El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Ho volen, pretenen sense èxit enfonsar-ho tot. Com que no poden governar tal com ells voldrien, que salti tot pels aires! Hi fan pensar a cada moment. Retrocés, autoritarisme, pronunciaments, sedició, rebel.lió militar, guerres civils i incivils, dictadures, presos polítics i exiliats. Un mal endèmic. La carta de presentació d’Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. La carta de presentació d’altres nacions de l’hemisferi occidental és el progrés humà i tecnològic, aquí, la deshumanització política i el conflicte permanent. Madrid és una mostra. No és bona escena per visitar ni pels tractats comercials. Injustícia política i sed de mal.

¡Firmar contra Catalunya! exclamaven

   Demanen vots a Catalunya, immemorial nació catalana, però, any 2006, insten a signar per tota Espanya contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, votat pel poble que manca de l’Estatut que va ratificar. ¡Firmar contra Catalunya! exclamaven davant la premsa. La recollida de signatures per part de l’expresident del Govern espanyol, Mariano Rajoy, del Partido Popular. Una gran irresponsabilitat política i l’inici del gran creixement de l’independentisme a Catalunya que ha portat a la situació actual. Mai han donat cap explicació i el caos de l’oposició ocasionat pel Partido Popular segueix vigent. Fins i tot, el tema ocupa planes del ‘The New York Times’ així com de tota la premsa europea. Mai han donat cap explicació.

“Más madera que es la guerra”, “Més fusta que és la guerra”

    I anar baixant més fusta pel riu de la gran cascada de la tragèdia. Portar la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya al Tribunal Constitucional espanyol, per part del Partido Popular, i perquè existia en aquest TC una majoria en contra de l’Estatut d’Autonomia. Sempre contra Catalunya! De l’any 2006 al 2010 quatre anys per dictar la pitjor sentència retalladora, i deixar Catalunya sense l’Estatut d’Autonomia que el poble havia votat. Mai han donat cap explicació. Augment de l’independentisme. El caos, encara avui.

   Catalunya, immemorial nació catalana, ofegada per un pèssim i injust finançament que porta a un cruel espoli fiscal. La xifra de 22 mil milions d’Euros -un 8,73% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya i no tenen retorn per part de l’Estat central, centralista i nacionalista espanyol. Els primers en pagar i la desena en rebre.

El demanat diàleg sobre el ‘pacte fiscal’, a les escombraries

   Artur Mas, expresident de la Generalitat de Catalunya, va parlar moltes vegades amb l’expresident espanyol Mariano Rajoy del Partido Popular per tal d’esmorteir els efectes del mal finançament de Catalunya. Mas li va proposar a Rajoy un ‘pacte fiscal’ mitjançant unes sessions de diàleg i treball que mai van tenir lloc. Res de res. Quan es tracta de la Catalunya pagadora, per què molestar-se?  El conflicte va anant creixent i posant en evidència l’espoli fiscal en una Catalunya nació que només compta a l’hora de pagar. El creixement de l’independentisme n’és una conseqüència. Per Madrid, però, Catalunya ha de ser tractada com una colònia.

   Així ho van demostrar els esdeveniments posteriors. Per un costat  la demanda del dret a decidir i de la llibertat d’un poble. Per l’altre, la repressió en tots els camps i mitjançant operacions encobertes que recorden a una  política colonialista. El Congrés dels Diputats, el Senat, l’anterior Govern del Partido Popular i l’actual hauran de respondre en nom de la democràcia, de l’estat de dret i pel seu prestigi internacional.

<<Més fusta que és la guerra!>> Més política pèssima, ignorant, venjativa i d’injustícia contra Catalunya que és la guerra!

 

——————————————————————————–