El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Θ   El cas de Sandro Rosell, 39è president del Futbol Club Barcelona, podria arribar al despatx oval de la Casa Blanca. Les tres grans finestres situades darrere dels despatx del president dels Estats Units d’Amèrica, són la transmissió de la gran premsa, ràdio i televisió al món. Així ho va entendre John F.Kennedy.

L’FBI “molt enfadats”

 

   Ara, i amb relació al terrible, injust i penós camí recorregut de 2 anys de presó ‘preventiva’, Sandro Rosell va explicar a la programació de matí i tarda de RAC1 (08/04/2024) que l’FBI el va investigar per ordres de la policia patriòtica -durant el Govern del Partido Popular- i que l’excomisari Villarejo “és una víctima més” i accepta fer un cara a cara amb ell a ‘El món a RAC1’. Sembla, ara, que l’FBI estan molt enfadats de com es van desenvolupar les coses a Espanya. Seria hora de que el Govern espanyol donés explicacions sobre aquestes qüestions tan fosques -Operación Cataluña- per aclarir dubtes sobre la democràcia i l’estat de dret a Espanya. 

   Tampoc, la no renovació del Consell General del Poder Judicial, caducat des de fa 7 anys, ajuda a la democràcia i a l’estat de dret. Quantes vegades la Comissió i Parlament europeus han demanat i intervingut en aquesta renovació! També, aquesta manca de renovació del Consell General del Poder Judicial, causa una inseguretat ciutadana, jurídica, política, parlamentaria, legislativa i de bloqueig de nous càrrecs per a la modernització i eficàcia de la justícia en una nació de nacions com és Espanya. I no, no, no, l’Espanya dels representants presos polítics catalans, els representants polítics catalans exiliats a Europa, que cada dia que passa augmenta els seu número i ja són 11 els exiliats en aquests moments.

Recollida de signatures, “contra Cataluña”, deien

   Si a tota aquesta situació que ens recorda temps dictatorials, hi afegim causes inicials, continuades i actuals com va ser la recollida de signatures, l’instar a signar per part de l’expresident Mariano Rajoy ‘Partido Popular’, i per tot el territori format per nacions i ‘regiones’, contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, votat pel poble. Preguntats per la premsa els espanyols que van participar en la recollida de signatures deien ¡firmar contra Cataluña! Es tractava d’anar contra Catalunya. La Catalunya ‘pagadora’ que és la primera en aportar -22 mil millons d’Euros cada any- i la desena en rebre. El sempre contra Catalunya! que dóna molts vots i augmenta l’independentisme.

Retallat i destrossat, l’Estatut, no és el que el poble va votar

   Any 2006. Després de la gran recollida de signatures espanyoles contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, votat pel poble, i a instancies del Partido Popular, portar-lo al Tribunal Constitucional. Quatre anys de tragèdia abans d’emetre la pitjor de les sentències i com a conseqüència de la mala política del ¡siempre contra Cataluña! del Partido Popular. El màxim propulsor de l’enorme augment de l’independentisme a Catalunya i la seva utilització com a arma electoral.

La Valira

——————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

QUINA CLASSE DE PAU DESITGEM?

¿QUE CLASE DE PAZ DESEAMOS?

WHAT KIND OF PEACE DO WE WANT?

<<Per tant, hem de perseverar en la recerca de la pau, amb l’esperança de produir canvis constructius dins del bloc comunista, que a la seva vegada donin lloc a solucions que ara sembla que hem quedat molt allunyades de nosaltres. Hem de dirigir els nostres assumptes en tal forma com per als interessos dels comunistes portin a un acord de veritable pau. Sobre tot,  quan defensem els nostres propis interessos vitals, les potències nuclears han d’evitar a tota costa aquelles confrontacions que obligaran a un adversari a triar bé una humiliant retirada o repetir a una guerra nuclear. Adoptar aquest últim extrem en una era atómica només evidenciaria una bancarrota en la nostra política o un desig col·lectiu de mort per a tot el món>>.

(President John F.Kennedy, Universidad Americana, Washington, D.C., 10 de juny de 1963).

<<Therefore, we must persevere in the search for peace, with the hope that constructive changes will occur within the communist bloc, which in turn will lead to solutions that now seem to have remained very far from us. We must direct our affairs in such a way that the interests of the communists lead to a true peace agreement. Above all, even when we defend our own vital interests, nuclear powers must avoid at all costs those confrontations that force an adversary to either choose a humiliating retreat or resort to nuclear war. Adopting this last extreme in an atomic era would only evidence a bankruptcy in our politics or a collective death wish for the whole world>>.

(President John F. Kennedy, American University, Washington, D.C., June 10, 1963).

 Candidat indepenent, humanista, responsable i de grans valors polítics i socials, a les eleccions del Novembre de 2024 per a la presidència dels Estats Units d’Amèrica

——————————————————————————–

LA FRASE

 

“Ells no saben què signifiquen les cançons. Merda! ni jo mateix sé què signifiquen!”

 

“They don’t know what the songs mean. Shit! I don’t even know what they mean!”

Bob Dylan

Bob Dylan, circa 1965.

 

——————————————————————————–

LA SEVA TERRA VERDA, FREDA I EL VIOLÍ PER A TOTS

 

Anem cap a una altra dimensió de l’Art Musical que dóna pas al violí com instrument popular i obert cap a totes les tendències musicals. Avui ens acostem al ‘Country’ de les províncies marítimes del Canadà on s’estudia i es practica el violí. S’escolta, es balla i es canta. Aquí, també, pel que fa al ball ‘Country’, però, s’opta pels mateixos instruments musicals i concerts repetitius amb uns sorolls extremats i, sempre a hores intempestives!

—————————————————————————-