El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

⊕   No tot va sobre el senyor Messi i l’Inter Miami (Florida). El camp és molt més extens i ampli. Però quan l’assumpte afecta a les butxaques dineràries de les famílies podem dir que és una situació de molt de ‘cuidado’. No pel senyor Messi, és clar. El seu assumpte económic està més que solucionat. ‘Saludos Miami!’ 

   En tot moment ho escoltem a la ràdio catalana. Les tarifes de l’electricitat baixen cada setmana. Sorpresa de gran calat: determinats dies i hores el seu cost és ‘zero’. Ens situem en temps d’abans de ‘la guerra’. I és que, probablement, els seus preus no tenien que haver pujat mai. Irresponsabilitat política. El mateix ha passat amb el gas i no es té que aplicar el denominat ‘mecanisme ibèric’, per limitar el seu preu i rebaixar l’electricitat. 

   Però, en el país de les meravelles i de les grans creences futbolístiques, el miracle s’ha fet realitat. Al revés. Els preus de la llum i del gas han baixat, però, els dels altres productes -tots, tots i tots-, no només NO han baixat sinó que pugen encara més. I, cosa de màgia, -com la d’en Harry Potter-, a molts productes els hi ha desaparegut la seva mida de sempre: més petits i més cars. Com la bossa de cireres.

   Els representants polítics i servidors públics no ho entenen això dels preus. No ho experimenten. Els seus puntualíssims sous i dietes fan que això no els causi gran angoixa i intranquil.litat. A milions de famílies, sí. Salvaguardar l’interès públic per sobre dels interessos dels grans poders econòmics és important pels ciutadans que han de lluitar per no quedar asfixiats del tot.   

   

CaixaBank Research

 

L’augment dels preus dels aliments és més persistent del que s’esperava.

——————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

PROVES NUCLEARS I DESARMAMENT

PRUEBAS NUCLEARES Y DESARME

NUCLEAR TESTS AND DISARMAMENT

<<Confiem i preguem que aquestes no desitjades proves nuclears mai no arribin a realitzar-se; que aquestes terribles armes no arribin mai a disparar-se, i que els nostres preparatius per a la guerra ens portin la tan desitjada pau. El nostre principal objectiu és el control de la força i no augmentar-la en un món més segur per a tota la Humanitat. Però qualssevol siguin els esdeveniments que ens ofereixi el futur, jo he jurat solemnement mantenir i defensar la llibertat del poble nord-americà, i intentaré fer el que cregui el meu deure per complir amb aquesta solemne obligació>>.

(President John F.Kennedy, Discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, DC, 2 de març de 1962).

 

<<We hope and pray that these unwanted nuclear tests never take place; may these terrible weapons never be fired, and may our preparations for war bring us the much-desired peace. Our main objective is the control of the force and not to increase it in a safer world for all Humanity. But whatever events the future may bring, I have solemnly sworn to uphold and defend the liberty of the American people, and I will try to do what I believe to be my duty to fulfill that solemn obligation>>.

(President John F. Kennedy, Televised Address to the Nation, The White House, Washington, D.C., March 2, 1962).

Computer Hoy

<<Fa disset anys l’home va alliberar l’energia de l’àtom. Des de aquella data va prendre a les mans mortals el poder de l’autoextinció. A través dels anys que van seguir i sota tres successius presidents, els Estats Units han buscat bandejar aquesta arma dels arsenals de les nacions no alineades. Doncs de totes les tremendes responsabilitats inherents a aquest càrrec, cap és més trista que la de l’autoritat especial per emprar les armes nuclears en la defensa del nostre poble i de la llibertat >>.

(President John F.Kennedy, discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, DC, 2 de març de 1962).

 

———————————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Un dia especial per a les serps cobra

A special day for cobra snakes

 

DNA India

 

<<Snake WORSHIP is still an important aspect of popular religion in many parts of India. One day a year, in the middle of summer, the <<snake festival>> is celebrated, called Naga Panchami (words that mean <<snake>> and <<fifth>>). The name refers to the fifth day of the Hindu month of Shravan, which corresponds to the time between the beginning of July and the beginning of August. During that day it is believed that the cobras do not bite anyone and they are venerated alive or in image. Sometimes the snakes are handled by devotees of the cult. Snake-worshippers also ritually feed sacred cobras that are bred in special temples, and even place pots of milk as offerings to wild cobras in places they frequent.

(READER’S DIGEST)

 

———————————————————————-

Eufòria per la gran i bona música com a força i abraçada cultural

Joventuts Musicals Palamós

PAU. Concert dedicat a Pau Casals (1876-1973)

Jove Orquestra de Figueres. Seccions Ficaris, Tramuntana i Icària

Els joves que treballen per la música i la cultura

——————————————————————————————-