El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Little Boy nom de la primera arma nuclear que va desfer Hiroshima. La segona, Fat Man, va fer miques Nagasaki. Xifra terrorífica: 246.000 morts i anys i anys de més morts a causa de leucèmies i càncers, pels efectes de la radioactivitat de la terrible i inhumana explosió.

 

 

   Violència sense límits que explica el que és i els resultats de la mateixa. Abús de força, podria ser una definició. Acció que és realitza amb brusquetat o força excesiva amb la finalitat de causar dany. Una altra definició. No hi hauria d’existir cap problema amb el que és la definició de violència. Ni amb el que és en realitat. Més quan els tractants de la seva existència -si hi ha hagut o no-, ostenten grans carreres i títols universitaris.

   Tothom diu i explica per tot Europa i per tot l’Hemisferi Occidental que els representants presos polítics catalans i els exiliats polítics, no van cometre cap acte de violència. Doncs així i en el nom de la Divina Providència i de la Declaració Universal dels Drets Humans, els ciutadans del món lliure pregunten, què fan a la presó? Què fan empresonats des de fa més d’un any i en presó qualificada com a preventiva? De quina manera el govern central, centralista i nacionalista espanyol, pot explicar això a Europa? Com pot explicar aquest empresonament de fa més d’un any d’uns polítics catalans que no han comès res de tot allò que se’els acusa, i, explicar-ho als milions de visitants estrangers i als seus governs que no entenen de cap manera que passa a Espanya? Pertany Espanya l’Europa del segle XXI? Pot passar això en una nació de nacions on una gran majoria de ciutadans es consideren cristians -seguidors de Jesucrist- i catòlics?

 

 

blog.rafalecalcados.com.br

 

   La Little Boy va costar 2.000 milions de dòlars que van pagar els contribuents. I després, la Fat Man, l’altra bomba atòmica. Més violència.

    Presos polítics catalans empresonats en presó preventiva des de fa més d’un any, i exiliats polítics catalans a Europa acusats d’una rebel.lió violenta inexistent. A Catalunya, immemorial nació catalana, Ubi est violentiam?

 

Quina mena de Pau desitgem?

—————————————————————————-

 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

Els grangers i la vida a les granges

 

Farmers and life on farms

 

 

<< Tal legislació ha de capacitar els grangers perquè facin ús del permanent programa de blat, permetent als productors de blat produir aquest en lloc de grans de farratge. L’operació contínua i progressiva dels programes voluntaris de grans, en unió del nou programa sobre blat, ha de resoldre dos dels nostres més difícils problemes sobre els articles de primera necessitat >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

www.invenomica.com.ar

 

agroparaguaya.wordpress.com

 

<< Such legislation should empower farmers to make use of the permanent wheat program, allowing wheat producers to produce wheat instead of grains. The continuous and progressive operation of the voluntary grain programs, together with the new program on wheat, must solve two of our most difficult problems regarding the articles of first necessity >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

bashny.net

 

 

www.diariodominicano.com

 

 El Presidente de la Asociación de Productores de Trigo de Estados Unidos, Alan T. Tracy, visitó al Instituto Nacional de Formación Técnico Profesional (INFOTEP) y su Centro Tecnológico, con el objetivo de conocer el taller de Panadería y Repostería de esta institución, y de apoyar el programa de seminarios con los productores agrícolas estadounidenses que se desarrolla con el Instituto Nacional de Formación Técnico Profesional (INFOTEP), desde hace varios años.

 

 

<< COTÓ: Una indústria cotonera florent i progressiva és vital a la força i prosperitat de la nostra nació. Hi ha més d’un milió de persones ocupades en la nostra producció de cotó. Un altre milió i mig treballen a convertir el cotó cru en productes per al consumidor. I milions més de persones subministren productes i serveis a aquestes indústries. Les exportacions de cotó contribueixen notablement a la posició de la nostra balança de pagaments >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

 

footage.framepool.com

 

cienciassocialessanpa.wordpress.com

 

<< COTTON: A flourishing and progressive cotton industry is vital to the strength and prosperity of our nation. There are more than one million people employed in our cotton production. Another million and a half work to convert raw cotton into products for the consumer. And millions more people supply products and services to these industries. Cotton exports contribute significantly to the position of our balance of payments >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

 

www.youtube.com

 

 

 

—————————————————————————–

 

EL COLOR DE LA DIGNITAT

 

 

elmon.cat

 

Els diputats de l’SNP es vesteixen de groc i porten llaços a Westminster

 

www.allianz-assistance.es

 

—————————————————————————–

 

LA MÚSICA

 

 

Catalunya, immemorial nació catalana i europea, oberta al món lliure, amant de la Pau, del diàleg, del pacte just i humà, camina cap a la independència en no oferir-se-li altre camí a la feina i defensa de la seva dignitat, com a poble i com a nació.

 

 

Cataluña, inmemorial nación catalana y europea, abierta al mundo libre, amante de la Paz, del diálogo, del pacto justo y humano, camina hacia la independencia al no ofrecérsele le otro camino al trabajo y defensa de su dignidad , como pueblo y como nación.

Catalonia, an immemorial Catalan and European nation, open to the free world, a lover of peace, of dialogue, of a just and humane pact, walks towards independence by not being offered another path in its work and defense of its dignity, as a people and as a nation .

 

—————————————————————————–