El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

 Una valentia extraordinària, digna dels anals històrics i bèl·lics dels exèrcits nord-americans. Vista la realitat en molts casos i el resultat final, seria qüestió de valorar la capacitat de la pantalla per imaginar, així com la realitat dels fets. La gran guerra -no declarada- del Vietnam, per exemple, que John F.Kennedy, el President màrtir, hauria evitat si no hagués estat assassinat a traïció a Dallas (Texas). La més gran traició de la història dels Estats Units d’Amèrica.

Pantalles gegants a les quals es podrien enganxar milions de dòlars com els que aquesta pel·lícula va generant. Però la història és incompleta i el valor també. Salvar les milers i milers de tones d’aliments i cereals que s’estan podrint en molls ucraïnesos, a causa de l’atac soviètic, podria ser una gran missió americana per evitar la fam i el patiment de milions d’éssers humans. Ho van fer molt bé a Alemanya. Està disposat el senyor capità Pete ‘Maverick’ Mitchel, de l’Armada dels Estats Units d’Amèrica? La seva consigna: “Mentre en parlem no ho fem”.

La Medalla Presidencial de la Llibertat (Presidential Medal of Freedom

Viquipèdia

El seu origen el va establir el president Harry S. Truman el 1945 per honorar serveis civils durant la Segona Guerra Mundial. Va ser tornada a utilitzar per John F. Kennedy el 1963, any en que el president americà la va atorgar al músic català i mestre mundial, Pau Casals.

 

—————————————————–