El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

♣  El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez (Partido Socialista Obrero Español), no ha entès res sobre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana. Per entendre-ho cal estudiar, treballar molt i treure bones notes. No hi ha prou amb els títols penjats a la paret. Cobren uns emoluments importants i puntuals.

Robert McNamara

 

   L’any 1961 el president màrtir John F.Kennedy va escollir Robert McNamara com a Secretari de Defensa. El jove president volia reorganitzar i racionalitzar econòmicament el Pentàgon. Robert McNamara que era president de la Ford Motor Company, ni tan sols formava part del partit polític de Kennedy, el Partit Demòcrata. Era afiliat al Partit Republicà. Però Kennedy va escollir McNamara pels seus èxits al front de la Ford, per la seva capacitat de treball i per la seva vàlua. No perquè fos del seu propi partit o d’un altre; no perquè fos demòcrata o republicà ni polític. Sinó per la seva eficiència -que va quedar demostrada- quan va posar ordre en el laberint del Pentàgon. Robert McNamara va acceptar l’encàrrec del president Kennedy i va realitzar un gran treball, tot i que, com a president de la Ford Motor Company cobrava un sou tres vegades més elevat que el de Secretari de Defensa. Fidelitat al President Kennedy i als Estats Units d’Amèrica. Fidelitat a l’educació i a la responsabilitat. La grandesa d’una gran nació federal formada per Estats federals lliures que també són Estat. A Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, tot al contrari. Mediocritat política i social.

Rajoy, suspès

 

   L’anterior president, Mariano Rajoy (Partido Popular), i del 155, tampoc va actuar de manera federal com Robert McNamara. No només no va entendre res, sinó que amb el seu centralisme tancat, nacionalisme espanyol del temps de María Castaña i un immobilisme propi del planeta Mart, va enfonsar tots els ponts amb una Catalunya més que productiva, lligada de mans, farta d’esperar i amb un espoli fiscal creixent.

   Per més indignació i encara per més augment de l’independentisme, sense l’Estatut d’Autonomia que el poble va ratificar i, en conseqüència, amb una autonomia que és una farsa.

Vacances abans que els deures, una irresponsabilitat

   Sembla normal a Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. I així van les coses. Resulta indignant que a hores d’ara, encara no hagin començat els treballs -treballar?- per la taula de solucions entre el Govern espanyol i el Govern de Catalunya. Començar les vacances d’estiu sense haver-se iniciat aquests treballs d’enteniment polític, és una irresponsabilitat i creure que els ciutadans de la nació catalana són ximples.

   Deixin Catalunya en pau i li donin allò que demana, necessita i per justícia es mereix. Sempre ho ha tornat amb escreix. Tot el que sempre arriba de Madrid és immobilisme, farsa autonòmica i repressió. D’aquí aquest independentisme creixent.

 

Fiscalitat injusta

 

——————————————————–

 

El DEURE I LA GLÒRIA

 

XOC RACIAL A BIRMINGHAM 

CHOQUE RACIAL EN BIRMINGHAM

RACIAL SHOCK IN BIRMINGHAM

Fifty Years After the Birmingham Children's Crusade | The New Yorker

The New Yorker
Fifty Years After the Birmingham Children’s Crusade | The New Yorker

<< El fiscal general adjunt, Burke Marshall, representant al fiscal general i a mi en el lloc dels fets, ha realitzat tot el possible per posar fi a un espectacle que danyava tant a la reputació de Birmingham com a la nació. Avui, com a resultat dels esforços de sincera conciliació duts a terme per part dels dirigents blancs i negres durant les últimes setanta-dues hores, la laboriosa comunitat de Birmingham ha respost en forma constructiva i realment encomiable, prometent al mateix temps que es prendrien les necessàries mesures per fer front a les justificades necessitats de la comunitat negra >>.

(President John F. Kennedy, Conferència de Premsa 8 de maig de 1963).

 

Birmingham Campaign: History, Issues, and Legacy

ThoughtCo

<< Assistant Attorney General Burke Marshall, representing the Attorney General and myself at the scene, has done everything possible to end a spectacle that was damaging to both Birmingham’s reputation and the nation. Today, as a result of sincere conciliation efforts by black and white leaders over the past seventy-two hours, the hard-working Birmingham community has responded constructively and truly commendable, while promising that they would take the necessary measures to face the justified needs of the black community >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

<< The black leaders have announced the suspension of their demonstrations, and when the new mayor, who has indicated an obvious desire to solve these problems, has taken office, the city of Birmingham will gladly dedicate itself, and so will I hope to continue making progress in this regard … >>.

(President John F. Kennedy, Press Conference, May 8, 1963).

 

——————————————————————-

LA FRASE

 

<<La millor forma de resoldre els conflictes polítics d’aquesta naturalesa és fer-ho amb l’instrument més propi dels sistemes democràtics: votar…>>

 

Del manifest Dialogue for Catalonia, que reclama l’amnistía per a tots els represaliats pel procés independentista català com a primer pas per entaular un “diàleg sense condicions”.

Carga policial: Clamor en Catalunya contra Rajoy y la actuación policial: &quot;Es una vergüenza&quot; | Público

Diario Público
Carga policial: Clamor en Catalunya contra Rajoy y la actuación policial: “Es una vergüenza” | Público

—————————————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

LA MALEDICCIÓ DELS FARAONS

Quan Howard Carter i Lord Carnarvon van obrir la tomba de Tutankamen es van provocar una sèrie de successos misteriosos. Diverses persones relacionades amb el descobriment van morir de forma violenta o poc habitual, víctimes, segons la llegenda, de la maledicció de l’faraó.

Els sinistres presagis van tenir el seu origen en relats no confirmats sobre una cadena esgarrifosa d’esdeveniments que van començar el dia mateix en què els dos arqueòlegs i el seu equip van creuar per primera vegada el llindar de la tomba, al novembre de 1922. Es diu que quan el últim home va tornar a la superfície es va aixecar una tempesta de sorra, particularment intensa a l’entrada de la cova. Seguidament un falcó, emblema real de l’antic Egipte, va sobrevolar la tomba i es va dirigir cap a l’oest, cap al misteriós << altre món >> de les creences egípcies

(READER’S DIGEST)

(El present relat seguirà en el pròxim post d’aquest blog)

 

Fotos: Interior de la tomba de Tutankamon | Actualidad | EL PAÍS

Fotos: Interior de la tomba de Tutankamon | Actualidad | EL PAÍS

 

THE CURSE OF THE PHARAOHS

 

When Howard Carter and Lord Carnarvon opened the tomb of Tutankamen, a series of mysterious events occurred. Several people associated with the discovery died violently or uncommonly, victims, according to legend, of the Pharaoh’s curse. The ominous omens had their origin in unconfirmed accounts of a chilling chain of events that began the day the two archaeologists and their team first crossed the threshold of the tomb, in November 1922. It is said that when the Last man returned to the surface a sandstorm arose, particularly intense at the entrance of the cave. Then a falcon, the royal emblem of ancient Egypt, flew over the tomb and headed west, towards the mysterious “other world” of Egyptian beliefs …

(READER’S DIGEST)

 

(This story will continue in the next ‘post’ of this Blog)

 

————————————————————————-

————————————————————————–

L’APOCALIPSI

Franco usó el FBI para identificar a comunistas

Crónica Global – El Español

Franco se apoyó en el FBI para identificar al ‘enemigo comunista’

La Brigada Político Social se nutrió de los dosieres secretos del controvertido Edgar Hoover sobre la identidad de personajes públicos afines al marxismo

 

—————————————————————————

Business Insider España

 

L’OMS inclou la vacuna d’IrsiCaixa i Grifols entre les candidates a fer front a el nou coronavirus

The WHO includes the IrsiCaixa and Grifols vaccine among the candidates to face the new coronavirus

 

—————————————————————————