El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

(Segueix del ‘post’ anterior). El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, avui castigat, inhabilitat, multat, va anar diverses vegades a La Moncloa per exposar al president espanyol Mariano Rajoy (Partido Popular) l’ofec econòmic que pateix Catalunya degut a un dolent i injust sistema de finançament. Mas li va proposar a Rajoy parlar d’un pacte fiscal. Treballar per trobar una solució que, de ben segur, s’hagués acabant trobant. Es van veure diverses vegades més.

   Mas va continuar exposant, plantejant i demanant a Rajoy un enteniment mitjançant numeros i propostes. Es podia haver establert un equip de treball i arribar a un acord constructiu davant el dolent finançament – a Madrid tothom ho sap, però callen- que pateix Catalunya. Un enteniment propi d’un país europeu del segle XXI amb nivells màxims de democràcia i no amb uns nivells mínims. Mariano Rajoy i el govern del Partido Popular, amb el suport de Ciudadanos, van donar l’esquena al govern de la Generalitat i a Catalunya. Paga i calla, qui més paga menys rep, sempre contra Catalunya.

    Ara, és segueix utilitzant a la nació catalana com a arma electoral i es diuen veritables falsedats i calúmnies. Una roïnesa de la mala política en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Davant un tracte que ratlla el colonialisme -càrregues policials, el repressor 155, 100 anys de presó pels presos polítics catalans i exilis- ha portat cap a una demanda d’independència justificada.

Intervencionisme contra la lliure empresa

 

   Un altre meteorit contra Espanya, nació de nacions. Més que polític, empresarial ,i, aquesta vegada contra l’activitat de la lliure empresa. Interferència política contra la lliure empresa. Antes alemana que catalana, deien els de la supina ignorància. La interferència política del Partido Popular contra la compra d’Endesa per part de Gas Natural, va portar a una baralla descomunal que va fer riure a Europa. Finalment, va acabar sent italiana. Antes italiana que catalana. Però tampoc d’Espanya. 

   Tot a l’inrevés, i segueix el conflicte i problema espanyol amb la nació catalana que ja comença a afectar greument a l’economia, l’ocupació, els serveis socials i les pensions…

 

Una incomprensió absurda i endèmica

 

L’endarreriment, ignorància, ofec fiscal i autoritarisme per part dels governs centrals de Madrid, impedeixen el creixement de Catalunya mitjançant el mal govern, la judialització de la política, la repressió i una autonomia de pantomima.

El atraso, ignorancia, ahogo fiscal y autoritarismo por parte de los gobiernos centrales de Madrid, impiden el crecimiento de Catalunya mediante el mal gobierno, la judialización de la política, la represión i una autonomia de pantomima.

 

The backwardness, ignorance, fiscal drowning and authoritarianism by central governments of Madrid, prevent the growth of Catalonia through bad government, the judicialization of politics, repression and autonomy of pantomime.

 

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

LA CIÈNCIA, L’ESPAI I LA NOVA EDUCACIÓ

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

50 años de la llegada del hombre a la Luna

50 years since the arrival of man on the moon

 

“En les últimes vint-i-quatre quatre hores hem estat testimonis dels mitjans creats per dur a terme la més completa i complexa exploració de tota la història de l’home. Hem sentit com tremolava la Terra, i l’aire semblava trencar-mitjançant les proves d’un ‘Roket’ << Saturn C-1 >> nuchísimas vegades més poderós que el << Atles >> que va llançar a l’espai a John Glenn, un ‘Roket’ que genera energia equivalent a la de deu mil automòbils amb els seus acceleradors trepitjats a fons. Hem vist el lloc on cinc motors F-1, cada un dels quals tan poderós com els vuit motors del << Saturn >> juntos, s’uniran per fer avançar el missile << Saturn >>, muntat en una nova estructura que es construirà en cap Canaveral d’una altura equivalent a la d’un edifici de quaranta-vuit pisos, tan ampla com un bloc sencer de cases d’una ciutat i que ocuparà una extensió dues vegades superior a la d’aquest mateix camp >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

davidjansen123.wordpress.com

 

“In the last twenty-four hours we have witnessed the means created to carry out the most complete and complex exploration of the history of man. We have felt how the Earth was shaking, and the air seemed to break through the tests of a ‘roket’ << Saturn C-1 >> very many times more powerful than the <<Atlas>> that launched into space John Glenn, a ‘roket’ that generates energy equivalent to that of ten thousand cars with their accelerators trampled down. the place where five F-1 engines, each of which as powerful as the eight engines of the <<Saturn>> jubilee, will join to advance the missile <<Saturn>>, mounted on a new structure to be built in Cape Canaveral of a height equivalent to that of a forty-eight-story building, as wide as an entire block of houses in a city and will occupy an area twice as large as that of this same field >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

www.taringa.net

 

“Durant els últims dinou mesos almenys quaranta-cinc satèl·lits han circulat i circulen al voltant de la Terra. Uns quaranta d’ells van ser << fabricats als Estats Units d’Amèrica>>,  i han estat donats a conèixer al món sencer amb moltíssims més detalls que els de la Unió Soviètica

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston, Texas, 12 de setembre de 1962).

 

“During the last nineteen months at least forty-five satellites have circulated and circulated around the Earth. Some forty of them were << manufactured in the United States of America >>, and have been made known to the whole world with many more details than those of the Soviet Union “

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston, Texas, September 12, 1962).

 

nosolosputniks.wordpress.com

 

La nau espacial << Mariner >> a hores d’ara en camí cap a Venus, és l’instrument més complicat que ha existit en la història de la ciència espacial. La seguretat del seu llançament pot comparar-se al tret d’un missile des de Cap Canaveral per caure en aquest stadium entre les línies de les quaranta iardes.

President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

“The spacecraft <<Mariner>> right now on the way to Venus, is the most complicated instrument that has existed in the history of space science. The safety of its launch can be compared to the firing of a ‘missile’ from Cape Canaveral to fall in this stadium between the lines of the forty yards. “

President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

—————————————————————————-

 

ART*******7

 

‘Van Gogh, la passió de viure’

 

‘El loco del pelo rojo’

Lust for Life

 

El gran cinema apartat de la gran pantalla

 

 

   És una pel.lícula estatunidenca dirigida per Vincente Minnelli i George Cukor, estrenada el 1956 i doblada al català.

 

   Protagonitzada per Kirk Douglas, la pel.lícula va narrant les tribulacions de Vincent Van Gogh des dels seus flirtejos inicials amb la predicació religiosa a les pobres regions mineres de Bèlgica, fins al seu contacte amb els innovadors pintors impressionistes ubicats a París, passant pels seus primers contactes amb la pintura al seu país natal (on dibuixava els camperols realitzant les tasques més quotidianes).

        Les seves inestables relacions amoroses i amistoses, i el vincle afectiu més important que va mantenir en la seva agitada existència, el seu germà Theo, familiar que el va ajudar durant tota la seva vida tant com a suport emocional, i com a suport econòmic perquè Vincent pogués sobreviure al lloc on fos, Holanda, Arles o París.

 

   En aquests llocs va procurar desenvolupar el seu geni pictòric en contacte amb altres artistes (Seurat, Monet, Pissarro o el seu millor amic Paul Gauguin, interpretat per Anthony Quinn -que seria guardonat amb l’oscar  al millor actor secundari-) i sota la presència  de la seva millor influència : els fenòmens naturals, la llum, el sol, el vent, les estrelles… Tot això expressat amb el seu vigoritzant  sentit del color i el seu traç gruixut i ondulant. (Viquipèdia).

 

“Vibrant recreació de la turmentada vida del pintor. Passió, emoció i obsessió es donen cita en aquesta interessantíssima història en la qual el genial director va plasmar, amb una habilitat sorprenent, el colorit dels quadres.” (Fernando Morales. El País).

♦ “Impecable adaptació (…) plasmada amb inusitada vitalitat (…) relat apassionat (…) impossible imaginar Van Gogh amb altres trets que no siguin els de Kirk Douglas. Anthony Quinn va obtenir  un merescut Oscar encarnant a Gauguin, per una intervenció que no ocupan més de deu minuts, d’una intensitat encomiable.” (Fernando Morales. El País).

 

Director: Vincente Minnelli – George Cukor

Papers destacats: Kirk Douglas(Vincent Van Gogh), Anthony Quinn(Paul Gauguin), James Donald (Theo Van Gogh), Pamela Brown: (Christine), Everest Sloane (Doctor Gachet), David Bond (Georges Seurat)…

Productor: John Houseman i Jud Kinberg

Guionista: Norman Corwin, adaptació del llibre d’Irving Stone

Compositor: Miklós Rózsa

Director de fotografia: Russell Harlan i Freddie Young

 

1957: Oscar al millor actor secundari per a Anthony Quinn

1957: Globus d’Or al millor actor dramàtic per a Kirk Douglas

 

—————————————————————————–

L’APOCALIPSI

www.change.org

 

La unitat que tant pregonen d’una Espanya, nació de nacions, constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, una unitat impossible. Una unitat a la força, inexistent.

 

The unity they proclaim so much of a Spain, nation of nations, constrained and bitter; not recognized or accepted, an impossible unit. A unit by force, nonexistent.

 

—————————————————————————–