El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   ¤ Sempre com a arma electoral, Rajoy i el Partido Popular, suport Ciudadanos, van instar la gent de les nacions que formen la denominació Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, -ni semblança amb els Estats Units d’Amèrica, units- a signar contra la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble. Un Estatut revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats i el Senat, ratificat pel rei i votat pels ciutadans de la nació catalana.

   Firmar contra Catalunya!, deien. D’aquesta gran culpa i l’orígen de l’actual conflicte i problema espanyol amb Catalunya, augmentat al portar per part del Partido Popular, al Tribunal Constitucional espanyol, no renovat, la llei orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, els representants i candidats Pablo Casado i Albert Rivera no en diuen ni piu. Culpa in nobis est, en lloc de posar més llenya al foc conjurant-se per abolir l’autonomia -farsa autonòmica- de Catalunya, mitjançant un -155– repressor i permanent. Es comença canviant el nom de la llengua catalana pel de ‘lapao’, llei de llengües d’Aragó (Partido Popular), i s’acaba en una dictadura. Cent anys de presó -100- als presos polítics catalans elegits pel poble i per permetre la celebració d’un referèndum de consulta sobre la qüestió política de la independència de Catalunya. Dir sí o no en una papereta. Votar, l’orígen de la democràcia dels pobles lliures.

   Voler humiliar i doblegar la nació catalana en lloc de democràcia, treball i diàleg com a exemple de civilització política. Voler posar les altres nacions d’Espanya contra la catalana. Descomunal error aliè a la política responsable i causant del desastre espanyol actual. Adéu al creixement econòmic i social. Adéu a la recerca i a la investigació. Adéu al lideratge del progrés i l’emprenedoria. Adéu a la fortalesa del dret a decidir dels pobles i de la llibertat…

   Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Pablo Iglesias, Jaume Asens, a diferència d’altres candidats que només prediquen ràbia i crispació, treballen per a una solució justa i democràtica, intentant arreglar el que han romput els separadors. Una solució intel.ligent per a la nació catalana, útil per a les nacions que formen Espanya. No, a la roïndat d’utilitzar Catalunya com a arma electoral. No cal que els representants Casado (Partido Popular) i Rivera (Ciudadanos) es presentin a les properes i tan repetides eleccions generals. Total si només és per aplicar el represor 155 a la nació catalana, com diuen cada dia, no val la pena que malbaratin diners ens campanyes electorals. Els ciutadans de la nació catalana coneixen la ràbia d’aquests representants candidats, sempre contra Catalunya. Des de l’any 2005 en que va començar Mariano Rajoy ,i, ja veuen els resultats.

   Utilitzar Catalunya com a arma electoral dient veritables falsedats, barbaritats i calúmnies, principalment en els debats televisius a les televisions espanyoles, és una roïndat separadora que porta cap a l’autoritarisme i confirma la raó de la independència de la nació catalana. Utilitzant aquests mètodes de repressió -el 155, 100 anys de pressó i exilis- no saben -oh si- els separadors el mal que fan a Espanya, nació de nacions.

 

www.elperiodico.com

El President Artur Mas, castigat, multat, inhabilitat. Fer fora als adversaris polítics.

www.lindependant.fr

El President Carles Puigdemont, exiliat a Europa. Fer fora als adversaris polítics.

 

www.vozpopuli.com

 

Per a l’actual President Quim Torra es demana fer-lo fora i la seva inhabilitació. Fer fora als adversaris polítics.

El màxim de la ignorància i incapacitat política

 Amb la porta als nassos a Catalunya, immemorial nació catalana. Immobilisme i negativa a iniciar el treball per ajudar a solucionar els problemes d’injustícia fiscal, a causa d’un sistema de finançament pèssim, injust i de caire colonial que ofega a la nació catalana.

   Catalunya interessa només per la seva aportació del 20% al PIB espanyol i els 16 mil milions d’euros que aporten cada any -un 8’5% del PIB català- els ciutadans de Catalunya en impostos i que no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista. La nació catalana és espremuda com una llimona, les amenaces constants del repressor 155, 100 anys de presó als presos polítics catalans i exiliats sempre contra Catalunya.

   Judicialització de la política en lloc d’una política justa i constructiva. El sense diàleg i el menyspreu al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, quan el President espanyol Pedro Sánchez es nega a atendre’l al telèfon, confirma la seva irresponsabilitat política i l’avanç de la independència de Catalunya. Retorn al Neandertal.

www.que.es

 

Desfilada militar Dia de la Hispanidad. El rei Juan Carlos I expressa al després president espanyol Mariano Rajoy, el seu malestar i disconformitat sobre l’actuació del seu govern amb relació a Catalunya, principalment, la manera d’actuar del ministre Wert. Rajoy no va rectificar i fins arribar a l’actual situació de conflicte i problema espanyol amb la nació catalana. Desastre obert. 

 

—————————————————————————–

LA FRASE

 

¿La Fiscalia de qui depèn?“, Ha contestat Pedro Sánchez, president en funcions del Govern espanyol, en una entrevista a RNE quan li han preguntat per què va prometre en el debat electoral portar de tornada a Espanya al president Carles Puigdemont com si d’un compromís electoral es tractés. Segons l’entrevistador va reconèixer que la Fiscalia depenia de l’Executiu, Sánchez va afegir: Doncs ja està”.

 

 

“¿La Fiscalía de quién depende?”, ha contestado Pedro Sánchez, presidente en funciones del Gobierno español, en una entrevista en RNE cuando le han preguntado por qué prometió en el debate electoral traer de vuelta a España al presidente Puigdemont como si de un compromiso electoral se tratase. Según el entrevistador reconoció que la Fiscalía dependía del Ejecutivo, Sánchez añadió: “Pues ya está”.

 

“The Prosecutor’s Office depends on who?”, Pedro Sánchez, acting president of the Spanish Government, replied in an RNE interview when asked why he promised in the electoral debate to bring President Puigdemont back to Spain as if from a electoral commitment is involved. According to the interviewer, he acknowledged that the Prosecutor’s Office depended on the Executive, Sánchez added: “Well, that’s it.”

www.elespanol.com

 

Pedro Sánchez, president en funcions del Govern espanyol

 

 

—————————————————————————-