El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

♦   El pensament i la paraula -èxits universitaris i de la ciència-, hauríen de servir per alguna tasca progressista, però, humana. El turisme i quan més s’aprofundeix en el seu coneixement, no pot sostenir tot el sistema econòmic de Catalunya, immemorial nació catalana, i de les nacions que formen la denominació Espanya.

   Ja no ens trobem als anys 60 i, ara, ja no hi pot haver només un sector econòmic tan predominant que apaga les potencialitats industrials i econòmiques d’altres sectors i noves alternatives. I més quan el del turisme és tan fluix, feble i tocat com en aquests moments -i els que poden arribar- davant del virus infernal. Malalties i revolucions. 

   Tampoc la repressió constant davant el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, ajuda en res. Representants presos polítics catalans i exiliats polítics catalans, tres Molt Honorables Presidents de la Generalitat de Catalunya inhabilitats, no ajuda en res. La por no ajuda en res. Per part del Govern central i centralista, nacionalista espanyol, molta mediocritat i manca d’intel.ligència.

   No. La força tant afeblida del sector del turisme no pot aguantar el progrés econòmic, social i de l’ocupació. No ho és perquè molts erudits responsables ja ho defensaven els anys 70 -‘Debat Costa Brava’-, sinó perquè les circumstàncies de la tragèdia actuals ho demostren.

El turisme no és suficient ni únic

   La fortalesa econòmica, industrial, tecnològica, científica, d’investigació, de l’espai, exportadora…no pot funcionar només amb el turisme. És la ruïna. Europa ja ha avisat a Espanya que això no pot continuar així. En els Estats Units d’Amèrica fa 100 anys que ho saben i ho pratiquen, 7% d’atur. Espanya, 16%. Catalunya, 13%…

   Quatre milions de persones humanes sense feina en el conjunt de les nacions que formen Espanya i mig milió a Catalunya, és una gran desgràcia que porta a la pèrdua dels valors humans i de la supervivència de les famílies. Confiar només amb el turisme és un error garrafal. Un país fort no pot dependre només del turisme.

   Els governs autonòmics -autonòmics?- i de les nacions que formen la denominació Espanya, els Parlaments, ‘la Caixa’,  les grans patronals, els sindicats, els empresaris, els homes i dones de negocis, els servidors públics…no hi tenen res a fer respecte a la necessària transformació d’un model econòmic absolet? Ja no es tracta de dir, perquè, només dient, no s’aconsegueix res.

Industria aeroespacial - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

Industria aeroespacial

Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme - Notícies del Ministeri del 2020
Ministerio de Industria, Comercio y Turismo
Los mejores 11 cursos y másteres para formarte en industria 4.0
Hablemos de Empresas
El turismo: ¿motor económico de España o motivo de preocupación? - elEconomista.es
elEconomista.es

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRETS

VOTO, EDUCACIÓN, EMPLEO JUSTO Y OTROS DERECHOS

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

Una foto para la historia. Cuando los desafíos de una minoría cambiaban los derechos civiles de la mayoría | Kurioso

Kurioso
La historia detrás de la impactante foto que hace medio siglo se convirtió en símbolo de la segregación racial en Estados Unidos - BBC News Mundo
BBC

<< No hi ha cap acte que sigui més contrari a l’esperit de la nostra democràcia i Constitució, que el problema del negre que només busca un tractament igual a el dels altres éssers humans, i no hi ha res més inhumà d’impedir a aquest ciutadà l’entrada en restaurants, hotels, teatres, zones d’esbarjo i altres llocs públics >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

Racismo inmobiliario en eeuu: durante 34 años los negros no pudieron pedir una hipoteca — idealista/news
Idealista

<< There is no act that is more contrary to the spirit of our democracy and Constitution, than the problem of the black who only seeks treatment equal to that of other human beings, and there is nothing more inhuman than preventing that citizen from entering restaurants, hotels, theaters, recreation areas and other public places … >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C, February 28, 1963).

Historia del racismo en Estados Unidos - Resumen
unPROFESOR

<< On sigui que ha estat possible, aquesta Administració ha lluitat durament amb tals actes. El 1961, el Departament de Justícia i la comissió de Comerç Interestatal van adoptar mesures que van ser coronades per l’èxit, per acabar amb la discriminació racial als ferrocarrils i autobusos. El 1962, els quinze aeroports que encara practicaven la segregació van ser persuadits perquè canviessin d’actitud. Tretze d’ells ho van fer voluntàriament, i només dos van haver de fer-ho davant la imminència que el Departament de Justícia els obligués. Com a resultat de totes aquestes mesures, es pot dir que la sistemàtica segregació en tots els mitjans de transport interestatal ha desaparegut virtualment. No hi ha cap dubte que seguiran donant-se casos aïllats de segregació racial en restaurants, hotels, etc., però confio que molt aviat les autoritats s’encarregaran de fer-los desaparèixer … >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Wherever possible, this Administration has fought hard with such acts. In 1961, the Department of Justice and the Interstate Commerce Commission took successful steps to end racial profiling on the railroads and buses. In 1962, the fifteen airports that still practiced segregation were persuaded to change their attitude. Thirteen of them did so voluntarily, and only two had to do it before the Justice Department was imminent to force them to do so. As a result of all these measures, it can be said that systematic segregation in all interstate modes of transportation has virtually disappeared. There is no doubt that there will continue to be isolated cases of racial segregation in restaurants, hotels, etc., but I trust that the authorities will soon make them disappear … >>.

President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

La grandesa de la vida humana

Durant cada minut de la nostra vida el cor bomba 4,70 litres de sang (14,10 litres en un exercici violent) a través d’96.560 km d’artèries, venes i vasos capil·lars. Un cos adult guarda de 2,80-4,70 litres de sang: la mitjana per a un home és de 3,76 litres que contenen dos bilions de glòbuls vermells (portadors d’oxigen) i 3.000 milions de glòbuls blancs (per combatre les malalties ). Alguns glòbuls blancs tenen un cicle vital de només 12 hores; els glòbuls vermells viuen 120 dies

Reader’s Digest)

Sistema circulatorio: MedlinePlus enciclopedia médica illustración

MedlinePlus

During each minute of our life the heart pumps 4.70 liters of blood (14.10 liters in violent exercise) through 96,560 km of arteries, veins and capillaries. An adult body stores 2.80 to 4.70 liters of blood: the average for a man is 3.76 liters containing two trillion red blood cells (oxygen carriers) and three billion white blood cells (to fight disease ). Some white blood cells have a life cycle of only 12 hours; red blood cells live 120 days …

(Reader’s Digest)

———————————————————

LA MÚSICA IMMORTAL OBRE ELS CORS ACOMPANYADA DEL VIOLÍ

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Birmania vive una jornada de huelga general en protesta por el golpe | El Comercio

El Comercio

Birmania

Quan la democràcia és trepitjada, es trepitja al poble

When democracy is trampled, the people are trampled

 

CATALONIA

 

Llibertat presos polítics i exiliats» a la façana del Palau de la Generalitat | NacióDigital

Nació Digital

LLuitadors mundials, ciutadans -la veu del món lliure- que demanen a l’Estat i Govern espanyols una actuació pròpia d’un sistema just i democràtic que faci córrer la Pau i l’enteniment, en lloc de la repressió sense cap sentit. A l’Espanya -nació de nacions- del segle XXI, no hi caben respostes pròpies dels segles XIX i XX.

———————————————————

Responsable de prensa en IrsiCaixa - AECC - Asociación Española de Comunicación Científica

IrsiCaixa, un modelo de colaboración entre una entidad pública y una privada
Fundación General CSIC

Espanya, a la cua d’Europa en inversió en R+D

Un estudi conclou que la inversió espanyola en R+D està un 40% per sota de la mitjana de la UE

 

———————————————————