El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Un estiu paorós, de proporcions terrorífiques. No només pels focs infernals que serren i assolen la vida dels arbres, dels boscos, de les persones i dels animals, sinó, a més, a causa d’unes temperatures tan elevades que ens recorden la d’altres planetes. Les més elevades des que aquestes es registren.

 

www.castroconfidencial.es

 

Ara, a les Illes Canàries

 

   Focs que deixen el rastre de la desolació i la ruïna. Cendres barrejades amb cascos de cargols inerts. És la fi d’aquí, però també de més enllà; de tots els confins de la Terra. Poden ser fills, néts…éssers humans pertanyents a futures generacions, que el planeta se’ls caurà a sobre. Com la cantina d’abans, plena de llet, que en aturar de fer-li donar voltes sobre el nostre cap, es desploma per terra el líquid càlcic com la Terra comença a desplomar-se.

   Un estiu paorós per unes elevadíssimes temperatures que, persones i bestioles vivents no poden recordar. La dalla de la mort del terror climàtic que dansa i dansa al voltant de míster Trump i dels grans poders multimilionaris, que veuen i tracten el planeta blau com una pilota de drap.

   És l’avantsala d’acabar com Mercuri. Arriba a temperatures superiors a 425gC., que fonen el plom i l’estany. Les zones a l’ombra baixen fins a 170 sota zero. Mercuri és un planeta marcat pels impactes dels meteorits. De veritat, no de pel.lícula. És el destí de la Terra?

   La xifra de 9000 persones de les nacions que formen Espanya, moren prematurament cada any a causa d’aquest gas contaminant del diòxid de nitrògen. Des del 2015 -govern de Mariano Rajoy (Partido Popular), amb el suport de Ciudadanos Espanya està sota la lupa de Brussel.les pels alts nivells de contaminació de l’aire, especialment a Barcelona i Madrid. Dos anys més tard, el 2017, govern de Mariano Rajoy (Partido Popular), amb el suport de Ciudadanos, la Comissió Europea va advertir a l’Estat espanyol a través d’un ‘avís motivat’ de la possibilitat d’anar al TJUE si no es prenien mesures. Ara, Brussel.les ha denunciat a Espanya al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per vulnerar els nivells de contaminació de l’aire de Barcelona, part del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l’Oriental i Madrid. Quina vergonya! ,i, més a prop de Mercuri.

   Una ciutat amb tanta contaminació de l’aire, pot ser turística? El poder econòmic particular, està per sobre de la salut dels ciutadans i de les seves famílies? És evident que els milions de vols d’avions que torcen l’atmosfera del Planeta Blau, ens apropen a marxes forçades a l’atmosfera aniquilada de Mercuri.

   El govern irresponsable de míster Trump ha de continuar? Els altres governs suspesos i amb una vasta collita de carbasses i irresponsables ho han de mirar, com aquell que mira una cursa de braus? Hem d’esperar com a ‘IT’, que Pennywise ens porti un ram de globus a la mà?

www.lavanguardia.com

Barcelona ofegada econòmicament per un sistema de finaçament injust i proper a l’espoli fiscal

Exemple d’immobilisme, ineficàcia, endarreriment, malbaratament econòmic, fracàs d’un sistema fiscal injust, vagància i, el que inventen ellos”, d’una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Que fa el desgovern de Madrid?  

 

 

parkimeter.es

Madrid

 

“l’execució pressupostària real a Catalunya, per part del govern espanyol, és del 66% i del 114% a Madrid”, després parlen de solidaritat i, s’estranyen que la nació catalana lluiti per aconseguir la independència. Els diners que havien de ser executats a Catalunya, a on han anat? Qui més paga menys rep

 

 

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

La ciència, l’espai i la nova educació

 

La ciencia, el espacio y la nueva educación

 

Science, space and the new education

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

 

50 years of the arrival of man on the Moon

 

www.houstonpublicmedia.org

 

<< Ens reunim en una Universitat notable pels seus coneixements, en una ciutat notable pel seu progrés, i en un Estat notable per la seva força, i en veritat que necessitem aquests tres factors, ja que ens vam reunir en una hora de grans problemes, en una dècada d’esperances i temors, en una època de coneixements i ignorància. Com més gran va sent el nostre coneixement, més de relleu es posa la nostra ignorància >>

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

elviscadillac.com

 

<< … We meet in a University notable for its knowledge, in a city notable for its progress, and in a State notable for its strength, and in truth we need these three factors, as we meet in an hour of great problems, in a decade of hopes and fears, in a time of knowledge and ignorance. The greater our knowledge is, the more evident is our ignorance … >>

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

jfk50.blogspot.it

 

<< Malgrat el fet sorprenent que la major part dels grans científics que el món ha conegut viuen i treballen avui; malgrat el fet que la potència científica d’aquesta nació es duplica cada dotze anys a un ritme tres vegades superior al de la nostra població total, tot i que els vasts camps del desconegut, del que experimentat i del que encara no acabat deixen molt enrere a la nostra comprensió col·lectiva … >>

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setiempre de 1962).

 

<< Despite the surprising fact that most of the great scientists that the world has known live and work today; despite the fact that the scientific power of this nation doubles every twelve years at a rate three times higher than that of our total population, despite the fact that the vast fields of the unknown, the experienced and the still unfinished leave very back to our collective understanding … >>
   

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

<< No hi ha cap home sobre la Terra que pugui veure, que pugui entendre del tot la llunyania a què hem arribat i el ràpidament que ens hem mogut, però condensin vostès, si ho desitgen, els cinquanta mil anys de la història de l’home en un període de temps equivalent a mig segle. En aquests termes, sabem molt poc sobre els primers quaranta anys, excepte que al final d’aquests anys l’home va aprendre a fer servir les pells dels animals per cobrir amb elles el seu nu cos. Després, fa uns deu anys, sota aquesta mateixa pauta, l’home va sortir de la seva cova per construir un altre tipus de refugi. Fa només cinc anys que l’home va aprendre a escriure i a utilitzar un carro amb rodes. La Cristiandat es va iniciar fa menys de dos anys. La impremta es va inventar en aquest any i fa menys de dos mesos, durant aquest període de cinquanta anys d’història de la Humanitat, la màquina de vapor ens va proporcionar una nova font d’energia … >>.

   (President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de septiempre de 1962).

 

<< There is no man on Earth who can see, who can fully understand how far we have come and how quickly we have moved, but condense, if you wish, the fifty thousand years of the history of man in a period of time equivalent to half a century. In these terms, we know very little about the first forty years, except that at the end of those years man learned to use the skins of animals to cover his naked body with them. Then, about ten years ago, under this same pattern, the man left his cave to build another kind of refuge. Only five years ago, man learned to write and to use a car with wheels. Christianity began less than two years ago. The printing press was invented in this year and less than two months ago, during this period of fifty years of Humanity’s history, the steam engine provided us with a new source of energy … >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

—————————————————————————–

LA FRASE

 

<<Espanya és el quart estat de la Unió Europea on es percep menys independència judicial, només per davant de Bulgària, Eslovàquia i Hongria, segons el darrer informe de la Comissió Europea sobre els sistemes judicials europeus. Així, l’Estat ha caigut dues posicions respecte a l’any anterior, quan ocupava el 6è lloc per la cua en aquest indicador, i ha passat a estar per darrere d’Itàlia i Eslovènia. D’altra banda, Espanya també ha caigut en l’indicador sobre la presència de dones al Tribunal Suprem i aquest 2018 ha passat a ser el segon estat de la UE amb menys jutgesses en aquesta alta instància judicial, només per davant de Malta que no en té cap. Només un 15% dels jutges del Suprem espanyol són dones, mentre que a països com a Letònia, Romania, Bulgària representen més del 70%>>. 

 

(Indicador Informe Comissió Europea de Justícia)

 

vozlibre.com

 

—————————————————————————–

L’APOCALIPSI

 

 

Lluís Companys in Prison

Lluís Companys in Prison

 

 

The last photo of Companys: On Montjuïc shortly before his execution

 

The last photo of Companys: On Montjuïc shortly before his execution

 

 

Lluís Companys i Jover

123rd President of the Generalitat of Catalonia

 

—————————————————————————–

ESPANYA – EUROPA – SEGLE XXI

 

FREEDOM OF CATALAN POLITICAL PRISONS I EXILIATES CATALAN POLICIES

 

 

 

Presons i exilis en lloc del deure del treball i enteniment polític. Irresponsabilitat del govern d’una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. 

—————————————————————————–