El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Quaranta anys de competències en la Sanitat Pública, amb èxit, i ara resulta que el govern central i centralista del Partido Socialista Obrero Español, li treu a Catalunya, immemorial nació catalana, aquesta competència constitucional. Fins quan i per quins motius pràctics, tècnics i de reconeguts bons resultats per part de la Sanitat Pública Catalana? I també les competències en Seguretat agafant el comandament de la policia autonòmica. Són dos 155? El del senyor Rajoy -oficial- que tant desastre ha causat i, ara, el del president Pedro Sánchez, utilitzant el ‘coronavirus’ com a pretext.

 

La nació catalana no oblida als seus representants elegits pel poble i al també eurodiputat, Oriol Junqueras, comdemnat, comdemnats en conjunt a 100 anys de presó per haber participat en l’organització d’un referèndum pacífic, sense violència per fer veure al senyor Rajoy i al seu govern del Partido Popular, suport Ciudadanos, que milions de ciutadans de Catalunya no estaven d’acord amb l’ofec económic i social de la nació catalana, mitjançant una autonomia encotillada. Tampoc oblida als exiliats polítics catalans, alguns d’ells, asseguts ara en el Parlament europeu. Com, d’aquesta manera, es pot seure el govern de Catalunya en una ‘taula de reconstrucció’?

 

   Desmembrant l’autonomia històrica de Catalunya -ja ho és pel seu Estatut d’Autonomia destrossat i el pèssim i injust sistema de finançament-, puja el nivell de l’independentisme i  augmenten les raons per l’autodeterminació. D’aquesta manera, li és molt difícil, gairebé impossible a la nació catalana i al seu govern, participar en una ‘taula de reconstrucció’, a Madrid, tant lluny de Catalunya i amb una manera tant diferent de pensar, treballar i obrar.

El president espanyol Pedro Sánchez, hauria de començar a preparar les maletes?

Per al president espanyol Pedro Sanchez, potser caldria començar a preparar les maletes, perquè la seva decisió d’enviar a milions de ciutadans a la feina, precisament ara que el virus infernal comença a disminuir el seu avanç, pot ser molt equivocada. Ho diuen bastants experts mundials en aquesta classe de malalties. Per a molts ciutadans serà una qüestió de vida o mort. Davant tant i tant dolor, és necessària tanta precipitació?

Un empentanegament que no cessa

♦ Va succeir aquí, i fa 14 anys que dura. No és una situació per oblidar. Va ser l’orígen de

tot. Tants jutges i fiscals que actuen implacablement contra els independentistes del referèndum de la pau, la democràcia i la no-violència, enfront del mur del menyspreu i ofec autonòmic i econòmic contra la nació catalana, per part de Rajoy i el seu govern del Partido Popular, amb el suport de Ciudadanos. L’abscència d’actuació de cap jutge i fiscal.

   Les altres nacions que formen Espanya, constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades i sempre al darrere del que faci Catalunya, que és la que rep les estomacades. Catalunya, paga i calla davant la injustícia d’un sistema de finançament que s’acosta a un espoli fiscal demostrat.

   Recollida de signatures l’any 2006 per part de Rajoy, personalment, pels territoris de les nacions que formen Espanya, contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats i el Senat, ratificat pel rei i pel poble de la nació catalana. Aquesta recollida de signatures va ser un acte desastrós. –Firmar contra Catalunya, deien-, de manca de qualitat demòcràtica i responsable de la situació actual. També la posterior destrossa de l’Estatut. Dotze de les 17 comunitats autònomes -autònomes?-, que Catalunya ajuda a finançar, signant contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. I tot perquè ho deia el senyor Rajoy -instigar a signar- i el Partido Popular amb el suport de Ciudadanos. 

    Cap actuació de jutge i fiscal per parar l’atropellament contra l’esmentada Llei Orgànica. Ara, 100 anys de presó al conjunt dels presos polítics catalans i exiliats polítics, per l’organització d’un referèndum i amb la participació de milions de catalans. Es va votar en el 96% dels col.legis electorals amb un total de 2.262.424 paperetes. Van votar a favor del sí, 2.220.144 ciutadans que representa un 90%. Les càrregues policials van deixar 844 ferits per tot Catalunya.

   Ara, un empantanegament que no cessa i el conflicte i problema espanyol amb la nació catalana segueix obert.

politica.e-noticies.es

 

elpais.com

 

www.20minutos.es

 

 

  www.cocemfe.es

 

L’obertura d’una profunda fallida

 

—————————————————————————–

GRÀCIES

 

A l’esforç titànic de la SANITAT de Catalunya i la de les nacions que formen Espanya i que necessita de més recursos. A les persones en extrem confinades per la seva lluita de cada dia i amb intel·ligència, contra aquest virus que cal confinar en la solitud més extrema i fer-lo desaparèixer. Als metges i científics que estan treballant tenaçment, per aconseguir una medicació i vacuna. Al meravellós Planeta Terra que segueix en moviment i albergant a la civilització humana. Intel·ligència i salut!

 

mission-blue.org

 

—————————————————————————–

EN CONJUNT 100 ANYS DE PRESÓ

Per la participació en l’organització d’un referèndum de Pau, sense violència, front l’immobilisme i menyspreu del senyor Rajoy i el seu govern del Partido Popular, suport Ciudadanos, davant l’ofec econòmic i autonòmic de Catalunya.

 

www.cal.cat

 

—————————————————————————–