El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   L’asteroide polític. Fa 66 milions d’anys, els dinosaures, van rebre l’escomesa de foc i gel. Extermini total. Ara, l’asteroide és polític i ha colpejat el territori de les nacions que formen Hispaniam. 

Les signatures de la discòrdia, cap al Tribunal Constitucional i la primera sentència

   Es va començar a albirar, l’any 2006, amb l’impacte del meteorit  de la recollida de signatures per part de Rajoy, Partido Popular, -dreta radical- contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble. L’Estatut actual no és el que el poble va ratificar. Un altre meteorit amb la marca de Rajoy i del Partido Popular -vagi rient senyor Rajoy-, portar aquesta llei orgànica i ‘ratificada’ a un Tribunal Constitucional espanyol, pendent de renovació. Fins al 2010, quatre anys per emetre la pitjor sentència -un altre meteorit-. Indignació popular i una política representada per una manifestació de més d’un milió i mig de persones. Comença la trista i penosa equivocació garrafal: La política és substituïda pels tribunals. Cur Hispaniam ire?

 

Una autonomia de pantomima: menyspreu al Parlament de Catalunya i als seus ciutadans

 

   Un altre meteorit: gairebé trenta lleis, moltes d’elles demanades pels ciutadans i institucions portades pel govern de Rajoy i el Partido Popular, amb el suport de Ciudadanos -sempre contra Catalunya, immemorial nació catalana. Una altra vegada al Tribunal Constitucional. Sempre al Tribunal Constitucional. Sempre contra la Catalunya pagadora. Menyspreu al Parlament de Catalunya, als ciutadans i una autonomia de pantomima.

   Per tot això i més, l’independentisme segueix augmentant i el conflicte i problema espanyol amb Catalunya cada vegada és menys irresoluble. Ni cap classe de diàleg ho podrà resoldre davant el seu enquistament des de Rajoy i el govern del Partido Popular  amb el suport de Ciudadanos. El nomenat 155, una via del segle XIX amb l’amenaça, sembla, de repressió continuada, encara ha augmentat més el malestar polític i social. També l’econòmic que s’anirà notant cada vegada més. La nació catalana ja no podrà aportar gairebé el 20% al PIB espanyol, ni els 16 mil milions que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya -un 8,5% del PIB català- i que no tenen retorn per part del govern central i centralista. Un sistema de finançament injust i colonialista que no s’arregla i que és motiu principal de la demanda d’un referèndum d’autodeterminació. Hispaniam non recte.

aprendesobremeteoros.blogspot.com

 

La política constructiva, justa i civilitzada aixafada pels impactes dels meteorits contra el treball polític aliè a l’immobilisme, i contra les esperançes d’una societat nova, moderna, progressista i europea. Meteorits contra el treball polític i l’enteniment. Meteorits contra la pròpia teulada. Hispaniam non recte.

 

(Seguirà en el proper ‘post’ d’aquest Blog )

 

 

—————————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

LA CIÈNCIA, L’ESPAI I LA NOVA EDUCACIÓ

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

50 años de la llegada del hombre a la Luna

50 years since the arrival of man on the Moon

 

 

<< Encara no hi ha rivalitat, ni prejudicis, ni conflictes nacionals en l’espai exterior. Els seus atzars es mostren hostils per igual a tots nosaltres. La seva conquesta es mereix el millor de tota la Humanitat, i la seva oportunitat de pacífica cooperació pot ser que mai torni a presentar-se. Però diuen alguns: Per què arribar a la Lluna? Per què escollir aquest planeta com el nostre més immediat objectiu? Però el mateix podrien preguntar-se: Per què escalar la muntanya més alta ?, per què fa trenta-cinc anys es va travessar l’Atlàntic en avió?

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

www.turismoitalianews.it

<< There is still no rivalry, no prejudices, no national conflicts in outer space. His chances are equally hostile to all of us. His conquest deserves the best of all Humanity, and his opportunity for peaceful cooperation may never come again. But some say: Why reach the moon? Why choose this planet as our most immediate objective? But the same could be asked: Why climb the highest mountain? Why thirty-five years ago the Atlantic crossed by plane?

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

 

www.europapress.es

 

<< Hem triat arribar a la Lluna. Triem arribar a la Lluna i fer altres coses més, no perquè siguin fàcils, sinó perquè són difícils; perquè la nostra meta servirà per organitzar i mesurar les millors possibilitats que ens ofereixen la nostra habilitat i energies; perquè és un desafiament que estem desitjant acceptar, un repte la resposta no desitgem demorar, i un combat en el qual intentem vèncer i els altres també >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

<< We have chosen to reach the moon. We choose to reach the Moon and do other things, not because they are easy, but because they are difficult; because our goal will serve to organize and measure the best possibilities that our ability and energies offer us; because it is a challenge that we are willing to accept, a challenge whose response we do not want to delay, and a fight in which we try to overcome … and the others too >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

esnol.wordpress.com

 

<< És per aquestes raons pel que jo considero la decisió presa l’any passat d’accelerar els nostres esforços en l’espai com la més important decisió presa des que em vaig fer càrrec de la presidència. >>

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

 

<< It is for these reasons that I consider the decision taken last year to accelerate our efforts in space as the most important decision taken since I took over the presidency>>. 

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

www.houstonpublicmedia.org

 

—————————————————————————–

LA FRASE

 

“Sempre hem rebutjat qualsevol forma de violència, i ho fem i ho seguirem fent. Qualsevol objectiu de la vida noble pot resultar immoral si les maneres són indecents”.

 

“Siempre hemos rechazado cualquier forma de violencia, y lo hacemos y lo seguiremos haciendo. Cualquier objetivo de la vida noble puede resultar inmoral si los modos son indecentes”.

 

“We have always rejected any form of violence, and we do and will continue to do so. Any objective of the noble life can be immoral if the modes are indecent”.

ORIOL JUNQUERAS

ecoteuve.eleconomista.es

Pres polític català empresonat, aviat farà dos anys, a la presó provisional i ‘preventiva

Incarcerated Catalan political prisoner, soon two years ago, in ‘provisional’ and ‘preventive’ prison

 

—————————————————————————–

 

L’APOCALIPSI

 

iniciativadebate.net

 

Cops d’estat militars, sedició, rebel.lió, pronunciaments, aixecaments, guerra civil, guerra incivil, detencions, morts i més morts, dictadures, presons…el camí del passat més fosc i inacabable en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

 

—————————————————————————-

PALMES

LA MARXA PER LA LLIBERTAT

tempsreel.nouvelobs.com

 

XIULETS

 

www.youtube.com

 

En el nom de la Llei?

¿En el nombre de la Ley?

In the name of the Law?

 

—————————————————————————–

Gràcies, Fernandina Beach (la Florida)

 

Thank you, Fernandina Beach (la Florida)

marinas.com

 

—————————————————————————-