El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Cinquanta lluitadors mundials per la democràcia i la llibertat demanen a Espanya, a l’Estat central i al Govern espanyol, una actuació pròpia d’un sistema just, democràtic i progressista que faci córrer la Pau, la concòrdia i l’enteniment en lloc de la repressió innecessària i sense sentit.

   A l’Espanya del segle XXI, nació de nacions, no hi caben actituds i respostes pròpies dels segles XIX i XX. Perquè això és el que pateixen els representants polítics catalans elegits pel poble, membres del Govern de la Generalitat tancats a les presons i els exiliats polítics catalans a Europa, no van empènyer ni un sol contenidor. No van amenaçar a ningú. No van colpejar a ningú. No van insultar a ningú. No van cridar a ningú. No van emprendre contra ningú. No van disparar contra ningú, com van fer els assaltants al Capitoli de Washington. Això sí que és incitació a la rebel.lió i sedició. En conjunt, 100 anys de presó per un referèndum i una declaració d’independència sense efecte i inexistent. Europa i el món lliure demana la seva llibertat.

   Només van fer possible l’organització d’un referèndum pacífic, democràtic i basat en la llibertat d’expressió de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el qual milions de ciutadans de Catalunya -la nació catalana existeix-, van expressar el seu descontent i disconformitat amb la política immobilista de l’anterior president Mariano Rajoy, del Partido Popular, suport Ciudadanos, d’assetjament autonòmic i ofec económic que pateix Catalunya.

El manifest dels 50 grans: L’emblema del groc de Catalunya, immemorial nació catalana, s’escampa pel món lliure

 

   Dialogue for Catalonia és el manifest que reclama l’amnistia per a tots els represaliats pel procés independestista català com a primer pas per entaular un “diàleg sense condicions”.

Cinc premis Nobel

 

   Entre els signants del manifest, impulsat per Òmnium Cultural, hi ha cinc premis Nobel: Shirin Ebadi, advocada iraniana; Adolfo Pérez Esquivel, pacifista argentí; Jody Williams, activista americana pels drets humans; Mairead Corrigan, activista per la Pau a Irlanda del Nord (tots quatre guardonats amb el Nobel de la Pau) i l’escriptora austríaca Elfriede Jelinek, premi Nobel de Literatura.

Polítics del món, exemples de valor

 

   També donen suport al manifest figures de la política internacional com el polític irlandés Gerry Adams, impulsor dels acords de pau d’Irlanda del Nord; Ronald Kasrils, ministre de Sudàfrica i lluitador contra l’apartheid; l’expresident d’Eslovènia Milan Kucan; l’alcalde de Ginebra, Rémy Pagani; el sindicalista i eurodiputat francès José Bové; Relators Especials de Nacions Unides, com Ben Emmerson o Michel Forst; presos polítics d’arreu del món, com Osman Kavala, Joshua Wong i Can Dundar; activistes com Mirta Baravalle, fundadora de les Madres de la Plaza de Mayo, i directors d’institucions internacionals referents en drets humans, com el director de l’Institut Martin Luther King, Jr., ClaybornCarson, i el director del Centre Mahatma Gandhi per la Pau Ramin Jahanbegloo.

Mestres de la cultura i de la llibertat

   

   En l’àmbit de la cultura s’hi afegeixen la cantant Yoko Ono; l’artista i activista xinès Ai Wei Wei, exiliat a Alemanya; a cantant i activista nord-americana Joan Baez; escriptors com l’escocès Irvine Welsh i la bosniana Lana Bastasic, guanyadora del Premi de Literatura 2020 de la UE.

Si al diàleg, no a la repressió

   Segons explica la Redacció-Barcelona del Punt Avui, el manifest conclou que ara “és el moment del diàleg i d’un enfocament responsable d’ambdues parts”. És per això que els sotasignats demanen a les autoritats espanyoles i catalanes “entaular un diàleg sense condicions per trobar una solució política que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur polític”. “Perquè el diàleg sigui un èxit la repressió ha d’acabar i és necessària una amnistia per a les persones represaliades”, defensen.

   El text recorda que una gran majoria dels catalans ha “expressat repetidament la voluntat d’excercir democràticament el dret a decidir el seu futur polític”.

La manifestación de Barcelona, en imágenes | Fotogalería | Política | Cadena SER

Cadena SER

Catalunya, immemorial nació catalana

Catalonia, immemorial Catalan nation

  (Aquest ‘post’ seguirà, properament, en un altre capítol).

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

<< La vergonyosa violència que va esclatar, però que no va impedir la fi de la segregació a la Universitat de Mississipí, va ser una excepció. Les universitats estatals de Geòrgia i Carolina de Sud van passar per aquesta mateixa prova en recents anys i van prendre les coses amb calma, demostrant posseir plena maduresa de judici, el mateix que va passar a les universitats de Virgínia, Carolina de Nord, Florida, Texas, Louisiana , Tennessee, Arkansas i Kentucky en els últims anys. A més, el progrés cap a la integració de l’educació en tots els seus nivells ha fet notables avenços, incloent els passos que han estat donats en els dos últims anys >>

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

 

Lucha Por La Segregación Racial en Estados Unidos

SlideShare

<< The shameful violence that broke out, but did not prevent the end of segregation at the University of Mississippi, was an exception. The state universities of Georgia and South Carolina have gone through this same test in recent years and took things slowly, showing full maturity of judgment, the same as happened in the universities of Virginia, North Carolina, Florida, Texas, Louisiana. , Tennessee, Arkansas and Kentucky in recent years. Furthermore, progress towards the integration of education at all levels has made remarkable progress, including the steps that have been taken in the last two years … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< Els plans d’integració es van dur a la pràctica en les escoles públiques d’Atlanta, Dallas, Nova Orleans, Memphis i en algunes més, integrant un total de seixanta districtes escolars en l’any passat, freqüentment duta a terme amb l’ús de la persuasió federal, i en cada cas sense que esclatessin desordres ni conflictes greus >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

Nueva York se convierte en el epicentro de la segregación educativa en EE UU | Internacional | EL PAÍS

El País

<< The integration plans were put into practice in the public schools of Atlanta, Dallas, New Orleans, Memphis and some more, integrating a total of sixty school districts in the past year, frequently carried out with the use of the federal persuasion, and in each case without serious disorders or conflicts breaking out >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

<< Els instituts de formació de professorat finançats per la llei d’educació per a la Defensa Nacional ja no funcionen a les escoles que es neguen a acceptar estudiants de color, i això ha portat com a resultat el que cert nombre d’institucions obrin les seves portes voluntàriament a els sol·licitants negres. Per tant, recomano un programa d’ajuda federal tècnica i financera per ajudar els districtes escolars en el procés d’integració d’acord amb la Constitució >>

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

New York Times OTD on Twitter: "The front page #OTD in 1962. James Meredith enters the University of Mississippi, defying racial segregation rules. #nytimes… https://t.co/myVPUzlJQk"
Twitter

<< The teacher training institutes funded by the National Defense Education Act no longer operate in schools that refuse to accept students of color, and this has resulted in a number of institutions voluntarily opening their doors to black applicants. Therefore, I recommend a federal financial and technical assistance program to assist school districts in the integration process in accordance with the Constitution … >>

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

 

La repressió de l’Estat és com la covid19: surts de la primera onada i ja ets a la segona

“La represión del Estado es como la covid-19: sales de la primera ola y ya estás en la segunda”

 

“State repression is like covid-19: you leave the first wave and you are already in the second”

Oriol Junqueras

 

Junqueras, a la presó

El Nacional.cat

Junqueras, a la presó

• El president d’Esquerra Republicana de Catalunya assegura que és “impossible” un pacte amb el PSC per governar Catalunya 

——————————————————–

ELS COLORS DEL MÓN

 

K2 - Wikipedia, la enciclopedia libre

Wikipedia

K2, 8611 

La muntanya salvatge

 

Sergi Mingote, l’escalador de les muntanyes del món, ha aconseguit molt més de l’alçada que pretenia aconseguir. Ha sobrepassat amb escreix l’altura de l’altiva muntanya i ha escalat molt més, fins al cel. Guanyador absolut en el camí de l’esforç i la glòria. Per dues vegades va plantar bandera al cim de l’Everest i en altres altes muntanyes. L’esforç, el valor, l’èxit, un exemple per a tothom. Sempre en les altures, a prop del cel, elevant més i més la seva vocació d’esportista nat i d’aprenentatge constant. També com a servidor públic en el seu treball que va ser com a alcalde a Parets de Vallès.

 

Sergi Mingote, durante su estancia en el K2. Foto: Instagram (sergimingote)

Sergi Mingote, durante su estancia en el K2. Foto: Instagram (sergimingote)

——————————————————–

MÚSICA IMMORTAL PEL DIÀLEG, LA LLIBERTAT I LA PAU

l’Orquestra Sinfònica del Vallès

 

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Dignidad: Homenaje a 60 republicanos fusilados por el franquismo en Gran Canaria 1936-38 LPGC 29 marzo - Comunicados - La casa de mi tía

La casa de mi tía

Dignidad – Homenaje a los 60 republicanos fusilados por el franquismo en Gran Canaria entre 1936 y 1938, inhumados en el cementerio de Vegueta

———————————————————

EL MÓN LLIURE DEMANA, DEMANA, DEMANA I DEMANA LA SEVA LLIBERTAT

Avantguarda.cat | Fum, fum, fum dels presos i exiliats polítics catalans

Avantguarda.cat

Tot esperant la resposta del Tribunal Europeu de Drets Humans

Awaiting the response of the European Court of Human Rights

——————————————————-

 

Catalan News

IrsiCaixa

 

Protective antibodies against COVID-19 are maintained for a minimum of six months | Atalayar - Las claves del mundo en tus manos

Atalayar

 

A new study led by IrsiCaixa shows that the levels of neutralizing antibodies are maintained throughout the six months study

 

———————————————————