El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Aquest ‘post’ segueix de l’anterior. Instar a signar ‘Contra Cataluña’, una desastrosa acció política del Partido Popular i que no ha fet res per aconseguir una esmena constructiva amb la nació catalana. Això sí, impedir el diàleg, la negociació,  l’enteniment, el treball polític i posar en el seu lloc al repressor 155, als fiscals, jutges i tribunals. La no solució i l’immobilisme polític davant el problema i conflicte espanyol amb Catalunya es correspon més a una dictadura de cuello blanco que a una democràcia forta i real.

   Possiblement, si com a les grans democràcies -Estats Units d’Amèrica-, els jutges i fiscals fossin elegits pel poble, algun fiscal o jutge hagués defensat una llei orgànica com la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ratificada pel poble. Però, no. Rajoy (Partido Popular) amb el suport de (Ciudadanos), va tenir tota la via lliure per innundar els territoris de les nacions que formen Espanya, de pamflets per instar a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Firmar contra Cataluña deia la gent.

   Un acte de tanta irresponsabilitat que ha portat a Espanya i Catalunya a la situació actual. Fins i tot, el terrible succés que Europa i el món lliure contempla amb estupefacció dels presos polítics catalans tancats des de fa 2 anys a la presó nomenada provisional i preventiva, i, amb polítics catalans exiliats a Europa. Substituir a la política pels tribunals ha portat a una Espanya sense govern efectiu i a una inestabilitat política, econòmica i social on tot s’enfonsa. Estancament total.

  El senyor Pedro Sánchez, etern president electe, diu que no necessita per a res als independentistes. Catalunya, immemorial nació catalana, no necessita per a res al senyor Pedro Sánchez ni al Partido Socialista Obrero Español. Pel que sembla, les nacions que formen Espanya si necessiten Catalunya i diuen que, sense Catalunya, no se’n sortiran. Que poca confiança en ells mateixos!  El pare Estat no és qui ha de resoldre la seva situació.

Hispaniam, facis?

Escàndol majúscul 

Els ciutadans de les nacions que formen Espanya, esperen una contundent actuació de justícia per part de l’advocacia de l’Estat, fiscals i jutges pel gravíssim cas de carn contaminada de listèria a Andalusia

Tres embarassades avorten pel brot de listeriosi a Sevilla i Madrid

 Ja són quatre els casos confirmats de morts de fetus per listeriosi

 

L’Ajuntament de Sevilla denuncia Magrudis a la Fiscalia i precinta la fàbrica

 

Cinc dones embarassades més han perdut el fetus per listeriosi i eleven a set la xifra d’avortaments

 Un total de 204 persones han resultat afectades pel brot, tres de le quals han mort

 

Molta feina per la Marca España i España Global per explicar al món un cas molt greu que podria representar un delicte contra la salut pública

 

A la Junta de Andalucia, no dimiteix ningú?

blog.hardydiagnostics.com

Listeriosi

—————————————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

La ciència, l’espai i la nova educació

 

Science, space and new education

 

50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna

 

50 años de la llegada del hombre a la Luna

 

50 years since the arrival of man on the moon

 

www.elnacional.cat

 

www.elperiodico.cat

 

<< William Bradford, parlant en l’any 1630 sobre la fundació de la colònia de Plymouth Bay, va dir que totes les grans i lloables accions van acompanyades de grans dificultats, i que han de ser empreses i vençuts amb valor>>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

aristeguinoticias.com

 

<< William Bradford, speaking in 1630 about the founding of the Plymouth Bay colony, said that all great and laudable actions are accompanied by great difficulties, and that they must be undertaken and overcome with courage >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

<< Si aquesta encapsulada història del nostre progrés ens ensenya alguna cosa, és que l’home, en la seva constant lluita pel coneixement i el progrés, està indestructiblement decidit i no hi ha res que pugui detenir-lo. L’exploració de l’espai continuarà, ja ens unim tots en ella o no. És una de les grans aventures del nostre temps, de tots els temps, i cap nació que esperi ser líder d’altres nacions pot quedar-se enrere en aquesta cursa de l’espai >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

fundacioaurora.com

 

<< If this ‘encapsulated’ history of our progress teaches us something, it is that man, in his constant struggle for knowledge and progress, is unswervingly determined and there is nothing that can stop him. The exploration of space will continue, whether we all join in it or not. It is one of the great adventures of our time, of all time, and no nation that expects to be leader of other nations can be left behind in this space race >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

fineartamerica.com

<< Aquells que van venir abans que nosaltres van fer el possible perquè aquest país fos el que produís les primeres onades de la revolució industrial, les primeres onades de la invenció moderna i les primeres onades de l’energia nuclear, i aquesta generació no intenta quedar-se enrere en la futura edat de l’espai. Volem ser part d’ella. Volem caminar al seu cap, ja que els ulls del món miren ara cap a l’espai, a la Lluna i els planetes més llunyans; i ens hem compromès a que l’espai no sigui governat per una hostil bandera de conquesta, sinó per un estendard de pau i llibertat. Ens hem compromès a que l’espai no s’ompli d’armes de destrucció massiva, sinó amb instruments de coneixement i comprensió >>.

(President John F. Kennedy, Universitat de Rice, Houston (Texas), 12 de setembre de 1962).

 

 

<< Those who came before us did their best to make this country the one that produced the first waves of the industrial revolution, the first waves of modern invention and the first waves of nuclear energy, and this generation does not try to lag behind in the future age of space. We want to be part of it. We want to walk to your head, for the eyes of the world now look towards space, the Moon and the farthest planets; and we have pledged that the space is not governed by a hostile flag of conquest, but by a banner of peace and freedom. We are committed to the space not being filled with weapons of mass destruction, but with instruments of knowledge and understanding >>.

(President John F. Kennedy, Rice University, Houston (Texas), September 12, 1962).

 

—————————————————————————-

LA FRASE

 

()<< Havien tancat les portes de seguida però el tren no es va posar en marxa fins a la tarda. Ens havíem assabentat amb alleujament del nostre destí. Auschwitz: un nom mancat de qualsevol significat llavors per a nosaltres però que havia de correspondre a un lloc d’aquest món>>.

Si això és un home (1947)

 

 

(…)<< Habían cerrado las puertas enseguida pero el tren no se puso en marcha hasta por la tarde. Nos habíamos enterado con alivio de nuestro destino. Auschwitz: un nombre carente de cualquier significado entonces para nosotros pero que tenía que corresponder a un lugar de este mundo>>.

“Si esto es un hombre” (1947)

 

(…)<< They had closed the doors immediately but the train did not start until the afternoon. We had learned with relief of our destiny. Auschwitz: a name devoid of any meaning then for us but that had to correspond to a place in this world>>.

“If this is a man” (1947)

 

jrbenjamin.com

Primo Levi

 

—————————————————————————–

MELÒMANS

Millor banda sonora original 

Premio Anthony Asquith a la mejor banda sonora

 

 

—————————————————————————–

L’APOCALIPSI

 

www.ara.cat

 

Estimar i defensar la República, fugir de l’horror del feixisme

 

Mig milió de civils i soldats van marxar a França

 

———————————————————————