El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Judici precipitat

   El que tindrà lloc properament al 131 Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, -immemorial nació catalana-, Quim Torra. <<Ha lluitat tota la seva vida a favor de la llibertat del seu país>>.

   Això, no és cap novetat pels milions de ciutadans de Catalunya i els seus presidents. Sovint ha estat així i ho confirma la Història que pretén ser democràtica i veritable. Presidents denunciats, acusats, humiliats, perseguits, detinguts, jutjats, empresonats, afusellats, inhabilitats, multats…Desgraciada i penosa història de les nacions que formen Espanya. I, en el cas de Quim Torra, per no haver retirat a temps el llaç i la pancarta de suport als presos polítics, que li va ordenar la Junta Electoral Central, i que penjava del balcó del palau de la Generalitat de Catalunya. Amb pancartes o sense, els presos polítics catalans segueixen existint, els exiliats polítics catalans també. L’independentisme, més gran.

   Per un llaç de color groc i una pancarta. Mentre a Andalusia l’explosió del desastre causat per listeriosi eleva, cada dia, el nombre d’afectats pel brot. Un total de 204 persones, o més, han resultat afectades, tres de les quals han mort. Tres dones embarrasades, o més, han perdut el fetus i eleven a cinc, o més, la xifra d’avortaments. Però, que és aquest desastre nacional i internacional! Hi ha o no hi ha un delicte contra la salut pública? Què és tot això? Hispaniam facis.

   Del govern de la Junta de Andalucia, format pel Partido Popular Ciudadanos, ningú no dimiteix? No hi ha cap cessament? No hi ha cap denúncia? No hi ha declaracions davant dels jutges? No hi ha cap presó provisional i preventiva davant d’uns fets gravíssims que afecten a la salut pública?

   Els representants Casado, del Partido Popular, i Rivera, de Ciudadanos, que es passen les 24 hores del dia i més, demanat la supressió de la minvada autonomia de Catalunya mitjançant el repressor 155, -confrontació permanent- i que governen a Andalusia, no tenen res a dir sobre aquest desastre provocat per la listeriosi? Els de la Marca España España Global, no diuen res?

   I, al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, el fiscal li demana un any i vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 30 mil euros per desobediència per no haver retirat a temps un llaç grog i una pancarta que, finalment, es va acabar retirant?

 

Si l’home fracassa a conciliar la justícia i la llibertat, fracassa en tot. (Albert Camus)

Si el hombre fracasa en conciliar la justicia y la libertad, fracasa en todo. (Albert Camus)

 

If man fails to reconcile justice and freedom, he fails in everything. (Albert Camus)

 

 

—————————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

La ciència, l’espai i la nova educació

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

50 años de la llegada del hombre a la Luna

50 years from the arrival of man to the moon

 

<< No obstant això, els vots d’aquesta nació només podran complir-se si nosaltres, en aquest país, intentem ser els primers. En resum, la nostra primacia en la ciència i en la indústria, les nostres esperances de pau i seguretat, les nostres obligacions envers nosaltres mateixos, així com per a altres, tot requereix que fem aquest esforç per resoldre aquests misteris, solucionar-los pel bé de tots els homes i convertir-nos en la nació que condueixi les investigacions espacials >>.

President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston, (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

www.pinterest.com

 

<< However, the votes of this nation can only be fulfilled if we, in this country, try to be the first. In summary, our primacy in science and industry, our hopes for peace and security, our obligations to ourselves, as well as to others, all require that we make this effort to solve these mysteries, solve them for the good of all men and become the nation that conducts space research >>.

President John F. Kennedy, Rice University, Houston, (Texas), September 12, 1962).

 

www.alamy.es

 

<< Issem la vela sobre aquest nou pal perquè hi ha nous coneixements que aconseguir i nous drets a guanyar, i s’han de guanyar i utilitzar per al progrés de tots els pobles. Doncs la ciència de l’espai, de la mateixa manera que la ciència, no té consciència pròpia. Si es convertirà en una força del bé o del mal depèn de l’home, i només si els Estats Units ocupen una posició preeminent podrem ajudar a decidir si aquest nou oceà serà un mar de pau o un nou i espantós teatre de guerra. No dic que haguem d’anar o que anirem sense protecció contra l’hostil abús de l’espai en major grau que anem sense protegir contra l’hostil ús de la mar o de la terra; però sí dic que l’espai pot ser explorat i dominat sense els focs de la guerra, sense repetir els errors que l’home ha comès en estendre el seu domini al voltant d’aquest globus que habitem. >>

President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

es.slideshare.net

<< We set sail on this new mast because there is new knowledge to gain and new rights to gain, and must be gained and used for the progress of all peoples. For space science, like science, lacks self-awareness. Whether it will become a force of good or evil depends on man, and only if the United States occupies a preeminent position can we help decide whether this new ocean will be a sea of peace or a new and frightening theater of war. I do not say that we should go or that we will go without protection against the hostile abuse of space to a greater extent that we go without protecting against the hostile use of the sea or land; but I do say that space can be explored and dominated without the fires of war, without repeating the mistakes that man has made in extending his domain around this globe we inhabit. >>

President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

 JFK Moon Speech: Read President Kennedy’s Historical Address as the Apollo 11 Anniversary Punches Science | news

 

—————————————————————————–

 

LA FRASE

 

“Hoy el mundo entero ha visto a la fuerza pública actuar contra ciudadanos que solo querían depositar una papeleta en una urna”

“Quienes creen que la democracia se defiende a palos o desde las cloacas, ni entienden la democracia ni son demócratas”

 

“El Gobierno debe detener inmediatamente la represión y permitir que los ciudadanos en Catalunya se expresen en libertad”

 

 

“El PSOE no debió avalar la estrategia del PP hacia Catalunya. Aunque ya es tarde, deben rectificar y dejar de apoyar al Gobierno del PP”

 

 

Pablo Iglesias

 

 

blogs.20minutos.es

 

Pablo Iglesias (‘Podemos’ – ‘Podem’) líder d’una política constructiva i d’enteniment per iniciar els treballs per una solució del conflicte i problema espanyol amb la nació catalana. Espanya és una nació de nacions i el federalisme és l’essència mateixa del que és Espanya. Caldria una reforma de la Constitució que com a Bèlgica van fer en el seu dia, sent ara una monarquia constitucional (Regne de Bèlgica) i, al mateix temps, un Estat federal des de 1994, com a solució al seu antic problema territorial. Pablo Iglesias, representant progressista i per la justícia social, vol treballar cap a un camí de responsabilitat per aconseguir unes nacions d’Espanya més lliures i fortes en l’econòmic i en el social. Així ho demostra cada dia en el treball polític i ajudant a un govern efectiu per Espanya. Mereix confiança i suport. Per ell, pels presos polítics catalans, pels exiliats polítics catalans a Europa, pel retorn a la política responsable que allunya les dictadures, per la Pau…

 

www.elperiodico.com

Intel.ligència, responsabilitat, enteniment i coratge

—————————————————————————-

L’APOCALIPSI

 

 

www.bbc.co.uk

 

Aleksandr Solzhenitsyn: Revealing the Gulag

 

www.indieflix.com

 

 

Gulag: Les presons de les dictadures i l’empresonament del pensament humà civilitzat

 

—————————————————————————-