El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Autonòmiques andaluses. Discursejar sobre Catalunya, nació immemorial. Arma electoral. Menyspreu. Tot s’hi val. Mentre, Andalusia rep més del que aporta. Per què? Desequilibri econòmic garrafal que perjudica el finançament i balances fiscals d’altres comunitats autònomes i nacions que formen Espanya. Catalunya. Què es fa per solucionar-ho? Blasmar contra la nació catalana. 

   Ho diu el president d’Andalusia, Juanma Moreno. La Generalitat de Catalunya margina ‘els andalusos residents a Catalunya’. Catalans. El senyor Moreno, ‘Partido Popular’, que governa amb els vots de ‘Ciudadanos’ i ‘Vox’, amenaça d’acudir a la via judicial per ‘defensar-los’. Més arma electoral.

   En el planeta Terra, tothom sap que els descendents dels andalusos provinents del seu país durant la dictadura franquista, ens hem barrejat. S’han unit. S’han casat. S’han aparellat. Noies i nois andalusos amb noies i nois catalans. I ara ho fan els seus descendents. Coneixen, parlen, escriuen, estudien, s’examinen perfectament en els idiomes català i castellà. Parlen perfectament el castellà, tant o més bé que en altres nacions d’Espanya. Segurament, molts d’ells i elles, són independentistes i demanden l’autodeterminació de Catalunya. Demanden votar. Demanden un sistema de finançament just per la nació catalana.

xarxanet.org

Els ateneus catalans i andalusos reclamen una reducció fiscal per a la Cultura

www.presidentjosemontilla.cat

Montilla, andalús, president

Catalunya, llunyana i aliena

   Bons líders polítics catalans empresonats sine die, més d’un any. Presó provisional, en diuen. Puigdemont, president, i altres polítics elegits, exiliats. Catalans, tot s’hi val. Bons representants, excel.lents persones, treballadors incansables que farien un gran treball tant en el govern català com en l’espanyol. Per a ells, el centralisme vuitcentista és mediocritat aliena a Europa. Espanya, nació de nacions, està aturada. Catalunya, paga i calla.

   Andalusia, discursejar contra Catalunya. Comunitat que rep més del que aporta, i també de Catalunya. Per quina causa? Els discursejants ho saben, però callen i no fan res. No expansió empresarial, no reindustrialització, latifundis, jornalers i atur agrícola, baixa productivitat, excés de funcionaris, economia submergida, escassa recaptació impositiva…Reben més del que aporten, com també Extremadura, on com els del Partido Popular, utilitzen la nefasta política dels separadors per demanar que el repressiu 155 copegi Catalunya. Odi. Catalunya, paga i calla.

 

en.wikipedia.org

———————————————————-

EL DEURE I LA GLÒRIA

Els grangers i la vida a les granges

Farmers and life on farms

<< Una economia agrícola estable i ben equilibrada és essencial si hem de fer front als problemes que en aquest aspecte s’acosten tant a casa nostra com en el món sencer … Aquest programa està dissenyat per aconseguir aquesta classe d’economia agrícola >> . (President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

<< A stable and well-balanced agricultural economy is essential if we are to deal with the problems that, in this aspect, are coming to our home as well as in the whole world … This program is designed to achieve that kind of agricultural economy >> . (President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

laimagendelsiglo.blogspot.com

<< Els sectors de la política agrícola que requereixen l’adopció de mesures per part del Congrés durant aquest any són les següents:

<< Cereals: La legislació temporal i d’emergència sobre grans de 1961 i 1962 -que també abasta a la collita d’aquest any- ha estat molt útil. S’ha guanyat el suport de tots dos partits. Els estalvis ja assegurats mitjançant dos anys de reducció en els excedents arribarà a la xifra de gairebé mil milions de dòlars. Els emmagatzematges de blat de moro i sorgo, que totalitzaven vuitanta i cinc milions de tones fa dos anys, i costaven gairebé cinc-cents milions de dòlars l’any només en càrregues d’emmagatzematge, es reduiran a cinquanta-set milions de tones a finals d’aquest any. Han reduir-se a quaranta-cinc o cinquanta milions de tones a finals de l’any 1963. Al mateix temps, aquest programa contribueix notablement a la millora en els ingressos grangers >>. (President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

arribaelcampo.com.mx

<< Cereals: The temporary and emergency legislation on grains of 1961 and 1962 – which also covers this year’s harvest – has been very useful. He has won the support of both parties. The savings already insured by two years of reduction in surplus will reach the figure of almost one billion dollars. The storage of corn and sorghum, which totaled eighty-five million tons two years ago, and cost almost five hundred million dollars a year only in storage charges, will be reduced to fifty-seven million tons by the end of this year. They should be reduced to forty-five or fifty million tons by the end of 1963. At the same time, this program contributes significantly to the improvement in farm incomes >>. (President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).t

————————————–

La crucifixió constant de Catalunya, immemorial nació catalana

The constant crucifixion of Catalonia, an immemorial Catalan nation


www.larazon.es

———————————————————-

‘Carros de foc’, per als defensors de la dignitat de la nació catalana i, negada cap solució, advoquen per l’autodeterminació

‘Carros de fuego’, for the defenders of the dignity of the Catalan nation

and denied any solution, advocate self-determination


www.elperiodico.cat

LLibertat d’expressió

————————————–