El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

⊗   D’Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Res a veure amb la nació federal dels Estats Units d’Amèrica, formada per Estats federals lliures que també són Estat. Sí, 50 estrelles. No, la farsa autonòmica que ha portat a que Catalunya, immemorial nació catalana, vulgui votar per l’autodeterminació segons la Declaració Universal dels Drets Humans.

I encara a sobre es castiga…

 

   Sí, una Espanya arruïnada, si no fos per l’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya. Una Espanya el qual deute públic s’ha disparat el 125’3% del PIB. I encara a sobre es castiga el treball d’aquesta acció exterior, amb multes milionàries que porten a embargar el patrimoni dels  representants (jutjats, castigats, empresonats, inhabilitats, multats…) i dels seus fills, que havien portat a terme aquesta tasca d’acció exterior. Un Estat espanyol que ha apostat per una repressió a Catalunya, sense fre i sense sentit.

El Mobile World…

   Es pensen que el ‘Mobile World Congress’, de Barcelona, forma part del ‘mannà’ que, per segons qui, cau del cel? Un impacte de gairebé 500 milions d’euros en l’economia i desenes de milers de llocs de treball. No, és gràcies a l’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya.

   Més de 10.000.000 m2 per allò que més prefereix el sector professional. Més de 200 congressos durant l’any transformen Barcelona en la ciutat que registra major nombre de participants a nivell mundial i ocupa el primer lloc en nombre de delegats de reunions. Tot això és possible mitjançant la intervenció, la col.laboració i el treball de l’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya.

Qui més aporta menys rep…

 

   L’enorme xifra de 16.800 milions d’euros -ara ja es parla de 20 mil milions-, un 8’2% del PIB català, que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya, es van cap a Madrid i no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista.

   Mentre, 12 de les 17 Comunitats Autònomes -autònomes?-, reben molt més del que aporten. Es venten de que gairebé no paguen impostos i a sobre tenen superàvit. Injustícia fiscal que ratlla amb l’espoli fiscal de Catalunya.

   És clar que l’Estat espanyol no vol ni sentir a parlar de referèndums per l’autodeterminació i la independència de Catalunya! Demandes que els mateixos governs de l’Estat espanyol han impulsat amb la seva desastrosa i injusta política contra Catalunya.

   Doncs, milions de ciutadans de Catalunya, sí que en volen parlar. Democratia, annon?

El Departament d'Acció Exterior reforça el govern obert i la Catalunya exterior. Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya- GenCat

   No és la ‘La Trump Tower’, de Nova York, ni els caríssims i sumptuosos edificis oficials de Madrid, però, per una banda, representa la promoció exterior industrial, comercial i el progrés humà i social exterior de la nació catalana. Per l’altra, l’educació, la investigació, la promoció exterior de l’idioma, la cultura i la dignitat de Catalunya, immemorial nació catalana. 

   Fa dos mil cinc-cents anys, el poeta grec Alceu va establir el principi que millor defineix la grandesa d’una nació, d’una ciutat…: <<No són les casas bé amb sostre -va escriure–, ni les pedres dels murs ben construïts, no; ni els canals ni els molls els que fan la ciutat…, sinó els homes que són capaços de fer ús de les seves oportunitats>>.

   L’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya vol fer ús de les seves oportunitats, malgrat la persecució i el càstig per part de l’Estat espanyol que no fa ni deixa fer.

   Pel que fa a l’acció exterior d’altres nacions, comunitats autònomes o ‘regiones’ que formen Espanya, no ho sé…Com que, como de costumbre, reben per part del Estado molt més del que aporten, no sé si els cal realitzar aquesta acció exterior…

  Port de Barcelona | nexus geographics

Port de Barcelona | nexus geographics

—————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

Xoc racial a Birmingham

Choque racial en Birmingham

 Racial shock in Birmingham 

 

<< Els dirigents negres han anunciat la suspensió de les seves manifestacions, i quan el nou alcalde, que ha indicat evidents desitjos de resoldre aquests problemes, s’hagi fet càrrec del seu lloc, la ciutat de Birmingham es dedicarà de bona gana, i així ho espere, a continuar progressant en aquest aspecte >>

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963).

<< The black leaders have announced the suspension of their demonstrations, and when the new mayor, who has indicated an obvious desire to solve these problems, has taken office, the city of Birmingham will gladly dedicate itself, and so will I hope to continue making progress in this regard … >>

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

On this day in Alabama history: the Children's Crusade began - Alabama NewsCenter

Alabama NewsCenter
On this day in Alabama history: the Children’s Crusade began – Alabama NewsCenter

<< Tot i que encara queda molt per fer abans que la situació es resolgui satisfactòriament, esperem que les tensions cedeixin i que aquest cas històric, que fins ara no ha desembocat fatalment en la violència, recordi a tots els altres estats, a cada comunitat i a cada ciutadà la urgència que com més aviat s’enderroquin les barreres que impedeixen gaudir a la gent de color dels mateixos drets i igualtat d’oportunitats que gaudeixen els homes de pell blanca >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963).

<< Although there is still much to do before the situation is satisfactorily resolved, we hope that tensions will subside and that this historic case, which so far has not fatally led to violence, will remind all other States, each community already every citizen the urgency that as soon as possible the barriers that prevent people of color from enjoying the same rights and equal opportunities enjoyed by men with white skin are broken down >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

 

——————————————————————

LA FRASE

 

<<Recórrer a la judicialització per intentar resoldre una “crisi política” ha portat a “una repressió creixent i cap solució”. La sentència del 14 d’octubre de 2019 del Tribunal Suprem espanyol que condemna dos activistes de la societat civil i set representants polítics entre nou i tretze anys de presó, en total cent anys, només agreuja el conflicte…>>

Del Manifest internacional ‘Dialogue for Catalonia’

 

Amnistia ara!

amnistiaara.cat
Amnistia ara!

El 10-J marca un abans i un després en la mobilització | Ivan Vila | barcelona | Política | El Punt Avui

Avui

El 10-J marca un abans i un després en la mobilització | Ivan Vila 

 

—————————————————————–

ELS COLORS DEL MÓN

 

La maledicció dels faraons

The curse of the pharaohs

 

(capítol segon)

 

L’esperit del faraó mort, deien les gents supersticioses, havia deixat caure la seva maledicció sobre els qui van violar la seva tomba. Cinc mesos més tard, lord Carnarvon, que llavors tenia 57 anys d’edat, va rebre una picada de mosquit a la galta esquerra. La picada se li va infectar i, afeblit per una septicèmia, va emmalaltir de pneumònia. A la 1,55 de la matinada va morir en un hotel del Caire, i en aquell instant es van apagar tots els llums de la ciutat. Simultàniament, a Anglaterra, en la seva mansió de Hampshire, el seu gos va udolar i va morir. Potser el més estrany de tot va ser que, a l’examinar la mòmia de Tutankamen, els metges van trobar una depressió en forma de cicatriu sobre la galta esquerra, en correspondència amb la picada de Carnarvon.

   Durant els mesos següents de 1923 es va atribuir a la mateixa maledicció les morts d’altres persones que van visitar la tomba. Aubrey Herbert, germanastre  de Carnarvon, va morir de peritonitis.

(READER’S DIGEST)

El poder dormido que despertó la maldición de Tutankamón

ABC

——————————————————————

EL VIOLÍ, L’INSTRUMENT CONVIDAT I ADMIRAT QUE ENALTEIX EL CONJUNT

 

——————————————————————

L’APOCALIPSI

30 assassins de dones sota la lupa | Catalunya | EL PAÍS Catalunya

elpais.cat – EL PAÍS

30 assassins de dones sota la lupa | Catalunya | EL PAÍS Catalunya

 

La manca d’educació, cultura i responsabilitat humana en un pais en el que menys es llegeix d’Europa

 

—————————————————————

IRSICAIXA

 

Los infectados de COVID que no generan anticuerpos también están protegidos | SER Catalunya | Cadena SER

Los infectados de COVID que no generan anticuerpos también están protegidos | SER Catalunya | Cadena SER

 

Los infectados de COVID que no generan anticuerpos también están protegidos

Un estudio de IrsiCaixa indica que les cubre la inmunidad celular de los linfocitos T

 

——————————————————————