos Hernández de Miguel, autor de ‘Los últimos españoles de Mauthausen’, parla d’un sistema repressiu basat en la por, l’extermini i la reeducació

———————————————————

Olga Palahi Jordi – WordPress.com

   La permanència de representants polítics catalans a les presons espanyoles com a presos polítics i exiliats polítics a Europa, amb la situació de que ara surten dels calabossos i ara tornen a entrar contínuament, és una situació que demostra una política perversa, ineficaç i d’una gran mediocritat que dóna la raó a la evidència de que Catalunya, immemorial nació catalana, pateix una autonomia que és una farsa i on el diàleg de la democràcia és també una farsa. La forta permanència de la demanda de la independència per part de la nació catalana, demostra les contínues equivocacions i anar pel mal camí desviat d’una democràcia menyspreada que, en lloc del diàleg i l’enteniment social i polític, manté presos polítics catalans i exiliats polítics catalans a Europa. El ‘Catalunya, paga i calla’ ja no es correspon amb una actuació política i democràtica pròpia del segle XXI. Espanya va cap a enrere.

———————————————————

 

La OMS elige una vacuna de IrsiCaixa y Grifols entre las candidatas para combatir el Covid-19 | PlantaDoce

PlantaDoce

La OMS elige una vacuna de IrsiCaixa y Grifols entre las candidatas para combatir el Covid-19

——————————————————–